|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
BORO, POZYCJA77 wiem że nic nie poradzę jak dziecię będzie chciało to wyjdzie kiedy chce, przechodzić w tym sensie że będę po terminie i nic, a ja jestem taka niecierpliwa i tak mnie męczy już mój stan że wolałabym chyba tak za tydzień (16
) niż po terminie. To tylko kwesita cierpliwości Ale mi na SR mówili żeby pić liście z malin bo dzięki nim poród niby lżejszy, a pić kazali od 36 tc, ja się wcześniej bałam że przyspieszy poród ale od dzisiaj zaczynam, właśnie się parzy![]() Boro ja też bym bardzo poprosiła o ten link do Zawitkowskiego ![]() buziaki!! |
|
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
I ten filcowany materiał jest świetną podkładką pod prasowane rzeczy. Idzie wtedy jak z płatka ![]() A na pocztę dzwonić chyba nie będę, bo widzę na stonie sprawdzania statusu przesyłek, że jest u nas na poczcie. Ale ciągle tam jest i kurier jej nie zabrał, więc... Aaaaa, właśnie sprawdziłam jeszcze raz i pisze: "9:50 - wydanie doręczycielowi" Będę miała dziś łóżeczko Jak dam radę sama złożyć to wstawię fotki jeszcze dziś przed lekarzem... No chyba, że się porywam z motyką na słońce to wtedy TŻ złoży po powrocie z pracy
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja z małym wyjdziemy jutro ze szpitala. Tzn rano mają mu jeszcze zrobić bilirubinę z krwi, ale poziom już spada od wczoraj i od wczoraj przybrał aż 70g dziś mam go już od rana na sali i jak śpi to go naswietlam jeszcze. Mleko do tej pory ściągałam laktatorem (avent isis polecam!), sciągam 70 do 100ml z obu piersi, ale co z tego skoro młody tak się do butelki przyzwyczaił, że męczę się z nim po 20 minut żeby złapał brodawkę. A jak już złapie to zaraz puszcza, albo zje z jednej i śpi.... albo płacze że mu mało ale drugiego cycka nie chwyci. Normalnie cholery idzie dostac.
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-01-09 o 11:01 |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!! czesc w ogole ![]() z rańca na badaniach byłam ze wzgl na moje opuchniete nogi ide czytac
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż się dzisiaj na wizycie spytam lekarza co mi uśmierzy ból porodowy i da lżejszy poród. No i wkońcu spytam jak jest młody ułożony, bo nie wiem do dziś ![]() Ciekawe co mi powie
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Helolllll
co do rymow to nie ja, a Nietoperek - maly z niego raperek ![]() ZUZIA - powodzeniaaaaaaaaaaaaaa !!!! Likas - kciukasy !!! Bambusiek, dziekuje za pomysly Neska, ja od 2 tygodni tez mam takie bole,ale na badaniu gin powiedzial, ze porodu jeszcze nie widzi, chociaz Malec bardzo nisko schodzi. Czasem to mam wrazenie,jakby mi tam gmeral ![]() Agatku, to ja chce tego pilota,zeby mi sie Nietopek nie rozpraszal Ty moze przecholowalas z tym lataniem i stad dolegliwosci
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymamy, trzymamy!Żeby ładnie i sprawnie i zdrowo
|
|
#3578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mierzyłaś ciśnienie? mnie strasznie stopy puchną i czasem łydki tak, ze spodnie się jak legginsy robią. no i nawet jak wstaje to stopy spuchniete... ale ja ma cisnienie niskiej gin powiedziala ze raczej nie podejrzewa zatrucia bo nie ma innych objawów ale badania kazała zrobic AST ALT elektrolity kwas moczoy kreatyninamocz i własnie dzisiaj robiłam rano bede miec wynik potem ide do niej na ktg to zobaczymy Cytat:
moze mały jeszcze "załapie" i bedzie ssać ładnie cycuszka!---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
no i czuc jakby mały tam własnie cos majstrował.... a wczoraj to taki inny ból...troche jak na okres ale tak nie do końca... wstałam rano i tez troche bolało ale przeszło... za to sikam co 5 minut... ;/ |
||||
|
|
|
#3579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje 36tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia!
|
|||
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No,ale zeby masz zrobione, to Maly moze przychodzic na swiat ![]() A co do sikania, to i tak masz lepszy czas ode mnie - ja potrafie chodzic co 3 minuty ![]() chyba niedlugo zamieszkam na kibelku ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Zuzia napisala, ze szykuje sie powoli na IP i odezwie sie, jak juz bedzie z czym. Dziekuje za kciuki i przesyla pozdrowienia. Mowi, ze pewnie jestesmy po takiej przerwie spragnione akcji
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a co do mieszkania w kibelku to ja chyba tez wezmę sobie podusię, kocyk i gites... mamy tak ogrzewanie podłogowe to nie zmarzne
|
|
|
|
|
#3582 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brawo dla wód i dla ciebie Cytat:
przynajmniej mozesz dni odliczac a nie zyc w niepewnosci ciagle ![]() Cytat:
![]() ----------------- doberek ![]() a ja mam dzis lenia - dopiero co oczy otworzylam, za to jak je otworzylam to od razu sie obudzilam bo mialam KREW NA REKACH I KOSZULCE a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inutil zapomniałam zapytac- a Ty próbujesz cos przyspieszyc czy niet?? jakies wiesiołki/maliny/sprzątanie??
|
|
|
|
|
#3584 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
,czekamy na wieści.PowodzeniaCytat:
Mi dziś przez tego czopa cała noc coś w głowie męczyło,ze mam rodzic,w ogóle wczoraj jakiś dzien czopków był,zaczęło się od haniuli,zreszta u nas wszystko jakos tak lawinowo idzie,jak jedna to zaraz następne za nią ![]() Monia jak tak latałaś do kibelka często co sie oczyszczałas ,to długo to było zanim urodziłąs,bo ja mam tak od 2-3 dni
|
|
#3585 | ||||||
|
BAN stały
|
Dzień dobry
.Tż mnie dziś zaskoczył i zrobił pyszne tosty na śniadanie z serem, szynką, cebulką , korniszonem i do tego soczek pomarańczowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja biorę. Poprzednio nie wzięłam do szpitala na poród i mała ryczała całą noc , może by smoczek pomógł ją uspokoić, nie wiem ale wole mieć na wszelki wypadek. |
||||||
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pearl jak chcesz coś na ciepło i coś dla kolegów tż, to polecam Chilli, jest łatwe, można zrobić wcześniej (nawet następnego dnia lepsze) i dla facetów będzie dobre ).
|
||
|
|
|
#3587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zobaczylam, ze badzo pomaga mi ciepla kapiel - pozniej przez dwie-3 godzinki czuje sie duzo,duzo lepiej co do kibelka, to u mnie zimnica i podlogowego brak, ale mam takie goralskie papucie z owczej welny (zakupione na wroclawskim jarmarku), wiec tez chyba dalabym rade ![]() Cytat:
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wody odeszły o 6:40 przecież... Może nas w bambuko robi, co?? ![]() Na zimne dmuchać i trzymać dalej trzeba
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się o 8 i usnęłam... do 11 spałam, uff
![]() MissZuzia a nie mówiłam, że dziś pełnia i wody będą odchodzić?? żeby poszło szybko i sprawnie!! ![]() Likas również trzymam!!! kamciurka na necie czytałam, że czop może wypaść tydzień, dwa, trzy i nawet cztery tyg przed terminem więc się nie bój ![]() Inutil, Agawoo, Pearl, Neska może faktycznie... Ale ja tak chcę zdążyć do 12stego ale i tak pójdę dziś na spacer bo mi tylko prawa stópka spuchła będę dziś więcej odpoczywać, ale nie odpuszczę...Boroo toć się nie jedzie od razu do szpitala jak odejdą wody jak się nic nie dzieje oprócz odejścia wód to chcą taką osobę po 3-6 h
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-09 o 11:46 |
|
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje tak do miseczki, do tego lyzeczka, pokrojone te buleczki i niech sobie smaruja, tak ? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() u nas polozna mowila, ze jak sa wody przezroczyste i nie ma skurczy,to najlepiej posiedziec jeszcze kilka godzinw domu,zeby sie nie stresowac i po ok. 4-6 h przyjechac do szpitala Agatek, moze sobie lepiej (.)(.) wymasuj, bedzie spokojniej
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie byla połozna, które bedzie nas odwiedzac po porodzie . Mila babka, odpowiedziala na pare moich pytan, zostawila plan porodu- ale nie wiem czy bede go wypelniac
jakos nie wiem co akurat w chwili porodu bede chciala a czego nie raczej zdam sie zupelnie na polozne i lekarzy, bylebym urodzila zdrowe dziecko![]() mowila ze jak to wczoraj czop byl to tak do 2 tyg powinno sie cos ruszyc ![]() dostalam jakies gazetki, ulotki i mam lekture na dzis
|
|
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie zwalaszcza do dziewczyn ,kyore mają już swoje maleństwa, jak śpiochają wasze maluszki w łóżeczku,w rożku a może w śpiworku już?
co do odejścia wód płodowych to mój lekarz powiedział ,że w ciągu 0,5 h do 1 h powinno się dotrzec do szpitala! Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-09 o 11:55 |
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Też słyszałam o tych wodach ,ze trzeba po woli sie zbierać,ale nie na wariata,no chyba ,ze wody sa zielone to natychmiast do szpitala.
Ale to moje dziecko jest leniwcze teraz,jak ja tego nie lubię bo się denerwuję
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czemu Likas miała mieć cc?? Dziecko jej się nie ułożyło chyba dobrze, tylko pośladkowo nie? Dobrze pamiętam?
![]() Poród rodzinny obowiązuje tylko męża za darmo przy porodzie, czy jak bym chciała matkę/brata przy porodzie to muszę dopłacać?? Orientujecie się?? ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-09 o 12:12 |
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
To w takim razie znowu co czlowiek to opinia, jezeli chodzi o te wody
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to bez roznicy kto bedzie towarzyszyl przy porodzie. Tyle tylko ze nie moze byc wiecej niz 3 osoby w sali - tj rodząca, polozna + 1 osoba towarzyszaca, moga sie wymieniac nawet np tż i mama
|
|
|
|
#3598 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękować
Cytat:
![]() Cytat:
nie przeginaj, bo to tez niedobrze tak od razu takie harce wyprawiać!co do nacięcia to położna na sr właśnie mówiła, ze one nie czekają aż ktoś pęknie, tylko jak widzą, że może tak być to nacinają i już. bo ja się tego pęknięcia boje właśnie też, to mnie uspokoiła trochę a rożek mam jeszcze jeden nieusztywniany ![]() Cytat:
kocham Artura rojka, dawaj ten palec!![]() no właśnie, ja tez nie wiem skąd Agatek ma tyle siły, ja ledwo chodzę, a jak zaczynam sprzątać to sapię jak parowóz i sobie odpuszczam. za to w domu syf Cytat:
![]() łoo trzymam kciuki, będzie następny bobas Cytat:
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie w Tor. nie ma tak jak haniula napisała, ze mogą się wymieniać osoby niestety.
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2012-01-09 o 12:19 |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

) niż po terminie. To tylko kwesita cierpliwości

I ten filcowany materiał jest świetną podkładką pod prasowane rzeczy. Idzie wtedy jak z płatka 

i stad dolegliwosci

I nie wiem o co kaman... 
na lewej tego nie mam. Trochę zeszło po nocy, ale czuję jak podeszwy stóp mnie bolą od wczorajszego chodzenia, masakra jakaś
idę sobie je wymasować troszkę...

brawo dla wód i 

Ale ja tak chcę zdążyć do 12stego

nie przeginaj, bo to tez niedobrze tak od razu takie harce wyprawiać!