Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 22:43   #3061
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Bo oni dziwni Tzn. kompletnie niezorganizowani w takich sprawach. Mi to trochę na nerwy działa, bo ja zawsze wszystko lubię sprawnie i szybko załatwiać, a tak pooooowooooli, roooozwleeeekle itp
A oszczędzać to na pewno nie, bo oni kasiaści są I lubią z tej kasy korzystać.
łomatko też nie mogę zdzierżyć takich roooozlaazłych ludzi co to jedną rzecz tyle czasu robią. Ja też z tych szybkich , co to 5 rzeczy na raz migiem robią
Zawsze w pracy na ewaluacjach słyszałam że taka szybka i obrotna jestem

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie fair, bo u mnie jeden jezyk obcy przychodzi z takim trudem, a on gdzie nie pojedzie to w try miga sie uczy. Po polsku mowil juz b. dobrze po pol roku mieszkania tutaj.
no własnie.. u mnie to samo mój tż tez ma język do języków a ja jeden angielski uczę się całe życie i nauczyć porządnie nie mogę :/

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Racja.

Japonki np.w ogóle nie uznają skarpet w domu
Chociazten Mongołek tobyłstrasznie pozawijany, ale do domku na motorze pojechał
ten motor mnie rozwalił od razu mi się przypomniała nasz dyskusja przed porodami czym ze szpital do domu wrócimy

i te dyskusje nt fotelików. ile maja gwiazdek, testów itd.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:46   #3062
Bartessa
BAN stały

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Nerola mój mały egzemplarz to jak dostanie zupke to dosłownie ma odruchy wymiotne i mine tak krzywą ze nie widaomo czy płakac czy się smiac
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:48   #3063
Kolina
Zadomowienie

podczytuję 0d 92 strony... znowu zaległości
melduję się tylko i tłumaczę dlaczego taka przyczajona na pasku na dole wiszę

edit: na 97 stronie - pomyliłam się :/

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-01-06 o 22:51
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:51   #3064
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Aniu czy ten basen na który chodzicie oferuje tą specjalną wodę dla maluszków? Dostałam karnet na basen od teścia, na stronie www jest napisane, że organizują zajęcia dla niemowlaków, ale nic nie piszą o wodzie .

nie, to jest zwykły basen, organizują zajęcia dla niemowlaków ale woda tam jest normalna. Tzn chlorowana, jak w większości basenów, nie ozonowana.

Cytat:
No to mieliście rodzinny prawie-poranek

Dziękuję bardzo Zdjęć w sukienkach jeszcze nie posiadam. Tej z H&M nie znalazłam w necie, a ta z Zary jest taka:

PRAWIE Sukienka bardzo fajna, zazdroszczę figury do takiej i czekam na zdjęcie W drugiej

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ostatnio dawałam mu jeść obiadek no i ubrudził się, a teściowa -,, co to matka nie potrafi nawet dać dziecku jeść? ubrudzi zaraz, tak? brzydka matka fe fe fe" Suk* jedna.
Jutro i w nd uczelnia od rana do wieczora ;/
co za kretynka!!!!!
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja inaczej - strasznie współczułam tym dzieciom żyć w takich warunkach...

Mój TŻ spędził tam jakiś czas, mnóstwo opowiadał o tych dzieciach. Wbrew temu co nam się wydaje, to wiele z nich ma szczęśliwe dzieciństwo. Zabawki robią z czegokolwiek, co tylko się nadaje - deseczka, butelka, kawałek sznurka...starsze dzieci się młodszymi zajmują..
Jest im ciężko, to fakt, ale do wielu spraw są przyzwyczajone - nie żałują że nie mają pampersów, super-wypasionych zabawek itp, bo po prostu nie znały tego nigdy....
Choć wiele takich historii opowiadał że łzy w oczach stają....

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
znamy to... Biedny Adaś... Ale u nas dziś już spokój (jeszcze tylko 18 mleczaków)
taaa...to już z górki
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
No Brumek, postaram sie zaglądac częsciej
a muszę się Wam pochwalic, że w koncu zdecydowalam się zrobic prawo jazdy... w kocu 2 auta stoją na podwórku to trzeba nimi jezdzic... 28 grudnia mialam pierwszy egzamin ale niestety nerwy mnie zjadly i nie zdalam, ale następnym razem bedzie leiej
no to za odwagę!
Cytat:
Swieta prawda.
Ja czesto pytam sie swojego TZ jak to u nich w danej sprawie. I tak moj maz nie mial zadnych zabawek, tylko zrobione przez siebie - nie zaszkodzilo mu tow byciu madrym facetem. Zna 7 jezykow obcych.
Ile????Podziwiam!

Brumek, Twoi teściowie to dziwni rzeczywiście... też pomyślałam że oszczędzają w ten sposób, ale doczytałam że jednak nie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:51   #3065
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Youyou my wiemy ze ty z tych szybkich. Udowodnilas nam to podczas porodu
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:54   #3066
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:07   #3067
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:17   #3068
DaKaro
Zadomowienie

Kajool 7 jezykow? Podziwiam . Ciesze sie, ze znalazlas opiekunke.

Brumek tesciowa ma 'wyczucie chwili' . I tez nie trawie flegmatykow. Moj TZt mial takiego kolege w pracy, ktory proste pytanie zadawal minute, myslalam, ze go udusze zanim skonczy. Uwielbiam robic kilka rzeczy na raz .

Scio czytam Twoje odpowiedzi dotyczace glutenu i napisze tyle - podziwiam za wiedze na ten temat. Ja jestem zielona w tej kwestii jak trawa na wiosne. Tak ze uklony z mej strony .

Dziewczyny, zauwazylam pierwszy duzy blad w wychowaniu Malwinki - ona wpada w panike, gdy traci mnie z oczu. Bylismy u znajomych, jedzie sie od nich okolo 20 min., a ze Tzt pil alkohol, to ja kierowalam. Malwinka cala droge przewyla. Zatrzymalam sie na poboczu w polowie drogi, bo myslalam, ze sie zaniesie. Przytulilam, uspokoilam, jedziemy - znowu ryk. Na TZta nawet nie chciala patrzec. Dopiero dzisiaj to zauwazylam, ledwo wyjde z pokoju juz zaczyna 'kwekac'. Tylko dziwne, bo z moja mama zostaje...moze nie czuje sie u tesciow bezpiecznie? Co myslicie?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:19   #3069
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Da Karo

może to ten słynny lęk separacyjny, albo może dużo wrażeń miała

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:30   #3070
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Telik możesz mi napisać w jakim województwie jet twoja miejscowość, bo dużo mi wyskakuje miejscowości o tej nazwie
Tak jak napisał Brumeczek

Brumeczku to teściowa to Cie wygłodziła Choć do mnie mam dietetyczną pizzę
miałam pisać że świetna sukienka, uwielbiam małe czarne

Nerolko fajnie że napisałaś, strasznie zaniedbujesz nas
a my tu spragnione Twojej wiedzy i doświadczenia
Kajool fajnie że niania jest
Da Karo a to nie jest element kolejnego skoku?

cały czas myślę o tych puzzlach

właśnie oglądneliśmy Fighter z Christianem Balem
fantastycznie zagrał

chyba czas spać
Stary 2012-01-06, 23:34   #3071
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Brunek pranie juz prawie poprasowane, wiec zapraszam na kawke Ciebie i reszte zalogi. Ekspresu do kawy nie mam, ale wode, kawe i cukier + mleczko mam
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:44   #3072
nerola
BAN stały

Teliczku,Iustynko,Bartess o

Dokładnie tak,Bartesso,odruch wymiotny,czerwienienie,ka szel,dławienie.Durna no.
I jak idę z miska i łyżeczka to wystawia język i pluje robiac bbrrrr.Mówię,ze to owoc,spróbuje i je a jaknie owoc to ma rozbryzg na moją twarz,ścianę,i jeszcze językiem wyciągnie i wypluje taką kluchę.

A chłopcy tak ładnie jedli.

Z kolei i ja i T. takim właśnie byliśmy niejadkami.
Iza bez cyca zyc nie potrafi.Zje kaszę,warzywa(bo jej wcisnę i tak) to popić musi cycem zanim zaśnie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:46   #3073
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Brunek pranie juz prawie poprasowane, wiec zapraszam na kawke Ciebie i reszte zalogi. Ekspresu do kawy nie mam, ale wode, kawe i cukier + mleczko mam
Moze byc i nie z ekspresu. Juz leeeeece
Stary 2012-01-07, 00:03   #3074
DaKaro
Zadomowienie

Nerolka u nas co prawda nowych pokarmow nie wprowadzalam, ale Malwis tez bez cyca zyc nie umie. Daje je jedna butelke MM po kapieli (dla przyzwyczajenia-mama zostaje z Malwinka, gdy ide na uczelnie), ale jej i tak malo, musi UU popic, bo nie zasnie. Fajnie, ze wrocilas . Nie wiem o co cho z tym 2 lutym, chyba musze do klubu zajrzec.

Scio Telik musze jutro poczytac

Malwinka
Stary 2012-01-07, 00:09   #3075
nerola
BAN stały

Cytat:
Nerolka u nas co prawda nowych pokarmow nie wprowadzalam, ale Malwis tez bez cyca zyc nie umie. Daje je jedna butelke MM po kapieli (dla przyzwyczajenia-mama zostaje z Malwinka, gdy ide na uczelnie), ale jej i tak malo, musi UU popic, bo nie zasnie. Fajnie, ze wrocilas . Nie wiem o co cho z tym 2 lutym, chyba musze do klubu zajrzec.
No dokładnie tak,co z tego,ze się najedza,jak UU musi być.
Idz do klubu na temat coś do śmiechu
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 00:10   #3076
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Uciekam spać. Jutro mnie czeka Troche zajęć wiec trzeba siły zregenerować.
Kolorowych snów
Stary 2012-01-07, 00:20   #3077
brunetka2000
Zakorzenienie

Nie mogę spać jeszcze TZ mnie dobija bo chrapie strasznie!!!!!!!!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 01:19   #3078
brumek
Zakorzenienie

No i jeszcze się nie umiem teleportować

Obejrzałam Bobasy
Trochę szokujące jest takie zestawienie różnic kulturowych. Niesamowite wręcz, że to te same czasy, ten sam wiek. A przepaść gigantyczna. Co jest lepsze, a co gorsze nie wiem. Choć ci z Afryki najbardziej się od nas różnią pod względem warunków, to podoba mi się że stale są razem. To dzicko niegdy nie było samo, to mama, to jakieś inne baby, to inne dzieci. W Ameryce to wiadomo - full wypas Za to ten Mongołek dużo był sam, trochę mnie to smuciło No i zdziwiło mnie bardzo, że ta Japoneczka była sadzana od urodzenia, tak normalnie na pupie, jak u nas 7-miesięczniaki, i że nie trzymali jej główki!

Cytat:
A co do niani, babeczka ma 37 lat, dwojke wlasnych dzieci pracowala w banku i tak zaiskrzylomiedzy nami. Szymkowi tez sie spodobala ale nie wiem czy nie dlatego, ze miala okulary jak mamusia. Ma coreczke w wieku 5 lat wiec pewnie Szymek bedzie duzo sie od niani uczyl, bo swieza glowa
Iskrzenie to rzecz najważniejsza w takich przypadkach

Cytat:
Brumeczku jak Juz sie nauczysz teleportowac na krotkich dystansach (czyt. W PL)to zapraszam do mnie. Ale nie na prasowanie tylko na pyszna kawke z mojego nowego ekspresu
Na kawekę to bym się chętnie teleportowała. To jak sie nauczę, to do Ciebie w pierwszej kolejności

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Znam nawet 3: Tż, teść i teściowa (ale ona nie jeździ, nie wiem po co ją też pchali na instruktora ).
Serio? Fajna tradycja rodzinna

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Co u nas?Jedno już wiecie najewazniejsze-2 luty.
Już ćwiczę kciuki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
łomatko też nie mogę zdzierżyć takich roooozlaazłych ludzi co to jedną rzecz tyle czasu robią. Ja też z tych szybkich , co to 5 rzeczy na raz migiem robią
Zawsze w pracy na ewaluacjach słyszałam że taka szybka i obrotna jestem
O taaaaak. Szczegóóóóóólnieeeee szwagieeeerka... Nawet rękami wolno rusza, a chodzi najwolniej ze wszystkich znanych mi osób
Ja też z tych ekstra prędkich, co niektórym na nerwy działa. I też muszę kilka rzeczy na raz robić, bo inaczej to mi jakoś nudno

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

PRAWIE Sukienka bardzo fajna, zazdroszczę figury do takiej i czekam na zdjęcie W drugiej
E tam, każda figura może taką włożyć Rozmiary są do 44 chyba

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, zauwazylam pierwszy duzy blad w wychowaniu Malwinki - ona wpada w panike, gdy traci mnie z oczu. Bylismy u znajomych, jedzie sie od nich okolo 20 min., a ze Tzt pil alkohol, to ja kierowalam. Malwinka cala droge przewyla. Zatrzymalam sie na poboczu w polowie drogi, bo myslalam, ze sie zaniesie. Przytulilam, uspokoilam, jedziemy - znowu ryk. Na TZta nawet nie chciala patrzec. Dopiero dzisiaj to zauwazylam, ledwo wyjde z pokoju juz zaczyna 'kwekac'. Tylko dziwne, bo z moja mama zostaje...moze nie czuje sie u tesciow bezpiecznie? Co myslicie?
Nie wiem, czy to błąd, czy normalny etap rozwoju. Chyba wszystkie dzieci w jakimś wieku tak mają, że tylko mamam i mama, a bez mamy ryk I choć wcześniej były towarzyskie i wcale nie są chowane pod kloszem, to robią się wstydliwe i dzikie. Ale to mija i znów są "normalne"

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku to teściowa to Cie wygłodziła Choć do mnie mam dietetyczną pizzę
miałam pisać że świetna sukienka, uwielbiam małe czarne
Mała czarna granatowa

Pizza i to dietetyczna - brzmi nieźle

A co u puzzlach myślisz? Boisz się że toksyczne, czy o coś innego chodzi?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A ja wciąż się uczę i nie wychodzi ta teleportacja
Stary 2012-01-07, 07:08   #3079
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry....
ja chcę długi weekend..... a idę do pracy
ale nie ma tego złego, przed południem ksiądz ma być, TŻ będzie rodzinę reprezentował
myślę że to przejdzie

Cytat:
Dziewczyny, zauwazylam pierwszy duzy blad w wychowaniu Malwinki - ona wpada w panike, gdy traci mnie z oczu. [....]moze nie czuje sie u tesciow bezpiecznie? Co myslicie?
może wchodzi w etap tego tzw lęku separacyjnego....?:confus ed:
Cytat:
E tam, każda figura może taką włożyć Rozmiary są do 44 chyba

Kochana, nie sztuka włożyć, trzeba jeszcze wyglądać A nie każdy fason niestety w większym rozmiarze ładnie się prezentuje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:01   #3080
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry my też już nie śpimy. Noc nie najgorsza, zasnęła o 21.30, pobudki o 2.30, 5.30 i dospałyśmy do 7. Ale moje dziecię nie chce w ogóle spać w łóżeczku i musiałam ją w gondoli położyć bo inaczej był płacz. Przyzwyczaiła się bestia do spania w gondo u rodziców problem w tym, że z gondoli wyrasta i długo tam nie pośpi eh....

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:31   #3081
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Stronczek, Brumek i reszta zalogi kawa nadal aktualna, a jak sie chetne znajda to i muffiny z czekolada sie zrobi.

Dziewczynki wczoraj nie napisalam ze wszystkie wstawione TU zdjecia dzieciakow:lo ve::lov e:jak tak patrze na wasze i na moja, to az sie chce miec kolejne dziecko. Ale spokojnie jeszcze 7 miesiecy i do dziela.

Marysie wczoraj polozylismy na macie i co?? i wreszcie zalapala po co jest, takze nie na marne ten prezent dostala. Przewracala sie z pleckow na brzuch i z powrotem. Pozniej jak sie jej znudzila i mata i lezaczek to hoopp do hustawki i tez zaskoczenie siedziala dluzej niz 3 minutyTeraz za to obudzila mamuske po to zeby przy butli mleka zasnac znow z ojcem w lozku
AAAAAAAAA wczoraj kladlismy sie z TZ spac i mowie "kochanie dzis ty karmisz w nocy mala" a on nic. Wiec jak sie obudzila o 3 to poszlam robic mleko, slysze czlapie TZ za mna i mowi "ej ja mialem ja karmic!!" wiec ja poszlam spac a on ja nakarmil o 3 i o 6
Stary 2012-01-07, 09:34   #3082
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

A tak najczesciej moja panna zasypia w dzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (121,1 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-01-07, 09:35   #3083
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Brumek śmieeeeeszni Ci Twoi teściowie
Scio boli dziś głowa? Ja uraczyłam się ginem z tonikiem, a mąż trzymał straż Po pierwszym drinku zerkałam na TŻta ponętnie, po drugim poszłam spać
Bartessa ja już trzymam kciuki Ja zdałam prawie 10 lat temu, za pierwszym razem, jako jedyna z grupy i ... nie jeżdżę wcale. Boję się i już
Nerola

I tu apel: Proszę mi powiedzieć jak mam obejrzeć te BOBASY??? Z linka mi tnie i się nie da, a nie wiem jak, skąd ściągnąć???

Dalej mam lenia w doopce

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:39   #3084
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

To ja tez dzin dybry!

Stronczek a jaki ekspres sobie sprawilas? Ja mysle nad zakupem i nie wiem na co sie zdecydowac.

Bartessa pisz, kiedy bedziesz miec nastepny egzamin, to bedziemy trzymac kciuki.

Nerolka tak jak pisalam w k. moje kciuki macie zapewnione!

Brumek ale tesciowie...tez pomyslalam, ze oszczedzaja...

To se popisalam... ta czegos chce, tamta tez, Antka trzeba polozyc do spania...chyba sie podziele na 3 czesci.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:40   #3085
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Bartessa ja tez trzymam kciuki - ja zdalam prawie 10 lat temu i jezdze caly czas i nie wyobrazam sobie zycia bez auta. Do porodu tez malo co nie pojechalam autem sama, ale w ciazy do ostatniej chwili jezdzilam. ogolem uwielbiam samochody szybkie i jazde
Stary 2012-01-07, 09:41   #3086
DaKaro
Zadomowienie

Hej.

Ania Brumek obyscie mialy racje, ze to taki etap, bo inaczej nie wiem jak Malwinka zostanie z moja mama za 2 tygodnie.

Malwinka
Stary 2012-01-07, 09:54   #3087
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Hej.

Ania Brumek obyscie mialy racje, ze to taki etap, bo inaczej nie wiem jak Malwinka zostanie z moja mama za 2 tygodnie.
DaKaro sorki ale nie doczytalam, za dwa tyg wracasz do pracy??pytam bo masz mlodsza o 2 tyg od mojej corke

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Scio boli dziś głowa? Ja uraczyłam się ginem z tonikiem, a mąż trzymał straż Po pierwszym drinku zerkałam na TŻta ponętnie, po drugim poszłam spać
Bartessa ja już trzymam kciuki Ja zdałam prawie 10 lat temu, za pierwszym razem, jako jedyna z grupy i ... nie jeżdżę wcale. Boję się i już
Nerola

I tu apel: Proszę mi powiedzieć jak mam obejrzeć te BOBASY??? Z linka mi tnie i się nie da, a nie wiem jak, skąd ściągnąć???

Dalej mam lenia w doopce
na zalukaj ogladasz filmy tylko online a nie sciagasz z jakiejs stronki filmow??
Stary 2012-01-07, 09:54   #3088
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry....
ja chcę długi weekend..... a idę do pracy
ale nie ma tego złego, przed południem ksiądz ma być, TŻ będzie rodzinę reprezentował
myślę że to przejdzie
Na pewno przejdzie tak wybitna reprezentacja

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry my też już nie śpimy. Noc nie najgorsza, zasnęła o 21.30, pobudki o 2.30, 5.30 i dospałyśmy do 7. Ale moje dziecię nie chce w ogóle spać w łóżeczku i musiałam ją w gondoli położyć bo inaczej był płacz. Przyzwyczaiła się bestia do spania w gondo u rodziców problem w tym, że z gondoli wyrasta i długo tam nie pośpi eh....
Oooo jeszcze śpi w gondoli? Pamiętam jak na początku pisałaś, że masz z tym problem .

Cytat:
Dalej mam lenia w doopce
No to poszalałaś . Ja zdałam rok temu, jeżdżę jak muszę. Do tego nie lubię auta, którym jeżdżę!
Ten leń. to ten sam, co był przed świętami (albo Sylwkiem, nie pamiętam)?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To ja tez dzin dybry!

To se popisalam... ta czegos chce, tamta tez, Antka trzeba polozyc do spania...chyba sie podziele na 3 czesci.
Dziń dybry podziel się na 4 częśći - jedna dla nas .

Dobry u nas nic ciekawego. Standard. Aaaa nie, mąż wrócił do wyrka, ale to chyba tylko na jedną noc, bo wczoraj sprzedaliśmy teściom Kubę. Było wiadomo, że kładziemy się we dwoje i wstajemy we dwoje, bez małego drania, który się rozpycha .

Dzisiaj mam nalot teściów. Przyjadą z prezentem urodzinowym dla mnie... Jak ja się cieszę . Już się doczekać nie mogę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:00   #3089
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Iustyna dzis masz urodzinki?? jesli tak najlepszego
moja nie spi z nami w lozku - rozpycha sie jak nie wiem. Od poczatku lozeczko i koniec, na wyjazdach krotkich jak nie beirzemy lozeczka z nami, ale konczy sie naszym niewyspaniem.
Stary 2012-01-07, 10:06   #3090
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dzień dobry.
Nerola

Dalej mam lenia w doopce
Oj boli boli. U mnie też mąż straż trzymał. Ale szturchańce były

chcesz to prześle linka do ściągniecia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości