|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
moja na razie dostaje antybiotyk, cos przeciwzapalnego bodajze i taka saszetke-w zasadzie suplement wspomagajacy regeneracje pecherza. tak nawiasem mowiac, robilas Twojemu badanie moczu? bo nam vet kazal pobrac ale kompletnie nie widze opcji zeby to sie udalo ![]() dzieki, ja tyz... Ja nie mam wiekszych watpliwosci - na 90% mam wysoka. Wlosy nie lubia kokosa, schna stosunkowo krotko, przyjmuja farbe bez problemu (ale szybko sie wyplukuje) ale przede wszystkim przemawia za tym to, ze dosc mocno je poniszczylam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tu masz grupy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47 Dziewczyny, scinalam wlosy u fryzjerki pod koniec listopada, a wyczytalam wlasnie, ze powinno sie koncowki podcinac co 6-8 tyg. To bezwzgledny wymog? Na razie nie zauwazylam rozdwojenia ale moze jestem slepa. Nie chce isc znow do fryzjerki, bo zrazila mnie tym, ze pod koniec "przejechala" nozyczkami po wlosach od gory do dolu, a wydaje mi sie ze to moze powodowac puch prawda? No i mam dwie opcje: -moge podciac sama ta metoda z robieniem kitki, ale... boje sie!!! znajac siebie pewnie cos schrzanie wychodzi to w miare ladnie?-moge poprosic siostre zeby mi podciela o ten centymetr, kosmyk po kosmyku. Co ma wiekszy sens? Moze zadaje glupie pytania ale naprawde sie boje, nigdy nie obcinalam wlosow w domu ![]() I jeszcze co do ciecia u fryzjera... Kiedy moja poprosilam o obciecie na sucho (przyszlam ze swiezo umytymi, suchymi falkami) to myslalam ze obetnie mi tak jak stoje (bo o to chodzi w tym cieciu na sucho, prawda????), ale ona powiedziala ze woli umyc po swojemu, po czym obciela mi z dlugosci na mokro, a wycieniowala suche, ale wysuszone normalnie suszara i rozczesane a wiec wzglednie prosty puch. Pozniej przy uzyciu tony wstretnych stylizatorow na sile je skrecila. No i tyle. Jak ma wygladac to ciecie na sucho u fryzjera? Czy Wy tez musialyscie fryzjerom tlumaczyc co maja robic i jak oni wtedy reagowali? Bo ja sie juz wtedy poddalam i dalam jej dzialac po swojemu...
|
|
|
#52532 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() miałam kiedys do ciemnych włosów, zasugerowałam sie opiniami i taki badziewny dla moich włosów był, ze`wyrzucilam. a miodu u mnie dostatek, będe dolewki robić ![]() jakaś babunia jest w ross z miodem i czymś (ale proteinowa i nie wziełam, bo po hennie niby nie powinnam protein przez iles dni) b/s się zastanawiałam nad nią, za cale 5zł ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Moja fryzjerka jesli prosze na sucho tnie na sucho, nie myje wtedy glowy/włosów i nie patrzy na mnie jak na ufo. córce też niedawno na sucho ciela i jeszcze taniej wtedy bierze niz na mokro
|
||||
|
|
|
#52533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero zaczynam przygodę z olejowaniem i dopiero się dowiem co mi pasuje, a co nie. ![]() Ja akurat moją fryzjerkę mogłabym na rękach nosić, bo jest tania i baaardzo dobra. Ona dobrze wie czego moje włosy potrzebują i nigdy nie wyszłam jeszcze od niej ze źle podciętymi włosami (no chyba, że liczy się moja era prostowania włosów gdzie ciągle je cieniowałam i cieniowałam ) i zawsze jestem zadowolona. A we wtorek właśnie też będę cieniować włosów bo są prawie równe już. Raz mi podcinała końcówki na sucho i inaczej mi je cieniowała. Zapytam się jej co to było, bo to nie było takie zwykłe cieniowanie tylko podobno mają się lepiej skręcać po tym. Dziewczyny, a jak radzicie sobie z końcówkami? Polecacie coś szczególnego? Bo to jest moja zmora Ale może Wy coś polecacie.
Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-01-06 o 19:39 |
|
|
|
|
#52534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aktualnie Biovaxy są na promocji w Super pharm po 13 zł, jeśli się nie mylę. Ja jestem jeszcze bardziej skąpa i zamiast Biovaxów będę kupować maski Bingo za 7 zł ![]() Mam tą odżywkę b/s, o której mówisz
|
|
|
|
|
#52535 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#52536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widzialam, ze niektore dziewczyny uzywaja serum z Biovaxa A+E. Sama tez sie do niego przymierzam
|
|
|
#52537 |
|
Rozeznanie
|
Wykańczam resztki odżywek, dziś poszedł garnier awokado karite. Zobaczymy co wyjdzie, dawno go nie używałam. Jak sobie oglądałam dziś włosy to ładne, błyszczące i ze zdrowymi końcówkami (podcinałam je z 2-3 miesiące temu)
![]() Mam do was pytanie: gdzie najszybciej się wam przetłuszczają włosy? Bo mi chyba nad uszami, dlatego czasem głupio się czuję w związanych włosach na drugi dzień bo wydaję mi się, że to widać Choć wcale nie jestem przekonana, czy tak mam na pewno czy tylko w świetle i lustrze to wygląda
|
|
|
|
#52538 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
mam ochote pomazać sie olejem, ale po hennie chyba tylko słonecznik i kukurydza mi zostaje z tego co mam w domu, chyba ze DB się nada, ma on coś wnikającego? jakos mi dziwnie zwykłym słonecznikowym sie mazać |
|
|
|
|
#52539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj po raz pierwszy nakładam olej rycynowy na całe włosy
|
||
|
|
|
#52540 |
|
Kazar Lady
|
czym bedziesz zmywac? Na całą noc nakładasz czy na trochę?
|
|
|
|
#52541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U fryzjerów różne historie się dzieją niestety...![]() Dzisiaj opracowałam sobie prosty i genialny plan oszczędzania w tym miesiącu..po czym wyklikałam zamówienie na zsk na prawie 100zł. Potrzebuję wsparcia ![]() Na włosy też nic nakładać nie mogę do niedzieli, tyle wolnych dni na zmarnowanie. Jestem taka nieszczęśliwa |
||
|
|
|
#52542 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
plan genialny, sama takie opracowuję, jutro w ramach oszczedności zaciągnę TZz portfelem do sklepu ![]() czyli po hennie tylko gliceryny nie używać, musze przeczytać wszystkie składy posiadanych odżywek na jej obecność, a oleje? |
|
|
|
|
#52543 |
|
Zakorzenienie
|
Szamponem z Ziaji. I nakładałam na całą noc i cały dzień, na całe włosy.
|
|
|
|
#52544 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie ze pisze tu ale to watek o loczkach wiec mam nadzieje ze mi pomozecie
Nie wiem czy juz ktos o cos takiego pisal bo nie znalazlam ale moze gdzies przeoczylam dlatego pisze ![]() Mam wlosy krecony jak wy Moim marzeniem jest miec wlosy krecone az do pasa (nie po wyprostowaniu bo takie juz mam a tego nie chce moze znacie jakis sposob aby mimo dlugosci wlosy byly nadal ladnie krecone Mam nadzieje ze pomozecie |
|
|
|
#52545 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52546 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja miałam go na połowie włosów bo najbardziej mi zależało na końcówkach i wyzej, to zmyłam go bez problemu. Myłam głowę 5 albo 6 razy własnie ziają i bardzo gorącą wodą. Może spróbuj z taką mega mega gorącą wodą. Bo dla mnie olej, to olej-wszystkie pod wpływem gorącej wody schodzą. A następny dzień miałam dużo bardziej miękkie włosy niż normalnie.
|
|
|
|
#52547 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a z tym myciem, to raczej nie chce tak, bo goraca woda nie służy moim włosom a mycie tyle razy sprawi, że nie będzie z tego oleju zupełnie pożytku. Rycynowy nakładam tylko z dodatkami typu cytryna żółtko ( lub kapsułka wit A) ewent. nafta wolę nakładać oleje, które zmyją mi się do drugiego mycia mało inwazyjnym szamponem, czy nawet odżywką. BTW nie nakładam dzis nic na włosy, posiedziałąm na wątku z analizami i mam kręćka edit, za dużo ostatnio skaczę po zakręconym forum nie wiem, gdzie ja te rewelacje wyczytałam, moze ktos się odniesie do tego, zebym bzdur np nie pisała
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-06 o 22:11 |
|
|
|
|
#52548 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
|
|
#52549 |
|
Raczkowanie
|
witam, witam po przerwie
![]() dziewczyny, co lepsze na porost: Garnier neril czy Jantar z bursztynem? pozdrawiam Was serdecznie
|
|
#52550 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() nałożyłam troszkę BD na noc, ciekawe czy uda mi się zmyć odżywką ![]() a mozesz powiedzieć, co to za mieszankę masz? gdzie sie takie kupuje? |
|
|
|
|
#52551 |
|
Zakorzenienie
|
yarrowia no ja w ramach oszczędności już planuję, co kupię w następnym miesiącu
Zrobiłam sobie super-extra nawilżającą maskę do włosów. Do cocomask dodałam: oliwę z oliwek, jojobę, orzecha włoskiego, kropelkę rycyny, aloes, keratynę, jedwab, mocznik, pantenol i chyba to wszystko Potrzymam tak z godzinkę-dwie ![]() Dziewczyny, a co uważacie o oleju parafinowym na włosy?
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:42 |
|
|
|
#52552 |
|
ma zielone pojęcie
|
Moje włosy nie przepadają za parafiną. Tylko tę w Lorysach lubią. Za to wszelkie olejki z olejami mineralnymi robią mi masakrę na głowie
|
#52553 |
|
Raczkowanie
|
wracajac do porowatosci naprowadzilo mnie to ze wlosy sie pusza pod wplywem wilgotnosci (ja mam wrecz masakre!) no i szybko schna... Ale to sa tylko przypuszczenia
![]() Ale jestem glupia to ja czekam na ten kokos jak na zbawienie a przeciez mam i oliwe z oliwek w domu i olej rycynowy Fakt rycyny troche sie boje zeby mi koncowek jeszcze bardziej nie wysuszyla, ale oliwe to chyba sobie dam na cala noc. Tylko chyba na reczniku musze spac? Musialam dzisiaj uczesac klaczyny bo mi sie koltuny porobily Wygladalam jak wiedzma Jak beda nawilzane to nie beda sie tak platac?
|
#52554 |
|
Rozeznanie
|
widze ze chyba nikt mi jednak nie pomoze
przynajmniej nikt narazie nie zainteresowal sie moim pytaniem
|
|
|
|
#52555 |
|
Rozeznanie
|
widze ze jednak nikt mi chyba nie pomoze
bo jak narazie nikt nie zwrocil chyba uwagi na moje pytanie
|
|
|
|
#52556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciężki i chyba potrzeba SLS do zmycia ![]() Cytat:
albo rycynowy na sam skalp, przeciwdziała wypadaniu włosów. ręcznik na poduszkę się przyda ![]() na pewno mniej Miskaa78 po hennie unikać i gliceryny i kokosa i chyba reszty olei wnikających
|
||
|
|
|
#52557 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ale sukces - zmylam go odżywką ![]() kupiłam jakąś naturię z miodem chyba, była jeszcze z pokrzywą żadnej innej a bingo były tylko szampony![]() z promo garniera AiK musiałam mieć ![]() wziełam jeszcze jedwab z joanny i sie zastanawiam, czy dobrze zrobiłam ![]() aaaaa i mam siemie lniane - zaraz gotuję żelik ![]() mam aureolke puchaczu
|
|
|
|
|
#52558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fale moga sie troche rozprostowywac wraz ze wzrostem dlugosci wlosow, wydaje mi sie ze 3a tez, ale moge sie mylic. Wiele zalezy tez od pielegnacji jaka stosujesz, do tego harmonijkowanie i plunking, a takze od stylizacji (zele utrwalajace skret) i metody suszenia - umiejetnie uzywany dyfuzor powinien pomagac wloskom sie krecic Moze dziewczyny, ktore dluzej dbaja o wlosy niz ja podpowiedza Tobie wiecej. Tak czy siak mysle, ze warto sprobowac, jesli nie bedziesz zadowolona to zawsze mozesz je troche podciac, a poza tym moze sie okazac ze ewentualna fala czy luzniejszy skret Ci podpasuje
|
|
|
#52559 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiedziałam, że rycyna przesusza. To w poniedziałek końcówki będę ratować kokosem
. Jak nakładac olej na skalp na całej głowie? Kurde mam z tym problem.
|
|
|
|
#52560 |
|
Rozeznanie
|
Moj typ wlosow to 3 takie jak ma ta Pani z tymi ciemniejszymi wlosami
![]() Kiedy myje wlosy dodaje czasem do szamponu olejku rycynowego aby nawilzyc wlosy bo byly zawsze bardzo suche i teraz ladnie sie kreca i wygladaja na mnie suche ibardziej odzywione. Po myciu uzywam kremu do kreconych wlosow z Joanny oraz spreju z Joanny i dzisiaj zaczelam uzywac plukanki z pokrzywy mam nadzieje ze tez cos da i od kilku dni poje herbatki z pokrzywy 2 razy dziennie zeby zmniejszyc ich wypadanie i troche wzmocnic je Rozczesuje je tylko z glowa w dol na mokro nakladam odzywki ukladam i czekam az same wyschna Moze jeszcze ktos podpowie co robic by byly dlugie do pasa i nadal pieknie krecone
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

moja na razie dostaje antybiotyk, cos przeciwzapalnego bodajze i taka saszetke-w zasadzie suplement wspomagajacy regeneracje pecherza. tak nawiasem mowiac, robilas Twojemu badanie moczu? bo nam vet kazal pobrac ale kompletnie nie widze opcji zeby to sie udalo 

) też jest kota swojego pana - potrafi cały dzień przesiedzieć i poczekać, aż pan wróci - czasem jak tata pojechał gdzieś to siedziała pod domem aż nie wróci - można wołać na upadłego - nie ma bata.
a włosy mam po niej lepsze
wychodzi to w miare ladnie?

Aktualnie Biovaxy są na promocji w Super pharm po 13 zł, jeśli się nie mylę. Ja jestem jeszcze bardziej skąpa i zamiast Biovaxów będę kupować maski Bingo za 7 zł
i teraz sie Cyc popisuje jak chce na siebie zwrocic uwage)
Choć wcale nie jestem przekonana, czy tak mam na pewno czy tylko w świetle i lustrze to wygląda
a tego nie chce

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)