|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej, że skoro on tak ciężko pracuje na nas (etat + własna dział. gosp.) to ja też mu muszę coś od siebie dać - nie będę go zmuszać aby jadł przez 2 tygodnie kotlety schabowe (swoją drogą mam pomrożone plastry schabu po 2 sztuki )chodzi mi też o to co ja będę jeść po powrocie ze szpitala, w czasie wiadomo, że nie wszystko można, a na początku na pewno nie ma się do tego głowy żeby gotować |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek czuję to, że poszło mi w tyłek, uda... W poniedziałek mam wizytę i się okaże ile to już przytyłam...bo do poniedziałku nie staje na wage ![]() A mąż wiadomo mówi mi, że nie widać że przytyłam tylko brzuch itp. cały czas pociesza jak on ślepy to nie widzi ja czuję nawet po majtkach z przed ciąży, że mi już nie leżą jak kiedyś...
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem Kto płaci za prąd ten ma TV ? A co ma piernik do wiatraka ? Hmmmm..
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opcji jest duzo .. a tesciowa CIe zrozumie, ze mu nie gotujesz .. w koncu jestes w pologu/ zajmujesz sie dzieckiem.. a on na ten czas moglby uzbroic sie w cierpliwosc .. w koncu to nie on jest swieta krowa tylko ty.. urodzilas i musisz sie teraz zajmowac dzieckiem a nie tatusiem.. to tatus powinien sie toba opiekowac ![]() Ja podchodze lajtowo do tego .. chocby z tego wzgledu ze moj TZ ma wzgledne pojecie o gotowaniu.. a podejsc od czasu do czasu zamieszac w potrawie to chyba nawet karmiac .. mozna |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma za co? tą zieloną? |
||
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jara się tym, że są większe
|
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak to już jest, jak się wejdzie do cukierni to trzeba przecież z czymś wyjść, no nie ? Ja swój dobry wynik z krzywej cukrowej też uczciłam kawałkiem torcika kajmakowego ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Podczas pobytu w szpitalu przydatne mogą okazać się rzeczy, które może Pani wcześniej przygotować:
|
||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
swoja droga to sluchajcie .. przeciez my rodzimy w takim momencie okolo siwatecznym chyba prawda??
mozna np mamie czy tesciowej powiedziec zeby ugotowala wiecej flaczkow czy tam bigosu.. albo jak piecze meiso to niech go upiecze tak troszke wiecej i wlozyc to do zamrazarki .. mniej lub bardziej poporcjowane Wydaje mi sie ze martwienie sie teraz o zoladek meza tuz przed i po porodzie to juz lekka paranoja ... no ja rozumiem, ze lepiej miec wszystko zaplanowane .. ale jakos wierzyc mi sie nie chce ze nasze mamy pozwola nam zginac w takim momencie .. przeciez same byly w nim.. wiec na pewno w jakis sposob nas odbarcza a jak nie to trzeba sobie jakos radzic... jak nie chcecie warzyw na patelnie cyz mielonychczy schabwoych .. mozna tez i pierogi.. opcji do mrozenia jest fuuuuuuuulll mega wiele Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-11 o 14:20 |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dziś pierogi i barszczyk
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz wiem, ze mama moja ma wziac sobie tez urlop w czasie kiedys urodze, potem maz po mamie, bo nie wyobrazam sobie samej byc w domu z Filipkiem, dzidzia i z obiadami ![]() Wiec ok. 3 tyg-miesiaca bede miala na stale kogos w domu. Jednak pamietam jak maz mial po tamtym moim porodzie tez 2 tyg urlopu to ciagle go nie bylo, bo jezdzil zalatwial duzo spraw zwiazanych z urodzeniem dziecka, a to po zakupy a to cos innego a ja w domu z malym. Ale oczywiscie jak przyjezdzal to bardzo pomagal, obiad ugotowal czy cos w tym stylu. Nie wyobrazam sobie byc samej w tym czasie.
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę...po pierwsze brak maila z nr listu przewozowego mówi za siebie, wszyscy dostają a ja nie..
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak mówiłam to kwestia podejściaCytat:
|
||
|
|
|
#4281 |
|
Gang Iren
|
Nie kazdej kobiecie zostaja ciazowe kilogramy.Ja chcialam,zeby troche mi zostalo,a waga sprzed ciazy wrocila w 2 tyg,juz tydz po porodzie zakladalam swoje dzinsy.Wiec sie nie przejmujcie,bo moze nie bedzie zle ze zrzuceniem wagi.
Do mnie przyszla karuzelka(pewnie jeszcze jakies paczki przyjda,tyle tego jest w drodze)taka: http://www.ebay.co.uk/itm/3803557656...84.m1439.l2648 I z tej samej serii zamowie mate: http://www.ebay.co.uk/itm/1208338648...84.m1438.l2648 Tylko musze poczekac za wyplata,bo jak na razie roztrwonilam wszystkie pieniadze
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
co do obiadów i jedzenia mój TŻ jest dziwny totalnie dziwny...wiecznie nie ma apetytu, a wieczór nadchodzi to je...
a w tygodniu jak pracuje np. teraz na nocki to przyjeżdża z pracy nie jest głodny, po setki razy pytam czy mu coś zrobić wiecznie nie tylko piwko albo dwa, papieroski i idzie spać...wstaje o 16 obiad ma podany to zazwyczaj nie je, a jak je to na chama i czasem zostawia bo twierdzi, że nie chce mu się jeść od razu jak wstanie to czasem zabiera obiad do pracy + kanapki itp. masakra w domu u siebie jak jego mama opowiadała on zawsze taki był na obiad matka musiała wołać go wiele razy a potem specjalnie podgrzewać bo nagle głodniał i tak samo ja się teraz z nim mam. Poza tym jest uzależniony od kurczaka, ja nie wiem jak można jeść tak często kurczaka. |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włos już wyrwany rozumiem? czy nadal pełni funkcję nadajnika? ![]() Byłam dziś na spotkaniu z koleżanką fajnie wyrwac się z domku. W sobote spotkanie z grupką znajomych, cieszę się bo jakoś gorzej mi się ostatnio siedzi w domu - nosi mnie i nie mogę sobie miejsca znaleźc..Zjadłam pyszny sernik z truskawkami na wierzchu, mniam!!! Mała super, że jest lepiej!!! uff.. Życzę by wszystko było ok! ![]() karolca współczuję ogromnie porcelanowych spotkań! ;/ agabi kciuki za USG! i zdrówka życzę!evvcia super że wszystko w porządku po wizycie ![]() co do "komplementów", to mój małż na szczęście zawsze chwali mój wygląd i mówi że brzuś mam piękny
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz no nie tak zupelnie. Ale bardzo zeszczuplalam. Na mailu jest zdjecie. Wejdz w moja zakladke i tam co dalam Filipkowe zdjecia po urodzeniu jest tez moje jak maly mial chyba 2 miesiace i zobacz ze nie mam brzucha i wygladal calkiem calkiem
Oczywiscie w spodnie jeansowe nie miescilam sie jeszcze troche czasu, nie moglam sie dopiac, ale po 3 m-cach juz pomalu udawalo mi sie dopinac spodnie. A jak juz calkiem obkurczyla sie macica to wchodzilam w spodnie. Zostalo mi po tamtej ciazy w sumie moze z 4 kg, no i niektore rzeczy musialam wymienic. Te bardzo dopasowane (np jakies dopasowane spodnie) albo bluzki, bo zrobily sie przykrotkawe, mysle, ze ze wzgledu na biust ktory urosnal no i wiadomo, ze automatycznie wszystko sie "poskracalo" Cytat:
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie gotuje dziś mąż
robi tortille mniam
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po zakończeniu karmienia mam zamiar brać tabletki i tu pewnie przybędą mi dodatkowe kg choć nie koniecznie, ale zobaczymy |
|
|
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aa bo to dla Ciebie też, myślałam, że tylko dla niego. Wiesz co, ja jestem fanką lekkich ryżowych zupek po szpitalu - coś ala rosołek ale zasypany ryżem, lekkie, pożywne. I myślę, że będziesz mogła sobie nastawić taką zupkę bez problemu. Co do drugiego dania - to już zobaczysz sama, na co Cię smak najdzie, ale myślę, że te pomrożone kotlety powinny załatwić sprawę. |
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a poza tym bigosu to ty raczej nie zjesz do Bożego Narodzenia jak planujesz karmić piersią - przecież maluszek po tym będzie miał ogromne wzdęcia i mam nadzieję, że w końcu zrozumiesz, że niektórzy pomocy nie oczekują, oczywiście ucieszę się na każdą formę okazanej mi pomocy, co nie zmienia faktu, że skoro sama mogę o to zadbać, to po co kogoś tym obarczać oki kolejny raz już nie będę odpowiadać na Twoje wypowiedzi na ten temat - nie chcesz to nie gotuj, ja mam ochotę to przygotuję, żeby mój TŻ też czuł, że nie tylko dziecko jest całym moim światem ale o nim też pomyślałam w tym wszystkim no to super! cieszę się, że Ci się spodobała ![]() Cytat:
moja mama też ma do mnie przyjechać, ale ona mieszka 500 km ode mnie i zanim przyjedzie to też może trochę potrwać tym bardziej, że luty to u niej bardzo gorący okres w pracy, a nie wiem czy się nie rozpakuję jeszcze w lutym ![]() a zapomniałam jeszcze do tego się odnieść - ja ostatnio też nie dostałam nr listu przewozowego, a paczka przyszła po 2 dniach od zaksięgowania płatności Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-11 o 14:39 |
||
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic ja będę walczyć ze sobą aby udało się wrócić do wagi a jaki będzie efekt okaże się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

to już mi to zwisa, żal życia na takie problemy. Ale nie powiem, długo do tego etapu dochodziłam.

dobrze Cię widziec razem z dobrymi wieściami