Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 12:31   #3601
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis lenia - dopiero co oczy otworzylam, za to jak je otworzylam to od razu sie obudzilam bo mialam KREW NA REKACH I KOSZULCE a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
chyba bym na zawał zeszła jakbym taką krew zobaczyła po przebudzeniu
Smoczkek biorę ten uspokajający tylko w razie czego, zeby po prostu mieć. Jeśli się przyda to będzie na miejscu, jeśli nie przyda to nic straconego, bo nie zajmuje dużo miejsca i weźmiemy z powrotem do domu.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:37   #3602
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Hej
Jakoś tak mnie dzisiaj rano oświeciło, że może po dzisiejszej wizycie będę musiała iść do szpitala Cholera wie co się może wydarzyć, no i od 6 rano dostałam szału zamykania zaległych spraw.
Przygotowałam łóżeczko, gadżety dzidziusiowe na półce, fotel do karmienia. Spakowałam torbę do szpitala, przygotowałam rzeczy dla małej i siebie na wyjście. Posprzątałam chatę, wyprałam wszystko co było w koszu na pranie. Zostały mi tylko służbowe sprawy, ale zrobię ile dam radę, a jak nie to mam w du.pie Będą musiały poczekać
Jestem padniętaAle dumna z siebie
Dziewczyny ile pampersów bierzecie do szpitala?

boroo – kciuki za wizytę no i za łóżeczko
Blanszor – super, że pokarm się pojawił
Aga_tka – wszystko będzie dobrze, nie stresuj się kochana
Agatek – a pijesz dużo? Może za mało płynów i dlatego ta opuchlizna? Może to od tej nagłej zmiany ruchu? Kurczaki nie wiem
MissZuzia – no to się znowu zaczyna dziać!Powodzenia!!
Staraupa – ja piję już od 2 tyg herbatę i łykam kapsułki. Może coś pomoże. Wierzę, że tak
Inutil – gratki za wizytę Super, że wszystko ok, no i przede wszystkim że masz już jakąś konkretną datę, to już coś
Likas- super wieści! No to kciuki
Stary 2012-01-09, 12:46   #3603
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Helolllll

co do rymow to nie ja, a Nietoperek - maly z niego raperek

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A bierzesz nospe? Jezeli tak i przechodzi, to jeszcze nie porod. Jak nie przejdzie po nospie, to wtedy chyba trzeba sie szykowac...
No,ale zeby masz zrobione, to Maly moze przychodzic na swiat
A co do sikania, to i tak masz lepszy czas ode mnie - ja potrafie chodzic co 3 minuty
chyba niedlugo zamieszkam na kibelku

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Zuzia napisala, ze szykuje sie powoli na IP i odezwie sie, jak juz bedzie z czym. Dziekuje za kciuki i przesyla pozdrowienia. Mowi, ze pewnie jestesmy po takiej przerwie spragnione akcji

Pearl, Neska
, pomyślcie sobie, że ja tak miałam całą ciażę, że na kibelku mogłam mieszkać :/ Wyjście do sklepu to był wyczyn dla mnie
A dłuższe zakupy musiały być przerywane wizytami w Tesco, bo tam jest kibelek :/
Cytat:
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
Nie biorę, jak będzie potrzebny to TZ dowiezie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Inutil, Agawoo, Pearl, Neska może faktycznie... Ale ja tak chcę zdążyć do 12stego ale i tak pójdę dziś na spacer bo mi tylko prawa stópka spuchła ale to tylko od wewnętrznej strony zaraz przy kostce będę dziś więcej odpoczywać, ale nie odpuszczę...
Kochana, a czemu tak do 12-tego?
Cytat:
Dziewczyny a czemu Likas miała mieć cc?? Dziecko jej się nie ułożyło chyba dobrze, tylko pośladkowo nie? Dobrze pamiętam?

Poród rodzinny obowiązuje tylko męża za darmo przy porodzie, czy jak bym chciała matkę/brata przy porodzie to muszę dopłacać?? Orientujecie się??

Likas

U nas jest tak, że poród rodzinny jest bezpłatny niezależnie od osoby, która towarzyszy
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Mijus, dobre pytanie, podpinam się

Idę wrzucić pościel dzieciową do prania

Ale u nas ciemno się nagle zrobiło ...pewnie zaraz czymś sypnie albo lunie :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:53
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:55   #3604
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko odnośnie pieluszek.
Ile wasze szkraby zużywają w ciągu dnia?
Bo ja chyba wczoraj kupiłam na dużo 2 i jestem zła na siebie.

Bo kupiłam 3 paczki tych po 90 sztuk Huggies. One są od 3-6 kg
teraz się zastanawiam czy nie za dużo, że dzidzia urośnie i jej będą za małe.
Mam do tego jeszcze dwie małe paczki Huggisów 1 i jedną paczkę bella na wypróbowanie też 1 (42 sztuki)

co myślicie; nie za dużo? chciałam aby na 2 miesiące starczyło i teraz mam wyrzuty sumienia ze wyrzuciłam pieniądze i się nie przydadzą.

do tego weszłam na forum na temat Huugisów i jestem załamana -większość opinii "- nie polecam"
Cześć Anulko

ja w szpitalu miałam 1 paczkę 27 szt Huggies z wycięciem na pępek - bardzo dobre. Ta paczka skończyła się po 5 dniach. Teraz dziennie Alan zużywa ok. 6-7 pieluch dziennie.
Teraz w domu mam pampersy te w takim białym opakowaniu rozmiar 1 i bella.
Najlepsze z tych trzech uważam że są pampersy. Są mięciutkie i ładnie przylegają i chłoną. Bella jest sztywna i jakaś ogromniasta a mój syn ważył 4 kg jak się urodził. Także ja chyba zostanę przy Pampers i Huggies.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:00   #3605
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!

T. 16.1.12
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:04   #3606
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

co do odejścia wód to moja prywatna położna powiedziała, ze zeby nie zwlekac- moze nie jechac na wariata nba gwizdkach do szpitala ale nie czekac bo
-ryzyko infekcji
-ryzyko wypadnięcia pępowiny (wtedy z kolei ryzyko ze dzidzia się poddusi)
-ryzyko, wypadnięcia np rączki (to tak jakby poród się zaczął nie tak jak trzeba....)
więc lepiej nie czekać za długo...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:12   #3607
*Agatek*
Zakorzenienie

Idę rozbujać nogi - zakwasy wyszły na łydkach od schodków... ale trochę krócej niż wczoraj pobędę na dworku

Dlaczego mi wody nie chcą odejść?? Dziś pełniaaaa

Cytat:
Agatek – a pijesz dużo? Może za mało płynów i dlatego ta opuchlizna? Może to od tej nagłej zmiany ruchu? Kurczaki nie wiem
też mi to przyszło na myśl... piję 1-1,5 l. dziennie, ale chyba za mało, bo powinno być 2 litry

Co do pampersów- w makulaturze, którą wzięłam ze szpitala pisało o 15 pampersach ja wzięłam koło 18stu- trochę firmy pampers, trochę dady w razie co- dowiozą
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kochana, a czemu tak do 12-tego?
bo na 13.01 mam skierowanie do szpitala na wywołanie porodu... więc próbuję sama coś zdziałać... a fajnie by było teraz jakoś na czasie, bo A. by wyjechał wieczorem w pt, w sob by był i by posiedział do poniedziałku- we wtorek bus z powrotem.. szef nie chce go puścić na więcej niż 2 dni... więc nawet o tygodniu nie mam co marzyć jestem załamana!! a jak spadnie śnieg to w ogóle go nie puści to jest chore... urlopu nie da, bo śnieg, nie ma kto odśnieżać = ludzie wkurzeni i kontrakty wycofują...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:22   #3608
sandra1892
Zadomowienie

Nie nadrobie, ale do mamus, ktore karmia piersia.
Pic, pic ,pic jak najwiecej wody mineralnej bo to potrzebne do produkcji mleczka Ja jak lezalam w szpitalu kazali pic 3-4 litry . A no i jesc, bo to tez potrzebne.
Stary 2012-01-09, 13:23   #3609
annyonne
Raczkowanie

Likas

Cytat:
Mam nadzieję, że w ogóle uniknę używania smoczka ale tak na wszelki wypadek mam w domu 2 uspokajacze. Do szpitala nie biorę w najgorszym wypadku mąż dowiezie.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ona się chyba w ogóle nie boi. Jak to na IP? To jeszcze nie jest w szpitalu
Wody odeszły o 6:40 przecież... Może nas w bambuko robi, co??
Na zimne dmuchać i trzymać dalej trzeba
Nam na SR położna mówiła, że jak odejdą wody o kolorze prawidłowym i brak akcji skurczowej to na dotarcie do szpitala jest 4-5 godz, ale jeśli wody były zielonkawe lub towarzyszy im akcja skurczowa ten czas skraca się do 2-3 godzin. W ten czas trzeba też wkalkulować dojazd do szpitala i ewentualne korki.

Cytat:

Poród rodzinny obowiązuje tylko męża za darmo przy porodzie, czy jak bym chciała matkę/brata przy porodzie to muszę dopłacać?? Orientujecie się??

U nas poród rodzinny jest bezpłatny, a osobą towarzyszącą może być ktokolwiek, grunt że jest jeden i akceptuje go rodząca.

Cytat:
Hej
Ja spakowałam całą paczkę happy new born (jest ich bodajże 42), nie chciało mi się jej rozwalać a tak nie będą mi przynajmniej pieluszki po torbie latać

Cytat:
co do odejścia wód to moja prywatna położna powiedziała, ze zeby nie zwlekac- moze nie jechac na wariata nba gwizdkach do szpitala ale nie czekac bo
-ryzyko infekcji
-ryzyko wypadnięcia pępowiny (wtedy z kolei ryzyko ze dzidzia się poddusi)
-ryzyko, wypadnięcia np rączki (to tak jakby poród się zaczął nie tak jak trzeba....)
więc lepiej nie czekać za długo...
Co położna / lekarz to inna opinia i bądź tu człowieku mądry...

---------------------------

Wyparzyłam i wygotowałam dzisiaj wszystko co miałam dla malucha i padam, nazbierało się tego troszkę, teraz czekam aż wyschnie i pakuję do szafy. A potem jeszcze obiad trzeba by zrobić ale nie mam pomysłu... Może pomidorowa bo rosołek z wczoraj został

Do klubiku wrzuciłam zdjęcia naszego wykończonego już kącika dla malucha
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:28   #3610
Haniula
Zakorzenienie

A ja chcialam oznajmić, ze przyłapałam Pana czopa czyli jeszcze cały nie wyszedł - idzie w kawałkach

Rozmawialam przed chwila z kolezanka i sie pytala jak tam, wiec powiedzialam o czopku a ta w panike chociaz sama rok temu dziecko rodziła, to powinna wiedziec ze do porodu moze byc jeszcze ze 2 tyg
I wlasnie postanowilam nikomu wiecej nie mowic, ani o czopku, ani ze lekarz mowil ze młoda sie szykuje, bo mnie beda niepotrzebnie nakrecac a ja jestem jakos dziwnie spokojna i wole zeby tak zostało

U nas dzis na obiad beda kupne pyzy z miesem, bo nie mam weny na zabawe w kuchareczke

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

A co do smoczka to wzielam, miejsca nie zajmuje a moze mała bedzie miala potrzebe sobie possać
I wzielam tez małą paczke huggiesów tych z wycieciem na pępek, ale nie wiem ile ich dokladnie jest w srodku
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:34   #3611
czubasek20
Zakorzenienie

Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Jak się zdrzemnę to nadrobię.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:39   #3612
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

bo na 13.01 mam skierowanie do szpitala na wywołanie porodu... więc próbuję sama coś zdziałać... a fajnie by było teraz jakoś na czasie, bo A. by wyjechał wieczorem w pt, w sob by był i by posiedział do poniedziałku- we wtorek bus z powrotem.. szef nie chce go puścić na więcej niż 2 dni... więc nawet o tygodniu nie mam co marzyć jestem załamana!! a jak spadnie śnieg to w ogóle go nie puści to jest chore... urlopu nie da, bo śnieg, nie ma kto odśnieżać = ludzie wkurzeni i kontrakty wycofują...
Ojej, no to niefajnie z tym przyjazdem TZta .. myślałam, że bez prolemu urlop dostanie jak urodzisz, w końcu to niecodzienna sytuacja .. może się jakoś ugada z szefem, nie martw się na zapas

A ty masz chyba na 15-tego termin, to czemu już 13-tego na wywołanie? Może nie trzeba będzie wywoływać
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Do klubiku wrzuciłam zdjęcia naszego wykończonego już kącika dla malucha
Lecę oglądać

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyszłam

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Super, że jesteś w domku
Odpocznij, należy Ci się

Stary 2012-01-09, 13:42   #3613
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Wyszłam

Gratuluję powrotu do domku, zawsze to przyjemniej na swoim leżakować niż w szpitalu
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:42   #3614
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!

Cytat:
kamciurka na necie czytałam, że czop może wypaść tydzień, dwa, trzy i nawet cztery tyg przed terminem więc się nie bój Poza tym chłopaki niby wychodzą przed terminem, więc się nie przeterminujesz
jezuuuuuuuuuuu ale to już tak "zapachniało" zbliżającą się godziną zero aaaaaaaaaaaaaaaa bojem siem
Cytat:
Wyszłam

no to teraz trzymajcie się w dwupaczku

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:44   #3615
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Inutil do porodówki mi daleko niestety ja też miałam się zgłosić ale już koło 13-15 na wywołanie a nie wiesz czy w MSW wywołują czy tylko na żywca biorą

Zuzia za wody

Lilkas

Czubasek super ze już w domku

Napisane przez Mijus
Hej
Normalnie przeczytałąm PAPIEROSÓW i byłam oburzona
Ja biore małą paczke pampersów 1 43 szt ale zgrabnie zapakowane
Smoczusia też biore nawet 2 co żeby synuś sobie wybrał
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:52   #3616
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Inutil do porodówki mi daleko niestety ja też miałam się zgłosić ale już koło 13-15 na wywołanie a nie wiesz czy w MSW wywołują czy tylko na żywca biorą
wywołują na 100% też
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:56   #3617
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyszłam

no i tak trzymać
ja mam wizytę u gina w sobotę - już się doczekać nie mogę żeby sprawdzić czy wszystko ok
Stary 2012-01-09, 14:00   #3618
Oluska1988
Raczkowanie

Lucy dziękować

Dziewczyny pamiętajcie o namiarach na przychodnie patronacka
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:03   #3619
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY nie będzie mnie parę dni bo

ODESZŁY MI WODY, dziś rano o 6:40

Nie mam netu w komórce ani nie biorę lapka, więc będę się kontaktować smsiorami

trzymajcie kciuki za mnie

PAAAAAAAAAA
oby poszło bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Mój termin to 9 -10 - wiec dzisiaj

Dziewczyny czy bóle jak na okres to też skurcze ?
Ja po takich bólach miałam 2 cm rozwarcia więc tak.

Cytat:
UWAGA UWAGA

czesc w ogole
z rańca na badaniach byłam ze wzgl na moje opuchniete nogi
ide czytac

Cytat:

no ja do tej pory miałam takie rozpychanie w dole- ktoras dziewczyna fajnie opisała- takie jakby ktos pustą rurę wsadził i napompował powietrzem no i czuc jakby mały tam własnie cos majstrował....
a wczoraj to taki inny ból...troche jak na okres ale tak nie do końca...
wstałam rano i tez troche bolało ale przeszło...
za to sikam co 5 minut... ;/
Ja tak opisałam ja teraz odczuwam ból rozciągania, tak jakby ktoś mi macice na dół ciągnął.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no to teraz trzymajcie się w dwupaczku
Ordynator powiedział że mam leżec i nie dopuścic do anemii, bo anemia może spowodować poród przedwczesny. Dlatego też wylądowałam w szpitalu z rozwarciem, hemoglobina mi okropnie przez miesiąc poleciała w dół....

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Nadrobiłam tylko to od rana i teraz serio idę spać
Nie ma to jak swoje łóżko

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:07   #3620
Mijus
Rozeznanie

Czubasek super, że już jesteś w domku
Agatek - przykro mi kochana za sytuację z tż mam nadzieję, że jakoś to się ułoży i uda się wszystko opanować!Tego Ci życzę

Cytat:
Napisane przez Mijus
Hej
Ja biore małą paczke pampersów 1 43 szt ale zgrabnie zapakowane
Smoczusia też biore nawet 2 co żeby synuś sobie wybrał
Ha ha dobre Kurcze ja rozpakowałam moją paczkę i ich objętość się powiększyła x2 Spakowałam 20, jak coś tż skoczy i kupi. Choć ja planuje wyjść po porodzie na drugi dzień ze szpitala
Smoczek właśnie wyparzyłam i wrzuciłam do torby

No a teraz lecę szorować kocura i do gina, trzymajcie kciuki
Stary 2012-01-09, 14:11   #3621
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Czubasek super, że już jesteś w domku
Agatek - przykro mi kochana za sytuację z tż mam nadzieję, że jakoś to się ułoży i uda się wszystko opanować!Tego Ci życzę

Ha ha dobre Kurcze ja rozpakowałam moją paczkę i ich objętość się powiększyła x2 Spakowałam 20, jak coś tż skoczy i kupi. Choć ja planuje wyjść po porodzie na drugi dzień ze szpitala
Smoczek właśnie wyparzyłam i wrzuciłam do torby

No a teraz lecę szorować kocura i do gina, trzymajcie kciuki

Czubasek fajnie, ze CIę wypuscili
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:21   #3622
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

Ordynator powiedział że mam leżec i nie dopuścic do anemii, bo anemia może spowodować poród przedwczesny. Dlatego też wylądowałam w szpitalu z rozwarciem, hemoglobina mi okropnie przez miesiąc poleciała w dół....[COLOR="Silver"]
no patrz, w życiu bym nie pomyślała, że anemia może przyspieszyć poród człowiek zielony jednak
Mijus

odnośnie bóli w podbrzuszu to powiem na swoim przykładzie, rodziłam dwa razy i za każdym razem właśnie ból był taki jak na okres tylko przybierał na sile i potem takie jakby ciągnięcie, ciążenie, ale jak najbardziej przypominał ból okresowy

Niki

Alex
Stary 2012-01-09, 14:22   #3623
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Zdjęcia w klubie lecę ponadrabiać.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:24   #3624
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

a co to takiego
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:30   #3625
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam ze spacerku ale człapałam się powolnie, o maatkoo z tego tytułu nie było mnie 50 min. No i schody zaliczyłam, ale tylko 3x, więcej nie dałam rady

Jeszcze wracając, widziałam bok tira, któy trąbił, myślałam, że na mnie, ale se myśle, jak mógł mnie zobaczyć, skoro wychodziłam z wnęki uliczki? trąbi kilkakrotnie, na przeciwko niego też samochód, spowolniły, pojechały, patrzę po drugiej stronie ulicy a tam coś zapiernicza po polu 4 sarenki jak skakały wysoko... widziałam tylko coś brązowego i białe dupale bo z daleka więcej nie dowidzę

No, maluch kopał, a raczej chciał rozerwać skórę, tak się napinał, a teraz leżę z nogami do góry, żeby nóżki odpoczęły i co? wpycha dupsko pod żebra, chyba mi się odwdzięcza, za spacerek lelum polelum!!! wrrrrrr

aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!

Stary 2012-01-09, 14:43   #3626
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy dziękować

A co to jest?
Cytat:
aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Aga_tka, kciuki

Stary 2012-01-09, 14:43   #3627
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A ja chcialam oznajmić, ze przyłapałam Pana czopa czyli jeszcze cały nie wyszedł - idzie w kawałkach
mi dziś nic nie wyszło chyba fałszywy alarm wczoraj był bo wczoraj to było tyle, co kot napłakał

Cytat:
Wyszłam

super, że jesteś już w domku!
odpocznij i nadrabiaj
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
jezuuuuuuuuuuu ale to już tak "zapachniało" zbliżającą się godziną zero aaaaaaaaaaaaaaaa bojem siem
ja też się bać
Cytat:

Cytat:
ehh... sama już w to nie wierzę... ta wizja mnie przeraża po prostu... no ale cóż- będzie, co ma być!

A za wizytę trzymam kciuki!!!!!!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A ty masz chyba na 15-tego termin, to czemu już 13-tego na wywołanie? Może nie trzeba będzie wywoływać
ojj nie nadrobiłaś do końca koleżanko
pisałam ostatnio, że z hypotrofią nie czekają tak jak z cukrzycą czy nadciśnieniem- wywołują wcześniej... dlatego skierowanie mam już wcześniej

Stary 2012-01-09, 14:52   #3628
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a czemu Likas miała mieć cc?? Dziecko jej się nie ułożyło chyba dobrze, tylko pośladkowo nie? Dobrze pamiętam?

u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch

ja na wywołanie porodu mam skierowanie na 17 stycznia,no chyba ,że urodzę wcześniej
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:55   #3629
kamciurka
Zakorzenienie

Agatek Gagatek nie bój żaby, zobacz ile już hasa bez brzuszków mamusiek, damy radę boszzzzzzzzzzzzz sama siebie oszukuje

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch
a można go potem zabrać do domu ???

Niki

Alex
Stary 2012-01-09, 14:55   #3630
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

ja na wywołanie porodu mam skierowanie na 17 stycznia,no chyba ,że urodzę wcześniej
100 zł za fartuch?? masakra jakaś toć to kawał folii

Boli mnie brzuch i teraz nie wiem czy to żołądek, czy skurcze jakieś chyba zaparzę sobie miętówki...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości