|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() My jesteśmy na etapie jabłuszka, więc się nie wypowiem, a kolejne nowości będziemy wprowadzać dopiero po antybiotykach. Też zjada pół słoiczka, dzisiaj dałam mniej, bo przez kaszelek jest marudny. Dajesz tylko owoce najczęściej? Pewnie dlatego gdzieś pisali, by rozszerzać dietę od warzyw, a nie owoców. Cytat:
![]() Jak Franuś wyzdrowieje, będę mu normalnie sama jabłuszka trzeć, teraz nie mam do tego głowy, bo na sloiczki to zbankrutuję. U nas w markecie te hippa są po 3,89 ![]() Cytat:
Ja też dostałam paczkę z bebilonu, chociaż się nie rejestrowałam, chyba ze szpitala przyszła. Z hippa w sumie dwie, bo jedną w rossmanie za grosza odebrałam. Dziękuję wszystkim za pocieszenie i życzenia zdrówka, ale jakoś nie czuję się na siłach wszystkim oddzielnie odpisywać. Chce mi się płakać nad Franiem i nad tym wszystkim.
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | ||||||
Zadomowienie
|
Uffbo już się bałam że znowu jakieś dodatkowe większe koszty
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś Ignaś dostał kleik. Bardzo mu smakowało. Piszczał jak zabierałam butelkę. Jabłko nie wzbudza takich emocji ![]() Cytat:
![]() Dzięki za info o tych stronkach ![]()
![]() |
#4743 |
kosmitka
|
Kailelight - jaki kleik dałaś i jak (w czym) go podałaś?
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Kleik nestle kukurydziany o taki:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...k-kukurydziany Do butelki z mlekiem Bebilon 1 Ha, 125 ml wody, 4 łyżeczki mleka dołożyłam łyżeczkę (płaską) kleiku. Wymieszałam, ale myślałam że się bardziej rozpuści. Mam butelki Aventu, smoczki 2, i trochę się zapychało. Co chwile trzeba było wstrząsać butelką bo dziurka w smoczku się zatykała. Nie mam pomysłu jak podać kleik inaczej. Łyżką jeszcze nie da rady, bo Ignaś wszystko wypycha językiem ![]()
#4745 |
kosmitka
|
Aa to się do mleka dodaje? To u mnie ciężko, musiałabym siebie udoić najpierw
![]()
![]() |
#4746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten kleik "zatkał" go na ponad 4 h ![]() ![]()
![]() |
#4747 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie.
nadrabiam powoli Cytat:
![]() U nas jak małego strasznie wysypywało, do tego miał bardzo odparzony tyłeczek i musiałam odstawić nabiały i jajka to była faktycznie lekka masakra z żarełkiem. Bazowałam gł. na zupach, a na kanapki pasty warzywne. A czemu marchewy masz nie jeść?? Ja pomidory ciągle jadłam i jem i po nich na szczęście nic nie ma. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() edit- już doczytałam ![]() Cytat:
3mam kciuki za zdrówko Franusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czyli skoro Leoś był szczepiony to juz problemy biegunkowe zażegnane ![]() zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaazdroszcze nooooooooooooooo Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-05 o 18:10 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny - orientowałyście się ile kosztują u Was zajęcia dla niemowlaków na basen? U nas 10 spotkań każde po 25 zł i daleko od nas.... Ale będę chłopa namawiać, żebyśmy małą zapisali ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Urosłam i nosem wodzę po drutach telegraficznych czy tam jak się to mówiło ![]() Się pochwaliłam haha. Cytat:
![]() Jakaś matka do dupy ze mnie, że nie umiem go upilnować. Mam dzisiaj ciężki dzień.
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
u nas takie są stadnardowo, więc po szczepionce musiał spac dłuzej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i stooo lat z okazji 4 m-cy ![]() Cytat:
Jak znajdziesz jeszcze chwilke to napisz chociaz, bez nadrabiania, co tam u Was! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() edit- a już poszukałam ile u nas bom ciekawam była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak odkryjesz patent na upilnowanie się przed wirusami czy bakteriami to Nobla dostaniesz!!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-05 o 18:13 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bobovita ma jeszcze po 4. miesiącu ziemniaki ze szpinakiem, ale nie podoba mi się że dodają sok owocowy, żeby było słodsze ![]() Widziałam, ze w rossmanie też w promocji są obiadki babydream 190g za 2,90zł, ale jeszcze nie miałam czasu iść obejrzeć czy mają jakieś dla najmniejszych maluszków.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anciu ściskam mocno, oby bylo juz tylko lepiej ![]() Wy sie cieszycie jk spia a ja panikuje w obawie o nocne kladzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
kosmitka
|
Archi wiadomo bla bla każdy będzie mnie pocieszać, ale chyba nikt na wątku nie łapie tak wirusów jak Franek, co kilka dni u lekarza.
![]() |
#4754 | ||||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zrobiło sobie ponad 5h przerwy od cyca
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobry wieczór bo dzis chyba po raz pierwszy sie melduje ![]() mały dzis cos marudny nie wiem czemu, w ogóle jakos źle mu sie zasypia a jak juz zasnoł w dzien to budził si ejakis przestraszony-nie wiem czy cos mu sie śni czy po prostu czegos sie przestraszył i teraz tak ma ![]() no ale teraz poszedł spac to sobie do was przyszłam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem nocny maniak, w dzień chcę spać, a wieczorem nie mogę zasnąć, ale to dlatego, że co chwila ktoś do nas przychodzi. I dopiero wieczorkiem mam chwilę dla siebie. W sumie powinnam się uczyć, ale o tej porze nie chce mi się. Dzisiaj dodatkowo mam ręce wyciągnięte do kolan, bo Franuś marudny, cały czas na rękach, wiadomo. Bidulek mój. Oby jutro było mu lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tylko czasem marudny a wiem sama po sobie ze wszystko bym zrobiła zeby mu było lepiej, wiec mam nadzieje ze u was szybko to nastapi ![]() a my z mężem szaleni, wciagnelismy sie w gre i gramy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
kosmitka
|
W jaką grę ?
![]() Natka zapomniałam napisać, mi moja sis, mama rocznej Milenki, mówiła, że bardzo dobre są gerbera i faktycznie chyba najtańsze, więc powinno być ok. Daj znać jak wypróbujesz.
![]() |
#4759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze jestem, ale za chwilę idę w kimono bo się nie wyspałam dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oo to fajnie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na telefonie jakies latajace kurczaki i inne po naciagnieciu na proce zbijaja świnskie mordki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() piękna waga Natalci ![]() ![]() ![]() kaileight ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
kosmitka
|
Aa2 to nie znam takiej
![]() Mnie też dopadło przeziębienie i piję właśnie herbatkę z miodem, oby pomogło. Chyba Franuś mnie zaraził. Cotka kciuki za nockę. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Natka dzięki za informację o kaszce. Jak Franuś wyzdrowieje to zaczniemy wprowadzać kolejne nowości, teraz poprzestajemy niestety na jabłuszku.
![]() |
#4764 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko ale u mnie pogoda znów leje jak nei wiem i chyba nici jutro ze spacerku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||||||||
Zadomowienie
|
dobry wieczór Dziewczynki-Maminki ! wracam po przerwie
![]() ![]() ![]() aha NAJLEPSZEGO W 2012 ROKU ![]() pochwalę się tylko - wczoraj Agatka skończyła 4 miesiące i waży 5900 ![]() danika - ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czasem mam wrażenie, że jakbym miała drugie dziecko to "zajechałabym" je karmieniem piersią chcąc odbić sobie to, co nie wyszło z Agatką ![]() Cytat:
obyś znalazła tern czas przede wszytskim dla siebie ![]() i co pamiętam: Anciu - całuski dla Ciebie i Frania, żeby choroba szybko przeszła ![]() Natka - za 4 miesiące Szymcia ![]() Acelinka - tekst teściowej o zniszczonych cycyochach mnie powalił ![]() Stokrotka - dobrze, że już z powrotem u siebie, zaakliamtyzowane jesteście ![]() aha, a co do rozszerzania diety - ja pójdę najpierw do pediatry by podpytać o szczegóły. bo w tych schematach nie piszą tak wcześnie o kaszkach i kleikach, a sklepach widziałam takie po 4 miesiącu.
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Matka wariatka poleciała dzisiaj z dzieckiem na szczepienie, które wg wyliczeń ma się odbyć dopiero za tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Z racji tego że Zuzia ma skazę i jest alergikiem pani dr powiedziała że najlepiej dietę rozszerzać dopiero po 6 mc, po 4 mc możemy ewentualnie spróbować dać jabłuszko albo marchewkę i obserwować uważnie - w razie jakichkolwiek uczuleń odstawić więc chyba jednak jeszcze poczekam z 2-3 tygodnie z tymi słoiczkami Anciaahk zdrówka dla Franka życzymy ![]() Natka kciuki za szybkie i bezbolesne wyrzniecie ząbka u Szymka ![]() Acelinko też się bałam (chociaż Ty się chyba nie boisz w razie w ![]() ![]() Wpadłam, napisałam co u nas i żegnam się niestety na dzisiaj, nadrobię w weekend, bo wczoraj wróciłam po tygodniowej przerwie do domu od rodziców i muszę się na nowo zaklimatyzować tutaj - tak dobrze mi było tam gdzie byłam buuuu ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
a teraz ciuteczkę o nas
![]() Agatka podróż samochodem zniosła bez zarzutu, a to aż 420 km. w tamtą stronę okazało się tylko, że jej za gorąco, mimo tylko 20 stp w aucie. siedziała w cienkim body i rajstopkach, a kocykiem okrywałam ją do drzemki. w drodze powrotnej jak zasnęła w kielcach to spała aż do swojego łóżeczka w Lublinie. a to 180 km. co co powrotu od taty.... małż po wyjeździe po świetach mał do nas wrócić w piatek, ale coś sie w pracy pomieszało i powiedział, ze przyjedzie 31go, raniutko wyjedzie. dzwoni do mnie o 7ej 31go, że... auto sie nam popsuło. a dojechać z lublina do cieszyna w sylwestra to nie proste ![]() ![]() Moja Niunia Malutka wczoraj miała 3 dawkę szczepionki 6w1+penumo, następne dopiero jak rok skończy. była bardzo dzielna ![]() ![]() no i z jedzeinie (tfu, tfu) lepiej, to jednak ten bebilon jej nie leżał... aha, no i nabyła zupełnie nową umiejętność, sama trzyma butelkę - no w szoku jestem ![]() ![]() ![]()
#4770 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ![]() ![]() Taką mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przygody z autem niezłe, dobrze, że miał wam kto pomóc. Noo widać, że Agatka lubi podróżować ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.