Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 11:58   #3871
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Trudno się mówi. Albo się martwisz o figurę albo o dzieciaczka!
Aż musiałam to powiedzieć. Dawaj nr tel do teściowej to ja jej powiem, że Ci trochę za mało tego jedzenia daje

Czubasku, a tak poważnie to cieszę się, że ma się kto Tobą zająć i przypilnować z jedzeniem skoro sama się za mało pilnowałaś. Ja w domu codziennie sama i czasem dałabym dużo, żeby mnie tak ktoś podenerwował jak mój TŻ albo moja babcia
Cieszymy się z tego co mamy i nie narzekamy - o szlag chyba sie w zamienaim we freestyle'ową Pearl

Oczywiście że o dzieciaczka ! Figurę to ja mam gdzieś Tylko ona na prawdę lekko przesadza. Doceniam to że tak o mnie dba ale od godziny 8 zjadłam talerz pomidorów z cebulką i ogórkiem kiszonym, talerz orzechów laskowych, 5 kanapek, szklankę mleka, dzbanek kompotu, talerz twarożku i zaraz ma mi przynieść kot;ety z ziemniaczkami i kiszoną kapustą.... Ja się pilnowałam z jedzeniem ale odkąd pamietam mam problem z anemią a w ciąży się pogorszyło... do grudnia wyniki były nawet ok a w ciagu miesiąca zjechałam że szok.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam

No i dzisiaj mam termin i co ? i nic!

Ciekawa jakie mam teraz rozwarcie,tydzień temu miałam prawie 2 cm, no i ciekawe ile waży mój Bartuś -tydzień temu 3.800

Ale mam dzisiaj leniaaa.......
Dziecko podobno tyje ok 30 g dziennie więc ma już 4 kg

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:08   #3872
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
agawoo
W razie jeszcze jakichś wątpliwości to daję kolejną definicję: Mężczyzna KLIK
No i już wiadomo skąd się biorą dzieci - dzięki uprzejmości mężczyzn

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Oczywiście że o dzieciaczka ! Figurę to ja mam gdzieś Tylko ona na prawdę lekko przesadza. Doceniam to że tak o mnie dba ale od godziny 8 zjadłam talerz pomidorów z cebulką i ogórkiem kiszonym, talerz orzechów laskowych, 5 kanapek, szklankę mleka, dzbanek kompotu, talerz twarożku i zaraz ma mi przynieść kot;ety z ziemniaczkami i kiszoną kapustą.... Ja się pilnowałam z jedzeniem ale odkąd pamietam mam problem z anemią a w ciąży się pogorszyło... do grudnia wyniki były nawet ok a w ciagu miesiąca zjechałam że szok.
Mam to samo na obiad dzisiaj

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
bzdury. Nie można tak uogólniać. Czy ta położna nie dostawała jakichś profitów za polecanie laktatorów medeli?
Ja mam ręczny avent i jest rewelacyjny. Nie mam poranionych brodawek, nie mam żadnych problemów z pompowaniem.
A jak już kiedyś pisałam, jak urodziłam córkę to kupiłam medele mini electric. Nie ściągnęłam nią ani kropli mleka.
Więc jednej kobiecie spasuje elektryczny, a innej ręczny.
Dlatego ja na razie nie kupuję żadnego, jak będzie potrzebny to zobaczymy. Na próbę pożyczę może od koleżanki (mówiła, że ma,użyła może raz, bo jej nie podchodził - i może mi pożyczyć)
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Niby tak i już bym z jednej strony chciała bo mnie to już męczy ,a z drugiej niby termin mam na 25-30 stycznia więc jest niby jeszcze troche czasu.Pewnie jeszcze się przeterminuje i będzie.
Jeszcze dwa tygodnie niby, ale może być te dwa wcześniej albo dwa później, a z tego co piszesz wygląda, że raczej wcześniej
No, ale może niech dzidzia jeszcze z tydzień posiedzi
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Dzięki dziewczyny, już się mniej wyrodna czuję

Sutki niestety nie wyrabiają i za chwilę pomeczę je laktatorem, zobaczymy czy się uda jak nie to nie wiem co zrobię bo czuję pełne cyce ale ból karmienia jest niemożliwy, nawet nakładki nie pomagają

A tak przy okazjii mam nakładki na sudki TT i mała je potrafi ssać ale mam też aventu i do do dupy bo są za duże i Milenka nie ma jak jej złapać i zassać.

I jeszcze odnoście smoczków uspokajających, Jak narazie bezskutecznie, nie potrafi ich ssać a czasami wiem ze nie jest głodna tylko by possała więc chcę jej dać a tu lipa, nie daje rady. Mam te TT a wczoraj tż kupił avent(moja siostra takich używa) i też będe dzisiaj próbować.

Paula to ja pytałąm o ten laktator, dzieki to pewnie przez to że mam poranione

Pearl głowa do góry, teraz mam trochę wyrzuty sumienia ze tak marudzę ale chciałam się trochę wygadać a nie wystraszyć
Wierz mi to może tak strasznie wygląda ale to są drobne rzeczy w porównaniu z tym jakie szczeście daje posiadanie dziecka

Życzcie mi szczęsci z dzisiejszym odciąganiem

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Aaaaa, zapomniałam napisać, dzisiaj w nocy były 3 kupy
Kasik za odciąganie
Dobrze, że piszesz o tych nakładkach, bo ja jeszcze nie kupiłam i teraz wiem, że lepiej mniejsze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:10   #3873
staraupa
Raczkowanie

hej dziewczynki
GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!!
teraz będzie się działo, zaraz Agatek, potem Inutil i tak już poleci.
Ja dziś dziwnie się czuję, jakbym miała zaraz okres dostać, jak wstaję to mam wrażenie że mi zaraz coś/ktoś dołem wypadnie, no i mokro mam strasznie. Pewnie to już jakieś przygotowania
Dziewczyny które urodziły i mają Cudowne Dzieciaczki ja Was podziwiam, w Waszych opisach jest tyle pozytywnej energii że ja się doczekać nie mogę swojego!! To dla nas oczekujących BARDZO ważne...kochane jesteście!!
Miłego dnia laseczki!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:11   #3874
*Agatek*
Zakorzenienie

Pospałam troszkę

Śniło mi się, że... posadzili mnie do więzienia za nieumyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu odpaliłam petardy na nowy rok, pełno w jedym wielkim kartonie (powinny wystrzelić jedna po drugiej) a ja odpaliłam i rzuciłam do góry całe pudło co mi się troche dostało iskierek i komuś też zrobiłam krzywdę
Posadzili mnie do więzienia na pół roku, po czym zrobili cesarkę 14.01 i nie widziałam dziecka nawet dzwonić i smsować nie mogłam bo nie było zasięgu i było to zakazane

Haniula Ty to masz wymagania co do dzidzi ja też staram się wyglądać okej

Mijus za wizytę! A ja nie jadłam nigdy nic z KFC zawsze tylko MCD

Ewula83 witamy!!

kropeczka wiem, że to cholerstwo jest drogie ale na allegro można kupić używane, za pół ceny, bo komuś nie przypasowało, albo nie używali dużo, bo nie było potrzeby a mieli kupione 'w razie co'. Czaję się właśnie na ten laktator
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaaaa mój wózeczek tzn. syncia już wczoraj został wysłany, leci do mnie, podjarana jestem jak bym conajmniej nową furę kupiła
jak przyjedzie to porób foty!!!!!!
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A przy okazji pochwalę się, że moje dziecko przytyło od 23 grudnia teraz waży 2600-2800
Super!
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
No własnie i ja sobie kupilam na allegro elektryczny medeli swing i udało mi się za 186 zł z przesyłką , używany a nowe kosztują ponad 400 zł
ja też chcę używany kupić za niedługo jak się nie przyda- odsprzedam ale nie chcę się katować ręcznym ledwo co teraz zginam palce, dłonie bo mam tak opuchnięte....
Cytat:
I masz nie pyskować tylko jeść!!!
I nie denerwuj kochanej teściowej tylko wcinaj, bo se wnuka dokarmia! Więc Ty do gadania i Twoja kupa nie macie nic
Przy jedzeniu się nie grymasi

Mówisz i masz - pozostawię to profesjonalistom. Mam nadzieję, że oświecą Cię wystarczająco
A MOJA KOLEŻANKA JEST BEZPŁCIOWA

A co do jutuba-
Cytat:
bzdury. Nie można tak uogólniać. Czy ta położna nie dostawała jakichś profitów za polecanie laktatorów medeli?
Ja mam ręczny avent i jest rewelacyjny. Nie mam poranionych brodawek, nie mam żadnych problemów z pompowaniem.
A jak już kiedyś pisałam, jak urodziłam córkę to kupiłam medele mini electric. Nie ściągnęłam nią ani kropli mleka.
Więc jednej kobiecie spasuje elektryczny, a innej ręczny.
No wiedziałam, że się znajdzie osoba, która powie, że tak nie jest

Ta położna ma xx lat pracy za sobą i prowadzi lekcje co tydzień w czw na pato, więc trudno by było jej nie uwierzyć, że tak nie jest, tak samo, że smoczki powodują wady zgryzu. No ale każdy robi tak jak uważa za stosowne A medelę polecają, bo taką pożyczają w szpitalu i tyle
Jak medela Ci nie podeszła, to czemu nie spróbowałaś innych firm?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:15   #3875
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej, hej... Ktos tu rozdawal sniadanko. Inutil ?

Zasnelam o 5 Moje dziecie zaczelo delikatnie z rozpychaniem i jezdzeniem raczka, a skonczylo sie na takich harcach i bolach, ze chcialam juz budzic tzta i jechac na porodowke, bo bylam pewna, ze tak to sie skonczy

Ooo szit, widze, ze kilku postow mi nie pocytowalo.

Akurat ucielo te z batami i palowaniem za moje obawy... Dziewczynki, dziekuje za postawienie do pionu i za wszystkie baty. Naleza sie. Nie moge nie miec wiary w siebie, zeby nie martwic Niunki. Musze wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze i byc spokojna,opanowana i pewna,zeby dzieckos ie czulo spokojnie Damy jakos rade.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Położna na spotkaniu w szpitalu Mówiła- jak laktator TO TYLKO ELEKTRYCZNY A najlepiej właśnie medeli
wlasnie sprawdzilam cene laktatorow medeli
dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie ?
Cytat:
Napisane przez Agatek
albo organizm przyzwyczaja się do nocnego trybu życia i wstawania co chwila do malucha?
dzisiaj w nocy myslalam o tym,jaka to niesprawiedliwosc, ze nie mozemy teraz spac, skoro maluszki sa jeszcze w brzuszkach i przynajmniej teraz sie nacieszyc snem, bo wiadomo, ze pozniej juz nie da rady :/

Paula, super, ze polozna zauwazyla te blonke, a Wy mieliscie przez to cala nocke na cycu. Dobrze, ze nie musieliscie sie meczyc
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Kochana nie gadaj głupotek, będziesz miała instynkt jak każda matka i dasz sobie świetnie radę , a co do moich rodziców to już nie będę komentować bo wczoraj się wystarczająco nadenerwowałam. Nie chcę się z nimi kłócić już. Zobaczymy jak to będzie bo gdy wyczerpie się moja cierpliwość to wszyscy będą biedni
dziekuje

Dla mnie to Ty masz anielska cierpliwosc i dziwie sie, ze jeszcze sie trzymasz. Ja bym pewnie juz 5 razy wybuchla i na bank skonczyloby sie to awantura. Trzymam kciuki

Mowisz, ze Mili spioszek? Oj, my z tztem tez chcemy takiego spioszka, zeby nas rano nie budzil
W ogole to zawsze jak widze zdjecia Twojej Malej, to nie moge sie na nia napatrzec,jest taka sliczna. I caly czas z bananem na buzi.

Cytat:
aaaaa mój wózeczek tzn. syncia już wczoraj został wysłany, leci do mnie, podjarana jestem jak bym conajmniej nową furę kupiła
no bo kupilas fure, tylko nie dla siebie
co w koncu zamowilas, pochwal sie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A przy okazji pochwalę się, że moje dziecko przytyło od 23 grudnia teraz waży 2600-2800
o, to tyle co moje mialo 2 tygodnie temu...

brawa dla malego Bambuska

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
też tak macie że siedziec nie możecie? mi się córka tak pcha na dół i tak boli że masakra jak tylko dłużej posiedze
dokladnie mam tak samo, dlatego staram sie jak najmniej siedziec
zawsze sobie wkrecam,ze w ten sposob ulatwiam niunce wyjscie na swiat, a chcialabym dotrwac do terminu

powodzenia na wizycie !!!

Cytat:
Pearl nie gadaj tak, każda z nas ma jakieś obawy ale damy radę Ja wierzę że jak maluch się pojawi to bedę wiedziała jak się nim zająć
damy, damy
musimy
mialam chwile slabosci i sie jej poddalam

a tesciowa chociaz smacznie gotuje?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, co to za gadanie, że nie dasz rady?? A miliony kobiet przed Tobą dały??? Dały. A też nic nie wiedziały o dzieciach przecież. Po to mamy instynkt macierzyński, matka potrafi się zająć dzieckiem choćby nie wiem co Będzie dobrze
Agawoo, slodziaku
racja...sa dziewczyny jeszcze bardziej nierozgarniete niz ja i tez jakos daja rade, wiec musze byc dobrej mysli
dobrze, ze mam e-ciotki...

Mijusik, Slonce Ty moje, dziekuje za mile slowa. Od razu mi lepiej i przyjemniej Wiesz,jak to jest, jak czlowiek budzi sie o 2-3 w nocy - najgorsze mysli wtedy dopadaja i ciezko im sie oprzec. Na szczescie dzien przegonil zle mysli. Zobaczymy,na jak dlugo
Co do tesciowej, to nie bylam asertywna w ogole i w koncu poszlam, ale nie bylo tak zle. Wiecej bylo tego mojego marudzenia, niz calego siedzenia tam. A teraz przed chwila zadzwonila z podziekowaniami i ze jej bardzo milo, ze sie zmobilizowalam i jej kolezanki mogly mnie poznac. Jezeli naprawde bylo jej milo, no to w sumie nawet sie ciesze,ze sie wybralam.
Co do filmu, to moze lepiej obejrzyj z tztem i uwazaj na scene w windzie Dla mnie nie byla jakas mega brutalna, ale spotkalam sie z opiniami, ze dla niektorych ludzi bardzo.

Eliza, jak czytalam o Twoich dolegliwosciach, to byly wszystkie wypisz wymaluj jak na zaczynajacy sie porod. Wiem,bo wczoraj tez mnie cholernie bolalo i dziwnie sie czulam i przewertowalam chyba ze 100 stron o symptomach ciazy.
Przykro mi z powodu kuzynki tzta :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:16
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:22   #3876
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wiem,bo wczoraj tez mnie cholernie bolalo i dziwnie sie czulam i przewertowalam chyba ze 100 stron o symptomach ciazy.
chyba porodu??

Pearl no jacha, że dasz radę! W Afryce, czy gdzieś tam indziej nie używają pieluch, kosmetyków brak, rodzą w drewnianym domku- szałasie, odcinają pępowinę jakimś śmiesznym kijkiem, a Ty się martwisz dziecioku, że nie dasz rady??

I GDZIE SĄ OBIECANE ZDJĘCIA?!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:27
Stary 2012-01-10, 12:33   #3877
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Jak medela Ci nie podeszła, to czemu nie spróbowałaś innych firm?
bo nie miałam tyle pieniedzy i czasu żeby kupować co chwilę nowy laktator i próbować, który mi spasuje. Kupiłam od razu avent i to był strzał w 10

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:34   #3878
eliza1984
Zadomowienie

Pearl włacha chyba porodu ,no chyba ,że się zastanawiasz dlaczego ci tak brzuszek spuchł
Dziś do mnie koleżanka nie przyjdzie,ale to dobrze bo nie mam na to siły
Anankee jak Emi reaguje na braciszka?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:34   #3879
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja włosy owijam ręcznikiem Jakbym je tylko związała, to by mi się puszyły
Tak piszecie o nie myciu włosów przed samym porodem a ja to nawet w planie mam, żeby po pierwszym skurczu (nawet przepowiadającym) od razu umyć włosy Jakaś dziwna jestem chyba
Jeszcze muszę się do fryzjera umówić, bo się już kiepsko układają :/
ja najchetniej poszlabym jeszcze sobie strzelic henne na brwi i rzesy,zeby jakos sie przez te kilka godzin bez mejkapu prezentowac
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Też mam takie myśli... Ale chyba dziewczyny mają rację jak piszą, że gdy maluszek się urodzi, to instynkt od razu przyjdzie i będziemy wiedziały, co robić
Pamiętam jak koleżanka urodziła w wieku 21 lat. Wpadła i kompletnie nic nie wiedziała o dzieciach a jak urodziła i zobaczyła ją w szpitalu, jak sprawnie przekładała małą z jednej ręki do drugiej, to aż w szoku byłam Ona też
no wlasnie caly czas pocieszam sie tym, ze kiedys kobiety nie mialy dostepu do tylu informacji, zachodzily jeszcze wczesniej w ciaze, nie mialy wielu udogodnien, a i tak sobie jakos radzily
my z tymi wszystkimi fridami, laktatorami i innymi cudami i tak mamy dobrze
no i przede wszystkiem wujek google ratuje nam pupska

Cytat:
Cieszymy się z tego co mamy i nie narzekamy - o szlag chyba sie w zamienaim we freestyle'ową Pearl
te, malenka, nie podbieraj mojej fuchy
lepiej uwazaj sobie, bo jeszcze Ci kuku na glowie zrobie...

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
I jeszcze odnoście smoczków uspokajających, Jak narazie bezskutecznie, nie potrafi ich ssać a czasami wiem ze nie jest głodna tylko by possała więc chcę jej dać a tu lipa, nie daje rady. Mam te TT a wczoraj tż kupił avent(moja siostra takich używa) i też będe dzisiaj próbować.
a ja mam te same smoczki no,ale mam nadzieje, ze nie beda potrzebne
daj znac, jaks ie sprawuja te aventu

Cytat:
Napisane przez Kasik
Pearl głowa do góry, teraz mam trochę wyrzuty sumienia ze tak marudzę ale chciałam się trochę wygadać a nie wystraszyć
Wierz mi to może tak strasznie wygląda ale to są drobne rzeczy w porównaniu z tym jakie szczeście daje posiadanie dziecka
i wiecej do szczescia i spokoju mi nie potrzeba

i nie miej wyrzutow sumienia, gluptasku
wlasnie bardzo dobrze, jak sie wygadasz, bo wtedy czlowiek poczyta, pozbiera inne doswiadczenia i pozniej juz go nie zaskocza, albo bedzie wiedzial, jak sobei radzic w takich sytuacjach i ze nie jest/byl w tym sam
troche zamotalam,ale mam nadzieje,ze wiesz, o co mi chodzi

3 kupy !!??!?!?!?
szaaaaleeenstwoooooo

Stary 2012-01-10, 12:38   #3880
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
I tak ma zostać. A ja polecam bardzo, ale to bardzo buraczki czerwone. Nawet jesli ktoś nie lubi to nic nie polepsza czerwonych krwinek do działania i rozmnażania niż buraczki. Ja lubię takie:
zetrzeć na tarce o szarpanych oczkach (jak na placki ziemniaczane) - ugotowane rzecz jasna
na patelce rozgrzać masełka troszkę, dodać łyżkę mąki i zrumienić
wrzucić buraczki, dodać łyżeczkę cukru i skropić cytryną lub odrobinę kwasku cytrynowego dać.
Podgrzać mieszając.
Dla mnie pycha są
Cytat:
Spróbuj zaprzeczyć

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:39   #3881
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
bo nie miałam tyle pieniedzy i czasu żeby kupować co chwilę nowy laktator i próbować, który mi spasuje. Kupiłam od razu avent i to był strzał w 10
no mam nadzieję, że u mnie sprawdzi się elektryczny jeszcze do tego mam mega małe cyce to ja nie wiem czy przypadkiem nie zassie mi całej piersi zamiast sutka
Cytat:
Pearl włacha chyba porodu ,no chyba ,że się zastanawiasz dlaczego ci tak brzuszek spuchł
na pewno to są mega wzdęcia!!! albo się dziewczyna najadła! I ją tak wywaliło! W końcu wczoraj była u teściówki na imprezce więc...
Cytat:
Spróbuj zaprzeczyć
nieeeee, to my byłyśmy uprzejme, że gacie w dół poszły

Stary 2012-01-10, 12:41   #3882
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba porodu??

chyba mozg mi dzieciak zezarl
Cytat:
Napisane przez Agatek
Pearl no jacha, że dasz radę! W Afryce, czy gdzieś tam indziej nie używają pieluch, kosmetyków brak, rodzą w drewnianym domku- szałasie, odcinają pępowinę jakimś śmiesznym kijkiem, a Ty się martwisz dziecioku, że nie dasz rady??
kurde, z tego wszytskiego najbardziej zaintrygowalo mnie odcinanie pepowiny smiesznym kijkiem...

Agatek, Ty to madra... oczytalas sie i zbierasz te informacje niczym maly chomiczek pokarm w policzkach, a ja tak nie umiem. Zawsze sobie mysle,ze jak przyjdzie potrzeba, to wtedy sprawdze, co i jak, a pozniej sie boje, ze jak juz bedzie taka sytuacja, to bedzie za pozno na sprawdzanie i bede miala do siebie pretensje, ze wczesniej tego nie zrobilam.

Cytat:
Napisane przez Agatek
I GDZIE SĄ OBIECANE ZDJĘCIA?!!!!!!!!!!!!
u tzta na kompie, a na razie go nie ma

Cytat:

no tak...
to pewnie wczorajsza kolacja u tesciowej mi zaszkodzila

Stary 2012-01-10, 12:45   #3883
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
ja najchetniej poszlabym jeszcze sobie strzelic henne na brwi i rzesy,zeby jakos sie przez te kilka godzin bez mejkapu prezentowac
No mi sąsiadka robi hennę brwi za free i już niedługo, to co tydzień będę ją odwiedzała
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:46   #3884
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no mam nadzieję, że u mnie sprawdzi się elektryczny jeszcze do tego mam mega małe cyce to ja nie wiem czy przypadkiem nie zassie mi całej piersi zamiast sutka
widzialysmy Twoje cycochi, ciolku polku, na porno fotach w klubie i wcale nie sa male, wiec nas tutaj nie kokietuj

Cytat:
Napisane przez Agatek
na pewno to są mega wzdęcia!!! albo się dziewczyna najadła! I ją tak wywaliło! W końcu wczoraj była u teściówki na imprezce więc...
a wiedzialam, zeby nie jesc brukselki...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
No mi sąsiadka robi hennę brwi za free i już niedługo, to co tydzień będę ją odwiedzała
pozyczysz sasiadke?

Stary 2012-01-10, 12:46   #3885
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
te, malenka, nie podbieraj mojej fuchy
lepiej uwazaj sobie, bo jeszcze Ci kuku na glowie zrobie...
nie gadaj tyle, tylko zdjęcia dawaj, bo sie sama przez to o kuku doprosisz
Długo mamy jeszcze czekać?

Stary 2012-01-10, 12:50   #3886
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no a nie ?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
nie gadaj tyle, tylko zdjęcia dawaj, bo sie sama przez to o kuku doprosisz
dawaaaaaj do kisluuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
jeeeaaaaahhhhhhhh
theee eye of the tiiiiigerrrrrrrrrrrrrr

/me glupek

no tz zabral mi laptopa
jak wroci, to zgram i Wam dam

Stary 2012-01-10, 12:52   #3887
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Anankee jak Emi reaguje na braciszka?
eliza my jesteśmy jeszcze w szpitalu, dziś już tydzień mija. Filipek ma żółtaczke, dziś miał badania kontrolne, no ale niestety bilirubina wciąż za wysoka i musimy dalej go naświetlać także Emi jeszcze braciszka nie widziała. A mnie się za nią przeokrutnie tęskni

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:52   #3888
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
widzialysmy Twoje cycochi, ciolku polku, na porno fotach w klubie i wcale nie sa male, wiec nas tutaj nie kokietuj
to był fotoshop! Zebrałam cycuchy spod pachy i w tym staniku tak wyglądają niby na duże
Cytat:
Cytat:
pozyczysz sasiadke?
ja też ja też
Cytat:
kurde, z tego wszytskiego najbardziej zaintrygowalo mnie odcinanie pepowiny smiesznym kijkiem...
nie wiedziałam, jak to nazwać...
Cytat:
Agatek, Ty to madra... oczytalas sie i zbierasz te informacje niczym maly chomiczek pokarm w policzkach, a ja tak nie umiem. Zawsze sobie mysle,ze jak przyjdzie potrzeba, to wtedy sprawdze, co i jak, a pozniej sie boje, ze jak juz bedzie taka sytuacja, to bedzie za pozno na sprawdzanie i bede miala do siebie pretensje, ze wczesniej tego nie zrobilam.
Zbieram plony z pola normalnie
Ej masz coś do mojego chomiczka??
Każdy ma takie obawy, ja niby myślę, że mam wszystko, a wychodzi na to, że jakieś soli fizjologicznej nie mam i jeszcze innych pie.rd.olniczków :/
Cytat:
u tzta na kompie, a na razie go nie ma
no to właź na jego kompa i dajesz! W konću jesteś małżonka nie?? CO TWOJE TO MOJE, CO MOJE TEGO NIE RUSZ
Cytat:
daleko jeszcze.... ??

jadę do miasta i do pepco i do rodziców i do apteki

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:56
Stary 2012-01-10, 13:08   #3889
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
jadę do miasta i do pepco i do rodziców i do apteki
i na porodówkę :brzyda l:
Stary 2012-01-10, 13:08   #3890
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
eliza my jesteśmy jeszcze w szpitalu, dziś już tydzień mija. Filipek ma żółtaczke, dziś miał badania kontrolne, no ale niestety bilirubina wciąż za wysoka i musimy dalej go naświetlać także Emi jeszcze braciszka nie widziała. A mnie się za nią przeokrutnie tęskni
biedactwa,pomyliłam cię chyba z mała stopka w takim razie,że wyszłaś już.Miejmy nadzieje ,ze to już ostatnie chwile w szpitalu i za chwilę będziecie cała 4 cieszyc się sobą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:12   #3891
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
to był fotoshop! Zebrałam cycuchy spod pachy i w tym staniku tak wyglądają niby na duże
a swistak siedzi i zawija je w te sreberka
Cytat:
Napisane przez Agatek
Zbieram plony z pola normalnie
Ej masz coś do mojego chomiczka??
Każdy ma takie obawy, ja niby myślę, że mam wszystko, a wychodzi na to, że jakieś soli fizjologicznej nie mam i jeszcze innych pie.rd.olniczków :/
ooo, tego tez nie mam
ja zaraz odpalam liste Nikotynki do apteki i drogerii i zamawiam, bo tu nie ma na co czekac chyba
Cytat:
Napisane przez Agatek
no to właź na jego kompa i dajesz! W konću jesteś małżonka nie?? CO TWOJE TO MOJE, CO MOJE TEGO NIE RUSZ
wiadomo
ale on wzial kompa
ma zaraz podjechac na chwile, to wezme zdjecia
przynajmniej dacie mi spokoj

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Stary 2012-01-10, 13:31   #3892
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ta kuzynka męża dziś w nocy odeszła,ale mąż nie będzie mógł jechać na pogrzeb bo nie wiadomo kiedy się zacznie u mnie poród.Tak to jest jedni odchodzą ,drudzy przychodzą
współczuję
Cytat:
jak przyjedzie to porób foty!!!!!!
no właśnie zaraz ma być, mnie nie ma w domu, ale córa odbierze, jutro wrzucę fotki
Cytat:
no bo kupilas fure, tylko nie dla siebie
co w koncu zamowilas, pochwal sie
http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...tor-4-pro.html turkusowy
Cytat:
uważaj żeby Cię całej nie wciągnał
Cytat:
za szybkie wyjście do domku
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:41   #3893
NataliaM1103
Rozeznanie

mam ochotę na gofra!!!
dziewczyny jak najlepiej podgrzac takiego gotowego gofra?piekarnik,mikrofala ?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:45   #3894
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemanko
miałam byc rano na ktg ale dostałam tel od gina ze jej rano nie bedzie i jedziemy jak tz z pracy wróci...
wyniki ktore robilam te na zatrucie są dobre na oko moje

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Opinie są mieszane, jak chcesz mieć poród rodzinny to dowiedz się o ten fartuch, bo coś kuzynka TŻ-a która tam rodziła o nim wspominała. Ona była zadowolona, ale sama mówi że miała szczęście bo było mało porodów i trafiła na salę pojedynczą, głupiego doktora, ale spoko położną, no i głupi doktor później był zamieniony na ok doktora (na kolejnej zmianie)

Super graruluję

Mam nadzieję że nie było tak źle

W jakim labie, bo mnie też chyba teraz to czeka i przydałoby się mieć namiary na jakiś ok lab.
co do ICZMP to mnie ten szpital przeraża samą wielkością...

co do labu to na franciszkańskiej w centrum krwiodawstwa na 3 piętrze jest laboratorium mikrobiologiczne MIKROB. troche jest komunistyczne ale da sie przezyc.. no i tam pobieraja te wymazy.
Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Ja zamierzam rodzić w Madurowiczu prawdopodobnie. Do ICZMP musiałabym jechać przez całe miasto. A opinie rzeczywiście mocno podzielone.
Może któraś z łodzianek też Madurowicza wybrała?????

Przyłączam się do pytania o lab. Ja nawet nie wiedziałam, że sama mogę sobie próbkę wymazu zrobić
co do lab odp wyzej
a ja w Madurowiczu bede rodzic
Cytat:
hej kochane

a mi się wydaje, że ona po tym jeszcze była

ja za AST i ALT płaciłam po 5 zł z resztą nie pomogę

nie wiem czy mi gdzieś umknęło, ale co z tymi leukocytami? Są może podwyższone i we krwi czy w moczu, jeśli podwyższone w krwi to norma w III trymestrze ja też miałam, a jeśli to nie o to chodzi to nie wiem

:
leukocyty w ciąży mogą byc podwyzszone nawet do 15....
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam

No i dzisiaj mam termin i co ? i nic!

Ciekawa jakie mam teraz rozwarcie,tydzień temu miałam prawie 2 cm, no i ciekawe ile waży mój Bartuś -tydzień temu 3.800

Ale mam dzisiaj leniaaa.......
kochana jeszcze dzień sie nie skonczyl

ja juz dzisiaj spacerek zaliczyłam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:50   #3895
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Wczoraj była wizyta. Pytałam o liście malin i powiedział doktor, że nie wie czy pomogą, ale na pewno nie zaszkodzą, więc dziś kupię jak TŻ wróci, bo sama się boję wyjść, zeby znowu mnie ta rwa kulszowa nie dopadła.
Leukocyty w moczu, stąd tez bakterie, ale mam furagin brać i spoko.

Wizyta na następny wtorek ustalona. Szyjka długa. Dziecko główką w dół

A teraz:
Leżę na leżance bez gaci juz przygotowana do badania dopochwowego. Podchodzi doktor. Paluszki do środka. I głębiej, głębiej. Ja już nie mogę wytrzymać, bo boli jak jasny ciort. Obok leżanki rurki pionowe od ogrzewania. To ja za nie CAP ręką i trzymam i się drę: "O dżizus!" (bo byłam na tyle przytomna, żeby nie krzyknąć kur.wa :/ )
A on się ze mnie śmieje i mówi: "Niech się pani przyzwyczai, bo takie badania na porodówce będą"

Nie wyobrażacie sobie tego. Gdyby ktoś stał obok i by to widział to by się zeszczał normalnie na miejscu!

i mi jeszcze powiedział, ze łatwiej by było jakbym teraz już coś zaczęła, bo łatwiej urodzić takie dziecko niż jak przytyje po 2 tygodniach kolejnych
Wagi małego nie znam, ale to chyba dlatego, ze mnie lekarz straszyć nie chce

A szyjka długa - tak tłumaczył to głebokie wsadzenie paluszków

Stary 2012-01-10, 13:51   #3896
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pospałam troszkę

Śniło mi się, że... posadzili mnie do więzienia za nieumyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu odpaliłam petardy na nowy rok, pełno w jedym wielkim kartonie (powinny wystrzelić jedna po drugiej) a ja odpaliłam i rzuciłam do góry całe pudło co mi się troche dostało iskierek i komuś też zrobiłam krzywdę
Posadzili mnie do więzienia na pół roku, po czym zrobili cesarkę 14.01 i nie widziałam dziecka nawet dzwonić i smsować nie mogłam bo nie było zasięgu i było to zakazane
Agatek, coś ty zjadła na noc???
Cytat:
Agawoo, slodziaku
racja...sa dziewczyny jeszcze bardziej nierozgarniete niz ja i tez jakos daja rade, wiec musze byc dobrej mysli
dobrze, ze mam e-ciotki...

Mijusik, Slonce Ty moje, dziekuje za mile slowa. Od razu mi lepiej i przyjemniej Wiesz,jak to jest, jak czlowiek budzi sie o 2-3 w nocy - najgorsze mysli wtedy dopadaja i ciezko im sie oprzec. Na szczescie dzien przegonil zle mysli. Zobaczymy,na jak dlugo
Co do tesciowej, to nie bylam asertywna w ogole i w koncu poszlam, ale nie bylo tak zle. Wiecej bylo tego mojego marudzenia, niz calego siedzenia tam. A teraz przed chwila zadzwonila z podziekowaniami i ze jej bardzo milo, ze sie zmobilizowalam i jej kolezanki mogly mnie poznac. Jezeli naprawde bylo jej milo, no to w sumie nawet sie ciesze,ze sie wybralam.
Co do filmu, to moze lepiej obejrzyj z tztem i uwazaj na scene w windzie Dla mnie nie byla jakas mega brutalna, ale spotkalam sie z opiniami, ze dla niektorych ludzi bardzo.

Super, że impreza się udała, i że jesteś zadowolona
Cytat:

Spróbuj zaprzeczyć
No nie wiem, nie wiem
Cytat:
Ja włosy owijam ręcznikiem Jakbym je tylko związała, to by mi się puszyły
Tak piszecie o nie myciu włosów przed samym porodem a ja to nawet w planie mam, żeby po pierwszym skurczu (nawet przepowiadającym) od razu umyć włosy Jakaś dziwna jestem chyba
Jeszcze muszę się do fryzjera umówić, bo się już kiepsko układają :/
Kochana, po skurczach przepowiadająchc to musiałabym myć głowę codziennie
Ale wiesz co, to nie jest zły pomysł - jak codziennie rano umyję głowę, to potem się nie będę musiała stresować, że mam włosy nie umyte

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:52   #3897
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej Brzusie i Mamusie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!
Nie mam szans nadrobić zaległych stron... moze jak będzie troszkę czasu to choć troszkę u nas na razie bez zmian, skurcze przepowiadające od 3 dni posiadam dość powiem bolesne... ale po zmianie pozycji czy prysznicu znikają.Ogólnie mała się rusza, kopie, wypycha, leci nam właśnie 35tc a ja bym już chciała być po i mieć ją koło siebie

Traumę przeżyłam w czwartek ostatni... wracałam z małym z przedszkola i jak nigdy wyrwał mi się i przebiegł przez pasy (a tam są takie, że wysepka jest pomiędzy 2 pasami jezdni) ja za nim, patrze jedzie auto i widzę, że nie ma szans się zatrzymać to wyciągnęłam rękę jak najdalej przed siebie żeby choć za kaptur go złapać.... złapałam ale jednocześnie runęłam na ziemię jak długa, padłam na kolana podparłam się rękami..brzuchem dotknęłam dosłownie tylko swojej torebki... ale stres.. tak strasznie bałam się, że coś się stało małej, bo synek widziałam, że upadł obok mnie ale nic mu nie jest bo wstał i płakał, że zrobił ała mamie i dzidziusiowi, posiedziałam na chodniku trochę i jakoś wstałam... oczywiście nikt się nie zatrzymał, nawet facet w aucie który (ten sam który liczyłam, że nie zdąży wyhamować) widział jak się przewracamy , znieczulica na maxa... oczywiście jeszcze z autobusu zadzwoniłam do gina i kazali przyjść, więc popędziłam, choć czułam ruchy małej ale nie mogłam się uspokoi. Gin zbadał, zobaczył zrobili ktg i wszystko ok.. małej nic się nie stało Bogu dzięki!! moje kolano jedynie jest staranowane na maxa, w życiu nie było takie grube i sine - całe! ale nie ważne, nawet jak się od tego woda mi w nim zrobi - nie ważne, ważne, że dzieciom nic nie jest!

Co do wyprawki wszystko już gotowe i naszykowane, czekamy tylko na malutką ja czuję się w miarę ok - jak słoń, brzuch mam ogromny, nogi i dłonie puchną, mała pręży się tak, że nie potrafię się zgiąć i TŻ ubiera mi skarpetki

Mam nadzieję, że urodzi się już niedługo, tzn.. niech skończy się te pełne 37tc i potem to już mogę rodzić a co!

Wrzucam wam do klubu fotki wózeczka naszego i brzuszka
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:15   #3898
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj była wizyta. Pytałam o liście malin i powiedział doktor, że nie wie czy pomogą, ale na pewno nie zaszkodzą, więc dziś kupię jak TŻ wróci, bo sama się boję wyjść, zeby znowu mnie ta rwa kulszowa nie dopadła.
Leukocyty w moczu, stąd tez bakterie, ale mam furagin brać i spoko.

Wizyta na następny wtorek ustalona. Szyjka długa. Dziecko główką w dół

A teraz:
Leżę na leżance bez gaci juz przygotowana do badania dopochwowego. Podchodzi doktor. Paluszki do środka. I głębiej, głębiej. Ja już nie mogę wytrzymać, bo boli jak jasny ciort. Obok leżanki rurki pionowe od ogrzewania. To ja za nie CAP ręką i trzymam i się drę: "O dżizus!" (bo byłam na tyle przytomna, żeby nie krzyknąć kur.wa :/ )
A on się ze mnie śmieje i mówi: "Niech się pani przyzwyczai, bo takie badania na porodówce będą"

Nie wyobrażacie sobie tego. Gdyby ktoś stał obok i by to widział to by się zeszczał normalnie na miejscu!

i mi jeszcze powiedział, ze łatwiej by było jakbym teraz już coś zaczęła, bo łatwiej urodzić takie dziecko niż jak przytyje po 2 tygodniach kolejnych
Wagi małego nie znam, ale to chyba dlatego, ze mnie lekarz straszyć nie chce

A szyjka długa - tak tłumaczył to głebokie wsadzenie paluszków
O mój BożeNo to miałaś emocje, nie ma co choć przyznam, że u mnie jak tylko coś jest nie tak, to lekarz przeprasza i stara się być delikatniejszy W sumie mógł sobie darować ten komentarz

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej Brzusie i Mamusie

Nie mam szans nadrobić zaległych stron... moze jak będzie troszkę czasu to choć troszkę u nas na razie bez zmian, skurcze przepowiadające od 3 dni posiadam dość powiem bolesne... ale po zmianie pozycji czy prysznicu znikają.Ogólnie mała się rusza, kopie, wypycha, leci nam właśnie 35tc a ja bym już chciała być po i mieć ją koło siebie

Traumę przeżyłam w czwartek ostatni... wracałam z małym z przedszkola i jak nigdy wyrwał mi się i przebiegł przez pasy (a tam są takie, że wysepka jest pomiędzy 2 pasami jezdni) ja za nim, patrze jedzie auto i widzę, że nie ma szans się zatrzymać to wyciągnęłam rękę jak najdalej przed siebie żeby choć za kaptur go złapać.... złapałam ale jednocześnie runęłam na ziemię jak długa, padłam na kolana podparłam się rękami..brzuchem dotknęłam dosłownie tylko swojej torebki... ale stres.. tak strasznie bałam się, że coś się stało małej, bo synek widziałam, że upadł obok mnie ale nic mu nie jest bo wstał i płakał, że zrobił ała mamie i dzidziusiowi, posiedziałam na chodniku trochę i jakoś wstałam... oczywiście nikt się nie zatrzymał, nawet facet w aucie który (ten sam który liczyłam, że nie zdąży wyhamować) widział jak się przewracamy , znieczulica na maxa... oczywiście jeszcze z autobusu zadzwoniłam do gina i kazali przyjść, więc popędziłam, choć czułam ruchy małej ale nie mogłam się uspokoi. Gin zbadał, zobaczył zrobili ktg i wszystko ok.. małej nic się nie stało Bogu dzięki!! moje kolano jedynie jest staranowane na maxa, w życiu nie było takie grube i sine - całe! ale nie ważne, nawet jak się od tego woda mi w nim zrobi - nie ważne, ważne, że dzieciom nic nie jest!

Co do wyprawki wszystko już gotowe i naszykowane, czekamy tylko na malutką ja czuję się w miarę ok - jak słoń, brzuch mam ogromny, nogi i dłonie puchną, mała pręży się tak, że nie potrafię się zgiąć i TŻ ubiera mi skarpetki

Mam nadzieję, że urodzi się już niedługo, tzn.. niech skończy się te pełne 37tc i potem to już mogę rodzić a co!

Jejku jaka historia! Przecież to się mogło skończyć tragedią Dobrze, że nic Wam nie jest!
Stary 2012-01-10, 14:16   #3899
czubasek20
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić że dziś u mnie spadł pierwszy raz śnieg i teraz też pada
Taki widoczek jak niżej miałam z okna o 8
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0189.jpg (147,6 KB, 37 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:20   #3900
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej Brzusie i Mamusie

No kochana to się strachu najadłaś, ale dobrze ,że już wszystko w porządku.

Gtarulacje dla nowych mamusi i ich dzieciaczków.

My byliśmy wczoraj u gina. Od wczoraj 33tyg, wiec jeszcze troszke czasu mamy do rozwiązania. Malutki waży 2200g. Gin pobrał mi wczoraj wymaz na to GBS. Zaniosłam do labo , wynik w piątek , koszt 40zł, myślałam ,że tańsze, ale nie ma co żydzić na dziecko.Lepiej żeby wszystko było ok.

Wczoraj pojechałam do hurtwoni dziecięcej pokupować jeszcze pare rzeczy, ale zanim weszłam do musiałam wziąść kilka głębszych wdechów, bo zaczęło do mnie docierać, że to już coraz bliżej, aż mnie za gardło ścisnęło. Będzie nowych członek rodziny, moje dziecko, pewnie będę ryczeć jak bóbr jak sie urodzi.

Zamówiłam jeszcze wczoraj na allegro dwie butelki TT , jedna 260ml i druga 150ml, do tego szczoteczkę do mycia oraz smoczek uspokajający TT. Teraz czekam na przesyłkę. Ciekawe jak długo z tym zejdzie.

No nagadałam się a nawet Wam nie powiedziałam Dzień Dobry. Więc:

DZIEŃ DOBRY
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości