|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Dlaczego nie masz zaufania do Helfów? U mnie jak do tej pory wszystko wydawało się ok..
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauwazylam, ze jestesmy juz na kolejnej stronie i edytowalam moj post na poprzedniej.
Mysle, ze zdzieraja kase.. |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
No trochę zdzierają, ale pokaż mi kogoś z allegro kto ma i Sesę, olejki Khadi, Heenarę, Vatikę, olej palmowy jednocześnie... ja nie znalazłam na allegro
A koszty wysyłki są takie: http://www.helfy.pl/wysylka Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-01-05 o 20:37 |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz.. nie zwracam na to uwagi, bo kupuje wybrany produkt.. Jak jestem w polowie oleju to dokupuje nastepny taki sam lub inny. Oleje starczaja mi na kilka miesiecy (te typowo do wlosow) zmieniam je z ciekawosci, ale np. Amle 300ml wyrzucilam w polowie opakowania.. bo, ma parafine a ona mi nie sluzy..
Bombay_Bazzar ma wybor .. trzeba obserwowac i ashishhinduja Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2012-01-05 o 20:47 |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady z tym zdzieraniem kasy, to sklep a nie instytucja dobroczynna
![]() Na Allegro często, gęsto są wyższe koszta wysyłki, czasem aż śmieszne. A asoryment w Helfach jest świetny. |
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
plus sklepu helfy.pl jest tylko taki, ze ma spory asortyment.
Ale jest coraz więcej sklepów na allegro specjalizujących się w kosmetykach hinduskich i zamawiając 2-4 olejów czy proszków nigdy nie musiałam składać kilku oddzielnych zamowień. Może źle szukacie? No chyba że zamawiacie kilkanaście różnych rzeczy na raz, wtedy oczywiscie helfy wygrywa. Niestety ja widzę to tak: podbicie cenowe w porównaniu z cenami na allegro: między 10 a 40%, koszt wysyłki pocztą ok 12 (na allegro nigdy nie zapłacilam powyżej 10, max chyba 9). I owszem poczta raz lekko zgniotła opakowanie (Heenary chyba), ale opakowanie przecież i tak sie wyrzuca. No chyba, że to na prezent, ale wtedy zawsze wybieram opcję trochę droższej dostawy kurierem. Mi się zakupy na allegro o wiele opłacają w Helfach, więc zawsze allegro wygrywa z Helfami, ale może to dlatego, że nigdy sie na Allegro jeszcze nie zawiodlam.
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady.. sa miejsca gdzie mozna znalezc taniej. Zaluje, ze w moim miescie nie ma sklepu indyjskiego, albo o podobnym asortymencie. Ludzie kupuja w internecie po to, by miec taniej niz w stacjonarnym.. a mysle, ze Helfy i sklep stacjonarnny.. to nie duza roznica cenowa.
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo, ze ktos sie ze mna zgadza ![]() I masz racje Helfy ..tylko wtedy kiedy skusilabym sie na zupelnie rozne produkty. Jednak na Allegro tez mozna znalezc dobre zaopatrzenie ![]() Ja zawsze, jak upatrze produkt (odpowiada mi cena zakupu+ przesylka) przegladam cala oferte sprzedawcy. Mozna znalezc skarby. Nie zawsze zwiazane z tematem pierwszych "łowów". |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
No u mnie oleje szybko schodzą, co to jest 180 ml Sesy? Starczy mi na 8 max 10 razy. I to oszczędnego użycia. Palmowy mieszam z maskami, robię kremy i zużywam w kuchni. To samo kokos Efavitu.
No niestety takie są uroki długich i gęstych włosów, że odżywki schodzą w ekspresowym tempie, choć nakładam je tylko raz max dwa razy w tygodniu. I nie kilka na raz. |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie powoli kończy sie Vatika i zastanawiam sie, czy brać nowa buteleczkę, czy może wypróbować czysty kokos
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dlugie wlosy...za lopatki, srednio geste. Sesy dzis nalozylam moze wielkosci wisni. Wtarlam w skore glowy i reszte na wlosy. Zalezy kto jak uzywa. Mnie wystarczy, ze wlosy sa musniete olejem, a nie ociekaja "tluszczem". No zalezy od pory roku.
|
|
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
porównałam niektóre ceny z Helfów i ofertą allegro
I tak: najlepiej wypada Vatika 300 ml na Helfach kosztuje 30 zł na allegro 18zł (25) Khadi olejek stymulujący porost Helfy 58 zł allegro 55zł (61) Khadi Amla olejek Helfy 56zl allegro 55zł (61) Heenara 200ml Helfy 29zł allegro 27zł (33) Sesa 180ml Helfy 45 zł allegro 43zł (w cenie jest darmowa przesyłka) Olej palmowy nierafinowany KTC 500ml Helfy 20 zł allegro obecnie brak, ale niedawno był za 17zł z tym, że z przesyłka ponad 27 zł bo ciężki Oczywiście wybrałam najtańsze oferty z allegro, różnych sprzedawców. Na Helfach, jak widać, opłaca się robić zbiorcze zamówienia z darmową przesyłką, np raz na trzy miesiące, takie większe, albo zamawiać wspólnie z np siostrą, mamą itp Zwłaszcza osobom, które używają praktycznie tylko kosmetyków i farb indyjskich np Khadi, a myślę, że sporo osób jak farbuje henną khadi to i kupi szampon, odżywki i olejki tej firmy. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-01-05 o 22:41 |
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem od czego to zależy
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś też zamówiłam u niego także dobra nowina;] oby było wszystko ok
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie chcialam nastraszyc, tylko przestrzec. Ja wystawilam pozytyw, ale latwo nie bylo. Mozliwe, ze to wina poczty, okres swiat. To bym przebolala. Zdenerwowal mnie fakt, ze to na mnie zgoniono nie dopelnienie formalnosci. I slaby kontakt ze sprzedajacym (slabo mowi po polsku). Na meile ktos odpisuje w jego imieniu, chyba kolezanka, z ktora mialam szanse porozmawiac telefonicznie. Choc pierwszy dzwonil on sam. Nie bede mu psuc opinii, bo wszystko juz jest ok. Zreszta to by na mnie sie odbilo. Mam 100% pozytywow, ale zdecydowanie mniej niz on.
|
|
|
|
#2059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam lniany!
Zapłaciłam 11,85 zł za 500 ml (firma Eurolen),a że oddałam połowę oleju dla koleżanki,to wyszło mnie jeszcze taniej. Olej ma śliczną,złotą barwę i dla mnie pachnie herbatą i smak podchodzi mi pod zieloną herbatę właśnie. Dzisiaj rozdziewiczam |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
widzialam wczoraj szamopn y tej wlasnie firmy tanie i niby naturalene wklejam sklad bo kompletnie sie na tym nie nam czy myslicie ze nada sie do zmywania oleju z wlosow??
Avea, Szampon do wszystkich rodzajów włosów z aloesem i wyciągiem z ogórka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ka.html&next=1 Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Aloe Barbadensis, Cucumis Sativus, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, CI 19140, CI 42090. |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Ma SLS zaraz na początku składu (wiec zmyje wszystko aż za dobrze
), zaraz po nim chlorek sodu, który chyba może wysuszac. Ale zmyc, zmyje (poczekaj na odpowiedz bardziej doświadczonych, ja wiem tylko tyle, ile wyczytałam na forum, wiec mogłam coś pomieszac) |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Uf.. dlugo mnie nie bylo a wy pędzicie jak szalone
![]() Witam po nowym roku i spóźnione wszystkiego najlepszego! U mnie nowości olejowych brak. Za to dalej jestem zakochana w oleju z orzechów włoskich. I codziennie kocham go coraz silniej ![]() Zwlaszcza, że ostatnio wyrównal mi się kolor wlosów a jasne refleksy przyciemnily Cytat:
Baw się dobrze!
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Jak w takim razie polecasz szampony i odzywki bez slsów i parabenów? Z chęcią spróbuje czegoś nowego
|
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
szkoda że z orzechów włoskich przyciemnia, do blondów odpada. Amla Dabur też tak podobno ma, dowiedziałam się jak już używałam, ale o dziwo nie przyciemniła
A szampony bez sls to sławny Babydream w rossmanie za 3,50 chyba i Hipp też w rossmanie ale ten drozszy jest Ogólnie patrz żeby nie było w składzie Sodium Laureth Sulfate (SLS) i Sodium Laureth Sulfate (SLES), poza tym żeby nie występowało w nim słowo "paraben", z tym, że takie rzeczy to przewaznie w produktach dla dzieci i to zdecydowanie nie w każdym. Ostatnio w naturze widziałam jakiś dziecięcy szampon bez SLS ale był mały a kosztował niecałe 6 zeta na promocji
Edytowane przez blond_i Czas edycji: 2012-01-06 o 11:10 |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.