|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
tak w środę
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A włos siwy? Spoko! jeśli nawet zmodyfikowane rogi to na razie może nie ma się czego bac bo cienkie, gorzej jak zaczną grubiec, czy twardniec..
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a warrior różni się kołami (nie są pompowane tylko piankowe), stelażem z tego co pamiętam nie jest aluminiowy i ma gorszy dostęp do kosza na doleale mogło mi się coś pomylić z alu carem :P Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-09 o 22:48 |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam z motherhood taki w kropy
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dosyć ,że mi anteny rosną na czole to jeszcze jakoś dziwnie sterczą włosy na czubku głowy
i tż pytał czy się solidaryzuję z jakimiś kurami z chowu klatkowego czy to też jakiś nadajnik Chyba mi chciał humor poprawic , bo tym dołującym poranku i nie powiem , udało mu się .A ogólnie jak ktoś ma ochotę się pośmiać to polecam Familiadę , ostatnio myślałam ,że się udławię ziemniaczkiem jak Karol S. zagadywał uczestników |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
no oby
póki co jestem jeszcze spokojna
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w załączeniu ulotka Tako Captiva, tam na dole jest waga poszczególnych części. |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fotelik pod kolor to plus, ale nie powód. Foteliki np. Tako są tanie i atestowane, a jak mam kupić za podobną cenę allegrowego no name, który ma w tej chwili największe wzięcie, czy używany, nie wiadomo czy po przejściach, to wybieram fotelik firmy którą znam, która podaje adres siedziby, a instytucje państwowe za coś jednak certyfikują. Oczywiście są takie, jak piszesz, byle mandatu uniknąć-styropianówki, ale to i tak uważam,że lepszy rydz niż nic. |
|
|
|
|
#3850 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Filipek jest boski.Cytat:
Dobrze,ze cos pieniedzy w portfelu zostalo,bo by na chleb nie bylo Niby drobnostki,a poszlo kasy duzo,ale tak sie mowi tu 5f,tam 10f.
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to muszę się skusic na Familiadę, dawno nie oglądałąm, a racja jest się czasem w czego pośmiac![]() No to pochwal męża, bo mi też humor poprawił razem z Tobą jak to wszystko piszesz koniakonia właśnie przed chwilą obejrzałam sobie Twoje zdjęcia ślubne, nie wiemjak to się stało że wcześniej ich ie widziałam - są kapitalne! Rewelacja! a w Tobie taka radośc,że aż zarażasz
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-09 o 23:16 |
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane! Troche mnie nie bylo, a teraz zaczynam nadrabiac zaleglosci, jeszcze mi troche zostalo
Przeziebienie powoli mija, katar i kaszel juz tylko w postaci szczatkowej. Ogladalismy wczoraj komode(?) dla dzidziusia guliver w ikei, chyba sie skusimy, cena takze ok i wydaje sie byc praktyczna, na gorze ma miejsce na przewijak, na dole 2 polki otwarte na pieluszki, kosmetyki i inne akcesoria. Nie wiem , czy lepsza taka czy moze jakas z zamykanymi szufladami, tyle ze te z zamykanymi szufladami sa duzo drozsze a i trzeba te szuflady otwierac a tak to wszystko bede miec pod reka. No i mieszkamy w Irl poki co, wiec tez nie chce czynic nie wiadomo jakich inwestycji.Moj maluszek jest bardzo aktywny, ciagle si erusza i dokazuje takze nie wiem, czy ma wystarczajaco duzo snu przy takim poziomie aktywnosci? Potrafi skopac mamusie i wiercic sie przeokropnie, ale przynajmniej mam pewnosc, ze wszystko w porzadku! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja takze mam z motherhood i otulaczek i rozek, ale nie pamietam juz, czy otulaczek ma rzepy. Poza tym wyprawke mam juz chyba w 3/4 skompletowana, zakupilam wczoraj 2 staniki do karmienia oraz koszule z rozcieciem, ale 1 to chyba bedzie za malo...Teraz jeszcze dokupie pare kosmetykow dla maluszka i niedlugo tzn chyba w lutym zaczne pakowac z wolna torbe do szpitala, czy to za wczesnie? |
|||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
A moja córa coś mało się dziś rusza, pierwszy raz tak mam;/
No nic, położę się już, wtedy zawsze najbardziej dokazuje, więc może się uspokoję. Dobranoc Dziewczyny!
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
konia dobre z ta antena, ja mam taka antene pod pepkiem
![]() lena jaki mezus dobry...moj jakby sie domyslil i kupil mi koszule nocna, to trzeba by bylo spiewac tak jak Filipek ''szla dziweczka...'' ![]() karolca bo faceci to chyba kolysek nie lubia ogolnie tak mi sie wydaje. alez numer - dowiedzielismy sie dzis wieczorem ze Tz brat i jego zona beda mieli drugie dziecko, maja juz 1,5 roczna corcie, a teraz bratowa jest w pierwszym miesiacu. bedzie miala Hania nasza kuzynke rowiesniczke wlasciwie ..tylko szkoda ze tak daleko, bo w USA. mowie im to moze wozka nie wysylajcie (bo kupili nam taki okropny wozek na mega ogromnych wizualnie brzydkich kolach) dla swojej dzidzi zatrzymajcie (skoro tak Wam sie podoba ...tak sobie pomyslalam), ale oni na to ze juz wyslali...i plynie teraz przez oceany to okropienstwo na 3 kolach![]() poczytam sobie na dobranoc ''jezyk niemowlat''. kolorowych snow Wam zycze. |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna pokaz mebelek dla dzidzi
Bo my tez chcemy cos kupic, ale wlasnie nie wiem czy cos ciekawego jest tu w ikei, bo nigdy nie bylismy...Ja ze stanikami sie wstrzymuje, bo jeszcze moze sie zwiekszyc rozmiar, kupie jakies 3-4 tyg przed porodem i tak zamowie przez internet. |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Wykapalam sie, ogarnelam ze smarowaniem itd i zajelo mi to sporo czasu...a teraz maly sie rozkaszlal...;/
Pisalyscie (te ktore przeziebione), ze meczy Was duszacy kaszel. Wydaje mi sie, ze on tez zalapal tego wirusa i dlatego go tak co noc ten kaszel meczy. ewelajna a czy te Wasze cukrzyce moga sie unormowac po porodzie? Co mowia Wam lekarze? Odnosnie tego zelu, to wlasnie jestem po I dawce, maz mi troche pomogl trzymal lusterko, mam nadzieje, ze pomoze, a jak nie to na pewno gin wymysli na wizycie cos innego
|
#3857 |
|
Gang Iren
|
Nie pisalam wam jeszcze,ze jutro ide do lekarza z ta reka moja nieszczesna.Nic mi ten bol nie przechodzi,mimo ze staram sie malo jej uzywac.I jak nia ruszam to tak jakos chrzesci,trzaska cos w niej.Chyba nie bede mogla pojsc do pracy,chociaz bardzo bym chciala zeby dali mi cos co szybko pomoze,zebym mogla jeszcze te 6 tyg co mi zostalo pracy dociagnac.Kurcze,ze tez na sam koniec jeszcze to
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze nie martw sie, na pewno znow nadejdzie dzien imprez w brzuszku
|
|
#3859 | |||
|
Rozeznanie
|
Hello
![]() Wciągnęła mnie ta książka "język niemowląt" ale oczywiście Was też podczytuję ![]() Jutro o 6.45 mam jechać do przychodni na test obciążenia glukozą ble... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
takie temperamenty
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Uff troszke Was nadrobiłam ale jeszcze nie wszystko. Obudziłam się dziś z bólem głowy i po 14 juz miałam dość, przetrzymałam do 16 w pracy ale w domu po obiadku musialam się połozyc i zasnełam a teraz buszuję bo spac nie moge ...
Aguśkaa śliczne zakupy ja myślę to podobnym kocyku z Bobasa a pieluchy na pewno tez zamowię, dzieki za linka ![]() Flowerbombka ja miałam okazję karmić córkę koleżanki butelką TT i przekonały mnie właśnie tym, że dobrze mi leżą w ręce, każdy ma pewnie inne wrazenia dobrze wczesniej dotknąć MoniaHan Przykro mi z powodu psiaka i zycze zdrowia, najwazniejsze zeby nie cierpial. Ja mam w domu duza psia rodzinę w tym dwie babcie 9,5 i prawie 9 lat nie dla kazdego psa to duzo ale u doga niemieckiego to juz sluszny wiek, cieszę się każdym dniem z nimi ehh |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
cierpię na totalną bezsenność
nie chcę nic mówić, ale ja dopiero będę kładła się spać...normalnie zasnąć nie mogę, a jak zasnę to śpię po ok 4-5h
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chybam pierwsza, dzień dobry!
Cytat:
Mała nadrobiła cały dzień braku aktywności, ciężko było mi zasnąc, a jak już zasnęłam to budziłam się.. Oj Pieronek mi się w brzuchu hoduje ![]() Mąż własnie wyszedł do pracy, także może jeszcze spróbuję się zdrzemnąc.. ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
oj jednak nie jestem pierwsza witaj w klubie Jolka ja też ostatni źle sypiam a dziś to już masakra..
|
||
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ wrócił z pracy nie dawno i siedzimy, ale zaraz chyba kładziemy się lulu i o 12 pobudka ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- dziewczyny moja mama 15stycznia kończy 50tke, a 18stycznia ma imieniny... nie mam pomysłu na prezent oczywiście będą kwiaty, ale co do kwiatów sama nie wiem co jej kupić bo wiele rzeczy ma albo już dostała w ostatnim czasie (Święta, Mikołajki)
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
Ja już w pracy, herbatka i bułka z jabłkiem
![]() Miłego dnia. A co do spodni ciazowych to ja akurat nie wyobrazam sobie życia bez. I u mnie sie bardzo sparwdzaja, mam 2 pary do koleznaki z wysokim pasem i jedne kupione w lumpexie z krotkim, rurki - moje ulubione ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Jolkaa nie wiem jak twoja Mama z pamiatkami, Ja np bardzo lubie zdjecia. Moze zrob jej album ze zdjeciami albo jakas duza odbitke ulubionego zdjecia. Moze jakies stare zdjecie b&w w duzym powiekszeniu teraz w labach robia cuda. |
|
|
|
#3865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
juz myslalam, ze wszystkie tak sa robione ![]() Moze wyslali, kurier byl ale nie zostawil ani awizo ani nic? Ja czasem miewalam takie sytuacje w PL (tu z reszta tez) ze nie chcialo im sie pisac to nic nie zostawiali a Ty czlowieku martw sie o swoja paczke....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się i ja w 31 tygodniu. Jeszcze tydzień pracy mi został |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeansow ciazowych juz nie nosze
ale nie dlatego, ze mi sa niewygodne, a dlatego ze sa na mnie ciut za dlugie i ladnie wygladaja tylko do obcasa, a wiadomo ze nie pisze sie teraz na obcasy Co do gumek w nich to ja w tych co na allegro kupowalam mialam bardzo waska ta gume na gorze, ale maz mi ja wyjal i bylo cacy a w tych z H&M guma wcale nie uciskala, praktycznie nie byla napieta, a mam dwie pary z H&M i w obu tak jest naprawde najwygodniejsze poki co a ostatnio tez smigam tylko w legginsach (o dziwo nie ciazowych, ale w swoje zwykle sie mieszcze i nie uwieraja pod brzuszkiem) albo w dresowych, a po domu to najczesciej w portkach od pizamy mam jedne takie od tesciowej wieksze i naprawde super wygodne, ale maz jak mnie w nich widzi to sie smieje ze tylek jak u zula jakiegos wyglada (bo sa za szerokie w pupie i sie tak marszcza brzydko![]() )
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
No fakt po domu to tez leginsy, kupiłam jedne ciazowe na all ale kiepskiej sa jakosci, wygodne z pasem ale po praniu troche jak szmatka więc tez chodze w swoich starych. Ale do pracy to jednak w jeansach, zdziwili by się jak bym do biura w dresach przyszła
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzialam, ze sa i eleganckie spodnie materialowe z pasem wlasnie, wiec podejrzewam ze wygodniejsze niz jeansy (jesli kogos uwieraja np) Ja to wychodze do sklepu, na spacer czy do kolezanki/tesciowej wiec stroic sie nie musze, to dres pasuje jak ulal
|
|
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Tak takie materiałowe sa wygodniejsze miałam na koniec roku kilka firmowych spotkań to zamówiłam sobie za 50 zł z all od dziewczyny w podobnej sytuacji tyle tylko, ze jej juz nie potrzebne były i musze powiedzieć że jak bym chodziła nago w sensie nawet ich nie czułam. No moze troszke były za duże ale licze ze przydadza mi sie jeszcze na chrzciny które prawdopodobnie wypadna jeszcze przed porodem. A pozniej pewnie sprzedam dalej bo sa jak nówki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

mi rosną, oj biedny mój tż jutro będzie 

i tż pytał czy się solidaryzuję z jakimiś kurami z chowu klatkowego czy to też jakiś nadajnik 

nie chcę nic mówić, ale ja dopiero będę kładła się spać...normalnie zasnąć nie mogę, a jak zasnę to śpię po ok 4-5h