|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
No kliknęła mi się Sesa
![]() Kurcze,kiedy ja będę miała takie piękne włosy jak wasze... Czarna Orchidea mnie powala na łopatki po prostu...
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
przesadzasz :
juz niedlugo pewnie ![]() mnie kusi sesa albo bri..cos tam :P ale nie wiem ktory wziac, boje sie zapachu strasznego.
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a muszę jeszcze henne kupic, może przy okazji kliknę sese, bo bez przesyłki ;D odbiór osobisty..;D |
|
|
|
|
#2134 |
|
Miss Pudernica
|
Tej na parafinie, mi ona bardzo służy. Włosy są po użyciu miękkie, ale i mięsiste, co mi bardzo odpowiada, bo moje druty są zwykle śliskie i wydaje się, że jest ich jeszcze mniej niż zazwyczaj.
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sesa pachnie pieczonym jabłkiem według Idalii I jest tańsza od Bri...coś tam,więc się na nią na razie zdecydowałam
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zużywanie mi nie idzie;< |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasmarowałam włoski przed chwilą olejem babassu, a skalp olejem rycynowym i z korzenia łopianu. Niech działa .
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
To jakie specyfiki polecacie na zwiększenie grubości włosa?
Zawsze myslałam, że "taka uroda", moje wypadające i cienkie włosy, a z powyższej dyskusji wnioskuję, ze oleje na parafinie mogą uczynić takie cuda? A ja myslałam, że parafina jest be
|
|
|
|
#2141 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie zauważam pogrubienia włosów po olejach, ale na mojej Vatice kokosowej na parafinie napisane jest, że pogrubia włosy, zwiększa objętość.
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powinnam wykończyć w najbliższym czasie migdała i... tyle
|
|
#2143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem bez wyrzutów sumienia się obkupimy ![]() Cytat:
Mi się ogroooomnie podoba, także nie bój się i zamawiaj, najwyżej będziesz trzymała głowę pod reklamówką ![]() Co do przyciemnienia... mi włosy strasznie ściemniały. Ja tego nie widzę na co dzień, ale ciotka którą odwiedziłam była pewna, że farbowałam włosy i nie mogłam jej przekonać, że nie Oo" Podobno kudły zrobiły mi się prawie czarne hihi ![]() Ale nie wiem od czego konkretnie to ![]() Do wykończenia mam resztkę sesy [buuuu ], trochę lnianego i resztka kokosa, która gdzieś jest w mojej lodówce i nikt o niej nie pamięta
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
} i z dziewięćdziesięcioma procentami hitów wizażowych włosy moje nie lubią się. Dla przykładu : osławione kosmetyki do włosów Alterry, co prawda nie powodują u mnie wypadania włosów, ale potężnie uczulają nie tylko skórę głowy, ale i twarz. Nie mówiąc o wszystkich szamponach dziecinnych i tzw. "ziołowych", które powodują u mnie skołtunienie nie do okiełznania . Ostatnio też zrobiłam baaardzo duże zakupy w BingoSpa i wszystko poleciało do kosza, bo nawet swetrów bałabym się w ichnich szamponach prać, tak dały moim włosom popalić . Podsunęłam te kosmetyki mojej Psiapsiółce o orgazmicznych włosach . Do dzisiaj ma do mnie pretensje, że chciałam Jej z zazdrości włosy zniszczyć . Po drugie - po ponad dwuletniej bez silikonowej pielęgnacji, z podkulonym ogonem i na kolanach wróciłam do tego zła i jestem zadowolona . Po trzecie - od około trzech lat używam tylko i wyłącznie szamponu i odżywki Yes to, nie licząc sporadycznych prób {bom ja wyjątkowo na nowinki łasa} kosmetyków polecanych przez Wizaż . Od paru miesięcy używam też "czarnej" serii z Gliss Kura . Jak dla mnie - rewelacja . Zadowolona też byłam z kosmetyków Goldwell . Moim wpisem chciałam Ci jedynie nieśmiało zasugerować, że Twoje problemy z wypadaniem włosów nie muszą być spowodowane jakością wody . Cholercia, off top robię, bo to wątek o olejach . Sorry Dziewczyny, ta Vatika jajeczna, o której tu pisałyście to to : http://www.indiaonline.pl/catalog/va...zne-p-537.html i to : http://www.indiaonline.pl/catalog/ma...bur-p-618.html |
|
|
|
|
#2145 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jedziemy, pomyślmy o tych olejach, które kupimy po wykończeniu staruszków. Ja planuję Babydream niebieski i dla mam, Sese, Khadi, Heenare, olej ze słodkich migdałów... Od kilku dni używam oleju z avocado i o ile na włosach na razie niczym mnie nie zaskoczył, to na twarzy spisuje się idealnie. Miałam obawy, bo nigdy nie nakładałam oleju zamiast kremu, ale posmarowałam na noc i było wielkie ŁAŁ. A teraz po kilku nocach z nim, efekt jak marzenie, nie pamiętam kiedy miałam tak nawilżoną cerę, ciągle walczę z suchymi skórkami.
|
|
#2146 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio podcinałam koncowki liczyłam sie z tym ze zostana z deka pocieniowane bo miałam wierzchnie warstwy zniszczone od prostownicy. nie spodziewałam sie jednak az takiego efektuCytat:
|
|
#2147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I że włosy włosom nierówne etc. Serie Yes To też uważam za trafioną, ale jak wcześniej pisałam, ciut za droga na moją kieszeń aktualnie. Stąd poszukiwania. A co do wypadania, muszę jednak zwalić winę na wodę. Bo co innego, skoro w Hiszpanii używam szamponu i odżywki X, wypadaja mi 3 wlosy dziennie, przyjeżdżam do Polski, następnego dnia myję włosy tym samym szamponem i odżywką X i muszę wymieniać niemal sitko w odpływie, bo sie tak zapycha, że nie sposób tych koltunów wyjąć. Przy pierwszym myciu! No chyba że zmiany moge jeszcze zwalić na brak seksu. |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze mam połowę, to nie kupuję nowej;D |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czytylko ja spotykam sie z jawnym niezrozumieniem ignorantek jesli chodzi o oleje i calą pielęgnację wlosow? w mojej klasie pielegnacja wlosow to nalozenie raz w tygodniu byle czego na wlosy. dochodzą jeszcze farbowania i katowanie prostownica plus tapirowanie i tona lakieru.
i ciagle slysze ze mam zniszczone wlosy, ze mam manie ect. nie pomijajac mojego nawyku skubania baby hair, ktore mam nierowne na powierzchni (wlosy trychonomiczne ? czy cos takiego) a w nerwowych sytuacjach drżą mi ręce i gdy np piszę test to skubie poprostu, musze zajac czyms reke. przykre, ze one nie maja czego poskubac nawet nawet na glowie. dochodzi jeszcze moje podejrzane azt i wrazliwa skora glowy, ktora swędzi i sie drapie, a ze mam dlugie paznokcie to nie jest to znowu takie ciche. no i co? mam wszy. na co odpowiadam ze dana osoba pewnie ma doswiadczenie i wie jak to wyglada bo ma wszy łonowe. ale mam kilka kolezanek z blizszego otoczenia ktore pytają o rady, stosują oleje itd. ![]() ![]() Ania przeszczep mialam od ufo! ufowe wlosy mam
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-07 o 12:56 |
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w klasie dziewczyny mają ładne, zadbane włosy i tylko 2 prostują , ale to też nie zawsze... |
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Orchidea, to nie jest niezrozumienie, ale najzwyklejsza w świecie zazdrość. Żałosne te dziewuchy... Ignoruj je.
Poległam.... Kupiłam dzisiaj olej lniany. A miałam się wstrzymać...
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Shazney jakby do tego dolozyl grozby i naslychanie (niby) dziewczyn z najgorszej ulicy w moim miescie zeby mnie pobily za pieniadze plus wyzywanie mojej grupy od prostytutek to ehem...
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przejmuj się, to normalka, że jak stosuje się coś, czego ludzie nie znają, jest się traktowanym jak ufo
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
mam cięty język ale czasem poprostu nie mam nerwow odpowiadac.
ja jakabym nie byla i tak bede traktowana jak ufo i wyrzutek. w poniedzialek pojde to i mnie zaczną wyzywac od prostytutek,a ze moj rok zaczal sie juz wyjatkowo cięzko, to albo wstane i wyjde, albo wezme i przypier..dziele tym pustym łbem o sciane, chociaz przypuszczam ze przy wiekszym pociągnięciu te jej wlosy zniszczone po rozjasnianiu na wodzie 9% i rozjasniaczu plus spalone doslownie prostownica zostaną mi w ręce.
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra.. Czasem się zastanawiam skąd się biorą tacy ludzie?! ![]() Trzymaj się z tymi wszystkimi.. niegodnymi osobnikami! Przeglądnęlam szafki, nie przylaczam się do akcji denko ![]() Do domu na święta zabralam nową, nieotwieraną butlę orzecha wloskiego. Jakbym byla w PL moglabym dokańczać Amlę i lniany, ale tu w DE mam tylko orzecha i kokosa (który mi ostatnio puszy wlosy strasznie!) I trzymam się tych dwóch, póki jestem na obczyźnie. Ale skoro nie mam więcej olei, to może dokupię olej z orzechów arachidowych?
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlascie wiedza tylko rodzice i TZ. |
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
a co ja to, jak pojde na skarge do dyrektorki to jeszcze gorzej bede miec, ja 2 zmiane sie ucze i o 20 sama przez pol miasta ide. jak zechcą to i tak mi twarz przestawią. no i jeszcze mi dziewczyny mowily wlasnie o tych prostytutkach, bo mnie nie bylo
![]() zreszta, ona jest taka mega, chyba za duzo filmow mafijnych sie naogladala bo mowila " ja moge siedziec w szpitalu, w wiezieniu albo pod ziemia a tu beda osobu ktore zrobia co kazę" to dlaczego placic typiarom musi? trommelka, niech sobie zasadzą pole burakow, pojda i tam usiada, beda sie czuc jak w domu ![]() edit: ja sie tam w klasie tez nie chwale o olejach ect ale czasem cos poslyszą albo widzą ze wlosami sie bawie (po myciu lubie ich dotykac) no ale coz.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-07 o 13:33 |
|
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa, zrobiłam zamówienie na helfach, zastrzelcie mnie duża sesa i odżywka do mnie lecą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

juz niedlugo pewnie 

I jest tańsza od Bri...coś tam,więc się na nią na razie zdecydowałam 

, chociaz to tylko wizualny efekt. I teraz pozostaje mi tylko kucyk, dopoki nie odrosna do możliwej długości. Chyba na Twoim miejscu troszkę bym podcieła, bo jednak dawno byłas u fryzjera. Sama już mysle o podcieciu dolnej warstwy, bo za duza jest róznica, ale musze wytrzymać, bo przecież nie bedę co kilka dni ścinać włosów.
ostatnio podcinałam koncowki liczyłam sie z tym ze zostana z deka pocieniowane bo miałam wierzchnie warstwy zniszczone od prostownicy. nie spodziewałam sie jednak az takiego efektu