Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 21:06   #2971
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Ja myślę, że to duża przesada
Zresztą sama zarzekałam się, że nie będę spała z małym, że nie będę go prztkrywać normalna kołderką, bo się nakryje i udusi np///różne miałam pomysły ,a le to PRZED porodem. Potem strach poszedł precz, a pojawił się silny instynkt macierzyński, który dosłownie dyktował mi, co dla mojego dziecka było najlepsze.Często zasypiałam z młodym, bo karmiłam go piersią na leżąco (szcerze to nie wyobrażałam sobie siedzenia 2 tygodnie po porodzie- miałam dużo szwów+hemoroidy), do tego młody jadł długo i często- zasypiał przy piersi, a często ja z nim. Życie weryfikuje nasze wypowiedzi... Teraz mam mocne postanowienie, że będę przynajmniej po karmieniu odkładać Agatę do kosza- by nauczyła się bycia samej- o ile będzie to możliwe bo dzieci są naprawdę różne i nie zawsze można je do czegoś przyzwyczajać, bo tak nakazują poradniki Jedne radzą sobie z byciem sam na sam z sobą, inne domagają się ciepła ciała matki np- taki był i jest mój Adaś- przytulasek z niego był i jest dalej Ale to cudne uczucie móc tak wtulać się w ciepłe ciałka dzieci..
Ja tam popieram!
Dziecko potrzebuje bliskosci, jedno mniej drugie wiecej, a jakie nam sie "przytrafi" to sie okaze
W szwecji kazali mi spac z dzieckiem od samego poczatku, twierdzili ze matka (trzezwa) nie przydusi dziecka!
Kazali przytulac, nosic, brac na rece, karmic na zadanie, ziuziac i zaspokajac wszytskie potrzeby psychiczne dziecka.Dla mnie ma to sens i tego sie tryzmalam.
Nadal uwielbiam spac z adasiem, wtulic sie w niego i jak on sie we mniw wtuli! Nie ma nic piekniejszego!
te dzieciece lata sa takie krotkie!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:08   #2972
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Właśnie z okazji dzisiejszej studniówki dostałam od męża piękny bukiet czerwonych róż. Aż się wzruszyłam
Gratuluję i 100 dniówki i męża
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:10   #2973
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gratuluje
ja też gratuluję zdanych egzaminów, flachę Ci zabiorę bo widzę ,że już leżysz
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:11   #2974
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o kwiaty, to mój wie, że wolę te w doniczce i najlepiej żeby nazywał się storczyk i z tego powodu mam sobie sama wybierać Zawsze jak jestesmy w Liroy Merlin lub Obi to mąż idzie na narzędzia lub co tam potrzebuje a mnie wysyła "na zielsko" i jak chcę, to mam sobie coś ładnego wybrać. Czasem mam wybrać nawet dwa!
zazdraszczam nr 2
mój TŻ uważa, że mamy już całą masę kwiatów w domu (po 2 doniczki na każdym oknie w tym 3 to prezenty) i zawsze marudzi jak chcę kupić jakiegoś storczyka, albo ostatnio poissencję na święta "nie będę kupował kwiatka, który pierdzielnie zaraz po świętach" no ale po małej sprzeczce sam mi ją kupił i jakoś jeszcze się trzyma chyba na przekór TŻtowi

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:11   #2975
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no moje Panie my jużz po USG

moja mama była ze mną i jedziemy samochodem i ja do mamy mówię że coś czuję że z tej córki z ostatniego usg się synek zrobił a ta się śmiała no i co ? - lekarz po wszystkich pomiarach gdzie w 99% na 26tydzień i 4 dzień wyszło tylko jeden pomiar 24tydzień 4 dzień ( w tym tygodniu jestem)była to kośc udowa o ile się nie mylę wszystko ogólnie ok lożysko na tylnej ścianie pęcherz ok serducho ok kręgosłup ok ilośc wód ok itd i się pyta czy znamy płec na co ja mu mówię że poprzednio na usg była córka no to sie lekarz zdziwił ale powiedziałm mu że powiedział że jeszcze nie na 100% a on mi wyskakuję że ten wyrostek(pokazałna monitorze) to prawdopodobnie siusiak że nóżki zwarte ale wystaje mama w śmiech mówi że mam dobrą intuicje i że mój mąż sobie wymodlił tego napastnika dzidziol waży 860g - niezły klocek jak na 25tc no i cały czas ułożony poprzecznie ale tym jeszcze sie mam nie martwic
Fajnie ze wszytsko w porzadku!
Gratuluje mezczyzny
No i idziemy prawie leb w leb, ja dzisiaj 25+2

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-05, 21:13   #2976
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja tam popieram!
Dziecko potrzebuje bliskosci, jedno mniej drugie wiecej, a jakie nam sie "przytrafi" to sie okaze
W szwecji kazali mi spac z dzieckiem od samego poczatku, twierdzili ze matka (trzezwa) nie przydusi dziecka!
Kazali przytulac, nosic, brac na rece, karmic na zadanie, ziuziac i zaspokajac wszytskie potrzeby psychiczne dziecka.Dla mnie ma to sens i tego sie tryzmalam.
Nadal uwielbiam spac z adasiem, wtulic sie w niego i jak on sie we mniw wtuli! Nie ma nic piekniejszego!
te dzieciece lata sa takie krotkie!
tak się obżarłam ,ze nie mam siły pisać , ale dam
Stary 2012-01-05, 21:13   #2977
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
zazdraszczam nr 2
mój TŻ uważa, że mamy już całą masę kwiatów w domu (po 2 doniczki na każdym oknie w tym 3 to prezenty) i zawsze marudzi jak chcę kupić jakiegoś storczyka, albo ostatnio poissencję na święta "nie będę kupował kwiatka, który pierdzielnie zaraz po świętach" no ale po małej sprzeczce sam mi ją kupił i jakoś jeszcze się trzyma chyba na przekór TŻtowi
ja mam już okolo 30 kwiatów nie tylko storczyków.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:14   #2978
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
A mi kazała Pani wypić jak najprędzej najlepiej na dwa łyki jak to powiedziała

Co do dzieci. Na razie planujemy tylko to jedno maleństwo,a z czasem zobaczymy jeżeli będą takie możliwości to się zdecydujemy.

Dziewczyny zaliczyłam dzisiaj dwa egzaminy i z tego wszystkiego objadłam się jogurtem naturalnym. A jutro będę robiła jogurt naturalny sama
Za egzaminy.

Cytat:
To tak jak ja nie wpadlby na to zeby kupic cos za urodzenie dziecka Coz pozostaje sie przyzwyczaic....
No moj to pewnie jakis wiechec kupi.Ale kiedys (no 10 lat temu)potrafil kwiatki przynosic kilka razy w tyg,albo jakis inny drobiazg.A teraz bez okazji to juz sie nie zdarza

Cytat:
co do dzieci to my planujemy dwójkę - najlepiej parkę, chociaż mój TŻ zaczął coś marudzić ostatnio o 3 i próbuję mu to wybić z głowy, ma wizję że ja będę siedzieć w domu i zajmować się dziećmi a on na nas zarabiać no i najlepszy był teks na sylwestra - życzył mi abym przez następnych 5 lat miała taki brzuszek w sylwestra
Ja planuje trojeczke.Moja cora juz duza,a chce zeby ta dwojka byla w zblizonym wieku.No i tak ekonomicznie bedzie.Jedno po drugim rozne rzeczy bedzie mialo.
A wlasnie wie ktos jak to jest z karmieniem w ciazy.Jak bym byla w ciazy i jeszcze chciala karmic starsze dziecko,to nie jest za duze obciazenie chyba dla organizmu?
Stary 2012-01-05, 21:15   #2979
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja też gratuluję zdanych egzaminów, flachę Ci zabiorę bo widzę ,że już leżysz
Dziękuję dziewczyny

A tak poza tematem ... strasznie pękają mi naczynka w oczach - białka mam takie czerwone jakbym beczała całą noc... wcześniej pomagała mi rutinacea,ale jak zaszłam w ciążę przestałam ją brać,a chyba można ?
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:17   #2980
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
KObitki
USg wczoraj ok
Oliwierek nadal jest Oliwierkiem
CHoć chyba wolę aby był Frankiem
Dziś zrobiłam fotki.. takę mailungen machen zusammen grupen

Jestem zmęczona śpiąca i generalnie padam na twarz
Zostało mi zakomunikowane, że od dziś zaczyna się czas w którym muszę leżeć plackiem do oporu..CO niby robię nadal.. ale wiecie co.. Jka mi wypisują L4 z kodem: może chodzić a lekarz każe mi leżeć plackiem
No nic .. powiedział mi, że nooo super że jest dobrze, ale jak dotrwam do 32 tc to będzie cud kurna (
Ja ma cały czas wystawione L4 leżące...ale rzeczywiście muszę leżeć, więc się nie będę kłócić z lekarzem
Aż tak źle, że lekarz Cię nastraszył że do 32 tc nie dotrwasz? Ze względu na te skurcze? szyjkę masz skróconą?

Cytat:
Właśnie z okazji dzisiejszej studniówki dostałam od męża piękny bukiet czerwonych róż. Aż się wzruszyłam
ale fajowo ja nie pamiętam kiedy ostatnio dostałam od mojego męża kwiaty

Cytat:
Czesc babeczki
Widze, ze o dziedziczeniu mowa Mam nadzieje, ze nasza corcia bedzie podobna do mnie albo do meza Fajnie by bylo
Aguska wspolczuje nocnych przezyc Mam nadzieje, ze z synkiem juz lepiej.
kubusewa dbaj o siebie
desia
Widze, ze w 3trym juz nie jest za kolorowo i dopadaja nas rozne dolegliwosci...
Ja dzis po wizycie, pobranie krwi i rutynowe badanie cisnienia i bicia serduszka dziecka, wszystko w normie.

Dziewczyny ile waza wasze dzieciatka teraz? Bo moja malutka w 27tc wazyla niecale 900 gram, to chyba kruszynka? Gdyby sie urodzila teraz to chyba nie mialaby nawet 1.5kg .... koncze 30tc.

emigra moj tez pokochal corcie bardzo, dzis pojechal do sklepu po chleb i wrocil z pajacykiem. Ja sie wstrzymywalam z zakupami, a on teraz sam robi zakupy hahaha. Chlopak tez oczywiscie ma byc, ale kiedy to pomyslimy jak bedziemy sobie radzic z pierwszym
Ja właśnie od początku III trymestu czyli jakieś parę dni czuję się gorzej...ciężko mi się oddycha i jakoś tak nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji...

Po dzisiejszej wizycie muszę Wam się pochwalić że Piotruś ma się dobrze...zmienił ustawienie z poprzecznego na takie z główką pod żebrami i nóżkami tam w dole ( cały czas czuje jak mi właśnie TAM wierzga :/ )
Pewnie przez te ustawienie tak ciężko mi się oddycha.

Co do jego wysokiej aktywności, to mam się nie martwić...taki temperament... widocznie w dzień kiedy bez przerwy się wiercił i kiedy zaczęlam się tym niepokoić musiał właśnie zmieniać pozycję

Aha i waży już 1 kg termin z OM i z USG się pokrywa.

Szyjka nie skraca mi się już więcej ale macica "w gotowości skurczowej" tak to Pani dr nazwała... Jak tylko dotknęła brzucha to zaczął twardnieć także dalej leżymy plackiem...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:18   #2981
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
zazdraszczam..... mój TŻ uważa, że kwiaty to zbędny wydatek bo i tak zdechną... nie liczę nawet na mały bukiet po porodzie
glupi czy co
MegMakeUp
Stary 2012-01-05, 21:24   #2982
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Za egzaminy.

No moj to pewnie jakis wiechec kupi.Ale kiedys (no 10 lat temu)potrafil kwiatki przynosic kilka razy w tyg,albo jakis inny drobiazg.A teraz bez okazji to juz sie nie zdarza

Ja planuje trojeczke.Moja cora juz duza,a chce zeby ta dwojka byla w zblizonym wieku.No i tak ekonomicznie bedzie.Jedno po drugim rozne rzeczy bedzie mialo.
A wlasnie wie ktos jak to jest z karmieniem w ciazy.Jak bym byla w ciazy i jeszcze chciala karmic starsze dziecko,to nie jest za duze obciazenie chyba dla organizmu?
pewnie wszystko od kondycji kobiety zależy , no i jak będziesz karmić to czasem możesz długo nie mieć jajeczka

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ja ma cały czas wystawione L4 leżące...ale rzeczywiście muszę leżeć, więc się nie będę kłócić z lekarzem
Aż tak źle, że lekarz Cię nastraszył że do 32 tc nie dotrwasz? Ze względu na te skurcze? szyjkę masz skróconą?

ale fajowo ja nie pamiętam kiedy ostatnio dostałam od mojego męża kwiaty

Ja właśnie od początku III trymestu czyli jakieś parę dni czuję się gorzej...ciężko mi się oddycha i jakoś tak nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji...

Po dzisiejszej wizycie muszę Wam się pochwalić że Piotruś ma się dobrze...zmienił ustawienie z poprzecznego na takie z główką pod żebrami i nóżkami tam w dole ( cały czas czuje jak mi właśnie TAM wierzga :/ )
Pewnie przez te ustawienie tak ciężko mi się oddycha.

Co do jego wysokiej aktywności, to mam się nie martwić...taki temperament... widocznie w dzień kiedy bez przerwy się wiercił i kiedy zaczęlam się tym niepokoić musiał właśnie zmieniać pozycję

Aha i waży już 1 kg termin z OM i z USG się pokrywa.

Szyjka nie skraca mi się już więcej ale macica "w gotowości skurczowej" tak to Pani dr nazwała... Jak tylko dotknęła brzucha to zaczął twardnieć także dalej leżymy plackiem...
to leżymy i odpoczywamy Piękna Pani
moja też mnie smyra po pęcherzu, dlatego słabo Ją czuję, ale wiem ,że się rusza , bo też się lekko wierci , ale o matki figurę dba , bo z żołądka nie schodzi
Stary 2012-01-05, 21:25   #2983
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny,
nadrobilam w koncu...ufff alez macie tempo
lena sliczna corcia, konia alez Nina ma oczeta sliczne
desia trzymam kciuki aby te alergie przeszly w koncu i aby na kolejnym USG nerki byly ok.

nie spalam juz trzecia noc praktycznie w ogole, tak wialo ze nie da sie spac i koniec, a isc do pracy musialam, w pracy ok - bo mialam troche sporo pracy po urlopie, a w poniedzialek mamy kontrole . popoludniu mialam kryzys na spanie, bo Tz zapuscil jakis nudny film i prawie zasnelam, Tz wykorzstuje nowy aparat..na godzinnym spacerze z psem zrobil 180 zdjec
Aguska zycze aby Filipek juz dzisiaj nie mial problemow z oddychaniem i aby szybko wyzdrowial.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:27   #2984
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
glupi czy co
MegMakeUp
mój też za kwiatkami nie przepada, ale po powrocie do domu dostałam bukiet róż i prezent ,bo jeszcze nam się rocznica zbiegła w tym okresie znajomości,no i pokój był ubrany w balony

a właśnie 19 mamy 10 lat jak się znamy , o fred ale jestem stara
Stary 2012-01-05, 21:29   #2985
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Nerki mam kapryśne, odzywają się co jakieś 2,5 roku-3lata, ale tak, że nawet 3mm kamyczek mnie rozkłada - też miałam kiedyś DJ do lewego, bo moczowód był tak wąski, że narzędzia nie chciały przejść (kamienie usuwałam przez cewkę). To miesiąc wyjęty z życia-non stop parcie na pęcherz, krew w moczu, ból, uwieranie.
Teraz jakoś w listopadzie zaliczyłam 3 ataki kolki, brałam wtedy max 3 nospy na dzień i zaciskałam zęby. Potem duuuuże ilości wody i chyba(?) wypłukało. Na razie jest spokój, nie licząc licznych bakterii i szczawianów, czyli piach schodzi.
Na pocieszenie - ponoć kamień boli bardziej niż poród

Wracam od lekarza, niestety wieści złe.
Stan zapalny - więc globulki, ale to pikuś.
Najgorsze jest to, że krzywa cukrowa - dramat.
po obciążeniu 75 wyskoczyło mi na 170 (od 180 to już cukrzyca) i mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Termin - za miesiąc.

Przy okazji wizyty popytałam położne i oto czego się dowiedziałam:
wizyta położnej jest nieobowiązkowa - można nie wpuszczać bez konsekwencji. Ilość wizyt jest dowolna, nawet jedna, ale jeżeli jest ich dużo, to muszą pisać uzasadnienie.
położna przychodzi z miejsca zamieszkania (nie zameldowania, ani nie z deklarowanej przychodni) po tym, jak się poprosi (podpisze deklarację na położną środowiskową) w przychodni.
Ojej, to naprawde nieciekawie z tym cukrem,!
Jednakze zdorwie malenstwa najwazniejsze i super ze wszytsko z dzidzia ok!
Troche dlugi okres oczekiwania! 1 M-c, maskra

A tak wogole dziewczyny to moj gin powiedzial ze nie mamy síe spieszyc z krzywa cukrowa bo im pozniej to lepiej
A wszedzi jest napisane ze do 28 tygodnia a na anstepnej wuzycie bede miala 28 skonczony!
I teraz nie wiem, ktos tez tak slyszal czy mam isc sama prywatnie i zrobic?
Z adsiem w ciazy nie mialam , wiec prawdopodobienstwo w kolejnej ciazy jest male ale mimo wszystko!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-05, 21:32   #2986
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Za egzaminy.

mnie przeraża wizja 3 dzieci... może jak ta 2 już podrośnie to wtedy się zdecyduję, ale nie za bardzo mi się to widzi, ciągle tłumaczę TŻtowi, że do 3 dzieci to już auto 7-osobowe potrzebne bo do takiego normalnego nie da się wsadzić 3 fotelików

a co do karmienia, to do końca nie wiem ale wszystkie moje koleżanki odstawiały starsze dziecko jak zachodziły w ciążę
Cytat:
glupi czy co
MegMakeUp
no cóż... moja mama twierdzi, że to normalne... mój tata tak ma i mój brat też... pamiętam jak mu nawet awanturę zrobiłam, że ma biec do kwiaciarni żeby kupić swojej żonie kwiaty na 8 marca - nie dość że dzień kobiet to jeszcze urodziny ma wtedy, no i jak się potem mojej mamie chwaliła, że dostała bukiet róż, winko i raffaello i że w życiu się tego po nim nie spodziewała
faceci chyba mają inne podejście do kwiatów, są zbyt praktyczni i wydaje im się, że kwiaty do niczego nie służą
mój TŻ woli kupić perfumy, jakiś ciuch lub wszystko co tylko chcę byle nie kwiaty.........

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-05 o 21:35
Stary 2012-01-05, 21:33   #2987
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Desia tu mowi o usypianiu bobaskow, ja wlasnie usypialam malego tzn lezalam razem z Filipem i krecil sie chyba z 40 minut ale w koncu zasnal.
Jak zdrowy to po bajeczce zasypia sam, ale teraz mi go tak zal...
oczywiscie nie powiem, ze nie jest to bardzo mile jak tuli sie taki malec i glaska wlosy i buzie i calusia co troche

Cytat:
Moja Nina kręci loczki palcem przed spaniem jak Teściowa za młodu i jest taka ruchliwa jak Ona
Ja tak krecilam loczki jak usypialam i nie raz zrobilam takiego koltuna, ze mama musiala obcinac
Cytat:
Ja dzis po wizycie, pobranie krwi i rutynowe badanie cisnienia i bicia serduszka dziecka, wszystko w normie.

Dziewczyny ile waza wasze dzieciatka teraz? Bo moja malutka w 27tc wazyla niecale 900 gram, to chyba kruszynka? Gdyby sie urodzila teraz to chyba nie mialaby nawet 1.5kg .... koncze 30tc.
Super ze po wizycie wszystko dobrze
A odnosnie wagi, ja wczoraj mialam wizyte, jestem w 30tc a brzdac w brzuszku wazy 1500 gr.
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaliczyłam dzisiaj dwa egzaminy i z tego wszystkiego objadłam się jogurtem naturalnym. A jutro będę robiła jogurt naturalny sama

Cytat:
11 godzin? słabo mi ... liczyłam, że postęp medycyny itp ograniczył całość do 8h max... Nooo, teraz to nie ma głupich, nie pójdę do szpitala bez dostępnego zzo.
Co do dolarganu-zgadzam się! To zło wcielone, jak pyralgina.

A co do termometru - zmieści się taki douszny do maleńkiego dziecięcego uszka?
ja do 4 cm rozwarcia mialam bole przez 7,5 godz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:37   #2988
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
I teraz nie wiem, ktos tez tak slyszal czy mam isc sama prywatnie i zrobic?
no dziś się okazało, żę to wcale nie takie łątwe. Pani chciałą ode mnie przed wykonaniem badania skierowania, kserokopii skierowania, albo świstka od lekarza o braku przeciwwskazań do badania glukozą - ostatecznie wynegocjowałam, że zostawię im ksero karty ciąży z datą 3.01 pod wynikami glukozy - bo skoro mi zlecił (są świeże wyniki) to przeciwwskazań nie ma.

Rentgena zęba też mi nie chcieli wykonać bez skierowania rok temu.
Tak jakby to było super przyjemne i ludzie chodzili na to tabunami
Stary 2012-01-05, 21:42   #2989
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mój coś żartuje ostatnio, że pod koniec roku możemy zacząć pracować nad następnym. Początkowo myślałam, że żartuje, ale mąż mówił całkiem serio Ja jednak myślę, że życie dokładnie zweryfikuje jego pomysł. Fakt, pomijając wiele nieprzyjemnych dolegliwości, w ciąży czuję się wyjątkowo fajnie (podoba mi się ten stan). Jednak mamy tylko dwa pokoje. Nie chciałabym spać z dwójką dzieci w jednym pokoju a potem kombinować z dwójką w jednym. Sama wiem jaki to ból dzielić pokój z rodzeństwem.
Mężowi powiedziałam, że jakby udało się zamienić nam mieszkanie na 3-pokojowe lub nawet 4-pokojowe ale małe pokoje, to nie widzę przeszkód Jednak na dwóch pokojach to za ciasno.
Z resztą, zobaczymy jak nam pójdzie z jednym dzieckiem. Na pewno nie ograniczam się na jedno.
Ostatnio dowiedziałam się przypadkiem u znajomych że mój mąż też chce dzieci jedno po drugim. Z jednej strony może to nie głupi pomysł. Ale na pewno nie wcześniej starać się niż pod koniec roku. I zależy jak TŻ będzie uczestniczył w wychowaniu pierwszego
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Wytluscilam moje faworyty

Niki, wiadomo mieszkanie z tesciami nie ulatwia zycia czasem Wazne zebys trzymala front z mezem a nie stawiala go miedzy mlotem a kowadlem. Odnosnie wakacji to nasi znajomi byli z 5 meisieczna coreczka na Sycylii i cos podobnego tez mi po glowie chodzi. Takie maluszki podobno moga lepiej zniesc podroz niz 1-2 latki, bo jeszcze nie sa mobilne zbyt i duzo moga przespac. Parogodzinna wyprawa autem albo samolotem to nie to samo co zabieranie bobasa na wyprawe na biegun (mam nadzieje ). Mysle ze w lecie kazda z nas bedzie potrzebowala urlopu jako takiej odskoczni, jak nie od rodzinki to po prostu od codzienniej rutyny i zabiegania.
Tylko z tego co widzę to TŻ woli umyć ręce i aby nikt mu głowy nie zawracał. Na razie powiedziałam mu co o tym sądze i jak co to powrócę do tego jak się dzidzia urodzi, bo to zależy jak faktycznie teściowa bedzie się zachowywała, czy tak samo jak do tej pory czy inaczej.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Maly juz po wizycie u lekarza. Doktor (bardzo fajny) powiedzial, ze na razie musimy go leczyc p/uczuleniowo i p/kaszlowo i p/zapalnie. Ma syropki, kropelki, inhalacje.
W nocy gdyby powtorzyly sie dusznosci, mamy zrobic inhalacje z soli fizjologicznej, przy duzej dusznosci nawet ze schlodzonej w lodowce soli fizjologicznej (zmniejsza obrzek krtani) a w sytuacji kryzysowej dzwonic po pogotowie.
Dal jeszcze skierowanie do poradni alergologicznej, wiec bedziemy musieli sie wybrac jak juz wyzdrowieje.

Trzymam kciuki za udana wizyte!

Masz podobny problem jak ja, odnosnie wpierniczania sie tesciowej tylko ja jestem w tej lepszej sytuacji bo nie mieszkamy razem z tesciami, ale tesciowie mieszkaja bardzo blisko (klatke obok).
A tesciowa mam wyjatkowo nachalna, wtracajaca sie do wszystkiego bez proszenia. Niby chce dobrze, chce pomoc ale wiele na sile.
Wiec moja rada: nie daj soba manipulowac, delikatnie i grzecznie powiedz, ze chcesz decydowac sama o swoim dziecku, jesli bedziesz potrzebowala pomocy, to ja poprosisz. Bo takie sytuacje niestety stwarzaja wlasnie powody do klotni z mezem. Jemu pewnie tez niejest latwo, bedzie rozdarty miedzy zona a mama, ale musisz z nim pogadac jeszcze, ze Ty jestes teraz jego rodzina na I m-scu razem z dzieckiem i najpierw ma szanowac Twoje zdanie a ewentualnie poradzic sie mamy.
Wspolczuje Ci kochana bo ja juz mam wiele podobnych sytuacji, ale pamietaj zeby sie nie poddawac, to jest Twoje dziecko nie tesciowej. Trzymaj sie A odnosnie wakacji, 4 miesieczne dzieciatko jest grzeczne i jak najbardziej sie nadaje na podroze tym bardziej na kilka dni. Nie placze juz tak duzo, a duzo spi jeszcze, kolki sie przewaznie koncza. Wiadomo ze tez zalezy wszystko od dziecka, dla mnie najlepszy okres z malym byl jak mial pol roczku (jeszcze nie inetresowalo go wszystko wkolo tak bardzo, nie uciekal, a byle grzechotki i byl przeszczesliwy)
Biedy Filipek aby jak najszybciej wyzdrowiał

Dzięki za wsparcie Oczywiście wszystkim dziewczynom

Cytat:
KObitki
USg wczoraj ok

Zostało mi zakomunikowane, że od dziś zaczyna się czas w którym muszę leżeć plackiem do oporu..CO niby robię nadal.. ale wiecie co.. Jka mi wypisują L4 z kodem: może chodzić a lekarz każe mi leżeć plackiem
No nic .. powiedział mi, że nooo super że jest dobrze, ale jak dotrwam do 32 tc to będzie cud kurna (
Bidulko Trzymaj się i dużo wypoczywaj

Cytat:
Mój by raczej na taki pomysł nie wpadł. Zazdroszczę męża

Cytat:
Fajnie ze wszytsko w porzadku!
Gratuluje mezczyzny
No i idziemy prawie leb w leb, ja dzisiaj 25+2
No to idę prawie z Wami bo ja 25+1
Stary 2012-01-05, 21:43   #2990
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mój też za kwiatkami nie przepada, ale po powrocie do domu dostałam bukiet róż i prezent ,bo jeszcze nam się rocznica zbiegła w tym okresie znajomości,no i pokój był ubrany w balony

gratulacje
Moj maz nie dal mi zadnych kwiatow ale nie dziwie sie, w tych emocjach mogl o tym nie pomyslec, jednak podziekowal mi za syna
A my 14 lutego mamy 12 lat razem a 14 lipca 5 lat po slubie

karo super ze szyjka trzyma. Moj malec tez ulozony posladkami w dol glowke ma przy zebrach i tez mysle, ze to niekomfortowe ulozenie bo sa momenty ze gorzej mi sie oddycha chyba jak bardziej ucisnie na przepone a poprzeczne ulozenie chyba najgorsze.
SZYMONEK

Stary 2012-01-05, 21:43   #2991
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

no cóż... moja mama twierdzi, że to normalne... mój tata tak ma i mój brat też... pamiętam jak mu nawet awanturę zrobiłam, że ma biec do kwiaciarni żeby kupić swojej żonie kwiaty na 8 marca - nie dość że dzień kobiet to jeszcze urodziny ma wtedy, no i jak się potem mojej mamie chwaliła, że dostała bukiet róż, winko i raffaello i że w życiu się tego po nim nie spodziewała
faceci chyba mają inne podejście do kwiatów, są zbyt praktyczni i wydaje im się, że kwiaty do niczego nie służą
mój TŻ woli kupić perfumy, jakiś ciuch lub wszystko co tylko chcę byle nie kwiaty.........
moj mi od biedy kupi czasem bukiet kwiatow a ostatnio kupil mi zlote kolczyki ze szmaragdem bez okazji jak jest jakas okazja typu rocznica to idziemy do restauracji a ja narzekam
Stary 2012-01-05, 21:47   #2992
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

he he, nam tez w tym roku 10 lat stuknie
We wrzesniu
GRATULUJE
I nie przesadzaj ze stara

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-05, 21:50   #2993
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
moj mi od biedy kupi czasem bukiet kwiatow a ostatnio kupil mi zlote kolczyki ze szmaragdem bez okazji jak jest jakas okazja typu rocznica to idziemy do restauracji a ja narzekam
no my do restauracji to chodzimy dość często tak raz na 2 tygodnie co najmniej, dziś byliśmy na gruzińskim chaczapuri - polecam (wiem że w Krakowie chyba są 2 te restauracje),
ja prezentów konkretnych dostaję sporo np. na urodziny dostałam ostatnio składkową bransoletkę (TŻ się złożył z teściową) w sumie to aż boję się ją nosić bo kosztowała ponad 1500 zł... nie wiem co ich tak natchnęło... chyba cieszą się Filipem

nam też w tym roku 10 lat stuknie w lipcu i nie czuję się z tym staro, po prostu TŻta poznałam w piaskownicy

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-05 o 21:52
Stary 2012-01-05, 21:53   #2994
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
no dziś się okazało, żę to wcale nie takie łątwe. Pani chciałą ode mnie przed wykonaniem badania skierowania, kserokopii skierowania, albo świstka od lekarza o braku przeciwwskazań do badania glukozą - ostatecznie wynegocjowałam, że zostawię im ksero karty ciąży z datą 3.01 pod wynikami glukozy - bo skoro mi zlecił (są świeże wyniki) to przeciwwskazań nie ma.

Ja idę do laboratorium - są dwa gabinety - dla tych ze skierowaniem i dla tych "prywatnie" czyli bez skierowania. Wchodzę, pani pyta jakie badania, wklepuje do komputera i na formularzu, każe mi podpisać, że wyrażam zgodę na pobranie krwi (lub inne badanie), płacę, dostaję paragon (lub fakturę jeśli potrzebuję). Jak byłam na krzywej cukrowej nikt mnie nie pytał czy to na zlecenie lekarza czy jak. Skoro płacę im 10 zł no to po co będa pytać, zarabiają na tym, nie?

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ostatnio dowiedziałam się przypadkiem u znajomych że mój mąż też chce dzieci jedno po drugim. Z jednej strony może to nie głupi pomysł. Ale na pewno nie wcześniej starać się niż pod koniec roku. I zależy jak TŻ będzie uczestniczył w wychowaniu pierwszego
Ja aż tak szybko na pewno nie chcę, choć z jednej strony ma to jakiś sens (szybko odchowana dwójka dzieci i "po bólu"), ale jednak chcę po macierzyńskim wziąć się za szukanie innej pracy i jesli by się udało, to popracować trochę uczciwie w nowej firmie. Choć wiem, że z nową pracą będzie baaaardzo ciężko. Mam kilka znajomości w branży i dobrą opinię (pomijając, że szef może mnie ładnie oczernić jak innych byłych pracowników).

Nalałam sobie pełną wannę wody z pachnącym, morskim olejkiem do kąpieli. Idę sobie poleżeć (tam mnie chociaz nie bola plecy!).

No i mąz zaproponował, aby w sobote iść do kina. I myślę, bo w zasadzie nic ciekawego nie grają, że chyba wolałabym jechać na basen

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:57   #2995
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Ja idę do laboratorium - są dwa gabinety - dla tych ze skierowaniem i dla tych "prywatnie" czyli bez skierowania. Wchodzę, pani pyta jakie badania, wklepuje do komputera i na formularzu, każe mi podpisać, że wyrażam zgodę na pobranie krwi (lub inne badanie), płacę, dostaję paragon (lub fakturę jeśli potrzebuję). Jak byłam na krzywej cukrowej nikt mnie nie pytał czy to na zlecenie lekarza czy jak. Skoro płacę im 10 zł no to po co będa pytać, zarabiają na tym, nie?
no wlaśnie prywatnie mi tak powiedzieli - że musi być zgoda lekarza. no i tutaj nie 10, a 15zł, ale to akurat mała róznica.
Stary 2012-01-05, 21:57   #2996
rybka13
Zakorzenienie

gosia261282 nie mozna karmic w ciazy, bo to wywoluje skurcze macicy. Dlatego szybciej po porodzie chudna mamy ktore karmia piersia, bo to powoduje szybsze obkurczanie sie macicy. Tak slyszalam

Aguska to duza Twoja dzidzia jest albo moja taka mala
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 22:02   #2997
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

ludzie potrafią mieć dziwne upodobania , więc pewnie z tego te ograniczenia ....czasem komuś choremu może taki teścik z glukozy pewnie niezłej szkody narobić

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
gratulacje
Moj maz nie dal mi zadnych kwiatow ale nie dziwie sie, w tych emocjach mogl o tym nie pomyslec, jednak podziekowal mi za syna
A my 14 lutego mamy 12 lat razem a 14 lipca 5 lat po slubie

karo super ze szyjka trzyma. Moj malec tez ulozony posladkami w dol glowke ma przy zebrach i tez mysle, ze to niekomfortowe ulozenie bo sa momenty ze gorzej mi sie oddycha chyba jak bardziej ucisnie na przepone a poprzeczne ulozenie chyba najgorsze.
łoj mój też nie taki szybki, dopiero w domu bonusy czekały

właśnie polazł na to piwo , tylko mu zakomunikowałam ,że jedno piwo ma 300 kcal i trochę żal tych męczarni nad jajem ze szpinakiem w ramach diety
Stary 2012-01-05, 22:03   #2998
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Aguska to duza Twoja dzidzia jest albo moja taka mala
No jak bylam 3 tygodnie temu u lekarza to wazyl cos ponad 900 gr, a teraz niecale 1500 gr. Jak patrzalam na to, co wkleila karolcia pare stron wczesniej to jest przecietna waga (50 centyl) chociaz gin wczoraj mi mowil, ze sporo wazy ale moze wyhamuje, skoro my z mezem mielismy przecietne wagi urodzeniowe a Filip tez wazyl przecietnie bo 3400
SZYMONEK

Stary 2012-01-05, 22:06   #2999
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
he he, nam tez w tym roku 10 lat stuknie
We wrzesniu
GRATULUJE
I nie przesadzaj ze stara
no to wzajemnie : roza:
to cynowa rocznica znajomości ( tak odnosząc do rocznic ślubu) a prawdziwą ślubną będziemy mieć 4 tzw. kwiatową 30 maja
Stary 2012-01-05, 22:11   #3000
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
hihihi niezła prośba, ale w sumie ja się nie zdziwię jak w tym moim szpitalu taki tekst dla mnie wysmyczą, bo ja poprzednio faktycznie miałam spory bagaż , już widzę taką tablicę z moim foto :tej pani nie obsługujemy z tą ilością bagażu
a czy te położnicze to nie są rozpinane na środku? bo takie do porodu szpitalne są mocno rozcięte , chyba po to by łatwy dostęp do klatki piersiowej byl w razie co i żeby malucha tam połozyć po na piersi one mają dekolt taki czasem aż do pępka
Ja też nie mam jeszcze nic oprocz ciuszkow,wózka,łózeczka, rozków, pieluch tetrowych i flanel (ale to już miałam) za listę się nawet zabrać nie mogęooo przepraszam mam 10 par majtek i pakę podkładów
ja też tak roztrząsałam, podejmowanie decyzji to jest dla mnie koszmar,tż mnie kiedyś próbował uczyć w sklepie szybkiego wybierania, liczył do 10 i jak nie wybrałam szliśmy dalej nic nie dalo
przypomniało mi się,że jak ktoś ma kłopot ze stanikiem w obwodzie to można kupić takie specjalne przedłużki dopinane do zapięć za parę złotych
hehe, to musisz się przebrać, żeby Cię nie poznali
może rzeczywiście położnicze to jakieś specjalne są, ale nie znalazłam na necie... chyba się dopytam w szkole rodzenia, bo się zapisałam za 2 tygodnie zaczynam zajęcia, a to jest szkoła przy szpitalu więc na pewno mi powiedzą o co im chodzi

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No właśnie ja jestem na etapie intensywnego szukania białego łóżeczka no i pewnie od razu z materacem jak znajdę...przeglądam All i chcę już zamówić...
Materac chyba gryka-pianka-kokos najlepsiejszy
które wybrałaś? bo ja też na białe poluje podoba mi się jedno proste z bellamamy

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez mam materac pianka kokos i udało mi sie kupic białe łózeczko oczywiscie

my chcielibysmy dwojeczke, ale narazie nad tym nie mysle, bo nie wiem jak to bedzie, jak sobie poradzimy

w poniedziałek rozpoczynam szkole rodzenia, bedzie 6 spotkan po 3 godzinki, na kazdym spotkaniu gimnastyka, mam nadzieje ze dam rade
kolejna amatorka białegoa Ty Tynka które wybrałaś?

Cytat:
KObitki
USg wczoraj ok

oj to leż grzecznie i na pewno wszystko będzie dobrze i cud też nie będzie potrzebny...

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Chusteczki na początku kupię Pampers Sensitive lub Bambino Takie się sprawdziły u noworodka, więc nie będę kombinować. a potem się obaczy/wkładki już kiedyś polecałam Babydream Są tanie i naprawdę ok. Całe 8 mcy na nich leciałam.
Wczoraj pierwsza tura prasowania/
Mam tego tyle, że chyba oszaleję
A teraz czasu coraz mniej, sesja w toku
I właśnie się kapnęłam, że za równy miesiąc mam pierwszy termin porodu z usg Aaaaaaaaaaaaa- zaczynam schizować przed porodem, jak znowu przyjdzie się męczyć 24 godziny bez znieczulenia( u nas w szpitalu nie ma), to chyba zwariuję
to rzeczywiście już tuż tuż... jesteś pierwsze w kolejce będziesz się mogła pierwsza z dzieciaczka cieszyć
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości