Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 15:01   #3631
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuchj
100 za fartuch,to już taniej w sklepie z odzieżą roboczą kupi,co za zdzierstwo
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:04   #3632
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Agatek oj tam kawał folii, u nas płaci się cegiełkę 100 zł , a koszt jednej cegły to złotówka :P
aaaa dzisiaj Elunia wyszła z małym ze szpitala

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:05   #3633
NataliaM1103
Rozeznanie

Zwykłe fartuchy dla odwiedzających kosztują 4 albo 8 zł.

A to ,że ten fartuch dla odoby towarzyszącej przy porodzie tyle kosztuja to pewnie tylko tak się mowi ,że to cena fartucha,a chodzi o to że ta druga osoba jest przy porodzie.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:08   #3634
kamciurka
Zakorzenienie

dokładnie to tak jak ta moja cegiełka

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:10   #3635
Lily Rose
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Milczałam dłuuuugo, a tutaj tyle się działo.

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym rodzicom!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Nie odzywałam się, bo nie miałam po prostu czasu, pochłaniała mnie praca i remont, który zresztą trwa do dnia dzisiejszego. Teraz ze względu na rozchodzące się boleśnie spojenie łonowe i jego odwapnianie zaczęłam odpoczynek na zwolnieniu lekarskim i mam czas was nadrobić. Sporo leżę więc i na wizaż znalazł się czas.

Czy któraś z was też cierpi na ból tego spojenia???
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie znowu

My zaczęliśmy z synkiem 36 tydzień, czyli to już 9 miesiąc!! Jak na razie cisza, miałam niedawno wizytę, szyjka lekko skrócona i to tyle z objawów przedporodowych

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:22   #3636
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziwnie się czuję... wzięłam dwie nospy i idę spać...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:23   #3637
agacia_cz
Zadomowienie

jestem po wizycie zostałam potraktowana z góry bo bedę rodzić w prywatnej klinice szok!
skierowania na okr gr krwi mi nie wypisze bo nie bez łaski sama sobie zapłace za nie ;/ ledwo na posiew pochwy wypisał oczywiście z fochem
no i co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:30   #3638
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ojj nie nadrobiłaś do końca koleżanko
pisałam ostatnio, że z hypotrofią nie czekają tak jak z cukrzycą czy nadciśnieniem- wywołują wcześniej... dlatego skierowanie mam już wcześniej
Nie bij Mozliwe, ze coś ominęłam, bo w szpitalu na telefonie ciężko mi się nadrabiało :/
Cytat:
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch

ja na wywołanie porodu mam skierowanie na 17 stycznia,no chyba ,że urodzę wcześniej
Z czego ten fartuch??? Ze złota?? Bzdura, po prostu pobierają opłatę za poród rodzinny, według mnie bezprawnie. To się nazywa "rodzić po ludzku" .... Taaakkk, po ludzku dla tych, których stać, a reszta pal sześć ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:36   #3639
pearpearl
Wtajemniczenie

Nooo nieeeeee
Juz tak bylo dobrze z tymi moimi tesciami, a teraz znowu wpadli dla glupi pomysl i mnie mecza.
Tesciowa robi jakies babskie urodziny w knajpie u szwagra i oczywiscie
''byloby milo, gdyby Malgosia sie pokazala, chociaz na 5 minut''. Nikogo tam nie znam, na oczy nie widzialam, same stare baby, a ja mam co, za malpke do ogladania robic? zjawisko przyrodnicze?
Dla nich to 5 minut, a dla mnie cala wyprawa. Leze calymi dniami w lozku, bo jak pochodze, to mnie wszystko napier.... ICH znajomy gin kazal mi lezec,odpoczywac, a tutaj ciagna mnie na jakies urodziny. Noz kur.... mac. Dowiedzieli sie, ze parapetowke robimy, to skoro na to mam sile, to tu tez moglabym sie pojawic. No ale na parapetowce jestem u siebie, moge sobie lezec,czy siedziec i mam wokol swoich znajomych, a jak sie zmecze, to ide do swojego lozka i dalej tz z nimi siedzi. No oszaleje

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
jestem po wizycie zostałam potraktowana z góry bo bedę rodzić w prywatnej klinice szok!
skierowania na okr gr krwi mi nie wypisze bo nie bez łaski sama sobie zapłace za nie ;/ ledwo na posiew pochwy wypisał oczywiście z fochem
no i co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
chamidlaki, ale tak to niestety bywa
u mnie w grajdolku tez robia problemy, jak zobacza w karcie ciazy lekarza z grajdolka 30 km od naszego - przez zazdrosc

pamietaj, ze zawsze jest jakas granica bledu przy pomiarach, wiec moze nie ma sie czym martwic

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Czubasku, no to kciuki za Ciebie i za Mala, zebyscie dotrwaly na spokojnie. Nie wiedzialam z ta anemia...

Caly czas mysle o Zuzi...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:52   #3640
Lucy1111
Zakorzenienie

Czubasku, witaj w domu odpoczywaj dużo.
A że anemia może wywołać szybszy poród?!
na jakim poziomie musi być hemoglobina? ja mam 10,9 :/

Pearl, to danie meksykańskie, o którym pisała Inutil możesz podawać w bulionówkach albo na talerzach, a bułka na zagrychę

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Teraz ze względu na rozchodzące się boleśnie spojenie łonowe i jego odwapnianie zaczęłam odpoczynek na zwolnieniu lekarskim i mam czas was nadrobić. Sporo leżę więc i na wizaż znalazł się czas.

Czy któraś z was też cierpi na ból tego spojenia???
ja byłam w szpitalu z podejrzeniem rozchodzącego się spojenia, bo bolało (i boli) jak cholera :/ na szczęście wynik jest w normie.
Witaj z powrotem

kurde, czekam na księdza, a ten nie przyłazi!! Zaczął łazić o 14:00, gdzie on siedzi?!! Miałam robić naleśniki na obiad, ale chciałam poczekać aż ksiądz sobie pójdzie.... w tej sytuacji chyba zacznę je smażyć a co...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:55   #3641
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Czubasku, witaj w domu odpoczywaj dużo.

to moze dlatego mnie tak szybko bierze ja cala ciaze mam max 10, dopiero teraz mialam 11,2
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:56   #3642
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl, to danie meksykańskie, o którym pisała Inutil możesz podawać w bulionówkach albo na talerzach, a bułka na zagrychę
ale ja mam tylko 6 miseczek
Cytat:
Napisane przez Lucy
kurde, czekam na księdza, a ten nie przyłazi!! Zaczął łazić o 14:00, gdzie on siedzi?!! Miałam robić naleśniki na obiad, ale chciałam poczekać aż ksiądz sobie pójdzie.... w tej sytuacji chyba zacznę je smażyć a co...
pewnie wpiernicza u kogos obiad

Stary 2012-01-09, 16:02   #3643
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
mnie tez kiedys potraktowali jak zlo konieczne bo operacje kolana mialam w prywatnej klinice (ale na kase i nie zaplacilam ani grosza) a na wizycie w przychodni (mialam komplikacje) prawie mnie pan doktor wywalil z gabinetu jak przeczytal gdzie mnie operowano
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:06   #3644
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a ja juz po wosp...
duuuuzo ludzi bylo i kazdy musial sie obcierac o moj brzusio niepodobalo mi sie to chyba powinnam jakis ochraniacz na niego zalozyc przed wyjsciem... pozniej juz chodzilam z dlonmi na brzuchu zeby w razie jakijs draki byc w pogotowiu dla brzucholca
no i mam serduszko czerwone i niebieskie i monete w ksztalcie serduszka i szaliczek mi mezus kupil zeby w szyjke mi nie bylo zimno i swiecące uszy krolika hahaha - to w ramach glupawki łacznie przechodzone 4,5 godziny bez odpoczynku
Ja już od dawna chodzę z rękami przed brzuchem, żeby zahaczali tylko o ręce, bo nigdzie na to nie patrzą i wparadowują prosto na brzusia, a to nie dość że nie jest przyjemne to jeszcze jak mocno wlezie to i krzywdę może zrobić.

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Mój mąż mnie rozbroił
M:Ile jest wód płodowych 2l?
O: nie mam pojęcia a czemu?
M:Bo zastanawiam się czy mi zalejesz siedzenie w samachodzie
Normalnie ślubnym wałkiem mu natrzepie
Też mam wałek ślubny Taki wielki, pewnie by bolało.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
muszę kupić inny laktator i próbować odciągać bo ten co mam jest do dupy męcze sie godzine i tyle co nic w butelce a ręcznie jak wyciskam to leci tego mleka sporo
Próbuj, może na razie ręcznie wyciskaj żeby jak najwięcej pobudzać produkcję? A Bebiko to mleko na którym moja 21-letnia siostra jeszcze się chowała i było wtedy bardzo dobre.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY nie będzie mnie parę dni bo

ODESZŁY MI WODY, dziś rano o 6:40

Nie mam netu w komórce ani nie biorę lapka, więc będę się kontaktować smsiorami

trzymajcie kciuki za mnie

PAAAAAAAAAA
Gratulacje, a już się tak dołowałaś. Niedługo poznamy twoją kruszynkę

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!

czesc w ogole
z rańca na badaniach byłam ze wzgl na moje opuchniete nogi
ide czytac
Trzymam kciuki

Cytat:
na razie nie próbowałam z nospą bo nie był to jakis silny ból (a ja raczej z tych co to leki na samym końcu )

a co do mieszkania w kibelku to ja chyba tez wezmę sobie podusię, kocyk i gites... mamy tak ogrzewanie podłogowe to nie zmarzne
Ja też z tych, nawet teraz jak mam przepisane leki doraźnie na wyższe ciśnienie i złe samopoczucie (razem) to raczej ich unikam.

Cytat:
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
W Madurowiczu podobno jest taki wymóg.
No właśnie, ma ktoś listę rzeczy niezbędnych do madurowicza?

Cytat:
Boroo toć się nie jedzie od razu do szpitala jak odejdą wody jak się nic nie dzieje oprócz odejścia wód to chcą taką osobę po 3-6 h
Jak dzwoniłam do szpitala to powiedzieli mi że jedzie się od razu ale bez paniki.

Cytat:
Nie martw się tym, ja rodziłam się z wagą 2800 i była dobra i nigdy nie było nic nie tak. Poza tym to może być błąd.

Dziewczyny co mają już dzieciaczki, jak często przychodzi do was położna z rejonu?

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:14   #3645
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
co do odejścia wód to moja prywatna położna powiedziała, ze zeby nie zwlekac- moze nie jechac na wariata nba gwizdkach do szpitala ale nie czekac bo
-ryzyko infekcji
-ryzyko wypadnięcia pępowiny (wtedy z kolei ryzyko ze dzidzia się poddusi)
-ryzyko, wypadnięcia np rączki (to tak jakby poród się zaczął nie tak jak trzeba....)
więc lepiej nie czekać za długo...

mi lekarz to samo powiedział że jak mi wody odejdą to jak najszybciej do spzitala bo moze sie tak zdarzyć ze wypadnie pępowina dziecko zacznie się pchać na świat przaydusi pępowine i zacznie się dusić myślałam ż etylko tak mnie straszy bo nigdy o takim czymś nie słyszałam ale jak jezdziłam do małego i tam siedziałam tyle godzin to w jeden dzień trafiłam jak przyszła lekarka i powiedziała pielęgniarkom ze mają uszykowac inkubator ze na 7 rodzi kobieta ciąża donoszona przyduszona pępowina :O wiec szok że udało mi sie na takie coś akurat trafić bo tak pewnei bym nie dowierzała

co do porodu moja mama (obojętnei kto by mi towarzyszył ojciec dziecka koleżanka kuzynka brat itp każdy płaci tyle samo)płaciła 150zł za to że mogła być przy mnie ale wiem ze w Poznaniu jest jeszcze jeden szpital gdzie liczą sobie 300zł za poród rodzinny

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć

Ja już od dawna chodzę z rękami przed brzuchem, żeby zahaczali tylko o ręce, bo nigdzie na to nie patrzą i wparadowują prosto na brzusia, a to nie dość że nie jest przyjemne to jeszcze jak mocno wlezie to i krzywdę może zrobić.

Też mam wałek ślubny Taki wielki, pewnie by bolało.

Próbuj, może na razie ręcznie wyciskaj żeby jak najwięcej pobudzać produkcję? A Bebiko to mleko na którym moja 21-letnia siostra jeszcze się chowała i było wtedy bardzo dobre.

Gratulacje, a już się tak dołowałaś. Niedługo poznamy twoją kruszynkę

Trzymam kciuki

Ja też z tych, nawet teraz jak mam przepisane leki doraźnie na wyższe ciśnienie i złe samopoczucie (razem) to raczej ich unikam.

W Madurowiczu podobno jest taki wymóg.
No właśnie, ma ktoś listę rzeczy niezbędnych do madurowicza?

Jak dzwoniłam do szpitala to powiedzieli mi że jedzie się od razu ale bez paniki.

Nie martw się tym, ja rodziłam się z wagą 2800 i była dobra i nigdy nie było nic nie tak. Poza tym to może być błąd.

Dziewczyny co mają już dzieciaczki, jak często przychodzi do was położna z rejonu?

u mnie jak narazie była 3,5,dziś i kolejna wizyta w piątek i potem jeszcze 2 wizyty
Stary 2012-01-09, 16:21   #3646
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski.. czkekam na ksiedza wiec mam chwilek..

Miss Zuzia i Likas trzymam kciuki

Monia co do mleka u mnie szpitalu mowili ze dla chlopca tylko i wylacznie bebiko. dla dziewczynki bebilon.
a co do pokarmu moze sprobuj to co mi mowili w szpitalu masowac cycuchy pod prysznicem polewajac ciepla woda a nawet b.ciepla jesc rano zupe mleczna i pic rano kawe inke a wwieczorem bawarke i pic 3l wody i pokarm powinen naplynanc

ok bo juz ksiadz obok jest to lece

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:27   #3647
Oluska1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a co to takiego
Chodzi o adres twojej przychodni żeby szpital mógł ich powiadomic a oni położną

Dark lady
jest duży i wisi na honorowym miejscu co żeby go nie kusiło broić za bardzo

Byłam w aptece kupiłam fride, sól fizjologiczną do oczek i nakładki na sutki ale gruszki nie kupiłam bo same wielkie mieli A wy macie gruszki jak tak to jaki rozmiar bo mi babka mówiła że 5 jest za wielka
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:37   #3648
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA
LIKAS lada chwila będzie miała CC wiec będziemy miec kolejnego dzieciaczka! trzymamy kciukaski!!!!

czesc w ogole
z rańca na badaniach byłam ze wzgl na moje opuchniete nogi
ide czytac
:KCIUKI: ale super
Cytat:
doberek
a ja mam dzis lenia - dopiero co oczy otworzylam, za to jak je otworzylam to od razu sie obudzilam bo mialam KREW NA REKACH I KOSZULCE a potem sie okazalo ze w nocy opryche sobie przetarłam i cieklo z niej jak szalone
ej dzieuchy czy wy bierzecie smoczek dla dzidzi do szpitala ?? bo nie wiem czy przez te pierwsze dni bedzie taki uciszacz potrzebny czy nie brac i dopiero w domu sie wspomagac ??
ale bym miała schiza z rana jakbym zobaczyla krew....
położna mi mówiła żeby wziąć jakby co smoczek

Cytat:
co do odejścia wód to moja prywatna położna powiedziała, ze zeby nie zwlekac- moze nie jechac na wariata nba gwizdkach do szpitala ale nie czekac bo
-ryzyko infekcji
-ryzyko wypadnięcia pępowiny (wtedy z kolei ryzyko ze dzidzia się poddusi)
-ryzyko, wypadnięcia np rączki (to tak jakby poród się zaczął nie tak jak trzeba....)
więc lepiej nie czekać za długo...
moj prywatna też mówiła to samo
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Jak się zdrzemnę to nadrobię.
super że już w domku!!!
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

No a teraz lecę szorować kocura i do gina, trzymajcie kciuki
ała!!
Cytat:

aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!
ooo następne kciuki trzymam
Cytat:

tez o tym słyszałam - i najprawdopodobniej dlatego miałam plamienia i musiałam przez to leżeć
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mi lekarz to samo powiedział że jak mi wody odejdą to jak najszybciej do spzitala bo moze sie tak zdarzyć ze wypadnie pępowina dziecko zacznie się pchać na świat przaydusi pępowine i zacznie się dusić myślałam ż etylko tak mnie straszy bo nigdy o takim czymś nie słyszałam ale jak jezdziłam do małego i tam siedziałam tyle godzin to w jeden dzień trafiłam jak przyszła lekarka i powiedziała pielęgniarkom ze mają uszykowac inkubator ze na 7 rodzi kobieta ciąża donoszona przyduszona pępowina :O wiec szok że udało mi sie na takie coś akurat trafić bo tak pewnei bym nie dowierzała

co do porodu moja mama (obojętnei kto by mi towarzyszył ojciec dziecka koleżanka kuzynka brat itp każdy płaci tyle samo)płaciła 150zł za to że mogła być przy mnie ale wiem ze w Poznaniu jest jeszcze jeden szpital gdzie liczą sobie 300zł za poród rodzinny

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

[/B]

u mnie jak narazie była 3,5,dziś i kolejna wizyta w piątek i potem jeszcze 2 wizyty
to ile w sumie tych wizyt?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:43   #3649
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nooo nieeeeee
Juz tak bylo dobrze z tymi moimi tesciami, a teraz znowu wpadli dla glupi pomysl i mnie mecza.
''byloby milo, gdyby Malgosia sie pokazala, chociaz na 5 minut''. Nikogo tam nie znam, na oczy nie widzialam, same stare baby, a ja mam co, za malpke do ogladania robic? zjawisko przyrodnicze?
Dla nich to 5 minut, a dla mnie cala wyprawa. Leze calymi dniami w lozku, bo jak pochodze, to mnie wszystko napier.... ICH znajomy gin kazal mi lezec,odpoczywac, a tutaj ciagna mnie na jakies urodziny. Noz kur.... mac. Dowiedzieli sie, ze parapetowke robimy, to skoro na to mam sile, to tu tez moglabym sie pojawic. No ale na parapetowce jestem u siebie, moge sobie lezec,czy siedziec i mam wokol swoich znajomych, a jak sie zmecze, to ide do swojego lozka i dalej tz z nimi siedzi. No oszaleje

Pearl, powiedz po porstu, że nie czujesz się na siłach i już. Albo jak nie ustąpią, to zgódź się, a potem w dzień wizyty zadzwoń i powiedz, że źle się czujesz i nie dasz rady
Ja bym nie słuchała głupich gadek
Ja teraz nie jestem w stanie nawet ustać w kuchni 5 minut, żeby herbatę zrobić, nie mówiąc o wycieczkach gdziekolwiek
Cytat:
Któraś gorliwie wierząca parafianka uraczyła go obiadem (albo nawet niejedna) ...
Ciekawe, o której do nas przyjdzie?? Miał o 16 zacząć w pierwszej klatce (my w drugiej mieszkamy) ...
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski.. czkekam na ksiedza wiec mam chwilek..

Miss Zuzia i Likas trzymam kciuki

Monia co do mleka u mnie szpitalu mowili ze dla chlopca tylko i wylacznie bebiko. dla dziewczynki bebilon.
a co do pokarmu moze sprobuj to co mi mowili w szpitalu masowac cycuchy pod prysznicem polewajac ciepla woda a nawet b.ciepla jesc rano zupe mleczna i pic rano kawe inke a wwieczorem bawarke i pic 3l wody i pokarm powinen naplynanc

ok bo juz ksiadz obok jest to lece
To jest jakaś różnica???

Stary 2012-01-09, 16:44   #3650
pearpearl
Wtajemniczenie

Ogladalam wczoraj "Drive" i dzisiaj caly dzien slucham muzyki z tego filmu. Polecam jedno i drugie, gdyby ktoras sie nudzila i zastanawiala, co obejrzec.
taki maly off topic

Stary 2012-01-09, 16:45   #3651
dph
Rozeznanie

Cytat:
nie martw się na pewno u któregoś był błąd pomiaru

Cytat:
Nooo nieeeeee

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

chamidlaki, ale tak to niestety bywa
u mnie w grajdolku tez robia problemy, jak zobacza w karcie ciazy lekarza z grajdolka 30 km od naszego - przez zazdrosc

pamietaj, ze zawsze jest jakas granica bledu przy pomiarach, wiec moze nie ma sie czym martwic

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Czubasku, no to kciuki za Ciebie i za Mala, zebyscie dotrwaly na spokojnie. Nie wiedzialam z ta anemia...

Caly czas mysle o Zuzi...
nie daj się teściom!

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
mnie tez kiedys potraktowali jak zlo konieczne bo operacje kolana mialam w prywatnej klinice (ale na kase i nie zaplacilam ani grosza) a na wizycie w przychodni (mialam komplikacje) prawie mnie pan doktor wywalil z gabinetu jak przeczytal gdzie mnie operowano
uwielbiam naszą polską służbę zdrowia

Ciekawe jak tam dziewczyny czy któraś już urodziła....
Stary 2012-01-09, 16:45   #3652
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
nie martw się,też tak miałam,lekarz wyjaśnił mi ,że każdy sprzet ma inne normy!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:47   #3653
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
U nas dzis na obiad beda kupne pyzy z miesem, bo nie mam weny na zabawe w kuchareczke
U nas też jakoś w tym tygodniu będą, bo mamy smaka na Lidlowe
Póki co na jutro obiad jest, potem zrobię zupkę porowo-ziemniaczkowo-cebulową, potem szpinak, to może na sobotę się wpasują

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Jak się zdrzemnę to nadrobię.
Super, że już jesteś w domu

Cytat:
aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!

Cytat:
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch
Mi kolega mówił, że go poprosili o zakup "cegiełki", a dali w zamian za banknot fartuch
Jakby co, to ten sam szpital co Natalia pisze
Jutro tam idę, ciekawe co mi powie ta znajoma położna
_________________________ __
właśnie wymyśliłam sobie, żeby upiec ciastka czekoladowe... tylko muszę skoczyć do sklepu po kakao
Ale najpierw, to chyba wszamam drugą połówkę jabłka albo pomarańczko
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:48   #3654
uska000
Zadomowienie

Renata ja mam gruszke 2 i jest do du** tzt byl kupowac i nie sprawdzil na miejscu dala mu taka zykle gumowa i ona nie ciagnie wogole nawet jak kozka jest juz blisko to musze bagietka bo ona ma problem;/ wwiec jak bedziesz kupowac to poodobno kanpola jest dobra ale popros pania zeby ci pokazala na skorze czy zasysa..

Bebilon mniej tuczy co jest wazne przy dziewczynkach, a bebiko dla chlopca bo ma jakis tam skladnik odzywczy ktory jest potrzebny chlopcu polozna mi to lepiej tlumaczyla ale juz zapomnialam;p

Stary 2012-01-09, 16:57   #3655
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, powiedz po porstu, że nie czujesz się na siłach i już. Albo jak nie ustąpią, to zgódź się, a potem w dzień wizyty zadzwoń i powiedz, że źle się czujesz i nie dasz rady
Ja bym nie słuchała głupich gadek
Ja teraz nie jestem w stanie nawet ustać w kuchni 5 minut, żeby herbatę zrobić, nie mówiąc o wycieczkach gdziekolwiek
tylko ze ta impreza jest dzisiaj o 20 i oni teraz wydzwaniaja do tzta, zeby mnie zmobilizowal
i dowiedzieli sie od siostry tzta, ze robimy parapetowke w sobote i teraz twierdza,ze w takim razie dzisiaj tym bardziej bede miala sily przyjsc na 5 minut

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
nie daj się teściom!
z nimi nie jest tak latwo

Cytat:
Bebilon mniej tuczy co jest wazne przy dziewczynkach, a bebiko dla chlopca bo ma jakis tam skladnik odzywczy ktory jest potrzebny chlopcu polozna mi to lepiej tlumaczyla ale juz zapomnialam;p
o kurcze, nie wiedzialam
forum uczy, forum radzi, forum nigdy cie nie zdradzi

Stary 2012-01-09, 16:59   #3656
dph
Rozeznanie

Cytat:
no nie wytrzymam a chłopcy mogą być utuczeni? nie mogę co to już nie wymyślą
Stary 2012-01-09, 17:02   #3657
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, nie miałam pojęcia Ale dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to, że może być jakaś różnica

Gdzie ten ksiądz?? Nie cierpię tak siedzieć i czekać ..
Chcę się przebrać z powrotem w moje portaski i zdjąć stanik

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
tylko ze ta impreza jest dzisiaj o 20 i oni teraz wydzwaniaja do tzta, zeby mnie zmobilizowal
i dowiedzieli sie od siostry tzta, ze robimy parapetowke w sobote i teraz twierdza,ze w takim razie dzisiaj tym bardziej bede miala sily przyjsc na 5 minut
5 minut?? A jakbyś wyszła faktycznie po 5 minutach, to by pewnie obraza była...
Ja bym tym bardziej powiedziała, że źle się czuję i już. W sobotę może będziesz się czuła lepiej, a dzisiaj wcale nie musisz być na siłach latać po imprezach ..

Stary 2012-01-09, 17:09   #3658
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aha, nie miałam pojęcia Ale dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to, że może być jakaś różnica

Gdzie ten ksiądz?? Nie cierpię tak siedzieć i czekać ..
Chcę się przebrać z powrotem w moje portaski i zdjąć stanik [COLOR="Silver"].
moj wlasnie poszedl posiedzial 2 minuty bo powiedzial ze goraco i ze dziecka nie bedzie budzil;p wzial koperte i w nogi ;p

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no nie wytrzymam a chłopcy mogą być utuczeni? nie mogę co to już nie wymyślą
nie o t dokladnie chodzilo ona tlumaczyla ze dziewczynki maja jakis hormon ktory wplywa na cos co ma w skladzie bebiko ze tuczy.. ale poleca bebiko bo jest ogolnie dostepne..

Stary 2012-01-09, 17:12   #3659
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo nie dam rady my z Sebą jesteśmy w końcu w domku, dziękujemy za pozdrowienia i gratulujemy maleństw i życzymy szybkich porodów
u nas już ok mały wyzdrowiał i dziś spędzi pierwszą noc w swoim łóżeczku, ja mam lekkiego stresa jak to będzie.
Buziakuje Was mocno
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 17:21   #3660
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Przespałam sie 2 godzinki razem z małą, staram się odsypiać noce ile mogę. Milenka jak już sie naje to spi 3 do 4 godzin ale czasami karmienie trwa 2 godz. a cyce bolą

Dzisiaj była połozna i wszystko oki. Tż wziął sobie jeszcze na ten dzień wolne ale jutro już zostaje sama

Troche hormony mi szaleją, bo co chwilę chce mi się ryczeć.....a bo to mała miała czerwone plamki....wyrodna matka......mała się nie najada.....wyrodna matka.......płacze wyro......itd itp..........Ale siostra mnie troche wczoraj podbudowała i już mi lepiej

I jak ?? urodziła któraś??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości