|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Tak chyba się nie da,można tylko palcami to sprawdzić.A ile ma twoje rozwarcie
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
O 20.20 leci KRÓL LEW na TVP1
i idę oglądać i se popłakać troszku Cytat:
A może to zależy od wielkości pomieszczenia, czy jak?? Też mam kłucia a rozwarcie to jak możesz widzieć..? palcem głęboko się patrzy niby jak kiedyś Madzia pokazywała na zdjęciach co znalazła w necie
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie które maja juz bejbiki,czy ta maść typu bephanten sie przydaje do brodawek
bo nie wiem czy kupić a w DOZ jest zniżka na nie z kartą
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! ja juz lepiej sie czuje, antybiotyk napewno pomaga, ale kaszel mnie jeszcze trzyma. Tż niestety sie rozchorowal teraz, jakies cos wirusowe, gardlo go strasznie boli. Bierze fervex, orofar max i nic, nie wiem co mu poradzic
ja natomiast probuje cos zadzialac w sprawie szybszego porodu... wczoraj wieczorem 35 przysiadow, dzisiaj sex, pozniej sutki draznilam 2 razy po 15 minut, goraga kapiel, zimny prysznic na brzuch, kolejne przysiady sztuk 25, po schodach w sumie 7 pieter na dol i na gore... w zasadzie to jedno pietro 7 razy;D w gore i w dol... a tu... kompletnie nic! wrrr... ja nie wiem czy jutro wiesiołka sobie nie kupie, moze i ta herbatke z lisci malin tez wiecie moze jak stosowac? ile kapsulek wiesiolka dziennie i ile razy herbatke? ale cos przestalam wierzyc zeby cos pomoglo... a zaczelam takie cyrki bo nic kompletnie sie nie dzieje, lekarz wczoraj kazal wspolzyc i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil, ze kompletnie nic sie nie dzieje... a to jeszcze 11 dni... w poprzedniej ciazy mialam juz rozwarcie na 2 palce na 2 tyg przed porodem... moze gdy codziennie bede cos takiego robic do tego jeszcze bede brac wiesiołka i herbatke to cos sie ruszy... tylko ciekawe jak dlugo to bede robic... a jaka kondycje dostane do porodu w sam razja mleko kupilam w razie jakby cos, ale nie wiem czy sie przyda, Bebilon mleko początkowe. Jak nie to sie komuś da w prezencie czy cos wazne do kwietnia 2013 roku, wiec moze polezec![]() Pampersy kupione mam jedna mala paczke zwyklych Pampers1 do szpitala, i jedna duza paczke tych Premium Care... Ale pozniej chyba tez bede kupowala te z biedronki Dada, starsza corka ich uzywa od roku i mysle ze wcale nie sa gorsze od Pampersow Jednak nie wiem czemu ale te pierwsze chcialam Pampersy... A wy jakie chusteczki nawilzane kupilyscie? Jakiej firmy?
Edytowane przez miniusia91 Czas edycji: 2012-01-06 o 20:15 |
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a pochłaniacz kupilismy w zwyklym sklepie takim malym z artykulami gospodarstwa domowego, taka plastikowa puszka i wymienia się wkłady ![]() http://allegro.pl/pochlaniacz-wilgoc...984357226.html http://allegro.pl/zestaw-4-8-wkl-hum...984820668.html |
||
|
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec tym razem tez kupilam
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kiedys pisałyście która lampka dla maluszka z ikei jest fajna,tzn która daje mniej światła?
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli nie zużyjesz do sutków to do pupci się nada ![]() Haniula Dziękuję za info ![]() miniusia91 - zdrówka życzę! idę na Króla Lwa troszkę se pobeczeć
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
u mnie te zawieszki na kaloryfer były w takiej graciarni "wszystko za 5.99" a tak to nie wiem?
|
#3161 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pisz jak najwięcej
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas akurat tz tego pilnuje i wymienia wiec ja nie bardzo wiem ale mysle ze ze 2 miesiace jeden starcza spokojnie![]() Tylko my mamy w lazience wiec sila rzeczy wilgotnosc jest duza, bo kapiel czy cos, w pokoju napewno mniej by bylo
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-06 o 20:37 |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3x2 kapsułki oeparol czyli wiesiołek 3x1 szkl. naparu z lisci malin (1łyżeczka/saszetka) Ja też mam papmersy premium care do szpitala a do domu dade ,ale pewnie jeszcze każdy kupi pampki jak przyjedzie zobaczyc dzidzie
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
posciel też kupiłam u niego tą http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557507.html po praniu jestem zadowolona tylko ciężko się prasujezamierzam jeszcze dokupić http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557496.html tylko chciałam do tego ochraniacz więc czekam na odp sprzedawcy
|
#3165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będziesz wiedziała, że to już ![]() Cytat:
Czytając opis Twojego porodu, przebiegał dokładnie tak jak mój, tyle, że miałam pęknięcie i rozpuszczalne szwy mi sie rozpuściły zanim się tkanki zrosły a te co trzymały troszkę dłużej to porozrywały się przy późniejszych przytulańcach. Do szaleńców łóżkowych nie należymy, zaznaczam. Efekt jest taki, że wstyd mi nawet przed ginem, nie mówiąc o małżonku. Już postanowiłam, jak urodzę wszystkie planowane dzieci to zafunduję sobie plastykę, trudno zapłacę majątek, ale nie pamiętam już nawet jak to fajnie było z odpowiedni mniejszy wejście do ... Chyba poprostu jak komu pisane :/ |
||||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
moj mężul tez oglada króla lwa
była własnie u nas moja kolezanka )ta ktora jest połozna) przywiozła reklamówkę ciuchów małemu i dwie paczki jeszcze happy bella nie narzekam bo zwolkła nam juz tego 3 paczki i jeszxze alantan przywiozła i wit d3 - darowanemu koniowio w zęby nie zagladaja ![]() wiec nasz junior bedzie na poczatek na pieluchach happy i mamy jedna paczke rossmanowych. chusteczki mamy nivea i rossmanowe bede rodzic w szpitalu gdzie ona pracuje i powiedziala ze jakby jej akurat w pracy nie było to jak ja chce to ona przyjedzie jak bede rodzic.. a co do pościeli to ja mam tą mniejsza... a i tak kołderka jest wielka wiec jakbym ta wieksza kupiła to juz w ogole.... ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- a jeszcze co do poscieli to ja kupowałam w hurtowni wiec nie polecę zadnego sprzedawcy na kolacje zrobiłam cebularze obżarlismy sie jak świnki
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
ja posciel kupilam na allegro, bo sie uparlam bo tak bardzo mi sie podobala... co prawda mam po corci juz komplet ale stwierdzilam ze nie zaszkodzi jeszcze jedna, przeciez to na lata... tak wiec zapatrzona na fotki zdecydowalam kupic... http://allegro.pl/16-el-posciel-120x...927067066.html co sie okazalo na zdjeciach wyglada lepiej niz w realu, oczywiscie mozna bylo zwrocic, troche sie rozczarowalam tez tym ze jest taka cieniutka koldra i podusia no ale nie chcialo mi sie cudowac i cofac przesylki. wiec mamy taka
juz poscielona!! tez ciezko sie prasuje... a materacyk mialam ten gryka pianka kokos po Mai mojej, upralam go tylko i juz ehh najsmutniejszy moment w bajce wlasnie
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek, płaczesz już?;(
|
|
|
|
#3170 |
|
BAN stały
|
Bylismy dzis na zakupach i mam juz cala wyprawke, tylko torbe musze jutro kupic i moge sie spakowac
.A teraz zamowilismy sobie kebaba i bedziemy ogladac zmierzch na bluray ![]() Nawojka dzis do mnie pisala ze wszzystko ok i jutro wychodza do domu. Pytala co tam na wizazu i kto sie rozpakowal. |
|
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Miałam pięknie nadrobić - a tu znajoma jedna przyszła z kompem do naprawy, potem następna w odwiedziny i tak w kółko.
Nadrabiam więc dalej
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to kobito- czasie pakowac skoro wszytsko jest
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdobrywieczór
![]() Dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca normalnie spałam i się wyspałam Żadna dzisiaj nie urodziła? A już myślałam, że teraz nie będzie dnia bez dzieciaczka ![]() Dzisiaj odwiedzili nas znajomi z roczną córą, cudowna ![]() Z tego co pamiętam: - nawilżacze mamy takie zwykłe, zawieszki na kaloryfer w Lidlu w promocji były; - wypełnienie i pościel 90 x 120, też na all u edisy kupowałam ![]() - wiesiołek 3 x 2 tabletki a napar z malin 2 lub 3 razy już nie pamiętam ;- zgodnie z zapiskami z SR jeden ze zwiastunów porodu - od ok 2 tygodni przed porodem brak stałego przyrostu wagi ciała, możliwy spadek wagi o 1 - 2 kg więc szykujcie się dziewczyny ;- mm na zapas nie kupuję, szkoda kaski; - ja startuję z pieluszkami happy newborn a potem zastanowię się nad dadą (porównam też ceny obu, bo na stronie belli często mają super promocje na pieluszki) a husteczki do szpitala biorę happy a do domu mam 3pak huggisów. Boroo jak tam po sesji? Jesteś zadowolona. A w świętokrzyskim mam rodzinę Też oglądam Króla Lwa, wspomnienie dzieciństwa
|
#3175 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trudno, najwyżej wkręcę żarówkę o mniejszej mocy ![]() Cytat:
![]() A na mnie dzisiaj pogoda podziałała dołująco :/ Jeszcze Mąż musiał iść do pracy, rodzice pojechali do rodzinki, a brat gdzieś w góry i miałam siedzieć sama w domu. Jakoś tak mi brakuje kontaktu z ludźmi a pogoda taka, że nigdzie nie chce się wychodzić. Na szczęście sąsiadka mnie poratowała i "przygarnęła (Kropkę )" Od razu mi się humor poprawił
|
|||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Król Lew to moja ukochana baja, ale oglądałam ostatnio to dziś już mi się nie chce.
Cytat:
Generalnie to ile przed porodem może sie brzuch opuścić? Bo mój coś chyba opadł. |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Rozeznanie
|
Kobiety a macie takie poduszki? http://allegro.pl/super-poduszka-kli...038717297.html
bo cały czas się zastanawiam czy taką kupić czy nie...
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Muszę przyznać, ze cąłkiem sympatycznie i tak się nagadalismy i zagadaliśmy, ze wkońcu światło przestało sprzyjać
![]() Nie mogę się już zdjęć doczekać. Takie naturalne na maksa. Ani nie musiałam mieć makijażu, ani super ciążowych ciuszków, ani nie wiadomo jakich gadżetów, ani biżuterii. No tylko brzuch i TŻ tak szczerze mówiąc. Atmosfera super luźna, extra. Nawet się człowiek nie przejmował, ze jest takim wielorybem. Nie wiem jak wyjdą zdjęcia, ale dla samej atmosfery super warto Cytat:
trzymamy bardzo mcno zaciśnięte! Moja mama mi mówiła, że wczesniej to każde jedno dzieccko po urodzeniu miało żółtaczkę. I tak szczerze którą kartę widziałam to wszędzie żółtaczka, więc dobrze jest i szybciutko przejdzie
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Ach a ja dzis zdycham na maksa, jadę na nospie forte , paracetamolu i buscopanie, boli mnie tak spojenie łonowe i pachwiny że aż ryczalam z bólu, nawet godzinna kąpiel nic nie pomogła, a do tego tak bolały mnie łydki że sama wzięłam 2 tabsy tabletek z potasem i magnezem co kiedys kupiłam bez recepty i prawie przeszło, zawsze w ciąży mi lekarz przepisywał przy nadcisnieniu a teraz nie więc chyba mam już niedobór, trudno sama będę brać bo wizytę mam dopiero 19 ego a na te pachwiny pocwiczylam trochę miednicę i prawie przeszło , wzięłam opis z neta, MAM PYTANIE GDZIE JUTRO W WARSZAIE MOŻNA ZROBIĆ PRYWATNIE USG BO CHCIALAM ZROBIĆ Z POWODU TYCH BÓLÓW BRZUCHA CO MNIE CIĄGLE DOPADAJĄ I NIE MUSI BYĆ 3 D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

i kłuje mnie w pip.ce
w ogole mała dzis leniwa
Tak chyba się nie da,można tylko palcami to sprawdzić.A ile ma twoje rozwarcie
a rozwarcie to jak możesz widzieć..? palcem głęboko się patrzy niby
jak kiedyś Madzia pokazywała na zdjęciach co znalazła w necie 
ja natomiast probuje cos zadzialac w sprawie szybszego porodu... wczoraj wieczorem 35 przysiadow, dzisiaj sex, pozniej sutki draznilam 2 razy po 15 minut, goraga kapiel, zimny prysznic na brzuch, kolejne przysiady sztuk 25, po schodach w sumie 7 pieter na dol i na gore... w zasadzie to jedno pietro 7 razy;D w gore i w dol... a tu... kompletnie nic! wrrr... ja nie wiem czy jutro wiesiołka sobie nie kupie, moze i ta herbatke z lisci malin tez wiecie moze jak stosowac? ile kapsulek wiesiolka dziennie i ile razy herbatke? ale cos przestalam wierzyc zeby cos pomoglo... a zaczelam takie cyrki bo nic kompletnie sie nie dzieje, lekarz wczoraj kazal wspolzyc i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil, ze kompletnie nic sie nie dzieje... a to jeszcze 11 dni... w poprzedniej ciazy mialam juz rozwarcie na 2 palce na 2 tyg przed porodem... moze gdy codziennie bede cos takiego robic do tego jeszcze bede brac wiesiołka i herbatke to cos sie ruszy... tylko ciekawe jak dlugo to bede robic... a jaka kondycje dostane do porodu w sam raz
wazne do kwietnia 2013 roku, wiec moze polezec

dla Igorka za piękne przybieranie
niech se siedzi jeszcze i rozrabia 
pisz jak najwięcej

i mam poczekać 2-3 dni i powinien powiększyć się, a jedzie mi tu ciągnik takie gadanie

trzymamy bardzo mcno zaciśnięte! Moja mama mi mówiła, że wczesniej to każde jedno dzieccko po urodzeniu miało żółtaczkę. I tak szczerze którą kartę widziałam to wszędzie żółtaczka, więc dobrze jest i szybciutko przejdzie