|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() zasnęłam około 3, kładąc się spać w okolicy 23-północy. Obejrzałam coś w tv, poczytałam, pojadłam... a to za ciepło, to niewygodnie, to za chłodno, to mąż źle rękę trzyma, to chucha w twarz, to włosy przeszkadzają... Mąż do pracy wstawał po 4, wstałam razem z nim, znowu zjadłam. Jakos zasnęłam na 1,5 godziny. Potem znowu się męczyłam... ale do 9 dałam radę. Wstałam, zjadłam śniadanie... któe od razu wylądowało w kibelku Zasnęłam za pół godziny... Jakiś koszmar. Do tego zrobiło się lekko biało na dworze a teraz robi się chlapa. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że nie ma co robić paniki... a czkawka to czkawka .. przejdzie :P
|
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
moje dzieciątko też ma często czkawkę, aż mi go szkoda czasami - pocieszam się jedynie tym, że jego to tak nie męczy jak dorosłych
dziś też już jedna była a co do tego jak ją rozpoznać - to są takie delikatne miarowe puknięcia, tak powiedzmy co 20-30 sekund przez 5-7 minut |
|
|
|
#3904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale tak mi przyszło do głowy że taki ogromny pryszcz to chyba nie jest zjawisko jakie normalnie występuje w przyrodzie Cytat:
Cytat:
![]() Moja pani doktor twierdzi że to przechodzi najczęściej, sporadyczne są przypadki kiedy nie chce się cukrzyca uregulowac, no ale tak jak chyba ewelajna napisała, może wrócic przy kolejnej ciąży no i jest ryzyko większe cukrzycy typu 2 właśnie :/ |
|||
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cos musze miec bo na pralce stoi suszarka wiec nie ma kompletnie gdzie wanienki postawic
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miała, jak wzięłam łyk pepsi i wlazłam do wanny poleżeć.
|
|
#3907 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przesyłka była z Krakowa a ja nie wiedziałam że tam takie kolejki na pocztach nic innego jak tylko mu dziękować że laskę zrobił i wysłał paczkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mają i to normalne- pytałam ost lekarki bo byłam pewna że teraz już im czkawka przechodzi. |
||||
|
|
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
mój mąż ma po swoim Tacie, my pewnie byśmy też dali synkowi drugie imię po mężu, ale w drodze córcia Po pierwsze myślę, że to miły zwyczaj, po drugie podoba mi się imię męża (nawet parę dziewczyn z naszego wątku da tak na imię swoim synkom ) a poza tym na inne nie mielibyśmy pomysłu![]() Madziara super że wszystko ok! )) ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
o bimbałki trzeba dbac!
|
|||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
to ja takie pukniecia regularne co kilka sec i przez kilka minut czuje tylko w szyjke (takie pukanie do wyjscia).... tak to czuje tylko jak mala sie wierci, rozciaga, kopie...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzisiaj dostał czkawke po herbatce z cytrynką i miodem
|
|
#3911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz bardzo udanego męża Cytat:
Własnie wstałam, ciągle co się budzę to drętwieje tylko prawa ręka już nie mam na nią sił, pierścionki już pozdejmowałam bo paluchy mi popuchły strasznie.. |
||
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desia kochana, super że już lepiej! zasłużyłaś na dobre samopoczucie jak nikt inny oby do końca wszystko się wyleczyło!---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
ale nie jestem pewna..
|
||
|
|
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Ale miałam sny... chyba przejęłam się nasza Małą i śniło mi się że kilka z nas musiało jechać na kroplówki do szpitala. Potem urodziłam za wczesnie i trzeba było dzieciaczka włożyć z powrotem do mnie
Ja też płaciłam 100 zł. ale wózek był w 2 paczkach-ledwo się zmieścił. Zdecydowałam się na kuriera. Uważam że 100zł. za takie gabaryty to nie dużo-poza tym może chce ubezpieczyć paczkę, bo jak zaginie to będzie miał straty... nie wiem. Ale 50zł to moim zdaniem trochę za mało-ja za tyle bym nie wysłała... Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i raz mi się udało zobaczyć czkawę na usg
|
||
|
|
|
#3915 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż widać że chce już dziecko. Wczoraj pyta się mnie - "No kiedy mi w końcu dasz tego Adasia?" A ja że za kilka tygodni. Na co On mówi - "Ale będziemy się bawić samochodami"....Chyba myśli że dziecko się urodzi i będzie się mógł od razu z Nim bawić, hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mi było dziwnie jakoś tak się obudzić z plamą na cycku
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jaki problem nawet w PL, w naszych czasach gdy juz przerobilismy sandry, jessiki itp naprawde beniamin wydaje sie niewinne
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po złożeniu to zajmuje naprawdę mało miejsca, bo składa się jak parasolka. Co innego jakbym zamawiała duży wózek. A wysyłałam już większe i cięższe rzeczy - ubezpieczoną przesyłką i nie zapłaciłam więcej jak 50 zł Nawet jeśli zdecydowałabym się na ubezpieczenie, to przy tej wartości dopłacam 6 zł, nie 50. Ja osobiście z Pocztą Polską żyję dobrze. Moje paczki dochodzą najpóźniej drugiego dnia od wysłania
|
|
#3918 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() totalnie antyseksownie Cytat:
i jak u nas faktycznie będzie synuś( chociaz nie przyzwyczajam się do tej myśli znając życie urodze to dopiero sie dowiem czy córa czy syn)także jeśli u nas będzie syn to na drugie będzie miał Piotr po moim tatusiu po teściu nie bo on dziwny jest i tz też tak uważa![]() Cytat:
zamiast cycków przy oddychaniu brzuch mi się unosi![]() ![]() Cytat:
no ja tez cały czas No Namea w brzuchu noszę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||||
|
|
|
#3919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Kolejna noc kaszlaca, robilam malemu o 24 w nocy jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej, troche pomogly. Juz go do spania prawie ze posadzilam, gruby koc pod poduszka, a i to duzo nie daje, taki ten kaszel jakis nieciekawy jest. Pod koniec tygodnia chyba pojde z nim kontrolnie do pediatry zeby go osluchac, chociaz wydaje mi sie ze to nie oskrzelowy kaszel, ale lepiej sprawdzic. ![]() Nikii 3 tyg to dlugo Cie meczylo, ale teraz te kaszle jakies takie sa paskudne ![]() A dzidzia w brzuszku kopie mnie od dwoch dni po wnetrznosciach szczegolnie po pecherzu i szyjce, bardzo nie lubie tego uczucia, wydaje mi sie ze sie tak malpka jedna przekrecila, tak jakby pleckami do swiata a do mamusinych narzadow przodem. A jak probowalam zasnac poraz kolejny, to zostalam tak zboksowana ze az sie wystraszylam, tak zabolalo. Jak nie jedno, to drugie nie daje mi spac, ja chyba oszaleje ![]() Cytat:
![]() Ja mysle, ze rozregulowalas sobie sen, bo wstajesz pozno i dlatego pozniej nie chce Ci dlugo spac i kolko sie zamyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tesciowa masz specyficzna oj bardzo, dlatego rozumiesz, ze ja ciesze sie jak moja wyjezdza 300 km stad do swojej mamy sie nia opiekowac i nie przylazi mi tu co 5 minut i tez swoje rzadze wprowadza. Wiesz jaki mam spokoj jak jej nie ma. ![]() A Twoja jesli bedzie Ci takie rzeczy probowala robic w Twoim domu, to naprawde nie miej oporow zeby jej wyjasnic, ze nie ma prawa rzadzic sie nie u siebie w domu. Kurcze w zyciu bym u kogos nie sprzatala, bo lubie porzadek. A lubie, ale to nie znaczy zeby takie rzeczy robic ech ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Za to Filip mial bardzo czesto w brzuszku czkawke i po tym jak sie urodzil ciagle mial czkawke dlugo dlugo i czesto. Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-10 o 11:47 |
||||||
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze odnośnie czkawki, właśnie doczytałam w necie jakiś przesąd że jak dziecko ma często czkawkę to niezłym żarłokiem będzie
i znalazłam wypowiedz jednej mamy że jej dziecko nawet do 5 razy dziennie miało czkawkę w brzuszku i to się sprawdziło, mały ciągle by jadł nawet jak skończył rok to w nocy 3 razy ciągnał cyca chyba powoli zaczynam się bać ale z drugiej strony chyba lepiej mieć żarłoka niż niejadka i się zamartwiać ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
ja w szkole rodzenia jak mi pani położyła rękę na brzuchu to nie umiałam tak oddychać żeby ta jej ręka się podniosła musiałam kilka razu poćwiczyć i teraz w ciągu dnia staram się właśnie choć kilka oddechów przeponą zrobić
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze co rano zrobiłam - internet i sprawdzenie, czy to normalne. Potem jak gadałam z mamą, pytałam kiedy u niej się zaczęło. Stwierdziła, że po porodzie (bardzo szczupła była). Spojrzała na moją minę zszokowaną, sama doznała szoku "no nie mów, że już..." Nawet nie powinno mnie to dziwić, wszystko mam inaczej niż mama. Nie wymiotowałam wcale, a ona w każdej ciąży po 6 miesięcy (!!!) Wiedziałam, że jestem w ciąży po 3 dniach, a ona 2 tygodnie po teminie @. Dziwne, bo niby i pierwsza miesiączka się pojawia w zbliżonym wieku u matki i córki (to akurat prawda) i ciąża przebiega podobnie... |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak piszesz lepiej skontrolować to raz jeszcze u lekarza Mój mały też mnie nieźle przed snem skopał, chyba mu moje ułożenie nie pasowało
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o siare to ojeju mnie dopadło to bardzo wcześnie o ile pamiętam coś koło 17 tygodnia albo wcześniej nawet i do teraz cycki mi się moczą
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
wysłałam na meila zdjęcie z wczorajszego usg . Położna powiedziała ze czysty tatuś i tatko teraz dumny jak paw chodzi
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filipek tak jak Ci pisalam mial czkawke w brzuszku czesto i ogolnie jest zarloczkiem Lubi sobie dobrze zjesc, ale pociesze Cie, ze szybciutko zaczal przesypiac noce, jak mial miesiac zycia to wytrzymywal juz od 24 do 4 potem do 6 rano bez mleczka. Wiec to chyba przesad ![]() Cytat:
|
|
#3926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja sie duzo zale na moje dolegliwosci, ale komus musze i padlo na Was ![]() A tak generalnie to dziwnie mam bo moje dolegliwosci nawet specjalnie ciazowe nie sa, tzn ja nie mialam ani razu jakiegos ciagniecia, twardnienia itp, nawet nie wiem jak to jest, wiec gdyby noe to glupie uczulenie i przeziebienie to czulabym sie wysmienicie. A tak wogole to zaczelam dzisiaj 27 tydzien, to juz III trymestr czy to bedzie jak zaczne 28 tydzien? ![]() Ja tez mam watpilowsci czy to czkawka czy nie
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że wkrótce jednak miną te kaszle, bo żal że dziecko tak się musi męczyć dla dorosłego taki kaszel jest dokuczliwy a co dopiero dla dziecka
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara piekny Dominiś
fajne ujecie.
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz znajdę jakieś zdjęcie. Tak bardzo chciałam was nadrobić, ale to dla mnie błęne koło, bo jak mąż jest w domu to mnie często odgania z komputera i nie mam czasu czytać. Więc będę się starała wychwytywać najważniejsze tematy i pisać z wami jak tylko czas pozwoli. Wzięłam laptopa do kuchni i gotuję ogórkową. Teściowa zabrała Maciusia do sąsiadki gdzie jest jego rówieśnik. Więc korzystam z chwili swobody ;p O ja biedna.... jeszcze mam tyle zaległości na mailu...
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

nie chcę nic mówić, ale ja dopiero będę kładła się spać...normalnie zasnąć nie mogę, a jak zasnę to śpię po ok 4-5h

A później siadł do swojej aplikacji w telefonie, która odlicza tygodnie i pisze tam na jakim etapie jest rozwój Maluszka itp. i pyta się mnie: "kochanie, leci Ci już jedzonko z piersi? Bo według mojego telefonu już powinno" 

teraz właśnie znowu czka aż się zastanawiam czy wszystko ok bo troche za często mi się to wydaje 

przesyłka była z Krakowa a ja nie wiedziałam że tam takie kolejki na pocztach