Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 12:09   #3331
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Patik ja kupiłam na all taki polecam bo pasuje nawet do fotelika.I jest ciepły. Nie chciałam polarowego.

Crazy dziękuje

Dziubek Ja dzisiaj się fitnessuje.

Na 14stą idziemy do doktorka.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:15   #3332
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dziękuję za kciuki Osłuchowo Dominik czysty, kaszel brzydki, dostaliśmy nowy syrop wykrztuśny. Oprócz tego calcium i antybiotyk do środy. Źle nie jest Jutro rano na krew, zbadamy żelazo i crp.

Zanetaa kciuki za lekarza
Dziubek Zazdroszczę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:17   #3333
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziubek wrócił, Dziubek wrócił, Dziubek wrócił

To mąż niby ważniejszy od nas?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Nateczko - jeszcze Ty się odezwij, bo Cię nie ma od dwóch dni

.

wiesz od ok roku więcej czasu miałam dla Was to teraz coś się mężowi należało

dla Tymka za postępy i dal pozostałych wyczynowców

a moje dziecko uczy się gwizdać naśladuje nas , składa ustka i dmucha powietrze
no i moje anty brzuszkowe dziecko samo się przewraca podczas snu na brzuszek i śpi !!!!! jestem w szoku
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:18   #3334
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A powiedz mi Carmela, czy te czwórki dużo większe od trójek? Bo zastanawiam się nad zakupem, bo Maja też parę razy 3ki przesikała, no i cisną ją już trochę, mam wrażenie
Na pierwszy rzut oka wydały mi się takie same jak trójki, ale przy zakładaniu i dopinaniu jest różnica.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:27   #3335
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:31   #3336
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Mówicie o jakimś filmie. Chyba nie zerknę, boję się.

Wczoraj jeszcze na zajęciach z klinicznej, profesorka mówiła o schorzeniach.
Wiedziałycie, że Amelia to schorzenie polegające na porodzie dziecka bez kończyn ? Korpus i główka. Ja nie. Wiedząc to, już nie dałabym dziecku takiego imienia.

A tak w ogóle to humor mam jakiś dupny. Igor mi marudzi, chce na rękach, nie mam siły z nim chodzić ( 12 kg ), odkładam go, ryk, znowu ręce i tak w kółko...
Marzę, by zaczął raczkować, może wtedy mi z rąk zejdzie.

I chyba ta pogoda mnie dobija, szaro, buro, deszcz, wiatr... Nawet nie ma co marzyć o spacerze.

brumek myślałam o Tobie i ja nie wiem skąd ( wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrr obudził się, obudził, qrwa mac mam dość )
ja słyszałam o znaczeniu tego imienia ale i tak strasznie mi się podoba

Cytat:
Patik ja kupiłam na all taki polecam bo pasuje nawet do fotelika.I jest ciepły. Nie chciałam polarowego.

Crazy dziękuje

ja od wtorku nastepnego wracam na basen
życzę udanej zabawy na fitnesie !!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki Osłuchowo Dominik czysty, kaszel brzydki, dostaliśmy nowy syrop wykrztuśny. Oprócz tego calcium i antybiotyk do środy. Źle nie jest Jutro rano na krew, zbadamy żelazo i crp.

Dziubek Zazdroszczę
dobrze , że osłuchowo ok !! zdrówka

ale nie ma czego zazdrościć , dla mnie to kropla w morzu ale fajnie,że cokolwiek ruszyło

a my jutro jedziemy na szczepienie, ostatnia dawka 6 w1 i 1 pneumo . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok , bo jak go nie zaszczepi to zostaniemy ze szczepionkami do wyrzucenia
Stary 2012-01-09, 12:35   #3337
83monia
Zakorzenienie

wlasnie ogladam Bobasy i mam przemyslenie - dzieciak z USA to musi byc maly Polak! bo jest ok 34 minuty taki moment ze siedzi w domu i kupe robi i... ma na glowie czapeczke!!!! a ta mala murzyneczka to chyba pila z takiej plytkiej rzeki bo na kałuze ta woda o wiele za czysta byla. a co ma mala japoneczka w wózku [podczas wizyty w zoo? APARAT

kinga jeszcze ani razu sie nie obrocila z brzuszka na plecy, odwrotnie to z uporem maniaka... wlasnie spi bo noc kiepska (zasnela o 22 ale budzila sie 3x na żarcie) i przy okazji weranduje - lezy w pokoju z otwartym oknem.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-09 o 12:41
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 12:39   #3338
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
j

Żanetka idzie jako tako po tygodniu -2,5 ale przynajmniej wiem, że to tłuszcz schodzi a nie woda jak w dukanie bo tam się bardzo szybko chudnie na początku ale niestety to tylko woda więc dla mnie żadna radość
dziubek -2,5 kg. w tydzień to nie za dużo?? czy oby napewno tracisz tłuszcz a nie wodę??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:06   #3339
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ubezpieczyciel herbatę wypił?
Nie, poprosil o nowa..., choc ten pierwszy lyk musial przelknac

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG, Karolinee- a może jednak ugotować zupkę?ja mam dzieci w wieku Waszych dzieci. Ugotowałam dwa dni temu zupkę ziemniak+marchewka+ oliwa z oliwek ,pomroziłam po 100ml i co dzień rozmrażam porcję do tego dolewam trochę wody/zby się to za gęste nie zrobiło/ i daję łyżkę kaszki ryżowo-pszennej z bobovity i powiem Wam,że Nikoś z dnia na dzień co raz to bardziej chętny do jedzenia wg najnowszych zaleceń dziecku po 4 m-cu można już podać raz dziennie zupkę a taka ugotowana przez mamę to dopiero rarytas My póki co też tylko na cycu i od dwóch dni ta zupka-ponieważ słabo przybieramy na wadze...mam nadzieję,że teraz kalorie wpłyną na przyrost wagi.

AgaG. mam nadzieje,że Ty też się na mnie nie złościsz...ja po prostu jestem ostatnio przewrażliwiona na punkcie alergii

AgaG. Stapelka,Aania,Mamad może udało by nam się umówić na jakieś spotkanko z dzieciaczkami
1. z zupkami startujemy po 6 m-cu
2. no cos Ty!
3. u mnie wchodza w gre jedynie godziny dopoludniowe i galeria odpada, a tak to bardzo chetnie!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata leży koło mnie i mówie, ze mama do wizazowych cioc pisze, napisać im coś od Ciebie i oto wiadomość od Agu

Agu, ada, bubababiagiabakuewu
Agu, my tez Cie kochamy!

Cytat:
Napisane przez alibany;31494442
Zostałam sama z małą, tż wybył w końcu w delegacje na ponad tydzień, po prawie miesiącu siedzenia w domu:) Dobrze nam to zrobi:)
A w związku z jego wyjazdem, ja postanowiłam "naprostować" Alę , bo rozbestwiona jest strasznie!!! I tak dzisiaj zasnęła sama w swoim łózeczku!! [COLOR=black
ostatni miesiąc zasypiała albo przy cycusiu albo bujana na moich rączkach[/COLOR]
Poza tym przeprosiła się z butelką i wypija z niej moje mleczko! (wody, soczku, herbaty niestety nie, ale mleczko mnie cieszy, bo jest nadzieja, że mogę ja z kimś zostawić a sama spokojnie pojechac np. na zakupy) W ogóle to planowałam karmić UU do 6mca i co...? 3dni temu Ala skończyła pół roczku a mi się nie widzi odstawianie od piersi Myślę, że do pierwszego ząbka będę karmić ale na nie się póki co nie zanosi
To tyle o nas, lecę Was jeszcze poczytać

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię, muszę Wam WYTRĄBIĆ że moje dziecko 1,5 godziny temu po raz pierwszy w swoim życiu przekręciło się samodzielnie z placów na brzuszek Jego mama odtańczyła na to dziki taniec radości, zakończony skokiem na, stojącego i obserwującego to z lekkim szokiem na twarzy, męża. Mąż się zgiął w pół, ale jakoś to udźwignął.
A serio to dawno się tak z niczego nie cieszyłam Tymek też dziwnie na mnie patrzył, jak skakałam po łóżku, krzyczałam i co chwilę go obcałowywałam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś zasnął, jak zwykle ostatnio po wieczornym płaczu...
Zabki?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Zrobilam pycha salatke Z tunczyka i makaronu razowego mniami mniami. Jutro idziemy do kontroli. Mam nadzieje, ze i ja i Szymek bedziemy zdrowi. Zamowilam tez malemu pajace na allegro, bo mi wyrosl ze wszystkich. Zostaly zaledwie dwa.
Zaciskam kciuki za kontrole!

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie

Bardzo dziekujemy za kciuki na USG wyszlo wszytsko wporzadku watroba juz nie jest powiekszona i juz nie wystaje poza łuk żebrowy jestesmy bardzo zadowolenie ze wszytsko jest wporzadku z nasza Karolinka jeszcze raz dziekujemy wszytskim za kciuki działają !!
Super, ze z watroba wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
No i jeszcze dziś ważny dzień bo Lila kończy dziś pół roku

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Malwinka usnęła 10 minut temu . Idą kolejne dwa zęby na dole, przecież ona ma dopiero 4,5 miesiąca...Do jutra.
Oh, bidulka! Zeby szybko wyszly!

Kurcze zaczelam odpowiadac rano, ale w miedzyczasie bylam na zakupach (kupilam sobie buty i odebraklam paczuszke hippa w Rossie) i pewnie od tego czasu juz milion postow. Ale fajnie tak czasem gdzies wyjsc.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:21   #3340
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziubek -2,5 kg. w tydzień to nie za dużo?? czy oby napewno tracisz tłuszcz a nie wodę??
widze po brzuchu ze sie zmniejsza a tam sam tłuszcz
na dukanie po 5 dniach mialam -5 i to była woda
więc wg mnie to sie tłuszczyk spala
Stary 2012-01-09, 13:22   #3341
zanka205
Zakorzenienie

popłakałam się http://www.youtube.com/watch?v=0cNUq...layer_embedded

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:30   #3342
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Patik:
"Kwiat Pustyni"
"Córka Nomadów"
"Przełamać Tabu"

Kajool właśnie doczytałam,ze mieszka w gdańsku w wikipedii...

Wszystkiego najlepszego za miesięcznice i nowe umiejętności.
Stary 2012-01-09, 13:31   #3343
83monia
Zakorzenienie

zanka - ja też mimo iz znalam ten filmik...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:31   #3344
marzena_S
Zadomowienie

Youyou, wszystkiego najlepszego dla półrocznej Lilki!

Brumek
, my też wybieramy się w tym tygodniu na pływanko- w środę lub czwartek.

Cytat:
Malwinka usnęła 10 minut temu . Idą kolejne dwa zęby na dole, przecież ona ma dopiero 4,5 miesiąca...Do jutra.
Malwinka idzie jak burza z zębami. Na górze już wyszły jej jedynki?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Marzena chwile grozy przeżyłaś. A co to za środek? co nim szorowałaś? to u Hani w pokoju?
To był żel do czyszczenia kamienia i rdzy z serii For Home (coś jak oriflame, czy avon) - dostaliśmy od teściowej... Tż czyścił łazienkę, a że mieszkanie małe to zapach szybko się rozszedł pomimo otwartych okien. Jak na razie Hania zachowuje się normalnie i mam nadzieje, że nic podobnego się już nie powtórzy.

Wiecie co, nie mogę się nadziwić jak takie maluchy się szybko rozwijają. Hania pięknie przewraca się z pleców na brzuch, łapie za stópki, rzuca pieluchami leżąc na przewijaku i ciągnie miśki z karuzeli (do których przed chwilą jeszcze nie dosięgała). Jak zasypia w łóżeczku to wszystko fruwa, kołdrę zbija w kulkę, smoka wyrzuca poza łóżko, a nogami tak wierzga że w łóżeczku zastaję ją leżąco w poprzek z gołymi nogami i pampersem na wierzchu. Taki mały diabeł tasmański się z niej zrobił i pomyśleć, że jeszcze niedawno leżała jak placek ruszając tylko główką.
Stary 2012-01-09, 13:33   #3345
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja też....
Stary 2012-01-09, 14:27   #3346
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

zanetaa dla mnie ten jest za drogi. Teraz w ogóle sie zastanawiam nad śpiworkiem, bo wypróbowałam ten darowany wózek i przykryłam ją dwoma kocykami - na jedno wyszło. Wózek porażka, bo wieje z każdej strony, i rączka nie jest przekręcana i Sara płacze bo mnie nie widzi

Kciuki za wizytę.

Jakiś przepis na karkówkę zarzućcie

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:29
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:31   #3347
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Mówicie o jakimś filmie. Chyba nie zerknę, boję się.

Wczoraj jeszcze na zajęciach z klinicznej, profesorka mówiła o schorzeniach.
Wiedziałycie, że Amelia to schorzenie polegające na porodzie dziecka bez kończyn ? Korpus i główka. Ja nie. Wiedząc to, już nie dałabym dziecku takiego imienia.

A tak w ogóle to humor mam jakiś dupny. Igor mi marudzi, chce na rękach, nie mam siły z nim chodzić ( 12 kg ), odkładam go, ryk, znowu ręce i tak w kółko...
Marzę, by zaczął raczkować, może wtedy mi z rąk zejdzie.

I chyba ta pogoda mnie dobija, szaro, buro, deszcz, wiatr... Nawet nie ma co marzyć o spacerze.

brumek myślałam o Tobie i ja nie wiem skąd ( wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrr obudził się, obudził, qrwa mac mam dość )
ja wiedzialam juz od dawna o znaczeniu tego imienia
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dobra, to teraz, żeby raz na kilka dni było 'po bożemu' to się przywitamy
Dzień dobry
Dziękuje Wam za odpowiedzi, wszystko jej przekazałam, łącznie z tym, że najpierw powinna zmienić lekarza
film Bobasy - obejrzałam, jedyne, co mnie bardzo razi, to to, ze na tym cholernym świecie, w cieniu potęg gospodarczych są miejsca, gdzie nie można dziecku zapewnić nawet minimum sanitarnego. i to nic, że tam te dzieci są szczęśliwe, bo innego życia nie znają. odpowiednie warunki powinny się dziecku należeć ' z urzędu' i już. zabawki rzecz zbędna, ale żeby dziecko piło wode z kałuży to już jest poniżej godności.

zanetaa nie kojarze, czy któś Ci odpisał odnośnie zmieny mleka z 1 na 2. Więc najwyżej sie zdubluje zmieniasz stopniowo, codziennie zastępując miarke 1 miarką 2 i tak pierwszego dnia, jeśli Emi wypija np 120 ml mleka, dajesz 3 miarki 1 i jedną miarkę 2. kolejnego dnia dajesz 2 miarki jedynki i 2 dwójki i tak do dnia kiedy wyjdzie Ci sama 2

gluten ja sie nie boje, bo nie wprowadzam narazie. zgodnie z zaleceniami lekarki, czekam. Co prawda boje sie, że takie pozne wprowadzenie glutenu moze miec jakies ujemne skutki, ale Zuzke ciagle cos uczula, ze juz nie mam sil, wole nie ryzykowac. już nie pamiętam, kiedy miała gładka buzie, chyba nigdy

kto mnie oświeci, czy w ogóle jakakolwiek firma produkuje kaszki kukurydziene dla niemowląt?
ryzowej nie chce, bo później Zuzka ma problemy, ale kukurydzianych samych nie uraczyłam jeszcze nigdzie.

Dziubek mignęła mi na fb
ja mam kleik z nestle, w schlekerze kupilam

Cytat:
dziewczyny ma któraś do sprzedania śpiworek, taki do spacerówki np?
bo ten wózek co dostałam to typowo spacerowy...

coś w tym stylu http://allegro.pl/spiwory-polar-do-w...040569336.html
patik ja chyba mam dwa ale jeszcze musze sprawdzic, tylkow w domu bede dopiero w przyszlym tygodniu. Jak mam dwa to oddam za darmo tylko ewentualnie koszty przesylki
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Brumek

To był żel do czyszczenia kamienia i rdzy z serii For Home (coś jak oriflame, czy avon) - dostaliśmy od teściowej... Tż czyścił łazienkę, a że mieszkanie małe to zapach szybko się rozszedł pomimo otwartych okien. Jak na razie Hania zachowuje się normalnie i mam nadzieje, że nic podobnego się już nie powtórzy.

Wiecie co, nie mogę się nadziwić jak takie maluchy się szybko rozwijają. Hania pięknie przewraca się z pleców na brzuch, łapie za stópki, rzuca pieluchami leżąc na przewijaku i ciągnie miśki z karuzeli (do których przed chwilą jeszcze nie dosięgała). Jak zasypia w łóżeczku to wszystko fruwa, kołdrę zbija w kulkę, smoka wyrzuca poza łóżko, a nogami tak wierzga że w łóżeczku zastaję ją leżąco w poprzek z gołymi nogami i pampersem na wierzchu. Taki mały diabeł tasmański się z niej zrobił i pomyśleć, że jeszcze niedawno leżała jak placek ruszając tylko główką.
Mnie tez to zachwyca. Taki perszing z tego mojego Szymka

Bylismy na kontroli. Szymek juz ok ja jeszcze mam jakis obrzek :/ Ale Szymek schudl i to znacznie.On i tak juz drobny a wazy tylko 6500

I jeszcze zgubilam bucik od kombinezonu, wiecie gdzie taki moge kupic??
Stary 2012-01-09, 14:35   #3348
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
hej Kochane

Brumeczku gratulacje dla Tymka zdolniachy, u nas póki co tylko lezenie na boczku, ale mysle to kwestia kilku kilkunastu dni:d

Dziubku imponujący wynik, cały czas trzymam kciuki

Mamad

Mam pytanie jakie środki przeciwbólowe można brać przy karmieniu?

Umieram dziś na ból- gigant głowy

Miałam coś pisać ale wyleciała mi z głowy

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-01-09, 14:39   #3349
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Crazy dziękuje

daj znać co powiedział znachor

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Dziubek Zazdroszczę
grunt, że czysty z resztą powalczycie my jutro jedziemy na kontrole dziś ostatni dzień antybiotyków już mam dość tych lekarstw na spacer byśmy poszli a tu już 4 tydzień uziemieni

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja też....
no tylko nad kim płakać nad tym człowiekiem czy nad tym, że musi żebrać na ulicy

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
zanetaa dla mnie ten jest za drogi. Teraz w ogóle sie zastanawiam nad śpiworkiem, bo wypróbowałam ten darowany wózek i przykryłam ją dwoma kocykami - na jedno wyszło. Wózek porażka, bo wieje z każdej strony, i rączka nie jest przekręcana i Sara płacze bo mnie nie widzi

Kciuki za wizytę.

Jakiś przepis na karkówkę zarzućcie
ja karkóweczkę marynuję dzień wcześniej daję oliwy z oliwek do tego sól ,pieprz, przyprawa do grilla lub karkówki i dwa ząbki czosnku i na drugi dzień na grill mamy taki domowy, na polu byłoby dziś ciężko

Cytat:

Bylismy na kontroli. Szymek juz ok ja jeszcze mam jakis obrzek :/ Ale Szymek schudl i to znacznie.On i tak juz drobny a wazy tylko 6500

dobrze, ze już ok mały nadrobi zgubiony tłuszczyk
Stary 2012-01-09, 14:48   #3350
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Brumek

No wlasnie jeszcze u gory nie ma. Dwa na dole i kolejne dwa (dwojki) wychodza. Nie wiem czemu tak szybko i w takiej kolejnosci . A co do rozwoju dzieci masz racje - z dnia na dzien zmieniaja sie, ucza nowych umiejetnosci, to cudowne brac w tym udzial .

Pytania:
- czy mozna mrozic pokarmy przygotowane dla maluszkow w sloiczkach?
- moze lepiej pasteryzowac?
Jade do mamy za tydzien, moglabym sobie przygotowac zupki i przywiezc do tesciow pozniej.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:49   #3351
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

można na allegro kupić buciki zimowe futerkowe dla niemowląt

tego filmu co mówicie to nie chcę oglądać ..... ach ryczałabym strasznie

Marinko
u nas pogoda do d.upy .... ja też z małym nie wychodzę, boję się że katar wróci ...

dziewczyny widziałam w tesco promocję na pampersy premium za 36zł chyba ok 56 szt ... ile jest pieluch dada premium w paczce? nie jestem do dady bardzo przekonana ale jak jest dużo więcej to się pokuszę na dady a jak podobnie to kupię pampki

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:51
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:58   #3352
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a moje dziecko uczy się gwizdać naśladuje nas , składa ustka i dmucha powietrze
no i moje anty brzuszkowe dziecko samo się przewraca podczas snu na brzuszek i śpi !!!!! jestem w szoku
no to się należą!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zabki?
no niestety...
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

możesz brać paracetamol i ibuprofen, nie można np. aspiryny, polopiryny itp

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:04   #3353
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Mamad Karoline dla Waszych zdolych dzieci .

Bardzo dobrze Cie rozumiem. Teraz jestesmy u tesciow i juz nie raz tesciowa do mnie zebym dopajala mala, dawala jej zupki (Malwinka miala wtedy troche wiecejniz 3 miesiace). Mowilam jej, ze jest na UU i na razie nie bede wprowadzac nowych pokarmow, ale do niej nie dociera . A jak sobie pomysle, ze mam u niej w kuchni gotowac, to mi sie slabo robi . Z kolei jak bede karmic sloiczkami, to juz widze jej mine ile to pieniedzy trace, a mozna przeciez ugotowac ,
A masz możliwość gotowania z warzyw, które są ze sprawdzonego miejsca? Ja nie bardzo... Tzn. ziemniaki mamy ze wsi, ale jak dziś jednego wzięłam, to jednak już nie jest taki ładny jak na jesień. I kupię słoiczki. Nasza lekarka jest za słoiczkami do 1. roku życia. Powołam się na jej autorytet Potem to może juz będziemy kombinować, ale teraz nie ma sensu. A pieniadze mam swoje (na razie jeszcze macierzyński i urlop wypoczynkowy, a potem wychowawczy - najwyżej zasiłek przeznaczę na dziecko) i co komu do tego, na co je przeznaczę? Najlepiej się liczy cudze pieniądze...
Damy radę!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:14   #3354
jacieeeee
Wtajemniczenie

DaKara ja mrożę Ale jak gdzieś jedziemy to biorę "gotowca" ze sklepu, bo jakby mi się po drodze odmroziły to będzie kiszka. Jak chcesz je zabrać ze sobą to pewnie lepiej zawekować.
Kajool zdrowiej już

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:20   #3355
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wlasnie ogladam Bobasy i mam przemyslenie - dzieciak z USA to musi byc maly Polak! bo jest ok 34 minuty taki moment ze siedzi w domu i kupe robi i... ma na glowie czapeczke!!!! a ta mala murzyneczka to chyba pila z takiej plytkiej rzeki bo na kałuze ta woda o wiele za czysta byla. a co ma mala japoneczka w wózku [podczas wizyty w zoo? APARAT
Haha dobre

Cytat:
I ja

Cytat:
Ale Szymek schudl i to znacznie.On i tak juz drobny a wazy tylko 6500
O kurcze nadrobi na pewno

U nas drugi dzień z glutenem mama poszła do sklepu, znalazła w końcu kaszkę z bobovity bezmleczną z glutenem (tą, o której pisała babonik chyba) dosypała łychę do 100 ml wody z mlekiem i gitarra! A to zwykłe badziewie (czytaj kasza manna instant) wyrzucam w kąt, może dla siebie będę robić bo kiedyś lubiłam mannę z sokiem
Bilans: zalany doszczetnie śliniak i body pod spodem ale chyba smakowało nawet

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:21   #3356
Marina1
Zakorzenienie

słoneczko no, ale chwilę była zawet znośna podoga ( między 12 a 14 ) i udało nam się udać na spacerek godzinny. Jak przygotowania do wyjazdu ?

brumku miałam pisać, że myślałam o Tobie i po prostu mnie zadziwiasz - skąd w Tobie tyle optymizmu, ciepła, dobrego humoru, energii? szkoda, że nie wysyłasz fluidów przez monitor...
Chciałabym być taka jak Ty...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:22   #3357
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne

Cytat:

Brumek
No to będziemy razem przeżywać

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Umieram dziś na ból- gigant głowy
Tez tak ostatnio niepokojąco często mam. Jem Apap. Można wszystkie, które są paracetamolem lub ibuprofenem.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Damy radę!
Pewnie że dacie!

Cytat:
wiesz od ok roku więcej czasu miałam dla Was to teraz coś się mężowi należało
No niby tak, ale my jesteśmy zaborcze

Cytat:
a my jutro jedziemy na szczepienie, ostatnia dawka 6 w1 i 1 pneumo . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok , bo jak go nie zaszczepi to zostaniemy ze szczepionkami do wyrzucenia
Stary 2012-01-09, 15:24   #3358
BABONIK
Zadomowienie

Telik - zawsze bezpieczny paracetamol .

Kajool- moje dziecię ma 68cm i waży tylko 6300g. zaczynamy jeść zupki i licze na przybieranie na wadze będą nasze dzieci tyć razem

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:26   #3359
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
No wlasnie jeszcze u gory nie ma. Dwa na dole i kolejne dwa (dwojki) wychodza. Nie wiem czemu tak szybko i w takiej kolejnosci . A co do rozwoju dzieci masz racje - z dnia na dzien zmieniaja sie, ucza nowych umiejetnosci, to cudowne brac w tym udzial .

Pytania:
- czy mozna mrozic pokarmy przygotowane dla maluszkow w sloiczkach?
- moze lepiej pasteryzowac?
Jade do mamy za tydzien, moglabym sobie przygotowac zupki i przywiezc do tesciow pozniej.
Ja mroże w słoiczkach tych dzieciowych. Gotuje większą ilość i jednen jest na teraz, reszte mroże. Nic się nie dzieje (tylko nie zakręcaj, bo ja raz za dużo napełniłam i zakręciłam i mi słoik pęk).
Warzywa kupuje mrożone, bo o tej porze to już ciężko o wsiowe warzywka. Ale Agacie nic nie jest, niewysypuje jej. No i ma bardzo różnorode menu, a i szybciej się najada i na dłużej jej starcza moja zupka.
A i nie wierze, że w słoikach to te warzywa super ekstra są.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 15:32   #3360
patik87
Zakorzenienie

Kajool jesteś kochana Byłoby miło.
Szymek teraz będzie przybierał, będzie jadł słoiczki i mm, to pewnie choroba go osłabia.

Karolinee
ta kaszka z bobovity bezmleczna to wygoda. Ja robiłam z kleikiem na gęsto:
100 ml MM
2 łyżki kleiku
1 łyżka kaszy mannej
Spróbowałam dać łyżkę mannej do mleka z butlą. Dałam smoczek 3 i ładnie piła

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości