Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1763 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 14:50   #52861
Rabarba
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

po pierwszym razie było super, drugim trochę gorzej, a teraz to jakaś masakra!
A Tobie jakie oleje pasują?

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:55
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:08   #52862
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
po pierwszym razie było super, drugim trochę gorzej, a teraz to jakaś masakra!
A Tobie jakie oleje pasują?
u mnie dopiero początek ale oliwa z oliwek daje rade, BD
a puchaczu przeszło po żelu lnianym, myśle teraz zeby płukanke na koniec mycia sobie z niego zrobić

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:23   #52863
natalkaa7522
Zakorzenienie

Sienie lniane Co to jest? Poza tym ja też mam AZS z czym teraz musze iść znowu do lekarza bo powoli już umieram i mam łupież od paru lat z którym nic się nie da zrobić. Łupież jest na tyle spoko, ze nie widać go jak niektórym.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Farby Khadi mi przyszły!

W piątek farbowanie
Pokaż potem włosy

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:25
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:33   #52864
ewcia1807
Zakorzenienie

natalkaa7522 pokażę, pokażę

Z siemienia lnianego robi się żel do włosów (ziarenka kupuje się w aptece, bądź w sklepach zielarskich )

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:35
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:37   #52865
pussynka
Raczkowanie

Kochana, ja jestem nad wyraz początkująca ale własnie od siemienia zaczęłam! Zerknij na FAQ, tam jest przepis.
Ja robię ta:
2 łyżki sieniemia lnianego zalewam szklanką wrzątku w garnku i na wolnym ogniu mieszam jeszcze ok. 10 min. Wlewam na sitko i po paru minutach jest przecedzone Do płukania robię dając prawie 2 szklanki wody, wtedy nie ma gluta, ma konsystencję "gęstej wody". Uwielbiam się bawić glutem rękoma, cudnie łagodzi...
No i płukankę zrobiłam ze względu własnie na skalp, bo mi sie skóra łuszczy okropnie ale tylko mały kawałek - akurat ten nad czołem zaraz a jeszcze przy farbowanych na brązowo włosach ciężko to zakryć... :/
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:40   #52866
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
a już się napaliłam ale może kupię i będę używać ze 2 razy w miesiącu na zmiane z hipp-em

mam jeszcze pytanie do masek i odżywek ile kropel keratyny dodajecie z 5-8? styknie?
Ja daję jakieś 15-20 na 3-4 łyżki odżywki.

Cytat:
Dzisiaj moje spuszenie sięgnęło zenitu, normalnie prawie się popłakałam rano jak zobaczyłam co mam na głowie
Na noc był olej kokosowy, zmyłam lorysem czosnkowym, potem isana babassu ds, hegron i żel Bielenda bs
Co ja robię źle?
Koniecznie sprawdź czy to nie jest wina kokosa. Ja po nocnym olejowaniu miałam coś wstrętnego na włosach. Puchacz na puchaczu puchaczem poganiał. Teraz daję kokosa przed myciem i czyni cuda.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Sienie lniane Co to jest?
Siemię lniane to nasiona lnu. Można kupić (koniecznie niemielone) w supermarkecie, zielarskim albo aptece.

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:49   #52867
Ufiolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Witaj Kochana w NAJCUDOWNIEJSZYM Z WĄTKÓW i walcz dzielnie, bo WARTO
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Heloł...
Nie widzę tu nic do odżywiania włosków...bez odżywek do spłukiwania się nie obędzie musisz znaleźć na nie czas, chociażby przed myciem na kwadrans coś nałożyć...
Pokaż się nam
Wow
Dziękuję za odpowiedzi.

Piszę tego posta po raz drugi - poprzedni był ponad 2 godziny temu i nadal się nie pojawił. Najwyraźniej mam podobny problem z postami, jak pussynka.

Wracając do meritum:

agatron77:
Dziękuję za wsparcie Będę walczyć!

DMkAnia:
Odżywkę do spłukiwania mam jedną, Glorię Malwę. Będę próbowała myć nią włosy - zostawiając ją na kilka minut - bądź używać jako typowej odżywki d/s, jeżeli umyję np. Naturią z pokrzywą. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Jeżeli nie - to będę się znowu przekopywać przez listę zanalizowanych kosmetyków Jestem też otwarta na sugestie, więc jak ktoś mi coś poleci, to chętnie wypróbuję.

A co do fotek... Nie bardzo mam się czym chwalić, ale mam nadzieję, że z czasem będę miała! Załączam 2 zdjęcia, które posiadam:

1. Początek października. Początki mojej włosowej historii. Tu wiedziałam tylko tyle, że chyba mi się falują. Postanowiłam nie czesać ich po myciu i oto, co wyszło. Po prawej zbliżenie na lewą stronę włosów.

2. Koniec listopada, tuż po fryzjerze. Fryzjerka przycięła mi włosy i nie prostowała ich na szczotce, tylko ugniatała rękami. Na zdjęciu jestem prawie bezpośrednio pod żarówką, dlatego inny kolor.

Jak widać, na obu fotkach mam puch - nawet 15 minut po fryzjerze! To dziwne, bo od kilku lat / nigdy nie farbuję, nie suszę suszarką, nie prostuję, nie robię trwałej - więc czemu wyglądają na zniszczone?!

Na koniec jeszcze pytanko - czy ja rzeczywiście mam fale, czy to tylko autosugestia? Nadal trudno mi w to uwierzyć. Może to zwyczajnie podatne włosy, które są tak obcięte, że się wyginają?

Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111004Włoski_wizaz.jpg (124,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111128_Włoski_wizaz.jpg (109,9 KB, 7 załadowań)
Ufiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:03   #52868
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
u mnie dopiero początek ale oliwa z oliwek daje rade, BD
a puchaczu przeszło po żelu lnianym, myśle teraz zeby płukanke na koniec mycia sobie z niego zrobić
do ostatniego płukania i potem już wodą nie płukać? rozcieńczasz żel, czy od razu gotujesz na płukankę(chodzi mi o proporcje)

Cytat:
Koniecznie sprawdź czy to nie jest wina kokosa. Ja po nocnym olejowaniu miałam coś wstrętnego na włosach. Puchacz na puchaczu puchaczem poganiał. Teraz daję kokosa przed myciem i czyni cuda.
muszę sprawdzić, jak się okaże, że to jego wina, to będzie do smarowania ciała- czyli teraz dajesz od razu przed myciem?
Stary 2012-01-10, 16:06   #52869
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Sienie lniane Co to jest?
heh też niedawno się pytalam w faq lub pigułce jest przepis
ja kupuję w spożywczaku zwykłym ( tez sie do apteki wybierałam)
swoja drogą te gluty były używane kiedys przy chorobie wrzodowej jako osłaniacz żołądka

Cytat:

musze wyprobowac przed myciem, nieraz jak nakładałam kokos na końcówki było ok, ale jak na całą noc położyłam chyba ze 2 razy ( za mało raz był dla mnie) to miałam mega sianowate wlosy zamiast pieknych lejących miałąm kaczastrofę :brzyda l:

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
do ostatniego płukania i potem już wodą nie płukać? rozcieńczasz żel, czy od razu gotujesz na płukankę(chodzi mi o proporcje)
ech no nie mogłaś zapytać pare min wczesniej
ZAPOMNIAŁAM

miałam tego gluta ugotowanego rozcieńczyć płuknąc i potem normalnie odżywka b/s kremik do rąk etc
a teraz juz mam pluncoś na łebie

Stary 2012-01-10, 16:09   #52870
ewcia1807
Zakorzenienie

Miskaa78 ja nawet parę dni temu używałam tego gluta na osłonę żołądka

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:10   #52871
Rabarba
Raczkowanie

hehehehehe, pare minut wcześniej, to koczowałam z moim psiakiem po krzakach, tam neta nie mieli

A wiecie co ja zrobiłam z "resztkami" siemienia, co zostały po żelu? wlałam gluciki do miednicy, dolałam wody i sobie zrobiłam w tym kąpiel stóp, bo miałam strasznie suche a ten glucik taki przyjemny

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:13
Stary 2012-01-10, 16:15   #52872
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Miskaa78 ja nawet parę dni temu używałam tego gluta na osłonę żołądka
ja teraz na takie dolegliwości używam chemicznych produktów na bazie omeprazoli ale kisiel ( kisiel nie glut) też powinien pomóc
Cytat:
hehehehehe, pare minut wcześniej, to koczowałam z moim psiakiem po krzakach, tam neta nie mieli

A wiecie co ja zrobiłam z "resztkami" siemienia, co zostały po żelu? wlałam gluciki do miednicy, dolałam wody i sobie zrobiłam w tym kąpiel stóp, bo miałam wysuszone
no też pomysł
a mąż już dziko patrzy na moje poczynania

Stary 2012-01-10, 16:25   #52873
Ag Rafka
Rozeznanie

c.d. nadrabiania...

Cytat:
Ale masz cudną długość

Jantar w aptekach. Nawet jesli nie mają 'na stanie', to jeśli zamówisz odbiór będziesz miała pewnie następnego dnia. U mnie zawsze tak jest
Ja zamawiam na dozie i odbieram w siebie w ich aptece. Jak kiedyś kupiłam bezpośrednio bez zamawiania przez DOZ, to mi 2 zł drozej wyszło...
Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Ja sobie zarzuciłam pelerynkę fryzjerską, taką mega starą, ale całą i z gładkiego materiału, i skoro moje spodnie kłaczki zaczęły się skręcać, tzn, ze podziałało

Dzięki

Odświeżyłam sobie przed jutrem włosy żelem lnianym. Mam wrażenie że to-to jest żywe. Został taki jęzor poza słoiczkiem kiedy go odstawiałam, ja patrzę, a on się wciąga z powrotem do środka
Też zarzucam na szlafrok pelerynkę lub chustę, której używam do odgniatania.
Nooo , żelik lniany żyje własnym życiem. Nie tylko za to go uwielbiam.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Składniki wszelkie nawilżające: gliceryna, aloes, kw hialuronowy, kwasy typu mlekowy i mocznik ale uwaga ilość, i emulgator.
Swoją drogą w którymś sklepie półproduktowym jest przepis na płyn zmiękczający do skórek przy pazurach i składa się właśnie z humektantów i SLP. A myślałam że tylko ja na to wpadłam Eh, i tak jestem genialna
No, ba, ktoś śmiałby wątpić?
Cytat:
to nie jest henna tylko chemia o tej ładnej nazwie

ja też zawsze głową w dół

ooooo tego było trzeba

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

a w ogóle to załamka, zamiast podciętego 1cm mam jakieś krótkie
niech mnie ktoś przytuli
normalna reakcja po wizycie u fryzjera... Za tydzień się przyzwyczaisz, ale pierwsze dni są trudne. Drugiego szoku doznasz (albo już doznałaś) przy myciu, kiedy się schwyci ... jak ich brakuje...
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
O, a co było z nimi nie tak? Pytam bo strasznie się na tą odżywkową napaliłam ostatnio...

Hm, ja próbowałam jej na mokro i dawała radę. Na sucho nawet jak przeczeszę palcami to albo mam wyprost albo szopę Ale przemyślę to jeszcze.

A co do fryzjerki, to chyba jeszcze nie spotkałam takiej która wiedziałaby ile to jest 1cm. Nie martw się, odrosną

Nie, raczej nie mają o co zahaczać. Jedyne co noszę to komin kiedy wychodzę na dwór, ale wtedy chowam włosy pod spód. Ale pamiętam że jak miałam długie włosy to cały czas się plątały więc pewnie taki już ich urok.
Pokazuj hery, stęskniłam się za tym blaskiem.
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Sesja się powoli rozpoczyna i niestety coraz mniej czasu
Nadrobiłam Was ale nie cytowałam

Moje włosy ostatnio mnie zadowalają więc narzekać nie mogę Najbardziej cieszy mnie to, że jak wsunę dłoń między włosy i dotknę skalpu to czuję malutkie włoski pod palcami Keratyna chyba w końcu zaczęła działać tak jak powinna bo włoski są w coraz lepszej kondycji. Nadal nie używam stylizatora ale jest mi to niepotrzebne bo ładnie falują i bez tego. Najważniejsza pielęgnacja i zdrowie
Wczoraj spróbowałam mieszania joanny babuni z artiste z keratyną - bs i jestem bardzo zadowolona. Włosy po nocy zachowały objętość, nie odkształciły się i w ciągu dnia zachowały fajny wygląd. Na pewno powtórzę jeszcze tę mieszankę
Kochane dzieciątka, niech rosną zdrowo
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Tylko na chwilę, bo sesja mnie ściga
Pokaże TO. Użyłam pianki do loków Isany. Mam na głowie szopę i wiecie co? Podoba mi się ten efekt niesamowicie Niewiele widać teraz robione zdjęcia.
Takie też fajowe, choć Elvis bardzo mi sie podobał
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Jak chcesz zacytować daną wiadomość, to klikasz na ten symbol (z fioletowego zrobi się pomarańczowy). Potem czytasz kolejne posty i zaznaczasz te, na które będziesz chciała odpowiedzieć. Gdy już zaznaczysz wszystkie interesujące Cię wiadomości, to kliknij „Odpowiedz” znajdujące się na dole strony, pod wiadomościami. Otworzy Ci się wtedy okno edycji posta.
Tylko ten szatański wizaż często zjada posty (w poprzednim znów mi łyknął)
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Aleeeeż mnie tu daaaaaaawno nie było Widzę, że niektórych sesja pochłania, powodzenia

U mnie loki mają się nieźle, skręt jakiś tam jest Muszę się pochwalić, że udało mi się uszczuplić stan posiadania kosmetyków do włosów, bo skończyłam dwie odżywki a dokupiłam tylko jedną I joanna z lnem mi się kończy, ale będę musiała dokupić kolejną, może tym razem z makiem albo z pokrzywą W każdym razie trzymam zakupoholizm na wodzy, choć bywa trudno

Teoretycznie możesz każdy olej położyć na całą noc. Jak go zmieszasz z innym, to łatwiej Ci będzie go nałożyć, sam z siebie jest dosyć tępy
No właśmnie, zaniedbujesz nas. Brawo dla włosków, oby tak dalej.
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
a oto i moje loczki <3
Jeeezu, następna do Anki felis i Witch (sorki za skróty nicków, mam nadzieję, ze wybaczycie starszej pani sklerozę)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:26
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:39   #52874
Miskaa78
Kazar Lady

dziewczyny, serio z lnianym nie da sie przesadzić to znaczy z ilością? Bo daje go coraz więcej i w sumie nie mam negatywnych efektów

da sie w którkich żołnierskich slowach określic co daje harminijkowanie a co ugniatanie włosów po myciu? Technicznie wiem czym sie to różni, a co do efektów to jak jest u was?

Stary 2012-01-10, 16:50   #52875
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, rany, chyba pamietam te włosy, jeśłi to te - zawsze się nimi jarałam (miałas kiedyś w avku takiego zielookiego rudzielca w kapturze czy coś na kształt?) Zostawiłabym U, jest ślicznie. Chyba że kiedyś dla odmiany ciachniesz równo.
Dzięki Nie wiem czy to TE bo w kapturze była Kocurzyca, ona ma cudne rude włosy ale dla odmiany idealnie proste

Przy okazji tak podchwytliwie spytam - jeśli przy minimalnej pielęgnacji moje włosy są obecnie całkiem ok to czy warto ją wzbogacać? Przez "całkiem ok" mam na myśli - stosunkowo miękkie (sie spodziewam się u siebie idealnie mięciutkich), puszące w normie (wiadomo, podczas deszczu, mgły), przesuszenia raczej też nie widzę. Co najwyżej się elektryzują. Korkociągów nie chcę, obecne fale mnie zaspokajają

Aktualnie zajmuję się nimi w ten sposób:
- myję jakimś szamponem przeciwko wypadaniu Vichy (konkretnie to wykańczam ten szampon sprezentowany przez teściową i chyba wrócę do Babydreamu chociaż strasznie mi plątał włosy i musiałam za każdym razem nakładać odżywkę, która dla odmiany obciążyła włosy po jakimś czasie)
- odżywek prawie wcale nie używam, czasami Garnier z awokado i karite - to ta obciążająca, nie bardzo wiem po jaką inną sięgnąć żeby na darmo nie wywalać kasy
- po każdym myciu odrobina oliwki Babydream wtarta po długości jako kosmetyk na puszczenie, rozczesanie, końcówki i wszystko w jednym
- wracam do 2 kubków pokrzywy dziennie
- baaardzo rzadko używam na noc oleju kokosowego Vatika

Jantara bym sobie chętnie kupiła ale czytałam, że ciężko dostać, coś się zmieniło w tym względzie? Dostanę ją gdzieś stacjonarnie w Warszawie?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:53   #52876
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jantara bym sobie chętnie kupiła ale czytałam, że ciężko dostać, coś się zmieniło w tym względzie? Dostanę ją gdzieś stacjonarnie w Warszawie?
ja od dwoch !!! lat czytam o problemach z jantarem o zaprzestaniu produkcji etc, a tu nawet producent nic o tym nie wie i spokojnie można go dostać, gdzie w Wawie nie wiem ja nie stamtąd ale na DOZie sobie zamów i odbierzesz gdziekolwiek ci pasuje.

Stary 2012-01-10, 17:07   #52877
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja od dwoch !!! lat czytam o problemach z jantarem o zaprzestaniu produkcji etc, a tu nawet producent nic o tym nie wie i spokojnie można go dostać, gdzie w Wawie nie wiem ja nie stamtąd ale na DOZie sobie zamów i odbierzesz gdziekolwiek ci pasuje.

Znaczy dziewczyny specjalnie sieją zamęt żeby im nikt nie wykupił i nawet nie szukał
Faktycznie, nie pomyślałam o DOZie, dzięki

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:15   #52878
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Miałam wczoraj tylko wymyć pasemko, na którym się olejek nie domył, ale było takie siano, że wymyłam całe - szamponem z SLS. Idąc do szkoły padał śnieg, tylko taki bardzo mokry, a kaptura nie chciało mi się ubierać, a włosy w ogóle się nie spuszyły Kocham je (no może czasem w to wątpię, ale ) Po szamponie z SLS zawsze ładnie się skręcają, niezależnie od odżywki i stylizatorów których użyję
Stary 2012-01-10, 17:16   #52879
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Znaczy dziewczyny specjalnie sieją zamęt żeby im nikt nie wykupił i nawet nie szukał
Faktycznie, nie pomyślałam o DOZie, dzięki
Nie ma własnie na DOZ-ie ;( ;(
Wczoraj zamówiłam u siebie w aptece a przed chwila wysłałam swojego po odbiór i pani powiedziała, że przykro jej ale w żadnej hurtowni nie było ;( ;(
Dajcie znać jak gdzies znajdzicie
Stary 2012-01-10, 17:19   #52880
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Tez tak myślałam, ale pierwszy nie pojawił si do dziś a napisałam go w niedzielę. No a dzisiaj pisałam przed chwila jeden po drugim, cytując wypowiedzi dziewczyn. I ostatni jest od razu a tamtych niet
oj, u mnie też kilka postów na początku nie było, wszystko do moda szlo... dopóki w jednym post-scriptum nie napisalam, że mnie chyba mod w ogóle pomija Wszystkie pojawiły się na raz Ale za każdym razem post zapisywałam gdzieś na kompie, żeby nie wcięło go :/

O Jantara w piątej aptece pytałam i nic. W czwartek pójde do takiej, w której lubią zamawiać dla klientów rzeczy i moze się wreszcie doczekam...
Dziś reanimowałam wlosy cudownym żelem lnianym i wsadziłam wszystko pod kaszkiet Jeszcze wyglądałam jak człowiek. Od jutra warkocz (powrót do labu...)

Cytat:
No własnie! Jest rewelka! I łapki łagodzi, na skalpie mniej skórek, nic się nie sypie - bajka!
Oj tak, siemię jest cudowne na lapki. Po silikonach skóra schodziła mi z rąk, musiałam szorować ręce po myciu głowy A teraz jeszcze resztki żelu lnianego wklepuję w łapki. Dawno nie miałam takich fajnych dłoni

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
skrecone maja dlugosc 40 cm a kiedy rozprostuje to 54 i szukam wszelkich naturalnych sposobow zeby moje wloski ladnie szybko i zdrowo urosly wiec jak macie pomysly to piszcie :P
i mam nadzieje ze jak beda do pasa kiedys w koncu :P to nadal beda sie tak ladnie krecic
Trzymam kciuki. Mi się zaczęły prostować, ale to raczej wina tego, że miały dosć silikonów po same cebulki i ciężar wygrał nad jakimkolwiek skrętem/falowaniem

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Dżizas, co za dzień! Umieram, śpię na stojąco :P
Dziś jest bardzo zły dzień. Też padam.... Miałam pracę pisać a siedzę znowu tutaj

Cytat:
Pięknosci!!!: love: Już widać efekt. Będzie przecudnie!.
dzięki
Cytat:
heh też niedawno się pytalam w faq lub pigułce jest przepis
ja kupuję w spożywczaku zwykłym ( tez sie do apteki wybierałam)
swoja drogą te gluty były używane kiedys przy chorobie wrzodowej jako osłaniacz żołądka
Oj tak, cały czas używam na mój żołądek, ale ostatnio w postaci błyskawicznej: łyzeczkę, dwie mielonego zalewam wrzątkiem i piję po przestygnięciu. Normalnie nigdy nie mogłam sobie poradzić z przecedzaniem ziarenek i kiedyś piłam wszystko jak leciało.... A teraz jak robiłam zel, przeleciał przez sito blyskawicznie jak woda, pół blatu w kuchni zalałam i nie mogłam się tego klajstra pozbyć A teraz jak mi zostało w sloiczku to dolałam nieco ciepłej wody i też wypiłam na żołądek.

Cytat:

A wiecie co ja zrobiłam z "resztkami" siemienia, co zostały po żelu? wlałam gluciki do miednicy, dolałam wody i sobie zrobiłam w tym kąpiel stóp, bo miałam strasznie suche a ten glucik taki przyjemny
Kolejny fajny pomysł na siemię

Cytat:
Jeeezu, następna do Anki felis i Witch (sorki za skróty nicków, mam nadzieję, ze wybaczycie starszej pani sklerozę)
Jeśli mnie też miałaś na myśli, to przepraszam ale się do dziewczyn nie umywam... A skrótowo mozesz nazywać jak zechcesz Na jednym forum skracają mnie do "scytki"

Cytat:
pisząc DOZ masz na myśli to? -> Dbam o zdrowie?

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-01-10 o 17:38
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:23   #52881
Rabarba
Raczkowanie

Właśnie dziewczyny, ja też bym prosiła o linka do jantara, bo wyskakuje mi tylko odżywka z farmony, to o to chodzi?

Stary 2012-01-10, 17:34   #52882
Rybiorek
Zakorzenienie

wysylkowo mozna jantara kupic tutaj, ja sobie zamawiam od nich bo i tak nie mam wyboru, do Dublina nikt jantara nie sprowadza zawsze maja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:36   #52883
pussynka
Raczkowanie

No to Farmona jest!
A gdzie znalazłaś?
Stary 2012-01-10, 17:39   #52884
Rabarba
Raczkowanie

to jak ktoś jest z Warszawy, to może sobie osobiście odebrać:
http://allegro.pl/farmona-jantar-odz...037448632.html

a na dozie pisze, że jest niedostępna
Stary 2012-01-10, 17:46   #52885
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie ma własnie na DOZ-ie ;( ;(
Wczoraj zamówiłam u siebie w aptece a przed chwila wysłałam swojego po odbiór i pani powiedziała, że przykro jej ale w żadnej hurtowni nie było ;( ;(
Dajcie znać jak gdzies znajdzicie
i własnie pliss bez takiej paniki, na DOZie też czasem moze zabraknąć z reguły za chwilę znowu się pojawia.

wiecie co, jestem załamana długością moich biedaków a do tego jakos dziwnie sie ułożyły albo brakuje mi trochę włosów z prawej strony
chociaż fryzjerka cięła na puchaczu, więc skąd taka dziura

edit dodałam fotke sprzed obcięcia, tez jest ta dziura
czyżby tu sie bardziej podkręcały włosy, czy o co kaman
i kolejny edit - włosy w stanie sprzed CG nie ma dziury

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:01
Stary 2012-01-10, 17:48   #52886
Rabarba
Raczkowanie

o rany, faktycznie masz dziurrę, jak to się stało? :O
Stary 2012-01-10, 18:04   #52887
Karen15
Zakorzenienie

Jeżeli szukajcie odżywek Jantar to szukajcie w sklepach zielarskich
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:09   #52888
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Coś się chyba stało z moim pierwszym postem, bo nie pokazał się do dziś, więc może teraz się uda?

DZIEŃ DOBRY

czytam Was od jakiegos czasu, początkowo koparę z klawiatury zbierałam prawie co post! Ale powoli ogarniam już, no poza składami, bo moja przygodę z chemią zakończyłam na szkole podstawowej, a było to już "kilka" lat temu

Oczywiście, jak łatwo się domyśleć, na głowie mam loki/lokofale zawsze suche, zawsze "słoneczko" - zawsze używałam "najlepszych" kosmetyków czyli g... ze świństwami. Mimo kilkunastu kosmetyków do włosów ŻADEN z nich się nie znalazł na waszych listach...
Na tą chwile moje nabytki to:
- szamponik BD
- odżywka Mrs Potters aloes i jedwab
- Alterra morelka
- Isana z bobassu
Oceńcie proszę czy może być?
Aha, zamówiłam tez Jantara, ma dzisiaj być więc pewnie Was pomęczę jeszcze o szczegóły stosowania (naczytałam się ale za choinkę nie pamiętam gdzie).

Ogólnie bardzo Wam dziękuję za przywrócenie wiary z możliwość posiadania zdrowych i nie sianowatych/wysuszonych włosów naturalnie kręconych
No a to, co ma większość z as na głowie, to po prostu szok
A jeszcze niedawno nienawidziłam loków!! No moich jeszcze nie lubię ale zaczynam mieć nadzieję, że się uda

Z góry wam dziękuję za pomoc, b o pewnie często będę się po nią zgłaszać...
Polubisz, a potem pokochasz...
Pamiętaj,że pottersiki mają silikony, więc przy ortodoksyjnym CG odpadaja, ale dziewczyny używają z powodzeniem (tylko raz na jakiś czas SLS się pewnie przyda). Poza tym nie wiem, czy one nie z tych zmywalnych wodą. Nie pamiętam, już nie siedzę w silikonach.
Przydałyby sie oleje , jeśli nie posłużą Ci solo, można dokapywać do odżywek.
Cytat:
Dzięki Nie wiem czy to TE bo w kapturze była Kocurzyca, ona ma cudne rude włosy ale dla odmiany idealnie proste

Przy okazji tak podchwytliwie spytam - jeśli przy minimalnej pielęgnacji moje włosy są obecnie całkiem ok to czy warto ją wzbogacać? Przez "całkiem ok" mam na myśli - stosunkowo miękkie (sie spodziewam się u siebie idealnie mięciutkich), puszące w normie (wiadomo, podczas deszczu, mgły), przesuszenia raczej też nie widzę. Co najwyżej się elektryzują. Korkociągów nie chcę, obecne fale mnie zaspokajają

Aktualnie zajmuję się nimi w ten sposób:
- myję jakimś szamponem przeciwko wypadaniu Vichy (konkretnie to wykańczam ten szampon sprezentowany przez teściową i chyba wrócę do Babydreamu chociaż strasznie mi plątał włosy i musiałam za każdym razem nakładać odżywkę, która dla odmiany obciążyła włosy po jakimś czasie)
- odżywek prawie wcale nie używam, czasami Garnier z awokado i karite - to ta obciążająca, nie bardzo wiem po jaką inną sięgnąć żeby na darmo nie wywalać kasy
- po każdym myciu odrobina oliwki Babydream wtarta po długości jako kosmetyk na puszczenie, rozczesanie, końcówki i wszystko w jednym
- wracam do 2 kubków pokrzywy dziennie
- baaardzo rzadko używam na noc oleju kokosowego Vatika

Taaa, skojarzyłam, że to avek rudej Kocurzycy z hennowego, jak wysłałam posta. Napalam się na każde rude, czy proste, czy kręcone. A jeszcze pamiętam takie piękne rude w czarnym płaszczu na dworze jak idziesz z tyłu robione. Może te były Twoje.... (starość-sklerozosć).
Jeśli odpowiada Ci ich aktualny stan (w rzeczywistości Ty najlepiej możesz to ocenić, bo na zdjęciach są przecudne), to może to i wystarczy. Grunt,żeby całkowicie nie rezygnować z odżywiania i zabezpieczania, bo długie włosy niszczą się i puszą od samego tarcia o ubrania. Ale niech sie mądrzejsi wypowiedzą, mój staż niewielki.
Nie wiem, co będzie lżejsze od Garniera AiK, mnie on akurat bardzo odpowiada (łlacznie z cudnym zapachem)-podobnie jak Bingo 5alg i shea(ale też może być dla Ciebie za cieżka, bo również ma karite). Dziewczyny na pewno coś doradza.
Cytat:
Dzisiaj moje spuszenie sięgnęło zenitu, normalnie prawie się popłakałam rano jak zobaczyłam co mam na głowie
Na noc był olej kokosowy, zmyłam lorysem czosnkowym, potem isana babassu ds, hegron i żel Bielenda bs
Co ja robię źle?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

właśnie napisałam powyżej posta o dzisiejszym szoku już mam powoli dość i mam ochotę wrócić do tych silikonów z którymi tak dobrze wyglądałam
Może być, że kokos "się przysłużył". Próbuj wytrwać, naprawdę warto, w końcu musi być lepiej. Masek przed myciem np. z żółtkiem , rycyną, miodem próbowałaś?

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
oj, u mnie też kilka postów na początku nie było, wszystko do moda szlo... dopóki w jednym post-scriptum nie napisalam, że mnie chyba mod w ogóle pomija Wszystkie pojawiły się na raz Ale za każdym razem post zapisywałam gdzieś na kompie, żeby nie wcięło go :/

O Jantara w piątej aptece pytałam i nic. W czwartek pójde do takiej, w której lubią zamawiać dla klientów rzeczy i moze się wreszcie doczekam...
Dziś reanimowałam wlosy cudownym żelem lnianym i wsadziłam wszystko pod kaszkiet Jeszcze wyglądałam jak człowiek. Od jutra warkocz (powrót do labu...)

Oj tak, siemię jest cudowne na lapki. Po silikonach skóra schodziła mi z rąk, musiałam szorować ręce po myciu głowy A teraz jeszcze resztki żelu lnianego wklepuję w łapki. Dawno nie miałam takich fajnych dłoni

Trzymam kciuki. Mi się zaczęły prostować, ale to raczej wina tego, że miały dosć silikonów po same cebulki i ciężar wygrał nad jakimkolwiek skrętem/falowaniem

Dziś jest bardzo zły dzień. Też padam.... Miałam pracę pisać a siedzę znowu tutaj

dzięki

Kolejny fajny pomysł na siemię

Jeśli mnie też miałaś na myśli, to przepraszam ale się do dziewczyn nie umywam... A skrótowo mozesz nazywać jak zechcesz Na jednym forum skracają mnie do "scytki"

pisząc DOZ masz na myśli to? -> http://www.☠☠☠☠☠☠☠/?
Jasne, że Ciebie. Jak to sie nie umywasz? Juz są piękne!!! Śliczny regularny skręt i długość. Jeszcze trochę nawilżenia i odżywienia im jedynie brakuje, ale to osiągniesz w krótkim czasie.

Link do DOZ-u wizaż wynożyczkowuje.
http:// www. doz. pl /apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml
Może nie wytnie, tylko usuń spacje (wsatwiłam parę , bo wizaż nadal wycina). Nie wiem, czy nie wytnie też.
Niestety , znów niedostepny... A mój się kończy :beczy:

Już wiem kogo mi zjadlo. Demka!!!! Na tę Twoją fabrykę czekolady to nawet wizaż się napalił i żżarł mi posta!!!!
Jeszcze inne mi zjadł, ale nie pamiętam ....

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-10 o 18:40
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:11   #52889
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:

Może być, że kokos "się przysłużył". Próbuj wytrwać, naprawdę warto, w końcu musi być lepiej. Masek przed myciem np. z żółtkiem , rycyną, miodem próbowałaś?
Jak na razie to jestem chodzącą antyreklamą olejowania i pielęgnacji bez silikonowej :
http://pokazywarka.pl/hs3hhx/
teraz jest jeszcze gorzej :p
Stary 2012-01-10, 18:43   #52890
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Rabarba, a to może to ten słynny przejściowy kryzys tylko? Będzie dobrze, tylko się nie daj

Ag Rafka, link znowu zjadlo, ale po końcówce to chyba trafiłam na to samo, dzięki
A w samej Farmonie próbowałyście kiedyś zamawiać, bo widzialam że też oferują sprzedaż? Jeszcze sprawdzę samą aptekę, bo nie uśmiecha mi się odbieranie przesyłek. Nie chcę żeby mama wykryła ile kasy leci na drogerię :co jest: już kiedyś wskazywałam adres koleżanki na takie okoliczności jak robiłam zamówienia w papierniczych

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości