|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Jednak waga jest dla mnie priorytetem, bo pchać przed sobą 25-30 kg mi się nie uśmiecha. A wózek z dzieckiem będę prowadzała nie tylko ja, ale również dziadkowie, którzy niestety są coraz starsi i sił mają mniej. A gdzie wniesienie takiego wózka przez osobę 60-letnią po schodach? Ja tego nie widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() TO mąż akurat na gotowe przyjedzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
O jaa ile postów było do nadrobienia
![]() Weekend minął nam strasznie szybko, pokazałam mamie filmik z wózkiem. Powiedziałam, że dopiero będziemy go oglądać itd. , że nic pewnego. Wieczorem dostałam telefon, że moi rodzice i teściowie dorzucą nam w sumie 3 tys. do tej inwestycji więc jeśli po dzisiejszym sprawdzeniu go nadal będę nim zachwycona to nie będziemy się zastanawiać ![]() Nie bardzo rozumiem dlaczego cześć z was tak strasznie krytykuje ten wózek, traktuje jego zakup jak jakąś zbrodnię? ![]() ![]() Wyprawkę kompletujemy powoli, jak będziemy mieli gotowy pokoik to kupimy "większe sprzęty' a na koniec drobiazgi kosmetyczne, karmieniowe i rzeczy dla mnie ![]() Mój mąż przez tydzień nie będzie pokazywał się w firmie bo sporządził projekt pokoju Ali i zaczyna powoli brać się do pracy..aaa nie mogę się doczekać efektów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Martita czekam z niecierpiwością na efekty pracy twojego męza
![]() U mnie dzisiaj tak pochmurnie,ciemno jak w d.. u murzyna(za przeproszeniem),młody w przedszkolu a ja co chwilę patrze na konto oczekując wpływu wypłat...Jaaaaa ileż to można tam zaglądać ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A i dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 75g |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
agata bratowej mama miała dzieci rok po roku
![]() ![]() freya musisz dać radę jak TŻ nie ma, zapewne przez neta będziecie gadać i się widzieć przez kamerkę
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pospałam sobie jak mąż poszedł do pracy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() smacznego ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
maya tylko moje pytania są takie które się powinno wiedzieć
![]()
#248 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie coś śmiesznego...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
to mój bratanek nie chce uwierzyć że ciocia ma dzidzie w brzuchu, twierdzi że mi się przytyło ha ha a TŻ chrześniakowi tłumaczyli że ciocia dzidzie połknęła
![]()
#250 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wy widzicie swoja małą?Ja niestety już nie i już niedługo będę uzywać lusterka do golenia
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Śliweńka dawaj te pytania,może te które znają odp sie wypowiędza na ten temat a innym pomogą.Gdzie tak jak i ciebie nurtuja odp na nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
golę się na siedząco i póki co jeszcze ją widzę. moja bratanica (nie całe 3 latka) nie może się już doczekać kuzyna/kuzynki. wie że dzidzia jest w brzuchu i którędy wyjdzie. wyspałam się. mąż mnie obudził o 9.30 :P wstawiłam pościel do prania. nie chce mi się sprzątać. a tu jeszcze dzisiaj korepetycje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
cześć, byłam dzisiaj w laboratorium oddać krew do badania i mocz, pytałam też o test glukozowy, ponieważ w środę mam wizytę u gina i dostanę skierowanie na ten test, babka w laboratorium powiedział że mam sobie zarezerwować całe przedpołudnie na ten test bo on trwa parę godzin, dziewczyny które robiły ten test, czy to prawda? coś mi mówiła że mam dopytać gina ile ma być pobrań, 2 czy 3?
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja się orientuję to on może nawet 2 godz trwać.
słyszałam, że pobierają krew na czczo, potem dają glukozę i po 2 godz znowu pobranie |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Ja miałam po 1 godz i po 2 godz od wypicia pobieraną krew. No i oczywiście przed wypiciem też, czyli łącznie 3 pobrania. Może lekarz dać, że tylko po 2 godz, więc 2 pobrania. Łącznie mi zeszło trochę ponad 2 godz. Weź sobie odrazu kanapkę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc tylko bez śmiechu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
z tego co czytałam trzeba iść na czczo i rano , i trwa ok. 2 h no my też maxi cosi, właśnie witaminer zamawiam na doz to zamówię już kilka rzeczy przy okazji
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze zakupy... Ciemno, fotki trochę kiepskie wyszły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
agatka fajna ta koszula, tylko szkoda, że one są na taki biust, którego nie mam. moje niestety są trochę opadnięte
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Tacca fajne ciuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
cd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
wszystko piękne
![]() ![]() kurteczka fajna za ile?ja mam ale bluze polarową
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-01-09 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
I wcale nie są to smieszne pytania tylko normalne,całkiem normalne jest to że będąc pierwszy raz w ciaży ma sie takie pytania,ja miałam ich mnóstwo i tez niby głupich(tak mi się wydawało)
więc ja po karmieniu kładłam młodego tak na ramię i czekałam aż mu sie odbije lub jak zasnął mi przy cycu kładłam na bok,żeby w razie ulania się mleka sie nie zakrztusił. Co do ubioru hmm filip jest dzieckiem zimowym jemu zakładałam body,pajac,kombinezon,koc .teraz napewno nie ubiore kombinezonu.niby mówią że dziecko powinno mieć jedną warstwe więcej od nas. Po porodzie bedziesz wszystko wiedziała instynkt macierzynski ci pomorze. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim w ten pochmurny dzień
![]() Jak dla mnie kryterium wykluczającym zakup obu tych wózków są piankowe koła. Wystarczyłoby żebym sobie przejechała takim wózkiem po naszej żwirowej drodze i po kołach. Ja też się nigdzie dziś nie wybieram uhh ale mam lenia ![]() Hmm jeszcze jako tako się golę, ale nie ukrywam, że coraz gorzej mi jest A najgorzej jak muszę założyć skarpetki masakra ![]() Remonty brr nas też to czeka ![]() ![]() No i oczywiście po sezonie grzewczym ściany nadają się tylko do malowania ehh zakichany kominek ![]() Tacca ciuszki prześliczne ![]() Ja też zawsze nosiłam Julkę na pionowo opartą o ramię aż się nie odbiło. Co do ubioru to czy dziecko jest dobrze ubrane najlepiej sprawdzić przykładając rękę na kark nie może być ani zimny ani gorący i spocony Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-09 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Tacca super ciuszki mmm
![]() ![]() u mnie mega pada, bloto po kolana, bylam kotu kupic pokarm, na szczescie podjechalismy autem, dzis pogoda typowo lozkowa, woda do wanny sie nalewa, pozniej poleniuchujemy z tz. mlody kopie mocno, wczoraj wieczorem tz trzymal reke na brzuchu i bardzo mu sie pdoobalo, ze czuje ruchy ![]() nad fotelikiem tez mocno sie zastanawiam nad maxi cosi albo tym recaro, ale recaro drozszy, trzeba bedzie to przemyslec ![]() i kupie chyba wkladki laktacyjne, pierwszy raz spalam w pizamie w nocy, rano patrze a tu zolte plamy ;/ niewielkie ale sa.... troche mnie to obrzydza szczerze mowiac ok ide do wanny ![]() a co do golenia zaby jest coraz gorzej ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-09 o 09:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Dużo wyszło... 300 zł, myślałam, że będzie taniej.
![]() ![]() Kot zawsze ciekawski... na forum kolekcjonerskim prawie wszystkie rośliny mają foty z Michą... Cytat:
![]() Z ubranek jestem nawet zadowolona... ![]() Zrobienie zdjęć trochę trwało, bo musiałam przegonić nicponia. Uciekła dopiero kiedy zagroziłam, że zacznę ją ubierać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Tacca zaszalałaś
![]() Mnie np denerwowały stwierdzenia typu że filipowi jest zimno(po złapaniu za rączki) a szyja upocona.Rady babci,ciotki itp mnie drażniaaaa. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Ubranka oczywiście upiorę przed włożeniem na dziecko... Poleżą jeszcze trochę, więc i tak się ciut zakurzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweterki były jeszcze białe i różowe, fajny odcień - taki palony, brudny róż. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przegrzanie dziecka jest jeszcze gorsze niż lekkie wychłodzenie, podobno. ![]() Oczywiście wszystko co niebieskie jest na paragonie jako chłopięce. Inne to unisexy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Jestem beznadziejna, miałam wstać o 7, a wstałam 15 minut temu, nic nie posprzątam. Za godzinkę jadę do gina, mam dzisiaj wreszcie tę cytologię. No i badanie i się dowiem kiedy USG i takie tam. Ale ja się jakoś już nie nastawiam na niego, wolę do tego drugiego już chodzić. A co do pytań, nie wahajcie się, ja i tak jestem mistrzem głupich pytań w tym wątku, na przykład czasami mam schizy, że mi dziecko umrze z głodu, bo ja nie będę umiała karmić albo nie będę miała pokarmu, a nie wiem, co wtedy - pewnie takie gotowe mleczko, ale nie wiem jakie i w ogóle się na tym nie znam ![]() PS. Ubranka śliczne, ale kot... PIĘKNY!!!! ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Ja w tym tygodniu robię.
![]() A! Bo mogła na raz karmić. ![]() Cytat:
![]() Ja mam wybrany tylko kibel, jeśli chodzi o ścisłość. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.