Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 07:59   #4921
Paula__22
Raczkowanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hello

Paula a ile waży Twój synuś w wieku 3 mcy? Pewnie już spory, super że ładnie śpi

Dojutra
Moje słońce waży już 4,5 kg. Urodzeniowa 2100. Niestety w związku z tym ze szybko przybiera to nie wchłania dobrze zelaza i anemia sie pogłębia.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Przy okazji badan chloPcom wyszla niwdokrwistosc, id dzia bierzemy zelazo
Glam a na jakim poziomie chłopaki maja hematokryt??
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:28   #4922
elf27
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja 24/dobe mam stanik z wkladkami, bo tez bym miala wsio mokre i do prania w kolko, a wystarczy ze malutkiej rzeczy w kolko do prania sa

30min: 15min jedna pierś, 15min druga pierś (czasami po 20min). W nocy krócej bywa- po 10 min.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

u nas identyko. Od paru dni po karmieniu piersią daje 60ml mm, bo nosilismy ja wieczorem i usypialismy po pare godzin, teraz dostaje 60 ml mm i zasypia w przeciagu 30min. Dzis tez po kąpieli ssala po 20min piers jedna i druga + 60mm
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ela, ja bym na Twoim miejscu chyba butlę dała I zazdroszczę tych uśmiechów, u mnie nadal nic oczytałam się o porażeniu mózgowym i innych strasznych rzeczach, jak dziecko jest spokojne i tylko śpi i je. Ale dzisiaj tradycyjnie nie spała od 17-23 i zasnęła po piersi i butli.

Ela i dziewczyny karmiące, napijcie się może melisy! Może po tym zaśnie. Powiem Wam, że genialna jest ta herbatka http://www.nokaut.pl/pozostala-herba...-20-szt.html:D Z melisą i moja może po niej jest taka grzeczna? Ona jest dość trudno dostępna - u mnie tylko w jednej aptece! Ela jak chcesz mogę Ci kupić i wysłać, tylko podaj adres na PW, może coś się poprawi?

Glam, witajcie w domu!

Goldika
, ale krótko Wasz dzieci jedzą Moja 40 min. i to zje 30-40 ml.

A dzisiaj znowu mleka prawie nie mam Nie wiem od czego to zależy??? Odciągam po karmieniu po 10 ml
jeju to u nas strasznie krótko bo max 15 minut i to 1 pierś pewnie dlatego tak często chce cycka bo nie dopatruję się żadnej regularności, każdy dzień inny- raz je co 15-30 minut, potem 4 godziny przerwy na przykład, masakra codziennie inaczej

co do MELISKI - naszego bolał brzuszek jak piłam i był bardziej pobudzony
i uwaga- melisę można tylko 1 dziennie jak już, przed snem nie radzę bo pobudza nieco laktację...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:34   #4923
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Seona - po karmieniu nic nie odciągam, klika kropelek dosłownie i lecę na sucho.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
p.s. szukałam info o tej herbatce- faktycznie trudnno dostępna... ale znalazłam taką i napisane na niej jest, że jako jedyna ma potwierdzone dz. kliniczne
Humana_Herbatka_dla_karmi acych_mam_granulat_200g

a tak w ogóle to położna mówiła, że miała pacjentkę która od czasu gdy wypijała w wielkim dzbanie zaparzoną:melisę,rumianek ,mięta,i czasami koper-> to dziecko jak aniołek miała---> sorki Eluś ale teraz mi się otym dopiero rpzypomniało
Herbatka moze i trudno dostępna ale nie jedyna która ma melise w skladzie.
Hipp natal granulowana ma wyciąga z melisy, pokrzywy, kminku, anyżu i kopru włoskiego.
Rossmanowska babydream Bio Stilletee ma 14% melisy, anyż koper i werbrnę cytrynową

Można chyba tez zaparzyć w dzbanku mieszankę melisy, pokrzywy, rumianku, kopru, anyżu, kminku i czego się am chce, albo do Herbatki laktacyjnej wrzucić torebkę melisy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:36   #4924
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Seona
piję waśnie tą herbatkę, ale na laktację (poonoć )

U nas dzień 2 pobódek nocnych o 2.30 i o 5.30
(15 min wcześniej niż w noc poprzednią, ale i tak jestem zadowolona)
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:41   #4925
goldika
Zakorzenienie

Seona ta herbatka co polecasz jest dostepna na allegro:
http://allegro.pl/herbatka-fix-dla-k...994816215.html
http://allegro.pl/herbatka-dla-kobie...003191141.html
http://allegro.pl/herbatka-laktacyjn...033382833.html

co do karmienia synka to on je blyskawicznie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:45   #4926
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
różnie jest z zębami, niektóre dzieci mogą się z nimi rodzić
my jesteśmy tego przykładem.

Ale się wkurzyłam nie dawno Wam pisałam że kupiłam dla Olivki huśtawkę a wczoraj zadzwoniła babka że przyszli do niej znajomi i uszkodzili coś przy zawiasach i raz buja raz nie ma oddać kasę i kupię inną a tak się cieszyłam

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:50   #4927
ela3010
Zadomowienie

Hej

Basiula przegoń te babska, niech się roboty czepią a nie dziecko rozregulowją, pogryzłabym no

Seonka dzięki, rozejrzę się jaka u nas oferta i dam znać.

Nikuś. lepiej późno niż wcale.

Paula chłopak zuch, niech zdrowo rośnie i szybko nie przybiera co by się żelazo wchłaniało ładnie.

A ja dziś wrezcie się chwalę.
Smiejcie się ale urok odwróciła moja mama, i jak ręką odjął, Miłosz jak usnął o 15.45 u moich rodziców tak o 19.30 przerwa na kąpiel i spał do 5.30:mdle je:
Oczywiście z karmieniami, ale cóż karmienia znaczą jeśli się wyspałam. Ja o 2 już wyspana byłam, szooook!
Zeby mi za dobrze nie było to pewnie jednorazowe to, ale teraz znów 8 tygodni mogę nie spać jeśli miałaby być po nich tak przespana noc.
Dziś nawet jakby żabami rzucało to my na spacer lecimy bo Miłosz ładnie śpi po dotlenieniu.

Seonka Ty się ciesz z grzecznego dziecka a nie problemów szukasz Ty.

Ach, mam tyle energii że nie wiem co z nią zrobić
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 08:59   #4928
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Ela - super ze Miłoszek w końcu pospał a Ty razem z nim. Ale enrgia Cie juz roznosi
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:07   #4929
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
wiolqn
Nie za wcześnie na ząbkowanie

My już też po karmieniu na noc.

Tylko wiecie co mam problem.
Może domyślicie się co to może być
Od 2ch dni regularnie jak karmię syncia na noc trochę possie, nagle się pręży i płacze, odmawia piersi, za chwilkę jak się uspokoi ciumcia, ale tylko chwilkę i z nowu to samo - i tak z 3 razy. W czoraj i dzisiaj to samo, zwalam na nerwy bo tz wyprowadził mnie z równowagi
ale jakiś czas temu tak tez miałam, dokładnie po chrzcinach, w tedy zwalałam na zamieszanie, którego Michaś nieogarnoł...
Nie wiem czy to może kwestia tego, że później chodzi spać i jest po prostu zmęczony ??
Bo jak wecie przestawiłam go z 19 na 20
:
A nie jadlas czegos ostrego albo czosnkowego?Moze nie smakowalo mu mleko?

Mol_aa stanik z wkladkami 24h,inaczej nie da rady
Glam super,ze juz w domku
Ela teoretycznie nie wierze,ale rodzina mojego meza tak i czasem cos jakos tak dziwnie tego typu rzeczy sie sprawdzaly...hmmm .Gratuluje wyspania

Ja karmie do 15 min max,potem mala ma juz pelny brzuszek,puszcza piers,denerwuje sie,ale dalej by sobie possala,a tu leci i zle,o

W ogole Amelka od paru dni strasznie sie rozgadala .Jak nie spi,to ciagle tylo guuu i guu i aaa i eee.Raz zawyla,jak wilkolak .A w czwartek zaczela nam wedrowac.Musialam zalozyc ochraniacz na szczebelki,bo glowke by sobie poobijala.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 09:15   #4930
Bahamadia_25
Zakorzenienie

No właśnie nic takiego nie jadłam

Może chodzi mu o to przestawienie godziny snu, jest zęczony i tak reaguje
Bo zachowuje się jak by chciał jeść a nie mógł. Tzn sięga po pierś, oczka już mu się kleją, a nagle atak i tak z 3 razy aż w końcu się uspokaja, podjada i zasypia
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:02   #4931
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Hej!
UDało sie Spaliśmy od 20 do 00:00, pózniej pobudki o 3:30 i 6;30, wiec super.
A co do laktacji ja dałam sobie spokój i już z pięć dni jesteśmy na mm, nic nie dało mi picie herbatek, działanie laktatorem co 2 godziny, załuje, że tak wyszło bo brak mi tego kontatku z młodą, ale wydaje mi sie, że ona szczęśliwsza bo w końcu sie najda i idzie spać.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:26   #4932
ela3010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Hej!
UDało sie Spaliśmy od 20 do 00:00, pózniej pobudki o 3:30 i 6;30, wiec super.
A co do laktacji ja dałam sobie spokój i już z pięć dni jesteśmy na mm, nic nie dało mi picie herbatek, działanie laktatorem co 2 godziny, załuje, że tak wyszło bo brak mi tego kontatku z młodą, ale wydaje mi sie, że ona szczęśliwsza bo w końcu sie najda i idzie spać.

Jeśli niunia najedzona to super.\

A, Seonka, tż zapodał mm i nie tknął. Ja mam pokarmu akurat
Stary 2012-01-09, 10:46   #4933
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to jest z tą kreską na brzucholu co sie w ciąży zrobiła, to znika? Jeżeli tak to po jakim czasie? Bo ja mam ciągle taką piękną długaśną, ciemną od spojenia łonowego prawiez aż po biust;/ Ma tak ktoś?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:49   #4934
Aniolina
Rozeznanie

basiula bardzo wspolczuje. Ale mysle, ze Ty silna, rozsadna kobieta jestes i dasz im rade. Ja mysle, ze kazdy ma prawo robic ze swoimi dziecmi co chce- jakby cos zle bylo to potem rodzicom beda sie odplacac w koncu
elu gratuluje przespanej nocy
glam super, ze szpital juz za wami
Ja karmie 7-15 minut i z 1 piersi na raz. Pije czasem herbatke bocianek jak sobie przypomne i czasem rumianek, melise, koper wloski wieczorami. Ale to bardziej dla smaku niz dla laktacji Rano pije czarna, yerba mate. Ja mam ponad 20 rodzajow herbatek wiec nie ma w tym zadnej regularnosci u mnie.
Kasia je co 2.5- 3 h, czasem zdarza sie troszke czesciej, ale nie daje jej czesciej niz co 1.5h wychodze z zalozenia, ze sie powinna najesc i moze jednak marudzi z innego powodu.

Czasem wiem czemu placze a czasem nie. Ja zawsze twierdze, ze cos ja boli, a TZ ze jest maruda

Po przeczytaniu o tych planach tez podjelismy proby. Mamy juz mniej wiecej ustalony plan dnia zwlaszcza w tygodniu, spacer w tych samych godzinach, ja chodze co drugi dzien na basen o tej samej porze, wiec Mloda tez musi spac, TZ tak samo z pracy przychodzi.

U nas problemem bylo spanie dlugo rano a aktywnosc do nocy. NO i 3 dzien ja dzis budze rano po ok 1 h drzemki i probuje bawic. Jest dosyc marudna, ale jakos dajemy rade. Przenieslismy tez godzine kapieli z 20 na 18:30, bo ona po kapieli zasypia zawsze, ale na max 1 h. I jak pozniej miala ta drzemke to dluzej mogla urzedowac.

W ciagu dnia bardziej zapisuje jak jej te drzemki, zabawy wychodza a potem cos bardziej na sztywno ustale.

Efekt jest taki, ze kladziemy ja do lozeczka ok 21:30 i zasypia twardo jakos po 22, ale lezy spokojnie. Ja mam wiekszy problem z zasnieciem bo juz sie przestawilam, niz ona.
Dzis bylo super bo jadla o 20, potem o polnocy, 3 i 6. Fajnie by bylo jakby jej sie tak unormowalo. jak sie unormuje sprobuje jej to kamrmienie o 3 eliminowac.

Bardzo mnie denerwuje jak w nocy ona je na spiaco a ja sie boje, ze ja pielucha odparzy bo ma juz np 4 h i jej zmieniam a tam sucho, a ona sie rozbudza. A czasem po 2 h spania potrafi miec mega nasiurane. Na macanie nie potrafie do konca wyczuc. Wy w nocy zmieniacie pieluche rzadziej?

Nasza tez tak wieczorami miewa, ze sie rzuca jak je i sie wkurza. Nie do konca wiem o co jej chodzi, ja stawiam na brzuszek. Ogolnie to nie karmie jej raczej wtedy odczekuje ok 10 min i probuje znow.

Ja w weekend zaszalalam z pieluszkami wielorazowymi i sporo nakupowoalam online. Mam juz kilka i zauwazylam, ze najbardzije lubie formowanki i otulacz na dzien dzisiejszy. Probuje dawac tetre do otulacza, ale mi to nie pasuje, bo jak nie spi to ma mokro co 20 min przecietnie i non stop macam czy juz ma mokro czy jeszcze nie. NO i ta tetra mokra jej sie tak przykleja. Wole te wklady z mikrofibry dawac. Mam jedna pieluszke AIO, ale nie przylega zbyt dobrze. Postanowilam, ze jak calkiem wyrosnie z 2 to juz bedziemy prawie caly czasn a wielorazowkach a pampresy tylko na podroz i sporadycznie na noc.

ja planuje chrzciny na 4 marca i teraz mam problem jak ubrac 4 miesieczne dziecko na poczatku marca? w co ubieracie? Musi byc becik?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:50   #4935
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
wlasnie czytam ze w 3 miesiacu juz sie potrafia pojawic. tak szukam na sile powodu jego marudztwa

Moja Julcia miała 1-go ząbka w wieku 3 miesiecy także wszystko możliwe

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:52   #4936
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to jest z tą kreską na brzucholu co sie w ciąży zrobiła, to znika? Jeżeli tak to po jakim czasie? Bo ja mam ciągle taką piękną długaśną, ciemną od spojenia łonowego prawiez aż po biust;/ Ma tak ktoś?
Mi od 7 tygodnia po zanika od gory. Zjasnialy mi tez sutki.
W ogole jesli chodzi o dyskomfort przytulankowy tez jest troche lepiej od 7 tygodnia. To chyab bardzo indywidualna sprawa, jak szybko te hormony sie normuja. Jak przestalas karmic to chyba powinno szybciej pojsc.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 10:57   #4937
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Basiula przegoń te babska, niech się roboty czepią a nie dziecko rozregulowją, pogryzłabym no

Seonka dzięki, rozejrzę się jaka u nas oferta i dam znać.

Nikuś. lepiej późno niż wcale.

Paula chłopak zuch, niech zdrowo rośnie i szybko nie przybiera co by się żelazo wchłaniało ładnie.

Smiejcie się ale urok odwróciła moja mama, i jak ręką odjął, Miłosz jak usnął o 15.45 u moich rodziców tak o 19.30 przerwa na kąpiel i spał do 5.30:mdle je:
Oczywiście z karmieniami, ale cóż karmienia znaczą jeśli się wyspałam. Ja o 2 już wyspana byłam, szooook!
Zeby mi za dobrze nie było to pewnie jednorazowe to, ale teraz znów 8 tygodni mogę nie spać jeśli miałaby być po nich tak przespana noc.
Dziś nawet jakby żabami rzucało to my na spacer lecimy bo Miłosz ładnie śpi po dotlenieniu.

Seonka Ty się ciesz z grzecznego dziecka a nie problemów szukasz Ty.

Ela super ze juz jesteś po tym dramacie
A Jak to Twoja mam zrobiła ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-09, 11:03   #4938
goldika
Zakorzenienie

Aniolina w nocy zmieniam pieluche 1raz zazwyczaj. Olek budzi sie 2razy na karmienie, bywa ze w ogole cala noc spedza w jednym pampersie.

Ela super, ze synek sypia juz normalniej

Jak oceniacie herbatke Medela Bocianek na laktacje?? Kurcze bo u mnie Olek zeby sie najesc to musi wyciagnac obie piersi. Chcialabym miec tyle mleczka, zeby jedna mu wystarczala
Stary 2012-01-09, 11:07   #4939
mol_aa
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo

My dzisiaj mielismy szczepienie, dopiero pierwsze po szpitalu, bo małemu zrobiła sie gulka z ropka i musielismy poczekac az zejdzie.
Piotrus był dzielny troszke plakuniał, na szczescie tz trzymał małego, bo ja bym chyba nie dała rady, az serce mnie bolało jak go piguła strzykawkami potraktowała

wiolq cały czas uzywam wkladek laktacyjnych. Na noc zakladam sobie sportowy top + wkladki + koszulka, ale mam tyle pokarmu, ze jak mały sie nie budzi na jedzenie co 2 h to mam przeciek niekontrolowany, bo nawet wkladki mi przeciekaja
A w ciagu dnia to jest tak, ze musze do kazdego karmienia zmieniac wkladke, bo dwóch karmien nie wytrzymuja i zaczynaja przeciekac

Aaa my sie jeszcze chwalimy, bo Piotrus bardzo ładnie przybiera na wadze, od najnizszej szpitalnej - 2990g w przeciagu prawie 9tygodni mały przybrał do 5720g i tylko jedziemy na moim mleczku

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Aniolina w nocy zmieniam pieluche 1raz zazwyczaj. Olek budzi sie 2razy na karmienie, bywa ze w ogole cala noc spedza w jednym pampersie.

Ela super, ze synek sypia juz normalniej

Jak oceniacie herbatke Medela Bocianek na laktacje?? Kurcze bo u mnie Olek zeby sie najesc to musi wyciagnac obie piersi. Chcialabym miec tyle mleczka, zeby jedna mu wystarczala
Goldika piłam ja przez 2 tygodnie i mały był rozdrazniony, pobolewał go brzuszek. Lekarka mówiła, ze ta herbatka moze miec za wysokie stezenie kopru włoskiego i jak narazie nie pije zadnej herbatki, bo po granulowanej Humanie nie moge cycolow opanowac - mam tyle pokarmu, ze trojke bym wykarmiła
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:09   #4940
elf27
Zadomowienie

A ja zjadłam wczoraj 1 delicję i kotlety pieczrkowe w panierce z takich podejrzanych rzeczy i dzisiaj wysypka

Do tego podejrzewam u małego skazę, zazdroszczę Wam, że możecie wszystko jeść
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:23   #4941
goldika
Zakorzenienie

Ela to moze Humane wlasnie sporbuje dzieki za info!
Hipp granulowana tez jest dobra ale ma cukier i dlatego szukam zamiennika.

Elfie moze te pieczarki? bo grzybki chyba nie sa wskazane przy karmieniu.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Pochwale sie, ze zamowilam sobie bransoletke z medalikiem z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzenia
bardzo chcialam wytatuowac sobie na nadgarstku:
"Aleksander
20.11.2010r."
ale boje sie problemow z przyjeciem do pracy w mundurowce:/ bransoletka jest mini substytutem
Stary 2012-01-09, 11:24   #4942
mol_aa
Zadomowienie

Elf a masz pewnosc ze to skaza?? odstaw nabiał na kilka dni i potem probuj jogurt naturalny, kefir, ser zółty a dopiero na koncu mleko i zobaczysz jak dzidziol bedzie sie zachowywac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 11:28   #4943
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ela to moze Humane wlasnie sporbuje dzieki za info!
Hipp granulowana tez jest dobra ale ma cukier i dlatego szukam zamiennika.

Elfie moze te pieczarki? bo grzybki chyba nie sa wskazane przy karmieniu.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Pochwale sie, ze zamowilam sobie bransoletke z medalikiem z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzenia
"Aleksander
20.11.2010r."
ale boje sie problemow z przyjeciem do pracy w mundurowce:/ bransoletka jest mini substytutem

goldika też mi sie tatuaż marzy

A tą branzolwtke to jaka zamówiłąś?

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-09, 11:35   #4944
goldika
Zakorzenienie

Lilou na sznurku, z jednej strony serduszka bedzie imie, a z drugiej data urodzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lilou.jpg (12,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-01-09, 11:38   #4945
goldika
Zakorzenienie

AAAAAA zaraz nam sie watek skonczy!!!
Kto bedzie prowadzil liste na odchowalni?
Stary 2012-01-09, 12:35   #4946
__Fallen Angel__
Zadomowienie

podczytuje regularnie i bardzo zainteresował mnie plan dnia,próbowałam wprowadzić i powiem wam że nawet nieźle to idzie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Bahamadia- moja też tak ma że chce pierś ale nagle pręży się i krzyczy i znowu szuka..wydaje mi się że u nas to ze zmęczenia wynika

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:50   #4947
ela3010
Zadomowienie

Mola wow, ale chlopisko, a taki okruszek z niego był.

Aniolina ja chrzciłam 17grudnia, do kościoła zanieśliśmy go w kocu ale na mszy był w ubranku polarowym-kurteczka spodnie i gruba czapa. Jak Ci się podoba becik to może być, zależy od Ciebie i czy kościół ogrzewany bo u nas nie grzeją. Nawet Matik nie chodzi bo by umarzł.

My po spacerku godzinnym, zaczęliśmy z wrzaskiem bo na śpiocha ubierałam Miłka i jak ryk uczynił to szok.
Już więcej tak nie zrobimy, obudzę go.
Stary 2012-01-09, 12:51   #4948
basiula19
Zadomowienie

rozmawiałam dzisiaj z położną i polecila mi udać sie z Mikołajem do laryngologa bo być może mały ma zawalone zatoki i stąd ten katar. Bo ma prawie 9 tygodni z czego prawie 4 zakatarzony jest i musze z nim do innego pediatry iść bo tamten to jak sie okazało każde dziecko co przyjdzie z katarem to ma oskrzela i antybiotyk i tym sposobem Mikuś już drugi raz brał antybiotyk tym razem średnio pomogło co prawda kaszel pzreszedł ale katar został

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:55   #4949
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś nawet jakby żabami rzucało to my na spacer lecimy bo Miłosz ładnie śpi po dotlenieniu..

sesesesesesese
super
wyspij sie kochana, wyspij- jak nie wiesz cio z czasem zrobic
3mam kciuki

Cytat:
ja mam i mi nie znika ale jetem 4tyg. po dopiero

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Ja w weekend zaszalalam z pieluszkami wielorazowymi i sporo nakupowoalam online. Mam juz kilka i zauwazylam, ze najbardzije lubie formowanki i otulacz na dzien dzisiejszy. Probuje dawac tetre do otulacza, ale mi to nie pasuje, bo jak nie spi to ma mokro co 20 min przecietnie i non stop macam czy juz ma mokro czy jeszcze nie. NO i ta tetra mokra jej sie tak przykleja. Wole te wklady z mikrofibry dawac. Mam jedna pieluszke AIO, ale nie przylega zbyt dobrze. Postanowilam, ze jak calkiem wyrosnie z 2 to juz bedziemy prawie caly czasn a wielorazowkach a pampresy tylko na podroz i sporadycznie na noc.

ja planuje chrzciny na 4 marca i teraz mam problem jak ubrac 4 miesieczne dziecko na poczatku marca? w co ubieracie? Musi byc becik?
super, ja tez sie rozgladac zaczne za wielorazowymi... dawaj znac na bierzaco, jak sie sprawdzaja

ja przebieram po karmieniu jak slysze ze zrobil kupsko

Cytat:

"Aleksander
20.11.2010r."
dobrze, ze nie wytatuowalas jednak bo tak głupio z nie tą datą mieĆ tatuaż
a bransoletka super pomysł

ja po wizycie położnej środ. i idę spac, bo mnie wymęczyła znowu, młody tez lula
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:11   #4950
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wysyp poloznych?;D

od nas tez wlasnie wyszla,oliwie obudzila i nie moge gada ululac,polecila zebym pogadala z pediatra o zmianie mleka na jakies AR jak mloda tak ulewa.ja z doskoku,ale ostatnio sporo gosci mamy ,poza tym z Oliwia wychodze zeby nie czula sie odrzucona,ganiamy sie w kulkach w figloraju itd....
dzisiaj po 15 kolezanka wpadnie, jutro jestem umowiona do figloraju i tak jakos leci...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Aniolina ciezko powiedziec co do marca,moja Oliwia sie urodzila 5 kwietnia i u nas tak zimno bylo ze ja w kurtce zimowej i czapce ze szpitala wychodzilam,wszystko zalezy od pogody.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości