Miłośniczki ZARY - część XIV! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 11:31   #271
Agnes18
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki ZARY - część XIV!

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdyby ktorejs z Was rzucila sie w oczy biala ekoskórka z TRFu za 89 bardzo prosze o zakup
rozm. S.
Widziałam białą S-kę w sobotę w SCC. Niestety nie jestem z Katowic, więc nie pomogę w zakupie :-(

Moje Szczęścia dwa G N
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 11:48   #272
asia di
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andzioch Pokaż wiadomość
Asia di bardzo dziękuję Ci za sprawdzenie
Nie ma sprawy
Będę w tą sobote/niedziele w innej zarze w większym mieście to jakbyście coś chciały to piszcie. Poszukam i ewentualnie kupię, jeśli będzie. Mogę też dla kilku dziewczyn kupić balerinki nude lub czarne bo tutaj ich pełno.
asia di jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 11:50   #273
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Te szare buciki, o które pytałaś są gdzieś na stronie, bo nie mogę ich znaleźć. Chyba, że to jakaś stara kolekcja. Spodobały mi się
Tak, to stara kolekcja Ja je na szafie wyczailam

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez asia di Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy
Będę w tą sobote/niedziele w innej zarze w większym mieście to jakbyście coś chciały to piszcie. Poszukam i ewentualnie kupię, jeśli będzie. Mogę też dla kilku dziewczyn kupić balerinki nude lub czarne bo tutaj ich pełno.
Ja bym chciala baletki nude i czarne, jeśli dzisiaj Wizażanka mi nie kupi, to mogłabym prosić ?
kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 11:54   #274
andzioch
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma sprawy

oj to ja się na pewno zgłosze do Ciebie bo widze, że jednak Twoje zary są lepiej zaopatrzone

A czy widziałas może u siebie te srebrne marynarki za 250 zl?
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BWITH%2BZIPS

Edytowane przez andzioch
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:03
andzioch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 12:05   #275
Ray
Zakorzenienie

box 110 na 2 latka ?????

moja corka ma 4 lata i nosi 104/110
Stary 2012-01-09, 12:18   #276
brattby
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, nie byłam wczoraj na żadnych zakupach, moją mamę kompletnie rozłożył wirus i musiałam się nią zająć. Za to dzisiaj rano wstąpiłam jeszcze raz na Marszałkowską i zrobiłam na szybko rekonesans:
- nude lakierowane peeptoe były tylko w rozmiarach 40 i 41, dużo, w dobrym stanie
- czarne lakierowane peeptoe były bodajże 40, 36 i chyba 39
- ramoneski z TRFa były granatowe S, XS i L, czerwoną widziałam M i S, biała S i M
- szarej koszuli chyba poliestrowej z takim zawiniętym farfoclem u góry (wiem, że któraś z Was szukała L albo XL) w ogóle nie było, była bardzo podobna, ale na dekolcie miała takie jakby rozcięcie trójkątne
- na dziecięcym widziałam super fajne swetry, długie, z kapturem, kaptur wypełniony futrem. Swetry zapinane jak budrysówki. Po 89,99, były beżowe i szare w rozmiarze XL.
- balerinki lakierowane - ani jednych nie widziałam
- koszul aniesowych brak
- balerinki z kokardą panterkową 2 pary chyba 37.
- płaszcze ze skórzanym wykończeniem - brak
Jakby co, to będę jeszcze raz w centrum po południu.
brattby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 12:34   #277
funkystar87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brattby Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie byłam wczoraj na żadnych zakupach, moją mamę kompletnie rozłożył wirus i musiałam się nią zająć. Za to dzisiaj rano wstąpiłam jeszcze raz na Marszałkowską i zrobiłam na szybko rekonesans:
- nude lakierowane peeptoe były tylko w rozmiarach 40 i 41, dużo, w dobrym stanie
- ramoneski z TRFa były granatowe S, XS i L, czerwoną widziałam M i S, biała S i M
- szarej koszuli chyba poliestrowej z takim zawiniętym farfoclem u góry (wiem, że któraś z Was szukała L albo XL) w ogóle nie było, była bardzo podobna, ale na dekolcie miała takie jakby rozcięcie trójkątne
- na dziecięcym widziałam super fajne swetry, długie, z kapturem, kaptur wypełniony futrem. Swetry zapinane jak budrysówki. Po 89,99, były beżowe i szare w rozmiarze XL.
- koszul aniesowych brak

A widziałaś może burgundowe woskowane spodnie????
funkystar87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 12:40   #278
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brattby Pokaż wiadomość
- koszul aniesowych brak
Srebrny sweter z łatami rzucił Ci się może w oczy?

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 12:41   #279
brattby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funkystar87 Pokaż wiadomość
A widziałaś może burgundowe woskowane spodnie????
widziałam czarne

A propos burgundowego, to był jeszcze cały wieszak bordowych marynarek po 199 zł.

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Srebrny sweter z łatami rzucił Ci się może w oczy?
Nie, ale sprawdzę jeszcze wieczorem.

Edytowane przez brattby
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:42
brattby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:03   #280
kami1984
Rozeznanie

Mam pytanie...Otóż 2 miesiace temu kupiłam w Zarze puchową kurtkę... przedwczoraj wyprałam ja ręcznie w zimnej wodzie tak jak było na metce... po wysuszeniu w pozycji pionowej na wieszaku zobaczyłam że kołnież oklapł a watolina w srodku zrobiła sie zbita w kulkę... ... cała kurtka jest cieńsza w pewnych częściach na calej długości i jak idę po dworze to czuje wiatr na plecach.... Zareklamuję ją oczywiście w najblizszych dniach ale nie wiem czy mogłabym spodziewać się zwrotu pieniędzy za nią?? Nie chce juz jej... jak myślicie?? Wy bardziej się orientujecie w tych sprawach...
Stary 2012-01-09, 13:05   #281
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Wiem, że teraz w większości skupiacie się na wyprzedaży, ale może mierzyła któraś taką sukienkę?
ja nawet wisi u mnie w szafie, ale w kolorze różowym
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:15   #282
andzioch
Zadomowienie

[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;31505762]ja nawet wisi u mnie w szafie, ale w kolorze różowym[/QUOTE]

a mogłabys wrzucić zdjęcia w sukieneczce?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kami1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanie...Otóż 2 miesiace temu kupiłam w Zarze puchową kurtkę... przedwczoraj wyprałam ja ręcznie w zimnej wodzie tak jak było na metce... po wysuszeniu w pozycji pionowej na wieszaku zobaczyłam że kołnież oklapł a watolina w srodku zrobiła sie zbita w kulkę... ... cała kurtka jest cieńsza w pewnych częściach na calej długości i jak idę po dworze to czuje wiatr na plecach.... Zareklamuję ją oczywiście w najblizszych dniach ale nie wiem czy mogłabym spodziewać się zwrotu pieniędzy za nią?? Nie chce juz jej... jak myślicie?? Wy bardziej się orientujecie w tych sprawach...
Zaproponują Tobie albo wymiane kurtki na nowa, albo zwrot pieniązków na kartę podarunkową
Stary 2012-01-09, 13:35   #283
kami1984
Rozeznanie

Cytat:
Zaproponują Tobie albo wymiane kurtki na nowa, albo zwrot pieniązków na kartę podarunkową
Czyli maja problem z oddaniem pieniędzy??
Stary 2012-01-09, 13:40   #284
pralinkax
Zadomowienie

Wybiera się ktoś może do Arkadii ?

Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.

Paulo Coelho
pralinkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:43   #285
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli maja problem z oddaniem pieniędzy??
Mogą też nie uwzględnić reklamacji i powiedzieć że źle prałaś
z reguły jak już ktoś decyduje się prać puchówkę w domu to kluczowym momentem jest suszenie, albo w suszarce z piłkami tenisowymi aby rozbijać pierze albo samemu ale trzeba caly czas "wstrząsać potrząsać" nie wiem jak to opisać kurtką aby pierze się nie zbiło.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:45   #286
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sprawy
czy cena tych baletek u Ciebie jest taka sama jak na stronie czyli 16.99 GBP - to wychodzi około 92zł, tak ??

Saandy, Pani_Pusia czekamy na informację co udało Wam się dziś kupić

byłam dziś w mojej zarze - z baletek zostały tylko niebieskie i zielone...

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:58
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:54   #287
patihipi
Raczkowanie

[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;31505762]ja nawet wisi u mnie w szafie, ale w kolorze różowym[/QUOTE]

Śliczna tylko te plecy mogłyby byc ciut mniej wycięte żeby nie było idealnie tez ja musze przymierzyc bo wpadło mi ostatnio w oko na sklepie
patihipi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 13:56   #288
andzioch
Zadomowienie

Dziewczyny czy sa gdzies u was jeszcze te parki z dzieciecego? interesuje mnie rozmiar 152 albo 164
Stary 2012-01-09, 14:00   #289
izabellini
Zakorzenienie

będę oddawać zielone balerinki za 49,99 PLN rozm 37
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:05   #290
_n_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Nie wiem ile masz wzrostu, ja mam 170 cm, rozmiar S, ręce normalnej długości, a parka w rozmiarze 152 cm miała duuużo za krótkie rękawy. Także radziłabym dopytać o te wymiary(chyba że na aukcji jest napisane i Ci pasują, ja widziałam tylko jedną aukcję i akurat długości rękawów nie miała). Ja kupiłam swoja parkę w bershce, bo w tej zarowej wyglądałam jak z młodszej siostry
I na 140/146 cm widziałam w zeszłym tygodniu w Warszawie, chyba GM i Marszałkowska(albo ZT?).
Mam zaledwie 159cm i jestem na prawdę drobna, ale dzięki za podpowiedź z rękawami, zapytam sprzedającą na allegro jak wygląda ich długość. I dziękuję za namiary

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
wczoraj w GM była jedna na 11 lat

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ja moja w zeszlym roku sprzedalam za ponad 460 i bylam w ciezkim szoku, ze ktos tyle zaplacil i jeszcze sie z zakupu bardzo cieszyl

Co do rozmiaru, to mialam ten najwiekszy i na moje 168 cm wzrostu dlugosc kurtki, jak i rekawow, byla idealna. IMHO xs i s spokojnie by sie w nia zmiescila. Ja sie niestety czulam jak worku
WOW! Ale Ci się udało i też jestem w szoku, że ktoś tyle da za kurtkę, która w normalnej cenie kosztowała 179,00 (??? nie pamiętam)

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
na 9-10 lat będzie na pewno za mała na Ciebie, a rękawy to już na pewno.
Ja mierzyłam jakoś niedawno na 11-12 i jednak rękawy baardzo na styk, a mam 167, widziałam ją na Marszałkowskiej. Spróbuję Ci poszukać jak gdzieś będę

460 za tę kurtkę
Jak napisałam jestem drobna, więc może z tymi rękawami nie będzie źle, ale zapytam na allegro o ich długość Dziękuję za pomoc, w razie daj znać na priv

Cytat:
Napisane przez Asvada Pokaż wiadomość
Noszę zarowe XS i mam tę parkę w rozmiarze 164 cm. Mniejsza na pewno byłaby za krótka - na długość i w rękawach.
Koleżanka mierzyła na 164cm i na nią była za duża, a mamy zupełnie inną budowę więc tak się łudzę, że na te 11 lat byłaby dobra

Kiedyś kupiłam w h&m sukienkę letnią, która co prawda była na mnie jak tunika, ale była na wzrost z tego co pamiętam...134cm czy nawet 128cm

Dziękuję Wszystkim za odp

Edytowane przez _n_
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:09
_n_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:06   #291
kami1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Mogą też nie uwzględnić reklamacji i powiedzieć że źle prałaś
z reguły jak już ktoś decyduje się prać puchówkę w domu to kluczowym momentem jest suszenie, albo w suszarce z piłkami tenisowymi aby rozbijać pierze albo samemu ale trzeba caly czas "wstrząsać potrząsać" nie wiem jak to opisać kurtką aby pierze się nie zbiło.
Tylko to nie sa pierza a watolina myśle, że jesli chodzi o suszenie i pranie to akurat dobrze to zrobiłam... jestem uczulona na pranie ciuchów... Miałam kiedys kurtkę własnie z pierza i po kilkakrotnym praniu była ładna
Stary 2012-01-09, 14:18   #292
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to nie sa pierza a watolina myśle, że jesli chodzi o suszenie i pranie to akurat dobrze to zrobiłam... jestem uczulona na pranie ciuchów... Miałam kiedys kurtkę własnie z pierza i po kilkakrotnym praniu była ładna
aa ok to sorry
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:27   #293
_czarny_kot
Zakorzenienie

z jakiego jest działu i ile kosztuje ta bluzeczka, którą Kasia Tusk dziś pokazała na blogu ? widziałyście ją na stronie internetowej zary, bo nie mogę znaleźć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (49,9 KB, 86 załadowań)
Stary 2012-01-09, 14:31   #294
asia di
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Ja bym chciala baletki nude i czarne, jeśli dzisiaj Wizażanka mi nie kupi, to mogłabym prosić ?
Jasne
Cytat:
oj to ja się na pewno zgłosze do Ciebie bo widze, że jednak Twoje zary są lepiej zaopatrzone

A czy widziałas może u siebie te srebrne marynarki za 250 zl?
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BWITH%2BZIPS
Może nie tyle co lepiej zaopatrzone, tylko jakoś nie zauważyłam aby było w nich tłoczno, widziałam za to tłumy w RI, miss selfridge czy topshop. Nie jestem pewna czy widziałam akurat tą marynarke.
Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
czy cena tych baletek u Ciebie jest taka sama jak na stronie czyli 16.99 GBP - to wychodzi około 92zł, tak ??
Tak dokładnie 16.99F niestety nie wiem ile to wychodzi w złotówkach. Widzę że w Polsce kosztowały kiedyś 119zł i przecenili je na 49,90zł ładna obniżka.
Stary 2012-01-09, 14:31   #295
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
z jakiego jest działu i ile kosztuje ta bluzeczka, którą Kasia Tusk dziś pokazała na blogu ? widziałyście ją na stronie internetowej zary, bo nie mogę znaleźć
To ta bluzeczka:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...SWISS%2BBLOUSE
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:33   #296
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dokładnie 16.99F niestety nie wiem ile to wychodzi w złotówkach. Widzę że w Polsce kosztowały kiedyś 119zł i przecenili je na 49,90zł ładna obniżka.
rozumiem, to niestety prawie 2 razy drożej te balerinki wychodzą niż u nas

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
dziękuję ona występuje w różnych kolorach, czy to jest ten sam kolor tylko inne światło? ta bluzeczka jest jeszcze dostępna, rzuciła się może Wam w oczy ?
Stary 2012-01-09, 14:34   #297
kami1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
aa ok to sorry
A nic nie szkodzi... Pytam was bo lepiej sie orientujecie
Stary 2012-01-09, 14:38   #298
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję ona występuje w różnych kolorach, czy to jest ten sam kolor tylko inne światło? ta bluzeczka jest jeszcze dostępna, rzuciła się może Wam w oczy ?
Chyba jest tylko w tym kolorku, przynajmniej tylko taki widziałam na żywo Pewnie jeszcze gdzieś jakieś rozmiary mogły się uchować. Ja widziałam ją zaraz na początku wyprzedaży, ale nie było ich już zbyt wiele. Dopiero w Niemczech udało mi się ją upolować, ostatni rozmiar xs za 17 ojro
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:43   #299
asia di
BAN stały

Cytat:
rozumiem, to niestety prawie 2 razy drożej te balerinki wychodzą niż u nas

Przeliczając z funtów na złotówki to tak kosztują dwa razy drożej ale jeśli zakładając że 1F to 1zł to są tańsze niż w Polsce. Wolałam teraz kupić balerinki, bo później już pewnie w "swojej" zarze ich nie znajdę lub koloru nie będzie. Co do bluzki to chyba tylko w tym jednym kolorze występuje.
Stary 2012-01-09, 14:50   #300
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Przeliczając z funtów na złotówki to tak kosztują dwa razy drożej ale jeśli zakładając że 1F to 1zł to są tańsze niż w Polsce. Wolałam teraz kupić balerinki, bo później już pewnie w "swojej" zarze ich nie znajdę lub koloru nie będzie. Co do bluzki to chyba tylko w tym jednym kolorze występuje.
rozumiem chodziło mi właśnie o porównanie w przeliczeniu na złotówki

dzięki za odpowiedzi odnośnie bluzki, rozejrzę się, może jeszcze się uchowała, ona jest biała czy kremowa? bo na zdjęciu KT wygląda na białą, a na stronie zary na beżową, nie prześwituje ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości