Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 22:45   #3841
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a otrzymałaś już maila z tytułem Paczka przygotowana do wysyłki??
tak w środę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:45   #3842
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no ale włos , siwy na czole , może to jakies zmodyfikowane rogi mi rosną, oj biedny mój tż jutro będzie

Dziewczyny spodnie się nie przydały, bo jaką mamy zimę ? Ale jakby tak przyczadziło do -15 to by się spodnie przydaly, a w sumie to jeszcze może się przydadzą
Mnie spodnie się przydają jak na razie, ale brzuchol jeszcze nie taki wielki.

A włos siwy?
Spoko! jeśli nawet zmodyfikowane rogi to na razie może nie ma się czego bac bo cienkie, gorzej jak zaczną grubiec, czy twardniec..
Stary 2012-01-09, 22:45   #3843
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Tak tak, fotelik tylko na wypady max. 2h, nie dłużej!
Larety na żywo widziałam tylko te podstawowe żarówy z czarnym, stwierdziłam, że kwestia gustu, ale np jak przez taką zieleń zaświeci słoneczko, to przecież mi małej ta laserowa żółć tęczówkę wypali
Beż w miarę ok, zobaczę próbki materiałów jeszcze w sklepie (stówa taniej niż u producenta i na allegro!)

A powiedz mi, Captiva ma kolorową wyściółkę czy białą, jak Warrior?
ja mam w gondoli białą a warrior różni się kołami (nie są pompowane tylko piankowe), stelażem z tego co pamiętam nie jest aluminiowy i ma gorszy dostęp do kosza na dole
ale mogło mi się coś pomylić z alu carem :P

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-09 o 22:48
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:46   #3844
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

A moj otulaczek na rzepy. Dostalam go z prezencie, chyba jest z firmy motherhood...

też mam z motherhood taki w kropy
Stary 2012-01-09, 22:47   #3845
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak w środę
no to na pewno wszystko dotrze jeszcze w tym tygodniu

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:47   #3846
koniakonia
Zakorzenienie

Nie dosyć ,że mi anteny rosną na czole to jeszcze jakoś dziwnie sterczą włosy na czubku głowy i tż pytał czy się solidaryzuję z jakimiś kurami z chowu klatkowego czy to też jakiś nadajnik
Chyba mi chciał humor poprawic , bo tym dołującym poranku i nie powiem , udało mu się .
A ogólnie jak ktoś ma ochotę się pośmiać to polecam Familiadę , ostatnio myślałam ,że się udławię ziemniaczkiem jak Karol S. zagadywał uczestników
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:49   #3847
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no to na pewno wszystko dotrze jeszcze w tym tygodniu
no oby póki co jestem jeszcze spokojna

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-09, 22:50   #3848
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, fotelik tylko na wypady max. 2h, nie dłużej!
Larety na żywo widziałam tylko te podstawowe żarówy z czarnym, stwierdziłam, że kwestia gustu, ale np jak przez taką zieleń zaświeci słoneczko, to przecież mi małej ta laserowa żółć tęczówkę wypali
Beż w miarę ok, zobaczę próbki materiałów jeszcze w sklepie (stówa taniej niż u producenta i na allegro!)

A powiedz mi, Captiva ma kolorową wyściółkę czy białą, jak Warrior?
Ja mam beżową Captivę i w gondoli jest biała wyściółka (ale nie wiem dokładnie jak jest w Warriorze i czy jest tak samo).
A w załączeniu ulotka Tako Captiva, tam na dole jest waga poszczególnych części.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mohican.jpg (145,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-01-09, 22:56   #3849
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
każdy robi jak uważa,ja kasiorę częściowo z becikowego i z prezentow gwiazdkowych przeznaczyłam, pewnie Twój fotelik jest też dobry, ale widziałam takie za 100 zł , które atest też miały ,a jednak mojego zaufania by nie wzbudziły, a jeszcze jak widzę opis fotelika , w którym najbardziej podkręslaną cechą jest kolor pasujący do wózka, funkcja bujania, nosidła, a o bezpieczeństwie gdzieś na końcu to zaufanie moje spada do 0....odnoszę wrażenie ,że czasem te foteliki są tylko po to ,żeby nie dostać mandatu.....w dobrym foteliku największe szanse na przeżycie wypadku ma właśnie dziecko....
Nie powiedziałabym, że każdy robi jak uważa, tylko że każdy bierze to, na co go stać - równie dobrze można się uprzeć, że wożenie dziecka samochodami tańszymi i mniej renomowanymi niż X to też ryzyko, bo nie ma kurtyn, poduch i 15 systemów.
Fotelik pod kolor to plus, ale nie powód. Foteliki np. Tako są tanie i atestowane, a jak mam kupić za podobną cenę allegrowego no name, który ma w tej chwili największe wzięcie, czy używany, nie wiadomo czy po przejściach, to wybieram fotelik firmy którą znam, która podaje adres siedziby, a instytucje państwowe za coś jednak certyfikują.
Oczywiście są takie, jak piszesz, byle mandatu uniknąć-styropianówki, ale to i tak uważam,że lepszy rydz niż nic.
Stary 2012-01-09, 23:12   #3850
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Nikt nie pyta o antenę na czole ? foch
tż na mnie patrzy i próbuje mi zabrać włos z czoła , tak trochę wyżej od brwi i tak jakby pośrodku, biały cienki włosek , no i próbuje zabrać, NACIĄGA i sie okazało ,że mi wyrósł taki wlos na czole hihihihihi tylko teraz pytanie czy to grzywka się zapędziła czy brew podskoczyła wyrwałam , zmierzyłam 3, 5 cm , TŻ twierdzi ,że to nadajnik do fb i forum , bo pewnie mam jakiegoś chipa w głowie żeby być na bieżąco
Dobre!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Filipek juz spi
Rozbawia mnie do lez, jak pytam jaka kolysanke Ci zaspiewac?
A on mowi: "O dziweczce"
Czyli Szla dzieweczka do laseczka
Filipek jest boski.

Cytat:
z dzieciowych rzeczy muszę kupić jeszcze tylko termometr, jeszcze jeden kocyk, ręcznik z jeszcze jeden może, rożek ale nie wiem czy jeden czy dwa? nożyczki, no i łóżeczko, materac, prześcieradła, pościel, kołdra poduszki...ale to już mam upatrzone i zamawiam w tym tygodniu poza tym dla siebie muszę jeszcze kupić te koszule, maść na brodawki, tantum rosa, staniki do karmienia i to by było wsio chyba
No ja myslalam,ze drobiazgi zostaly a jak zaczelam zamawiac to skonczyc nie moglam,az mi przyszla informacja ze brak srodkow na koncie Dobrze,ze cos pieniedzy w portfelu zostalo,bo by na chleb nie bylo Niby drobnostki,a poszlo kasy duzo,ale tak sie mowi tu 5f,tam 10f.
Stary 2012-01-09, 23:13   #3851
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dosyć ,że mi anteny rosną na czole to jeszcze jakoś dziwnie sterczą włosy na czubku głowy i tż pytał czy się solidaryzuję z jakimiś kurami z chowu klatkowego czy to też jakiś nadajnik
Chyba mi chciał humor poprawic , bo tym dołującym poranku i nie powiem , udało mu się .
A ogólnie jak ktoś ma ochotę się pośmiać to polecam Familiadę , ostatnio myślałam ,że się udławię ziemniaczkiem jak Karol S. zagadywał uczestników
a to muszę się skusic na Familiadę, dawno nie oglądałąm, a racja jest się czasem w czego pośmiac
No to pochwal męża, bo mi też humor poprawił razem z Tobą jak to wszystko piszesz
koniakonia właśnie przed chwilą obejrzałam sobie Twoje zdjęcia ślubne, nie wiemjak to się stało że wcześniej ich ie widziałam - są kapitalne! Rewelacja! a w Tobie taka radośc,że aż zarażasz

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-09 o 23:16
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:20   #3852
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej kochane! Troche mnie nie bylo, a teraz zaczynam nadrabiac zaleglosci, jeszcze mi troche zostalo Przeziebienie powoli mija, katar i kaszel juz tylko w postaci szczatkowej. Ogladalismy wczoraj komode(?) dla dzidziusia guliver w ikei, chyba sie skusimy, cena takze ok i wydaje sie byc praktyczna, na gorze ma miejsce na przewijak, na dole 2 polki otwarte na pieluszki, kosmetyki i inne akcesoria. Nie wiem , czy lepsza taka czy moze jakas z zamykanymi szufladami, tyle ze te z zamykanymi szufladami sa duzo drozsze a i trzeba te szuflady otwierac a tak to wszystko bede miec pod reka. No i mieszkamy w Irl poki co, wiec tez nie chce czynic nie wiadomo jakich inwestycji.

Moj maluszek jest bardzo aktywny, ciagle si erusza i dokazuje takze nie wiem, czy ma wystarczajaco duzo snu przy takim poziomie aktywnosci? Potrafi skopac mamusie i wiercic sie przeokropnie, ale przynajmniej mam pewnosc, ze wszystko w porzadku!

Cytat:
Strasznie duzo tych cukrzyc ;/
Najwazniejsze ze z mala wszystko dobrze
Moja cukrzyca na diecie sie unormowala, wyniki pomiarow zaczely wychodzic niskie, az czasem wydawalo mi sie, ze nawet za niskie. Wczoraj po calym dniu na miescie zjadlam na kolacje zwykla bule z maslem i 2 parowki z indyka plus kubek kefiru i pol czerwonej papryki. Mialam wyrzuty sumienia, a tu prosze-po godzinie cukier idealny!!!! Jednak rano po bulce z miodem bylo juz na odwrot-cukier bardzo wysoki jak jeszcze nigdy, ponad 200, dlatego na pewno musze unikac slodkiego, co zreszta robie, nie jem ciast ani slodyczy itp. Zauwazylam jednak ze lyzka miodu do herbaty plus sok z maliny plus cytryna nie powoduja wzrostu cukru, wychodzi w granicach normy ...Jutro ide na wizyte do diabetologa i o wszystko wypytam. No i oby mamus z tym problemem juz nie przybywalo!

Cytat:
Dzwonilam do swojego gina, bo jednak cos tam mam nie tak, swedzi mnie i piecze a jeszcze pare dni temu bylo na wizycie wszystko ok i ten sluz co mam taki zolto-zielony nitkowaty, to mnie troche wystarszylo.
No i mam kupic zel do stosowania do srodka: Multi Gyn Actigel oraz masc Clotrimazol.
Jestem spokojniejsza.
Aguska, ja Multi Gyn Actigel-uzywalam i uzywam prewencyjnie po basenie. Dziala antybakteryjnie i takze ma wplyw na prawidlowa flore w pochwie i co najwazniejsze jest bezpieczny dla kobiet w ciazy. Przygotuj sie na to, ze bedzie Cie delikatnie szczypac po aplikacji przez jakas chwile

Cytat:
Zgadzam się, ale myślę, że w zwykłym moczu też może wyjść - w wyniku będą wspomniane ew. bakterie, a budowa kobieca niestety sprzyja temu, by się bakterie przenosiły z moczowego na płciowy i na odwrót - nieraz tak miałam.
A papierek lakmusowy, swoją drogą, sprawdza infekcę, ale nie pokaże, cóż to nas zaatakowało, więc wizyta u gina niezbędna.
Co do wymazów-nie mam pojęcia, nigdy nie robiłam, ale kojarzę, że na druczku skierowania na badania do punktu pobrań są takie pozycje jak wymaz z prącia czy pochwy, więc chyba robią poza ginekologią.
Musze powiedziec, ze gin sprawdzal mi ph pochwy papierkiem lakmusowym i wyszlo ze jest ok, w badaniu ginekologicznym takze nie zauwazyl nic niepokojacego. Ale sie uparlam, ze chce zrobic posiew i wyszly paciorkowce, w dodatku bardzo liczne. Kiedys papierek lakmusowy owszem, wykazal jakas infekcje, i byla to infekcja bakteryjna, ale nie paciorkowce tylko cos innego pospolitego, choc tez bez objawow. Dlatego lepiej robic wymaz, a z kalendarza badan w ciazy wynika, ze rutynowo powinno sie sprawdzac wymaz w 30-ktoryms tyg na obecnosc paciorka wlasnie.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
też mam z motherhood taki w kropy
Ja takze mam z motherhood i otulaczek i rozek, ale nie pamietam juz, czy otulaczek ma rzepy. Poza tym wyprawke mam juz chyba w 3/4 skompletowana, zakupilam wczoraj 2 staniki do karmienia oraz koszule z rozcieciem, ale 1 to chyba bedzie za malo...Teraz jeszcze dokupie pare kosmetykow dla maluszka i niedlugo tzn chyba w lutym zaczne pakowac z wolna torbe do szpitala, czy to za wczesnie?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:27   #3853
lena_mi
Zakorzenienie

A moja córa coś mało się dziś rusza, pierwszy raz tak mam;/
No nic, położę się już, wtedy zawsze najbardziej dokazuje, więc może się uspokoję.
Dobranoc Dziewczyny!
Stary 2012-01-09, 23:30   #3854
MoniaHan
Wtajemniczenie

konia dobre z ta antena, ja mam taka antene pod pepkiem

lena jaki mezus dobry...moj jakby sie domyslil i kupil mi koszule nocna, to trzeba by bylo spiewac tak jak Filipek ''szla dziweczka...''

karolca bo faceci to chyba kolysek nie lubia ogolnie tak mi sie wydaje.

alez numer - dowiedzielismy sie dzis wieczorem ze Tz brat i jego zona beda mieli drugie dziecko, maja juz 1,5 roczna corcie, a teraz bratowa jest w pierwszym miesiacu. bedzie miala Hania nasza kuzynke rowiesniczke wlasciwie..tylko szkoda ze tak daleko, bo w USA. mowie im to moze wozka nie wysylajcie (bo kupili nam taki okropny wozek na mega ogromnych wizualnie brzydkich kolach) dla swojej dzidzi zatrzymajcie (skoro tak Wam sie podoba...tak sobie pomyslalam), ale oni na to ze juz wyslali...i plynie teraz przez oceany to okropienstwo na 3 kolach

poczytam sobie na dobranoc ''jezyk niemowlat''. kolorowych snow Wam zycze.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:34   #3855
rybka13
Zakorzenienie

ewelajna pokaz mebelek dla dzidzi Bo my tez chcemy cos kupic, ale wlasnie nie wiem czy cos ciekawego jest tu w ikei, bo nigdy nie bylismy...

Ja ze stanikami sie wstrzymuje, bo jeszcze moze sie zwiekszyc rozmiar, kupie jakies 3-4 tyg przed porodem i tak zamowie przez internet.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:49   #3856
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wykapalam sie, ogarnelam ze smarowaniem itd i zajelo mi to sporo czasu...a teraz maly sie rozkaszlal...;/

Pisalyscie (te ktore przeziebione), ze meczy Was duszacy kaszel.
Wydaje mi sie, ze on tez zalapal tego wirusa i dlatego go tak co noc ten kaszel meczy.

ewelajna a czy te Wasze cukrzyce moga sie unormowac po porodzie?
Co mowia Wam lekarze?
Odnosnie tego zelu, to wlasnie jestem po I dawce, maz mi troche pomogl trzymal lusterko, mam nadzieje, ze pomoze, a jak nie to na pewno gin wymysli na wizycie cos innego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 23:52   #3857
gosia261282
Gang Iren

Nie pisalam wam jeszcze,ze jutro ide do lekarza z ta reka moja nieszczesna.Nic mi ten bol nie przechodzi,mimo ze staram sie malo jej uzywac.I jak nia ruszam to tak jakos chrzesci,trzaska cos w niej.Chyba nie bede mogla pojsc do pracy,chociaz bardzo bym chciala zeby dali mi cos co szybko pomoze,zebym mogla jeszcze te 6 tyg co mi zostalo pracy dociagnac.Kurcze,ze tez na sam koniec jeszcze to
Stary 2012-01-09, 23:52   #3858
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
A moja córa coś mało się dziś rusza, pierwszy raz tak mam;/
No nic, położę się już, wtedy zawsze najbardziej dokazuje, więc może się uspokoję.
Dobranoc Dziewczyny!
Moja tez spokojna dzis ale ostatnio pokazala na co ja stac Takze nie martw sie, na pewno znow nadejdzie dzien imprez w brzuszku
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 00:55   #3859
karo_z
Rozeznanie

Hello

Wciągnęła mnie ta książka "język niemowląt" ale oczywiście Was też podczytuję

Jutro o 6.45 mam jechać do przychodni na test obciążenia glukozą ble...

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was po umyciu włosów też tak piecze skóra głowy? Nigdy wcześniej tak nie miałam..
Mnie nie piecze, ale strasznie się łuszczy i jest bardzo sucha. Tak samo na twarzy. Kupiłam sobie Emolium do suchej skóry głowy. Narazie stosowałam raz więc jeszcze nie mogę powiedzieć czy działa...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
szczerze na początku myslalam że taki ogromny pryszcz Ci wyrósł a jak sobie to wyobraziłam to jednorożca przypominałaś sorry ale tak mi sie skojarzylo jak wlos to pół biedy nie jest źle wyobraź sobie takiego syfa a co do nadajnika to może antena do CB Radia
też sobie to samo pomyślałam

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Troche mnie nie bylo, a teraz zaczynam nadrabiac zaleglosci, jeszcze mi troche zostalo Przeziebienie powoli mija, katar i kaszel juz tylko w postaci szczatkowej. Ogladalismy wczoraj komode(?) dla dzidziusia guliver w ikei, chyba sie skusimy, cena takze ok i wydaje sie byc praktyczna, na gorze ma miejsce na przewijak, na dole 2 polki otwarte na pieluszki, kosmetyki i inne akcesoria. Nie wiem , czy lepsza taka czy moze jakas z zamykanymi szufladami, tyle ze te z zamykanymi szufladami sa duzo drozsze a i trzeba te szuflady otwierac a tak to wszystko bede miec pod reka. No i mieszkamy w Irl poki co, wiec tez nie chce czynic nie wiadomo jakich inwestycji.

Moj maluszek jest bardzo aktywny, ciagle si erusza i dokazuje takze nie wiem, czy ma wystarczajaco duzo snu przy takim poziomie aktywnosci? Potrafi skopac mamusie i wiercic sie przeokropnie, ale przynajmniej mam pewnosc, ze wszystko w porzadku!
Mój Piotruś właśnie też cały czas aktywny...zaczynałam się martwić ale lekarz nie widzi w tym powodu do niepokoju, także na pewno wszystko w porządku takie temperamenty
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 01:01   #3860
MoniqW
Raczkowanie

Uff troszke Was nadrobiłam ale jeszcze nie wszystko. Obudziłam się dziś z bólem głowy i po 14 juz miałam dość, przetrzymałam do 16 w pracy ale w domu po obiadku musialam się połozyc i zasnełam a teraz buszuję bo spac nie moge ...
Aguśkaa śliczne zakupy ja myślę to podobnym kocyku z Bobasa a pieluchy na pewno tez zamowię, dzieki za linka

Flowerbombka ja miałam okazję karmić córkę koleżanki butelką TT i przekonały mnie właśnie tym, że dobrze mi leżą w ręce, każdy ma pewnie inne wrazenia dobrze wczesniej dotknąć

MoniaHan Przykro mi z powodu psiaka i zycze zdrowia, najwazniejsze zeby nie cierpial.
Ja mam w domu duza psia rodzinę w tym dwie babcie 9,5 i prawie 9 lat nie dla kazdego psa to duzo ale u doga niemieckiego to juz sluszny wiek, cieszę się każdym dniem z nimi ehh
Stary 2012-01-10, 06:08   #3861
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

cierpię na totalną bezsenność nie chcę nic mówić, ale ja dopiero będę kładła się spać...normalnie zasnąć nie mogę, a jak zasnę to śpię po ok 4-5h

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 06:14   #3862
lena_mi
Zakorzenienie

Chybam pierwsza, dzień dobry!

Cytat:
Moja tez spokojna dzis ale ostatnio pokazala na co ja stac Takze nie martw sie, na pewno znow nadejdzie dzien imprez w brzuszku
Nadeszła noc jednej wielkiej imprezy!
Mała nadrobiła cały dzień braku aktywności, ciężko było mi zasnąc, a jak już zasnęłam to budziłam się.. Oj Pieronek mi się w brzuchu hoduje
Mąż własnie wyszedł do pracy, także może jeszcze spróbuję się zdrzemnąc..

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
cierpię na totalną bezsenność nie chcę nic mówić, ale ja dopiero będę kładła się spać...normalnie zasnąć nie mogę, a jak zasnę to śpię po ok 4-5h

oj jednak nie jestem pierwsza witaj w klubie Jolka ja też ostatni źle sypiam a dziś to już masakra..
Stary 2012-01-10, 07:48   #3863
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

oj jednak nie jestem pierwsza witaj w klubie Jolka ja też ostatni źle sypiam a dziś to już masakra..
ja jeszcze spać nie poszłam więc dla mnie to noc

TŻ wrócił z pracy nie dawno i siedzimy, ale zaraz chyba kładziemy się lulu i o 12 pobudka

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

dziewczyny moja mama 15stycznia kończy 50tke, a 18stycznia ma imieniny...
nie mam pomysłu na prezent oczywiście będą kwiaty, ale co do kwiatów sama nie wiem co jej kupić bo wiele rzeczy ma albo już dostała w ostatnim czasie (Święta, Mikołajki)

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 08:04   #3864
MoniqW
Raczkowanie

Ja już w pracy, herbatka i bułka z jabłkiem
Miłego dnia.

A co do spodni ciazowych to ja akurat nie wyobrazam sobie życia bez. I u mnie sie bardzo sparwdzaja, mam 2 pary do koleznaki z wysokim pasem i jedne kupione w lumpexie z krotkim, rurki - moje ulubione

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Jolkaa nie wiem jak twoja Mama z pamiatkami, Ja np bardzo lubie zdjecia. Moze zrob jej album ze zdjeciami albo jakas duza odbitke ulubionego zdjecia. Moze jakies stare zdjecie b&w w duzym powiekszeniu teraz w labach robia cuda.
Stary 2012-01-10, 08:04   #3865
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiecie ile tamten człowiek chce za przesyłkę wózka?
100 zł
a dużo paczek (ciężkich i ponadwymiarowych a także ubezpieczonych i na warunkach szczególnych) wysyłałam... i najdroższa, ważąca ponad 20 kg nie przekroczyła 50 zł...
Drożej jest tylko kurierem.

I humor mi sie popsuł, bo nie lubię jak ktoś oszukuje mnie na kosztach przesyłki
Szkoda, ze tak duzo ... chociaz zauwazylam ze czasme ludziom nie chce sie sprawdzic nawet (mimo ze przez internet mozna!) ile taka przesylka kosztuje i pisza ''na oko'' ... moze uswiadom go, ze tak drogo to by bylo gdyby wyslal Ci dwa wozki
Cytat:
Filipek juz spi
Rozbawia mnie do lez, jak pytam jaka kolysanke Ci zaspiewac?
A on mowi: "O dziweczce"
Czyli Szla dzieweczka do laseczka

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam takie pytanie behawioralne, mam materac w wózku taki jaki byl w zestawie, czy potrzebuje innego czy mogę bezpośrednio na tym dziecko kłaść??
Ja klade tylko taki bawelniany kocyk
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Napiszę, napiszę. 50 jestem w stanie dać, ale 100 to jednak lekka przesada.
Ze szwagrem nie mam o czym rozmawiać. Jest głupi i tyle. Poza tym nie on jest kierowcą (szwagier pracuje na miejscu przy rozładunku i przeładunku transportów). Jak dziś dowiedziałam się, co zrobił, to nie mam ochoty go znać. Podjeżdżał z moją siostrą do energetyki, wchodził do budynku płacić rachunek za prąd. Dziś ten prąd im odcięli, bo od roku nie został zapłacony ani jeden rachunek. 800 zł zaległości do uregulowania, do tego około 150 za ponowne podłączenie. Nie przejął się niczym. Jak poszedł "wyjaśnić" to powiedział, że kolejka była przed budynek a paniczowi nie chciało się stać. Pół godziny później byłam tam z mamą, nei było żywej duszy. Takie kolejki nie rozładowują się w pół godziny.
kurcze, nawet nie wiem jak to skomentowac....
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
A moj otulaczek na rzepy. Dostalam go z prezencie, chyba jest z firmy motherhood...
no to moze mi sie taki bezrzepowy trafil juz myslalam, ze wszystkie tak sa robione
Cytat:
tak w środę
Moze wyslali, kurier byl ale nie zostawil ani awizo ani nic? Ja czasem miewalam takie sytuacje w PL (tu z reszta tez) ze nie chcialo im sie pisac to nic nie zostawiali a Ty czlowieku martw sie o swoja paczke....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:05   #3866
88natka
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny moja mama 15stycznia kończy 50tke, a 18stycznia ma imieniny...
nie mam pomysłu na prezent oczywiście będą kwiaty, ale co do kwiatów sama nie wiem co jej kupić bo wiele rzeczy ma albo już dostała w ostatnim czasie (Święta, Mikołajki)
Mój tata też ma w tym roku 50 urodziny, dopiero w sierpniu ale też chciałabym mu kupić coś wyjątkowego.

Witam się i ja w 31 tygodniu. Jeszcze tydzień pracy mi został

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:08   #3867
emigra
Zakorzenienie

Ja jeansow ciazowych juz nie nosze ale nie dlatego, ze mi sa niewygodne, a dlatego ze sa na mnie ciut za dlugie i ladnie wygladaja tylko do obcasa, a wiadomo ze nie pisze sie teraz na obcasy Co do gumek w nich to ja w tych co na allegro kupowalam mialam bardzo waska ta gume na gorze, ale maz mi ja wyjal i bylo cacy a w tych z H&M guma wcale nie uciskala, praktycznie nie byla napieta, a mam dwie pary z H&M i w obu tak jest naprawde najwygodniejsze poki co a ostatnio tez smigam tylko w legginsach (o dziwo nie ciazowych, ale w swoje zwykle sie mieszcze i nie uwieraja pod brzuszkiem) albo w dresowych, a po domu to najczesciej w portkach od pizamy mam jedne takie od tesciowej wieksze i naprawde super wygodne, ale maz jak mnie w nich widzi to sie smieje ze tylek jak u zula jakiegos wyglada (bo sa za szerokie w pupie i sie tak marszcza brzydko)
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-10, 08:23   #3868
MoniqW
Raczkowanie

No fakt po domu to tez leginsy, kupiłam jedne ciazowe na all ale kiepskiej sa jakosci, wygodne z pasem ale po praniu troche jak szmatka więc tez chodze w swoich starych. Ale do pracy to jednak w jeansach, zdziwili by się jak bym do biura w dresach przyszła
Stary 2012-01-10, 08:25   #3869
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
No fakt po domy to tez leginsy, kupiłam jedne ciazowe na all ale kiepskiej sa jakosci, wygodne z pasem ale po pranu troche jak szmatka. Musze sobie kupic inne. Ale do pracy to jednak w jeansach, zdziwili by się jak bym do biura w dresach przyszła
Ja juz nie pracuje, wiec to co innego ale widzialam, ze sa i eleganckie spodnie materialowe z pasem wlasnie, wiec podejrzewam ze wygodniejsze niz jeansy (jesli kogos uwieraja np) Ja to wychodze do sklepu, na spacer czy do kolezanki/tesciowej wiec stroic sie nie musze, to dres pasuje jak ulal
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-10, 08:29   #3870
MoniqW
Raczkowanie

Tak takie materiałowe sa wygodniejsze miałam na koniec roku kilka firmowych spotkań to zamówiłam sobie za 50 zł z all od dziewczyny w podobnej sytuacji tyle tylko, ze jej juz nie potrzebne były i musze powiedzieć że jak bym chodziła nago w sensie nawet ich nie czułam. No moze troszke były za duże ale licze ze przydadza mi sie jeszcze na chrzciny które prawdopodobnie wypadna jeszcze przed porodem. A pozniej pewnie sprzedam dalej bo sa jak nówki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości