Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 08:19   #3631
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiecie co tak pisałyście o karmi ,że pijecie, i tak mi się zachciało, a wiem,że to "piwo" nie ma w ogólę alkoholu i wysłałam męża, i kupił mi 2 i wiecie ,że jedno wypiłam jednym duszkiem, a drugie juz jak człowiek "kurturalnie" po łyczku ,ale z butelki, tak mi się chciało, luuudzie,

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarenka uciekła z kocyka
Nagrane aparatem, ciemno, mało widać, ale słychac co najlepsze
cudnie to wygląda
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja się czuję jak zboczeniec tak Was tylko podczytując, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Nie mam chyba też ostatnio o czym pisać.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
za 5 miesięcy.

Dzień doberek.
Dominik miał niezłą noc, nawet nie budził się na jedzenie. Za to mama miała tragiczną. Chyba się czymś strułam
oj...biedactwo a jak się teraz czujesz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:38   #3632
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

oj...biedactwo a jak się teraz czujesz?
Okropnie mi niedobrze .
Nawet wypiłam szklanicę odgazowanej coli mimo diety, ale nic nie pomogło.
Ledwo żyję a Dominik na złość jeszcze nie planuje drzemki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:56   #3633
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Widzę, że w ostatnich dniach wiele z was przeżywa ząbkowanie dzieciaków. I ja dołączam do tego zacnego grona. Ząbkowanie mamy potwierdzone przez pediatrę. Ciekawe ile to potrwa? Póki co ratujemy się bobodentem.
Dziś pediatra wypisała nam pepti2 i uwaga refundacja na niego wynosi teraz 70%. Jestem w szoku. Super że tak tanio.
Martwi mnie, że Ida mało mleka wypija, nie przybrala dużo na wadze, ale pediatra mowi, ze ogolnie waga miesci sie w normie. No wiem ze sie miesci, bo byla wysoko w siatce centylowej, to ma zapas. Sadze, ze ten kiepski apetyt spowodowany jest wysoka dawka witaminy D, ale mamy sie tego trzymac, bo ciemiaczko ma duze.

Co do wypijanych płynów, to nas szału nie ma. 50-140 dziennie. Jak jest soczek, albo herbatka hippa z sokiem to pije wlasnie powyzej 100 ml.
Teliku, jak czytalam o waszym zabiegu to az mi serce sciskalo. Biedy Jas, biedna Ty, ktora musiałaś tego słuchać.
Żaneta u mnie ceny żłobków prywatnych podobne ja u Ciebie.
I na koniec przyznam się, że dla mnie Stronczek też długo był Stroneczkiem Coś w tym musi być...
Maja te je coraz mnie mleka. Na Nutrze niby 3x210 powinna zjadać, ona jadła 180, a ostatnio robie jej 150 i nie dojada.

U nas noc tragedia, Agacie się coś popierdzieliło i o 23 wstała wyspana i woła, żeby się bawić. W końcu o wpół do 1 po wszelkich sposobach uśpienia, wsadziliśmy ją do łóżeczka i udawaliśmy, że nas nie ma. Ona troche gadała z konikiem, a potem zaczęła usypiać, ale walnęła jeszcze kupsko, więc na nowo ją rozbudzać, ale potem hyc do łóżeczka i jakoś usnęła. Ale ja zombiak jestem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:05   #3634
patik87
Zakorzenienie

Agni chyba powinnaś zapytać "Sara dziecko czego Ty nie śpisz.
Twój kończy 5 mcy a moja niedługo 6 i nie zanosi się na lepsze spanie, im starsza tym gorzej śpi. Może to zęby?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Maja te je coraz mnie mleka. Na Nutrze niby 3x210 powinna zjadać, ona jadła 180, a ostatnio robie jej 150 i nie dojada.

U nas noc tragedia, Agacie się coś popierdzieliło i o 23 wstała wyspana i woła, żeby się bawić. W końcu o wpół do 1 po wszelkich sposobach uśpienia, wsadziliśmy ją do łóżeczka i udawaliśmy, że nas nie ma. Ona troche gadała z konikiem, a potem zaczęła usypiać, ale walnęła jeszcze kupsko, więc na nowo ją rozbudzać, ale potem hyc do łóżeczka i jakoś usnęła. Ale ja zombiak jestem
no widać ze matka zombiak że zapomniała jak się dziecko nazywa
Wiem, chciałaś napisać Moja

Ja też zombiak. Wieczorem wczoraj dała do wiwatu, bobodent i nurofen zapodałam...

Jacieee a może to mdłości i wymioty ciążowe
Co jadłaś?
Stary 2012-01-11, 09:06   #3635
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny mam problem, możecie zajrzeć do klubu?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:27   #3636
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Starałam być się twarda i o dziwo dobrze wszystko zniosłam,
właśnie pytałam lekarkę czy mogę być przy nim
ale ona stwierdziła że to blok operacyjny i siedziałam w pomieszczeniu obok, kilka metrów od Jasia.

jakiś czas temu pisałaś o problemie z chwytaniem
zapewne teraz już nie ma tego problemu?
editko mam mu płukac oczy solą fizjologiczną(calą ampułkę mamy zużyć na raz) 5 razy dziennie a potem wkrapiać antybiotyk(też 5 razy dziennie )
a u wasjak po kontroli
wy mieliście czyszcony 1 czy 2 kanaliki?
my tez mamy sol fizjoliogiczna i antybiotyk ale 4 razy dziennie,ale nam nikt nie mowil zeby az tyle soli zuzyc,wogole jacys rabnieci,na tej kontroli praktycznie na mala niezerkneli zapytali mnie co i jak a jej znow zaczely ropiec te oczka,a bylo juz tak ladnie.Mielismy przetykane oba kanaliki.ale mam jeszcze 3dni podawac antybiotyk,potem na tydzien odstawic i zobaczyc co bedzie

u nas noc straszna,gadula mala obudzila si 1:30 i w gadke walnela,niemoglam jej uspic 2 godziny,popudka o 6 i dalej niespi,
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:31   #3637
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Kciuki za Izule zabieramy do Poznania
Dziekujemy.

Shirko,Żanetko-zgłaszam sie!!!
Nadrobiłam,cieżko było ale tak to jest jak sie zanidbuje
Teliczku Jasio dzielny chłopiec i mamusia tez

Carmelko padłam ze smiechu i powli wychaodzę spod biurka!!Ona jest przesłodka,Sarenka to istne Cudeńko

U nas budzenie się co chwile z płaczem.Nie wiem czy skok czy kolejne zęby.
Moje dziecko mówi tata szybciej niz jej brat.A dada to jej znakomicie wychodzi
Łazi mi po domu(pełza) i zaczynamy sie podtykać o nią.
Tyle u nas

Lecę do klubu!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:46   #3638
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry u nas noc jak tako -pobudki o 22, 2.30, 4.30 i o 6.30 witałyśmy już nowy dzień

Cytat:
Sarenka uciekła z kocyka

http://youtu.be/alYq-SORUDM
Boskie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dzis konczymy 5 miesiey i z tej okazji prowadze z Emilem pertraktacje by zechcial przespac cala noc.mówi ze sié zastanowi

Cytat:
za 5 miesięcy.

Dzień doberek.
Dominik miał niezłą noc, nawet nie budził się na jedzenie. Za to mama miała tragiczną. Chyba się czymś strułam
Bidulka oby przeszło zatrucie jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Łazi mi po domu(pełza) i zaczynamy sie podtykać o nią.!
Izunia mói już "tata" ?!?!? Wow

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:52   #3639
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wszystkiego najlepszego dla Emila i Hani za 5 miesiączków!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:58   #3640
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się czuję jak zboczeniec tak Was tylko podczytując, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Nie mam chyba też ostatnio o czym pisać.
Ja czuję się tak samo... Albo brak weny albo brak czasu...

Stronczku miałam już wczoraj pisać, że strasznie Ci zazdroszczę sąsiadki polki - marzę o kimś takim - czuję się tu strasznie samotna Dzisiaj dokładnie mija miesiąc jak tutaj jestem, a już tęsknię za Polską...

Teliku oboje byliście bardzo dzielni!

Carmelko Sara jest boskaaa!

Miłego dnia!

EDIT: Nerolko pokaż Nam Izunię. Spojrzałam na Twój suwaczek, że ona ma prawie 8 m-cy!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:00
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:01   #3641
Shira_83
Zadomowienie

bry Matki Polki

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja teraz napiszę coś, co może wkurzyć wiele z Was, zawsze siedziałam cicho, nie "podnosiłam głosu", nie kłóciłam się na serio z żadna, ale teraz powiem prosto z mostu, i od razu przepraszam za szczerośc:
ja będę pisała, co chce, na ogólnym watku i o czym chce, jak bede pisała skrótami to moja sprawa, a wtajemniczone bedą wiedziała o co chodzi, jestem u siebie i mi wolno, jak mam potrzebe to piszę na ogolnym, a jak chce w klubie, oczywiście ważne i poufne to tylko w klubie,
no to juz...powiedziała co chciałam
amen!! oszzz czekaj maiłam się zdenerwować a więc " jak śmiesz wstrętna babo!!!!!"

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

oh nieee to straszne, musisz go koniecznie podtyć trochę
to na pewno Twoja wina że Twój syn nie tyje! jesteś złą matką
no święte słowa

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nie chcę się podlizywać, ale znowu mnie rozśmieszyłaś

O, i pięknie Wreszcie mówisz jak stateczna Matka Polka!
no taki zawód forumowy rozśmieszacz
staram się no skoro jesteś usatysfakcjonowana to bajka będę się nadal starać

Cytat:
wrrrr pisze od 15 min i mi zjadło całego posta

wróciliśmy przed 19, potem kąpiel, mleczko, pielegnacja oczek i spać
i dopiero teraz mam jak napisać

cały dzień byłam zarówno zestresowana jak i nie mogłam się doczekać tego zabiegu.
W klinice przywitały nas dwie młode Panie okulistki.
Ubrały mnie w zielony kitel i czepek co Jasiowi się bardzo podobało, potem połozyły Jasia na stole zabiegowym i niestety zamkneły salę żebym nie mogła tego oglądać
Na początku słyszałam jak Jas gaworzy i kokietuje Panie uśmiechami, aż nagle rozległ się rockowy, gardłowy i sily głos mojego synka
Nie płakałam, bo wiedziałam że ten zabieg jest konieczny. Pragnełam tylko już przyspieszyć czas i tulić go w ramionach. PO kilkunastu minutach otrzymałam mój skarb i wynagrodziłam mu wszystko cyckiem, jeszce w gabinecie lekarskim, jak wyszliśmy na korytarz gdzie czekał Tz, Jaś zaczął sie uśmiechać.
odetchnełam z ulgą.
Mój mały mężczyzna ma teraz cudowne przejrzyste oczka i boskie spojrzenie
Lekarka mówiła że było bardzo dużo wydzieliny w kanalikach.

wieczorem mielismy spory problem z płukaniem oczek
Mam nadzieje żeo jutro będzie mi łatwiej, dziś oczka są opuchnięte( z jednego oczka po zabiegu poleciała nawet krew)
no chwała, że już to macie za sobą! dzielny ten Twój Jasiek

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Co do podkreślonego to ...chyba zacznę zapisywać Twoje złote myśli, żeby mieć czym sobie humor poprawić.
jak napiszę książkę, to będziesz mieć egzemplarz za darmola

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
telik dla dzielnego Jasia najważniejsze że to już za Wami

Sweet Filip też tak wbijał nos w prześcieradło jak spał. Nic mu się nie stanie, jeśli nie masz poduszki. Sprawdzałam nawet jak się oddycha jk człowiek tak włoży noc w materac
nie tylko ja mam świra!

Cytat:
jak nie masz o czym pisać możesz opisywać jak mnie uwielbiasz jaka jestem super itd no już siup siup

Nerolka
i nie znikaj już!!!

UWAGA UWAGA OGŁOSZENIE SPECJALNE!!!

Dziś zdarzyła sie wiekopomna chwila Żbik obudził się tylko raz o godzinie 23,45 na swój kleik kukurydziany po czym wstał o 5.45 i to tylko temu, że jego powalona matka postanowiła sprawdzić czy dziecko żyje i próbowałam mu wcisnąć stopę z powrotem na teren łóżeczka, ale udało mi się go ululać i spaliśmy o 6.45 o tym powinni nakręcić odcinek z archiwum X
Stary 2012-01-11, 10:11   #3642
Marina1
Zakorzenienie

Witajcie!

Madziulko tulę mocno. Jest ciężka taka samotność ( mimo obecności męża i dziecka ). Pamiętaj, że masz nas . A kiedy przyjeżdżacie do Polski ? Byłam jakiś czas w UK, w gruncie rzeczy sama, i wiem o czym piszesz. Samotność w wielkim mieście. Chociaż teraz z chęcią bym wróciła na jakiś czas do Londynu, popatrzeć znów na to miasto, na tych ludzi. Ale wątpię, że kiedykolwiek tam pojadę.

nerola no w końcu !Brak tu Ciebie, wiesz? Wy macie 2 lutego wizytę, a my 1 - znów z uszkami...

jecieee bidulo

karolinee u nas IDENTYCZNE pobudki dzisiaj

za 5 miesięcznice

i spóźnione za półroczną pannę Lilę

Carmelo Sara jet cudowna!

Sweet zamarłam, bo myślałam, że Igoś włożył głowę w szczebelki, jakoś pokrętnie przeczytałam...

Iustyna brak Ciebie, no !

Teliku cieszę się, że już po zabiegu. Macie z głowy. Dla dzielnego Jasia i dzielnej mamy duży buziak od ciotki Mariny i Igiego

eve jak Dady się spisały ? moim zdaniem sie pogorszyły ostatnio. Ja kupiłam 4 ( ale chyba będę muiała 5 kupić ) z Lidla i jestem... zachwycona ( mimo ich różowej szaty graficznej ). Jeśli chodzi o kaszkę z Bobovity idź do rossa, jest chyba w promocji nawet.

a ja wciąż po urokiem DaKaro i Malwinki.

Igor ma drzemkę, może potem poprawi się pogoda ( pada ), marzę o spacerze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:27   #3643
DaKaro
Zadomowienie

Telik i mamy, ktore przetykaly kanaliki-wspolczuje doswiadczenia, byliscie dzielni-Wy i dzieciaczki .

Nerolka juz nas nie zaniedbuj .

Cytat:
Okropnie mi niedobrze .
Moze zmus sie do wymiotow...? Ja tak zawsze robie i od razu jest mi lepiej.

Malwis wstala przed 9. Chociaz mi dala troche pospac po nocnych wojazach .
Widze jakas 'plaga' dzisiaj-dzieciaki nie chca spac .

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Agni za 5 miesiecy.

Marinko nie slodz, bo bedziemy Was czesciej nawiedzac .

Madziulka nie smutaj, z czasem znajdziesz jakas kolezanke, ale dokladnie weim o czym piszesz, nawet nie ma z kim zwyczajnie poplotkowac-o kaszkach, kupkach i dzieciaczkach .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:34   #3644
Bartessa
BAN stały

My z Karolkiem po szczepieniu na pol roczku, teraz spi... Ale skubaniec 10 kg wazy
pasie sie chlopoczysko, oj niedobrze...

i ja tez znow 2 kg więcej,,, dziubek co Ty masz za diete ?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:43   #3645
83monia
Zakorzenienie

ja nie umiem sie do wymiotow zmusić. byłabym idealnym egzemplarzem dla studentów gastrologii!!!

moja ma 5,5 mies i nie w glowie jej spanie, ba, nawet zasypianie o rozsądnej dla dziewczynek porze. w sumie nie sodziewam sei ze przed ukonczeniem 1 roku bedzie spac bo syn mial tak samo. i tak budzi sie rzadziej bo 1-2 razy w nocy. za to w dzien potrafi kilka godzin przespac podczas swoich 3 drzemek wiec nie dziwota że nie chce spać przed 23...

bylam z synem u okulisty. w mojej rodzinie genetycznie mamy nadwzrocznosc i maly tez ma. dosc silną. bedą okulary...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:52   #3646
mamad1
Zadomowienie

Przez dwa dni udało mi się napisać takie ładne długie posty. I co? Pech chciał, że mi się skasowały Więc tamtego juz nie nadrabiam...

Cytat:

To moze ja mu rano bede dawala MM to strawi przez caly dzien a wieczorem moje. co 3 godziny moge wstawac i jestem przytomna ale co godzine albo i czesciej to przesada. ja nie przespalam calej nocy od ponad roku. szok!!! uroki ciazowe, a teraz pociazowe.
U mnie tak samo, ale już sie przyzwyczaiłam. A przed MM bronię się rękami i nogami, ale ja mam bzika na punkcie karmienia piersią
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:55   #3647
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jacieee a może to mdłości i wymioty ciążowe
Co jadłaś?
Wymiotów brak. To ta druga strona zatrucia, więc to raczej nie ciąża
A jadłam to co TŻ i jemu nic nie jest, a zawsze on miał delikatny żołądek. Ja to mam brzuch jak śmietnik, nigdy mi nic nie było, a dziś Żanetkowy armagedon

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Bidulka oby przeszło zatrucie jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jecieee bidulo

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moze zmus sie do wymiotow...? Ja tak zawsze robie i od razu jest mi lepiej..
Nie umiem. W życiu może wymiotowała z 5 razy z czego 3 w ciąży
Ale dzięki za radę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:56   #3648
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Miałam pisać to samo
Jestem na bieżąco, ale jakoś pisać ciężko, tak ot...
Dobranoc!
No ja tak samo jak Wy
Cytat:
patik dziecko, a czemu ty nie spisz??

jak to sie mowi diabel tkwi w szczególe

no to dorwalas aparat

zboczencow sie karze. torba na glowe?

mojego tez nie ma. babski wieczor mozemy zrobic.

dzielny chlopczyk A jakie perspektywy pracy sie przed nim otwieraja

dobrze ze juz po wszystkimbrawo dla malego zucha

szczerze nie pomyslalam o tym. ja mam tez te ochraniacze, ale nie sadzilam ze moga byc tak niebezpieczne. hmmmm.. chhyba moja tesciowa przeprowadza zamach na mego synka.jak nie pierzynká(prezent na gwiazdke) to ochraniaczami.

i ja polubilam karmi, choc slodkiego alkoholu nie znosze, a piwo gorzkie musi byc!!!!ale tez pije sobie od czasu do czasu, a butelkowe musi byc z butelki - w szklance traci magie

Dobry wszystkim!!!! przywitalo nas mokre lozko i 10 min pozniej wielka kupa
Dzis konczymy 5 miesiey i z tej okazji prowadze z Emilem pertraktacje by zechcial przespac cala noc.mówi ze sié zastanowi

Cytat:
Okropnie mi niedobrze .
Biedulko zdrówka

witam

My już po pierwszych rehabilitacjach i był jeden wielki ryk
Krystkowi tez coś spanie sie poprzestawiało zasypia o 20 i śpi pół godziny a potem ze dwie szaleje
Jestem w szoku ile Wasze dzieci piją napoi mój synek jak wypije 50 ml to swieto a przewaznie to jest tylko łyk
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:58   #3649
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

przepraszam,nastroju brak, sytuacja Zanki wprowadziła mnie w melancholię

najważniejsze to :

Telik gratuluję,ze jesteście już po zabiegu byłaś bardzo dzielna i Jaś jeszcze bardziej

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:59   #3650
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mój dzielny łobuz przy 1 szczepionce gwizdał sobie z tatą i nic nie zauważył, przy pneumo za długo mu wpuszczała i dosłownie 5 sekund płaczu było
mój kochany mężczyzna Klusek waży 9600 i ma wymiary 8 miesięcznego dziecka wszystko jest ok , mamy spróbować przejść na normalne mleko skoro po miesiącu jedzenia HA nic się nie dzieje Potem mamy dodawać do diety żółtko, gluten i rybkę. W takiej kolejności.
No i zapomniałam o najważniejszym. Lada dzień wyjdą nam górne 1 !!!!!!
Widać już je przez dziąsła i tylko czekamy aż się przebiją na dół. Wtedy moje dziecko będzie mogło podjąć pracę w KZK GOP jako ... kasownik

Telik dla odważnego Jasia!
Stary 2012-01-11, 11:00   #3651
Marina1
Zakorzenienie

Vaniliowa mój jak wypije 30 ml herbatki ( soku, napoju nie napije się wcale ) w dzień to jest święto. Generalnie mój nie pije.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-01-11, 11:03   #3652
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziekujemy z Sarenka za wszystkie wasze miłe słowa

Byłam dziś z Sarka u psychologa i logopedy na kolejnej wizycie, obie stwierdziły że dziecko rozwija się prawidłowo. Pani psycholog była zachwycona zdolnościami manualnymi Sarenki, tym jak ustawia kciuk.... cokolwiek to znaczy cieszyłam się razem z nia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:07   #3653
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Piękny wiek
Ja się śmieję, bo moje dziecko prawie wszystko robi książkowo, tzn, jeśli jest napisane, że w tym miesiącu to, to on wtedy to robi. Tylko rozdziału o spaniu jakoś nie doczytał i to od urodzenia
Stary 2012-01-11, 11:09   #3654
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wrrrr pisze od 15 min i mi zjadło całego posta

wróciliśmy przed 19, potem kąpiel, mleczko, pielegnacja oczek i spać
i dopiero teraz mam jak napisać

cały dzień byłam zarówno zestresowana jak i nie mogłam się doczekać tego zabiegu.
W klinice przywitały nas dwie młode Panie okulistki.
Ubrały mnie w zielony kitel i czepek co Jasiowi się bardzo podobało, potem połozyły Jasia na stole zabiegowym i niestety zamkneły salę żebym nie mogła tego oglądać
Na początku słyszałam jak Jas gaworzy i kokietuje Panie uśmiechami, aż nagle rozległ się rockowy, gardłowy i sily głos mojego synka
Nie płakałam, bo wiedziałam że ten zabieg jest konieczny. Pragnełam tylko już przyspieszyć czas i tulić go w ramionach. PO kilkunastu minutach otrzymałam mój skarb i wynagrodziłam mu wszystko cyckiem, jeszce w gabinecie lekarskim, jak wyszliśmy na korytarz gdzie czekał Tz, Jaś zaczął sie uśmiechać.
odetchnełam z ulgą.
Mój mały mężczyzna ma teraz cudowne przejrzyste oczka i boskie spojrzenie
Lekarka mówiła że było bardzo dużo wydzieliny w kanalikach.

wieczorem mielismy spory problem z płukaniem oczek
Mam nadzieje żeo jutro będzie mi łatwiej, dziś oczka są opuchnięte( z jednego oczka po zabiegu poleciała nawet krew

uff to sie napisałam i to 2 razy

tylko wraz z postem zjadło mi zacytowania i odpowiedzi
przepraszam, jutro postaram się być na bieżąco
dzielni moi współczuję przeżyć , ja bym umarła ze stresu ale Telik dzielny
dobrze,że już po !!

Cytat:
Sarenka uciekła z kocyka

http://youtu.be/alYq-SORUDM
Boska jest, taki śmieszek

Cytat:
to chociaż pisz co u Was bo smutno bez Ciebie!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Miałam pisać to samo
Jestem na bieżąco, ale jakoś pisać ciężko, tak ot...
Dobranoc!
kolejna ej nie wolno tak

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie pytam o nic

Cytat:
za 5 miesięcy.

Dzień doberek.
a wiesz, że ja tak miałam wczoraj!!! wzięłam tabletki i przeszło bo inaczej bym schudła w 1 dzień tyle ile chce docelowo oby szybko przeszło :kicuki:

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kciuki za Izule zabieramy do Poznania
Dziekujemy.

Shirko,Żanetko-zgłaszam sie!!!
Nadrobiłam,cieżko było ale tak to jest jak sie zanidbuje
Teliczku Jasio dzielny chłopiec i mamusia tez

Carmelko padłam ze smiechu i powli wychaodzę spod biurka!!Ona jest przesłodka,Sarenka to istne Cudeńko

U nas budzenie się co chwile z płaczem.Nie wiem czy skok czy kolejne zęby.
Łazi mi po domu(pełza) i zaczynamy sie podtykać o nią.
Tyle u nas

Lecę do klubu!
zgubo ja też Cię szukałam
daj fotki Izuni bo to już przecież dorosła panna !!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My z Karolkiem po szczepieniu na pol roczku, teraz spi... Ale skubaniec 10 kg wazy

i ja tez znow 2 kg więcej,,, dziubek co Ty masz za diete ?
dieta South beach-ekspert Telik
polecam, wprawdzie teraz zaczynam już tęsknić za chlebem (dla mnie śniadanie bez chleba to nie śniadanie) ale byle do poniedziałku

dziś mam kolejną motywację nie wytrzymałam i rano się zważyłam-dziś 10 dzień i -3,2kg

bry

nasz łobuz pewnie przez szczepionkę spał od 20 do 4 zjadł i spał do 6:30, potem niestety zaczął być jakiś nerwowy, nie chciał spać, dałam nurofen i zasnął ładnie. Wstał w dobrym humorku , oby nic się już nie zmieniło

Ale na wszelki wypadek siedzę z nim dziś w domku , pogoda taka, że nie chce , żeby się przeziębił.

dla dzisiejszych solenizantów !!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:11   #3655
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
nas czasem też kupa obudzi

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Dziś zdarzyła sie wiekopomna chwila Żbik obudził się tylko raz o godzinie 23,45 na swój kleik kukurydziany po czym wstał o 5.45 i to tylko temu, że jego powalona matka postanowiła sprawdzić czy dziecko żyje i próbowałam mu wcisnąć stopę z powrotem na teren łóżeczka, ale udało mi się go ululać i spaliśmy o 6.45 o tym powinni nakręcić odcinek z archiwum X
Stary 2012-01-11, 11:14   #3656
Marina1
Zakorzenienie

dziubku 3,2 kg! brawo!!! ( ja zjadłam od wczoraj całe opakowanie ptasiego mleczka )
Stary 2012-01-11, 11:16   #3657
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nie umiem sie do wymiotow zmusić. byłabym idealnym egzemplarzem dla studentów gastrologii!!!

moja ma 5,5 mies i nie w glowie jej spanie, ba, nawet zasypianie o rozsądnej dla dziewczynek porze. w sumie nie sodziewam sei ze przed ukonczeniem 1 roku bedzie spac bo syn mial tak samo. i tak budzi sie rzadziej bo 1-2 razy w nocy. za to w dzien potrafi kilka godzin przespac podczas swoich 3 drzemek wiec nie dziwota że nie chce spać przed 23...

bylam z synem u okulisty. w mojej rodzinie genetycznie mamy nadwzrocznosc i maly tez ma. dosc silną. bedą okulary...
Ja też nie umiem wymiotować
To Arturek będzie poważnie wyglądał.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
A nie mógłby nam z kilogram podrzucić? Może lekarze przestaliby się nas czepiać...
Stary 2012-01-11, 11:16   #3658
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

o widzisz to dla mnie ciekawy temat. Ja też mam nadwzroczność a mąż astygmatyzm powiedz mi można coś zauważyć wcześniej czy trzeba czekać do badania stwierdzającego wadę wzroku?? W jakim wieku można już takie badanie przeprowadzić ?? Ja zaczełam nosić okulary od 3 roku życia

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
No ja tak samo jak Wy

Biedulko zdrówka

witam

My już po pierwszych rehabilitacjach i był jeden wielki ryk
Krystkowi tez coś spanie sie poprzestawiało zasypia o 20 i śpi pół godziny a potem ze dwie szaleje
Jestem w szoku ile Wasze dzieci piją napoi mój synek jak wypije 50 ml to swieto a przewaznie to jest tylko łyk
co to za epidemia dołków ??
wracać mi tu !!!

A miałam Ci już kilka razy pisać i zawsze umyka. Nic się nie bój bez Ciebie imprezy ze ślązaczkami nie zorganizujemy !!! a propo kiedy widzimy się w Ikei ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:19   #3659
zanetaa88
Zakorzenienie

Wróciłam po rozmowie.
Czuje sie oszukana,wykorzystana i jak pasożyt z dzieckiem.
Siedzę i ryczę, bo tak mnie to boli.
Zastanawiam się czy w ogóle wracać.

Mam dość!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:21   #3660
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś z Sarka u psychologa i logopedy na kolejnej wizycie, obie stwierdziły że dziecko rozwija się prawidłowo. Pani psycholog była zachwycona zdolnościami manualnymi Sarenki, tym jak ustawia kciuk.... cokolwiek to znaczy cieszyłam się razem z nia

Czy tylko ja nie dopajam mojego synka herbatkami? (choć lekarka niby kazała - daję cyca na żądanie)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości