|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
. Z nami czasami śpi trzyletni syn. to jest masakra
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Moja Maryska jest cudak, posadzilam ja w lezaczku i po co jej skarpety po chwili jest bez. Musialabym jej przywiazac do stop
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Wam.....
my wlasnie po sniadanku wybieramy sie na spacera ![]() noc taka sobie pobudka o 24 i o 4 a potem do 9 pospal..... wolalam jednak ta jedna pobudkakolo 1 ![]() pogoda piekna sloneczna wiec idziemy na spacerek moze o lumpka zachacze ![]() a potem pranie gotowanie sprzatanie i pewnie dopiero kolo wieczora wpadne ...... co do nocnego wstawania Tż to myslalam ze to tylko moj wymysl......ale widze ze nie ah noi Tż dzis trzymal Igiego na kolanach i pil kawe i maly sie zaczal wyginac i Tż rozlal mu pol kawy na glowe!!!!!! Dobrze ze byla zimna!!!!! Ale jak mozna byc tak beznadziejnie glupim zeby pic kawe z dzieckiem na kolanach |
|
|
|
#3094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda mi trochę tego, że cały ten stres i czas poszedł na marne ![]() Cytat:
woli ciasną gondolę niż szerokie łóżeczko jak była mniejsza było łatwiej, a teraz się wycwaniła i ciężko ją pod tym względem ułożyć
|
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Editko, tak barzdo mi przykro! Przyjmij kondolencje
![]() Witaj Karoline!!! Sto lat dla Majeczki! Przepraszam, że spóźnione ![]() ![]() I Nikoś ma dziś swoje święto! Dla dużego chłopca! U nas tak samo... Jak dałam soczek z butelki, to poszło... Heja! Troche mnie nie było, pogoda była fajna więc spacerowałam, wieczory ze znajomymi i mężem, więc tylko wpadałam, ale wbić się nie mogłam. Zosia w czw wycziła imprezę i spać nie chciała do 23, kiedy to już na siłę do wyrka ją zabraliśmy i zasnęła wtulona w moje piersi Wczoraj natomiast nie było już wesoło i nawet cyca nie chciała, ale to na bank zębole, bo kiedy posmarowałam dziąsełka Bobodnetem to wreszcie jeść zachciała, ale to o 24 było Biedulka Ale spała spokojnie do 5 Idę dalej nadrabiać.... |
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Brumek taka impreza i schudnąć mozna
![]() Bartessa brawo, że się zdecydowałaś na prawko ![]() Oglądałam kiedyś o tym program, a u nas ciągle tylko "zimne stopki, zimne stopki"... Kajool oby niania była taka, na jaką się zapowiada ![]() Cytat:
Od rana jakoś chodziłaś mi po głowie, bo dawno Cię tu nie było ![]() Iza wie, co dobre ![]() Cytat:
Ale ja, gdy byłam mała, to uwielbiałąm się bawić w dom - miałąm kuchnię pełną naczyń (różnych puszek, pudełek). Wyobraźnia robiła swoje A za czasów mojego najmłodszego brata hitem okazały się drewniane klocki (które pierwotnie miały być uchwytami do szafek - rodzice kiedys dostali, jak kupowali opał). Potem wszystkie dzieci tylko nimi sie bawiły
|
||
|
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje BOBASY na wieczór
|
|
|
|
#3100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja szturchańców nie doczekałam bo mnie zmięło Ale rano przystąpiłam do ataku
|
|
#3101 | ||
|
Zadomowienie
|
Słodka
Cytat:
dla Nikosia! My też kończymy dziś 5 miesięcy (trochę zazdrościłam Babonikowi takiej daty cc, bo to nasza rocznica ślubu była, aż Patryś o 19. też nam taki prezent zrobił )Biedna Zosia. Oby zęby szybko wyszły ![]() Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-07 o 11:14 |
||
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Badałam wczoraj mleka następne, bo na innym forum przeczytalam że dziewczyna podaje mix: mleko z kartonu+otręby+miód zamiast MM2
![]() Skład mlek 2-trzy pierwsze składniki: ENFAMIL: Syrop glukozowy, odtłuszczone mleko, oleje roślinne BEBILON: Laktoza z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne NAN: Maltodekstryna, oleje roślinne, mleko odtłuszczone HIPP: Odtłuszczone mleko, oleje roślinne, serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku Kurcze różnia się mleka składem i to zdecydowanie... |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam od lo prawo jazdy ale w czasie studiow nie jezdzilam i jak juz znowu moglam to wykupilam kilka godzin i teraz smigam.
Kinga zaczela jedzenie owocow ale slabo jej idzie. Wiekszosc wypluwa ale chociaz buzie otwiera. Synowi to do dzis pierwsza lyzke na hama trzeba wciskac. Nerola - jak mowi artur "ciesze sie ze jestes" bobasy musze obejrzec. Dzis dostane w koncu kompa z naprawy |
|
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety
I muszę jakoś z tym żyć, ech
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
brawo dla Nikosia i caluski za 5 miesiecy
Ja zamowilam Enfamil AR 1 - 4 puszki (bo w domu mam 3 jeszcze) i AR2 6 puszek. Takze zapas mam ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- mamd1 dzieki za mile slowa. Urodzila sie z czarnymi, a teraz od skory ma blond. Ale wloski mega dlugie fakt. W srode konczy 5 miesiecy i zaczne wprowadzac kaszke manne i dania z mieskiem
|
|
|
|
#3106 | ||||
|
Zadomowienie
|
Brumek, gościnni Twoi tesciowie, nie ma co...
Cytat:
![]() Cytat:
Za 02.02 trzymam mocne kciuki!!!! ![]() Izunia to kobitka, wie co najlepsze ![]() Cytat:
Ja karmię UU, więc go nie zwlekam z wyra. A i uważam, że mleko w piersiach tylko u kobiet jest wielce niesprawiedliwe - i dla mamy, która jest właściwie uwiązana (choć to złe słowo) i dla taty, który nigdy TAKIEJ bliskości z dzieckiem nie poczuje!Cytat:
|
||||
|
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie miłe powitanie, dziękuję ![]() Co do zębów... Znam ten ból. U nas też czasami takie wieczory się zdarzają, że jest płacz okrutny, a później pada bidula ze zmęczenia późnym wieczorem. A skurczybyki nadal się nie przebiły, tylko męczą i męczą ![]() Mi się też bobasy ściągnęły wczoraj, ale obejrzę wtedy, kiedy córka pozwoli ![]() Cytat:
i dla Nikosia oczywiście też )EDIT: miałam napisać już w pierwszym dzisiejszym moim poście, ale ciągle zapominam )
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-07 o 11:35 |
||
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela miód dla takiego dziecka? Do 2 roku życia NIE WOLNO dawać miodu, powoduje chorobę zwaną botulizmem dziecięcym.
Ta laska z forum co taki mix daje mało poinformowana...na mleku dziecka oszczędza czy co? Brumek ja myślę że to jednak skąpstwo ze strony teściów. Zauważyłam, że im bardziej kasiaści ludzie to tym bardziej skąpi. Ale Ty lepiej znasz swoich teściów. ![]() Jakby nie było, dziwne zachowanie ich.... Nie mam weny na pisanie. Pogoda ładna, czekam na tż niech wózek wytaszczy i idziemy na spacer, bo tarasownie w foteliku mi się znudziło, i Sara długo tak nie wytrzymuje ![]() I ja nie mogę obejrzeć bobasów
|
#3109 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś Tymcio nie dał mi pospać, bo wołał o jedzenie już o ... 9.40! ![]() Cytat:
Hahaha, ośmiornica większa od niej Cytat:
BRAWOOOOOOO!!!!! Kolejny forumowy hit - bobasy Dobrze, że tym razem płacić nie trzeba, tak jak to było z oballami i innymi hitami ![]() Też prawda. Ale dojadłam w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Matko kochana! Ale miał szczęście ten Twój chłop, że nic się nie stało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() O taaaaakkk... ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
I chcą wciskać na siłę na wynos.
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3111 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eeee nie jest tak źle, przeszło mi. Nawet z tej okazji piekę właśnie PIERWSZE CIASTO W SWOIM ŻYCIU . Pewnie nie wyjdzie...Chodzi o to, że muszę chatę ogarnąć a ja straszny bałaganiarz jestem i nie lubię sprzątać. No ale skoro wizytacja będzie, to muszę .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Co do teściów, to może próbują tak zatrzymać gości? Podamy później jedzenie, to z nami dłużej posiedzą? Może niech na drugi raz Tż delikatnie zasugeruje szybsze podanie ciepłych dań (rozpalanie grill)?
|
|
|
#3112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, też już czekam na białe oznaki chwilowego spokoju Cytat:
![]() Wg moich obliczeń nasze dziewczyny skończyły 22 tydzień i trwa ich 23 tydzień życia Niech się wreszcie przebiją te zębiska!!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja pierniczę... Co za głąb wsypał sól do pojemnika z cukrem?????????????????? Pewnie ja
No to mi ciasto wyszło ![]() edit: cukier jest tam gdzie powinien być, to ja z tego przejęcia wzięłam nie ten pojemnik (mamy takie same, do soli troszkę mniejszy)
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-07 o 12:21 |
|
|
|
#3115 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurde! Już?!?! Ja się zatrzymałam gdzieś na 20. tygodniu dałabym sobie palec uciąć, że skończyły 20. właśnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3116 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam was dziewczyny w poludnie. Moj maly jest taki marudny, ze juz trace cierpliwosc. Nie wiem czy to choroba, czy zeby, ktorych nadal nie ma. Szalu mozna dostac. Dzisiaj mam gosci. Zalegla wizyta.
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przepraszam (torba- znowu nie chce się dodać emotka) No co, mi nie wyszedł orzechowiec, to i Tobie Ciekawe co Ci teściówka na prezent fundnęła.
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wypada, nie wypada, ja nie wytrzymałam
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mi przypomnialo jak juz 2 razy zamiast poslodzic herbate, to zostala posolona. Jeden raz to pol biedy, bo to moja byla, ale za drugim razem taka solona herbata trafila sie mojemu ubezpieczycielowi...ale wtopa byla... Patrys i Nikos sto lat chlopaki!!! A mnie wkurzaja pol godzinne drzemki mojego dziecka, jeszcze sie nie rozkrece z robota, a juz trzeba sie od niej odrywc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

. Z nami czasami śpi trzyletni syn. to jest masakra

Ja zdałam prawie 10 lat temu, za pierwszym razem, jako jedyna z grupy i ... nie jeżdżę wcale. Boję się i już
jak była mniejsza było łatwiej, a teraz się wycwaniła i ciężko ją pod tym względem ułożyć

zębole

Matko kochana! Ale miał szczęście ten Twój chłop, że nic się nie stało