|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
ale ze mnie jełop ![]() u nas kupska nie było kilka dni ale już nie raz tak było. Teraz dostaje głownie mleko z piersi to pewnie dlatego.
|
|
|
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Hejka
ZmysłKobiety ja też mam nadal kreche...a zaraz minie 8tyg od porodu. Koleżance znikała pół roku eh więc musimy być cierpliwe.. Aniolina moja córa w nocy budzi się raz i zmieniam jej wtedy pieluszkę przed karmieniem (a śpi 6-7h). Goldi fajna branzoletka - a ile taka przyjemność kosztuje? Bo się napaliłam ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- My dzisiaj do pediatry idziemy, bo mała trzy razy zieloną kupkę zrobiła.. a w necie różnie piszą na ten temat. Potem alergolog, bo mleczko się kończy i ginek. Popołudnie całe po lekarzach będziemy biegać
|
|
|
|
#4953 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() karmienie liczycie od końca czy początku ostatnie go? Cytat:
Cytat:
W ogóle ostatnio Was czytam i dołka mam - macie plany, dzieciaki wyregulowane a mój robi co chce i jak chce, kompletnie nie umiem sobie z nim poradzić jestem beznadziejną matką Moja wina, bo od początku powinnam nie pozwalać usypiać na cycku, nie karmić na żądanie bo wychodzić tych karmień kilkanaście, masę błędów popełniłam z tego co czytam ![]() GOLDIKA lepiej 1 kupa na parę dni niż sraczki parę razy dziennie jak u nas
|
|||
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez myslalam o bransoletce,jak urodzilam oliwie dostalam od tz lancuszek z pierwszymi literami naszych imion MDO ale niestety gdzies go zgubilam
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- poszlam wczoraj planem wybudzania malej,nawet troche wyszlo bo w miare poszla spac,zobaczymy jak dzisiaj
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Princessko sama sobie projektujesz bransoletke, ja za moja zaplacilam 100zl. Jest pozłacana, sa jeszcze srebrne medaliki. Tutaj masz linka: http://new.lilou.pl/pl/stworz_swoje_lilou zamawiałam w sklepie internetowym, ponoć jakość wykonania lepsza jest niż w sklepie stacjonarnym.
za wszystkich dzisiejszych lekarzy ktorych odwiedzacie ![]() Elfie zgadzam sie, wole mniej kup niz wiecej ![]() Darusia to teraz DMOA by Ci się wisiorek przydal
|
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Elf moja córa sama sobie wydłużyła sen, też jestem zdziwona, że już nie wsatje co 3h. Ale to już coraz większy bobo - 12go będzie kończyć 2m-ce
Teraz mała zjadła 120ml mleczka i drzemie. Więc ja idę obiadek szykować
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Elfie pociesze Cie - ja nie mam zadnego planu
karmie na żądanie ale wychodzi ich ok 2 w nocy + 6w ciagu dnia.Ciesze sie tylko, ze u nas karmienie to kwestia 5minut. |
|
|
|
#4958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego nawet pieluchy nie zmieniam zawsze przed czy zawsze po, zależy czy bardzo się drze i od wielu innych czynników. Ze spacerem też różnie, przy szykowaniu potrafi dać czadu jak kolkowe dziecko i wtedy kapituluję więc czasem idę w ciągu dnia, czasem TŻ ok. 16tej, co jest już za późno...i taki to mój plan
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
gęste. Ostatnio jak miał katar to takie podżółkłe były a teraz takie bieluśkie gęste gile. Normalnie już chyba wiadro wyciągnełam z tego malutkiego noska
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
my już 14 dni sciągamy
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ale mnie dawno nie było, nawet nie próbuję nadrobić tego co napisałyście bo napewno nie dam rady ![]() u nas wszystko dobrze Filipek coraz lepiej śpi w nocy w dzień muszę go pobujać w wózku żeby usnął bo wcale nei chce spać lub nie może się utulić Rośnie Uśmiecha się gaworzy Idę do klubu obejrzeć zdjecia Waszych maluszków
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
tak jakieś 4-5 dziennie
|
#4965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Fajnie mu sie trwafilo : 20.11.2011,latwe do zapamietania ![]() Cytat:
,spi ciurkiem 7-8hCytat:
Aha,ja karmie z jednej piersi i malej starcza.Czasem wieczorem mleka jest mniej i dopija chwilke z drugiej. Pieluszke zmieniam przed kazdym karmieniem.I siurkow jest zawsze sporo
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2012-01-09 o 14:59 |
|||
|
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
Basiula współczuję
Owieczko gdzie ty się podziewałaś , niedobra Ty .Moje dziecko po spacerku nadal lula, obudzę go .
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki na zakonczenie starego watku moja ulubiona historyjka z zycia- poszlismy z tym nasym wozkiem tramwajem na spacer, ja weszlam do miesnego,maz czekal na zewnatrz - doczepil sie facet pijany w 4 litery i pyta- czy to dziewczynka czy chlopiec. no chlopiec
- a jaki on grzeczny sliczny a jak ladnie spi, niech mu Bozia blogoslawi itd na to ja mowie - ich jest dwoch - a biedny facet w glebokim szoku po mnie powtorzyl- TO ICH JEST DWOCH????chyba biedaczyna myslal ze jest tak pijany ze mu sie w oczach dwoi tylko sie nie chcial przyznac
|
#4968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba bym sie posikala ze smiechu,jakbym tam byla My bylismy w zeszlym tygodniu w Ikei,podeszla do mnie od tylu kobieta,poglaskala po plecach i mowi "God bless you".Usmiechnelismy sie do niej z TZ'tem,jak poszla zaczelam sie smiac,a ten do mnie "co ona tam mamrotala?" (tzn. wie,co to znaczy,ale nie wiedzial,co ona mowi)
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
elf organizm potrzebuje do 12 tygodni aby calkowicie oczyscic bialko krowie z systemu wiec wytrzymaj dluzej niz kilka dni. ja juz od tyg jestem bez nabialu
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
A wlasnie,co z nowym watkiem??Kto chetny??Bo zaraz ten zostanie zamkniety i mozemy sie nie odnalezc
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też idę budzić My w trakcie spaceru zaliczylismy szczepienie, tylko WZW bo tak sie darła ze nie dali jej drugiej szczepionki, chciałam 5w1. Ale wydaje mi sie ze nie chcieli tez czekać bo za mną były jeszcze 2 dzieciaczki i uspokajnie po drugim kłuciu by trwało i kolejka by się wydłużyła ![]() ![]() ![]() A Helenka sie uspokoiła zaraz i zasneła i spi jeszcze na balkonie Glam - świetne, gość nie źle musiał być zawiany
|
||
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Nie było mnie dwa (a może 3 ) dni Lilka daje mi dalej w kość jak czytam o waszych aniołkach to mnie zazdrość bierze moja to istny diabełek śpi fakt całą noc ale budzi się co 1,5-2 godz na jedzenie i wstaję nieprzytomna jakbym wcale nie spała. Kiedy marna zacznie spać normalnie w dzień jest jeszcze gorzej nie ma skoku a potrafi co godzinę wołać i tylko poje 4-5 min a nie potrafię przedłużyć tego![]() No właśnie co z odchowalnią ja mogę założyć ale ostrzegam że za 3 tyg wyjeżdżam do Polski na miesiąc i nie za bardzo będę miała czas ale jakoś chyba bym dała radę
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-01-09 o 15:23 |
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
aniu a gdzie w uk jestes?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
W NETTO Pomaranczowe Pampersy sa po 34 zl rozne rozmiary!
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny karmiace piersia czy jecie ser typu feta lub mozzarela???
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Ania zakladaj nowy watek elf ja tez sie tak czulam, teraz jest lepiej. nie mamy planu dnia, jedyne co robimy o stałych porach to werandowanie/spacer - zawsze miedzy 11 a 12 i kapiel miedzy 19,30 a 20. Z karmieniami jest roznie, czasami je co godzine, a czasami co 3h |
|
|
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
w Bedford to jest około (chyba
) 100 km od Londynu. Właśnie jadę do Londynu w środę po paszport Lilki---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mol_aa;31510894]dziewczyny karmiace piersia czy jecie ser typu feta lub mozzarela???
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Ja jem, a dzisiaj na śniadanie zjadłam między innymi kanapkę z pleśniowym i jest git ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
to poprosimy jakiś link do aktywacji ![]() U mnie dzisiaj chodzi ksiądz po kolędzie .... mam nadzieję, że do 19 sięwyrobi i nie przyjdzie mędzy karmieniem, a kąpaniem
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
O to link na odchowalnię https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post31511757
tylko mi dobić ten wątek
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia, czy Netto to to samo co Makro?
Dobre dla mnie są te pomarańczowe.Gdzie są jakieś promocje pampersów, obojętnie jakich i husteczek Huggies?? ![]() Ela, gratulacje przespanej nocki!! Goldika, ale super, że te herbatki są na allegro!!! I tańsze, bo ja kupuję prawie za 8 zł. Moja gadzina, ta młodsza , z cyca prawie nic nie zjadła i odciągnęłam 110 ml No leń śmierdzący normalnie ![]() Aniu, zakładaj wątek na odchowalni i mykamy możesz wyjeżdżać spokojnie![]() Bahmadia, Molaa, moja nie toleruje ciast takich z cukierni raz w Sylwtestra gryza zjadłam od męża i następnego dnia wogóle piersi nie mogła złapać i o d razu kolka, a ostatnio w sobotę byłam z córką starszą na balu karnawałowym u męża w pracy i też skosztowałam i powtórka z rozrywki. Aż się boje cokolwiek próbować poz a kurakiem i marchewką![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Aniu ciągle zapominam napisać, że Twoja Lili z tego avatara wygląda jak bliźniaczka mojej Lili |
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Seonko, Netto jest odrębną siecią co Makro. Kurcze może faktycznie od jedzenia tak się zachowuje. Z tym, że jem wszystko więc ciężko mi wychwycić co akurat mogło mu niepodpasować ![]() Póki co zwalam na zmęczenie, może minie ![]() Też kupiłam sobię taką branzoletkę, z tym, że czerwony sznureczek z koniczynką, niby na szczęście ![]() ale jak w tyg będe w mieście podjadę do jubilera i wygraweruję sobie inicjały Miśka z serduszkiem + data ur. Bo już dawno miałam to zrobić, ale siedzę na wsi a tu jubilera brak ;p Goldi Skoro się starasz do mundurówki, to jeśli masz tatuaż od razu Cię dyskwalifikują. Traktują to jako samookaleczenie, a co za tym idzie na starcie traktują Cię jako psychiczną ![]() Co do kreski ja jestem 2.5 miesiąca od porodu i nadal ją mam. Czujęsię jak brudna ![]() A i dzisiaj Michaś wstał po spacerze o 15 ale tylko na jedzenie i dalej się kimn - wstał o 17 od 12, oby dzisiaj w nocy plan nie dał w łeb i dalej trzymał wstawanie 2.30 i 5.30
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-01-09 o 18:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

bo tak głupio z nie tą datą mieĆ tatuaż
ale już nie raz tak było. Teraz dostaje głownie mleko z piersi to pewnie dlatego.

za wszystkich dzisiejszych lekarzy ktorych odwiedzacie

, niedobra Ty
w dzień jest jeszcze gorzej nie ma skoku a potrafi co godzinę wołać i tylko poje 4-5 min a nie potrafię przedłużyć tego
No leń śmierdzący normalnie