|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
chyba bym na zawał zeszła jakbym taką krew zobaczyła po przebudzeniu ![]() Smoczkek biorę ten uspokajający tylko w razie czego, zeby po prostu mieć. Jeśli się przyda to będzie na miejscu, jeśli nie przyda to nic straconego, bo nie zajmuje dużo miejsca i weźmiemy z powrotem do domu.
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Hej
Jakoś tak mnie dzisiaj rano oświeciło, że może po dzisiejszej wizycie będę musiała iść do szpitala Cholera wie co się może wydarzyć, no i od 6 rano dostałam szału zamykania zaległych spraw.Przygotowałam łóżeczko, gadżety dzidziusiowe na półce, fotel do karmienia. Spakowałam torbę do szpitala, przygotowałam rzeczy dla małej i siebie na wyjście. Posprzątałam chatę, wyprałam wszystko co było w koszu na pranie. Zostały mi tylko służbowe sprawy, ale zrobię ile dam radę, a jak nie to mam w du.pie Będą musiały poczekać![]() Jestem padnięta Ale dumna z siebie ![]() Dziewczyny ile pampersów bierzecie do szpitala? boroo – kciuki za wizytę no i za łóżeczko ![]() Blanszor – super, że pokarm się pojawił ![]() Aga_tka – wszystko będzie dobrze, nie stresuj się kochana Agatek – a pijesz dużo? Może za mało płynów i dlatego ta opuchlizna? Może to od tej nagłej zmiany ruchu? Kurczaki nie wiem ![]() MissZuzia – no to się znowu zaczyna dziać!Powodzenia!! ![]() Staraupa – ja piję już od 2 tyg herbatę i łykam kapsułki. Może coś pomoże. Wierzę, że tak Inutil – gratki za wizytę Super, że wszystko ok, no i przede wszystkim że masz już jakąś konkretną datę, to już coś![]() Likas- super wieści! No to kciuki
|
#3603 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pearl, Neska, pomyślcie sobie, że ja tak miałam całą ciażę, że na kibelku mogłam mieszkać :/ Wyjście do sklepu to był wyczyn dla mnie ![]() A dłuższe zakupy musiały być przerywane wizytami w Tesco, bo tam jest kibelek :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas jest tak, że poród rodzinny jest bezpłatny niezależnie od osoby, która towarzyszy Mijus, dobre pytanie, podpinam się Idę wrzucić pościel dzieciową do prania ![]() Ale u nas ciemno się nagle zrobiło ...pewnie zaraz czymś sypnie albo lunie :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-09 o 12:53 |
|||||
|
|
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w szpitalu miałam 1 paczkę 27 szt Huggies z wycięciem na pępek - bardzo dobre. Ta paczka skończyła się po 5 dniach. Teraz dziennie Alan zużywa ok. 6-7 pieluch dziennie. Teraz w domu mam pampersy te w takim białym opakowaniu rozmiar 1 i bella. Najlepsze z tych trzech uważam że są pampersy. Są mięciutkie i ładnie przylegają i chłoną. Bella jest sztywna i jakaś ogromniasta a mój syn ważył 4 kg jak się urodził. Także ja chyba zostanę przy Pampers i Huggies. |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________________ Byłam na zakupach, mam ulubioną szyneczkę, troszkę owocków ![]() No i obiadek na 2 dni skończony
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
co do odejścia wód to moja prywatna położna
powiedziała, ze zeby nie zwlekac- moze nie jechac na wariata nba gwizdkach do szpitala ale nie czekac bo-ryzyko infekcji -ryzyko wypadnięcia pępowiny (wtedy z kolei ryzyko ze dzidzia się poddusi) -ryzyko, wypadnięcia np rączki (to tak jakby poród się zaczął nie tak jak trzeba....) więc lepiej nie czekać za długo... |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę rozbujać nogi - zakwasy wyszły na łydkach od schodków... ale trochę krócej niż wczoraj pobędę na dworku
![]() Dlaczego mi wody nie chcą odejść?? Dziś pełniaaaa Cytat:
![]() Co do pampersów- w makulaturze, którą wzięłam ze szpitala pisało o 15 pampersach w razie co- dowiozą ![]() bo na 13.01 mam skierowanie do szpitala na wywołanie porodu... więc próbuję sama coś zdziałać... a fajnie by było teraz jakoś na czasie, bo A. by wyjechał wieczorem w pt, w sob by był i by posiedział do poniedziałku- we wtorek bus z powrotem.. szef nie chce go puścić na więcej niż 2 dni... więc nawet o tygodniu nie mam co marzyć
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadrobie, ale do mamus, ktore karmia piersia.
Pic, pic ,pic jak najwiecej wody mineralnej bo to potrzebne do produkcji mleczka
|
#3609 | ||||
|
Raczkowanie
|
Likas
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja spakowałam całą paczkę happy new born (jest ich bodajże 42), nie chciało mi się jej rozwalać a tak nie będą mi przynajmniej pieluszki po torbie latać Cytat:
--------------------------- Wyparzyłam i wygotowałam dzisiaj wszystko co miałam dla malucha i padam, nazbierało się tego troszkę, teraz czekam aż wyschnie i pakuję do szafy. A potem jeszcze obiad trzeba by zrobić ale nie mam pomysłu... Może pomidorowa bo rosołek z wczoraj został ![]() Do klubiku wrzuciłam zdjęcia naszego wykończonego już kącika dla malucha
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcialam oznajmić, ze przyłapałam Pana czopa
czyli jeszcze cały nie wyszedł - idzie w kawałkach ![]() Rozmawialam przed chwila z kolezanka i sie pytala jak tam, wiec powiedzialam o czopku a ta w panike I wlasnie postanowilam nikomu wiecej nie mowic, ani o czopku, ani ze lekarz mowil ze młoda sie szykuje, bo mnie beda niepotrzebnie nakrecac a ja jestem jakos dziwnie spokojna i wole zeby tak zostało![]() U nas dzis na obiad beda kupne pyzy z miesem, bo nie mam weny na zabawe w kuchareczke ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- A co do smoczka to wzielam, miejsca nie zajmuje a moze mała bedzie miala potrzebe sobie possać ![]() I wzielam tez małą paczke huggiesów tych z wycieciem na pępek, ale nie wiem ile ich dokladnie jest w srodku
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać ![]() Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g ![]() Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.Jak się zdrzemnę to nadrobię. |
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty masz chyba na 15-tego termin, to czemu już 13-tego na wywołanie? Może nie trzeba będzie wywoływać Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Odpocznij, należy Ci się
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zbliżającą się godziną zero aaaaaaaaaaaaaaaa bojem siem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Inutil do porodówki mi daleko niestety ja też miałam się zgłosić ale już koło 13-15 na wywołanie a nie wiesz czy w MSW wywołują czy tylko na żywca biorą Zuzia za wody Lilkas ![]() Czubasek super ze już w domku Napisane przez Mijus Hej Dziewczyny ile pampersów bierzecie do szpitala? Normalnie przeczytałąm PAPIEROSÓW i byłam oburzona ![]() Ja biore małą paczke pampersów 1 43 szt ale zgrabnie zapakowane ![]() Smoczusia też biore nawet 2 co żeby synuś sobie wybrał |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam wizytę u gina w sobotę - już się doczekać nie mogę żeby sprawdzić czy wszystko ok
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
Lucy dziękować
Dziewczyny pamiętajcie o namiarach na przychodnie patronacka |
|
|
|
#3619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby poszło bezboleśnie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz odczuwam ból rozciągania, tak jakby ktoś mi macice na dół ciągnął.Ordynator powiedział że mam leżec i nie dopuścic do anemii, bo anemia może spowodować poród przedwczesny. Dlatego też wylądowałam w szpitalu z rozwarciem, hemoglobina mi okropnie przez miesiąc poleciała w dół.... ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Nadrobiłam tylko to od rana i teraz serio idę spać ![]() Nie ma to jak swoje łóżko
|
||||
|
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
Czubasek super, że już jesteś w domku
Agatek - przykro mi kochana za sytuację z tż Cytat:
Kurcze ja rozpakowałam moją paczkę i ich objętość się powiększyła x2 Spakowałam 20, jak coś tż skoczy i kupi. Choć ja planuje wyjść po porodzie na drugi dzień ze szpitala![]() Smoczek właśnie wyparzyłam i wrzuciłam do torby ![]() No a teraz lecę szorować kocura i do gina, trzymajcie kciuki
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czubasek fajnie, ze CIę wypuscili
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek zielony jednak ![]() Mijus ![]() odnośnie bóli w podbrzuszu to powiem na swoim przykładzie, rodziłam dwa razy i za każdym razem właśnie ból był taki jak na okres tylko przybierał na sile i potem takie jakby ciągnięcie, ciążenie, ale jak najbardziej przypominał ból okresowy |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Zdjęcia w klubie
lecę ponadrabiać.
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku
ale człapałam się powolnie, o maatkoo z tego tytułu nie było mnie 50 min. No i schody zaliczyłam, ale tylko 3x, więcej nie dałam rady ![]() Jeszcze wracając, widziałam bok tira, któy trąbił, myślałam, że na mnie, ale se myśle, jak mógł mnie zobaczyć, skoro wychodziłam z wnęki uliczki? trąbi kilkakrotnie, na przeciwko niego też samochód, spowolniły, pojechały, patrzę po drugiej stronie ulicy a tam coś zapiernicza po polu ![]() No, maluch kopał, a raczej chciał rozerwać skórę, tak się napinał, a teraz leżę z nogami do góry, żeby nóżki odpoczęły i co? wpycha dupsko pod żebra, chyba mi się odwdzięcza, za spacerek lelum polelum!!! ![]() aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać" Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba fałszywy alarm wczoraj był ![]() Cytat:
odpocznij i nadrabiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta wizja mnie przeraża po prostu... no ale cóż- będzie, co ma być!A za wizytę trzymam kciuki!!!!!! ![]() Cytat:
![]() pisałam ostatnio, że z hypotrofią nie czekają tak jak z cukrzycą czy nadciśnieniem- wywołują wcześniej... dlatego skierowanie mam już wcześniej
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na wywołanie porodu mam skierowanie na 17 stycznia,no chyba ,że urodzę wcześniej
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Agatek Gagatek
nie bój żaby, zobacz ile już hasa bez brzuszków mamusiek, damy radę boszzzzzzzzzzzzz sama siebie oszukuje ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaś Boli mnie brzuch i teraz nie wiem czy to żołądek, czy skurcze jakieś chyba zaparzę sobie miętówki...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone
??
chyba bym na zawał zeszła jakbym taką krew zobaczyła po przebudzeniu 
Cholera wie co się może wydarzyć, no i od 6 rano dostałam szału zamykania zaległych spraw.

Gabrysia - 09.02.2012 

Ale ja tak chcę zdążyć do 12stego
będę dziś więcej odpoczywać, ale nie odpuszczę...
więc nawet o tygodniu nie mam co marzyć 

a ja jestem jakos dziwnie spokojna i wole zeby tak zostało

ta wizja mnie przeraża po prostu... no ale cóż- będzie, co ma być!

dlatego skierowanie mam już wcześniej
masakra jakaś