|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Oczywiście że o dzieciaczka ! Figurę to ja mam gdzieś Tylko ona na prawdę lekko przesadza. Doceniam to że tak o mnie dba ale od godziny 8 zjadłam talerz pomidorów z cebulką i ogórkiem kiszonym, talerz orzechów laskowych, 5 kanapek, szklankę mleka, dzbanek kompotu, talerz twarożku i zaraz ma mi przynieść kot;ety z ziemniaczkami i kiszoną kapustą.... Ja się pilnowałam z jedzeniem ale odkąd pamietam mam problem z anemią a w ciąży się pogorszyło... do grudnia wyniki były nawet ok a w ciagu miesiąca zjechałam że szok.---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
więc ma już 4 kg
|
||
|
|
|
#3872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() No, ale może niech dzidzia jeszcze z tydzień posiedzi Cytat:
za odciąganie Dobrze, że piszesz o tych nakładkach, bo ja jeszcze nie kupiłam i teraz wiem, że lepiej mniejsze
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!! teraz będzie się działo, zaraz Agatek, potem Inutil i tak już poleci .Ja dziś dziwnie się czuję, jakbym miała zaraz okres dostać, jak wstaję to mam wrażenie że mi zaraz coś/ktoś dołem wypadnie, no i mokro mam strasznie. Pewnie to już jakieś przygotowania ![]() Dziewczyny które urodziły i mają Cudowne Dzieciaczki ja Was podziwiam, w Waszych opisach jest tyle pozytywnej energii że ja się doczekać nie mogę swojego!! To dla nas oczekujących BARDZO ważne...kochane jesteście!! Miłego dnia laseczki!! |
|
|
|
#3874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pospałam troszkę
![]() Śniło mi się, że... posadzili mnie do więzienia za nieumyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu odpaliłam petardy na nowy rok, pełno w jedym wielkim kartonie (powinny wystrzelić jedna po drugiej) a ja odpaliłam i rzuciłam do góry całe pudło co mi się troche dostało iskierek i komuś też zrobiłam krzywdę ![]() Posadzili mnie do więzienia na pół roku, po czym zrobili cesarkę 14.01 i nie widziałam dziecka nawet dzwonić i smsować nie mogłam bo nie było zasięgu i było to zakazane Haniula Ty to masz wymagania co do dzidzi ja też staram się wyglądać okej Mijus za wizytę! A ja nie jadłam nigdy nic z KFC zawsze tylko MCD ![]() Ewula83 witamy!! kropeczka wiem, że to cholerstwo jest drogie ![]() Cytat:
jak przyjedzie to porób foty!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak się nie przyda- odsprzedam ale nie chcę się katować ręcznym ledwo co teraz zginam palce, dłonie bo mam tak opuchnięte.... Cytat:
![]() A co do jutuba- Cytat:
![]() Ta położna ma xx lat pracy za sobą i prowadzi lekcje co tydzień w czw na pato, więc trudno by było jej nie uwierzyć, że tak nie jest, tak samo, że smoczki powodują wady zgryzu. No ale każdy robi tak jak uważa za stosowne ![]() Jak medela Ci nie podeszła, to czemu nie spróbowałaś innych firm?
|
|
#3875 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej... Ktos tu rozdawal sniadanko. Inutil ?
![]() Zasnelam o 5 Moje dziecie zaczelo delikatnie z rozpychaniem i jezdzeniem raczka, a skonczylo sie na takich harcach i bolach, ze chcialam juz budzic tzta i jechac na porodowke, bo bylam pewna, ze tak to sie skonczyOoo szit, widze, ze kilku postow mi nie pocytowalo. Akurat ucielo te z batami i palowaniem za moje obawy... Dziewczynki, dziekuje za postawienie do pionu i za wszystkie baty. Naleza sie. Nie moge nie miec wiary w siebie, zeby nie martwic Niunki. Musze wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze i byc spokojna,opanowana i pewna,zeby dzieckos ie czulo spokojnie Cytat:
![]() dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie ? Cytat:
Paula, super, ze polozna zauwazyla te blonke , a Wy mieliscie przez to cala nocke na cycu. Dobrze, ze nie musieliscie sie meczycCytat:
Dla mnie to Ty masz anielska cierpliwosc i dziwie sie, ze jeszcze sie trzymasz. Ja bym pewnie juz 5 razy wybuchla i na bank skonczyloby sie to awantura. Trzymam kciuki Mowisz, ze Mili spioszek? Oj, my z tztem tez chcemy takiego spioszka, zeby nas rano nie budzil ![]() W ogole to zawsze jak widze zdjecia Twojej Malej, to nie moge sie na nia napatrzec,jest taka sliczna. I caly czas z bananem na buzi. Cytat:
co w koncu zamowilas, pochwal sie ![]() Cytat:
brawa dla malego Bambuska ![]() Cytat:
zawsze sobie wkrecam,ze w ten sposob ulatwiam niunce wyjscie na swiat, a chcialabym dotrwac do terminu powodzenia na wizycie !!! Cytat:
musimy mialam chwile slabosci i sie jej poddalam a tesciowa chociaz smacznie gotuje? ![]() Cytat:
![]() racja...sa dziewczyny jeszcze bardziej nierozgarniete niz ja i tez jakos daja rade, wiec musze byc dobrej mysli dobrze, ze mam e-ciotki... Mijusik, Slonce Ty moje, dziekuje za mile slowa. Wiesz,jak to jest, jak czlowiek budzi sie o 2-3 w nocy - najgorsze mysli wtedy dopadaja i ciezko im sie oprzec. Na szczescie dzien przegonil zle mysli. Zobaczymy,na jak dlugo ![]() Co do tesciowej, to nie bylam asertywna w ogole i w koncu poszlam, ale nie bylo tak zle. Wiecej bylo tego mojego marudzenia, niz calego siedzenia tam. A teraz przed chwila zadzwonila z podziekowaniami i ze jej bardzo milo, ze sie zmobilizowalam i jej kolezanki mogly mnie poznac. Jezeli naprawde bylo jej milo, no to w sumie nawet sie ciesze,ze sie wybralam. Co do filmu, to moze lepiej obejrzyj z tztem i uwazaj na scene w windzie Dla mnie nie byla jakas mega brutalnaEliza, jak czytalam o Twoich dolegliwosciach, to byly wszystkie wypisz wymaluj jak na zaczynajacy sie porod. Wiem,bo wczoraj tez mnie cholernie bolalo i dziwnie sie czulam i przewertowalam chyba ze 100 stron o symptomach ciazy. Przykro mi z powodu kuzynki tzta :/
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-10 o 12:16 |
||||||||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pearl no jacha, że dasz radę! W Afryce, czy gdzieś tam indziej nie używają pieluch, kosmetyków brak, rodzą w drewnianym domku- szałasie, odcinają pępowinę jakimś śmiesznym kijkiem, a Ty się martwisz dziecioku, że nie dasz rady?? ![]() I GDZIE SĄ OBIECANE ZDJĘCIA?!!!!!!!!!!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-10 o 12:27 |
|
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
bo nie miałam tyle pieniedzy i czasu żeby kupować co chwilę nowy laktator i próbować, który mi spasuje. Kupiłam od razu avent i to był strzał w 10
|
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Pearl włacha chyba porodu
![]() Dziś do mnie koleżanka nie przyjdzie,ale to dobrze bo nie mam na to siły Anankee jak Emi reaguje na braciszka?
|
#3879 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my z tymi wszystkimi fridami, laktatorami i innymi cudami i tak mamy dobrze no i przede wszystkiem wujek google ratuje nam pupska ![]() Cytat:
![]() lepiej uwazaj sobie, bo jeszcze Ci kuku na glowie zrobie... Cytat:
no,ale mam nadzieje, ze nie beda potrzebnedaj znac, jaks ie sprawuja te aventu ![]() Cytat:
i nie miej wyrzutow sumienia, gluptasku wlasnie bardzo dobrze, jak sie wygadasz, bo wtedy czlowiek poczyta, pozbiera inne doswiadczenia i pozniej juz go nie zaskocza, albo bedzie wiedzial, jak sobei radzic w takich sytuacjach i ze nie jest/byl w tym sam ![]() troche zamotalam,ale mam nadzieje,ze wiesz, o co mi chodzi ![]() 3 kupy !!??!?!?!? szaaaaleeenstwoooooo
|
|
#3880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niż buraczki. Ja lubię takie:zetrzeć na tarce o szarpanych oczkach (jak na placki ziemniaczane) - ugotowane rzecz jasna ![]() na patelce rozgrzać masełka troszkę, dodać łyżkę mąki i zrumienić wrzucić buraczki, dodać łyżeczkę cukru i skropić cytryną lub odrobinę kwasku cytrynowego dać. Podgrzać mieszając. Dla mnie pycha są ![]() Spróbuj zaprzeczyć
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze do tego mam mega małe cyce to ja nie wiem czy przypadkiem nie zassie mi całej piersi zamiast sutka Cytat:
![]() nieeeee, to my byłyśmy uprzejme, że gacie w dół poszły
|
|
#3882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
chyba mozg mi dzieciak zezarl ![]() Cytat:
Agatek, Ty to madra... oczytalas sie i zbierasz te informacje niczym maly chomiczek pokarm w policzkach , a ja tak nie umiem. Zawsze sobie mysle,ze jak przyjdzie potrzeba, to wtedy sprawdze, co i jak, a pozniej sie boje, ze jak juz bedzie taka sytuacja, to bedzie za pozno na sprawdzanie i bede miala do siebie pretensje, ze wczesniej tego nie zrobilam. Cytat:
Cytat:
no tak... to pewnie wczorajsza kolacja u tesciowej mi zaszkodzila
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Długo mamy jeszcze czekać?
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
no a nie ?
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
jeeeaaaaahhhhhhhh theee eye of the tiiiiigerrrrrrrrrrrrrr /me glupek no tz zabral mi laptopa jak wroci, to zgram i Wam dam
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
eliza my jesteśmy jeszcze w szpitalu, dziś już tydzień mija. Filipek ma żółtaczke, dziś miał badania kontrolne, no ale niestety bilirubina wciąż za wysoka i musimy dalej go naświetlać
także Emi jeszcze braciszka nie widziała. A mnie się za nią przeokrutnie tęskni
|
|
|
|
#3888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ej masz coś do mojego chomiczka?? Każdy ma takie obawy, ja niby myślę, że mam wszystko, a wychodzi na to, że jakieś soli fizjologicznej nie mam no to właź na jego kompa i dajesz! W konću jesteś małżonka nie?? CO TWOJE TO MOJE, CO MOJE TEGO NIE RUSZ daleko jeszcze.... ?? ![]() ![]() jadę do miasta i do pepco i do rodziców i do apteki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-10 o 12:56 |
||||
|
|
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
i na porodówkę
![]() :brzyda l:
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zaraz odpalam liste Nikotynki do apteki i drogerii i zamawiam, bo tu nie ma na co czekac chyba ![]() Cytat:
![]() ale on wzial kompa ma zaraz podjechac na chwile, to wezme zdjecia przynajmniej dacie mi spokoj ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------
|
|
#3892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie zaraz ma być, mnie nie ma w domu, ale córa odbierze, jutro wrzucę fotki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szybkie wyjście do domku ![]() |
||||
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
mam ochotę na gofra!!!
dziewczyny jak najlepiej podgrzac takiego gotowego gofra?piekarnik,mikrofala ? |
|
|
|
#3894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
siemanko
miałam byc rano na ktg ale dostałam tel od gina ze jej rano nie bedzie i jedziemy jak tz z pracy wróci... wyniki ktore robilam te na zatrucie są dobre na oko moje ![]() Cytat:
co do labu to na franciszkańskiej w centrum krwiodawstwa na 3 piętrze jest laboratorium mikrobiologiczne MIKROB. troche jest komunistyczne ale da sie przezyc.. no i tam pobieraja te wymazy. Cytat:
a ja w Madurowiczu bede rodzic Cytat:
Cytat:
![]() ja juz dzisiaj spacerek zaliczyłam
|
||||
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj była wizyta. Pytałam o liście malin i powiedział doktor, że nie wie czy pomogą, ale na pewno nie zaszkodzą, więc dziś kupię jak TŻ wróci, bo sama się boję wyjść, zeby znowu mnie ta rwa kulszowa nie dopadła.
Leukocyty w moczu, stąd tez bakterie, ale mam furagin brać i spoko. Wizyta na następny wtorek ustalona. Szyjka długa. Dziecko główką w dół ![]() A teraz: Leżę na leżance bez gaci juz przygotowana do badania dopochwowego. Podchodzi doktor. Paluszki do środka. I głębiej, głębiej. Ja już nie mogę wytrzymać, bo boli jak jasny ciort. Obok leżanki rurki pionowe od ogrzewania. To ja za nie CAP ręką i trzymam i się drę: "O dżizus!" (bo byłam na tyle przytomna, żeby nie krzyknąć kur.wa :/ ) A on się ze mnie śmieje i mówi: "Niech się pani przyzwyczai, bo takie badania na porodówce będą" ![]() Nie wyobrażacie sobie tego. Gdyby ktoś stał obok i by to widział to by się zeszczał normalnie na miejscu! i mi jeszcze powiedział, ze łatwiej by było jakbym teraz już coś zaczęła, bo łatwiej urodzić takie dziecko niż jak przytyje po 2 tygodniach kolejnych ![]() Wagi małego nie znam, ale to chyba dlatego, ze mnie lekarz straszyć nie chce ![]() A szyjka długa - tak tłumaczył to głebokie wsadzenie paluszków
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że impreza się udała, i że jesteś zadowolona No nie wiem, nie wiem Cytat:
![]() Ale wiesz co, to nie jest zły pomysł - jak codziennie rano umyję głowę, to potem się nie będę musiała stresować, że mam włosy nie umyte
|
|
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
hej Brzusie i Mamusie
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ! Nie mam szans nadrobić zaległych stron... moze jak będzie troszkę czasu to choć troszkę u nas na razie bez zmian, skurcze przepowiadające od 3 dni posiadam dość powiem bolesne... ale po zmianie pozycji czy prysznicu znikają.Ogólnie mała się rusza, kopie, wypycha, leci nam właśnie 35tc a ja bym już chciała być po i mieć ją koło siebie Traumę przeżyłam w czwartek ostatni... wracałam z małym z przedszkola i jak nigdy wyrwał mi się i przebiegł przez pasy (a tam są takie, że wysepka jest pomiędzy 2 pasami jezdni) ja za nim, patrze jedzie auto i widzę, że nie ma szans się zatrzymać to wyciągnęłam rękę jak najdalej przed siebie żeby choć za kaptur go złapać.... złapałam ale jednocześnie runęłam na ziemię jak długa, padłam na kolana podparłam się rękami..brzuchem dotknęłam dosłownie tylko swojej torebki... ale stres.. tak strasznie bałam się, że coś się stało małej, bo synek widziałam, że upadł obok mnie ale nic mu nie jest bo wstał i płakał, że zrobił ała mamie i dzidziusiowi, posiedziałam na chodniku trochę i jakoś wstałam... oczywiście nikt się nie zatrzymał, nawet facet w aucie który (ten sam który liczyłam, że nie zdąży wyhamować) widział jak się przewracamy , znieczulica na maxa... oczywiście jeszcze z autobusu zadzwoniłam do gina i kazali przyjść, więc popędziłam, choć czułam ruchy małej ale nie mogłam się uspokoi. Gin zbadał, zobaczył zrobili ktg i wszystko ok.. małej nic się nie stało Bogu dzięki!! moje kolano jedynie jest staranowane na maxa, w życiu nie było takie grube i sine - całe! ale nie ważne, nawet jak się od tego woda mi w nim zrobi - nie ważne, ważne, że dzieciom nic nie jest! Co do wyprawki wszystko już gotowe i naszykowane, czekamy tylko na malutką ja czuję się w miarę ok - jak słoń, brzuch mam ogromny, nogi i dłonie puchną, mała pręży się tak, że nie potrafię się zgiąć i TŻ ubiera mi skarpetki ![]() Mam nadzieję, że urodzi się już niedługo, tzn.. niech skończy się te pełne 37tc i potem to już mogę rodzić a co!Wrzucam wam do klubu fotki wózeczka naszego i brzuszka
|
|
#3898 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć przyznam, że u mnie jak tylko coś jest nie tak, to lekarz przeprasza i stara się być delikatniejszy![]() Cytat:
Dobrze, że nic Wam nie jest!
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić że dziś u mnie spadł pierwszy raz śnieg
![]() Taki widoczek jak niżej miałam z okna o 8
|
|
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gtarulacje dla nowych mamusi i ich dzieciaczków. My byliśmy wczoraj u gina. Od wczoraj 33tyg, wiec jeszcze troszke czasu mamy do rozwiązania. Malutki waży 2200g. Gin pobrał mi wczoraj wymaz na to GBS. Zaniosłam do labo , wynik w piątek , koszt 40zł, myślałam ,że tańsze, ale nie ma co żydzić na dziecko.Lepiej żeby wszystko było ok. Wczoraj pojechałam do hurtwoni dziecięcej pokupować jeszcze pare rzeczy, ale zanim weszłam do musiałam wziąść kilka głębszych wdechów, bo zaczęło do mnie docierać, że to już coraz bliżej, aż mnie za gardło ścisnęło. Będzie nowych członek rodziny, moje dziecko, pewnie będę ryczeć jak bóbr jak sie urodzi. Zamówiłam jeszcze wczoraj na allegro dwie butelki TT , jedna 260ml i druga 150ml, do tego szczoteczkę do mycia oraz smoczek uspokajający TT. Teraz czekam na przesyłkę. Ciekawe jak długo z tym zejdzie. No nagadałam się a nawet Wam nie powiedziałam Dzień Dobry. Więc: DZIEŃ DOBRY |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Tylko ona na prawdę lekko przesadza. Doceniam to że tak o mnie dba
ale od godziny 8 zjadłam talerz pomidorów z cebulką i ogórkiem kiszonym, talerz orzechów laskowych, 5 kanapek, szklankę mleka, dzbanek kompotu, talerz twarożku i zaraz ma mi przynieść kot;ety z ziemniaczkami i kiszoną kapustą.... Ja się pilnowałam z jedzeniem ale odkąd pamietam mam problem z anemią a w ciąży się pogorszyło... do grudnia wyniki były nawet ok a w ciagu miesiąca zjechałam że szok.

za odciąganie
odpaliłam petardy na nowy rok, pełno w jedym wielkim kartonie (powinny wystrzelić jedna po drugiej) a ja odpaliłam i rzuciłam do góry całe pudło
nawet dzwonić i smsować nie mogłam bo nie było zasięgu i było to zakazane
za wizytę! A ja nie jadłam nigdy nic z KFC
zawsze tylko MCD

jak tylko dłużej posiedze

Gabrysia - 09.02.2012