|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Moje U/R I. Owsianka z pięciu łyżek z twarogiem, pomarańczą, migdałami i miodem, kawa z mlekiem. II. Pół woreczka kaszy gryczanej zapieczonej z tuńczykiem (cała puszka), cukinią, groszkiem, pomidorem i odrobiną żółtego sera. Trening siłowy 1,5h Po: banan III. Makaron razowy ze szpinakiem, oliwą i piersią z kurczaka. IV. Dwa jaja na twardo z brokułami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu, dwie kromki chleba żytniego. V. Serek wiejski z cebulką i szczypiorkiem; sałata, pomidor skropione oliwą z oliwek.
...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?! to najpewniej głód. w źrenicy tak pełnej żywej mgły nie ma nic... Edytowane przez Anianiani Czas edycji: 2012-01-10 o 17:46 |
|
|
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
Jutrzejsze R
I. Omlet biszkoptowy na mące pełnoziarnistej z 2 jajek z miodem, mlekiem i gorzkim kakao II. Bułka żytnia wieloziarnista smarowana masłem z szynką, serem i warzywami 1h pływania III. 100g tuńczyka z wody, 1/3 woreczka kaszy pęczak kujawski IV. Gulasz wołowy (bo w końcu ile można jeść samego kurczaka? V. 2 kromki razowca, każda z szynką i warzywami VI. 100g twarogu półtłustego z oliwą Chyba ujdzie, nie? 1700 kcal, BWT: 113/152/64 |
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysznie
Tylko trochę za wolno chudnę, ale może to i lepiej? Zresztą ten standardowy 1 kg na tydzień to chyba taki ogół, a wiadomo, że każdy organizm jest inny. Ta połówka na tydzień też może być, byle tylko w miejscu nie stanąć :/
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
no to mój dzisiejszy RRRR
8:30 jajecznica z dwóch jajek z garścią wędlinki, sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora, ogórka konserowego 9-10 fitness 12:30 woreczek ryżu brązowego, ryba z puszki w pomidorach 14:00 jogurt naturalny z wkrojonym jednym jabłkiem, garstką rodzynek i dwoma morelami suszonymi 17:30 3 kotleciki sojowe, niestety usmażone w panierce przez mamę i do tego pół brokuła 19:30 biały ser z pestkami dyni, słonecznikiem, rodzynkami i wdrobione dwa kawaleczki gorzkiej czekolady I jak?
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musli robię natomiast najprościej jak sie da. Kocham takie wypasione jak zrobiłam ostatnio -> Mieszam płatki owsiane, pszenne, żytnie, ryżowe, ekspandowany orkisz, trochę otrąb i poppingu amarantusowego <- co aktualnie mam pod ręką, do tego podprażone pestki dyni i słonecznika oraz orzechy (po garści) nerkowca, włoskie, laskowe, migdały, brazylijskie, pekan, macadamia, pistacje, następnie rodzynki i domowe suszone owoce - banany, ananas, pomarancza, jabłka, czasem suszone śliwki Przerzucam do dużego pojemnika i voila! Pychota ![]() edit: zapomniałam dodać, ze jak dla mnie smakuje jeszcze lepiej posypane odrobiną prawdziwego kakao
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-01-10 o 19:03 |
|
|
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesz się nim ! W końcu nie będzie ono trwało wiecznie .. Szamaj póki możesz ! pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki ! ![]() PS: to jest jedno z przykładowych P wizażanki "vana" . Ten jadłospis i nastawienie tej dziewczyny jest dla mnie mega motywacją i dążę do tego żeby kiedyś jej dorównać :"wczorajsze próbnomaturalne P: (tak swoją drogą, to ze stresu jem jeszcze więcej i mam duuży apetyt na słodkie, ale cóż ) Iśn: grahamka 120g z masełkiem, grubymi plastrami żółtego sera, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem i solą; herbata z mlekiem 3,2% i cukrem; duże jabłko, pomarańcz IIśn: 1. drożdżówka z ulubionej piekarni z toną sera i kruszonki , 5 michałków, tiki taki, danmleko 2. bułka 100g z dynią posmarowana grubą warstwą serka topionego z papryką, pieczonym schabem, sałatą i papryką; kubuś malinowy; banan o: zabielana zupa zimowa z zacierką i maślanymi groszkami ptysiowymi + 2 gotowane skrzydełka z kurczaka z zupy; żeberka w jakiejś marynacie (miód, papryka, tabasco, ketchup, musztarda, itp.) z zasmażanymi ziemniaczkami, mizeria ze śmietaną 18%, cukrem i duużą il. koperku d: 100g chałwy fantazyjnej, pół dużej tabliczki białej czeko kawowej, parę łyżek nutelli i kremu milky way p: 7 drożdżowych racuchów z greckim jogurtem wymieszanym z cukrem waniliowym, cynamonem i kakao; 4 grube plastry chałki posmarowane grubą warstwą kremu milky way; 2 szklanki leona k: bagietka 150g z masełkiem i szynką + puszka 330g pikantnej sałatki z makreli (brat stwierdził, że wygląda jak jedzenie dla kota, cóż... ale doobre); 2 jajka na miękko; herbata z cytryną i cukrem kII (znowu ): jogurt bakoma 300g 7 zbóż- śliwka z dosypaną fitellą śliwkową, figami i pistacjami; 5 delicji jagodowych w białej czeko"
"Jeśli spotka cię coś dobrego, zatrzymaj się. Ciesz się tym. Rozkoszuj." Edytowane przez pysia124 Czas edycji: 2012-01-10 o 18:38 |
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Mam bardzo, bardzo poważne pytanie.
Dzisiaj odebrałam wyniki badan krwi (od 2009 roku nie robiłam...), mam znacznie podwyższone TSH...czy jest możliwe,że to ma coś wspólnego z metabolizmem? Do lekarza idę dopiero w czwartek, na razie jestem roztrzęsiona i błagam o poważne odpowiedzi. Boję się. |
|
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I serek wiejski 200g z duszonymi grzybami, ogórkiem, pomidorem, cebulką i pieprzem, do tego przytostowana kromka chleba żytnio - słonecznikowego II drożdżowy pasztecik z kapustą i grzybami - robiony przez babcię wiec słusznych rozmiarów , jabłko pieczoneIII Rozgrzewajace i aromatyczne curry kurczakowo - ziemniaczane IV jogurt naturalny z kawałkiem pomelo posypany musli V razowa tortilla z homo naturalnym i warzywami
|
|
|
|
#489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31534632]Jutrzejsze R I. Omlet biszkoptowy na mące pełnoziarnistej z 2 jajek z miodem, mlekiem i gorzkim kakao II. Bułka żytnia wieloziarnista smarowana masłem z szynką, serem i warzywami 1h pływania III. 100g tuńczyka z wody, 1/3 woreczka kaszy pęczak kujawski IV. Gulasz wołowy (bo w końcu ile można jeść samego kurczaka? V. 2 kromki razowca, każda z szynką i warzywami VI. 100g twarogu półtłustego z oliwą Chyba ujdzie, nie? 1700 kcal, BWT: 113/152/64[/QUOTE] przyczepie sie (znowu ) przedtreningowego, tak to bomba ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest roznorodnie, smacznie ![]() moje R: I. kawa z mlekiem, jajecznica na masle z dwoch jajek z cebula i pieczarkami, grahamka z pieczarkami i plastrem sera zoltego light, troszke keczupu (czyli pieczarkowe sniadanie )II. serek homogenizowany naturalny z jablkiem i cynamonem III. piers z kurczaka w platkach kukurydzianych, szpinak, ryz brazowy z lyzeczka sosu chilli HIIT IV. piers z kurczaka znow, tym razem usmazona na oliwie, mandarynki (jakos nie mialam ochoty na wegle zlozone ), zaraz zjem warzywa, a potem wypije kawe z mlekiem bo jestem spiaca a jeszcze sporo rzeczy musze dzis zrobicV. ser bialy/serek wiejski z warzywami
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P :
IŚ: 4 kromki razowca: 1. i 2. z margaryną, sałatą, mielonką tyrolską i musztardą 3. z kremem czekoladowo-orzechowym 4. z miodem IIŚ: 1)kanapka: 2 kromki razowca, margaryna, sałata, mielonka tyrolska 2) jabłko 3) bułka słodka z serem i marmoladą (była baaardzo słodka i pyszna)O: duży talerz zupy grzybowej z dużą ilością ziemniaczków, dwie kromki chleba z margaryną P: trochę marshmallows'ów , saszetka fitelli bananowej na sucho , mały lizak - takie serduszko ![]() K: 4 kromki razowca: 1. i 2. z margaryną, sałatą, serem żółtym i pomidorem 3. i 4. z margaryną, sałatą, szynką jakąś i musztardą i jak ? proszę o ocenkę monotonia z tym chlebem - wiem . ale w lodówce pusto
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
luźno zdrowo i smacznie
|
|
|
#494 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
U.
I. Owsianka na mleku (4 łyżki płatków, łycha zarodków pszennych) II. Czarna kawa bez cukru + biszkoptowe ciastko z twarożkiem waniliowym + banan i mandarynka III. Miseczka gęstej i treściwej warzywnej zupy z ziemniakami i mięskiem z kurczaka IV. Twarożek wymieszany z jogurtem i dżemem porzeczkowym + kawa z mlekiem V. Grahamka z szynką z indyka, ogórkiem i musztardą chrzanową + jakieś 3 porządne garści orzechowego musli na sucho
|
|
#496 |
|
Przyczajenie
|
hej
pozwolicie, że się przyłączę? jakiś czas temu przeszłam na lekką redukcję, aby zgubić nieco tłuszczyku na rzecz mięśni. ale jako, że efektów nie widzę, to powracam powoli na utrzymanie. ćwiczyłam i ćwiczę 8-minutówki (przez 40 minut, więc nie jest to chwilowe machanie brzuszków ), a teraz dodałam jeszcze interwały. póki co długo nie wytrzymuję, ale mam nadzieję, że z biegiem czasu będzie lepiej cel wciąż ten sam - odrobinę zredukować tłuszczyk na rzecz mięśni. wrzucam dzisiejsze R->U (wstałam późno, więc tylko 3 posiłki, zwykle jest więcej, choć lepiej czuję się na tych 4 + ewentualna przekąska) 1. owsianka z mlekiem sojowym, wieśniakiem, jabłkiem i orzechami spacer do marketu później: 25 minut interwałów (marsz i bieg); po: łyżeczka miodu 2. omlet: 3 jajka, 3 białka, kilka plastrów polędwicy sopockiej (wyjątkowo bez węglowodanów) w międzyczasie wpadło trochę surowych marchewek i słonecznika 3. makrela wędzona do picia: herbaty i woda Biorąc pod uwagę, że zwykle tych posiłków jest więcej (kalorycznie wychodzi koło 1600-1800, dziś również i nigdy mniej ), to jak to wygląda?
Edytowane przez inlovewithmusic Czas edycji: 2012-01-10 o 21:53 |
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#498 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie mówię, że przechodzę z redukcji na utrzymanie, staram się jeść więcej i tyle. białko podliczył mi kalkulator sfd, wyszło prawie 100g. co do interwałów: po nich mdleć mi się nie chciało, bo byłam wciąż najedzona owsianką (spora porcja była), ale do zwymiotowania było mi blisko. dochodziłam do siebie dobre 15-20 minut. a jeśli chodzi o palenie tłuszczu i budowanie mięsni - ktoś inny w tej kwestii mi doradza i tak się składa, że się da poza tym nie jestem jakoś strasznie otłuszczona, bmi mam w porządku, nawet dość niskie (ale wciąż w normie), a więc i tłuszczu nie tak wiele. może inaczej - chcę udoskonalić sylwetkę.EDIT: poza tym po interwałach są jajka, więc co jest nie tak z tym białkiem? ![]() EDIT 2: czy jedzenie na noc węglowodanów do sporej makreli (która, jak wiadomo, jest tłusta) nie jest ryzykowne, gdy chcę spalić tłuszcz? Edytowane przez inlovewithmusic Czas edycji: 2012-01-10 o 22:10 |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
|
było trochę wiejskiego w owsiance
ale rozumiem, tak wyszło, bo miałam ochotę na mleko sojowe. zwykle białko jest w każdym posiłku, słowo![]() właściwie rzeźbienie to chyba lepsze słowo, bo czuję wyraźne mięśnie pod warstwą tłuszczyku (których, na marginesie mówiąc, nie było, zanim zaczęłam ćwiczyć. a gdy zaczęłam ćwiczyć, to od razu przeszłam na redukcję ) i chcę je odkyć.te jajka może nie były od razu po, ale jak doszłam do siebie i je usmażyłam. może tak być czy za długo? (serio pytam)a, i zdaję sobie sprawę z tego, że muszę wprowadzić więcej węglowodanów. ale dobrze się czuję na białkowych kolacjach, a te jajka na obiad taaaaaaak mi smakują i są taaaakie sycące no, więc biorąc to wszystko pod uwagę... może być?
|
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie: kasza manna z mlekiem 3,2%, sokiem malinowym, cynamonem i wiórkami kokosowymi II śniadanie: grahamka z masłem, sałatą, szynką z piersi indyka i ogórkiem; jabłko Obiad: makaron pełnoziarnisty z piersią z kurczaka, warzywami i sosem sojowym -> smażone na oleju rzepakowym Kolacja: sałatka z warzywami, szynką z piersi indyka i dressingiem oliwnym; pół grahamki z masłem + woda, herbaty, pokrzywa, czekolada do picia (wiórki białej i gorzkiej czekolady, mleko); marsz 40 minut
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
U
śniadanie grzanki z trzech kromek chleba z masłem, żółtym serem i sosem czosnkowym (domowej roboty, na jogurcie naturalnym i majonezie, z dużą ilością szczypiorku) mandarynka x2, pół czerwonej papryki II śniadanie jogurt fantasia z kawałkami czekolady, rożne słodkie płatki, kilka orzechów laskowych, kilka łyżeczek słonecznika - wszystko razem wymieszane ![]() mandarynka obiad ziemniaki, gulasz- taka normalna porcja, duży, obiadowy talerz po: kuleczki ziemniaczane (również domowej roboty: ziemniaki, śmietana, bułka tarta, mąka, cebula, boczek i pewnie coś tam jeszcze. z ciasta formowane kulki i pieczone w piekarniku) wpadła miseczka ich po obiedzie, bo trzeba było już dojeść do końca ![]() podwieczorek jabłko muffinka z kawałkami czekolady- duża i sycąca (nie zjadłam jej na raz, ale potem dojadłam )kolacja plasterki polędwicy, ogórek konserwowy, kawałek surowej papryki niecała gruba parówka, kostka serka kiri- takie podjadanie w sumie, a nie kolacja, bo nie miałam ochoty na nic konkretnego rządek czekolady z bakaliami i orzechami do picia tradycyjnie: woda, herbaty, kawy
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-01-11 o 12:50 |
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
No, to moje dzisiejsze U:
1śn., 6:10, ryż na mleku (pół woreczka ryżu, szklanka mleka 1,5%) z jabłkiem (właściwie to 1,5 jabłka średniej wielkości), cynamonem i cukrem 2śn., 9:30: kanapka: 2 kromki wieloziarnistego chleba z masłem, serkiem śniadaniowym, polędwicą z indyka i ogórkiem, pomarańcza o., 13:00: pesto (szklanka /przed ugotowaniem/ pełnoziarnistego makaronu, łycha oliwy, łycha pestek słonecznika, łyżka pesto z pestek dyni), do tego duży pomidor p., 16:00: kubek wczorajszej grochowej z niewielką ilością ziemniaków (zostało, a że była pyszna i gorąca, to zjadłam ), kawa z mlekiem 1,5%, kawałek babki piaskowej (zostało jeszcze i mnie zawołałaaa...) (PS Czy to nie za dużo na podwieczorek o tej godzinie? ), i jak zawsze schrupałam 2 marchewki ![]() k., 19:00, 3/4 puszki szprotów w pomidorach, kromka razowca z masłem, sałatka (pekińska, kukurydza, łyżka rodzynek, sos z jogurtu naturalnego). <- czy to też nie za dużo na kolację?
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-01-11 o 19:27 |
|
|
|
#507 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() dodam może coś za parę dni. zaczną mi się ferie, których nie chcę zmarnować wstając o 10, a i jedzenie będzie wtedy mniej monotonne. tak to ciągle kanapki, owsianki, jajka... ;-) |
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Ze względu na to że zaczynam proszę o ocenę
![]() I: 2 kromki chrupkiego z 2 jajkami na twardo, 3 kromki chrupkiego z pastą z tuńczyka (niestety kupna al nie mogłam się powstrzymać) kubek kakao II: jabłka suszone obiad: rosół z kawałkiem piersi i udka z kurczaka i 2 marchewki III: szprot w pomidorach kolacja:(pewnie) ser biały i kubek kakao wiem że mało warzyw ale się dopiero do nich przyzwyczajam kiedyś wogóle nie jadłam |
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Proszę, ocenicie ten jadłospis?
![]() To ważne dla mnie.( zaznaczam, że jem cztery posiłki i nie lubię masła ) Utrzymanie I. Owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, łyżki otrąb z jogurtem naturalnym, połową banana, łyżką orzechów włoskich, miodem i cynamonem. wpadło cappuccino śmietankowe II. Kanapka składana z dwóch dużych kromek (niestety pszennego) chleba z polędwicą sopocką i takim serem topionym w plastrach. III. Duży kubek zupy buraczkowej ze śmietaną 18%. Tortilla - placek gotowy, a do środka dałam kurczaka wędzonego, dużo warzyw i ketchup. IV. Grahamka z polędwicą sopocką, papryką czerwona marynowana, ogórki małosolne. Edytowane przez olkaa77 Czas edycji: 2012-01-11 o 19:35 |
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
A zapomniałam jestem na R
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Tylko trochę za wolno chudnę, ale może to i lepiej? Zresztą ten standardowy 1 kg na tydzień to chyba taki ogół, a wiadomo, że każdy organizm jest inny. Ta połówka na tydzień też może być, byle tylko w miejscu nie stanąć :/
Jak robisz musli?
- no chyba, że będę jeszcze za chuda to będę kontynuowała P ) :

) przedtreningowego, tak to bomba