|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||||
BAN stały
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Jeszcze się przekomarzasz, ale na całe szczęście za chwilę łagodzisz swoje stanowisko: Cytat:
To, że powiedział miłość, a nie powiedział seks nie oznacza, że ją okłamał. To nawet nie oznacza, że minął się z prawdą. Dlaczego zatem powiedział miłość, a nie seks? Dlaczego inny powiedział nagość? Ja znam dwie odpowiedzi na pytanie - 'czy Wasi TŻ-ci Was okłamują w tych kwestiach (a taki zarzut padał często z wielu klawiatur)?'. Zanim Ty i inne zainteresowane Wizażanki sobie na nie odpowiecie zastanówcie się nad np. tekstami rozstań typu - 'jesteś wspaniałą dziewczyną, ale ja nie jestem gotowy na związek'. Albo - 'jesteś tak cudowna, że zasługujesz na kogoś lepszego'. Dlaczego większość facetów nie powie prosto z mostu - 'nie kocham Cię' tylko opowiadają takie bajki? Z bardzo prostego powodu. Nie chcą ranić i wydaje im się, że tak będzie lepiej. Zobacz jak na prawdę powiedzianą jawnym tekstem zareagowała Pipi: Cytat:
Drugim częstym wg mnie powodem tych 'przekłamań' jest różne rozumienie wielu pojęć duchowo-emocjonalnych przez kobiety i mężczyzn. Gdy kobieta mówi 'kocham Cię' to ma na myśli sto tysięcy różnych rzeczy. Gdy facet mówi 'kocham Cię', to najczęściej oznacza - 'chcę z Tobą sypiać i jestem gotów zrobić wiele dla Ciebie, aby to osiągnąć'. Miłość? To samo. Pogadajcie sobie ze swoimi TŻ-ami o miłości. Przemyślcie najpierw swoje rozumienie tego pojęcia, a później weźcie na spytki TŻ-ów. Wiele z Was pisało o potrzebie przytulania i, że widocznie Wasi TŻ-ci są jacyś inni, bo nie pasują do mojego schematu. Bardzo szybko może się okazać, że nie są inni i pasują. Wystarczy tylko zdefiniować co kobieta i mężczyzna rozumieją pod pojęciem 'przytulania'. Piszecie, że Wasi faceci 'przytulają się do Was'. A jestecie pewne? A może to jest tak, że Wasi faceci 'Was przytulają'? Widzicie różnicę? Dla Was to jest spełnienie potrzeby bezpieczeństwa, bliskości, jedności, intymności, zrozumienia, itp. A jak to odbiera facet? W jego rozumieniu, to on Was przytula i nie realizuje swojej potrzeby bezpieczeństwa, tylko realizuje Waszą. Sam czuje się jak ktoś ważny, ktoś silny, ktoś kto rozdaje poczucie bezpieczeństwa. Gdy Was przytula dajecie mu możliwość czucia się numerem jeden i to tę swoją potrzebę zaspokaja przytulając Was. Tak to mniej więcej działa. Cytat:
2. Nie było tam żadnego podtekstu. Nie jest moją winą, że gdy czytasz moje posty wszędzie wietrzysz spisek patriarchatu, podteksty i podstępy. Cytowane przez Ciebie zdanie niosło ze sobą tylko informację, że istnieje coś takiego jak męska solidarność bez prób wartościowania i porównywania z solidarnością jajników. Dlatego cały Twój dalszy wywód jest bezsensowny. Żeby stwierdzić, iż coś jest lepsze od czegoś trzeba dokonać porównania, a ja tego nie robiłem. Skoro nalegasz, to powiem Ci skąd się wzięły tamte przykłady i do czego miały mi służyć. Zdaję sobie sprawę, że tym co napiszę najprawdopodobniej wywołam kolejną zadymę, ale skoro chcesz to proszę bardzo. Chciałem Wam uzmysłowić, że w zakresie zaspokajania męskich potrzeb taka sobie np. mafia różni się od związku z kobietą tylko brakiem seksu. Tym co wiąże tam facetów ze sobą jest właśnie lojalność i wsparcie. Gdy tego brakuje mafia zaczyna się sypać i nie powstrzyma tego nawet strach przed śmiercią. Podobnie jak w małżeństwie. 3. Tyle, że u feministek ta niska i małostkowa potrzeba zastępuje w pewnym momencie logiczne argumenty, których zaczyna brakować. Dlatego to nie jest odpowiedzialność zbiorowa i nie dostało się niewinnym feministkom za Twoje grzechy, tylko to Ty dołączyłaś do nich. Nie jesteś pierwszą, wyzwoloną z jarzma patriarchatu kobietą, z którą rozmawiam w swoim życiu. Niestety ze wszystkimi rozmawia się podobnie, a koniec rozmowy jest zawsze taki sam - gdy zaczyna brakować argumentów zaczynają się personalne wycieczki. Przez moment wydawało mi się, że z Tobą będzie inaczej, ale to był tylko moment i szybko minął, a Ty dołączyłaś do reszty zbawczyń świata. Czy to moja wina, że wszystkie jesteście takie same? A co do istnienia u mnie tej niskiej i małej potrzeby dokopania komuś od czasu do czasu, to jej wcale, a wcale nie czuję. Czuję za to wielką, nieokiełznaną potrzebę nie pozwalania sobie na wycieczki osobiste. Dlatego na zaczepki odpowiadam tym samym. Jakoś pomimo, że zostałem wychowany w kraju katolickim, w katolickiej rodzinie, w otoczeniu wartości chrześcijańskich dziwnie nie czuję potrzeby nadstawiania drugiego policzka. Czyżby wychowanie jednak nie załatwiało wszystkich spraw? Co na to uczone z gender studies? 4. Miło mi, że przynajmniej w części się zgadzamy. A co do prac domowych to nie jest to jakaś wielka potrzeba mężczyzn. Aby się o tym przekonać wystarczy odwiedzić parę męskich pokoi w akademikach. Kiedyś słyszałem o badaniu, w którym pytano kobiety i mężczyzn co to znaczy posprzątać kuchnię. Z tego co pamiętam faceci średnio wyliczali po cztery czynności. Kobiety potrafiły ich podać kilkadziesiąt. Tak, to z pewnością nie są nasze potrzeby. Z żarciem już jest inna sprawa i trochę bardziej indywidualna. Z pewnością 'karmiąca kobieta' jest wg faceta bardziej lojalna, wierna, oddana niż ta, która potrafi lub chce ugotować co najwyżej wodę na herbatę i nie dziwię się facetom, którzy brak przygotowanych kanapek do pracy traktują jako brak wsparcia w ich ciężkiej, trudnej i wyczerpującej walce o byt rodziny, ale są przecież tacy, którzy lubią gotować. Moje: seks, lojalność, wsparcie już dawno ujęto w porzekadło, że mężczyzna potrzebuje "kucharki w kuchni, damy w salonie i dziwki w sypialni", a ostatnio ukazała się książka "101 Ways to Keep a Man" Emiliany Silvestri, w której autorka "odkrywa" (chyba dla niej to jest odkrycie) trzy instynkty rządzące facetem: "jedzenie, schronienie i seks" i pisze, że aby facet wiernie towarzyszył swej wybrance w życiu wystarczy te jego potrzeby zaspokajać np. gotując mu ulubione pyszności nago. Bardzo mi się podoba to rozwiązanie!!! http://m.onet.pl/zdrowie/4913466,detal.html 5. Jestem ciut prawie wniebowzięty, że tak Ci przypadły do gustu moje wypociny. Tyle, że Ty potrafiłaś wyciągnąć z tego jedyny słuszny z punktu widzenia 'gender bzdur' wniosek, że potrzeby mężczyzn jednak nie różnią się od potrzeb kobiet. A ja podstaw do takiego twierdzenia tam nie widzę i dlatego powiem krótko - bzdura! 6. Nie zgadasz się w takim razie odpowiedz - po co mężczyzna podchodzi do kobiety w celach nazwijmy to niezawodowych? Spotkał w kolejce w banku kobietę, zagadał, wziął numer telefonu i chce się z nią umówić. Po co? A co do zmiany hierarchii potrzeb to zgadzam się z Tobą, że z wiekiem seks schodzi na dalszy plan. Ale to musi być bardzo zaawansowany wiek owocujący zdradą ze strony najlepszego przyjaciela. Dopóki przyjaciel jest wierny, a facet zdrowy, dopóty jego potrzeby są niezmienne. 70 latki też potrafią się bzykać raz w tygodniu i za chiny nie chcą z tego rezygnować. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | ||||||
BAN stały
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo troszkę się już gubię komu i na co odpowiedziałem, a na co nie. Możesz przypomnieć o co chodziło? Możesz coś bliżej napisać? Zdrowy na ciele i umyśle? Z kobietą też wszystko w porządku? Ile ten zwiazek już trwa? Jak się miewa? Cytat:
Cytat:
Byłoby jeszcze ciekawiej, gdybyś otwartym tekstem napisał Paniom zaspokojenia jakich to potrzeb oczekujesz od kobiety będąc z nią w związku. Cytat:
Sweet Chocolate Podałaś typowe przykłady kłopotów w związkach spowodowanych seksem lub raczej jego brakiem. I co? Na tym forum są to przykłady 'chore, niadekwatne, tendencyjne, itd.' Mogłabyś ich podać 100, to usłyszałabyś, że na świecie jest jeszcze 3 499 999 900 facetów więc Twoje przykłady nie są reprezentatywne dla wszystkich. Mogłabyś przytoczyć np. taki fragment: 'Coraz częściej obserwujemy, że kobiety uprawiają seks ze względu na ciążące na nich poczucie obowiązku, a nie dla przyjemności" - mówi w serwisie HealthyWomen.com psychiatra Naomi Greenblatt. Skąd ta tendencja?' z tego artykułu http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...a_kobiet_.html I co? Myślisz, że wyciągnęłyby z tego wniosek, że kobiety robią to pod naciskiem facetów, bo wiedzą jak ważny jest dla nich seks? Że czasem są wręcz zmuszane? Mylisz się! Na wizażu jedynym słusznym wnioskiem będzie, że: 'kobieta nie służy do zaspokajania potrzeb mężczyzny, a te które tak robią powinny się ogarnąć, wziąć swoje życie w swoje ręce, kopnąć faceta w tyłek, stać się niezależną i poszukać takiego gościa, który od seksu z nimi będzie wolał długie rozmowy na tematy egzystencjalne ze szczególnym uwzględnieniem beznadziei istnienia kobiety zbrukanej wyziewami spuścizny patriarchatu w świetle archaicznych, zakłamanych, nielogicznych, szowinistycznych, a wpajanych jej konsekwentnie od dzieciństwa mylnych przekonań, jakoby faceci chcieli z kobietami przede wszystkim uprawiać seks, a kobieta właśnie do tego celu została stworzona i pasuje do facetów jak dziurka do klucza, które to poglądy służą celowemu uwikłaniu jej w zaspokajanie prymitywnych chuci mężczyzny lub - co gorsza - w prawnie usankcjonowany wyzysk kobiety przez mężczyznę zwany małżeństwem, lub - co jest już szczytem chamstwa szowinistów - w zajmowanie się rozdartym, zafajdanym, nieporadnym pasożytem, którego wcześniej musiała przez dziewięć miesięcy w sobie nosić, czując jak ten krwiopijca wysysa z niej wszystkie siły, zadręcza ją i niszczy jej figurę, nad którą latami pracowała na siłowni katując się się dodatkowo dietami cud, po to tylko, aby w końcu go z siebie w bólu i cierpieniu wydalić, pozostawiając oczywiście rozstępy, zmarszczki, blizny, tudzież dodatkowe kilogramy i narazić się na kolejne naście lat ciężkiej harówy, a co w patriarchalnym slangu nosi nazwę macierzyństwa, skutecznie siejąc ferment w umyśle kobiety i blokując jej drogę do dalszego samodoskonalenia, rozwoju osobistego i kariery zawodowej do czego przecież, w świetle najnowszych badań profesorek z gender studies, natura bezsprzecznie stworzyła kobietę wyposażając ją w tym celu tak samo, albo wręcz lepiej, niż mężczyznę!'. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi! Tylko co z tego, że one tak myślą, jak i tak żaden rozsądny mężczyzna nie wytrzyma długo z kobietą, która nie zaspokaja jego potrzeb? Nic! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
jestę wieszczę
|
Na tym etapie wyłączam się z dyskusji. Cokolwiek się powie - eos50 siedzi we wszystkich zakamarach miast, domów, mieszkań, głów i wie wszystko najlepiej, traktuje użytkowniczki forum protekcjonalnie i wszystko na siłę wciska w swoje ramy. Z kimś takim nie można dyskutować. Najfajniejsze jest i tak to, że większości rzeczy nigdy się nie dowie. Idę na spotkanie z normalnymi chłopami, adios
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytasz dlaczego sam seks nie wystarcza żeby zostać z kobietą skoro inne potrzeby spełnia świat zewnętrzny? Ależ wielu wystarcza tyle, że trudno wtedy mówić o związku. Myślisz, że ff to wymysł feministek? Ja sądzę, że to sprytne posunięcie facetów, którzy wykorzystali naiwność feministycznych poglądów, żeby sobie regularnie bzykać nie pozwalając ograniczać siebie w innych aspektach swojego życia. No i jeszcze coś? Dlaczego piszesz o ' bezuczuciowym ...'? Przecież rozmawiamy o trwałych związkach, a więc związkach, opartych (przynajmniej na początku) o uczucie zakochania! Ale czy zakochanie jest potrzebą? Dla faceta z pewnością nie. A czy wystarczy? Na początek tak jako podniecająca obietnica zwycięstwa w przeszłości, ale za długo się na tym nie pojedzie bez 'dowodów miłości'. Cytat:
Chcesz powiedzieć, że feministki nie myślą schematycznie??? Rób sobie Tacyta ze mnie jaja, ale nie aż takie! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
![]() and i plays with them ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
jestę wieszczę
|
Co do faceta jest zdrowy na ciele i umyśle. Wnioskuję po tym, że obecna nie jest jedyną partnerką w jego życiu, przed nią miał inne. Związek ma się chyba dobrze, skoro trwa już bodajże 5 lat czy więcej (nie wiem dokładnie, daty rozpoczęcia nie znam
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- "Znasz faceta, którego zadowala sama gra wstępna? Znasz takiego, któremu wystarczą same pocałunki, gdy za nimi nic nie idzie? Dla kobiety pocałunek to mityczne doznanie powodujące ciarki na placach, drżenie kolan i mrowienie w piętach. A dla faceta? To tylko pierwszy etap w drodze do właściwego celu." Nienawidzę pocałunków. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Według tego co piszesz, wszyscy ludzie myślą schematycznie, a faceci najbardziej. ![]() "Przychodzą po seks". A przyjaciele? Też? To też faceci, a ja jestem dla nich obcą kobietą.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
masz rację, przez to bezsensowne pisanie zaniedbałam stopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
jestę wieszczę
|
a ja przegapiłam aż dwa seriale
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | ||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Ależ część facetów chodzi do psycholożek/psychologów. Tylko, że terapeutów obowiązuje tajemnica lekarska, więc nie opowiadają o swoich pacjentach tak chętnie, jak prostytutki o swoich klientach.
![]() |
![]() |
#406 |
jestę wieszczę
|
"Ja mówię wyraźnie - facet zawsze przychodzi po seks, a zostaje, gdy otrzyma jeszcze wsparcie i lojalność". Pozwól, że będę cytować Twoją wypowiedź każdemu, kto mi powie, że kobiety nie stoją na wyższym poziomie rozwoju
![]() Ja mam oswojoną jaskółkę. Przylatywała po żarcie, a teraz się przyzwyczaiła i przylatuje nawet, jak żarcia nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Mogłam się tego spodziewać, że ktoś, kto wszędzie wietrzy spiski feministek sprowadzających facetów do poziomu kociej miski posądzi mnie o doszukiwanie się w jego postach drugiego dna patriarchalnego. ![]() ![]() ![]() 2. W swoim elaboracie nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nadal nie wyjaśniłeś, na czym polega ta 'inność" męskiej solidarności. Bo to że każdy twór społeczny czy aspołeczny począwszy od mafii a kończąc na zwykłej rodzinie się rozsypie bez lojalności i wsparcia, to powszechnie wiadomo, choć akurat mafia ma umiejętność odradzania się. Nawet jak się obetnie jeden łeb tej Hydrze, to na jej miejsce wyrasta zaraz dziesięć innych z motywów bardziej przyziemnych i materialnych niż swoiście rozumiany honor i lojalność. 3. Chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać tendencja do projekcji oraz widzenia źdźbła w oku bliźniego i niedostrzegania belki w swoim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawiasem mowiąc, prawie do nieba wzięło mnie określenie "kobieta wyzwolona z jarzma patriarchatu". ![]() ![]() Nigdzie nie twierdziłam, że samo wychowanie determinuje światopogląd człowieka. Podczas procesu socjalizacji i nabywania coraz większej wiedzy o świecie człowiek styka się także z poglądami kwestionującymi wartości, które zostały mu wpojone w procesie wychowawczym i albo sam dokonuje świadomego wyboru na podstawie większej ilości danych, albo komformistycznie ignoruje wszystkie dane niezgodne z wpojoną wizją świata, ustanawiając różne filtry. Sama zostałam wychowana w rodzinie katolickiej, czyli w duchu patriarchatu a jednak udało mi się wyzwolić z jego jarzma. 4. Nie widzę żadnej korelacji pomiędzy wiernością, lojalnością, odddaniem a kulinarnymi zapędami partnerki. ![]() ![]() ![]() 5. To, że uznajesz mój wniosek za bzdurę, to nie jest żaden merytoryczny argument, tylko bzdura.... ![]() 6. Na pewno nie każdy podchodzi i bierze numer z zamiarem "przelecenia"kobiety. Częśc oczywiście myśli tylko jedną częścią ciała, ale część chce po prostu poznać dziewczynę, która im się spodobała i sprawdzić, czy poza fizycznością będzie im także odpowiadać na pozostałych płaszczyznach. Poza tym uleganie fascynacji fizycznością płci przeciwnej nie jest tylko domeną mężczyzn. Kobiety też często slinią się na widok nieznajomych przystojniaków, choć słowa z nimi nie zamieniły i nie mają pewności co do ich "kompatybilności" z oczekiwaniami. Te odważniejsze nawet same inicjują kontakt, podchodzą i proszą o numer telefonu.
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#409 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
flawless comeback
Cytat:
![]() eos, napisz, skąd masz takie wnioski nt. myślenia mężczyzn i kobiet, z jakich dzieł wiekopomnych. Jesteś drugą osobą jaką widzę, której tak schematy zastąpiły myslenie i obserwację obiektywną, a jest w takim wieku. Ta druga osoba, którą znam, jest z gatunku "wszystko wiem lepiej". Widzę, że to chyba ten sam przypadek. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-09 o 23:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Konto usunięte
|
Eos, nowe dane do ankiety.
Byłam bardzo ciekawa prawdziwości twojej teorii i obawiam się, że mój facet jest jakimś aniołem z nieba, bo sama nie mogę uwierzyć w to, co mi pisał. A pytałam bezpośrednio, nawet trzymając stronę tej twojej teorii, dopytywałam czy na pewno, "ale przecież" itp. I nie, tż mi tu nie kłamał, bo powodu nie miał, zna moje luźne podejście do takich spraw. W każdym razie wyniki są takie, że najważniejsza jest miłość i wierność, a seksu może nie być, jeśli kobieta jest naprawdę "ta". Bez względu na powód, a nawet na brak powodu. Dla niego seks nie jest aż tak ważny w porównaniu ze zwykłą miłością i zaufaniem. I tak, mój tż jest całkowicie zdrowy. Wniosek: faceci są różni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Między innymi ten post tylko utwierdził mnie dalej w przekonaniu. ![]() 3 i 5. To się w końcu zdecyduj, czy facet chce od kobiety a priori TYLKO seksu (cytat: "Ja mówię - przychodzi po seks. Dostanie coś więcej, to zostaje. Nie dostanie, to związku nie będzie. Ale po nic innego nie przyjdzie do kobiety. Chyba, że do matki"), czy też szuka u niej jednak czegoś więcej, czego nie mogą dać mu różne grupy społeczne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nigdy nie twierdziłam, że układy typu ff to wymysł feministek, o ile mnie pamięc nie myli, to Ty gdzieś kiedyś winiłeś swoje naczelne dziewczynki do bicia za rozprężenie obyczajów a ja się z tym nie zgodziłam. Układy ff nie bazują na niczyjej naiwności, lecz na wolnej i nieprzymuszonej woli dwóch dorosłych i świadomych osób płci obojga, które z jakiegoś powodu nie chcą wikłać się w poważne relacje. Takie układy niosą tyle samo korzyści i zagrożeń dla obu stron. Reguły są jasne od początku, kto chce to w to wchodzi i tyle. 4. Eos50, czy Ty jesteś kobietą? Jeśli nie, to skąd czerpiesz tę wiedzę o tych mitycznych doznaniach, uginających się nogach, ciarkach? Chyba nie z Harlekinów? ![]() ![]() ![]() 6. Najpierw twierdzisz, że miłość , czułość, pocałunki, gry wstępne są dla faceta zbędnym dodatkiem, a potem się dziwisz, że w tym kontekście piszę o bezuczciowym stosunku ograniczającym się do "włóż i wyłóż". ![]() 7. Na to pytanie już Ci Chatul sensownie odpowiedziała. Od siebie tylko dodam, że feministki nie są pogotowiem kryzysowym ani telefonem zaufania ... ![]() ![]() 8. Za wszystkie feministki wypowiadać się nie zamierzam.
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to oczywiste,że wsparcie,zrozumienie etc mogę dostać od innych, ale z kolezanką się nie prześpie ![]() SEKS jest wyróżniajacym czynnikiem od innych relacji. Kiedy dochodzą inne potrzebne elementy możemy mówić o związku,wspólnym życiu. Nie wyobrażam sobie związku be seksu - równie dobrze moglabym się związać z przyjaciółką, z którą mam podobne poglądy i rozumiemy się bez słów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Widocznie nie całowałaś się jeszcze z tym właściwym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,141...db6c&_ticrsn=3 Naukowy to ten artykuł oczywiście nie jest, ale chyba zgadza się z potocznymi odczuciami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. I nie napiszę, bo to nie ja pisałem o 'inności'. To wyłącznie Twoje insynuacje. 3. Mam przeprosić Twojego kota? 4. To, że nie widzisz, to ja widzę. Ale z jednym się mogę zgodzić, że takie kobiety '3 w 1', to dzisiaj już coraz częściej rzadkość. Ale jeszcze są. Tyle, że trzeba je szybko łapać, bo znikają z rynku w zastraszającym tempie. W zamian za to nie czekają na zamążpójście do trzydziestki z plusem i nie zostają starymi pannami (o pardon! oczywiście miałem na myśli świadome swojej wartości singielki). Taka kobieta to skarb, a jak ktoś skarbu nie ma to oczywiste, że szuka dalej. Robili to 'przykładni patriarchalni mężowie', robią to i świadomi partnerzy wyzwolonych feministek. Wbij sobie do głowy, że natura mężczyzn nie zmienia się wraz ze wzrostem natężenia wrzasku feministek. Pewne podstawowe cechy mężczyzn, podobnie jak i ich potrzeby, się nie zmieniają! 5. Po co? Nie zgadzasz się, to nie. Wierz sobie, że potrzeby mężczyzn są tożsame z potrzebami kobiet. Co mi do tego? 6. I znowu to samo!!! 'Nie każdy chce przelecieć', ale 'część chce ... sprawdzić, czy poza fizycznością ... ', czyli przelecieć po sprawdzeniu. Nie tłumacz mi tego, co ja sam piszę!!! |
|||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
W cuchnącym nie, choć i to zależy tylko od poziomu głodu, ale faktycznie bywają tacy, którzy z szacunku do siebie pewnych rzeczy nie zrobią nigdy w życiu (szczególnie, gdy nie są naprawdę głodni). Ale co, gdy trafią na przyjemną, przytulną restauracyjkę z wykwintnym żarciem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co to wg niego jest zwykła miłość? Cytat:
Cytat:
2. To Twoje przekonanie więc co mi tam. 3 i 5. Chyba muszę Ci algorytm postępowania faceta narysować, bo inaczej się nie dogadamy. Mnie w każdym razie siły powoli opuszczają, a i chęci na tłumaczenie coraz mniej. 4. Jak chcesz znać odpowiedzi na te pytania, to najpierw odpowiedz na moje. 6. Nie dziwię się tylko pytam. Permanentny błąd Twojego rozumowania polega na tym, że usiłujesz sprowadzić mężczyznę, jego uczucia, odczucia, potrzeby na poziom kobiet. Przyjmij wreszcie do wiadomości, że mężczyźni to nie kobiety. Dla kobiety satysfakcjonujący, głeboko uczuciowy seks to miłość, czułość, bliskość, pocałunki, pieszczoty, gry wstępne nawet bez 'włóż i wyłóż' (chociaż kolejność powinna być chyba odwrotna, bo najpierw trzeba wyłożyć, żeby później włożyć, ale co tam). W wielu wypadkach nawet bez jakiegokolwiek orgazmu. A dla mężczyzny? Dla mężczyzny satysfakcjonujący seks = orgazm. Tak samo jest z każdym innym uczuciem. Weźmy np. bliskość. Dla kobiety już siedzenie na przeciw siebie i patrzenie maślanymi oczkami w oczy mężczyzny to bliskość. A jeszcze jak się uśmiecha? Jak nadają na tych samych falach? Toż to prawie zespolenie! A dla faceta? Dla faceta bliskość zaczyna się w odległości równej długości członka, a zespolenie po jej przekroczeniu. 7. Nie przekonała mnie. 8. Nie musisz, bo i tak wszystkie gadacie to samo. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No cóż, bywały sytuacje, że nie chciałam się kochać, tak po prostu - bo nie chciałam. I potrafił miesiąc spokojnie wytrzymać, i nie było żadnego problemu. ![]() Nie będę go przetrzymywać dłużej tylko po to, by udowodnić ci, jak jest. A co do całkowitego braku seksu: Pytałam go, czy wytrzymałby z dziewczyną bez seksu, tak zupełnie, do końca życia. Wtedy właśnie padła odpowiedź, że musiałaby być "naprawdę fajna" ![]() Stwierdził, że jego poziom kochania mnie jest tak wysoki, że nawet bez seksu by ze mną był ![]() Dla niego istotne jest być z ukochaną osobą. Na mój argument, że "seks jest przecież bardzo ważny w związku", odpowiedział "szczerze, tak, ale bez przesady". Twierdził, że da się przeżyć, po pewnym czasie by się przyzwyczaił. Mogłabym ci opisać całą rozmowę, ale i tak pewnie nie uwierzysz... O definicję miłości mogę go spytać, jeśliś ciekaw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.