Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 17:25   #3721
karmeelek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Takie świeże owoce prosto z krzaczków mniam ... raz nawet mi się śniło że zrywałam śliwki i agrest... a kilka dni temu we śnie robiłam sałatkę owocową z kiwi taka prawda że teraz mogłabym na samych owocach jechać
Mi ostatnio chce się truskawek i wszystkiego co je ma w składzie. Wczoraj były na obiad pierogi z truskawkami - na kolacje mój musiał jechać mi kupić kolejną porcję Dobrze, że mamy dobrą pierogarnię w mieście
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 17:33   #3722
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nikt mi nie odpowiedzial wiec wklejam mimo wszystko, nie chce tylko zebyscie pomyslaly o mnie zle.

Moj 8 letni brat Kacperek choruje na czterokończynowe porażenie mózgowe. Nie chodzi, nie mowi, nie potrafi sam siedziec, slabo widzi. Mimo tego jest bardzo pogodnym i usmiechnietym dzieckiem ktore podnosi nas na duchu w chwilach slabosci. Niestety rehabilitacja kacpra jest bardzo kosztowna. Przekaż 1% swojego podatku na jego leczenie i rehabilitację wpisując w zeznaniu podatkowym cel szczegółowy Kacper Gos 3896 Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą" nr, KRS 0000037904. To nic nie kosztuje.
mój 1 % też masz przynajmniej w tym roku się nie zmarnuje

ja też jestem okropnie zmęczona, nawet nie zawsze nadrabiam zaległości na forum a co dopiero się bardziej udzielać, zaraz zacznę 15 tydzień i dalej to samo

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mi ostatnio chce się truskawek i wszystkiego co je ma w składzie. Wczoraj były na obiad pierogi z truskawkami - na kolacje mój musiał jechać mi kupić kolejną porcję Dobrze, że mamy dobrą pierogarnię w mieście

a ja ostatnio koktaile truskawkowe ewentualnie ryż z polewą truskawkową, nawet dzisiaj pycha
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 17:36   #3723
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny jestescie kochane po prostu jak powiem mamie to sie strasznie ucieszy
Dziekuje w imieniu Kacperka *:

bylam na spacerku i po swieze owoce w warzywniaku i zaszlam do polskiego i kupilam flipsy kukurydziane
taka mialam ochote ze szok :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 17:36   #3724
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Soleilka nie ma za co to jutro czekamy na jakiś torcik urodzinowy
Oj nie wiem czy sama będę miała Jakoś nie ma chętnych do pieczenia, więc może z TŻ pójdziemy do kawiarni na kremówkę
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Takie świeże owoce prosto z krzaczków mniam ... raz nawet mi się śniło że zrywałam śliwki i agrest... a kilka dni temu we śnie robiłam sałatkę owocową z kiwi taka prawda że teraz mogłabym na samych owocach jechać
ale mi zrobiłaś smaka

Ja w ogóle mogłabym żyć samymi owocami i warzywami odkąd w ciąży jestem. Chociaż przed ciążą też bardzo lubiłam je jeść

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 17:57   #3725
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witam kobietki
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie tak pozno. Dopiero odzyskalam laptopa i w koncu moge napisac, ze spodziewam sie dziecka w sierpniu
Test pozytywny wyszedl w grudniu.
Mam juz synka (wrzesien 2010) urodzonego przez CC. Zapewne dlatego non stop boli mnie brzuch.
Musze Was zaczac zadrabiac a widze ze szybko piszecie i sporo tego

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 17:59   #3726
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie tak pozno. Dopiero odzyskalam laptopa i w koncu moge napisac, ze spodziewam sie dziecka w sierpniu
Mam juz synka (wrzesien 2010) urodzonego przez CC. Zapewne dlatego non stop boli mnie brzuch.
Witamy wśród nas nową mamusie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:01   #3727
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kobietki
Gratulacje

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:03   #3728
prince_polo
Zakorzenienie

zrobilam zdj brzucha

Dziewczyny Wy se rozgladacie za wozkami a ja sie boje...... nie wiem czemu .. omijam jeszcze sklepy z dziecinnymi rzeczami.

Paula witaj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:14   #3729
linzey
Rozeznanie

Witam
My juz w domu
Niestety Zosia musiała zostac u babci
Strasznie mi się za nią już tęskni ale lepiej żeby doszła do siebie po choróbsku zanim ją dam znowu do żłobka
Wiem że jej się tam żadna krzywda nie dzieje ale jakoś nie umię sie odnalezć Jeszcze jak ją zostawiamy czasem u mojej mamy to inaczej ale u teściowej........to co innego
Cytat:
Witam kobietki
Cześć Gratulacje
Pamiętam Cie z mamuś wrzesniowo-pażdziernikowych 2010. Moja córcia tez z wrzesnia 2010 a teraz ma byc koniec lipca
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:14   #3730
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny dalam zdj

wzielam paracetamol i pierwszy raz na mnie zadziałął chyba stan zapalny juz minął niewiem na ile bedzie działał ale narazie czuje sie dobrze
cieszę się, że już lepiej u Ciebie

Cytat:
Jeśli nawet program narzuci to spokojnie można to zmienić Jakbyś miała jakiś problem z tym przy rozliczeniu to się odezwij - postaram się pomóc
Dziękuję Jakby co, odezwę się

Cytat:
Witam kobietki
Witaj! Gratuluję

Cytat:
Dziewczyny Wy se rozgladacie za wozkami a ja sie boje...... nie wiem czemu .. omijam jeszcze sklepy z dziecinnymi rzeczami.
Ae my tylko oglądamy Przecież od wózka czy łóżeczka nie można poronić. Więcej wiary w siłę Twojego dzieciątka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:16   #3731
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ooo, tak Ja też. Bardzo cieszy mnie fakt, że mojej mamie brzuch urósł dopiero w piątym miesiącu - a że do tej pory moja ciąża przebiega bardzo podobnie jak jej (czyli łagodnie i bezobjawowo), to mam nadzieję, że i tę cechę odziedziczyłam

Jak ten czas leci - wchodzę w 16 tydzień!

mnie w pierwszej ciąży też urósł późno, właściwie to dopiero w 6 zaczęło być coś widać a teraz 4 i już jest! z jednej strony mnie to cieszy bo ciążowe brzuszki są takie rozkoszne a z drugiej boje się co będzie dalej, do pracy przestane chodzić jak w auto się nie zmieszczę

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
zrobilam zdj brzucha

Paula witaj
ja mam to samo, dlatego jak jest temat wózków i ubranek to się nie udzielam, boje się jeszcze choć przecież wszystko ok

Paula witaj
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:18   #3732
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
nikt mi nie odpowiedzial wiec wklejam mimo wszystko, nie chce tylko zebyscie pomyslaly o mnie zle.

Moj 8 letni brat Kacperek choruje na czterokończynowe porażenie mózgowe. Nie chodzi, nie mowi, nie potrafi sam siedziec, slabo widzi. Mimo tego jest bardzo pogodnym i usmiechnietym dzieckiem ktore podnosi nas na duchu w chwilach slabosci. Niestety rehabilitacja kacpra jest bardzo kosztowna. Przekaż 1% swojego podatku na jego leczenie i rehabilitację wpisując w zeznaniu podatkowym cel szczegółowy Kacper Gos 3896 Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą" nr, KRS 0000037904. To nic nie kosztuje.
Ja nie pracuje, ale przekaze TZ

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-01-08, 18:20   #3733
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
cieszę się, że już lepiej u Ciebie

Ae my tylko oglądamy Przecież od wózka czy łóżeczka nie można poronić. Więcej wiary w siłę Twojego dzieciątka
ja wiem ze tylko ogladacie, ale kilka z Was juz ma upatrzone poki co tez. Ja jakos nie wybieram jeszcze. Wierze ze tym razem bedzie dobrze. Łatwiej mi by było gdybym niemiala tak chorego zeba teraz i niemusiala byc na antybiotyku. teraz bede sie stresowac jakis czas czy z dzidzia wszytsko dobrze....

No ale wierze ze jest ok

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-08, 18:23   #3734
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
W ten sposob lepiej rozlozymy wydatki, bedziemy lepiej wiedziec na co ile wydamy. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
ja wiem ze tylko ogladacie, ale kilka z Was juz ma upatrzone poki co tez. Ja jakos nie wybieram jeszcze. Wierze ze tym razem bedzie dobrze. Łatwiej mi by było gdybym niemiala tak chorego zeba teraz i niemusiala byc na antybiotyku. teraz bede sie stresowac jakis czas czy z dzidzia wszytsko dobrze....

No ale wierze ze jest ok
Bedzie dobrze, trzeba w to wierzyc! Zawsze uwazam, ze potrafimy przyciagac do siebie rzeczy dobre i zle - ze wzgledu na to jak sie nastawiamy.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-01-08, 18:26   #3735
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

No ale wierze ze jest ok
Wszystko jest i będzie dobrze Kochana

Cytat:
W ten sposob lepiej rozlozymy wydatki, bedziemy lepiej wiedziec na co ile wydamy. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Dokładnie Ja nie pracuję, więc musimy tak wszystko rozplanować, zeby kupować stopniowo. Można by niby odkładać co miesiąc jakąś kwotę, ale myśle, że łatwiej po prostu zacząć kupować. Nie można się cały czas bać, tzn można a nawet trzeba, ale to nie może nas paraliżować. A jeśli pod koniec ciąży będziemy uziemione, zmuszone do leżenia? Ja myślę w ten sposób. Na razie nie kupuję, ale muszę się zorientować ile kasy na co będzie potrzebne. Mam nadzieję, że po usg genetycznym, będę mogła rozpocząć zakupy
Stary 2012-01-08, 18:39   #3736
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie Nie da się od razu wszystkiego kupić, a na ostatnią chwilę też nie ma co czekać. A cała wyprawka dla dziecka - wózek, fotelik, łóżeczko, ciuszki, kosmetyki plus rzeczy dla przyszłej mamusi, która przecież też potrzebuje nowej odzieży, kosmetyków, leków itp. to dosyć spory wydatek
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:40   #3737
ivoncia16
Wtajemniczenie

wlasnie wrocilam od Tż
nie chcialam go opuszczac
nie lubie byc bez niego
ale w czerwcu juz zamieszkamy razem przed narodzinami naszego bobaska

wczoraj mocno poczulam takie przesuniecie w brzuszku , to napewno dzidzius

a i zle znosze jazde autobusem , tak mi w nich niedobrze;/
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:41   #3738
prince_polo
Zakorzenienie

moze macie racje........ ja to czasami ukrywam ciąze jeszcze ......
nie ze sie wsydze tylko by nie zapeszyc. Sa osoby co moga mi zazdroscic i pozazdroscily poprzedniej..... mam nauczke chwalenia sie wtedy sie chwaliłam od razu, a teraz mało kto wie...... a pod plaszczem itak nie widac...... a ze niepracuje to i ludzie mniej mnie widzą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-08, 18:43   #3739
luby957
Raczkowanie

Hej Mamuśki
ostatnio mnie nei było bo jakieś głupie problemy z netem miałam i nawet przez tel nie mmogłam się z Wami połączyć
No ale mam nadzieje że już wszytko będzie ok
Mam nadzieje że nie obrazicie się jak nie przeczytam tych 10 stron które naskrobałyście przez ten czas ale jakoś ostatnio nie mam na nic siły. Dobrze że mam teraz L4 bo nei wiem jak bym miała funkcjonowac jak bym jeszcze do pracy jeździła
Dalej mnei męcza nudnośći ktorych już mam serdecznie dość i nei pomaga ani wypicie troche coli, ani jedzenie orzechów czy migdałów najlepiej dla mnei jest wtedy położyć się i chwile sie zdrzemnąć ale neistety z biegającą córcią u boku nie da rady no chyba że wtedy jak i ona śpi czyli po południu a właśnei wtedy neimęcza mnie mdłości.
No a tak poza tym przez ostatnie 2 czy 3 noce męczyły mnei okropne sny których nawet nei chce opowiadac ale jak wstawałam to byłam zlana potem i byłam strasznie nei spokojna
Dziś byłam w kościele z rodzinką i tak źle się czułam no ale miałam miejsce siedzące więc stwierdziłam że może jakoś uda mi się przetrfać ale nie wytrzymałam jak ludzie zaczeli pchać się do komuni i nagle wielki tłum sie wkoło mnei zrobil i jeszcze babka stara się pchała i mnei w brzuch walneła myślałam że ją włeb strzele ale że byłam w Kościele to sie pochamowałam ale od razu powiedziałm do TŻ ze wychodzimy bo już mam dość tych dewotek i chyba to usłyszała bo się tak dziwnie na mnei spojrzała. A nawet jak usłyszała to b.dobrze bo bez przesady przeciez ksiądz im nie ucieknie a nwet jakby niedoszła do tej komuni to przeciez mogłaby pójść do zachrysti po mszy i powiedzieć co i jak i na pewno by jej udzielili bo nieraz widziałm jak rodzice z dziećmi na wózku inwalizkim nie pchali się do komuni tylko później szli do księdza i bez problemu im udzielał.
Jak mi się jeszczecoś przypomni to dopisze
Stary 2012-01-08, 18:45   #3740
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie ze sie wsydze tylko by nie zapeszyc. Sa osoby co moga mi zazdroscic i pozazdroscily poprzedniej..... mam nauczke chwalenia sie wtedy sie chwaliłam od razu, a teraz mało kto wie...... a pod plaszczem itak nie widac...... a ze niepracuje to i ludzie mniej mnie widzą
Rozumiem Cię Ja też się nie chwalę ciążą, bo się boję. Ale przygotowywać się na pojawienie się maluszka bardzo chcę i na pewno niedługo zacznę. A i nikt poza Wami i moim mężem nie będzie o tym wiedział
Stary 2012-01-08, 19:05   #3741
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam tak samo wszystkim sie wtedy od razu wygadalam jeszcze zanim na usg poszlam i... ehh...

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

nie sadzilam ze zwykle flipsy kukurydziane moga byc takie dobre

Amelcia
Stary 2012-01-08, 19:12   #3742
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Dalej mnei męcza nudnośći ktorych już mam serdecznie dość i nei pomaga ani wypicie troche coli, ani jedzenie orzechów czy migdałów najlepiej dla mnei jest wtedy położyć się i chwile sie zdrzemnąć ale neistety z biegającą córcią u boku nie da rady no chyba że wtedy jak i ona śpi czyli po południu a właśnei wtedy neimęcza mnie mdłości.
A próbowałaś może ciepłego mleka? Mi pomaga
A co do ludzi w kościele to czasem można szału dostać....

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:

nie sadzilam ze zwykle flipsy kukurydziane moga byc takie dobre
To spróbuj serowych
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:27   #3743
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Prince kochana pamiętaj że teraz wszystko będzie dobrze masz swojego aniołka w niebie który teraz czuwa nad Tobą i Twoim maleństwem ale Ciebie akurat rozumiem że jeszcze nie rozglądasz się za wyprawką

Bardziej śmieszą mnie opinie osób które ingerują w to,czy ja mam już kupować coś dla mojego dziecka czy jeszcze za wcześnie na to
Tak jak Irmusia i Mandragorrka uważam że o wiele łatwiej jest już zacząć wszystko kompletować a nie potem na raz kupować i wózek i mebelki i ubranka dlatego my po genetycznym stwierdziliśmy że MUSI być dobrze i zaczęliśmy zakupy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:31   #3744
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś może ciepłego mleka? Mi pomaga
A co do ludzi w kościele to czasem można szału dostać....

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

To spróbuj serowych
nie bylo w polskim sklepie, chcialam czekoladowe, ale byly tylko zwykle wiec wzielam ale i tak mi smakuja wysmienicie

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Prince kochana pamiętaj że teraz wszystko będzie dobrze masz swojego aniołka w niebie który teraz czuwa nad Tobą i Twoim maleństwem ale Ciebie akurat rozumiem że jeszcze nie rozglądasz się za wyprawką

Bardziej śmieszą mnie opinie osób które ingerują w to,czy ja mam już kupować coś dla mojego dziecka czy jeszcze za wcześnie na to
Tak jak Irmusia i Mandragorrka uważam że o wiele łatwiej jest już zacząć wszystko kompletować a nie potem na raz kupować i wózek i mebelki i ubranka dlatego my po genetycznym stwierdziliśmy że MUSI być dobrze i zaczęliśmy zakupy
ja tez czekam na genetyczne jeszcze 2 dni a pozniej bede szalec
juz mi znajoma mowila ze mam mnustwo uniwersalnych ciuszkow po swoim maluchu bo ona sie dopiero pod koniec ciazy dowiedziala ze bedzie synek wiec kupowala uniwersalne ciuchy i juz mi zapowiedziala ze mi wszystkie odda :P

Amelcia
Stary 2012-01-08, 19:35   #3745
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
ja dzisiaj pospalam do 11.20 a z pizamy nie wychdzilam do 15 jaks slaby dzien mialam dzisiaj nawet do kosciola nie poszlam niestety bo ostatnio ciezko mi wystac od przezegnania do pierwszego czytania- masakra jakas
wogole zaczynam miec glupiego dola wygladam okropnie, przytylam niestety nie tylko na brzzuchu i zle sie z tym czuje to dopiero 4mac...wiem to glupie, ale nie umiem sie przestawic
Cytat:

będę pamiętać!!!!!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Myślicie że mogłabym czasami wypić słabą kawę w krytycznym momencie? Przed ciążą niemal wcale jej nie piłam, dawałam radę bez, pomimo niskiego ciśnienia.
pewnie, ze tak i jak dziewczyny pisza najlepiej slaba ale parzona

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jak dobrze mieć wreszcie wolne! Cały mój tydzień wyglądał tak, że wstawałam o 5 rano, szłam do pracy na 8h, wracałam i od razu kładłam się spać tak do 17/18tej. Wstawałam żeby coś ogarnąć w domku i siebie, a o 22iej znów do łóżeczka i tak w kółko. Podczytywałam Was na bieżąco, ale czasem nie starczało mi sił żeby "wbić" się w rozmowę. Dopiero wczoraj mogłam się co nieco udzielić Powiedzcie, czy Wy też czułyście takie ciągłe zmęczenie i senność? Po jakim czasie minęły? U mnie trwa to już 3 tygodnie i zabarwione jest nudnościami. Jestem w 10 tygodniu według om. Miłego dnia!
u mnie sennosc zaczela sie dopiero ok 10 tyg i trwa do teraz a juz 15 sie zaczął..takze bywa roznie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ooo, tak Ja też. Bardzo cieszy mnie fakt, że mojej mamie brzuch urósł dopiero w piątym miesiącu - a że do tej pory moja ciąża przebiega bardzo podobnie jak jej (czyli łagodnie i bezobjawowo), to mam nadzieję, że i tę cechę odziedziczyłam

Jak ten czas leci - wchodzę w 16 tydzień!
zzdroszcze ja tak jak pisalam wczesniej wygladam okropnie a tu 55 kg na przodzie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:42   #3746
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

chce_byc_mama będę pamiętać o 1%
i też lubię flipsy daj znać jak po genetycznym i powodzenia na zakupach dla maluszka
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 19:53   #3747
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
chce_byc_mama będę pamiętać o 1%
i też lubię flipsy daj znać jak po genetycznym i powodzenia na zakupach dla maluszka
dzieki Olus

genetyczne we wtorek tak nie moge sie doczekac!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

SAS dziekuje bardzo
nie martw sie kochana, ja tez sie smialam ze schudlam 2 kg a juz mi sie boczki robia, taka jest natura niestety, jak sie dzidzia urodzi to szybko zrzucisz

Amelcia
Stary 2012-01-08, 20:34   #3748
depoison
Zadomowienie

SAS - ale mnie też chyba nie masz czego zazdrościć, bo fakt - brzucha nie mam, ale to nie znaczy, że się czuję jakaś super fit. Odnoszę wrażenie, jakbym się zrobiła jakaś taka przyciężka, tu i ówdzie bardziej miękka, jakby moja wieloletnia szczupłość (od lat ważyłam 50-51 kg przy wzroście 168cm) powoli odchodziła w niepamięć. I też mnie to nie zachwyca, bo do innego stanu byłam jednak przez te wszystkie lata przyzwyczajona

a w kwestii zakupów - ubranka już kupuję na całego, zdążyłam się w ostatnim czasie dorobić takiej pełnej ikeowskiej (te niebieskie) torby Chyba wyszłam po prostu z założenia, że ryzyko jakiegoś nieszczęścia jest jednak przez całą ciążę, a jednocześnie trudno przecież czekać do samego porodu

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 20:35   #3749
chce_byc_mama
Zakorzenienie

laseczki wstawilam cos w klubiku na "poznajmy sie..." i "nasz zdjecia..."

Amelcia
Stary 2012-01-08, 20:40   #3750
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z Tż z finału WOŚP Mamy blisko, więc poszliśmy na światełko do nieba. Po drodze zaliczyliśmy kilka puszek, dodatkowo w ramach wośp licytowaliśmy coś na allegro. W tym roku jakoś tak wyjątkowo bliska jest nam idea p. Owsiaka. Chociaż mam nadzieje, że żadnej z nas nie będzie potrzebny sprzęt zakupiony przez orkiestrę
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości