|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Glam a na jakim poziomie chłopaki maja hematokryt??
|
|
#4922 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Cytat:
pewnie dlatego tak często chce cycka ![]() co do MELISKI - naszego bolał brzuszek jak piłam i był bardziej pobudzony ![]() i uwaga- melisę można tylko 1 dziennie jak już, przed snem nie radzę bo pobudza nieco laktację... |
||
|
|
|
#4923 | |
|
Rozeznanie
|
Seona - po karmieniu nic nie odciągam, klika kropelek dosłownie i lecę na sucho.
Cytat:
Hipp natal granulowana ma wyciąga z melisy, pokrzywy, kminku, anyżu i kopru włoskiego. Rossmanowska babydream Bio Stilletee ma 14% melisy, anyż koper i werbrnę cytrynową Można chyba tez zaparzyć w dzbanku mieszankę melisy, pokrzywy, rumianku, kopru, anyżu, kminku i czego się am chce, albo do Herbatki laktacyjnej wrzucić torebkę melisy. |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Seona
piję waśnie tą herbatkę, ale na laktację (poonoć )U nas dzień 2 pobódek nocnych o 2.30 i o 5.30 (15 min wcześniej niż w noc poprzednią, ale i tak jestem zadowolona) |
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Seona ta herbatka co polecasz jest dostepna na allegro:
http://allegro.pl/herbatka-fix-dla-k...994816215.html http://allegro.pl/herbatka-dla-kobie...003191141.html http://allegro.pl/herbatka-laktacyjn...033382833.html co do karmienia synka to on je blyskawicznie
|
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
my jesteśmy tego przykładem.Ale się wkurzyłam nie dawno Wam pisałam że kupiłam dla Olivki huśtawkę a wczoraj zadzwoniła babka że przyszli do niej znajomi i uszkodzili coś przy zawiasach i raz buja raz nie
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Basiula przegoń te babska , niech się roboty czepią a nie dziecko rozregulowją , pogryzłabym no![]() Seonka dzięki Nikuś .Paula chłopak zuch , niech zdrowo rośnie i szybko nie przybiera co by się żelazo wchłaniało ładnieA ja dziś wrezcie się chwalę .Smiejcie się ale urok odwróciła moja mama, i jak ręką odjął , Miłosz jak usnął o 15.45 u moich rodziców tak o 19.30 przerwa na kąpiel i spał do 5.30![]() :mdle je:Oczywiście z karmieniami, ale cóż karmienia znaczą jeśli się wyspałam ![]() . Ja o 2 już wyspana byłam, szooook!Zeby mi za dobrze nie było to pewnie jednorazowe to, ale teraz znów 8 tygodni mogę nie spać jeśli miałaby być po nich tak przespana noc Dziś nawet jakby żabami rzucało to my na spacer lecimy bo Miłosz ładnie śpi po dotlenieniu .Seonka Ty się ciesz z grzecznego dziecka a nie problemów szukasz Ty ![]() .Ach, mam tyle energii że nie wiem co z nią zrobić
|
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Ela - super ze Miłoszek w końcu pospał a Ty razem z nim. Ale enrgia Cie juz roznosi
|
|
|
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mol_aa stanik z wkladkami 24h,inaczej nie da rady ![]() Glam super,ze juz w domku Ela teoretycznie nie wierze,ale rodzina mojego meza tak i czasem cos jakos tak dziwnie tego typu rzeczy sie sprawdzaly...hmmm .Gratuluje wyspania ![]() Ja karmie do 15 min max,potem mala ma juz pelny brzuszek,puszcza piers,denerwuje sie,ale dalej by sobie possala,a tu leci i zle,o ![]() W ogole Amelka od paru dni strasznie sie rozgadala .Jak nie spi,to ciagle tylo guuu i guu i aaa i eee.Raz zawyla,jak wilkolak |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nic takiego nie jadłam
![]() Może chodzi mu o to przestawienie godziny snu, jest zęczony i tak reaguje ![]() Bo zachowuje się jak by chciał jeść a nie mógł. Tzn sięga po pierś, oczka już mu się kleją, a nagle atak i tak z 3 razy aż w końcu się uspokaja, podjada i zasypia
|
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
UDało sie Spaliśmy od 20 do 00:00, pózniej pobudki o 3:30 i 6;30, wiec super.A co do laktacji ja dałam sobie spokój i już z pięć dni jesteśmy na mm, nic nie dało mi picie herbatek, działanie laktatorem co 2 godziny, załuje, że tak wyszło bo brak mi tego kontatku z młodą, ale wydaje mi sie, że ona szczęśliwsza bo w końcu sie najda i idzie spać.
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli niunia najedzona to super A, Seonka, tż zapodał mm i nie tknął. Ja mam pokarmu akurat |
|
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to jest z tą kreską na brzucholu co sie w ciąży zrobiła, to znika? Jeżeli tak to po jakim czasie? Bo ja mam ciągle taką piękną długaśną, ciemną od spojenia łonowego prawiez aż po biust;/ Ma tak ktoś?
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
basiula bardzo wspolczuje. Ale mysle, ze Ty silna, rozsadna kobieta jestes i dasz im rade. Ja mysle, ze kazdy ma prawo robic ze swoimi dziecmi co chce- jakby cos zle bylo to potem rodzicom beda sie odplacac w koncu
![]() elu gratuluje przespanej nocy ![]() glam super, ze szpital juz za wami Ja karmie 7-15 minut i z 1 piersi na raz. Pije czasem herbatke bocianek jak sobie przypomne i czasem rumianek, melise, koper wloski wieczorami. Ale to bardziej dla smaku niz dla laktacji Rano pije czarna, yerba mate. Ja mam ponad 20 rodzajow herbatek wiec nie ma w tym zadnej regularnosci u mnie.Kasia je co 2.5- 3 h, czasem zdarza sie troszke czesciej, ale nie daje jej czesciej niz co 1.5h wychodze z zalozenia, ze sie powinna najesc i moze jednak marudzi z innego powodu. Czasem wiem czemu placze a czasem nie. Ja zawsze twierdze, ze cos ja boli, a TZ ze jest maruda ![]() Po przeczytaniu o tych planach tez podjelismy proby. Mamy juz mniej wiecej ustalony plan dnia zwlaszcza w tygodniu, spacer w tych samych godzinach, ja chodze co drugi dzien na basen o tej samej porze, wiec Mloda tez musi spac, TZ tak samo z pracy przychodzi. U nas problemem bylo spanie dlugo rano a aktywnosc do nocy. NO i 3 dzien ja dzis budze rano po ok 1 h drzemki i probuje bawic. Jest dosyc marudna, ale jakos dajemy rade. Przenieslismy tez godzine kapieli z 20 na 18:30, bo ona po kapieli zasypia zawsze, ale na max 1 h. I jak pozniej miala ta drzemke to dluzej mogla urzedowac. W ciagu dnia bardziej zapisuje jak jej te drzemki, zabawy wychodza a potem cos bardziej na sztywno ustale. Efekt jest taki, ze kladziemy ja do lozeczka ok 21:30 i zasypia twardo jakos po 22, ale lezy spokojnie. Ja mam wiekszy problem z zasnieciem bo juz sie przestawilam, niz ona. Dzis bylo super bo jadla o 20, potem o polnocy, 3 i 6. Fajnie by bylo jakby jej sie tak unormowalo. jak sie unormuje sprobuje jej to kamrmienie o 3 eliminowac. Bardzo mnie denerwuje jak w nocy ona je na spiaco a ja sie boje, ze ja pielucha odparzy bo ma juz np 4 h i jej zmieniam a tam sucho, a ona sie rozbudza. A czasem po 2 h spania potrafi miec mega nasiurane. Na macanie nie potrafie do konca wyczuc. Wy w nocy zmieniacie pieluche rzadziej? Nasza tez tak wieczorami miewa, ze sie rzuca jak je i sie wkurza. Nie do konca wiem o co jej chodzi, ja stawiam na brzuszek. Ogolnie to nie karmie jej raczej wtedy odczekuje ok 10 min i probuje znow. Ja w weekend zaszalalam z pieluszkami wielorazowymi i sporo nakupowoalam online. Mam juz kilka i zauwazylam, ze najbardzije lubie formowanki i otulacz na dzien dzisiejszy. Probuje dawac tetre do otulacza, ale mi to nie pasuje, bo jak nie spi to ma mokro co 20 min przecietnie i non stop macam czy juz ma mokro czy jeszcze nie. NO i ta tetra mokra jej sie tak przykleja. ja planuje chrzciny na 4 marca i teraz mam problem jak ubrac 4 miesieczne dziecko na poczatku marca? w co ubieracie? Musi byc becik? |
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Julcia miała 1-go ząbka w wieku 3 miesiecy także wszystko możliwe
|
|
|
#4936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole jesli chodzi o dyskomfort przytulankowy tez jest troche lepiej od 7 tygodnia. To chyab bardzo indywidualna sprawa, jak szybko te hormony sie normuja. Jak przestalas karmic to chyba powinno szybciej pojsc. |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela super ze juz jesteś po tym dramacie ![]() A Jak to Twoja mam zrobiła ???
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina w nocy zmieniam pieluche 1raz zazwyczaj. Olek budzi sie 2razy na karmienie, bywa ze w ogole cala noc spedza w jednym pampersie.
Ela super, ze synek sypia juz normalniej ![]() Jak oceniacie herbatke Medela Bocianek na laktacje?? Kurcze bo u mnie Olek zeby sie najesc to musi wyciagnac obie piersi. Chcialabym miec tyle mleczka, zeby jedna mu wystarczala
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
My dzisiaj mielismy szczepienie, dopiero pierwsze po szpitalu, bo małemu zrobiła sie gulka z ropka i musielismy poczekac az zejdzie. Piotrus był dzielny troszke plakuniał, na szczescie tz trzymał małego, bo ja bym chyba nie dała rady, az serce mnie bolało jak go piguła strzykawkami potraktowała ![]() wiolq cały czas uzywam wkladek laktacyjnych. Na noc zakladam sobie sportowy top + wkladki + koszulka, ale mam tyle pokarmu, ze jak mały sie nie budzi na jedzenie co 2 h to mam przeciek niekontrolowany, bo nawet wkladki mi przeciekaja A w ciagu dnia to jest tak, ze musze do kazdego karmienia zmieniac wkladke, bo dwóch karmien nie wytrzymuja i zaczynaja przeciekac Aaa my sie jeszcze chwalimy, bo Piotrus bardzo ładnie przybiera na wadze, od najnizszej szpitalnej - 2990g w przeciagu prawie 9tygodni mały przybrał do 5720g i tylko jedziemy na moim mleczku---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
A ja zjadłam wczoraj 1 delicję i kotlety pieczrkowe w panierce z takich podejrzanych rzeczy i dzisiaj wysypka
Do tego podejrzewam u małego skazę, zazdroszczę Wam, że możecie wszystko jeść
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Ela to moze Humane wlasnie sporbuje
dzieki za info!Hipp granulowana tez jest dobra ale ma cukier i dlatego szukam zamiennika. Elfie moze te pieczarki? bo grzybki chyba nie sa wskazane przy karmieniu. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Pochwale sie, ze zamowilam sobie bransoletke z medalikiem z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzenia bardzo chcialam wytatuowac sobie na nadgarstku: "Aleksander 20.11.2010r." ale boje sie problemow z przyjeciem do pracy w mundurowce:/ bransoletka jest mini substytutem
|
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Elf a masz pewnosc ze to skaza?? odstaw nabiał na kilka dni i potem probuj jogurt naturalny, kefir, ser zółty a dopiero na koncu mleko i zobaczysz jak dzidziol bedzie sie zachowywac
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goldika też mi sie tatuaż marzy A tą branzolwtke to jaka zamówiłąś?
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Lilou na sznurku, z jednej strony serduszka bedzie imie, a z drugiej data urodzenia
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAA zaraz nam sie watek skonczy!!!
Kto bedzie prowadzil liste na odchowalni?
|
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje regularnie i bardzo zainteresował mnie plan dnia,próbowałam wprowadzić i powiem wam że nawet nieźle to idzie
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Bahamadia- moja też tak ma że chce pierś ale nagle pręży się i krzyczy i znowu szuka..wydaje mi się że u nas to ze zmęczenia wynika
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Mola wow, ale chlopisko
, a taki okruszek z niego byłAniolina ja chrzciłam 17grudnia, do kościoła zanieśliśmy go w kocu ale na mszy był w ubranku polarowym-kurteczka spodnie i gruba czapa. Jak Ci się podoba becik to może być, zależy od Ciebie i czy kościół ogrzewany bo u nas nie grzeją . Nawet Matik nie chodzi bo by umarzł .My po spacerku godzinnym, zaczęliśmy z wrzaskiem bo na śpiocha ubierałam Miłka i jak ryk uczynił to szok. Już więcej tak nie zrobimy, obudzę go .
|
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
rozmawiałam dzisiaj z położną i polecila mi udać sie z Mikołajem do laryngologa bo być może mały ma zawalone zatoki i stąd ten katar. Bo ma prawie 9 tygodni z czego prawie 4 zakatarzony jest
|
#4949 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyspij sie kochana, wyspij- jak nie wiesz cio z czasem zrobic ![]() 3mam kciuki Cytat:
Cytat:
ja przebieram po karmieniu jak slysze ze zrobil kupsko Cytat:
bo tak głupio z nie tą datą mieĆ tatuaż a bransoletka super pomysł ja po wizycie położnej środ. i idę spac, bo mnie wymęczyła znowu, młody tez lula |
||||
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
wysyp poloznych?;D
od nas tez wlasnie wyszla,oliwie obudzila i nie moge gada ululac,polecila zebym pogadala z pediatra o zmianie mleka na jakies AR jak mloda tak ulewa.ja z doskoku,ale ostatnio sporo gosci mamy ,poza tym z Oliwia wychodze zeby nie czula sie odrzucona,ganiamy sie w kulkach w figloraju itd.... dzisiaj po 15 kolezanka wpadnie, jutro jestem umowiona do figloraju i tak jakos leci... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Aniolina ciezko powiedziec co do marca,moja Oliwia sie urodzila 5 kwietnia i u nas tak zimno bylo ze ja w kurtce zimowej i czapce ze szpitala wychodzilam,wszystko zalezy od pogody.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

I zazdroszczę tych uśmiechów, u mnie nadal nic
oczytałam się o porażeniu mózgowym i innych strasznych rzeczach, jak dziecko jest spokojne i tylko śpi i je. Ale dzisiaj tradycyjnie nie spała od 17-23 i zasnęła po piersi i butli. 
Ona jest dość trudno dostępna - u mnie tylko w jednej aptece! Ela jak chcesz mogę Ci kupić i wysłać, tylko podaj adres na PW, może coś się poprawi?
Moja 40 min. i to zje 30-40 ml. 

, niech się roboty czepią a nie dziecko rozregulowją
, Miłosz jak usnął o 15.45 u moich rodziców tak o 19.30 przerwa na kąpiel i spał do 5.30

. Nawet Matik nie chodzi bo by umarzł