|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
mówiłam że jestem po śniadaniu, powiedziała mi że mam za wysoką i mam powiedzieć na wizycie w szpitalu. Co to za lekarz? Witamy w Uk.
|
|
|
|
#4232 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tez mam co 6 tygodni i bardzo mi sie dluzy ten czas miedzy wizytami.Tak to chociaz serduszko slysze na wizytach.Szkoda,ze nie ma usg,ale chociaz cos.
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
dziękować faktycznie Dziewczyny co dzisiaj gotujecie na obiad? ja nie mam pomysłu
|
#4234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego dochodzi co miesiąc prąd ok. 100 zł (gazu w kawalerce nie ma) i internet - 65 zł (TV nie posiadam
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
u mnei warzywa z patelni z kurczakiem beda ... szkoda ze nie mam pomyslu na zupe bo bym chetnie zjadla
|
|
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
W końcu Was nadrobiłam Mała dobrze,że już u Ciebie lepiej i oby szybko wszystko wróciło do normy Karolca szkoda,że z tym wózkiem tak wyszło chociaż powiem Tobie,że mój wózek był właśnie taką czarną folią bardzo grubo opatulony (ta folia to stretch? czy coś takiego. Jest troszkę grubsza i wytrzymała, a wózek doszedł cały jednak ryzyko było ... i współczuję Tobie rozmów z porcelaną ... Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Od 3 nie spałam i rozmowy z porcelaną prowadziłam na dwa końce... rano lekko mi przeszło więc ubrałam się i poszłam do pracy,ale jak tylko napiłam się wody wszystko wróciło ze zdwojoną siłą więc pomiędzy rozmową z sedesem pobiegłam do brygadzistki zameldować,że muszę się zwolnić,a ona do mnie,że miałam robić to i tamto i nie bardzo. Zaproponowała mi żebym poszła sobie posiedzieć,aż mi przejdzie i właściwie posiedziałam pół godziny, które spędziłam oczywiście w toalecie i jak już ledwo się wyczłapałam stamtąd to powiedziałam,że idę do lekarza. Na szczęście już u lekarza poszło szybko dostałam kroplówkę jakąś taką gigantyczną ... probiotyki osłonowe i mam dietkę mieć trzydniową, lekkostrawną i zwolnionko do końca tygodnia. Teraz po tej kroplówce już mi troszkę lepiej,ale rano nie było zbyt ciekawie... Idę troszkę poleżeć i może uda mi się zasnąć
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi maz zasugerowal jedna opcje: ze podano sasiadowi a sasiad nam nie przekazal ;/
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mamy wśród znajomych. Ale mimo wszystko, pewnie i tak sporo rzeczy będzie, metodą prób i błędów, tak jak piszesz.
|
|
#4240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 47 m2 na 1 osobe mam 404 zł+ wodomierz gaz(150) i elektryka (200)
|
|
|
|
#4242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde nie ma sensu robienia glukozy po sniadaniu, chyba kontroluje sie cukier przez caly dzien przed i po posilku, tak jak dziewczyny to robia. Ja dzis mam ziemniaczki, kotlety schabowe i buraczki ![]() Tesciu mi zabral malego (sam zrobil dzis ogorkowa) ma nakarmic malca zupka i maz ma po pracy go odebrac
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam domowych ogórków zrobionych, u mamy tez się zapas skończyć coś będę musiała wymyślić, bo smaka mam strasznego iw32 ruskie ![]() chyba jednak źle zrobiłam, że zapytałam o te obiady ![]() MegMakeUp oj biedna, a ta brygadzistka nie poważna, widzi, że się męczysz i nie wymyślasz, a ta o robocie ![]() Ale dobrze, że poszłaś do lekarza, teraz się kuruj i odpoczywaj, oby szybko przeszło !
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
My w czynszu mamy kablówkę, internet, ogrzewanie i wodę. Poza tym to tylko prąd raz na 4 miresiące - rachunek i zaliczka, i co 2 miesiace gaz - ok 60 zł.
Cytat:
![]() U nas na obiad to co wczoraj - ziemniaczki, karkówka i buraczki. |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
znowu cierpię na bezsenność jest to straszne położyłam się ok 12 w nocy bo czułam się zmęczona i niestety po 3 się przebudziłam i już zasnąć nie mogłam męczyłam się do 5, a po 5 wstałam i siedziałam na allegro po 6 przyszedł Mąż siedzieliśmy do 9 i zasnęliśmy razem tzn. za nim ja zasnęłam to była 10 i wstałam o 13 masakra ![]() Na zakupy jedziemy jutro, po prezent dla mamy również choć jeszcze nic nie wymyśliłam ![]() A teraz co do zamawiania z allegro od rajrodzica jestem wkurzona pisałam do nich 2razy nie odpisali mi i dziś zadzwoniła babka powiedziała, że niby paczka została wysłana kurierem GLS i otrzymali zwrot jej i niby paczka jest cała poniszczona itp. Po pierwsze nie było u mnie żadnego kuriera mimo tego, że siedziałam w domu a i tak zawsze zostawiają paczki na dole w sklepie. Nawet nie dostałam na maila nr listu przewozowego. Widocznie nie mają co powiedzieć to wymyślają jakieś bajki... Paczka ma zostać dziś wysłana i w ramach tego, że tak czekałam mam dostać jakiś prezent. No zobaczymy... A czułam, żeby brać paczkę za pobraniem wtedy pewnie nie było by żadnych problemów. |
|
|
|
#4250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a skoro jesteśmy przy jedzeniu? jakieś pomysły na zapasy do zamrażarki na godzinę 0? tak żeby drugie domowe dzieciątko (czytaj mąż) nie było głodne i żeby zaraz po powrocie do domu też się nie męczyć? mamusie co już rodziły - mroziłyście coś na ten czas? bo ja już powoli zaczynam o tym myśleć
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co jutro jedziemy oglądać. |
|
|
|
|
#4252 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to fajne jest. A tyłkiem się nie przejmuję, bo nie urósł wcale (jako tłuścioszek i tak mam 112 w biodrach) a zawsze należał do kategorii "murzyńskich" bo mocno wystaje. Przywykłam ![]() Cytat:
Cytat:
to już mi to zwisa, żal życia na takie problemy. Ale nie powiem, długo do tego etapu dochodziłam.Cytat:
mój aż plasnął się w głowę jak zobaczył ![]() Cytat:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Masz...V-2448794.html już to sobie wyobrażam, jak ciągają na pocztę emerytów żeby się tłumaczyli że nie posiadają komputerów i dlaczego. Z newsów: rano powtórka glukozy, wyniki jutro. Ale oczywiście niecierpliwa zrobiłam 15min później glukometrem badanie i wynik (no, po małych przestępstwach wczoraj) 120. Oby się to potwierdziło! |
||||||
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas pewnie bedzie tak wlasnie albo dostanie od mojego ojca karnet na obaidy w tempie :![]() a jak nie to kupie schab kaze skroic na kotlety i niech ma.. obierac ziemniaki umie.. ogorka kiszonego sobie kupi ... spokojnie wbrew pozorom o takiego "slomianego" wdowca nie trzeba sie martwic |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A Karolca może jak śpisz na plecach to ten wpust żołądka się całą noc bardziej męczy hmm? A śpisz na płasko czy lubisz wysoko pod głową ?Mała super ,że jest lepiej ![]() A tak ogólnie to mówię wszystkiem HEJ HEJ, dzisiaj mnie Mama przeciągnęła po różnych instytucjach typu pzu, bank , bo mnie upoważniała, zmieniała umowy i mnie wzięła jako wsparcie umysłowe ...hihihi czyżby czuła ,że za chwilę się mogę już z domu nie wyturlać ? No i jeszcze zaliczyłam cukiernie, bo torty zamawiałam na urodziny Niny ( oczywiście kupiłam coś słodkiego do kawki na dzisiaj) , a teraz czuję ,że zaraz mi się górka rozjedzie i będzie Kanion Kolorado więc się dzisiaj już nigdzie nie ruszam.
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Knedle z mięsem/śliwką Bigos Fasolka po bretońsku zawekowana bez mięsa (sam sobie już chyba pokroi i podsmaży kiełbaskę) I opcja dla mięsożercy i wygodnickiej pani domu: zapanierowane i zamrożone kotlety, mrożone frytki, surówka ze słoika
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No cóż, mojemu pewnie nawet nie chodziło o to,że tak wcześnie planuję i dzielę wydatki, ale na liście dostrzegł pewne rzeczy, o których nie wiedział i mu się włos zjeżył na głowie ![]() Przykładowo: Kochanie, a co to do jasnej ciasnej jest laktator? (tłumaczę) A kochanie na to z miną odkrywcy "aaaa, że dojarka?" Wrażenie zrobiło też kilka pozycji, które wskazują na to, co się z kobietą dzieje po porodzie: podkłady, wkładki laktacyjne, kółko do siadania czy inne takie. A to wszystko wina tego, że w tv kobieta rodzi 5 minut i nawet się jej makijaż nie rozpływa! I potem ludzie uważają, że cóż to jest urodzić. |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zamieram mężowi robić zapasów - zresztą w zamrażarce zawsze coś jeść - ostatnio robiliśmy pierogi - w sumie 60 wyszło, ale 10 zjadł juz
Od teściowej często dostajemy wołówkę i to zamrażamy i nie muszę się tyle czasu dziennie męczyc z obiadami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

chociaż znam takie przypadki, gdzie rodzice kładli maluchy na jaśku 

ale nie mam domowych ogórków zrobionych, u mamy tez się zapas skończyć 

nie ma to jak porzadny komplement od meza