Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1752 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 19:25   #52531
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dziękuję

współczuwam, miałam w zeszłym roku tak z kocurem, dzień w dzień cewnikowanie leki (furagin) karma urinary, której nie chciał jesc ale dobrze się skończyło.
najwazniejsze, ze juz jest ok - ciesze sie moja na razie dostaje antybiotyk, cos przeciwzapalnego bodajze i taka saszetke-w zasadzie suplement wspomagajacy regeneracje pecherza. tak nawiasem mowiac, robilas Twojemu badanie moczu? bo nam vet kazal pobrac ale kompletnie nie widze opcji zeby to sie udalo

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

mam nadzieje ze Pusia wyzdrowieje
dzieki, ja tyz... sama wiem jakie zapalenie pecherza jest nieprzyjemne (eufemistycznie mowiac)

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie jestem w stanie określić
Ja nie mam wiekszych watpliwosci - na 90% mam wysoka. Wlosy nie lubia kokosa, schna stosunkowo krotko, przyjmuja farbe bez problemu (ale szybko sie wyplukuje) ale przede wszystkim przemawia za tym to, ze dosc mocno je poniszczylam

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Kluska (nasza kicia - imię adekwatne do brzuszka ) też jest kota swojego pana - potrafi cały dzień przesiedzieć i poczekać, aż pan wróci - czasem jak tata pojechał gdzieś to siedziała pod domem aż nie wróci - można wołać na upadłego - nie ma bata.
Koty maja zawsze swoje zdanie i niepowtarzalny charakterek - taki ich urok...

Cytat:
zastanawiam się, czy oliwa z oliwek nie powinna działać tak samo jak kokos u mnie, wszak też jest wnikająca a włosy mam po niej lepsze
zapewne oprocz stopnia wnikania obecnosc wiazan podwojnych w czasteczkach kwasow tluszczowych w oliwie tez o tym decyduje

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Hej Mogę się przyłączyć?
kupiłam 3 oleje do włosów ( 2 kokosowe- jeden vatika, drugi parachute i olej rycynowy)
witaj! sprobuj jeszcze jakiegos oleju z kwasami jednonienasyconymi i z wielonienasyconymi - u mnie migdal dal duzo lepszy efekt niz vatika
tu masz grupy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47

Dziewczyny, scinalam wlosy u fryzjerki pod koniec listopada, a wyczytalam wlasnie, ze powinno sie koncowki podcinac co 6-8 tyg. To bezwzgledny wymog? Na razie nie zauwazylam rozdwojenia ale moze jestem slepa.
Nie chce isc znow do fryzjerki, bo zrazila mnie tym, ze pod koniec "przejechala" nozyczkami po wlosach od gory do dolu, a wydaje mi sie ze to moze powodowac puch prawda? No i mam dwie opcje:
-moge podciac sama ta metoda z robieniem kitki, ale... boje sie!!! znajac siebie pewnie cos schrzanie wychodzi to w miare ladnie?
-moge poprosic siostre zeby mi podciela o ten centymetr, kosmyk po kosmyku.
Co ma wiekszy sens? Moze zadaje glupie pytania ale naprawde sie boje, nigdy nie obcinalam wlosow w domu

I jeszcze co do ciecia u fryzjera... Kiedy moja poprosilam o obciecie na sucho (przyszlam ze swiezo umytymi, suchymi falkami) to myslalam ze obetnie mi tak jak stoje (bo o to chodzi w tym cieciu na sucho, prawda????), ale ona powiedziala ze woli umyc po swojemu, po czym obciela mi z dlugosci na mokro, a wycieniowala suche, ale wysuszone normalnie suszara i rozczesane a wiec wzglednie prosty puch. Pozniej przy uzyciu tony wstretnych stylizatorow na sile je skrecila. No i tyle.

Jak ma wygladac to ciecie na sucho u fryzjera? Czy Wy tez musialyscie fryzjerom tlumaczyc co maja robic i jak oni wtedy reagowali? Bo ja sie juz wtedy poddalam i dalam jej dzialac po swojemu...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:33   #52532
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ja sobie dokapuję miód do zwykłej maski. Wczoraj zrobiłam tak z Biovaxem + jeszcze olejek. Tutaj więcej.
ooo spróbuję, biovax ten zółty, tak? zbieram się, zeby go kupić, mo\ze jutro jak oblece wszystkie markety gzdies apteke po drodzę zahaczę
miałam kiedys do ciemnych włosów, zasugerowałam sie opiniami i taki badziewny dla moich włosów był, ze`wyrzucilam.
a miodu u mnie dostatek, będe dolewki robić
jakaś babunia jest w ross z miodem i czymś (ale proteinowa i nie wziełam, bo po hennie niby nie powinnam protein przez iles dni) b/s się zastanawiałam nad nią, za cale 5zł

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Cytat:
najwazniejsze, ze juz jest ok - ciesze sie moja na razie dostaje antybiotyk, cos przeciwzapalnego bodajze i taka saszetke-w zasadzie suplement wspomagajacy regeneracje pecherza. tak nawiasem mowiac, robilas Twojemu badanie moczu? bo nam vet kazal pobrac ale kompletnie nie widze opcji zeby to sie udalo

robiłam, u mojego wet sam sobie pobierał mocz do badania, robił mu cewnikowanie więc prościej było, a bez cewnikowania wet naciska na pęcherz przez skóre i mocz leci, troche z ich strony chęci. jak masz sama pobrać, to może spróbuj podkleić woreczek taki dla niemowląt?
Cytat:
zapewne oprocz stopnia wnikania obecnosc wiazan podwojnych w czasteczkach kwasow tluszczowych w oliwie tez o tym decyduje

tu już nic nie zrozumiałam
Dziewczyny, scinalam wlosy u fryzjerki pod koniec listopada, a wyczytalam wlasnie, ze powinno sie koncowki podcinac co 6-8 tyg. To bezwzgledny wymog? Na razie nie zauwazylam rozdwojenia ale moze jestem slepa.
Nie chce isc znow do fryzjerki, bo zrazila mnie tym, ze pod koniec "przejechala" nozyczkami po wlosach od gory do dolu, a wydaje mi sie ze to moze powodowac puch prawda? No i mam dwie opcje:
-moge podciac sama ta metoda z robieniem kitki, ale... boje sie!!! znajac siebie pewnie cos schrzanie wychodzi to w miare ladnie?
Co ma wiekszy sens? Moze zadaje glupie pytania ale naprawde sie boje, nigdy nie obcinalam wlosow w domu

I jeszcze co do ciecia u fryzjera... Kiedy moja poprosilam o obciecie na sucho (przyszlam ze swiezo umytymi, suchymi falkami) to myslalam ze obetnie mi tak jak stoje (bo o to chodzi w tym cieciu na sucho, prawda????), ale ona powiedziala ze woli umyc po swojemu, po czym obciela mi z dlugosci na mokro, a wycieniowala suche, ale wysuszone normalnie suszara i rozczesane a wiec wzglednie prosty puch. Pozniej przy uzyciu tony wstretnych stylizatorow na sile je skrecila. No i tyle.

Jak ma wygladac to ciecie na sucho u fryzjera? Czy Wy tez musialyscie fryzjerom tlumaczyc co maja robic i jak oni wtedy reagowali? Bo ja sie juz wtedy poddalam i dalam jej dzialac po swojemu...
mam podobnie, nie byłam więcej jak pół roku ścinać włosy, tylko regenerację robiłam.
Moja fryzjerka jesli prosze na sucho tnie na sucho, nie myje wtedy glowy/włosów i nie patrzy na mnie jak na ufo.
córce też niedawno na sucho ciela i jeszcze taniej wtedy bierze niz na mokro

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:38   #52533
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
witaj! sprobuj jeszcze jakiegos oleju z kwasami jednonienasyconymi i z wielonienasyconymi - u mnie migdal dal duzo lepszy efekt niz vatika
tu masz grupy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47

Hej Dzięki za link, napewno przejrzę i znowu zrobię listę co potrzebuję Ja dopiero zaczynam przygodę z olejowaniem i dopiero się dowiem co mi pasuje, a co nie.

Ja akurat moją fryzjerkę mogłabym na rękach nosić, bo jest tania i baaardzo dobra. Ona dobrze wie czego moje włosy potrzebują i nigdy nie wyszłam jeszcze od niej ze źle podciętymi włosami (no chyba, że liczy się moja era prostowania włosów gdzie ciągle je cieniowałam i cieniowałam) i zawsze jestem zadowolona. A we wtorek właśnie też będę cieniować włosów bo są prawie równe już. Raz mi podcinała końcówki na sucho i inaczej mi je cieniowała. Zapytam się jej co to było, bo to nie było takie zwykłe cieniowanie tylko podobno mają się lepiej skręcać po tym.

Dziewczyny, a jak radzicie sobie z końcówkami? Polecacie coś szczególnego? Bo to jest moja zmora Ciągle są zniszczone, łamiące i rozdwajające się. Gdzieś czytałam, ze olej kokosowy na końcówki można na sucho zaaplikować i też coś o jedwabiu CHI czytałam Ale może Wy coś polecacie.

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-01-06 o 19:39
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:55   #52534
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
ooo spróbuję, biovax ten zółty, tak? zbieram się, zeby go kupić, mo\ze jutro jak oblece wszystkie markety gzdies apteke po drodzę zahaczę
miałam kiedys do ciemnych włosów, zasugerowałam sie opiniami i taki badziewny dla moich włosów był, ze`wyrzucilam.
a miodu u mnie dostatek, będe dolewki robić
jakaś babunia jest w ross z miodem i czymś (ale proteinowa i nie wziełam, bo po hennie niby nie powinnam protein przez iles dni) b/s się zastanawiałam nad nią, za cale 5zł
To nie musi być koniecznie Biovax, ja akurat wzięłam tą maskę, bo musiałam ją wykończyć Aktualnie Biovaxy są na promocji w Super pharm po 13 zł, jeśli się nie mylę. Ja jestem jeszcze bardziej skąpa i zamiast Biovaxów będę kupować maski Bingo za 7 zł

Mam tą odżywkę b/s, o której mówisz Szału u siebie po niej nie widzę co prawda, ale źle też nie robi
Stary 2012-01-06, 19:55   #52535
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
dostalam jako gratisa odzywke do wlosow z apteczki babuni (joanna) - odzywka wzmacniajaca - wlosy cienkie, delikatne, ze skonnoscia do wypadania- zawiera ekstrakt ze skrzypu i rozmarynu, ktos uzywal? Pachnie bardzo ziolowo, opakowanie inne niz na kwc ale sklad identyczny
Miałam. Lekka i bardzo przyjemna. Tylko mało wydajna

Cytat:
(moj maz to tak tylko zrzedzi bo mezczyna musi a jak mysli ze nie widze to mizia chlopakow, nosi, uczy sztuczek, Cycka nauczyl wskakiwac na drzwi - na szczyt drzwii teraz sie Cyc popisuje jak chce na siebie zwrocic uwage)

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
[...] kota swojego pana
Stary 2012-01-06, 20:03   #52536
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
mam podobnie, nie byłam więcej jak pół roku ścinać włosy, tylko regenerację robiłam.
Moja fryzjerka jesli prosze na sucho tnie na sucho, nie myje wtedy glowy/włosów i nie patrzy na mnie jak na ufo.
córce też niedawno na sucho ciela i jeszcze taniej wtedy bierze niz na mokro
Pozazdroscic... A z tymi olejami to chodzilo mi o dokladnie to samo, co juz napisala ktoras z dziewczyn wyzej w trakcie gdy ja produkowalam moj przydlugi post o cieciu

Cytat:
Raz mi podcinała końcówki na sucho i inaczej mi je cieniowała. Zapytam się jej co to było, bo to nie było takie zwykłe cieniowanie tylko podobno mają się lepiej skręcać po tym.

Dziewczyny, a jak radzicie sobie z końcówkami? Polecacie coś szczególnego? Bo to jest moja zmora Ciągle są zniszczone, łamiące i rozdwajające się. Gdzieś czytałam, ze olej kokosowy na końcówki można na sucho zaaplikować i też coś o jedwabiu CHI czytałam Ale może Wy coś polecacie.
Oooo byloby super, jakbys zapytala! Ze tez nie znam zadnego fryzjera z Poznania, ktory by tak robil... Na wizazu tez nikogo takiego nie znalazlam.
Widzialam, ze niektore dziewczyny uzywaja serum z Biovaxa A+E. Sama tez sie do niego przymierzam

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-01-06, 20:04   #52537
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Wykańczam resztki odżywek, dziś poszedł garnier awokado karite. Zobaczymy co wyjdzie, dawno go nie używałam. Jak sobie oglądałam dziś włosy to ładne, błyszczące i ze zdrowymi końcówkami (podcinałam je z 2-3 miesiące temu) Choć z daleka jak by ktoś patrzył to wyglądają trochę sianowato (mam takie wrażenie jak patrzę do lustra), ale ważne, że mają się dobrze
Mam do was pytanie: gdzie najszybciej się wam przetłuszczają włosy? Bo mi chyba nad uszami, dlatego czasem głupio się czuję w związanych włosach na drugi dzień bo wydaję mi się, że to widać Choć wcale nie jestem przekonana, czy tak mam na pewno czy tylko w świetle i lustrze to wygląda
Stary 2012-01-06, 20:05   #52538
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
To nie musi być koniecznie Biovax, ja akurat wzięłam tą maskę, bo musiałam ją wykończyć Aktualnie Biovaxy są na promocji w Super pharm po 13 zł, jeśli się nie mylę. Ja jestem jeszcze bardziej skąpa i zamiast Biovaxów będę kupować maski Bingo za 7 zł

Mam tą odżywkę b/s, o której mówisz Szału u siebie po niej nie widzę co prawda, ale źle też nie robi
tego biovaxa wypróbuję, babunia zatem niech spada z mojej listy zakupów
mam ochote pomazać sie olejem, ale po hennie chyba tylko słonecznik i kukurydza mi zostaje z tego co mam w domu, chyba ze DB się nada, ma on coś wnikającego? jakos mi dziwnie zwykłym słonecznikowym sie mazać a chyba nie zasnę jak czegoś z wlosami jeszcze nie zrobię

Stary 2012-01-06, 20:12   #52539
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo byloby super, jakbys zapytala! Ze tez nie znam zadnego fryzjera z Poznania, ktory by tak robil... Na wizazu tez nikogo takiego nie znalazlam.
Widzialam, ze niektore dziewczyny uzywaja serum z Biovaxa A+E. Sama tez sie do niego przymierzam
Nie ma sprawy, zapytam.

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Wykańczam resztki odżywek, dziś poszedł garnier awokado karite. Zobaczymy co wyjdzie, dawno go nie używałam. Jak sobie oglądałam dziś włosy to ładne, błyszczące i ze zdrowymi końcówkami (podcinałam je z 2-3 miesiące temu) Choć z daleka jak by ktoś patrzył to wyglądają trochę sianowato (mam takie wrażenie jak patrzę do lustra), ale ważne, że mają się dobrze
Mam do was pytanie: gdzie najszybciej się wam przetłuszczają włosy? Bo mi chyba nad uszami, dlatego czasem głupio się czuję w związanych włosach na drugi dzień bo wydaję mi się, że to widać Choć wcale nie jestem przekonana, czy tak mam na pewno czy tylko w świetle i lustrze to wygląda
Mi się przy głowie najszybciej przetłuszczają, ale ja myję włosy codziennie i tylko w wolne dni staram się ich nie myć żeby się przetłuściły trochę.

Ja dzisiaj po raz pierwszy nakładam olej rycynowy na całe włosy
Stary 2012-01-06, 20:16   #52540
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja dzisiaj po raz pierwszy nakładam olej rycynowy na całe włosy
czym bedziesz zmywac? Na całą noc nakładasz czy na trochę?

Stary 2012-01-06, 20:24   #52541
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje za wyjaśnienie tej kwestii, sama bym nie doszła pewnie
po hennie tylko kokosa sie unika?
Gliceryny. Tzn Eloe tak powiedziała, wierzę na słowo

Cytat:
Jeśli nie widzisz rozdwojonych końcówek ani w ogóle takiej potrzeby to nie musisz podcinać U fryzjerów różne historie się dzieją niestety...

Dzisiaj opracowałam sobie prosty i genialny plan oszczędzania w tym miesiącu..po czym wyklikałam zamówienie na zsk na prawie 100zł. Potrzebuję wsparcia Albo sponsora
Na włosy też nic nakładać nie mogę do niedzieli, tyle wolnych dni na zmarnowanie.
Jestem taka nieszczęśliwa
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:31   #52542
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Gliceryny. Tzn Eloe tak powiedziała, wierzę na słowo

Dzisiaj opracowałam sobie prosty i genialny plan oszczędzania w tym miesiącu..po czym wyklikałam zamówienie na zsk na prawie 100zł. Potrzebuję wsparcia Albo sponsora
Na włosy też nic nakładać nie mogę do niedzieli, tyle wolnych dni na zmarnowanie.
Jestem taka nieszczęśliwa
dopiero ja to przechodziłam

plan genialny, sama takie opracowuję, jutro w ramach oszczedności zaciągnę TZz portfelem do sklepu

czyli po hennie tylko gliceryny nie używać, musze przeczytać wszystkie składy posiadanych odżywek na jej obecność, a oleje?

Stary 2012-01-06, 20:35   #52543
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
czym bedziesz zmywac? Na całą noc nakładasz czy na trochę?
Szamponem z Ziaji. I nakładałam na całą noc i cały dzień, na całe włosy.
Stary 2012-01-06, 20:46   #52544
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Smile Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Wybaczcie ze pisze tu ale to watek o loczkach wiec mam nadzieje ze mi pomozecie Nie wiem czy juz ktos o cos takiego pisal bo nie znalazlam ale moze gdzies przeoczylam dlatego pisze
Mam wlosy krecony jak wy uwielbiam je bardzo choc kiedys ich nienawidzilam sa dlugie az za lopatki tak do polowy plecow Moim marzeniem jest miec wlosy krecone az do pasa (nie po wyprostowaniu bo takie juz mam ale skrecone ) obawiam sie tylko ze jak beda takie dlugie beda sie mniej krecic a tego nie chce moze znacie jakis sposob aby mimo dlugosci wlosy byly nadal ladnie krecone
Mam nadzieje ze pomozecie
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:51   #52545
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Szamponem z Ziaji. I nakładałam na całą noc i cały dzień, na całe włosy.
ja nie potrafię tego oleju zmyć

Stary 2012-01-06, 21:00   #52546
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wiesz co, ja miałam go na połowie włosów bo najbardziej mi zależało na końcówkach i wyzej, to zmyłam go bez problemu. Myłam głowę 5 albo 6 razy własnie ziają i bardzo gorącą wodą. Może spróbuj z taką mega mega gorącą wodą. Bo dla mnie olej, to olej-wszystkie pod wpływem gorącej wody schodzą. A następny dzień miałam dużo bardziej miękkie włosy niż normalnie.
Stary 2012-01-06, 21:45   #52547
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Wiesz co, ja miałam go na połowie włosów bo najbardziej mi zależało na końcówkach i wyzej, to zmyłam go bez problemu. Myłam głowę 5 albo 6 razy własnie ziają i bardzo gorącą wodą. Może spróbuj z taką mega mega gorącą wodą. Bo dla mnie olej, to olej-wszystkie pod wpływem gorącej wody schodzą. A następny dzień miałam dużo bardziej miękkie włosy niż normalnie.
gdzies czytalam że rycyna przesusza końcówki, jak znajdę to Ci wrzucę a moze to wcale nie prawda, poszukam.
a z tym myciem, to raczej nie chce tak, bo goraca woda nie służy moim włosom a mycie tyle razy sprawi, że nie będzie z tego oleju zupełnie pożytku.
Rycynowy nakładam tylko z dodatkami typu cytryna żółtko ( lub kapsułka wit A) ewent. nafta
wolę nakładać oleje, które zmyją mi się do drugiego mycia mało inwazyjnym szamponem, czy nawet odżywką.

BTW nie nakładam dzis nic na włosy, posiedziałąm na wątku z analizami i mam kręćka

edit, za dużo ostatnio skaczę po zakręconym forum nie wiem, gdzie ja te rewelacje wyczytałam, moze ktos się odniesie do tego, zebym bzdur np nie pisała

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-01-06 o 22:11
Stary 2012-01-07, 00:19   #52548
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Miałam. Lekka i bardzo przyjemna. Tylko mało wydajna

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
gdzies czytalam że rycyna przesusza końcówki, jak znajdę to Ci wrzucę a moze to wcale nie prawda, poszukam.
a z tym myciem, to raczej nie chce tak, bo goraca woda nie służy moim włosom a mycie tyle razy sprawi, że nie będzie z tego oleju zupełnie pożytku.
Rycynowy nakładam tylko z dodatkami typu cytryna żółtko ( lub kapsułka wit A) ewent. nafta
wolę nakładać oleje, które zmyją mi się do drugiego mycia mało inwazyjnym szamponem, czy nawet odżywką.

BTW nie nakładam dzis nic na włosy, posiedziałąm na wątku z analizami i mam kręćka

edit, za dużo ostatnio skaczę po zakręconym forum nie wiem, gdzie ja te rewelacje wyczytałam, moze ktos się odniesie do tego, zebym bzdur np nie pisała
sama rycyna moze przesuszac, dlatego dobrze ja laczyc z czyms, mam gotowa mieszanke oleju rycynowego z sojowym oraz olejem aleosowym (przynajmniej tak jest napisane) i jest rewelacyjna, ciezkawa przez rycyne ale wlosy sa po niej rewelacyjne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:22   #52549
pistacjowa_dama
Raczkowanie

witam, witam po przerwie
dziewczyny, co lepsze na porost: Garnier neril czy Jantar z bursztynem?
pozdrawiam Was serdecznie

pistacjowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:26   #52550
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

sama rycyna moze przesuszac, dlatego dobrze ja laczyc z czyms, mam gotowa mieszanke oleju rycynowego z sojowym oraz olejem aleosowym (przynajmniej tak jest napisane) i jest rewelacyjna, ciezkawa przez rycyne ale wlosy sa po niej rewelacyjne
czyli dobrze mi switało, co do rycyny
nałożyłam troszkę BD na noc, ciekawe czy uda mi się zmyć odżywką

a mozesz powiedzieć, co to za mieszankę masz? gdzie sie takie kupuje?

Stary 2012-01-07, 09:35   #52551
ewcia1807
Zakorzenienie

yarrowia no ja w ramach oszczędności już planuję, co kupię w następnym miesiącu

Zrobiłam sobie super-extra nawilżającą maskę do włosów. Do cocomask dodałam: oliwę z oliwek, jojobę, orzecha włoskiego, kropelkę rycyny, aloes, keratynę, jedwab, mocznik, pantenol i chyba to wszystko
Potrzymam tak z godzinkę-dwie

Dziewczyny, a co uważacie o oleju parafinowym na włosy?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-01-07 o 09:42
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:37   #52552
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje włosy nie przepadają za parafiną. Tylko tę w Lorysach lubią. Za to wszelkie olejki z olejami mineralnymi robią mi masakrę na głowie
Stary 2012-01-07, 10:35   #52553
agatka89
Raczkowanie

wracajac do porowatosci naprowadzilo mnie to ze wlosy sie pusza pod wplywem wilgotnosci (ja mam wrecz masakre!) no i szybko schna... Ale to sa tylko przypuszczenia

Ale jestem glupia to ja czekam na ten kokos jak na zbawienie a przeciez mam i oliwe z oliwek w domu i olej rycynowy Fakt rycyny troche sie boje zeby mi koncowek jeszcze bardziej nie wysuszyla, ale oliwe to chyba sobie dam na cala noc. Tylko chyba na reczniku musze spac? Musialam dzisiaj uczesac klaczyny bo mi sie koltuny porobily Wygladalam jak wiedzma Jak beda nawilzane to nie beda sie tak platac?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:53   #52554
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

widze ze chyba nikt mi jednak nie pomoze przynajmniej nikt narazie nie zainteresowal sie moim pytaniem
Stary 2012-01-07, 10:54   #52555
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

widze ze jednak nikt mi chyba nie pomoze bo jak narazie nikt nie zwrocil chyba uwagi na moje pytanie
Stary 2012-01-07, 11:48   #52556
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
yarrowia no ja w ramach oszczędności już planuję, co kupię w następnym miesiącu

Ja też, bilet semestralny na komunikację miejską

Ciężki i chyba potrzeba SLS do zmycia

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Ale jestem glupia to ja czekam na ten kokos jak na zbawienie a przeciez mam i oliwe z oliwek w domu i olej rycynowy Fakt rycyny troche sie boje zeby mi koncowek jeszcze bardziej nie wysuszyla, ale oliwe to chyba sobie dam na cala noc. Tylko chyba na reczniku musze spac? Musialam dzisiaj uczesac klaczyny bo mi sie koltuny porobily Wygladalam jak wiedzma Jak beda nawilzane to nie beda sie tak platac?
To może pomieszaj rycynę z oliwą albo rycynowy na sam skalp, przeciwdziała wypadaniu włosów. ręcznik na poduszkę się przyda
na pewno mniej

Miskaa78 po hennie unikać i gliceryny i kokosa i chyba reszty olei wnikających
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:57   #52557
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Miskaa78 po hennie unikać i gliceryny i kokosa i chyba reszty olei wnikających
nałożyłam BD nie mam pojecia czy tam coś wnika
ale sukces - zmylam go odżywką

kupiłam jakąś naturię z miodem chyba, była jeszcze z pokrzywą żadnej innej a bingo były tylko szampony
z promo garniera AiK musiałam mieć

wziełam jeszcze jedwab z joanny i sie zastanawiam, czy dobrze zrobiłam

aaaaa i mam siemie lniane - zaraz gotuję żelik
mam aureolke puchaczu

Stary 2012-01-07, 13:25   #52558
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pistacjowa_dama Pokaż wiadomość
witam, witam po przerwie
dziewczyny, co lepsze na porost: Garnier neril czy Jantar z bursztynem?
pozdrawiam Was serdecznie
Sama nie uzywam ani jednego, ani drugiego, za to psikam skalp Seboradinem z czarna rzodkwia. Jantaru uzywa wiele dziewczyn na forum i sobie chwala, mozna go uzywac rowniez jako dodatek do psikadel na wlosy a to tez plus, no i zdaje sie, ze cenowo tez wychodzi lepiej niz Neril

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Mam wlosy krecony jak wy uwielbiam je bardzo choc kiedys ich nienawidzilam sa dlugie az za lopatki tak do polowy plecow Moim marzeniem jest miec wlosy krecone az do pasa (nie po wyprostowaniu bo takie juz mam ale skrecone ) obawiam sie tylko ze jak beda takie dlugie beda sie mniej krecic a tego nie chce moze znacie jakis sposob aby mimo dlugosci wlosy byly nadal ladnie krecone
Mam nadzieje ze pomozecie
Zalezy jaki masz typ skretu. Tu http://www.naturallycurly.com/hair-types mozesz to sprawdzic Fale moga sie troche rozprostowywac wraz ze wzrostem dlugosci wlosow, wydaje mi sie ze 3a tez, ale moge sie mylic. Wiele zalezy tez od pielegnacji jaka stosujesz, do tego harmonijkowanie i plunking, a takze od stylizacji (zele utrwalajace skret) i metody suszenia - umiejetnie uzywany dyfuzor powinien pomagac wloskom sie krecic Moze dziewczyny, ktore dluzej dbaja o wlosy niz ja podpowiedza Tobie wiecej. Tak czy siak mysle, ze warto sprobowac, jesli nie bedziesz zadowolona to zawsze mozesz je troche podciac, a poza tym moze sie okazac ze ewentualna fala czy luzniejszy skret Ci podpasuje

Stary 2012-01-07, 13:53   #52559
natalkaa7522
Zakorzenienie

A nie wiedziałam, że rycyna przesusza. To w poniedziałek końcówki będę ratować kokosem . Jak nakładac olej na skalp na całej głowie? Kurde mam z tym problem.
Stary 2012-01-07, 13:59   #52560
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Moj typ wlosow to 3 takie jak ma ta Pani z tymi ciemniejszymi wlosami
Kiedy myje wlosy dodaje czasem do szamponu olejku rycynowego aby nawilzyc wlosy bo byly zawsze bardzo suche i teraz ladnie sie kreca i wygladaja na mnie suche ibardziej odzywione. Po myciu uzywam kremu do kreconych wlosow z Joanny oraz spreju z Joanny i dzisiaj zaczelam uzywac plukanki z pokrzywy mam nadzieje ze tez cos da i od kilku dni poje herbatki z pokrzywy 2 razy dziennie zeby zmniejszyc ich wypadanie i troche wzmocnic je
Rozczesuje je tylko z glowa w dol na mokro nakladam odzywki ukladam i czekam az same wyschna
Moze jeszcze ktos podpowie co robic by byly dlugie do pasa i nadal pieknie krecone
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości