|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Nikt Ci nie mówi w szpitalu w czym masz chodzić. Chodzisz tak ubrana, żeby Ci było wygodnie. Po porodzie, jak piersi zaczną się wypełniąć mlekiem, to biustonosz jest zapewne przy większych piersiach niezbędny. Mi akurat najwygodniej było bez, ale ja to takie drobne B mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ skąd!!! Ja cały czas miałam stanik pod koszulą ![]() Jeżeli chodzi o pieluchy to baaardzo Wam polecam sklep www.blizejciebie.pl - to jest sklep firmowy belli, są też na allegro. Paczka pieluszek happy, które są naprawdę fajnie - jak chyba każda mama z ciekawości próbowałam wszystkich na rynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na brodawki to MALTAN ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze z moich patentów - znalazłam takie wkładki laktacyjne wielorazowego użytku, do prania, z Aventu chyba, teraz nie pamiętam. Kosztują ok. 30zł jest 6 sztuk chyba. Słuchajcie, to GENIALNE! Myślałam, że to będzie mało higieniczne, ale jest wręcz przeciwnie. Jednorazowe wychodzą drogo i mnie zawsze przeciekały, miałam też takie wrażenie, ze mam "rozmoczone" w mleku brodawki. Te nie przeciekają, są przewiewne, pierś jest zawsze sucha, po prostu jak zamokną to się wymienia na suche, a zużyte prałam w czasie mycia rąk - takim zwykłym mydełkiem. Schną piorunem i te 6 sztuk wystarczy na cały okres karmienia ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-08 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
tak apropos pępków u malucha - oprócz pieluszek które tutaj chyba już tylko i wyłącznie są z dziurą na pępek, to jak to dziecię ubierać żeby go nie podrażnić, bo przeciez musi nosić jakieś ubrania
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
kism nu nu, ty mnie tak nie stresuj, bo ja jestem uzależniona od tego forum
![]() Wczuwam się dzisiaj w te rzeczy dla dzidziuśka. Przeglądam pościele, przewijaki i wiecie co, tak się zastanawiam czy te przewijaki na łóżeczko to one są jakoś mocowane do tego łóżeczka żeby nie zsunęły się? i czy one sa w jednym rozmiarze? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
ja widziałam w różnych rozmiarach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedz. No wlasnie sobie wyobrazalam, ze urodzilam i bede musiala chodzic po szpitalu bez stanika to yyy ;/
Mam jeden z triumpha bardzo taki miekki, sadze ze wlasnie jest taki do karmienia, bo ma plastikowe wygodne fiszbiny, ale teraz juz jest na styk, wiec jak bede miala mleko i piersi jeszcze wieksze to trzeba bedzie kupoic inny Tylko u mnie egtz bedzie problem w miescie ze stanikiem;/ bede musiaala na allegro zamawiac, no ale nie wiem czy dobrze dobiore rozmiar. Dobra mam jeszcze troszke czasu ![]() ps, u mnie w szpitalu niestety tez zabieraja dziecie po paru min na mierzenia i takie tam, oddaja pozniej po myciu i tp ![]() No i wprowadzili u mnie niedawno te gazy rozweselajace, slyszalyscie jakies opinie o tym ?
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z takimi przewijakami nie mam doświadczenia, bo miałam łóżeczko takie materiałowe i przewijak w komplecie, który się tak zaczepiało o boki łóżeczka. Ale te tak na chłopski rozum też muszą być jakoś dopasowane, może mają jakieś ograniczniki od spodu czy coś... ![]() Ja używałam dla Maksa wyłącznie Pampersów, raz kupiłam Huggiesy, ale kompletnie nam nie leżały, wylewało się bokie, itp. więc później już nie kombinowałam, tylko na promocjach kupowałam zapas pieluch. Dla noworodka można po prostu wyciąć nożyczkami taki mały trójkącik, żeby pieluszka nie urażała pępuszka. Ja zupełnie nie pamiętam żadnych przejść z pępkiem, w tym temacie czuję się zielona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
jak którejś wpadnie pytanie do głowy to niech zadaje, może i wydaja sie głupie, ale przy pierwszym porodzie nad podstawowymi rzeczami człowiek główkuje.
Ja myślałam, że podczas porodu to bez stanika, ale rzeczywiście lepiej w staniku, bo przeciez nieraz się sączy siara i potem takie plamy na koszuli :/ Macie jakieś sprawdzone, niedrogie sklepy internetowe gdzie można byłoby zrobić takie kompleksowe zakupy typu pościel, przewijak, jakieś ręczniczki...? |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też jest gaz koleżanki siostra miała podczas porodu ale o opinie nie pytałam nawet
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra, uciekam już, bo mogłabym tak bez końca odświeżać i pisać z Wami ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
A skąd mam wiedzieć jaki rozmiar staników do karmienia mam wziąć do szpitala? Bo tak kupować w ciemno jakieś większe niż ciążowe, to mi się nie widzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu też zabierają zaraz
![]() Oglądałam kiedyś program chyba na TLC i rodząca bardzo chwaliła sobie użycie tego gazu. Jak się sztachła to wyglądało jakby odleciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno...
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...988635281.html ja taki sobie upatrzylam, ale czy to ebdzie rzeczywiscie 80 h i czy ebdzie dobry to druga sprawa ;/ U mnie w miescie nie ma stanikow wiekszych niz DD, jak kiedys pytalam o 75g to mnie babka chciala wcisnac w 90d, bo powiedziala to tto samo;/
takze mi pozstaje allegro, zamowie z miesiac wczesniej chyba na oko. Teraz mam 75g i sa mi male, jakbym wziela 80h chyba bylyby.... albo 80g... kurde ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-08 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
W przewijaki od dołu wkłada się w wyznaczone otwory takie jakby kołeczki i na to nakłada się takie plastikowe nakładki dzięki temu przewijak nie zsunie się z łóżeczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
i u mnie wprowadzono gaz ale nie w tym szpitalu w ktorym chciałabym rodzić.Choć jestem ciekawa jak on działa,czy są jakieś korzysci i wady z jego korzystania.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mamusie weszłam na allegro pooglądać wózki (bo czuję się bardzo do tyłu z wyprawką ![]() ![]() http://allegro.pl/kunert-ekskluzywne...027083807.html http://allegro.pl/anmar-wielofunkcyn...997066229.html A co do koszuli to na pewno będę patrzeć, żeby materiał był w miarę solidny i nieprześwitujący ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem czy gdzieś u nas można z gazem.. W psk4 pewnie nie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ja poczytałam na forum na temat tego gazu i opinie sa różne.jedne piszą że w ogóle nie działa,inne kobietki pisza że cos tam czuły ale ból i tak był lecz jakoś z boku jak one były otumanione i bólem się nie przejmowały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie ostatnio biustonosz, 85 E albo F, już nie pamiętam, w każdym razie z półki: duże rozmiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |||||||
Zakorzenienie
|
Coś czuję, że w tej części będę mooooooooooooooocno do tyłu...
![]() ![]() Cytat:
![]() Tego nie rób, tamtego nie rób... nie ponoś rąk do góry, nie kąp się w ciepłej wodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nic nie mam, absolutnie. I pewnie jeszcze długo tak zostanie. Nie mogę nakupować żeby później się z tym przeprowadzać, a w sumie inne sprawy mam teraz na głowie, i poza rzuceniem od czasu do czasu okiem w Internecie na wózki czy foteliki, nic nie oglądam. Na ubranka i inne rzeczy nie zwracam uwagi. ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31488948]Będziecie używać pieluch tetrowych? Ja nawet takiego rozwiązania nie rozważam, znając moje lenistwo, wywaliłabym je w pierwszym dniu i poleciała po Pampersy.[/QUOTE] Będę używać, ale do wycierania czy podkładania dziecku. Na pewno nie zamierzam używać do celów do jakich pielucha służy. Tylko jednorazówki. Cytat:
![]() Nie ma reguły z tego co widzę po dzieciach znajomych. Jedne już po 4. miesiąc zaczynają się podnosić i usiłują siadać, inne nawet po skończeniu 7 miesięcy jeszcze grzecznie leżą ![]() A te "foteliki" to leżaczek-bujaczek dla dziecka. Kupuje się osobno, jako zupełnie niezależne urządzenie. Tego się w żaden sposób nie montuje do wózka ![]() To jest coś tego typu: http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...ujaczek,3.html A ja widzę, że ogromna większość moich karmiących koleżanek bez laktatora ani rusz. ![]() Cudowna sprawa kiedy chcesz wyjść na dłuższą "chwilę" z domu. Odciągasz pokarmi zostawiasz w butli razem z dzieckiem i ojcem/babcią/opiekunką. O ile oczywiście dziecko z butli chce jeść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie taką "no name", a mothethoodhttp://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html. Jakość nieporównywalnie lepsza, chociaż i cena wyższa. Ale tkanina jest porządna, i wypełnienie też zdecydowanie lepsze. Koleżanki miały taki tańszy, i były nie do końca zadowolone. Ten motherhood jest odpowiednio wyprofilowany i doskonale układa się do ciała. Ja wolę dołożyć i kupić od razu produkt, który posłuży mi długo i dobrze. Bo później kojec świetnie się sprawdza przy karmieniu dziecka i można zrobić "zagrodę" co by dzieciak nie pełzał za daleko ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Drugi, poza pewnie kiepskim wykonaniem (nie wierzę, że za tę cenę można kupić coś porządnego) jest z fotelikiem, w którym za nic w świecie nie przewoziłabym dziecka samochodem. Fotelik nie ma żadnych atestów, więc nie wiadomo jak zachowa się podczas wypadku. Wszystko jest dobrze, póki nic złego się nie stanie... Oba wózki pewnie dość ciężko się prowadzą (miałam okazję prowadzić tego typu wózek i nigdy więcej!), i po niedługim czasie zaczną niedomagać. A to coś będzie skrzypieć, a to coś się nie będzie chciało składać, rozkładać, a to coś się rozpruje, pęknie... Może nieco czarnowidzę, ale nie wierzę w takie "okazje" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
nie zgodzę sie z Tobą _agato
![]() ![]() ![]() ![]()
#236 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać... Do jutra!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam takie mdłości, że przydałoby się ![]()
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tzn. wczoraj wybrałam się na ciuszkowe zakupy do tesco i HM i nic nie kupiłam bo fajnych przecen nie było
![]() Widzę dziewczyny że dużo już macie dla swoich bobasków, ja oprócz kilku ciuszków to jeszcze nie mam nic, podobnie jak Agata żyję remontem i urządzaniem mieszkania deweloperskiego (klucze dostaniemy dopiero w czerwcu, ale do tego czasu chcę mieć wszystko zaplanowane) i na to odkładam kasę ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-09 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
_agata czyli wreszcie wybraliście jakieś płytki itp?
Nam w sobotę przywieźli większość rzeczy i od środy ekipa zaczyna robić. Jeszcze czekam na część płytek, folię w płynie i kilka drobniejszych rzeczy. Jak nie będzie żadnego poślizgu, to na pocz marca już będę na swoim ![]() Nie śpię od 4.30- mąż już wyleciał na 3 m-ce i siedzę sama z kicią. Ostatnio czuję coraz częściej takie mikroskurcze (jak jedna z Was to określiła- jak tiki nerwowe), mam nadzieję, że to synek zaczyna dawać o sobie znać. Jutro zaczynam 21 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.