|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki. Jak już skończę nadrabiać to opiszę wrażenia z wizyty i to jak lekarz się ze mnie śmiał ![]() A łóżeczko wczoraj przyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeść ile wlezie! Nawet jak nie masz apetytu to masz jeść na siłę! Cytat:
![]() Albo biedulko myślisz o porodzie, mężu, wywoływaniu i się denerwujesz Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
A to koleżanka nie wie jaka jest różnica między chłopcem a dziewczynką? ![]() Cytat:
Cytat:
Były tak skumulowane, że musza się teraz jakoś wydostać Jeszcze chwila ![]() Cytat:
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Położna na spotkaniu w szpitalu pt. "karmienie piersią" odradzała ściągać pokarm laktatorem ręcznym, ponieważ on drażni strasznie kanaliki sutka dlatego wtedy tak bolą. Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY Bo elektryczny stymuluje prawidłowy odruch ssania, a ręcznym trudno złapać regularne tempo pompowania...Cytat:
a i tak u mnie nikogo przy porodzie nie będzie, więc się martwić na zapas nie muszę ![]() C yba o wszystkim myślę właśnie jednocześnie
|
|
#3843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla niej
|
|
#3844 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A śmieje się tak, że sam patrzący nie może się powstrzymać od uśmiechu
|
|
#3845 | ||
|
BAN stały
|
Dzień doberek. Zaczęło się u mnie wstawanie o 8.00 bo Mili idzie do przedszkola po feriach świątecznych
. Dziś moja pierwsza myśl gdy zadzwonił budzik "nie idziemy dziś" a gdy obudziłam małą "ale ja chcę spać" ,no ale niestety dopijam kawkę i spacerek mnie czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam. Jak wrócę to zajrzę
|
||
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przeginam z tym spaniem :/ Jak czytam o Waszych problemach z zasypianiem, to mam wyrzuty sumienia... U mnie o godz. 7:00 rano jest jeszcze środek nocy. Na sikanie chodzę tylko raz... Dziś wstałam wcześniej, bo o wpół do 10. A tak, to o 11:00 norma Mam zamiar jechać na dzieciowe zakupki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3847 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnośnie Zuzi to najważniejsze, że już szczęśliwie tuli malca Cytat:
aaaaa mój wózeczek tzn. syncia już wczoraj został wysłany, leci do mnie, podjarana jestem jak bym conajmniej nową furę kupiła
|
|||||
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się przysnęło pod kocykiem na kanapie
w międzyczasie mężol smsował i chyba teraz już będzie cały czas w gotowości![]() I chyba się wczoraj dość odwodniłam, bo wypiłam małą kawkę wczoraj o 16, potem dopiero melisę po powrocie ze szpitala, a dzisisaj lecę kubek za kubkiem i cały czas mnie suszy, a wcale nie siusiam ![]() A dzisiaj znów na porodówkę idę... A przy okazji pochwalę się, że moje dziecko przytyło od 23 grudnia
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wstałam przed 8 ale po śniadaniu musiałam się położyć , teściowa mnie wykończy stwierdziła że weźmie się za moje odżywianie....lecę nadrobić. |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry mamusie i brzusie!
ja dalej z nosem w projektach...dzisiaj mam wizytacje -zobaczymy czy cos sie tam dzieje i ile Lilka waży też tak macie że siedziec nie możecie? mi się córka tak pcha na dół i tak boli że masakra jak tylko dłużej posiedze
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*Agatek*;31524746]Nie bolą, bo ich nie KATUJESZ laktatorem ręcznym
Położna na spotkaniu w szpitalu pt. "karmienie piersią" odradzała ściągać pokarm laktatorem ręcznym, ponieważ on drażni strasznie kanaliki sutka dlatego wtedy tak bolą. Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY Bo elektryczny stymuluje prawidłowy odruch ssania, a ręcznym trudno złapać regularne tempo pompowania..No własnie i ja sobie kupilam na allegro elektryczny medeli swing i udało mi się za 186 zł z przesyłką , używany a nowe kosztują ponad 400 zł |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
hejjj czemu nikt nie rodzi
![]() ja jeszcze w łózku z herbatka i juz prawie całą tabliczke czekolady zjadłam ![]() W ogole, czuje taki jakis niepokój przez teg czopa, i przez to ze lekarz mi mowil ze juz niedlugo, ze az sie boje z domu wychodzic. Codziennie myje głowe zeby nie jechac na porodowke z tłustymi włosami ![]() Ale chciałabym zeby młoda do 22 posiedziała, bo cały przyszły tydzien bede sama, a nie chce sama rodzić I fryzjera mam 18 stycznia
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mną na sali lezała dziewczyna która wcześniej była w Madurowiczu. Odradzała pobyt tam. Cytat:
nie gadaj tak, każda z nas ma jakieś obawy ale damy radę Ja wierzę że jak maluch się pojawi to bedę wiedziała jak się nim zająć ![]() Cytat:
Ale ja już nie mogę tesciowa mi robi jedzenie i przynosi na górę ale tego jesttak duzo że ja nie nadążam z Kup.ą.taki smaczek na winko? bo była |
|||
|
|
|
#3854 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za pępuszek ![]() Niezły sposób na karmienie znalazłaś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3855 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale jestem śpiąca Wstałam o 6-tej, żeby odwieźć Tzta do pracy, bo potrzebowałam autko, żeby kilka spraw pozałatwiać.Dopiero niedawno wróciłam do domku :/Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że tak popękała Niech się szybko goi Cytat:
Będzie dobrze ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
A kościól ma wywiad bardziej dokładny niż SB w PRL-u Nawet pytał TZta o datę urodzenia ![]() Dobrze, że się nie spytał, z jakiej parafii jest mój TZ i czy ślub kościelny mamy, i dlaczego nie braliśmy u nich w parafii bo chyba bym go zagryzła
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Nie mogłam Was nadrobić, gaduły no! ![]() Wczorajsza wizyta u gina ok Gabryśka waży 3100, pięknie ułożona, gotowa do wyjścia, szyjka miękka, ale wszystko pozamykane. Więc czekamy![]() Jak nie urodzę do 25.01 to mam tego dnia przyjechać do szpitala na ktg, jak dalej nic się nie ruszy to 01.02 mam wizytę, choć lekarz wcisną mnie razem z inną pacjentką bo twierdzi, że tej wizyty nie doczekam ![]() Jeszcze wczoraj tysiąc spraw do załatwienia, a to poczta, Obi, Jysk, Makro…myślałam, że padnę…na koniec zajechaliśmy do KFC bo byliśmy mega głodni. Byłam tam drugi raz w życiu i już chyba ostatni…fuj, ble…lubię fastfoody, ale te kury mi nie podchodzą ![]() Aga_tka kciuki zaciśnięte ![]() Pearl – kochana a ile Ty masz lat robaczku? Nie masz siły i ochoty iść po prostu nie idź! Jak ona tego nie zrozumie to jej problem, za pare dni zapomni. Trzeba ćwiczyć asertywność kochana i czasami po prostu być egoistą, przykre, ale życie tego uczy Muza z Drive super, na film też się skusze chyba![]() No a za nocnego posta to powinnaś dostać na jak możesz tak pisać! Będziesz cudowną mamą, tż tatą. Już nie długo stworzycie pełną, szczęśliwą rodzinę…a karmienie, kąpanie, przewijanie i odparzone tyłki nie będą sprawiać żadnego problemu. Więcej wiary w siebie kochana, Ty nie dasz rady? No proszę Cię!Elunia super, że już w domku, powodzenia! Kasikzaki – za wyrodną matkę głupolu nie pisz takMiss Zuzia – gratulacje ale szycie 1,5 h trochę mnie przeraziło ![]() Likas – gratulacje ![]() Blanszor – głowa do góry kochana Kamusia – nie stresuj się kobitko, czasami tak jest, że te nasze szkraby po prostu śpią cały dzionek i sa rozleniwione AgaMili – jeszcze nie czytałam w klubie dokładnie, ale po tych kilku informacjach troszku mnie zmroziło…trochę to niepoważne Paula – 35 szwów?? O mać kurka! ![]() Mała_stopka, magda – super, że już w domku ![]() Magda – za rower chapeau bas ![]() ![]() Inutil – dzięki za cynk z biustonoszami, nie wiesz czy pracują w sobotę? Renia – tak się zapytam z czystej ciekawości, jakim projektowaniem się zajmujesz? ![]() Boroo – dziękuję
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
My z Filipkiem juz w domu,jak sie ogarniemy to napisze wiecej!!
Gratulacje dla nowych mamus!!
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Heja
Maiłam dziś nieprzespaną noc.Obudził mnie ból brzucha jak na okres i do tego promieniował mi na uda i trochę plecy,męczyłam się ,męczyłam ,aż w końcu wstałam wzięłam 2 nospy i jakoś przeszło.Rano ciąg dalszy oczyszczania z włącznie,do tego chyba odszedł mi dalszy ciąg czopa i teraz czasmi mam kłóci w pipce i czuje taki dyskomfort trochę bolesny w dole brzucha.Miała mnie dziś odwiedzić koleżanka ,która jest w 6 t.c. ale nie wiem czy dam radę ją przyjąć.Niestety ta kuzynka męża dziś w nocy odeszła,ale mąż nie będzie mógł jechać na pogrzeb bo nie wiadomo kiedy się zacznie u mnie poród.Tak to jest jedni odchodzą ,drudzy przychodzą
|
#3859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super!Powodzenia Cytat:
Przykro mi z powodu kuzynki tż :-(
|
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I masz nie pyskować tylko jeść!!! ![]() I nie denerwuj kochanej teściowej tylko wcinaj, bo se wnuka dokarmia! Więc Ty do gadania i Twoja kupa nie macie nic ![]() Przy jedzeniu się nie grymasi ![]() Mówisz i masz - pozostawię to profesjonalistom. Mam nadzieję, że oświecą Cię wystarczająco ![]() A MOJA KOLEŻANKA JEST BEZPŁCIOWA
|
|
#3861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niedługo ![]() A KFC też nie lubię, jak już muszę zjeść coś paskudnego to wolę Maca Cytat:
Cytat:
A u ciebie chyba może się zacząć w każdej chwili ...
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
agawoo
W razie jeszcze jakichś wątpliwości to daję kolejną definicję: Mężczyzna KLIK
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() No i dzisiaj mam termin i co ? i nic! Ciekawa jakie mam teraz rozwarcie,tydzień temu miałam prawie 2 cm, no i ciekawe ile waży mój Bartuś -tydzień temu 3.800 Ale mam dzisiaj leniaaa....... |
|
|
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam ręczny avent i jest rewelacyjny. Nie mam poranionych brodawek, nie mam żadnych problemów z pompowaniem. A jak już kiedyś pisałam, jak urodziłam córkę to kupiłam medele mini electric. Nie ściągnęłam nią ani kropli mleka. Więc jednej kobiecie spasuje elektryczny, a innej ręczny.
|
|
|
|
|
#3866 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym je tylko związała, to by mi się puszyły Tak piszecie o nie myciu włosów przed samym porodem a ja to nawet w planie mam, żeby po pierwszym skurczu (nawet przepowiadającym) od razu umyć włosy Jakaś dziwna jestem chyba ![]() Jeszcze muszę się do fryzjera umówić, bo się już kiepsko układają :/ Cytat:
![]() Szkoda, że popękała ![]() Cytat:
Pamiętam jak koleżanka urodziła w wieku 21 lat. Wpadła i kompletnie nic nie wiedziała o dzieciach a jak urodziła i zobaczyła ją w szpitalu, jak sprawnie przekładała małą z jednej ręki do drugiej, to aż w szoku byłam Ona też ![]() Cytat:
Jakieś 2 miesiące temu pisałam, że jedna na SR mówiła, że odradza Tantum Rosa po porodzie, bo będzie nas szczypało a dokładnie tydzień później przyszła inna położna i doradzała tantum :/ Moja położna też doradza tantum i w końcu jej zaufałam i kupiłam. Ja mam na razie ręczny po siostrze ale on jest z taką jakby gruszką do pompowania i nie wiem czy dam radę :/ Jakby co, to na allegro zamówię od razu jakiś elektryczny używany a do jego dostarczenia jakoś się przemęczę. Szkoda, że to takie drogie ![]() Cytat:
U nas też może być zaraz pogrzeb, bo siostra babci jest teraz po dwóch operacjach i nadal nie odzyskała przytomności... Jak my z bratem się urodziliśmy, to w tym samy czasie zmarł jej mąż :/ Takie życie...
|
|||||
|
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
Niby tak i już bym z jednej strony chciała bo mnie to już męczy ,a z drugiej niby termin mam na 25-30 stycznia więc jest niby jeszcze troche czasu.Pewnie jeszcze się przeterminuje i będzie.
|
#3868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż musiałam to powiedzieć. Dawaj nr tel do teściowej to ja jej powiem, że Ci trochę za mało tego jedzenia daje ![]() Czubasku, a tak poważnie to cieszę się, że ma się kto Tobą zająć i przypilnować z jedzeniem skoro sama się za mało pilnowałaś. Ja w domu codziennie sama i czasem dałabym dużo, żeby mnie tak ktoś podenerwował jak mój TŻ albo moja babcia ![]() Cieszymy się z tego co mamy i nie narzekamy - o szlag chyba sie w zamienaim we freestyle'ową Pearl
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Dzięki dziewczyny, już się mniej wyrodna czuję Sutki niestety nie wyrabiają i za chwilę pomeczę je laktatorem, zobaczymy czy się uda jak nie to nie wiem co zrobię bo czuję pełne cyce ale ból karmienia jest niemożliwy, nawet nakładki nie pomagają A tak przy okazjii mam nakładki na sudki TT i mała je potrafi ssać ale mam też aventu i do do dupy bo są za duże i Milenka nie ma jak jej złapać i zassać. I jeszcze odnoście smoczków uspokajających, Jak narazie bezskutecznie, nie potrafi ich ssać a czasami wiem ze nie jest głodna tylko by possała więc chcę jej dać a tu lipa, nie daje rady. Mam te TT a wczoraj tż kupił avent(moja siostra takich używa) i też będe dzisiaj próbować. Paula to ja pytałąm o ten laktator, dzieki Pearl głowa do góry ![]() Wierz mi to może tak strasznie wygląda ale to są drobne rzeczy w porównaniu z tym jakie szczeście daje posiadanie dziecka Życzcie mi szczęsci z dzisiejszym odciąganiem ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Aaaaa, zapomniałam napisać, dzisiaj w nocy były 3 kupy ![]() ![]()
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
czubasku jedz jedz ! Chociaz moj tata jest zdania ze od tesciowej nie powinno sie nic do ust wkładac
![]() Ale ja jak mialam juz ostatnio taka silna anemie to tz serwował mi 4 razy tygodniowo danie ze szpinakiem, soczki z porzeczek, watrobki i inne i naprawde były rezultaty. Jak mama na wigilie podała łososia ze szpinakiem to na sam widok myslalam ze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

ma już 2500 g 
masakra jakaś
i teraz nie wiem czy to żołądek, czy skurcze jakieś 

dla Was

jakaś paranoja... kolejna nocka z rzędu
Musi jakoś przejść to... Nie wyobrażam sobie bólu 
- dopisałam cosik jeszcze, w razie co wróć do posta 

Gabrysia - 09.02.2012