Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 21:25   #4111
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mysle nad powaznym zakupem: fotelik samochodowy.Chyba bede miec taki w zestawie z wozkiem,ale to raczej nie jest odpowiednie na jazdy.No i kupie drugi.Mysle o tym:

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Britax...27406481185708

Co sadzicie?Mysle,ze znany,bezpieczny i cena tez ok.
Jakie wy bedziecie miec foteliki?

Swietnie,ze u Malej lepiej!!
Ja miałam maxi cosi cabrio fix na początek , a teraz mam romera king duo plus z isofixem.
Tu jest fajna strona o fotelikach, testy i oceny
http://fotelik.info/
widzę,że jakiś britax ma 5 w testach to maksymalna chyba ilość

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-10 o 21:51
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:26   #4112
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was ma ubezpieczenie prywatne albo TŻ i otrzymuje z tego tytułu pieniądze od urodzenia dziecka? Bo właśnie TŻ się dowiedział tam gdzie jest ubezpieczony że może złożyć po urodzeniu wniosek właśnie o taką wypłatę jednorazową 600 zł dostałby. Nie pamietam teraz w której to firmie ubezpieczeniowej..
Ja i mąż mamy ubezpieczenie grupowe. Każde z nas miało w swoim zakładzie pracy ale trafiła się okazja, bo u męża zmieniali firmę i się przeniosłam (lepsze warunki za trochę większe pieniądze). Karencja obejmowała tylko przez miesiąc, więc tym bardziej opłacało się skorzystać

Właśnie zjadłam porcję kiszonej kapusty

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:27   #4113
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
heja, TŻ na basenie, Dziecko śpi a matka ? a matka wiadomo gdzie

Moja Nina robiła tak 3-5 kup dziennie, ale zdarza się,że dzieci piersiowe nie robią kupek wcale nawet przez kilka dni, a to dlatego ,że mleko piersiowe jest w pełni strawione

Lena żółty smok był firmy NUK tylko takie znalazłam żółte, chyba są bardziej miękkie niż silikonowe.
Ja też nie jestem fanem smoczków, ale jest tak,że jak dziecko ma ogromną potrzebę ssania, bo to je uspokaja to czasem nie ma wyjścia, nie sposób nie spać całą noc , bo maleństwo chcę memlać cyca.Ja dałam smoka , bo Mała ładniej na smoku spała. Jak we wszystkim trzeba zachować umiar, nie trzeba używać przez cały dzień i nastawić się,że kiedyś ten smoczek trzeba będzie dziecku zabrać i chyba tu powstają kłopoty, bo to wymaga stanowczości itd. Nina smoczek zaginął jak miała 7 m-cy i tak już zostało.
Ja nie potępiam matek , które się na smoczek decydują. Wiem,że jeśli dziecko ma kolki i płacze przez bite 4 godziny to człowiek się chwyta wszystkich metod ,żeby ulżyć dziecku i pomóc sobie to przetrwać, a wiem ,że łatwo nie jest.

Mała to piękne wieści, oby było jeszcze lepiej

Claudia mój tż ma dwa ubezpieczenia, grupowe w pracy i ciągnie indywidualnie to ze starej pracy , ja też mam grupowe , tak że się trochę obłowimy po narodzinach Małej , będzie na szczepienia , pieluszki itd.
Evvcia mam nadzieję,że jakoś uda się Wam poukładać wszystkie sprawy

Desia pamiętaj ,żeby ten Otrivin ( xymoletazolin itp.) używać krótko, bo jest pięknie jak się go używa, gorzej jak juz dojdzie do uzależnienia i zaczyna się dziać źle, mój tż nadużywał i ostatnio tak mu pomogło ,że zatkały mu się obie dziurki w nosie, dostał lekki sterydowe, żeby mógł oddychać , no i okres odstawienia jest straszny, dużo o tym w necie jest ...Moim zdaniem te specyfiki powinny być wydawane na receptę.
Po moim porodzie jak się ogarniemy tż wybiera się zrobić porządek z tym co sobie zafundował i będzie miał zabieg, o ile starczy mu odwagi .

Dzieki konia, postaram sie nie naduzywac! Chociaz bez ciezko!
A powiedzcie - spicie na prawym boku? bo mi na nim nadal wygodnie, ale w sumie chyba sie nie powinno?
Albo na plecach?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:36   #4114
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie no właśnie taki dopiero później taki samochodowy dla większych dzieci
Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi.Ten link to jest fotelik nie dla wiekszych dzieci,a dla maluszkow od urodzenia.To ja nie wiem o co chodzi jak chcesz uzywac fotelik od urodzenia jak dziecko bedzie starsze i juz z niego wyrosnie?Wytlumacz prosze,bo sie pogubilam.Albo daj linka do czegos co ty bedziesz uzywac,bo mnie zaskoczylas teraz

Cytat:
Ja miałam maxi cosi cabrio fix na początek , a teraz mam romera king duo plus z isofixem.
Dzieki ci bardzo.Przejrze i zastanowie sie porzadnie.W koncu fotelik to wazna rzecz i trzeba sie zastanowic.
Stary 2012-01-10, 21:37   #4115
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A powiedzcie - spicie na prawym boku? bo mi na nim nadal wygodnie, ale w sumie chyba sie nie powinno?
Albo na plecach?
ja staram się spać na lewym jest na pewno wygodniej, ale nie nadzoruje tego jak w nocy się przekręcę na prawy poza tym leżąc i oglądając tv jest obrócona na prawy bok bo po tej stronie mam też tv

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:40   #4116
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się nam uda w końcu te ubezpieczenia się płaci ciągle, a rzadko z nich korzysta. No mój TŻ akurat teraz we wrześniu doznał kontuzji barku to skorzystał, ale i tak dostał tylko 1% = 400zł (odgórnie mu przyznali), a męczył się strasznie, chodził na prywatną rehabilitację i siedział 3 tygodnie ponad na L4. Dla porównania jego kolega miał zdarte pół paznokcia u stopy - pojechał z tym do chirurga, tam mu nic nie zrobili tylko polali rywanolem i założyli opatrunek, po dwóch dniach już o tym zapomniał, że cokolwiek miał i też dostał 400 zł

Właśnie zrobiłam poprawki w wyprawce, zaznaczyłam czego jeszcze brakuje nam i stwierdzam, że jeszcze musimy kupić:
łóżeczko turystyczne, materacyk kokos-pianka-gryka, wanienkę, kosmetyki (na odpażenienia, coś do kąpieli, krem do buźki, balsam nawilżający, krem na ciemieniuchę), pampersy, chusteczki nawilżające, ochraniacz na łóżeczko i jeden komplet pościeli (ale i tak chyba poczeka do jesieni) i coś do prania ubranek na potem, bo teraz miałam mały proszek i mały płyn to jeszcze na trochę starczy, ale nie dużo.
Która ma już wszystko?
ja też mam nadzieję, że się uda, u męża jest wyższa stawka
A co do wyprawki to też jeszcze kilku-kilkunastu rzeczy mi brakuje, ale to już przy okazji, na spokojnie
Stary 2012-01-10, 21:45   #4117
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi.Ten link to jest fotelik nie dla wiekszych dzieci,a dla maluszkow od urodzenia.To ja nie wiem o co chodzi jak chcesz uzywac fotelik od urodzenia jak dziecko bedzie starsze i juz z niego wyrosnie?Wytlumacz prosze,bo sie pogubilam.Albo daj linka do czegos co ty bedziesz uzywac,bo mnie zaskoczylas teraz

Dzieki ci bardzo.Przejrze i zastanowie sie porzadnie.W koncu fotelik to wazna rzecz i trzeba sie zastanowic.
tak wiem i mówię, że takie nosidełko będzie od urodzenia, a później jak dziecko będzie większe to coś takiego http://allegro.pl/recaro-young-sport...023660751.html

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:46   #4118
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Albo na plecach?
mi się zdarza i to dośc często spac na prawym boku, mam nadzieję, że nie szkodzę tym dzieciaczkowi.. Ale czasem mi nawet wygodniej niż na prawym..
Stary 2012-01-10, 21:56   #4119
desia888
Wtajemniczenie

Ja uciekam zaraz spca, w kazdym razie sprobuje zasnac
Dobrej nocki, dzieki za odpowiedzi!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:57   #4120
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mi się zdarza i to dośc często spac na prawym boku, mam nadzieję, że nie szkodzę tym dzieciaczkowi.. Ale czasem mi nawet wygodniej niż na prawym..
ja mam włosy na czole, a Lena widzę,że masz dwa prawe boczki

ciekawe matki będą mieć te nasze Dzieciaczki
Stary 2012-01-10, 22:05   #4121
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Widzę, że u Karolcy jestem na czarnej liscie nieudzielających sie, ale powiem Wam szczerze, że nie jestem w stanie nadąrzyc za tempem pisania. W dodatku zorientowałam się, że nie mogę długo siedzieć, bo mnie strasznie potem brzuch ciągnie i wolę leżeć.
Co do wyprawki to pomału kompletuję, ale czekam na kasiorkę z ZUSu, ale część rzeczy już mamy.
W piątek kolejna wizyta i usg w sobotę - ciekawa jaki synek nam duży rośnie? Ale szaleje tak, że mi brzuch skacze
Pozdrowionka dla wszystkich przyszłych mamuś i dla Małej - niech szybko wychodzi z tego szpitala i zeby macica się nie kurczyła
No, dobrze, że się odezwałaś

Cytat:
Albo na plecach?
Leżę i śpię tak, jak w danym momencie mi wygodnie. Staram się jak najwięcej leżeć na lewym... ale najczęściej śpię na plecach. Z rękoma nad głową

Jeśli chodzi o foteliki - na poczatek oczywiście fotelik-nosidełko z możliwością montażu na stelażu wózka (dlatego chce to Chicco).
A potem uniwersalny fotelik 9-36 kg. Stawiam na firme Recaro, ale zobaczymy co dziecko zaakceptuje i który najbardziej będzie nadawał się do samochodu. Na pewno bez bazy ISOFIX, bo żaden z naszych samochodów nie ma możliwości montażu bazy. Więc dla mnie to zbędny wydatek.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-10, 22:19   #4122
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46
Konto usunięte

Hej Dziewczyny .
Jestem przeziebiona-ogolnie chodzi o zatoki- co roku zimą mam z nimi problem a teraz przez ciążę wiadomo-leczyć się lepiej naturalnymi sposobami. Zrobiłam wymaz i nic nie wyszło takze tylko to mi pozostało. Miała z Was Któraś może podobny problem? Jeśli tak to może ktoś mi coś poradzi?
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:21   #4123
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja też mam biale mebelki z ikei do dziecięcego pokoju o taka komoda i z tej serii szafa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159835/
One jakością nie powalają ale jak mały podrośnie to pewnie nie raz je maźnie jakąś kredką czy farbką czy łapką od czekolady dlatego nie chcieliśmy wydawać fortuny na nowe mebelki na kilka lat
ładne
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
O plamienie mam sie nie martwic, prawdopodobnie od wysilku, lezec i odpoczywac, jak sie powtorzy do do gabinetu gina lub szpitala jechac
to dobra wiadomość. Od teraz zakaz dźwigania

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
taką do zaparzania. ale już nie stosuję.
na mnie też nie chciała za bardzo działać...

Cytat:
Ja powiem tak, ze wzgledu na narodowosc mojego TZ mamy w 99% meble i produkty z ikei
I na jakosc nigdy nie narzekalam, wrecz przeciwnie, ale akurat tych mebelkow nie mam
to dobrze wiedzieć, że kolejna zadowolona osoba jest z ich produktów
każda opinia cenna

Cytat:
chyba zrezygnuję z tej okazyjnej oferty wózka :/
Nie dość, że za przesyłkę chce jak za złoto, to może mi to zapakować w folię strech. Też mi zabezpieczenie przesyłki.
szkoda... Ale może lepsza oferta się trafi.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
super zestaw ja myślałam o podobnym tylko w białym kolorze tzn. łóżeczko plus komoda MALM tylko niższa, a na nią usztywniany przewijak i do tego szafa z serii STUVA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...33/#/S29876651
ale nie wiem czy na łóżeczko się z innej firmy nie zdecyduje, bo chyba wolę wyjmowane szczebelki zamiast zdejmowanego boku...

mebelki wizualnie bardzo ładne, ale nie wiem czy to wypełnienie to nie jest takie tworzywo PCV
białe mebelki rządzą, hehe
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Napisała Mała ze szpitala:

"Hej Aguska, ja nadal leżę...może wyjdę w czwartek! skurcze ustąpiły wczoraj po południu jest ich raptem kilka dziennie ok. 6 lekkich, ale biorę zastrzyki więc nie wiem jak będzie bez nich? Podziękuj dziewczynom za pozdrowienia, uściskaj Je"

Wiec robię to ściskam Was

Ciesze sie ze jest lepiej
dobre wieści oby tak dalej!

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was ma ubezpieczenie prywatne albo TŻ i otrzymuje z tego tytułu pieniądze od urodzenia dziecka? Bo właśnie TŻ się dowiedział tam gdzie jest ubezpieczony że może złożyć po urodzeniu wniosek właśnie o taką wypłatę jednorazową 600 zł dostałby. Nie pamietam teraz w której to firmie ubezpieczeniowej..
U mnie Tż ma dostać ale nie wiem z jakiej firmy, wiem, że jedna to jakaś grupówka i z niej ma dostać, a czy jeszcze z jakiejś uda mu się dostać to się okażę. ja bym też miała gdybym sie nie spóźniła z chęcią zawarcia umowy ubezpieczeniowej. Bo w avivie trzeba być zapisanym przed ciążą, żeby dostać pieniążki za urodzenie.

My wróciliśmy, kupiliśmy kilka gadżetów jak zawsze kupiłam podusię do łóżeczka bo kołdrę mam, ale nie wiem czy się nadaje jakościowo dla takiego malca. Mama jutro ma na nią popatrzeć, bo pisze na opakowaniu, że od 1 roku życia, ale nie wiem czy nie można dać trochę wcześniej. Wypatrzyliśmy regał do salonu i jutro Tz ma podjechać pod niego, bo już dzisiaj nie mieli na stanie.

No i popatrzyłam na te białe mebelki co Wam wcześniej wrzucałam linka i powiem szczerze, że ich nie kupię... :/ nie są zbytnio dobre jakościowo, wolę jednak dołożyć. Wypatrzyłam za to inne, jutro Wam wrzucę zdjęcie, droższe o wiele, ale za to porządniejsze i ładniejsze

teraz uciekam spać, dobrej nocki dziewczyny

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:26   #4124
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Kochana, a skąd masz tę lipę? w aptece kupię ?
Tak jak Ci dziewczynki napisaly w aptece spokojnie. A zeby smak byl fajniejszy mozesz dodac soku malinowego
Ja lubie lipe nawet bez niczego.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:42   #4125
19claudia91
Rozeznanie

Do listy moich imion dla syna wpadło jeszcze jedno - Fabian..

Czy wy też pijecie tak często mleko ? boje się że może zaszkodzić ale nie potrafię przestać tak mi smakuje.

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2012-01-10 o 22:43
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:47   #4126
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Czy wy też pijecie tak często mleko ? boje się że może zaszkodzić ale nie potrafię przestać tak mi smakuje.
Ja nie lubię mleka samego tylko w postaci kakao je spożywam lub z płatkami czekoladowymi ale praktycznie codziennie.
Znam paru Fabianów w wieku do 10 lat i za każdym jest krzyczane "Pawian"

Uciekam zaraz spać, włączę coś sobie i mam nadzieję, że usnę szybko, bo jutro na 8.00 wizyta. Trzymajcie kciuki! Oby wszystko było dobrze...

Dobranoc

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:48   #4127
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

o mebelki bellamy to ja pytałam, bo chcę kupić ich łóżeczko, ale nie mogę nigdzie na żywo namierzyć takiego jak chce a zaliczyłam już kilka większych sklepów... a Ty Kupiłaś całą serię jakąś? koniecznie daj znać w czwartek
ja się zastanawiam nad tym:
http://baby-design.com.pl/Meble/Mebl...eczko-120.html
ewentualnie tym:
http://alejka.pl/klups-radek-ii-bialy.html
ale właśnie nie wiem jak z jakością i trwałością jednych i drugich, a chciałabym, żeby drugiemu dzieciaczkowi (w planach) też służyły...
ja na zywo zobaczylam te bellamy w sklepie Świat Dziecka i wydaly mi sie solidnie potem poszukalam troche w necie, ogladalam tez na zywo to lozeczko,ktore wkleilas Radek- tyle,ze to taki nie do konca biały byl. Nam zalezalo,aby wszystko bylo z "jednej parafi" i nie przebijalo słojami drewna. Trafiła się okazja i mamy zestaw bellamy w cenie..hmm szafy
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mravka o tej kołysce karolca chyba ostatnio pisała Ja raczej bym się nie zdecydowała, ale jest rzeczywiście cudna
no wlasnie rozwazam sens akurat tego zakupu. z drugiej strony cena jest zachecajaca, bo praktycznie obie z tych rzeczy sa w cenie jednej...wlasciwie nawet nie. Musze przemyslec. Potem nie bedzie,gdzie tego poupychac;]

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Napisała Mała ze szpitala:

"Hej Aguska, ja nadal leżę...może wyjdę w czwartek! skurcze ustąpiły wczoraj po południu jest ich raptem kilka dziennie ok. 6 lekkich, ale biorę zastrzyki więc nie wiem jak będzie bez nich? Podziękuj dziewczynom za pozdrowienia, uściskaj Je"

Wiec robię to ściskam Was

Ciesze sie ze jest lepiej
bardzo dobrze,ze wszystko idzie ku lepszemu. Sciskamy mocno!
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ale super że u Małej już lepiejoby tak dalej

byłam u lekarza- osłuchowo wszystko gramam leżeć i przeczekać po prostu, przemęczyć się...ok, tylko kurde dusi mnie momentami strasznie

w szkole rodzenia była dzisiaj mowa o karmieniu piersią, ogólnie o laktacji. było super
super,ze jestes zadowolona. Dostaliscie tez jakies materiały?

Cytat:
widzę,że jakiś britax ma 5 w testach to maksymalna chyba ilość
oo konia wlasnie tez sie szykuje na maxi cosi cabrio fix w pierwszym rzucie. W pakiecie z wozkiem odkupilismy adaptery do maxi cosi i tak w sumie padlo na ten fotelik;] .Bylas zadowolona?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:49   #4128
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

My wróciliśmy, kupiliśmy kilka gadżetów jak zawsze kupiłam podusię do łóżeczka bo kołdrę mam, ale nie wiem czy się nadaje jakościowo dla takiego malca. Mama jutro ma na nią popatrzeć, bo pisze na opakowaniu, że od 1 roku życia, ale nie wiem czy nie można dać trochę wcześniej. Wypatrzyliśmy regał do salonu i jutro Tz ma podjechać pod niego, bo już dzisiaj nie mieli na stanie.
Bo poduszki sie nie uzywa od urodzenia.Jak koniecznie chcesz cos pod glowe,to kup klin.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak wiem i mówię, że takie nosidełko będzie od urodzenia, a później jak dziecko będzie większe to coś takiego http://allegro.pl/recaro-young-sport...023660751.html
A ok,nie zrozumialysmy sie.
Stary 2012-01-10, 22:52   #4129
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja akurat nie piję dużo, ale moim zdaniem to dobrze,że Ci smakuje, organizm się dopomina wapna pewnie, a tego teraz dużo potrzeba, bo dziecko rośnie , a jest już dość duże, więc dużo potrzebuje
Stary 2012-01-10, 22:56   #4130
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

co do Fabiana to fryzjer mojego meza ma tak na imie. Zakrecony człowiek powiedziałabym, ze taki indywidualista po całosci. Ogolnie skojarzen zadnych z tym imieniem nie posiadam.

Mleko mniam, ja w kazdej postaci. Kakao do sniadania szczegolnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:58   #4131
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, litr w ciągu doby.

Cytat:
Ja akurat nie piję dużo, ale moim zdaniem to dobrze,że Ci smakuje, organizm się dopomina wapna pewnie, a tego teraz dużo potrzeba, bo dziecko rośnie , a jest już dość duże, więc dużo potrzebuje
Być może. Zawsze lubiłam mleko, ale jak nie było, to mi nie brakowało, ale teraz musi być i koniec.
właśnie jem musli z mlekiem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-10, 23:02   #4132
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ja na zywo zobaczylam te bellamy w sklepie Świat Dziecka i wydaly mi sie solidnie potem poszukalam troche w necie, ogladalam tez na zywo to lozeczko,ktore wkleilas Radek- tyle,ze to taki nie do konca biały byl. Nam zalezalo,aby wszystko bylo z "jednej parafi" i nie przebijalo słojami drewna. Trafiła się okazja i mamy zestaw bellamy w cenie..hmm szafy
no wlasnie rozwazam sens akurat tego zakupu. z drugiej strony cena jest zachecajaca, bo praktycznie obie z tych rzeczy sa w cenie jednej...wlasciwie nawet nie. Musze przemyslec. Potem nie bedzie,gdzie tego poupychac;]

bardzo dobrze,ze wszystko idzie ku lepszemu. Sciskamy mocno!

super,ze jestes zadowolona. Dostaliscie tez jakies materiały?

oo konia wlasnie tez sie szykuje na maxi cosi cabrio fix w pierwszym rzucie. W pakiecie z wozkiem odkupilismy adaptery do maxi cosi i tak w sumie padlo na ten fotelik;] .Bylas zadowolona?
Byłam zadowolona, ale wiesz jak to jest z fotelikami, sprawdzić czy działa to bym nawet nie chciała.Czwórka w testach bezpieczeństwa mnie zadowala i na tej podstawie wybraliśmy.Jedyne co mogę dać do przemyślenia to czy chcecie mieć do tego bazę z isofixem do auta, bo potem można w to wpinać następne foteliki maxi cosi ( bazy są dość drogie, bo w cenie fotelika są i zajmuje trochę miejsca taka noga od tego) więc jak kupić to teraz, chyba że potem zmienicie markę a na isofixie Wam nie zależy ,oczywiście bez bazy tez jest ok, ale pewnie ułatwia ona życie jak mama musi często sama jeździć autem.
Stary 2012-01-10, 23:04   #4133
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam zadowolona, ale wiesz jak to jest z fotelikami, sprawdzić czy działa to bym nawet nie chciała.Czwórka w testach bezpieczeństwa mnie zadowala i na tej podstawie wybraliśmy.Jedyne co mogę dać do przemyślenia to czy chcecie mieć do tego bazę z isofixem do auta, bo potem można w to wpinać następne foteliki maxi cosi ( bazy są dość drogie, bo w cenie fotelika są i zajmuje trochę miejsca taka noga od tego) więc jak kupić to teraz, chyba że potem zmienicie markę a na isofixie Wam nie zależy ,oczywiście bez bazy tez jest ok, ale pewnie ułatwia ona życie jak mama musi często sama jeździć autem.
Fotelik będzie przede wszystkim w moim aucie, więc baza jest mi zbędna (mówię o sobie). Najpierw będzie nosidełko, potem fotelik "uniwersalny". A jeśli będzie trzeba fotelik przełożyć do drugiego samochodu, to znaczy, że mąż jest i może sie tym zająć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-10, 23:06   #4134
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, litr w ciągu doby.

Być może. Zawsze lubiłam mleko, ale jak nie było, to mi nie brakowało, ale teraz musi być i koniec.
właśnie jem musli z mlekiem
na moim suwaczku na starym forum mam napisane ,że teraz 200 mg wapna się odkłada w kościach płodu codziennie, a że jakos pewnie mleko się nam kojarzy z wapniem to ciało woła o mleczko
ja tak mam ,że jak idzie przeziębienie to mnie rwie do kapusty kiszonej, czasem mogłam na okrąglo barszcz pić , trzeba spełniać te zachcianki , bo nasze ciała są mądre i często dają znać co im trzeba
Stary 2012-01-10, 23:10   #4135
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
na moim suwaczku na starym forum mam napisane ,że teraz 200 mg wapna się odkłada w kościach płodu codziennie, a że jakos pewnie mleko się nam kojarzy z wapniem to ciało woła o mleczko
ja tak mam ,że jak idzie przeziębienie to mnie rwie do kapusty kiszonej, czasem mogłam na okrąglo barszcz pić , trzeba spełniać te zachcianki , bo nasze ciała są mądre i często dają znać co im trzeba
oj tak, zwłaszcza w ciązy
a że mleko w codziennej diecie jest zalecane, to warto je pić (i jeść przetwory mleczne).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-10, 23:10   #4136
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz ze trzeba spelniac zachcianki?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:11   #4137
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Fotelik będzie przede wszystkim w moim aucie, więc baza jest mi zbędna (mówię o sobie). Najpierw będzie nosidełko, potem fotelik "uniwersalny". A jeśli będzie trzeba fotelik przełożyć do drugiego samochodu, to znaczy, że mąż jest i może sie tym zająć
ja autem nie jeżdżę , więc mnie to motanie pasów nie męczyło,jak jechałam gdzieś to z tż,teraz mamy z isofixem ze względu na bezpieczeństwo, ale jak np. ktoraś mama od początku jest mega aktywna i dużo spraw załatwia sama to takie wpinanie fotelika klik klik pewnie jest wygodniejsze w używaniu , szczególnie w autach dwudrzwiowych , aaa i polecam sprawdzić czy pasy w Waszych autach pasują długością do omotania fotelika, rzadko bo rzadko , ale zdarza się,że są za krótkie
Stary 2012-01-10, 23:22   #4138
MoniaHan
Wtajemniczenie

Mala ale wiadomosc - bardzo sie ciesze ze juz lepiej. trzymam kciuki!!

Aguska hemoglobiny mam 11.9 (norma tutaj 11.5 - 15.5)

Jolka pytalas o lustrzanke, my kupilismy wlasnie nikona d80 (uzywany, ale z malym przebiegiem, mielismy kilka lat temu lustrzanke dla poczatkujacych, ale Tz chcial cos bardziej zaawansowanego i bardziej odpornego, wiec teraz kupilismy amatorska zaawansowana. chyba Karo pisala ze kupila nikona 3100, Tz powiedzial ze jak zaczynasz przygode z lustrzanka to jak najbardziej, bo jest to amatorska lustrzanka dla poczatkujacych, mielismy podobna sony A200 uczylismy sie na niej.dosc tanie w porownaniu do nikona byly obiektywy.Tz byl zadowolony, ale jednak poleca nikona 3100 (tylko w kicie - czyli z obiektywem).
jednak trzeba pamietac o tym ze w lustrzankach najwazniejsza role odgrywa wlasciwie obiektyw, mozesz miec super lustrzanke a obiektyw do kitu i du..., albo mozesz miec slabsza lustrzanke a dobry obiektyw i bedzie super.ale jak kupujesz nowy sprzet to i tak bedzie ok.
ponizej przesylam link ze specyfikacja nikonow, na dole jest tabela w ktorej pokazane sa modele i do jakiej grupy przynaleza (amatorska lub profesjonalna, poczatkujace, zaawansowane itd.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon_D80

evcia kciuki za wizyte.

gosia oby reka szybko wyzdrowiala, a swoja droga to czemu polozna nie powiedziala Ci o drugim badaniu krwi,ja mialam drugie w 28tc, zapytaj jej moze tak na wszelki wypadek. ja dwa badania krwi i juz wiecej nie bedzie.
dobranoc Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:26   #4139
gosia261282
Gang Iren

A nie pisalam wam,ze jestem bardzo zadowolona,bo przyszly mi niektore paczki dzis z e-baya i wszystko jest w porzadku.Najbardziej ciesze sie z polskich kosmetykow: mam dla dziecka oliwke i krem bambino,perfecta baby krem na kazda pogode,sobie kupilam z ziaji plyn do hig int.(w uk jest ciezko z plynami do tych miejsc!)i dostalam w prezencie mydlo,emulsje do demakijazu i dwie maseczki w saszetkach.Super,nie?
W ogole to tyle polskich rzeczy jest na e-bayu,a jakos nieswiadomie nawet je wybieram.Przyszla koszula do karmienia-polska i polskie pieluszki tetrowe(niestety marna jakosc).
Stary 2012-01-10, 23:28   #4140
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja autem nie jeżdżę , więc mnie to motanie pasów nie męczyło,jak jechałam gdzieś to z tż,teraz mamy z isofixem ze względu na bezpieczeństwo, ale jak np. ktoraś mama od początku jest mega aktywna i dużo spraw załatwia sama to takie wpinanie fotelika klik klik pewnie jest wygodniejsze w używaniu , szczególnie w autach dwudrzwiowych , aaa i polecam sprawdzić czy pasy w Waszych autach pasują długością do omotania fotelika, rzadko bo rzadko , ale zdarza się,że są za krótkie
tak, tak. Jak będę wybierała fotelik to po pierwsze ma pasować maluszkowi, po drugie musi zmieścić się do samochodu kwestie bezpieczeństwa pomijam, bo to najważniejsze jest
A kolor to mi "wisi"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości