|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak się teraz czujesz?
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Okropnie mi niedobrze .
Nawet wypiłam szklanicę odgazowanej coli mimo diety, ale nic nie pomogło. Ledwo żyję a Dominik na złość jeszcze nie planuje drzemki
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noc tragedia, Agacie się coś popierdzieliło i o 23 wstała wyspana i woła, żeby się bawić. W końcu o wpół do 1 po wszelkich sposobach uśpienia, wsadziliśmy ją do łóżeczka i udawaliśmy, że nas nie ma. Ona troche gadała z konikiem, a potem zaczęła usypiać, ale walnęła jeszcze kupsko, więc na nowo ją rozbudzać, ale potem hyc do łóżeczka i jakoś usnęła. Ale ja zombiak jestem
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Agni chyba powinnaś zapytać "Sara dziecko czego Ty nie śpisz
.Twój kończy 5 mcy a moja niedługo 6 i nie zanosi się na lepsze spanie, im starsza tym gorzej śpi. Może to zęby?Cytat:
Wiem, chciałaś napisać Moja ![]() Ja też zombiak. Jacieee a może to mdłości i wymioty ciążowe ![]() Co jadłaś?
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam problem, możecie zajrzeć do klubu?
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas noc straszna,gadula mala obudzila si 1:30 i w gadke walnela,niemoglam jej uspic 2 godziny,popudka o 6 i dalej niespi, |
|
|
|
|
#3637 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Kciuki za Izule zabieramy do Poznania ![]() Dziekujemy. Shirko,Żanetko-zgłaszam sie!!! Nadrobiłam,cieżko było ale tak to jest jak sie zanidbuje ![]() Teliczku Jasio dzielny chłopiec i mamusia tez ![]() Carmelko padłam ze smiechu i powli wychaodzę spod biurka!!Ona jest przesłodka,Sarenka to istne Cudeńko U nas budzenie się co chwile z płaczem.Nie wiem czy skok czy kolejne zęby. Moje dziecko mówi tata szybciej niz jej brat.A dada to jej znakomicie wychodzi ![]() Łazi mi po domu(pełza) i zaczynamy sie podtykać o nią. Tyle u nas ![]() Lecę do klubu! |
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
u nas noc jak tako -pobudki o 22, 2.30, 4.30 i o 6.30 witałyśmy już nowy dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wow
|
||||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Emila i Hani za 5 miesiączków!!!!
|
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stronczku miałam już wczoraj pisać, że strasznie Ci zazdroszczę sąsiadki polki - marzę o kimś takim - czuję się tu strasznie samotna Dzisiaj dokładnie mija miesiąc jak tutaj jestem, a już tęsknię za Polską...Teliku oboje byliście bardzo dzielni!Carmelko Sara jest boskaaa! Miłego dnia! EDIT: Nerolko pokaż Nam Izunię. Spojrzałam na Twój suwaczek, że ona ma prawie 8 m-cy!
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:00 |
|
|
|
|
#3641 | |||||||
|
Zadomowienie
|
bry Matki Polki
Cytat:
amen!! oszzz czekaj maiłam się zdenerwować a więc " jak śmiesz wstrętna babo!!!!!"![]() Cytat:
![]() Cytat:
staram się no skoro jesteś usatysfakcjonowana to bajka będę się nadal starać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka i nie znikaj już!!! UWAGA UWAGA OGŁOSZENIE SPECJALNE!!! Dziś zdarzyła sie wiekopomna chwila Żbik obudził się tylko raz o godzinie 23,45 na swój kleik kukurydziany po czym wstał o 5.45 o tym powinni nakręcić odcinek z archiwum X
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Madziulko tulę mocno. Jest ciężka taka samotność ( mimo obecności męża i dziecka ). Pamiętaj, że masz nas . A kiedy przyjeżdżacie do Polski ? Byłam jakiś czas w UK, w gruncie rzeczy sama, i wiem o czym piszesz. Samotność w wielkim mieście. Chociaż teraz z chęcią bym wróciła na jakiś czas do Londynu, popatrzeć znów na to miasto, na tych ludzi. Ale wątpię, że kiedykolwiek tam pojadę.nerola no w końcu !Brak tu Ciebie, wiesz? Wy macie 2 lutego wizytę, a my 1 - znów z uszkami... jecieee bidulo ![]() karolinee u nas IDENTYCZNE pobudki dzisiaj ![]() za 5 miesięcznice ![]() i spóźnione za półroczną pannę Lilę ![]() ![]() Carmelo Sara jet cudowna! Sweet zamarłam, bo myślałam, że Igoś włożył głowę w szczebelki, jakoś pokrętnie przeczytałam... Iustyna brak Ciebie, no ! Teliku cieszę się, że już po zabiegu. Macie z głowy. Dla dzielnego Jasia i dzielnej mamy duży buziak od ciotki Mariny i Igiego ![]() eve jak Dady się spisały ? moim zdaniem sie pogorszyły ostatnio. Ja kupiłam 4 ( ale chyba będę muiała 5 kupić ) z Lidla i jestem... zachwycona ( mimo ich różowej szaty graficznej ). Jeśli chodzi o kaszkę z Bobovity idź do rossa, jest chyba w promocji nawet. a ja wciąż po urokiem DaKaro i Malwinki. Igor ma drzemkę, może potem poprawi się pogoda ( pada ), marzę o spacerze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Telik i mamy, ktore przetykaly kanaliki-wspolczuje doswiadczenia, byliscie dzielni-Wy i dzieciaczki Nerolka juz nas nie zaniedbuj Cytat:
Malwis wstala przed 9. Chociaz mi dala troche pospac po nocnych wojazach .Widze jakas 'plaga' dzisiaj-dzieciaki nie chca spac ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Agni za 5 miesiecy.Marinko nie slodz, bo bedziemy Was czesciej nawiedzac .Madziulka nie smutaj, z czasem znajdziesz jakas kolezanke, ale dokladnie weim o czym piszesz, nawet nie ma z kim zwyczajnie poplotkowac-o kaszkach, kupkach i dzieciaczkach |
|
|
|
|
#3644 |
|
BAN stały
|
My z Karolkiem po szczepieniu na pol roczku, teraz spi... Ale skubaniec 10 kg wazy
![]() pasie sie chlopoczysko, oj niedobrze... i ja tez znow 2 kg więcej,,, dziubek co Ty masz za diete ?
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie umiem sie do wymiotow zmusić. byłabym idealnym egzemplarzem dla studentów gastrologii!!!
moja ma 5,5 mies i nie w glowie jej spanie, ba, nawet zasypianie o rozsądnej dla dziewczynek porze. w sumie nie sodziewam sei ze przed ukonczeniem 1 roku bedzie spac bo syn mial tak samo. i tak budzi sie rzadziej bo 1-2 razy w nocy. za to w dzien potrafi kilka godzin przespac podczas swoich 3 drzemek wiec nie dziwota że nie chce spać przed 23... bylam z synem u okulisty. w mojej rodzinie genetycznie mamy nadwzrocznosc i maly tez ma. dosc silną. bedą okulary... |
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Przez dwa dni udało mi się napisać takie ładne długie posty. I co? Pech chciał, że mi się skasowały
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wymiotów brak. To ta druga strona zatrucia, więc to raczej nie ciąża
A jadłam to co TŻ i jemu nic nie jest, a zawsze on miał delikatny żołądek. Ja to mam brzuch jak śmietnik, nigdy mi nic nie było, a dziś Żanetkowy armagedon ![]() Cytat:
![]() Ale dzięki za radę
|
|
#3648 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam My już po pierwszych rehabilitacjach i był jeden wielki ryk ![]() Krystkowi tez coś spanie sie poprzestawiało zasypia o 20 i śpi pół godziny a potem ze dwie szaleje ![]() Jestem w szoku ile Wasze dzieci piją napoi mój synek jak wypije 50 ml to swieto a przewaznie to jest tylko łyk
|
||||
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
przepraszam,nastroju brak, sytuacja Zanki wprowadziła mnie w melancholię ![]() najważniejsze to : Telik gratuluję,ze jesteście już po zabiegu byłaś bardzo dzielna i Jaś jeszcze bardziej
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Telik dla odważnego Jasia!
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa mój jak wypije 30 ml herbatki ( soku, napoju nie napije się wcale ) w dzień to jest święto. Generalnie mój nie pije.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Sarenka za wszystkie wasze miłe słowa
![]() Byłam dziś z Sarka u psychologa i logopedy na kolejnej wizycie, obie stwierdziły że dziecko rozwija się prawidłowo. Pani psycholog była zachwycona zdolnościami manualnymi Sarenki, tym jak ustawia kciuk.... cokolwiek to znaczy cieszyłam się razem z nia
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny wiek![]() Ja się śmieję, bo moje dziecko prawie wszystko robi książkowo, tzn, jeśli jest napisane, że w tym miesiącu to, to on wtedy to robi. Tylko rozdziału o spaniu jakoś nie doczytał i to od urodzenia
|
|
|
|
|
#3654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że już po !! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie pytam o nic Cytat:
oby szybko przeszło :kicuki:Cytat:
daj fotki Izuni bo to już przecież dorosła panna !! Cytat:
polecam, wprawdzie teraz zaczynam już tęsknić za chlebem (dla mnie śniadanie bez chleba to nie śniadanie) ale byle do poniedziałku dziś mam kolejną motywację nie wytrzymałam i rano się zważyłam-dziś 10 dzień i -3,2kg bry nasz łobuz pewnie przez szczepionkę spał od 20 do 4 zjadł i spał do 6:30, potem niestety zaczął być jakiś nerwowy, nie chciał spać, dałam nurofen i zasnął ładnie. Wstał w dobrym humorku , oby nic się już nie zmieniło![]() Ale na wszelki wypadek siedzę z nim dziś w domku , pogoda taka, że nie chce , żeby się przeziębił. dla dzisiejszych solenizantów !!!!
|
|||||||
|
|
|
#3655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku 3,2 kg! brawo!!! ( ja zjadłam od wczoraj całe opakowanie ptasiego mleczka
)
|
|
|
|
#3657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Arturek będzie poważnie wyglądał. Cytat:
Może lekarze przestaliby się nas czepiać...
|
||
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzisz to dla mnie ciekawy temat. Ja też mam nadwzroczność a mąż astygmatyzm powiedz mi można coś zauważyć wcześniej czy trzeba czekać do badania stwierdzającego wadę wzroku?? W jakim wieku można już takie badanie przeprowadzić ?? Ja zaczełam nosić okulary od 3 roku życia ![]() Cytat:
![]() wracać mi tu !!! A miałam Ci już kilka razy pisać i zawsze umyka. Nic się nie bój bez Ciebie imprezy ze ślązaczkami nie zorganizujemy !!!
|
||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam po rozmowie.
Czuje sie oszukana,wykorzystana i jak pasożyt z dzieckiem. Siedzę i ryczę, bo tak mnie to boli. Zastanawiam się czy w ogóle wracać. Mam dość! |
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy tylko ja nie dopajam mojego synka herbatkami? (choć lekarka niby kazała - daję cyca na żądanie) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

, a drugie juz jak człowiek "kurturalnie" po łyczku ,ale z butelki, tak mi się chciało, luuudzie, 

za 5 miesięcy.
a jak się teraz czujesz?

Coś w tym musi być...
) 5 razy dziennie a potem wkrapiać antybiotyk(też 5 razy dziennie 

Wow
Dzisiaj dokładnie mija miesiąc jak tutaj jestem, a już tęsknię za Polską...

. A kiedy przyjeżdżacie do Polski ? Byłam jakiś czas w UK, w gruncie rzeczy sama, i wiem o czym piszesz. Samotność w wielkim mieście. Chociaż teraz z chęcią bym wróciła na jakiś czas do Londynu, popatrzeć znów na to miasto, na tych ludzi. Ale wątpię, że kiedykolwiek tam pojadę.

zębole

Może lekarze przestaliby się nas czepiać...