|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
szczerze na początku myslalam że taki ogromny pryszcz Ci wyrósł jak wlos to pół biedy nie jest źle wyobraź sobie takiego syfa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
moze to wina szamponu?
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze go używałam z Joanny "Rzepa" a już drugi raz tak się dzieje..
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Ale tylko dlatego, że uzywam szamponu dermatologicznego.
Cytat:
Ze szwagrem nie mam o czym rozmawiać. Jest głupi i tyle. Poza tym nie on jest kierowcą (szwagier pracuje na miejscu przy rozładunku i przeładunku transportów). Jak dziś dowiedziałam się, co zrobił, to nie mam ochoty go znać. Podjeżdżał z moją siostrą do energetyki, wchodził do budynku płacić rachunek za prąd. Dziś ten prąd im odcięli, bo od roku nie został zapłacony ani jeden rachunek. 800 zł zaległości do uregulowania, do tego około 150 za ponowne podłączenie. Nie przejął się niczym. Jak poszedł "wyjaśnić" to powiedział, że kolejka była przed budynek a paniczowi nie chciało się stać. Pół godziny później byłam tam z mamą, nei było żywej duszy. Takie kolejki nie rozładowują się w pół godziny.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-09 o 22:38 |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
może spróbuj na razie zmienic na inny?
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
co do dzieciowych ciuszków dzisiaj zaczęłam układać w szafie ciuszki póki co r.56 i 62 i wyłożyłam nawet nie połowe a już miejsca mi brakuje
masakra i przesadziłam z ilością bodów mam ich mnóstwoooo jutro zabieram się za prasowanie i dalsze układnie ![]() i ciekawe kiedy do mnie przyjdzie paczka zamawiałam od rajrodzica zamówiłam we wtorek wieczorem jak i wtedy zapłaciłam dzisiaj poniedziałek, a paczki nadal nie ma...a brałam kuriera no cóż poczekam.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- co do lekarza to chodzę na NFZ i jestem no zadowolona, na każdej wizycie mam słuchanie serduszka ![]() ten lekarz również ma prywatny gabinet byłam u niego na USG 3D ale zdecydowanie wolę chodzić na NFZ niż wydawać co 3tygodnie 100zł jak nie lepiej za wizyte i tak mam wystarczająco wydatków a z kasą nie jest tak kolorowo
|
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Karolca-no faktycznie na takiego szwagra to nie ma co liczyć...współczuję Twojej siostrze...
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka ja zażartowałam do koleżanki ostatnio ze mam od pyty ubranek ona mówi ze tez miala duzo ale i tak ubierała w ulubione i wszystkiego nie używała wiec pewnie będzie tak u nas
albo będziemy rzadziej prac ![]() Konia dzięki za odp ![]() Karolca ja dziękuje za takiego szwagra ... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-09 o 22:16 |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
z dzieciowych rzeczy muszę kupić jeszcze tylko termometr, jeszcze jeden kocyk, ręcznik z jeszcze jeden może, rożek ale nie wiem czy jeden czy dwa? nożyczki, no i łóżeczko, materac, prześcieradła, pościel, kołdra poduszki...ale to już mam upatrzone i zamawiam w tym tygodniu poza tym dla siebie muszę jeszcze kupić te koszule, maść na brodawki, tantum rosa, staniki do karmienia i to by było wsio chyba
|
|
|
|
#3821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do spodni, to zgadzam sie, wszystkie ciazowe sa ok, ale do 6 mca pozniej juz bardzo uwieraja, bo guma moim zdaniem jest zbyt waska, powinna byc szersza. Cytat:
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na dłuższe wyjazdy (do rodzinki) jednak będę wozic chyba i fotelik i gondolkę/spacerówkę, bo w fotelikach samochodowych dzieciaczki nie mogą za długo siedziec (są dla dziecka niewygodne i niekorzystne dla kręgosłupów na dłuższą metę, także tyle ile nasiedzi się w podrózy to mu wystarczy, a potem przesiadka w wygodniejszą gondolkę lub spacerówkę w razie spacerku, a u Rodziców są super warunki na spacerki bo ich blok jest w bardzo fajnej okolicy ). Także fotelik na stelaż będę wkładac tylko na jakieś krótkie zakupy. Jeśli chodzi o kolory Laret to myślałam o tym ostatnim który podałaś, ale na żywo mi się nie podobał (ten beż jakiś taki błyszczący). |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wysyłek zamówiłam ostatnio od babki kilka ciuszków (kilka aukcji) babka chciała, aż 17zł za wysyłkę ok zapłaciłam przyszła paczka a tam 11zł i brakowało jednego zestawu (jeansy+bluza) więc napisałam do niej że ma mi dosłać i o wysyłce również że pisało 11zł a skasowała mnie aż 17zł nic nie odpisała...ale paczke dostałam z brakującymi rzeczami i o dziwo dostałam gratisy spodnie bluzke, bluze, koszule... |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
o ja jeszcze łóżeczko muszę kupic i materac itp
rożków mam 2 na zmianę jak by pielucha puściła lub by sie ulało
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama już nie chciała innego psa, bo była bardzo przyzwiązana do tego naszego i nie wyobrażała sobie innego, poza tym mówiła, że już nie chciałaby drugi raz przeżywac usypiania zwierzątka.. A sama też pieska nie mam teraz, bo tak jak i Ty - nie mam warunków ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
dzieci są słodkie
|
||
|
|
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
Koniakonia
fotelik maxi cosi to jednak już grubsza kasa, używanego strach brać, więc na razie wystarczy atestowany tańszy a po wyrośnięciu mała dostanie właśnie maxi-cosi. Póki co jednak mamy pilniejsze wydatki niż najlepszy możliwy fotelik, tym bardziej, że mój mąż jest świetnym kierowcą, który nieraz uniknął stłuczek nawet nie przez siebie powodowanych. Wiem, że nie ma się co nastawiać na bezwypadkowe życie i umiejętności innych kierowców, ale też nie nastawiam się, że tańszy atestowany fotelik nie zadziała jak trzeba. W końcu za coś te certyfikaty dostał. |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Lena ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierzaka w domu, teraz marudzę mężowi o psie bo duzo w domu siedzie to bym pochodziła na spacerki ale pozniej jak sobie pomyśle o spacerkach z psem przy małym dziecku to mi sie na razie odechciewa
poza tym nie mamy juz miejsca na to niestetya zapominam napisać ze dostałam dzis noga w zebro i nie powiem żeby to bylo super mile uczucie
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-09 o 22:28 |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
to ja chyba też kupię 2 rożki w razie "w"
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli teoretycznie mają jeszcze czas |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pierwsze skojarzenie to też że jakiś syfek, ale 3,5 cm!? no,no..
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale nie wiem jak wam, ale zamawiałam te z all i jedne są do wyrzucenia po miesiącu. dziury w nich wyszły w kroku i na pupie na szwach. kiepski materiał, muszę zamówić jeszcze z 2 pary, ale od innego sprzedawcy chyba...Cytat:
|
||||
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi rosną, oj biedny mój tż jutro będzie ![]() Dziewczyny spodnie się nie przydały, bo jaką mamy zimę ? Ale jakby tak przyczadziło do -15 to by się spodnie przydaly, a w sumie to jeszcze może się przydadzą
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-09 o 22:39 |
|
|
|
|
#3835 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co rusz slysze o tych rasowych pieskach ktore tak mlodo choruja powaznie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ramach akcji 'bede chodzic na spacery' wrocilam z pracy na pieszo. Swietnie mi sie szlo, doszlam po godzinie... po czym zaleglam na lozku na bita godzine nic mnie nie bolalo ale zmeczona bylam jakbym z gor wrocila
|
|||||||
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie racja dlatego czekam, ale myślałam że dziś mi wyślą nr listu przewozowego.
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Larety na żywo widziałam tylko te podstawowe żarówy z czarnym, stwierdziłam, że kwestia gustu, ale np jak przez taką zieleń zaświeci słoneczko, to przecież mi małej ta laserowa żółć tęczówkę wypali ![]() Beż w miarę ok, zobaczę próbki materiałów jeszcze w sklepie (stówa taniej niż u producenta i na allegro!) A powiedz mi, Captiva ma kolorową wyściółkę czy białą, jak Warrior? |
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
a otrzymałaś już maila z tytułem Paczka przygotowana do wysyłki??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

bo coś mi się to nierealne wydaje w dzisiejszych czasach 

. A kundle jak wspominałam kierują się głownie naturą, a to jest o wiele lepsze dla gatunku.
jak wlos to pół biedy nie jest źle wyobraź sobie takiego syfa

Co rusz slysze o tych rasowych pieskach ktore tak mlodo choruja powaznie 
nic mnie nie bolalo ale zmeczona bylam jakbym z gor wrocila