|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
też już zamówiłam
![]() MeMakeUp - gratuluję zalizczonych egzaminów! )) brawo!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-05 o 22:18 |
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
W sumie to siec hurtowni, bo sa tu az 3 Askoty. Na pewno wybierzemy sie tam ponownie, bo jeszcze sporo do kupienia. A do Irl wracamy za mniej niz 2 tyg, wtedy na miejscu kupie juz komode. Bede chyba zamawiala z ikei, a tutaj najpierw w Pl ogladne, gdyz nie chce nam sie jechac az do Dublina(ikea jest tylko w Dublinie). Takze tu poogladamy i wybierzemy, a po powrocie zamowimy ze strony internetowej![]() Ide jesc pozna kolacje, potem jakis filmik i spaciu. Dzidzia sie wierci, moze tez chce jesc
|
|
|
|
|
#3004 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki za odp odnosnie karmienia.Cytat:
Ide spac,jutro znow 5 rano wstaje
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała od 25 tygodnia do 29 tygodnia własnie tyle przybrała
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Lena_mi piękna ta Twoja córeczka
na tym etapie te dzieciaczki tak fajnie wyglądają już na 3D!Kubusewa fajny brzuszek taki okrąglutki ![]() Idę już spać...przez tego kuriera rano cały dzień mi się chciało spać! Dobranoc!
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- tak sobie mysle napewno mozna cukrzyce ciezarnych wykryc po 28 tygodniu bo przeciez jesli w 27 ma sie zabyt wysoki cukier to w 28 i 29 tez! Chyba bardziej chodzi o to ze pomiedzy 24-28 ona sie z reguly rozwija ![]() Tylko nie wiem po co czekac z tym? Jak zauwazylyscie-nie moge spac i nadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Najwazniejsze ze masz do lekarza zaufanie i skoro on tak mowi to tak bedzie, a Ty tesciowke zagnaj do pomocy przy Filipku a sama wypoczywaj! ![]() Z tym spojeniem to sie zgodze, generalnie kazdej z nas sie rozchodzi , ale kazda z nas inaczej to odczuwa jak wszsytko zreszta w ciazy! Problem jest wtedy gdy rozjedzie sie wiecej niz 1 cm, ale mysle ze wtedy to juz z bolu sie placze! Mna w szwecji zbytnio sie nie przejeli, owszem dostalam pas , ktory pomogl, ale skoro moglam chodzic to nikt o cc nie wspomnial, no i poszlo jakos, tzn komplikacji po porodzie sn nie mialam ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() Teraz to jak juz Konia pisala same przyjemnosci Cie czekaja
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-06 o 00:40 |
|||
|
|
|
#3010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze sie upewnilas w PL ze wszystko z Wami w porzadeczku Czyzby gwiazdor przyniosl laptopa? ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
Mam nadzieke ze dzisiejsz noc mija Wam spokojniej, zdrowia Filipkowi zycze! ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje super wiesci
|
|
#3011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czyzbym byla dzisiaj pierwsza?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam dwa doniczkowe w kuchni i dwa bambusy w salonie Moj maz mial czasem takie odchyly ze wracajac z pracy kupic mi kwiatki, ale od dluzszego czasu juz tak nie robi za to czesto robi mi inne prezenty i nie mowie tu o gadzetach a o takich malych przyjemnosciach, typu sniadanie do lozka, czy cos w tym stylu z gadzetow to dostaje jedzenie - oczywiscie te z ktore ciagle chce rezygnowac czyli slodkosci Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wyspalam sie dzisiaj ani razu sie w nocy nie obudzilam i nawet szybko zasnelam ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Desia, wspolczuje dolegliwosci MegMakeUp, gratuluje zdanych egzaminow
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek, jakoś nie mogłam dziś spac
mała się wierciła, chyba zmieniała pozycję.. Cytat:
super że wszystko w porządku! Już 1kg! ale szybko rośnie moja pewnie też już za dwa tyg. będzie miała z kilo Na razie na ostatnim USG - w 23t6dni - 660 g
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-06 o 09:26 |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() Jesli chodzi o kwiaty to mnie sie zdarza dostac Urodziny, dzien kobiet, rocznica ,jakies przeprosiny w miedzy czasie, takze nie jest źle mój TZ to w ogole romantyk, jak byl za granica to mi przez telefon wiersze mówił, jakies miłosne piosenki śpiewał![]() W tym roku 4 rocznica slubu i 6 lat jak jestesmy razem , mój TZ cały czas mysli ze mam 21 lat a nie 24 nadal to do niego nie dociera..![]() U dzidzi ostatnio obserwuje stałe zachowania w nocy spi razem ze mna i wstaje razem ze mna i tak od kilku dni, moze mu tak zostanie![]() TZ wczoraj stwierdził ,ze jak kobieta ma w ciazy spokoj i w miare komfortowe warunki, to dziecko jest pozniej spokojne miejmy nadzieje ze nasz syn nie zburzy jego teorii![]() Ja łóżeczko kupowałam w hurtowni http://www.hurtowniaares.pl/home/det...5-kolorow.html o takie ![]() My tez juz zaczelismy 3 trymestr i chyba powracaja mi poranne mdłosci. No i tez dołączam do tych wyspanych dzisiaj, chyba wczorajszy spacer zrobił swoje, bo nie kreciłam sie w nocy , nawet cos mi sie snilo
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśkaa rocznicę mamy prawie tak samo Tylko że my 16lipca - 1 rocznica ślubu ![]() Ehh... zaraz idę zaszyć się w kuchni muszę upiec ciasto, zrobić sałatkę z pora potem kotleciki z piersi kurczaka w cieście. Obiad itp. Mamy gości i trzeba się przygotować. Wczoraj pojechaliśmy do Auchana na zakupy a tam szok kupa ludzi. I teraz co jest grane i okazało się że jest mega wyprzedaż -nigdy w życiu na takie coś. Fakt kupiłam mikser za 30zł ale okropnie robi się zakupy gdy jest tyle ludzi.Dziś obudziłam się o 2.30 siusiu i do 5 nie umiałam zasnąć Zmykam do kuchni Miłego dnia |
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() dobrze ze dzisiaj troche z nas przespalo noc ja w sumie tez..musialam wstac 2x na siusiu ale ogolnie spalo sie dobrze aziewam dzis w pracy bardziej niz wczoraj po nieprzespanej nocy. jeszcze 5 godz w pracy i znow weekend!!! hurrraaaa!!!!Milego dnia Wam zycze pozniej zajrze jeszcze.
|
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry !!
Zasnęłam wczoraj przy komputerze nawet go nie wyłączyłam jakoś mnie zmogło Dobrze,że dzisiaj wolne ... będę z pełną premedytacją się obijac tylko najpierw wezme kąpiel Wylicytowałam już dwa śpiworki i mam nadzieję,że dzisiaj uda mi się wylicytować jeszcze jeden Jak tylko do mnie dojdą to zrobię zdjęcia i wrzucę
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakos wytrzymasz cziqua bez slodkosci, to tylko 3 m-ce masz juz do konca mniej wiecej? Odbijesz sobie po porodzie ![]() Ja nadrabiania ciag dlaszy bo wczoraj w koncu padlam. Co do kilkorga dzieci i rodzenstwa to ja juz wiecej dzieci nie chcialam niz adas bo w sumie ma juz starszego brata i w polowie ja go odchowalam, wiec praktycznie od 10 lat jestem mama A jednak zycie Nas zaskoczylo i bedzie jeszcze jeden dzidzius Jedyne czego moge zalowac teraz to ze taka duza roznica miedzy adasiem i bobaskiem, lepiej byloby tak jak Konia mowi, 2,3 lata i gdybym planowala 2 dzieci to tego bym sie trzymala! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Ale to tak fajnie bo generalnie ksztalt oczu ma moj a kolor i rzesy TZ-a Fajnie doszukiwac sie podobienstw u dzieci Konia, jaka Twoja Nina jest slodka! Ja juz sie nie moge doczekac mojej malej dziewczynki Bedzie najrozowsza ksiezniczka swiata ![]() Lena- super zdjecia malej Ale co ona buzki do konca nie chciala pokazac? zartownisia mala
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-06 o 12:16 |
||
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecię w 25 tc 860g a w nocy dopadl mnie taki ból żołądka że myślałam że zjade a powiedzcie czy przy cukrzycy miodem troszke można herbate poslodzic?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Wow, niesamowite jak one szybko teraz rosna. Ja w 23 tygodniu mialam 447g, teraz w 27 mysle ze juz pewnie z kilogram. A potem to juz pojdzie lawinowo, mam jednak nadzieje ze tak do am 3.5kg a nie >4 :P
Swoja droga, czy ktoras z was ma tak ze zdecydowanie czyje ze bobas lezy po jakies stronie konkretniej? Ja mysle ze Ania ma glowe nisko ale cialko bardzo z prawej strony brzucha mam, po lewej moge wciskac palce i jest miekko a po prawej gulka. No i 98% kopniakow jest z rpawej strony, bardzo po boku. Mam nadzieje ze nie mam jakies anomalii? W sumie brzuch wyglada symetrycznie... ![]() Cytat:
![]() Odwiozlam dzis auto do warsztatu i teraz siedze i drze ze zaraz zadzwonia i sie dowiem ze do wymiany polowa silnika :P Poki co tlyko tylnie hamulce
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale pospalam troche mnie glowa boli, ale ujdzie
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Hej , jestem i ja,nawet wyspana , ale jakaś taka się czuję zdepnięta
![]() Dessia u mnie z ta różnicą wieku to wiesz argument wieku mojego przemawiał , a poza tym wnioski z obserwacji otoczenia, że jak już dziewczynom dzieciaczki wyrosły z pieluch to się im odechciewało wracania do tego kieratu i tak odwlekały odwlekają , a czas leci....a u mnie jakby tak leciał, a chcę trzy to bym się nie wyrobiła No a jeszcze różnie to mogło być z tymi staraniami, bo czasem pierwsze rach ciach a z drugim różnie jest, akurat się u mnie udało szybciutko.A i z praktycznego punktu widzenia też mi to na rękę, dzieci w podobnym wieku można zająć tymi sami rzeczami, na to samo do kina, wspólne zajęcie poza szkolne, do jednego przedszkola i szkoły , podobne kłopoty itd. Wiadomo,że jest też w pewnych względach ciężej, ale ja mam dużą pomoc ze strony TŻ ( mam go w domu o 15.30) i Mamy , więc taka wizja mnie zupełnie nie przeraża i też to ma ogromne znaczenia.
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miodem lepiej nie słodzić w ogóle, możesz słodzić słodzikiem (1-2 tabletki). Miód lepiej zjeść w małej ilości na zimno - nieprzetworzony, wówczas zachowuje swoje właściwości. Inaczej może zbyt mocno podnieść cukier.
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brzuszka, to moja corcia od 23 tygodnia juz jest glowka w dol (smiesznie czasami czuje przy mostu jak sobie stopkami rusza a po obu stronach czuje jak sie lokciami wypycha ![]() a z tym spokojnem to cos jest - moja mama pierwsza ciaze miala stresujaca i moj starszy brat darl sie pol roku dzien i noc i nic nie pomagalo do tej pory jest taki nerwowy, szybko sie irytuje. 4 ciaza byl spokojna i bezproblemowa i moj najmlodszy braciszek jako dziecko byl aniolkiem, teraz tez jest uosobieniem spokoju ![]()
|
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki abys jednak wytrzymala troszke dluzej niz do 32
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze,bo bym miała przesrane z lekka, byłam taka nerwowa ,że szkoda gadać ...
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie ciekawe jak to jest z tym dolarganem w niemczech, anglii, irlandii, hiszpanii -dziewczyny, ktore tam mieszkaja, dowiedzcie sie. Ja wiem ze w szwecji 6,5 lat temu jak ja rodzilamadasia to juz byl zakazany i wyczytalam ze jest zakazany w wielu krajach UE, ale nie bylo napisane dokladnie w jakich ![]() Termometr, tak! miecil sie! Jak ja kupowalam 7 lat temu wlasciwie to nei bylo tych takich bezdotykowych chyba, mialam wybor - do pupci, pod paszke lub do uszka, a do pupci jakos wolalam uniknac jesli moglam
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Ja bez nadrabiania tylko klikam że po wczorajszym USG nic się nie pogorszyło. Szyjka nadal 3.2 cm. więc to cieszy
więc mam nadzieje fajnie spędzimy ten czas. Odezwę się wieczorkiem a wam życzę miłego dnia! |
|
|
|
#3028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo, to jak douszny się zmieści, to szczerze mówiąc, chyba kupię brauna - mam bardzo dobre doświadczenia z tą firmą - prostownica, lokówka mają po 4 i 3 lata, działają (tfutfu) bezawaryjnie i rewelacyjnie, czajnik kiedyś uszkodziłam sama z własnej głupoty (odkamienianie octem...) naprawili bez szemrania, a moim rodzicom wymienili na nowy! Swoją drogą szczerze polecam ten czajniczek, nie dość, że grzeje do 40-60-80-100 stopni, to ma funkcję podtrzymania temperatury przez pół h. Podejrzewam, że przyda mi się przy małej
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do kwiatków balkonowych - och też miałam z tym przejścia, nie chciał żadnych, ale stopniowo mi się udało, najpierw 2 doniczki surfinii a potem taki wielki wazon z krwistoczerwonymi pelargoniami, które kwitły od maja do października, a TŻ jaki dumny z nich był, że wszyscy sąsiedzi "spapugowali", ale że my mieliśmy pierwsi i że kwitną cały czas ![]() więc teraz już zestaw będzie stały a do tego dojdą nowe doniczki albo rododendron do ogródka ![]()
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

)) brawo!

, to kiedy dają dziecko po cc pewnie zalezy od typu znieczulenia, od szpitala, od tego jak się Mama czuje ,