|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dziubku
![]() Zaneta co się stało? |
|
|
|
#3663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za lecącą wagęNa razie udzielam się emotikonowo ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Zanetaa co tam? Jechać im ?
|
|
#3664 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko przeszło!Cytat:
![]() Cytat:
pięknie rośnie dlaczego niedobrze? Cytat:
a ta wada z czasem może zmniejszyć się/ustąpić czy nie?Cytat:
dla Sarenki!Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak źle?
|
|
|
#3665 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Filip, Hania, Emilek, Marysia i Natanek - sto lat brzdące kochana!!!!!!!!! Ale Was dzisiaj dużo świętuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Iza idzie jak burza, jeśli chodzi o rozwój A ona siada już sama?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak ... subtelnie ![]() Ojej DLtego że bolesne, czy po prostu nie był w nastroju?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś wielka, że tak ładnie sobie radzisz
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
zaraz po tym jak napisałam ostatniego posta, usłyszałam przeraźliwy płacz Lilki, nie dała się niczym uspokoić, dopiero cyc i położenie się z nią do łóżka kiedy wyjdą te zęby??dziś już też jęczy i płacze od rana.. na szczęście chociaż kupa była normalna
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta - co jest?
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry...
JA tylko na chwile ... Dzien nam sie zacala pozno bo spalismy do 10.30 ![]() i teraz musze wszystko robic biegiem... dzieki za podpowiedzi co do spania na brzuchu Marinko- jeju no to rzeczywiscie ........ wtedy to bym chyba zawalu dostala ![]() Zanetko - co sie stalo??? Nie milo Cie potraktowali?
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneciu ???
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też nie Cytat:
brawa dla dzieciaczków ![]()
|
||||
|
|
|
#3671 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratki dla zbikaCytat:
Cytat:
WItam was, mlody tnie komara a ja nadrabiam zaleglosci. Wczoraj net mi padl i wkurzylam sie bo juz mialam utworzony kalendarz i sru robota poszla sie ......... Kurcze wiecie co przez ta chorobe to troche przystopowalismy z rozwojem. I martwi mnie to, ze juz mowil babababa a teraz nic. Chichra sie tylko.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Jest mi tal cholernie źle.
Czuję się rozczarowana, normalnie jak rozjechany pies pluto, którego wszyscy mają w życi. Miało być pieknie, miałam mieć osobe zarzadzającą zespołem. Gó.wno mam, mam mniej godzin, bo mam się wdrożyć. Takie pytania mi zadawały, że odczytywałam je tylko " na pewno chcesz wrócić, czy na pewno" Wiecie co mnie najbardziej zabolało? pytane :" jak długo mam zamiar karmić piersią" - pytanie brzmiało jak jeden wielki problem dla nich. Mówię że tak długo jak laktacja mi się utrzyma... Ach. Szkoda słów. Nie wiem czy chce wracać, poświęcać się ponownie. |
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaneta co sie stalo? |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię, że w żłobku będzie dostawać MM,
a oni " No widzisz już jeden prooblem miej, nie będziesz musiała brać przerwy na karmienie" a zraz się poprawiła, że nie problem, że to naturalne, ale będe mogła pracować normalnie- pity nie wiedziały, że wiem że za przerwę się płaci. Miałam motywacje, bo chciałam mieć kierownika. Dali inna dziewczyna żeby zarządzała zespołem i ona dostała moje godziny które mi odpadły...a dla mnie ich nie było :| Pytam jest jakaś szansa na awans...to co chwile że nie mam zapalonego czerwonego światła... a ja mowie to pomarańczowe a ona nie mowie że czerwone nie zapalone. No rozczarowana jestem strasznie. Naprawde czuję się jak pasożyt, najlepiej dla nich gdybym nie miała Emilie. Już problemy z grafikiem. Ach. |
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko, ja też nie daję. Czasami trochę wody, ale to bardzo rzadko. Herbatek żadnych. Właśnie mi przyszły kalendarze dla dziadków ze zdjęciami Adasia ale ładne wyszły ciekawe czy też do kredensu teściowa wstawi
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam Ci odpisać ale umknęło, nasz też już się obraca na brzuszek i spi ale zawsze sam sobie obraca główkę na bok. Tyle , że Twój Igorek młodszy wiec może jeszcze tego nie umieć. Cytat:
dziękuję Wam kochane za słowa uznania i gratulacje odnośnie diety
|
||
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Marina poki co nie widze roznicy miedzy dada a pampkami- no moze poza cena
a ty mowisz z lidla?? moze i te sprobuje kiedys a ktoras pisala tez o rossmanowskich musze porownac ceny z iloscia szt w paczceDziekuje dziewczynki za zyczenia dla Marysi = przeoczylam Natanka i Filipka - wiec sto lat Lece dzis do rossa zobacze te kaszke manne - poki co dziadek zabral wnuczke na spacer, ja rozebralam choinke, stluklam jedna bombke i biore sie za sprzatanie jak nie ma skrzata walajacego sie po podlodze
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje zrzuconych kg - zazdroszczę Ja właśnie z tej rozpaczy pochłonełam michaszki, pierniki, merci
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Sweet, spokojnie. Zuzka śpi niemal od urodzenia na brzuchu, nie raz w nocy zarzuci sobie pieluche na glowe albo wtuli nos w łóżko. Nasze dzieciaki są już na tyle duże, że dadzą rade obrócić głowe jak wygodnie ![]() zanetaa, czyli robią klasyczne problemy, typu :'matka to pracownik niedyspozycyjny', 'jak matka ma fanaberie pracować, to powinna zrezygnować z wszystkich przywilejów' ? im wszystkim. najgorsze, że to zwykle kobiety są takimi sukami..
|
|
|
|
#3682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tej którą kupić chciałam nigdzie nie było, puste miejsca na półce. Dopiero w Tesco dostałam. Cytat:
![]() U mnie dziś tak samo Cytat:
świetnie, że sarenka tak ładnie się rozwija.Filmik obejrzałam, cudnie się śmieje malutka Cytat:
Chciałam pytać co się stało ale już doczytałam.... Cytat:
Dziś sok jabłkowy zrobiłam to się krzywił i aż go otrzepywało. ja też sie pod Brumka podepnę ![]() dla naszych dzieciaczków.
|
|||||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka pała ich normalnie
masakra ![]() ![]() Ile czasu z pracy jest na karmienie piersią? To jakaś przerw daa dłuższa, czy się krócej pracuje, a licza normalny etat? |
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szkole w-fu uczył facet i babka. Jak miała któraś z dziewczyn okres to facet zwalniał z ćwiczeń a baka za ch..a nie zwolniła. Miałaś ćwiczyć i koniec. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Dziewczyny a jakie czopki stosujecie, gdy maluszek kupy zrobić nie może? Pytam tak zapobiegawczo |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde zapomniałam,że skończyła Ci się umowa kurcze nie wiem co bym zrobiła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie przerwy półgodzinne, jeśli pracujesz 8 godzin. Można je połączyć i wychodzić lub przychodzić godzinę wcześniej/później Mały się obudził, zmykamy na spacer
|
|
|
#3687 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp. A jak długo może trwać taki okres, jest to gdzies w kodeksie ustalone?
|
|
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez kazdy wystawi!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

oby szybko przeszło :kicuki:
?
oby szybko przeszło!

a ta wada z czasem może zmniejszyć się/ustąpić czy nie?
nie wytrzymałam i rano się zważyłam-dziś 10 dzień i -3,2kg 

Nie bij brumeczku

zębole
przeciez kazdy wystawi!!!