Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 20:27   #2041
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Dlaczego nie masz zaufania do Helfów? U mnie jak do tej pory wszystko wydawało się ok..
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:31   #2042
NinaSimone
Zakorzenienie

Nie zauwazylam, ze jestesmy juz na kolejnej stronie i edytowalam moj post na poprzedniej.

Mysle, ze zdzieraja kase..
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:35   #2043
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

No trochę zdzierają, ale pokaż mi kogoś z allegro kto ma i Sesę, olejki Khadi, Heenarę, Vatikę, olej palmowy jednocześnie... ja nie znalazłam na allegro

A koszty wysyłki są takie:
http://www.helfy.pl/wysylka

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:37
Stary 2012-01-05, 20:40   #2044
NinaSimone
Zakorzenienie

Widzisz.. nie zwracam na to uwagi, bo kupuje wybrany produkt.. Jak jestem w polowie oleju to dokupuje nastepny taki sam lub inny. Oleje starczaja mi na kilka miesiecy (te typowo do wlosow) zmieniam je z ciekawosci, ale np. Amle 300ml wyrzucilam w polowie opakowania.. bo, ma parafine a ona mi nie sluzy..

Bombay_Bazzar ma wybor .. trzeba obserwowac i
ashishhinduja

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:47
Stary 2012-01-05, 20:47   #2045
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Bez przesady z tym zdzieraniem kasy, to sklep a nie instytucja dobroczynna
Na Allegro często, gęsto są wyższe koszta wysyłki, czasem aż śmieszne.
A asoryment w Helfach jest świetny.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:54   #2046
NellN
Raczkowanie

plus sklepu helfy.pl jest tylko taki, ze ma spory asortyment.
Ale jest coraz więcej sklepów na allegro specjalizujących się w kosmetykach hinduskich i zamawiając 2-4 olejów czy proszków nigdy nie musiałam składać kilku oddzielnych zamowień. Może źle szukacie? No chyba że zamawiacie kilkanaście różnych rzeczy na raz, wtedy oczywiscie helfy wygrywa. Niestety ja widzę to tak: podbicie cenowe w porównaniu z cenami na allegro: między 10 a 40%, koszt wysyłki pocztą ok 12 (na allegro nigdy nie zapłacilam powyżej 10, max chyba 9). I owszem poczta raz lekko zgniotła opakowanie (Heenary chyba), ale opakowanie przecież i tak sie wyrzuca. No chyba, że to na prezent, ale wtedy zawsze wybieram opcję trochę droższej dostawy kurierem. Mi się zakupy na allegro o wiele opłacają w Helfach, więc zawsze allegro wygrywa z Helfami, ale może to dlatego, że nigdy sie na Allegro jeszcze nie zawiodlam.
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:57   #2047
NinaSimone
Zakorzenienie

Bez przesady.. sa miejsca gdzie mozna znalezc taniej. Zaluje, ze w moim miescie nie ma sklepu indyjskiego, albo o podobnym asortymencie. Ludzie kupuja w internecie po to, by miec taniej niz w stacjonarnym.. a mysle, ze Helfy i sklep stacjonarnny.. to nie duza roznica cenowa.
Stary 2012-01-05, 21:01   #2048
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Widzisz.. nie zwracam na to uwagi, bo kupuje wybrany produkt.. Jak jestem w polowie oleju to dokupuje nastepny taki sam lub inny. Oleje starczaja mi na kilka miesiecy (te typowo do wlosow) zmieniam je z ciekawosci,

[/B]
u mnie podobnie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Bez przesady.. sa miejsca gdzie mozna znalezc taniej. Zaluje, ze w moim miescie nie ma sklepu indyjskiego, albo o podobnym asortymencie. Ludzie kupuja w internecie po to, by miec taniej niz w stacjonarnym.. a mysle, ze Helfy i sklep stacjonarnny.. to nie duza roznica cenowa.
właśnie skasowałam to co pisałam, czytasz w moich myslach
Stary 2012-01-05, 21:05   #2049
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
u mnie podobnie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

właśnie skasowałam to co pisałam, czytasz w moich myslach

Milo, ze ktos sie ze mna zgadza

I masz racje Helfy ..tylko wtedy kiedy skusilabym sie na zupelnie rozne produkty. Jednak na Allegro tez mozna znalezc dobre zaopatrzenie

Ja zawsze, jak upatrze produkt (odpowiada mi cena zakupu+ przesylka) przegladam cala oferte sprzedawcy. Mozna znalezc skarby. Nie zawsze zwiazane z tematem pierwszych "łowów".
Stary 2012-01-05, 21:09   #2050
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

No u mnie oleje szybko schodzą, co to jest 180 ml Sesy? Starczy mi na 8 max 10 razy. I to oszczędnego użycia. Palmowy mieszam z maskami, robię kremy i zużywam w kuchni. To samo kokos Efavitu.
No niestety takie są uroki długich i gęstych włosów, że odżywki schodzą w ekspresowym tempie, choć nakładam je tylko raz max dwa razy w tygodniu. I nie kilka na raz.
Stary 2012-01-05, 21:25   #2051
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Mnie powoli kończy sie Vatika i zastanawiam sie, czy brać nowa buteleczkę, czy może wypróbować czysty kokos
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:27   #2052
NinaSimone
Zakorzenienie

Ja tez mam dlugie wlosy...za lopatki, srednio geste. Sesy dzis nalozylam moze wielkosci wisni. Wtarlam w skore glowy i reszte na wlosy. Zalezy kto jak uzywa. Mnie wystarczy, ze wlosy sa musniete olejem, a nie ociekaja "tluszczem". No zalezy od pory roku.
Stary 2012-01-05, 22:18   #2053
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

porównałam niektóre ceny z Helfów i ofertą allegro
I tak:
najlepiej wypada Vatika 300 ml
na Helfach kosztuje 30 zł
na allegro 18zł (25)

Khadi olejek stymulujący porost
Helfy 58 zł
allegro 55zł (61)

Khadi Amla olejek
Helfy 56zl
allegro 55zł (61)

Heenara 200ml
Helfy 29zł
allegro 27zł (33)

Sesa 180ml
Helfy 45 zł
allegro 43zł (w cenie jest darmowa przesyłka)

Olej palmowy nierafinowany KTC 500ml
Helfy 20 zł
allegro obecnie brak, ale niedawno był za 17zł z tym, że z przesyłka ponad 27 zł bo ciężki

Oczywiście wybrałam najtańsze oferty z allegro, różnych sprzedawców.
Na Helfach, jak widać, opłaca się robić zbiorcze zamówienia z darmową przesyłką, np raz na trzy miesiące, takie większe, albo zamawiać wspólnie z np siostrą, mamą itp
Zwłaszcza osobom, które używają praktycznie tylko kosmetyków i farb indyjskich np Khadi, a myślę, że sporo osób jak farbuje henną khadi to i kupi szampon, odżywki i olejki tej firmy.

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2012-01-05 o 22:41
Stary 2012-01-05, 22:36   #2054
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawialam na Allegro u vipangosain. To byl moj pierwszy zakup Sesy. Skusilam sie u tego sprzedawcy, a olejek sam w sobie nie jest tani. Zamowilam 2 butelki chociaz juz za jedna wysylka jest gratis.

Pudelka nie przetrwaly podrozy, ale nakretki byly zaklejone tasma. Nie wystawie negatywa, jednak juz nie kupie u tego sprzedawcy. Moze jestem czepialska wiedzialam, ze olejek jest z Indii, ale nie przypuszczalam, ze wysylka idzie az stamtad. Czekalam ponad 2 tygodnie, ,omo natychmiastowej wplaty. Kontakt byl..tyle, ze Pan slabo mowi po polsku. Powinien sie z tym liczyc wystawiajac towar na polskim portalu.

Po kilku upomnieniach zaproponowano mi zwrot pieniedzy lub ponowna wysylke. Glowny zal mam tylko o to, iz sugerowano mi, ze to ja nie dopelnilam formalnosci.. tj. Ja nie zaplacilam (to nie bylo za pobraniem) a ktos wyslal....to nielogiczne. Na stronie nie ma informacji w jaki sposob bedzie wysylka nadana. Wszystko dobrze sie skonczylo zatem pozytyw i tyle.

PRZEPRASZAM za zmiane tematu.
Przestraszyłaś mnie. Ja wczoraj u tego sprzedawcy zamówiłam Sesę. Przynajmniej wiem, że mam uzbroić się w cierpliwość, a jak nie to pisać.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 22:46   #2055
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Przestraszyłaś mnie. Ja wczoraj u tego sprzedawcy zamówiłam Sesę. Przynajmniej wiem, że mam uzbroić się w cierpliwość, a jak nie to pisać.
Kiedyś też zamawiałam u niego, wszystko było w porządku i jakże szybka przesyłka Nie wiem od czego to zależy

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 22:52   #2056
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Kiedyś też zamawiałam u niego, wszystko było w porządku i jakże szybka przesyłka Nie wiem od czego to zależy
A może to przez święta tak długo szła wysyłka. Nie zawsze w sumie jest wina sprzedawcy, ale poczty.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 22:52   #2057
niunka112
Raczkowanie

ja dziś też zamówiłam u niego także dobra nowina;] oby było wszystko ok
Stary 2012-01-05, 23:00   #2058
NinaSimone
Zakorzenienie

Dziewczyny nie chcialam nastraszyc, tylko przestrzec. Ja wystawilam pozytyw, ale latwo nie bylo. Mozliwe, ze to wina poczty, okres swiat. To bym przebolala. Zdenerwowal mnie fakt, ze to na mnie zgoniono nie dopelnienie formalnosci. I slaby kontakt ze sprzedajacym (slabo mowi po polsku). Na meile ktos odpisuje w jego imieniu, chyba kolezanka, z ktora mialam szanse porozmawiac telefonicznie. Choc pierwszy dzwonil on sam. Nie bede mu psuc opinii, bo wszystko juz jest ok. Zreszta to by na mnie sie odbilo. Mam 100% pozytywow, ale zdecydowanie mniej niz on.
Stary 2012-01-05, 23:35   #2059
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
porównałam niektóre ceny z Helfów i ofertą allegro
I tak:
(...)
Oczywiście wybrałam najtańsze oferty z allegro, różnych sprzedawców.
Na Helfach, jak widać, opłaca się robić zbiorcze zamówienia z darmową przesyłką, np raz na trzy miesiące, takie większe, albo zamawiać wspólnie z np siostrą, mamą itp
Zwłaszcza osobom, które używają praktycznie tylko kosmetyków i farb indyjskich np Khadi, a myślę, że sporo osób jak farbuje henną khadi to i kupi szampon, odżywki i olejki tej firmy.
Oczywiście, że większe zakupy oplacają się ze względu na mozliwość rezygnacji z kosztow przesyłki, ale też te kilka złotych różnicy na każdym produkcie sumuje sie do dwucyfrowej kwoty, z której nie widze powodu rezygnować. No ale gusta... no i kto tam co woli, jak to już ktos napisał, nie będe zaglądac nikomu do portfela. Przy moim "studenckim" "większe zakupy" nie wchodzą w grę i też na szczęście moje rzadkie i bardzo cienkie włosy nie wymagają dużych ilości olejów, nie zuzywają się tak szybko (nawet kiedy moja mama zaczęła mi podbierać). Także "wszystko zależy", choć jak by na to nie patrzeć, w helfy.pl po prostu jest drożej
Stary 2012-01-05, 23:37   #2060
Cesena0
Zadomowienie

Kupiłam lniany!
Zapłaciłam 11,85 zł za 500 ml (firma Eurolen),a że oddałam połowę oleju dla koleżanki,to wyszło mnie jeszcze taniej.
Olej ma śliczną,złotą barwę i dla mnie pachnie herbatą i smak podchodzi mi pod zieloną herbatę właśnie.
Dzisiaj rozdziewiczam
Stary 2012-01-05, 23:37   #2061
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Przyszła moja paczka z ZSK

i właśnie na włoski nałożyłam olej babassu, bardzo łatwo się nakłada, bałam się że będzie tępy jak shea ale nic z tych rzeczy

a na twarzy mam olej z nasion malin, pachnie jak herbata
Też go chyba do twarzy kupię

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 04:26   #2062
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Kurde dlaczego zawsze maska z żółtka,oliwy i rycyny mi wycieka spod czepka i ręcznika
A może spróbuj mojego sposobu z okresu, kiedy farbowałam włosy henną : watą z metra owijasz wokoło głowę i na to ręcznik / czepek / czapkę .

Cytat:
Napisane przez NellN
Yes to?

Cytat:
Napisane przez NellN
Rynek Polski ma jednak ten plus, że doskonałe kosmetyki naturalne (Ziaja, Joanna, Farmona) można dostać za poniżej 10 zł.
Czy takie "doskonałe" ?! Zależy co komu służy . Mnie kosmetyki z firm przez Ciebie wymienionych więcej niźli pożytku szkody uczyniły . I właśnie między innymi powodowały wypadanie włosów .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:56   #2063
kafetka
Zadomowienie

widzialam wczoraj szamopn y tej wlasnie firmy tanie i niby naturalene wklejam sklad bo kompletnie sie na tym nie nam czy myslicie ze nada sie do zmywania oleju z wlosow??
Avea, Szampon do wszystkich rodzajów włosów z aloesem i wyciągiem z ogórka
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ka.html&next=1

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Aloe Barbadensis, Cucumis Sativus, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, CI 19140, CI 42090.
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:58   #2064
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafetka Pokaż wiadomość
widzialam wczoraj szamopn y tej wlasnie firmy tanie i niby naturalene wklejam sklad bo kompletnie sie na tym nie nam czy myslicie ze nada sie do zmywania oleju z wlosow??

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Aloe Barbadensis, Cucumis Sativus, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, CI 19140, CI 42090.
do zmywania olejów na pewno się nada, bo ma SLS

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:59   #2065
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Ma SLS zaraz na początku składu (wiec zmyje wszystko aż za dobrze ), zaraz po nim chlorek sodu, który chyba może wysuszac.
Ale zmyc, zmyje
(poczekaj na odpowiedz bardziej doświadczonych, ja wiem tylko tyle, ile wyczytałam na forum, wiec mogłam coś pomieszac)
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:05   #2066
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafetka Pokaż wiadomość

Do zmywania oleji lepsze sa delikatniejsze szampony które nie sciagnał tego co olej zrobił na wlosach a wydaje mi sie ze ten moze lekko wysuszyc
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:17   #2067
trommelka
Zadomowienie

Uf.. dlugo mnie nie bylo a wy pędzicie jak szalone
Witam po nowym roku i spóźnione wszystkiego najlepszego!
U mnie nowości olejowych brak. Za to dalej jestem zakochana w oleju z orzechów włoskich. I codziennie kocham go coraz silniej
Zwlaszcza, że ostatnio wyrównal mi się kolor wlosów a jasne refleksy przyciemnily Na kolor więc coś musi dzialać

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
Pytam, bo za miesiąc jadę na pół roku na erasmusa do Hiszpanii i miałam nadzieję, że nie będę musiała pół walizki kosmetyków na zapas zabierać. Tym bardziej, że jedna walizka musi mi wystarczyć na cały pobyt
Bardzo nie chciałabym rezygnować z CG na czas wyjazdu...
Och Erasmus.. Czaderska sprawa Baw się dobrze!
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:43   #2068
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Czy takie "doskonałe" ?! Zależy co komu służy . Mnie kosmetyki z firm przez Ciebie wymienionych więcej niźli pożytku szkody uczyniły . I właśnie między innymi powodowały wypadanie włosów .
Jak w takim razie polecasz szampony i odzywki bez slsów i parabenów? Z chęcią spróbuje czegoś nowego
Stary 2012-01-06, 10:48   #2069
blond_i
Raczkowanie

szkoda że z orzechów włoskich przyciemnia, do blondów odpada. Amla Dabur też tak podobno ma, dowiedziałam się jak już używałam, ale o dziwo nie przyciemniła

A szampony bez sls to sławny Babydream w rossmanie za 3,50 chyba i Hipp też w rossmanie ale ten drozszy jest

Ogólnie patrz żeby nie było w składzie Sodium Laureth Sulfate (SLS) i Sodium Laureth Sulfate (SLES), poza tym żeby nie występowało w nim słowo "paraben", z tym, że takie rzeczy to przewaznie w produktach dla dzieci i to zdecydowanie nie w każdym. Ostatnio w naturze widziałam jakiś dziecięcy szampon bez SLS ale był mały a kosztował niecałe 6 zeta na promocji

Edytowane przez blond_i
Czas edycji: 2012-01-06 o 11:10
blond_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:15   #2070
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Uf.. dlugo mnie nie bylo a wy pędzicie jak szalone
Witam po nowym roku i spóźnione wszystkiego najlepszego!
U mnie nowości olejowych brak. Za to dalej jestem zakochana w oleju z orzechów włoskich. I codziennie kocham go coraz silniej
Zwlaszcza, że ostatnio wyrównal mi się kolor wlosów a jasne refleksy przyciemnily Na kolor więc coś musi dzialać

Och Erasmus.. Czaderska sprawa Baw się dobrze!
hihihihi no to obie mamy tą samą milość to mój ulubieniec jak dotąd.
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości