Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 22:05   #3361
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Agatek sprząta to tak spokojnie się zrobiło na wątku co to będzie jak wszystkie urodzimy
nesska pochwal się pochwal czekam
Oluśka szykuj się!!

poprasowałam pospałam troszkę oglądam "jak poznałem wasza matkę" na cc bo jestem zmęczona i chyba dzisiaj położe się w salonie spać może zasnę spokojnie...nawet śpiąca jestem

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

neska sliczny kosz!

a propos bulgotania to słyszycie tez jak dziciaczek nóżką o nóżkę sobie smyra? bo mi się wydaje że coś takiego słyszę/czuję że np przekłada z lewej na prawa i spowrotem(bo moja ma skrzyżowane nóżki)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:09   #3362
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatek sprząta to tak spokojnie się zrobiło na wątku co to będzie jak wszystkie urodzimy
nesska pochwal się pochwal czekam
Oluśka szykuj się!!

poprasowałam pospałam troszkę oglądam "jak poznałem wasza matkę" na cc bo jestem zmęczona i chyba dzisiaj położe się w salonie spać może zasnę spokojnie...nawet śpiąca jestem

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

neska sliczny kosz!

a propos bulgotania to słyszycie tez jak dziciaczek nóżką o nóżkę sobie smyra? bo mi się wydaje że coś takiego słyszę/czuję że np przekłada z lewej na prawa i spowrotem(bo moja ma skrzyżowane nóżki)
dzieki ale to, jak wyglada okaże się ja go na żywo zobacze no ale drogi nie był wiec tragedii nie bedzie

a co do tego czy słysze - wydaje mi sie to niemozliwe... tam wszystko "amortyzuje i wycisza" plyn owodniowy... ale nie wiem...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:11   #3363
renata:)
Zadomowienie

w sensie czuje/słysze takie wiesz...kurcze nie wiem jak to nazwać...a nieważne
kosz na zdjęciu wygląda bardzo fajnie!

idę spać dobranocki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:13   #3364
aga__tka
Zakorzenienie

a ja nadal nic - dziś pierwszy raz przy kompie,,, bo synek miał urodzinki, więc robiłam torcik, potem byli goście no i w ogóle - dostał tyle samochodzików, że jutro padniemy od tych strasznych dźwięków (prawie wszystko gra...)
Skurczy ni widu ni słychu - nawet te wieczorne przepowiadające się rozwiały, więc już na nic nie liczę i chyba się zacznę pakować na dłuższy czas w szpitalu - bo od poniedziałku już mnie zatrzymają, jako przeterminowaną... Szkoda że nie wywołują od razu tylko czekają jeszcze
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:13   #3365
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no ale nie mam fotki tylko co najwyzej aukcję mogę pokazać

http://allegro.pl/show_item.php?item=2042242165

mi tez teraz ostatnio tak głosno bulgocze w brzuchu
neska śliczny kosz
Stary 2012-01-07, 22:20   #3366
NataliaM1103
Rozeznanie

uciekam pod prysznic i do wyrka,jakoś tak pobolewa mnie lekko brzusio nadole...!
Dobranoc
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 22:49   #3367
Mijus
Rozeznanie

Hej kochane, wstałam i troszkę mi lepiej. Dalej mi jakoś ciężko oddychać, ale nie jest najgorzej. Nawet zmusiłam się i zrobiłam blachę szarlotki Pięknie w domu pachnie!
Okazja się nadążyła bo przywieźli nam meble do drugiego pokoju który stał zupełnie pusty od ponad 2 miesięcy, no ale w końcu udało nam się znaleźć coś za niezłe pieniądze , co prawda komis ale przynajmniej w końcu życie nie toczy się tylko na sypialnianym łóżku

Intuil – ja planuję dla Gabi na wyjście przygotować body z długim rękawem, jakieś ciepłe śpiochy, bluza lub sweterek, skarpetki. Do tego kombinezon, czapa i jakiś kocyk tak na wszelki wypadek. Chyba wystarczy i będzie git. No chyba że złapie -20 to będę wtedy kombinować inaczej
Kasikzaki – super, że już jesteście w domku! Najlepszego kochana
Pearpearl – kochana nie ma za co dziękować, jeszcze raz najlepszego Jeśli chodzi o kombinezon to ja mam 2, jeden w formie śpiochów przede wszystkim, żeby wygodnie było zapiąć małą w foteliku, a drugi w formie śpiworka do wózka
Magda1804 – współczuje towarzyszki w pokoju, jakaś masakra! Trzymaj się dzielnie! Mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą, tego Wam życzę. Jeśli chodzi o karmienie to popróbuj jeszcze dostawiać ją do cyca, może się uda, a jak nie to dawaj mleko mm i już! Nie możesz mieć z tego powodu wyrzutów sumienia!
Agatek – brawo za spacer ale następnym razem uważaj na te tiry kobito! No i szoruj te podłogi porządnie!
Eliza – współczuje wizytacji, kurcze trochę to nie na miejscu! Może po prostu powiedz, że nie masz siły teraz na gości i po prostu ich uprzedź o tym?
Natisska – skąd Ty miałaś siłę na zrobienie tego wszystkiego…podziwiam! No i Wesołych Świąt
Bybella – nie zazdroszczę widoków z filmu…brrrr….
Miniusia91 – jejku a to nie wody? Ja bym już pewnie na IP pojechała
Oluska współczuje żyganka, no ale może to jakiś znak
Neska gratki za kosz
Aga_tka – sto lat dla synusia
Stary 2012-01-07, 23:13   #3368
dolores181
Raczkowanie

a ja już po usg , z małą ok, waga 2220 wychodzi na 34 tyg a wg miesiączki 32 plus 6 , niestety z 3 d już nici bo za duże dziecko i żle widać więc mam tylko w 2 d a najlepsze że trafiłam tam na lekarza który tydz temu badał mnie na IP na Karowej, więc mu wyjasniłam że głupio było mi znów tam jechać, ale nie wiadomo skąd te bóle , nawet szyjkę mi sprawdził i też ok, cisnienia na granicy tylko ja teraz mam ciągle bóle głowy i bolą mnie oczy przez te skaczące cisnienia , no ale ważne że z małą wszystko dobrze i z łożyskiem też, martwi mnie tylko to że pewnie znów bedę mieć cesarkę a wolalabym naturalnie bo mała duża, większa niż z okresu ciążowego i ma głowę w górze więc podejrzewam że już się nie odwroci jak mój poprzedni synus , a do jakiegos 27 tyg byla głową w dole że jak byłam w 27 to byłam na usg podglądowym i kiepsko było ze zdjęciem bo mala była do dołu z głową w stronę mojego kręgosłupa więc po co sie odwróciła lepiej rodzić sn, szybciej dochodzi się do siebie, wiem to z własnego goswiadczenia, mi też często burczy w brzuchu
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 23:23   #3369
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

http://www.dailymotion.com/video/xaz...rawidyowy_tech

przed chwila to obejrzałam... patrząc na poród z tej perspektywy, chyba już mi się odechciało... brrr...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 23:50   #3370
*Agatek*
Zakorzenienie

Jestem z siebie dumna... sprzątnęłam łazienkę od A do Z

Nawet drzwiczki i półki w szafce pomyłam na kolankach

Nie mam dziś już siły na kuchnie a kiedyś to ja potrafiłam tyle zrobić za jednym zamachem, szybko i dokładnie, a teraz samą łązienkę sprzątałam 1,5 h jakaś masakra totalna i plery bolą, więc jutro znów spacerek dłuższy + kuchnia codziennie po trochu i może coś z tego wyjdzie no jeszcze brzunio wymasuje i zmolestuje (.)(.)

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Właśnie zaliczyłam mega wielkie normalnie ile się w człowieku potrafi zmieścić a tż ciągle pyta czy jedziemy bo dziś mam termin wg pomiarów z listopada a tu
O jaaa ale rzyganko niby też jest zwiastunem porodu!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
oj tam pomidor, organizm się oczyszcza... coś z tego będzie
Pewka!
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Oby bo jak tż sie jeszcze raz mnie zapyta czy jedziemy to on pojedzie ale na chirurgie szczękową

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Neska kosz cudowny!!!!!!!!

Mijus uważam uważam na tiry, nie mamy chodnika, prosimy się o niego ponad 13 lat... niby do końca 2013 mają zrobić..
Tak dziwnie było mi iść na spacer- zawsze autem wyjeżdżałam, od x czasu nie chodzę tą ruchliwą ulicą, wystarczy, że tak 5 lat chodziłam do szkoły, potem pracy w te i nazat a zimą jest masakrycznie- nawet pobocza jako takiego nie ma- a jak jest śnieg to tir nie zjedzie, tylko trąbi, żeby człowiek wszedł w zaspy półmetrowe

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość

przed chwila to obejrzałam... patrząc na poród z tej perspektywy, chyba już mi się odechciało... brrr...
ale czaaaaaaad!!!!!!!!! faza na maksa

Mnie to nie rusza, widziałam gorsze

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 23:59   #3371
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ale czaaaaaaad!!!!!!!!! faza na maksa

Mnie to nie rusza, widziałam gorsze
no ja nie ogladalam, to byl pierwszy w zyciu jaki obejrzalam. najgorszy moment rozcinania krocza chyba... Ale jak pomyslałam o mezu, ze ma przeciac pepowine to chyba predzej znajdzie sie na intensywnej terapii w celu ocucania;D hahahaha sama bym chyba nie przeciela...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 01:08   #3372
*Agatek*
Zakorzenienie

No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! chcę dziś rodzić! :ksiadz:

Ale coś raczej się nie zapowiada... Dzidek troszkę się buntował, że mamunia pochodziła trochę i był w dole- trochę spokoju żebrowego miałam uff

Jeszcze przed 24 jechałam po teściową, bo była w pracy jako szatniarka bo impreza była jakaś 'spotkanie pokoleń' i przyniosła wałówkę tzn ja podjechałam moją limuzyną po to ciasta, picie mmmmmm jutro się najem słodkości bo dziś mam już dość

miniusia91
to tak groźnie wygląda tylko oni nacinają wtedy kiedy masz skurcz i przesz jednocześnie - wtedy w trakcie takiego bólu ciachają, że wszystko Ci jedno już chyba

Ahhhhh zapomniałam dodać! Dziś zaczynamy39 tydzień!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-08 o 01:20
Stary 2012-01-08, 01:44   #3373
Dark lady
Zakorzenienie

Hej, nadrabiam tylko i lecę.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Kobiety a macie takie poduszki? http://allegro.pl/super-poduszka-kli...038717297.html

bo cały czas się zastanawiam czy taką kupić czy nie...
Ja mam zwykłą poduszkę niemowlęcą z Ikei, taką płaską i miękką, ale to chyba na później ją będę trzymała.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A to wszystko przez ta kobitę co się tak super pospieszyć raczyła. Dwa dni zwlekała z wysyłką
Moja siostra czekała od października do połowy grudnia na przesyłkę, a bezczelny babsztyl jeszcze chce unieważnienia negatywnego komentarza.

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A nie możesz reklamować? W CCC lub Deichmannie jak idziesz z reklamacją jakiś butków z niższej półki to od razu pytają czy chcesz zwrot kasy czy też wymieniasz na inny model. Butki można i kulka razy w sezonie zmienić niemalże za free
W Deichmanie, owszem przyjmują reklamacje, za to w CCC nigdy mi ani osobom które znam i reklamowały nie przyjęli.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
I jak w kratkę - dzisiaj czuję się lepiej ciekawe co będzie jutro, ale pewnie odpuszczę sobie Mszę...

A mały wczoraj nieźle mnie nastraszył
poszłam się kąpać i jak leżałam w wannie, to cały brzuch mi latał i co chwila w innym miejscu wyłaziły jakieś części ciała małego... normalnie komedia...
A potem nagle przestał się ruszać w ogóle i nie reagował na nic... musiałam zjeść mandarynkę, żeby się przekonać, że jest OK
Też tak mam samopoczucie w kratkę. a dzidziol też mnie straszy, tylko mój jak lenia złapie to nic go nie rusza, ani mandarynka, ani głaskanie, no nic zupełnie aż nie postanowi sam sobie żd czas się poruszać.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie co do komibnezonika. Macie dwa na wyjscie ze szpitala jeden, a pozniej na spacerki drugi, czy tylko jeden ?
Ja mam chyba nawet z 3, ale miałam zamiar mieć tylko 1, a takto to 1 był w pace ubrań co za grosze kupiłam i jeszcze jeden od kuzynki, a już wcześniej kupiłam taki docelowy.

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ja chce do domu!

Lenusie zatrzymali jeszcze, bo bilirubina jest jeszcze zbyt wysoka

jestem w pokoju z taka mloda dziewczyna, ktora niesamowicie mnie drazni albo hormony buzuja albo jestem juz przemeczona Napisze cos o niej- po prostu patologia przede wszystkim ma 17lat i kuratora, z powodu pobic. Ojciec dziecka to kryminalista, ktory niedawno wyszedl z wiezienia i ma do niego wrocic. Ona sama nie wie ile on ma lat: albo 22 albo 24 To jeszcze nic
ma jeszcze 3rodzenstwa. Jej matka urodzila 4 miesiace temu syna, wiec razem byly w ciazy: Matka i corka (16l) w tym samym czasie w ciazy z czego obie sa dumne. Jej sposob bycia, mowienia i podejscia do zycia jest tak niedojrzaly, ze nie mam ochoty nawet jej sluchac. Pierwszy raz mam "przyjemnosc" spotkac tak mloda matke i jestem w szoku

Jejku jestem tak zmeczona, ze prawie przed lapkiem usypiam. Zmykam papa
Mam nadzieję że niedługo wszystko się ustabilizuje i szybko wyjdziecie ze szpitala.
A z sąsiadką to współczuję biednym dzieciom, bo raczej na lepsze nie wyjdą z takimi rodzicami.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi nic nie leciało nigdy, żadna siara, nie budzilam się też z mokrymi piżamami he he
zimowe wyprzedaże już się zaczęły więc wybierz się i upoluj coś póki sa rozmiary

a ja dziś byłam w rossmanie i wkur,wiła mnie stara baba, ustawiłam tż do kolejki która była przy dzieciowych kosmetykach a ja sobie stałam i przeglądałam je jeszcze, bo co mam robić, podpierać się a ta sie wpycha, czaicie... baba przede mną kończy płacić ja się odwracam do tż żeby podchodził już do kasy a ta do niego że ona ma jedną herbatę i czy może przed nami
a ja aż się zjeżyłam
a ten oczywiście nie miał nic przeciwko
i skomentowałam to ale jak odeszła bo sił nie miałam na kłótnie z nią
a ten mnie jeszcze śmiał skrytykować że za głośno to zrobiłam
noż kur.wa kto tu ma termin na dziś i nosi wielki brzuch, ja czy ta baba po 50tce nie znosze tej jego niemej ustępliwości względem innych wyszczekanych ludzi
Mi też nic nie leci ani nie leciało, ale wszędzie twierdzą że to lecenie nie jest warunkiem posiadania pokarmu.
O matko, nie znoszę takich ludzi. Jak przed świętami byłam z siostrą w Rossmanie to były dwie ogromne kolejki i wreszcie przyszła moja kolej. No i ruszam się z tym moim ogromnym brzuchem, a tu co?! Jakiś facio przelazł od drugiej strony sklepu i udał że nikogo nie widzi i wlazł do kasy od drugiej strony! Ja nie miałam siły komentować, ale siostra nie wytrzymała i stwierdziła na głos że to już trzeba być kompletnym chamem żeby tak na bezczela przed kobietę w ciąży. Oczywiście "biedny" pan nie słyszał . Pani kasjerka i ochroniarz też nie.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Zuzia, co za bezczelne babsko. A tztowi nalezy sie pala, ze ja jeszcze przepuscil Ja nie rozumiem, jak mozna sie tak zachowywac :/

U mnie ostanio byla sytuacja, ze i ja i taka inna babA w jednym momencie ruszylysmy do kolejki i jak zobaczylysmy siebie, to stanelysmy na moment, po czym ta szuja zrobila krok, zeby pierwsza kupic. Nie wytrzymalam i powiedzialam dostatecznie glosno (az aptekarz sie usmiechnal), ze "niekotrzy to nie maja za grosz wyobrazni, albo za grosz wstydu".

Ide obejrzec Dzidzie Kasika
Chamstwo i tyle, no ale pan szanowny aptekarz też powinien zareagować a nie się uśmiechać.

Powiem wam że czasem zastanawiam się nad sensem wypowiadania się na wizażu, bo jak napisze się coś co komuś nie odpowiada to zostaje się wyzwanym i obrażanym. Ja już zyskałam przydomek marudy i pesymisty wywołującego u siebie dolegliwości ciążowe z powodu swego, jakże złego, spojrzenia na świat (no tak bo całodzienne mdłości i zawroty głowy powinny wywoływać jedynie uśmiech na mej twarzy), a dziś nazwano mnie zaściankową osobą i dano do zrozumienia że jestem idiotką, bo uważam że nadając imię dziecku trzeba zwrócić uwagę żeby później nikt się z niego nie śmiał, no i oczywiście że jedna imiona mi się podobają a inne są dziwne , zaznaczyłam oczywiścien że dla mnie. Chyba nie jest mi pisana pokojowa egzystencja wizażowa.

kochanie

No i jesteś

Edytowane przez Dark lady
Czas edycji: 2012-01-08 o 01:45
Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 02:02   #3374
*Agatek*
Zakorzenienie

Dark lady napisze Ci tylko tyle- nie przejmuj się tą osobą, ja już ją poznałam na innym wątku (czubasek też kojarzy zapewne)sprawę nazwiązaną, że usg jest szkodliwe dla dziecka... i szukała bidulka informacji i znalazła takie dość stare z lat 90-tych bo nie wiedziała, czego się łapać! I że głupotą jest tyle razy chodzić na usg i podglądać dziecko 'bo tak mi się chce' (oczywiście przekręciła kota ogonem bo nie rozumiała, że kilka osób musiało mieć usg co chwila np. ja ) za co została skrytykowana i wyśmiana, a mnie oskarżyła, że życzę jej poronienia, pochowania i urodzenie następnego dziecka i zgłosiła mnie do admina Ma lekceważący i obraźliwy stosunek do innych, oraz nie czyta ze zrozumieniem - nie przejmuj się tą osobą, bo wiem o którą dokładnie Ci chodzi

Stary 2012-01-08, 06:09   #3375
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Ja czasem słyszę jak stopka tlucze moje zebro boli okrutnie wtedy
poza tym nie mogę spac unas w uk 5 rano i młody zaczął al pierwsze boksy
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 09:44   #3376
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Mój synek śpi jeszcze razem z tatusiem

Ja wczoraj sobie z nim pogadałam za wsze czasy, gadaliśmy do 2 w nocy... fajnie było
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 09:53   #3377
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nikt nie rodzi, co się dzieje?

Neska bardzo fajny kosz na zdjęciach nie wygląda na zniszczony
Stary 2012-01-08, 10:07   #3378
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:

mi też sie odechciewa bo zawsze sobie marze ,że poród będzie piękny, będzie miło... i kwiatki będą pachnieć
Widząc nacinanie jest przeciwna i mam zamiar urodzić bez nacięcia ! i już.
będzie może poród trwał dłużej ale będę o to prosić... oby położna była ok.
mam też zamiar kupić ten żel Dianatal. kosztowne i różne opinie,ale przy pierwszym porodzie na pewno pomoże niż zaszkodzi....
dziewczyny oby te nasze porody były w miarę przyjemne.

ja nie lubię szpitali i już sama myśl ,że mam ta potem zostać parę dni....
nie wiem jak to przeżyje....
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:15   #3379
staraupa
Raczkowanie

0o MAMUSIU!! JA TAK NIE CHCE!!! ten filmik sprawił, że już mi się nie chce tak szybko rodzić....brrrr
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:41   #3380
Haniula
Zakorzenienie

laski odszedł mi czop albo nie wiem co rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia w pierwszej chwili panika i jedziemy na IP. Ale ochłonęłam po 2 minutkach juz było ok, dzwoniłam do lekarza ale nie odebrał
Ale jestem jakos wewnetrznie spokojna, ze albo to czop albo szyjka sie skraca czy tam rozwiera, wkoncu lekarz mowil ze juz jest skrócona Młoda fika, a mi jakos intuicja mowi zeby nie panikować

Na IP napewno by mnie zostawili, wiec nie pojechałam, co myślicie?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-01-08 o 10:42
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:44   #3381
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
laski odszedł mi czop albo nie wiem co rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia w pierwszej chwili panika i jedziemy na IP. Ale ochłonęłam po 2 minutkach juz było ok, dzwoniłam do lekarza ale nie odebrał
Ale jestem jakos wewnetrznie spokojna, ze albo to czop albo szyjka sie skraca czy tam rozwiera, wkoncu lekarz mowil ze juz jest skrócona Młoda fika, a mi jakos intuicja mowi zeby nie panikować

jeśli to czop, to spokojnie, czekaj nie ma co jechać na IP jeśli mała fika to jest ok

ahh, gdyby tż dał się zmolestować... a on się boi
Stary 2012-01-08, 10:46   #3382
kropeczka1984
Rozeznanie

Magda trzymam kciuki, żebyś wytrwała i w karmieniu piersią i żeby wszystko się unormowało i mała nauczyła się korzystać z takich sutków, jakie masz

Pearl też chciałam kupować kombinezon na allegro, ale chyba Inutil podała informację o przecenie kombinezonów tesco i takowy zakupiłam za niecałe 40 zł Poza tym tez są wyprzedaże i na pewno znajdziesz coś fajnego dla swojego skarba

Cytat:
czesc
u mnie niestety nic sie nie wydarzylo mimo wczorajszych staran. wlasnie wrocilaam z apteki, kupilam sobie ten oeparol (wiesiolek). hmmm... choc moze i nie do konca nic sie nie wydarzylo. siedze dzisiaj na przescieradle sobie na lozku, tyle czasu co zdazylam ubrac corke. no i... wstalam zakrecilam sie patrze a tam gdzie siedzialam mokra plama... wielkosci dloni... wiec to raczej nie bylo moje nietrzymanie moczu... nie mam zielonego pojecia co to, wiem ze to na pewno ja... dodam ze bylam tylko w majtach... i zastanawiam sie caly dzien, nie daje mi to spokoju... mialyscie cos takiego??
Ja dzisiaj rano wstałam, poszłam siku i zrobić sobie śniadanie i coś czuję, że mam majtki mokre. Myślę, że założę wkładkę, ale ja miałam dosłownie pół majtek mokrych!!! Mam tylko nadzieję, że może po prostu zaspana byłam i zapomniałam się podtrzeć po siku

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy będziecie używać lub używacie pudru na pupcie ?
Ja nie.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! chcę dziś rodzić! :ksiadz:

Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
W Deichmanie, owszem przyjmują reklamacje, za to w CCC nigdy mi ani osobom które znam i reklamowały nie przyjęli.
Moja koleżanka pracowała w CCC i nigdy tam butów nie kupowała tylko w Deichmanie Mówiła właśnie, że w CCC zawsze są problemy ze zwrotami.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:

Oby to czop A jak to czop i Cię dzisiaj złapie, to kurczę miałaś farta z seksikiem przed samym porodem
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:53   #3383
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Oby to czop A jak to czop i Cię dzisiaj złapie, to kurczę miałaś farta z seksikiem przed samym porodem
mam nadzieje, że nie bo ja jestem dopiero w 36tc i juz mowilam młodej ze nie moze sie narazie wybierac nigdzie bo dopiero we wtorek odbieram wyniki na paciora
Stary 2012-01-08, 10:57   #3384
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:

jeśli to nawet czop to spokojnie. Z tego co wiem, to nie ma co wybierać się do szpitala jeśli wody nie odeszły albo nie ma regularnych skurczy . czop odchodzi czasem z tydzień czasem dwa tygodnie do przodu.Moja koleżanka miała tak chyba tydzień wcześniej...
nic się nie martw
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 10:59   #3385
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
jeśli to nawet czop to spokojnie. Z tego co wiem, to nie ma co wybierać się do szpitala jeśli wody nie odeszły albo nie ma regularnych skurczy . czop odchodzi czasem z tydzień czasem dwa tygodnie do przodu.Moja koleżanka miała tak chyba tydzień wcześniej...
nic się nie martw
no tylko nie jestem pewna czy to czop czy jakies inne krwawienie. Bo czop powinien byc taki zbity glutowaty a to byla wydzielina taka no ale tez moze dlatego ze ze spermuszka

Agatek na porodówke ! dzis jak urodzisz to dostaniesz body z WOSP a to juz jest motywacja

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-01-08 o 11:00
Stary 2012-01-08, 11:02   #3386
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Mamusie, ktore rodzily sn powiedzcie cos na temat fazy parcia, jakie sa wasze wrazenia?
ja po prostu słuchałam położnej. Jak nadchodził skurcz, ja mówiłam "idzie", a ona mi przypominała "oddychaj szybko, sap" skurcz przeszedł mówiła "oddychaj spokojnie głęboko'. Jak miałam przeć to krzyczała "teraz nabierz powietrza, głowa do klatki, przyj!, wypuść powietrze, nabierz, przyj!, wypuść, nabierz, przyj!"
no i generalnie tyle. Ale czułam takie rozpieranie w kroku, że nie dałoby się tego wstrzymać. Ja po prostu puściłam mięśnie od pasa w dół.

A my ciągle w szpitalu jesteśmy, bo żółtaczka coś wolno Filipka opuszcza. Poziom bilirubiny juz nie rośnie, ma 11, powinno już powoli zacząć spadać, więc wtorek sroda wyjdziemy.....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:03   #3387
*Agatek*
Zakorzenienie

Ale se pospałam Znów co chwila na siku się budziłam, bo się opiłam na noc, mądre to nie było, no ale cóż No i pkt 10.30 ja jestem wyspana od 2 w nocy Zaraz śniadanko i spacerek tam gdzie wczoraj

Cytat:

no niby czop może odejść 2 tyg przed porodem Fajnie masz- wiesz na czym stoisz, a ja nie!
Włacha: se przypomniałam, że czop to albo galaretowata substancja, albo troszkę krwi się poleje

Dla przypomnienia nasza lista :

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01 Renata....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.01
10.01-13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 wolne ......................... .........
16.01 staraupa ......................... .....jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ......................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo............ jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ......................... .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ....................jak nie pyknie to następna próba 30.01
24.01 wolne
25.01 Mijus......................... ............jak nie pyknie to następna próba 01.02

Od 9-13 żadna chętna???????

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-08 o 21:24
Stary 2012-01-08, 11:33   #3388
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Nie mam weny jakoś ostatnio do niczego

Cytat:

Moim zdaniem nie ma co panikować Czekaj spokojnie na rozwój sytuacji

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:39   #3389
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie jeszcze w 2paku Młody ok 6 robił taką zadyme w brzuchu ze szok wyglądało to tak jak by się pakował

Neska śniłaś mi się weszłam na forum a tam wiadomość od ciebie odeszły mi wody jade na IP.

Haniula gratulacje za czopa ale tak jak dziewczyny piszą może odejść nawet 2 tygodnie przed. Może ja mojego też dopadne jeszcze jest w łóżku hmm taki cieplutki

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-08 o 11:52
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 11:42   #3390
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

dziś mama ma mi przywieźć modem więc was trochę nadrobie
my jutro mamy badania więc może jak wszystko będzie ok to mnie wypuszcza. Chociaż z tego co mówił lekarz to oni tylko czekają na 36 tydzień żebym urodziła .

tz to samo. "jak ja bym chciał żebyś była z malutka już w domu " nie dociera do ciołka że im dłużej siedzi w brzuszku tym mniejsze zagrożenie.

Haniula zazdroszczę bzykan.a . My mamy z tz cały czas ochotę ale teraz to dopiero po połogu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości