|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
ale przyjrze się dokładnie,jeszcze raz
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
ufff.... nadrobiłam do 118 strony i postanowilam cos napisac, bo nim bede na biezaco to pewnie minie sporo czasu
u nas jakos leci, mały w zasadzie pochlania wiekszosc czasu, choc wydawaloby sie, ze ciagle spi do dnia dzisiejszego karmiony byl moim mleczkiem, ale niestety przez butelke, odciagam laktatorem ( swoja droga z czystym sumieniem moge polecic medele mini electronic) i heja no ale dzis bylismy w szpitalu na podcieciu blonki pod jezyczkiem bo byla za dluga czy cos i ponoc dlatego nie umial chwycic piersi, no i chyba pomoglo bo wlasnie go nakarmilam cycemNiestety nie pocytowałam, bo za duzo tego bylo, ale z tego co pamietam: 1. co do bólu przy nacinaniu czy tam pekaniu, to nic, a nic nie czuc jak to wykonuja, ja mam 35 szwów i zupelnie nic nie czulam jak cieli... 2. jesli chodzi o pierwsze spacerki to Nikos dzis skonczyl tydzien, a juz w piatek musielism isc do lekarza, wiec spacerek byl i tak od amtej pory codziennie sobie wchodzimy ![]() 3. kwestia ubranek to u nas tez roznie, w zasadzie uzywamy wszystkiego, body rozpinane, body przez glowe i nie ma z tym najmniejszego problemu, umiejetnosc zakladania sama przychodzi, takze nie stresowac sie ![]() 4. i kurde juz nie pamietam co tam jeszcze bylo ![]() no i gratulacje dla tych nowo rozpakowanych i czekamy na kolejne dzieciaczki sie bo widze tutaj zastój ![]() P.S. Lece do klubu dodad zdjecia swojego szkraba ( o ile bede umiala)
|
#3753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama mi opowiadała, ze jak była na porodówce i oddziale położniczym (30 lat temu) to chodził lekarz i stado młodych studentów i po kolei oglądali sobie pipki ![]() ------------- A ja właśnie buszuję na all w poszukiwaniu kosmetyków pielęgnacyjnych dla córy i zdurniała, bo tyle wszystkiego że już nie wiem co kupić
|
|
#3754 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
doradziłam jej ze ja chce rodzić w szpitalu Raszei w poznaniu i tam się płaci 30 zł za poród rodzinny i mają tylko pojedyncze sale z lazienka itp. I też tam rodziła- była bardzo zadowolona. ja zdecydowałam się tam rodzić bo i moja bratowa zachwalała i moja koleżanka... dlatego wybralam właśnie ten szpital. No chyba ,że akcja się zacznie jek będę w domu to wtedy zostanie mi najbliższy szpital i będzie to szpital w Gostyniu/ ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Gratulacje zdrówka i szybkiego powrotu do domku...to szycie mnie przeraziło
|
|||
|
|
|
#3755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale raz musiałam się rozebrać w gabinecie pełnym lekarzy, jedną stażystką (chyba to była stażystka) i położnymi
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak a'propos kosmetyków pielęgnacyjnych to powiedz jakie kupujesz? Jakiej firmy? Ja się zamawiam nad: - krem przeciwko odparzeniom - mleczko/balsam/krem do ciała - krem do buźki - żel do kąpieli i mycia ciała i główki (czyli nie trzeba już szamponu) - krem na wiatr i mróz - oliwka (na ciemiączko i do masażu) nie wiem czy coś jeszcze? Jak myślisz? Tyle tego ze juz zdurniałam
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
melduje się, wróciłyśmy dziisaj z Majeczką do domku jestem padnięta, ale przeszczęśliwa Maja wisi cały czas na cycu, apetyt ma jak smoczysko, a Iga stęstkniona za mamą też na mnie wisi i cały czas się tuli... teraz obie śpią, a ja mam chwilke na kolacyjke i wizażyk , zanim mały ssaczek nie poczuje głoda...![]() ja czuję sie dobrze, rana po cięciu tylko lekko pobolewa, ale obgryzione cycochy bolą... nie nadrobie Was, bo nie jestem w stanie... wybaczcie, jestem w totalnym chaosie i chyba troche to potrwa zanim sie porządnie zoorganizuję... ![]() jak będe miała więcej czasu to opiszę Wam co i jak to było z moim porodem, bo akcja poszła błyskawicznie, dobrze, ze akurat byłam na miejscu i zdążyli na czas... pozdrawiam Was gorąco |
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
NADRABIAM WAS CALY CZAS
miałam nie pisać tylko robić projekty ale jak zobaczyłam Michasia MMoniki to musiałam napisać- jest BOSKIIIIIIIIII
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obchód ![]() pierwszy raz było tak we wtorek, ordynator wydarł się na studentów że mają patrzeć, ogladać i uczyć się jak akurat lezałam na samolocie oni tacy przerażeni bo bylo ich dwoch a ja im oczko jeszcze puściłam dziś przy usg były trzy studentki i dwóch tych chłopaków, to szybko się zmyli |
||
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kremy : linomag zielony ( to jest maść), alantan plus krem, penatem krem w metalowym pudełku, oraz malutki sudokrem z niebieskiego pudełka do ciała oliwka hipp, zel penaten do kąpieli, taki własnie zel i szampon w jednym kremik na wiatr i mróz penaten buziulkę to nie wiem czy i czym smarować ![]() ja też nie wiem co i jak, ale Mała ma już dużo kosmetyków ![]() Cytat:
ze już w domku. Jak bedziesz miała chwilkę, to daj opis i fotkę malutkiej do K.
|
|
#3761 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE KOCHANA I BUZIACZKI DLA ALEKSA ![]() Cytat:
GRATULACJE KOCHANA I BUZIACZKI DLA NATALKI
![]()
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zaloty jej się zebrało na samolocie!
|
|
#3765 | |
|
Rozeznanie
|
czesc brzuchatki i mamusie
znalazlam chwilke, wiec wpadlam zobaczyc co sie dzieje Próbuje napisac cos od 18h, ale ciagle cos jest do zrobienia Nie dam rady wszystkiego dokładnie nadrobic, bo tak lecicie do przodu wybaczcie proszę, bo przejrzałam na szybko ![]() My z malutka wczoraj wrocilysmy do domu pierwsza nocka tez minela calkiem calkiem. Karmie piersia, ale przez kapturki i idzie mi juz zdecydowanie lepiej. Na poczatku jeszcze jest problem, bo niunia nie moze zlapac (nawet przez oslonke), ale znalazlam juz sposob. Sciagam troche mleka laktatorem i daje butelke, po paru lykach zabieram ja i przystawiam piers Fajnie byloby wszystko, gdyby nie pojawily sie inne problemy:1) zasypia przy cycu, a kiedy odkladam ja, budzi sie i placze 2) odparzona pupcia - pieluszki zmieniamy bardzo czesto, a pomimo tego odparzyla sie... Lenke bardzo to boli i strasznie placze jak ja przewijam. Polozna polecila mi tormentiol (masc) wiec zobaczymy czy pomoze.Aaaa i odpadl juz pepuszek! gratuluje wszystkim, ktorym odszedl czopik ![]() chyba nadejdzie druga tura "wysypu dzieciaczkow" , bo jakos cicho tu ostatnioCytat:
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Stopka, super, że już jesteście w domu
Dobrze, że lekarze szybko zareagowali ![]() Magda, fajnie, że wy też już w domku ![]() Biedna Lenka z tymi odparzeniami Mam nadzieję, że Tormentiol pomoże ![]() Jejku, ależ mi goraco cały czas :/ Już prawie goła siedzę :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-09 o 21:43 |
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heloł,
ja miałam dzisiaj chodzony dzień, a to chyba daje jakieś efekty, bo kłuje mnie na dole bardzo, pobolewa i ledwo co mogę wstać z krzesła ![]() ![]() Dziewczyny, a jak nie smoczek na uspokojenie to co?? Pear, jak dodasz mąkę, to będzie gęste i można na talerzykach jeść Cytat:
Cytat:
która następna? Cytat:
Cytat:
a ksiądz, szacunek ![]() mój ma w nosie moje 'proszę', ma też w nosie 'wyłaź' tż i inne groźby i prośby. Przekupstwa na niego też nie działają. super, że już w domu |
||||
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jestem w szoku, ze tak szybko doszłaś do siebie, po porodzie naturalnym... A Mały wcale przecież nie był taki mały!! Mam wrażenie, że wszystkie problemy, jakie miałaś w ciąży, zmęczenie, infekcje, rozwarcie, puchnięcie (wcześniej przecież # ) zostało Ci teraz wynagrodzone To bardzo krzepiące
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo... dziś ledwo co wstaje i toczę się jak jakaś kobyła... ![]() Mała_stópka fajnie, że wróciłyście do domku!! Magda1804 a może odparzenie od pieluchy? jakich używasz? Wzięłaś coś innego na zmianę, żeby zobaczyć, czy to nie od pieluszki?? Kremiku przeciw odparzeniom bierzesz??
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam Wam przypomniec (bo juz kiedys wspominałam) ze jesli nie życzycie sobie obecności studentów to jak najbardziej wystarczy powiedzieć i oni MUSZA wyjść
(wim to na 100% bo sama byłam taką studentką - przy badaniu czy jakimkolwiek zabiegu mozecie domagac sie tylko NIEZBEDNEJ ilosci personelu ) ale wiem z doświadczenia, ze nie ma co się studentów pozbywać bo lekarz przy studencie się bardziej stara no i ja ze wzgl na to, ze tez byłam taką studentką i wiem, ze na kimś trzeba się nauczyc to chyba nie odmówię.....
|
|
|
|
#3772 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aga_tka trzymam mocno kciuki, oby samo sie cos ruszylo ![]() Cytat:
Cytat:
co do pytania, to ja jestem 5dni po porodzie i czuje sie jak przed porodem. Tylko, ze ja nie mam rany krocza. Dzis nawet jezdzilam rowerem, bo musialam pozalatwiac pare spraw Cytat:
Klaurencja ![]() Blanszor Alanek jest cudowny ![]() , zeby zly humor i samopoczucie przeszly szybkoNikotynko, Nawojko, Kasikzaki, Elunia witajcie! Blanszor masz szczescie, ze Twoj Alanek tyle spi Monia widzialam, ze pisalas o problemie z odciaganiem mleka- kiedy moja mala lezala pod lampami i nie moglam karmic, musialam odciagac mleko, zeby nie stracic pokarmu. Najpierw odciagalam ta gruszka, bo ona tak bardzo nie ciagnela. Kapało dosłownie pare kropelek- naprawde A! i im czesciej przystawia sie dziecko do piersi to zwieksza sie produkcja mleka. Mi juz leci samowolnie, tak, ze moczy koszulki ![]() Miss_zuzia wielkie gratulacje dla Ciebie i Filipka!!! gratulacje dla Likas i Natalki!!! Jak tak czytam, ze Wy dziewczyny tez macie takie problemy z dluuuugim karmieniem dzieci to wydaje mi sie, ze to chyba normalne ja rowniez mecze sie z mala, najgorzej w nocy, kiedy chce sie spac, a ona przez 1,5-2godz. wisi na cycu
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą oni się jeszcze w życiu pipek naoglądają więc luz. W sumie nawet nie byłam przy nich skrępowana , to oni wydawali się strasznie spięci
|
|
|
|
|
#3774 | ||
|
BAN stały
|
Zjadłam 3 hot dogi i 1 tosta z serem i szynką
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3775 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym sie nie zgodziła na stazystów/studentów ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.s. co do masy ciala- moja koncowa waga: 69kg waga poczatkowa: 56kg 5 dni po porodziea (dzis- 60,7kg) ![]() zmykam juz kochane, bo oczy sie kleja, a Lenusia pewnie za 2h wstanie- trzeba sie wiec relaksowac milej nocki
|
|
#3777 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w piątek czyli pod koniec drugiej doby straciłam pokarm, mała wyła w niebogłosy. Próbowałam laktatorem ale poranione piersi nie były w stanie wytrzymać bólu odssysania i tak nic z resztą nie leciało. W sobotę pokarm wrócił, cyce dalej bolą ale już nie cały czas i ze stresu nie mam odwagi spróbować jeszcze raz z laktatorem. Milenka dziś po południu tez spała 4 godz z tym że najpierw karmienie trwało godzinę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki co do silniejszych odparzeń to moja położna dała mi NANOZIN w sprayu.... no ale nie wiem jak działa bo nie mialam okazji testować. fajny jest z tym, ze nie trzeba nim smarowac tylko sie psika i tym samym nie trzeba dodatkowo drażnić skóry juz podrażnionej...
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Nie przemęczaj się to pewnie dociągniesz do terminu

GRATULACJE!
ale przyjrze się dokładnie,jeszcze raz 

potem zassasz i po kłopocie 

obchód codzienny/ czy 2-3x w tyg z ordynatorem na czele? (wtedy jest więcej asystentów). Niby patrzą się Ci młodzi na badaniu usg i dowcipnym.. muszą się na kimś uczyć
oni tacy przerażeni bo bylo ich dwoch a ja im oczko jeszcze puściłam 

na zaloty jej się zebrało na samolocie! 

To bardzo krzepiące 
mam to samo... dziś ledwo co wstaje i toczę się jak jakaś kobyła...
jakich używasz? Wzięłaś coś innego na zmianę, żeby zobaczyć, czy to nie od pieluszki?? Kremiku przeciw odparzeniom bierzesz?? 
i jestem za niego odpowiedzialna 24h/dobę. Musimy być silne!!!