|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze
|
|
#3662 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
to kiedy kino i lody czekamy na Kame??:P
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oni wlasnie tacy sa tak sie lubia chwalic rodzina ![]() no kurcze wiem, ze duzo im zawdzieczamy, ale jestm w 9 miesiacu ciazy do cholery i moge nie miec ochoty na towarzystwo starych nieznajomych bab do tego leze caly dzien w majtach i tztowym t-shircie i nie chce mi sie specjalnie zbierac na 5 minut ![]() Elunia, witamy Was ![]() Kasik, nie jestes zadna wyrodna matka. Powolutku, w koncu to nowa sytuacja dla Ciebie i czlowiek musi sie spokojnie wszystkiego nauczyc
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-09 o 17:39 |
|
|
|
|
#3664 | ||||
|
Rozeznanie
|
MissZuzia, Likas, Aga_tka trzymam kciuki
![]() Ja spakowałam chyba 12 szt. Nie chcę brać całej paki. Mąż będzie u mnie pewnie codziennie, to przywiezie ![]() Pan CZOP Kciuki za rozwój sytuacji ![]() Cytat:
Najważniejsze, że wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale żeby nie było, że ja tak uważam. Wiadomo, że w domu to co innego. Jak już się tak upierają, to ja bym poszła, ale bez przerwy bym mówiła, że się źle czuję i po góra 30 minutach bym wyszła A nawiasem mówiąc, to sprytna te teściowa, przecież wiadomo, że chce Cię tam na dłużej, bo dla 5 minut, to nawet nie opłacałoby Ci się ubierać. |
||||
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia, Likas, Aga_tka kciukasy....jutro bede miałą co dopisywać do listy
![]() Neska, Pearl
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
rany ale mnie glowa boli, normnie ledwo co wyrabiam. najchetniej do bym caly dzien spala ale sie nie da. jutro tz jedzie do holandii do konca lutego... Bo mu sie przedluzyl :
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
za Zuzie, Likas, aga_tka Zuzia to już chyba po wszsytkim i tuli swego kawalera??Jeszcze raz zapytam mamusieco robicie zeby zapobiegać odparzeniom pupek maleństw?? stosujecie specjalne kremiki, i jesli tak to jakie?? leże objedzona domową chińszczyzną, wyprasowałam resztę rzeczy dla Małej, zaraz biorę się do nauki. Jutro SR ciekawe co będzie, bo nie byłam na 2 ostatnich zajeciach.Agatek do 13 masz jeszcze troche czasu, ale moze to już jutro ??
Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-09 o 18:17 |
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak mi sie nie chce jak ja nie lubie takich akcji na pokaz ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- zes sie rozpisala
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka panika, bo nie mógł kartoteki znaleźć - A czy to (tu nazwisko sąsiadki) - Nie, (podaję mu nazwisko mojej mamy) - A wy tu wynajmujecie?? - Nie, mieszkamy z mamą. - A mama długo tu mieszka?? - Ohoho, dłuuugoooo .... - Ojej, zawieruszyła się kartoteka .... - Ojej, zginęliśmy?? - A jaki tu jest numer?? - xx - o, jest, były nie po kolei - I jak już znalazł, to kolejne 100 pytań: - a czy to mąż? - jakie imię? - jakie nazwisko?? Jak już wszystko zapisał, to wziął kopertę i do sąsiadki Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------- co do położnej to wizyt jest 6 co do mleczka to mały właśnie w szpitalu dostawał bebilon dzis była położna i mi powiedziała bym kupiła mu bebilon comfort że to jest typowo na kolki zaparcia i coś jeszcze ale wpierw chyba spróbuję bebiko bo ma taki sam skład co bebilon comfort a jeszcze dodatkowo ma błonnik co właśnie pomaga w wypróżnianiu właśnei przed chwilką małemu dałam czopika biedactwo mi zrobiło kupke zabarwione krwią jezuuuuuuu jak mi go żal ze się tak musi męczyć wyć mi sie chce ;( od jutra zmiana melka bo mi się dziecko wykończy chyba
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Zmieńcie to mleczko, żeby mały się nie męczył tak
|
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idz na imprezkę tesciowej, chce się pewnie pochwalić swiezo upiueczoną synową
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-09 o 18:24 |
|
|
|
|
#3673 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ordynator... brrr przeraza mnie ten czlowiek ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() kciuki za ruszenie jeszcze dzis ![]() Cytat:
- czekamy ![]() super ze wrocilas ![]() Cytat:
masz myslec ze kazdy pomiar daje inne wyniki a usg to tylko maszyna i nie raz i nie dwa juz udowodniono ze sie duuzo myli bedzie dobrze ![]() Cytat:
najwyzej zjecie z ksiedzem po nalesniczku i popijecie winkiem mszalnym ![]() ![]() hahaCytat:
![]() ---------------------- a ja czekkam na ruchy małej bo od rana cisza
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nic nie pomoże, to zgłoś się na ktg
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też wczoraj miała lenia, jak zjadłam czekoladę to sie ruszyla
|
|
|
|
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pearl ale teściowa ma pomysły...
![]() A kiedy robicie Wy parapetówkę?? Kiedy Wy wróciliście do Warszawki?? Idź na tą imprezkę, PRZYNAJMNIEJ SIĘ NAŻRESZ! ![]() Kasikzaki pozycja77 no fajna data by była jutro A. dzwoni jak był jeszcze w pracy i się pyta jak się czuję bla bla bla... "ale nie rodzisz jeszcze??? " ![]() A Ty w którym tyg i jaką wagę masz dziecka? Kiedy hipotrofię wykryli? I na kiedy termin masz? ![]() Cytat:
wagą się nie przejmuj- mogą być błędy w pomiarach- każdy to badanie robi inaczej- jak wychodziłam ze szpitala- niby 2900, po tyg u gina też 2900... ![]() Cytat:
Cytat:
Ojj dziś raczej nici z ruszenia nie mam siły na sprzątanie dalsze, dziś se daruje![]() A małą poruszaj! Może się ocknie! Moje śpi duuużo i często. A jak robię głasiu-głasiu to od razu kopa zasadzi ![]() mam jakieś skurcze jak na okres, ale jak leżę na lewym boku nie wiem czy już świruje, czy coś się szykuje... a młodzieniec pod żebrem z dupalem siedzi non stop normalnie
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-09 o 19:01 |
|||
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie wiedziałam.... dopiero tam mi powiedzieli więc dziś już pochłonełam wątróbke, zajadam się suszonymi morelami, orzechami... i powiedzieli mi żebym co 3 dzień lampkę wina czerwonego piła (byczaaa krew ) na wieczór Cytat:
nikt Cie na siłę nie zaciągnie
|
||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
MissZuzia: Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam" Gratulujemy szybkiego porodu i syneczka dużego!!!!!!!!!
![]()
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
ZUZIA GRATULACJE
![]() |
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie mialam pisac wiadomosc od Zuzi, ale Agatek mnie uprzedzila
ta to jest szybka jak to bylo? refleks kota? ![]() ![]()
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1,5 godziny szycia A ja zaczynam łapać stresa... poszłam do toalety, a tam całe majty mokre... przebrałam się i zobaczę co dalej... ale czopa nie było jeszcze, to chyba nie mają prawa wody lecieć???
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejny dzidziolek na wątku
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj wyspalam się jak dawno nie. Spałam prawie 12h, z tylko jednym wstaniem na siku Ogólnie ta końcówka ciąży jest dla mnie rewelacyjna. Mam mnóstwo sił i energii. Prawie nic nie boli (albo już się przyzwycziłam ) I korzystam z bycia w dwupaku jak najbardziej. Kino, filharmonia, impreza urodzinowa, odwiedziny u rodzinki itp. Mam nadziejęm że w środę już będę wiedziała, kiedy mogę się spodziewać cesarki. Zdecydowałam się ostatecznie na Matkę Polkę -Oddział Matczyno-Plodowy, czyli nr II. Może któraś z łodzianek może się wypowiedzieć na temat porodu w ICZMP? Gratulacje dla MissZuzi oklaski:
Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2012-01-09 o 19:18 |
|
|
|
|
#3685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym ze ta synowa przypomina teraz bardziej wieloryba i tak tez sie czuje chociaz nie wiem, jak sie czuja wieloryby ![]() to moze bardziej jak slonica, bo sloniom chyba ciezej z ich waga niz wielorybom, bo w koncu woda wypycha... na moje to bardziej jak malpka w zoo czy juz wczesniej wspomniana slonica ![]() Cytat:
Jak to kiedy? Pisalam Ci po Sylwku,ze wracamy tak mnie czytasz ![]() a parapetowka w sobote a co, wpadasz? ![]() Cytat:
wole isc, odbebnic 20 minut i wracam do lozka juz z tztem, bo wczesniej sie urwie ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- rodzila SN... ciekawe,czy nacieli ja, czy biedna tak popekala ![]() oby szybciutko doszla do siebie
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!!!!!!!!!! WIADOMOSC OD LIKAS!!!!!!!!!!
o 11.50 przyszła na świat Natalka 51 cm 2380 g ![]() Zuzi gratulujem tez dostałam od niej smska
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Zuzia ![]()
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do Mamuś rozpakowanych czy wasze maluszki też były niespokojne jak przywiozłyście je do domu??? |
||
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
fajny, fajny, caly czas o nim mysle
a muzyka...jak tylko zobaczylam, ze Badalamenti jest za nia odpowiedzialny, to od razu wiedzialam,ze bedzie dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

to kiedy kino i lody
czekamy na Kame??:P 

Najważniejsze, że wszystko ok
za Zuzie, Likas, aga_tka Zuzia to już chyba po wszsytkim i tuli swego kawalera??
ciekawe co będzie, bo nie byłam na 2 ostatnich zajeciach.
??

masz myslec ze kazdy pomiar daje inne wyniki a usg to tylko maszyna i nie raz i nie dwa juz udowodniono ze sie duuzo myli 

haha

nie wiem czy już świruje, czy coś się szykuje...
non stop normalnie