|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do urlopu tacierzyńskiego może tatuś iść od tego roku na dwa tygodnie i to w czasie Twojego macierzyńskiego
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), warto zapytać ginekologa jak to jest w danym szpitalu, bo wiem z opowiadań ,że czasem nie za chętnie to wypisują, ja się pytałam mojego i co wtedy ( gdybym miałam pomysł rodzić gdzieś indziej i mi nie wypiszą ) to mówił,że on by mi to wypisał Mój tż zaczął tą opiekę na Ninę jak wyszłam ze szpitala , czyli 14 dni po porodzie
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-11 o 16:17 |
|
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
Co do jedzenia dla TŻ to też pewnie zapakuję zamrażalnik trochę bardziej mięsnego jedzenia dla niego i trochę dla mnie na początek,abym miała jak najmniej pracy w domu i mogła skupić się na Maluszku.
TŻ będzie pewnie pracował więc się przyda mieć coś na szybko jeżeli wypadnie tak,że po pracy da radę tylko posprzątać a czasem tak z nim bywa,ale nie przeszkadza mi to bo w końcu uważam,że w domu powinno się mieszkać i jak jeden dzień nikt nie posprząta to też będzie w porządku i nic nikomu się nie stanie,a zawsze lepiej na drugi dzień we dwoje ogarnąć bo jakoś tak szybko,niezauważenie to się robi.Zdrzemnęłam się pół godzinki, teraz popijam miętę i dostałam zgagi i ja już nie wiem od czego ją mam skoro dzisiaj tylko płyny w moim menu ale czuję się lepiej
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwolnienie może wystawić lekarz w szpitalu przy wypisie kobiety lub lekarz ginekolog.
|
|
#4386 | |||
|
Zakorzenienie
|
boziu ile nadrabiania
![]() Evvcia, u nas ktg robia standardowo przy kazdej wizycie od 30 tygodnia ciazy, ruchow gin tez nie kazal mi liczyc, spytal tylko czy czuje mala codziennie i jakbym nie czula to odrazu reagowac ![]() Cytat:
jak pojdzie tym tempem to jutro najpozniej! ![]() Ja robie dzisiaj salatke z krewetkami i feta dla meza? to wszystko wlasciwie, bigos moze byc, fasolka po bretonsku, jakies zupki, kotlety (mozna nawet juz usmazone zamrozic ) paleczki lub skrzydelka z kurczaka juz przyprawione, zeby tylko do piekarnika wrzucic np nam tesciowa pogotuje bigosu i fasolki dla meza, a ze moja mamcia bedzie u nas jak urodze i baaardzo chce nam gotowac to bedziemy miec jej pomoc Cytat:
Cytat:
moj maz ma wszystko pod nos, a ja jestem z tego dumna bo sie odwdziecza sam z siebie. I tez o ile dobrze pamietam to Kubusewa na swojego TZ tylko narzekala do tej pory - ze nie sprzatnie, ciagle sie czepia... niech spojrzy w swoje a potem krytykuje obce ... Bylam u kumpeli popilnowac jej synka, bo miala termin na zrobienie tatuazu (chyba setnego juz ) potem male zakupki i oto jestem i od godziny nadrabialam jedziecie z koksem niezle
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dojaśniłam to bo u nas jednej babce się pomylili i wpisali opiekę od dnia porodu, no i zmieniali bo facetowi by 4 dni zjadło
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
MoniqW, Aguśka, Emigra
już jestem spokojna, nie należy przejmować się forumowymi trolami ![]() matko! dziewczyny zajrzałam na wątek mam I-II, czy Wy widziałyście ile tam jest już dzieciaczków??!! Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-11 o 16:31 |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes dzielna Ja tyle co wrocilam do domku po moim lekarskim maratonie i juz zdaje relacje. Po pierwsze to mam zapalenie zatok, jak dotarlam do lekarki to mialam ta strone twazry , ktora mnie boala spuchnieta, wiec zadnych watpilwosci tutaj i antybiotyk koniecznie! Duomox, jeden z popularniejszych w ciazy (wedlug lekarki) dodatkowo dostalam spray ze sterydem gdyz otrivinu nie mam juz stosowac. Osluchowo wcale nie jestem czysta, ma robic inhalacje i dostalam syrop wykrztusny! Najgorsze ze zanim antybiotyk zrobi troche porzadku przy zatokach to moze minac jakies 3 dni a przeciwbolowo to oczywiscie tylko apap Ale po tym sprayu juz czuje ulge, wieksza niz po otrivinie i moge oddychac jak czlowiek Alergolog-dermatolog bardzo z efektu zadowolony, zastrzyku nie potrzebowalam i jesli nic sie nie pogorszy to nie musze juz przyjezdzac, mam po prostu smarowac jeszcze okolo 10 dni i brac moj lek antyhistaminowy az do konca opakowania. Powiedzial ze dzialajac sterydami tylko od zewnatrz (masci) musi to zajac duzo czasu, wiec jestem spokojniejsza! Adas rowniez ma troszke na oskrzelach, wiec ma sie ze mna inhalowac, ale on bez antybiotyku na szczescie! Tak ze pozostaje nam sofa , mi wizaz i adasiowi bajki Ide teraz nadrabiac!
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
a i chciałam o ktg napisać...ja chodziłam od 35 albo 36 tygodnia co 2-3 dni , robiła mi to położna gina ( za free) w jego mini klinice w moim mieście, jak były Święta Bożego Narodzenia to jechałam do mojego szpitala i tam płaciłam 10 zł cegiełkę za ktg , ale nie obowiązkowo
, wchodziłam na oddział do położnych z prośbą o ktg bez skierowania, potem to oglądał dyżurny lekarz i podbijał i wsio tak jest u mnie w mieście Z ktg można wyczytać wiele więcej niż tylko czy są skurcze ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Kardiotokografia |
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak narazie po wyprobowaniu balneum jestem zakochana, ale mysle ze to bardziej lecznicze jest i warto sobie to zostawic jako takie zabezpieczenie tzn gdyby skorka byla atopowa czy cos!
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Chyba do piątku będziemy miały tutaj nowy wątek
![]() Zdaję relację z dzisiejszej wizyty ![]() na 100% dziewczynka Nawet nie zdążyłam poprosić, żeby się po raz 3 potwierdziło a tu sama wyskoczyła z tekstem ''a tutaj to chyba mamy dziewczynkę'' no więc wszystko jasne ![]() Ułożona jest główką w dół, ale pleckami po mojej prawej stronie. Nie chciała dać się obrócić pokazywała tylko kręgosłup, więc nie wiem ile waży i ile już może mieć długości... wstydliwa jakaś W każdym razie dało się tylko sprawdzić tętno więc u niej wszystko ok. jak się ogarnę z nadrabianiem ( znowu mam 10 stron) to napiszę PW do karolci o pokolorowanie W końcu!U mnie ciśnienie ok, hemoglobina 11 czyli na granicy dolnej ( muszę ciągle brać żelazo) do tego mam już 70 kg czyli już 11 kg na plusie A przy Maćku to miałam 70 jak go rodziłam ... No i w końcu oprzytomniała i dostałam skierowanie na badanie w kierunku toxo... Ciekawe dlaczego akurat teraz ją tak wzięło ( dodam, że w pierwszej ciąży nie miałam tego badania wcale)
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no właśnie cebulka tutaj chyba najgorsza ale zobaczymy, od razu nie będę jeść, żeby nie narażać dzidzi, ale po jakimś czasie spróbuję wprowadzić.Ciekawe czy się mała poda na mamę i jej smaki, czy na tatę i jego czekolado- i schabowo- maniactwo
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Powinien byc limit na posty do napisania jednego dnia, bo ja nie daje rady z wami My dzis bylismy obejrzec mieszkanko i za miesiac sie przeprowadzamy Gorzej z cena, bo jednak troche drozsze od tego co mamy teraz, ale cos za cos. Ciesze sie wiec, szkoda tylko ze miesiac musze teraz siedziec bezczynnie, a przeprowadzac sie miesiac przed porodem, trzeba bedzie sie szybko tam urzadzic i dopiero potem chce poprac rzeczy malutkiej, itp.Balbinka myslalam dzis o Tobie Mala cieszcze sie, ze lepiej juz u Ciebie, masz laptopa to lez spokojnie i nie wychodz na sile do domu W szpitalu zawsze bezpieczniej ![]() Ja moze ugotuje jakies zupy na wyjscie ze szpitala, bo maz zup to nie umie, oprocz pomidorowej A moj pobyt w szpitalu to 1 dzien, max.3, wiec sobie poradzi. Potem przez 2 tyg.bedzie ze mna, wiec na biezaco cos razem bedziemy dzialac. Widze, ze co raz ktoras pisze, ze otrzymala jakas przesylke Ja dzis dostalam z apteki aspirator do noska dla maluszka, podklady na lozko i eneme Zamowilam sobie, bo mam stracha czy na pewno nie zrobie przy porodzie Tu sie tego nie praktykuje.Dostalam tez za free ksiazeczke o diecie dla mamy karmiacej i probke witamin prenatal, ale na poczatkowa ciaze. |
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle ze moj, zapewne Twoj tez nie ma nic zlego na mysli, po prostu albo stwierdzaja fakt albo im sie wymsknie zanim pomysla
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli do pełnie zdrowia Mamy i Synusia .A czy ten lek do nosa to nie buderhin?
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
desia czyli jednak zatoki. Oj kochana Ty to sie wychorujesz w tej ciazy, Wiec prosze ladnie sie kurowac z synkiem i zdrowiec
![]() ![]() Roksape to w takim razie gratuluje 100% dziewczynki
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bedzie juz tylko lepiej |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
desia
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Moja też ostatnio w takim ułożeniu była macie już wybrane imię?![]() a właśnie - zaczynamy dziś 26 tydzień !!! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-11 o 16:59 |
|
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
Szlag mnie trafia
Bo mam ochotę na kiwi najlepiej 5 :p nie ma ich niestety w domu.. a nie chce mi się iść do sklepu bo za zimno
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na 3 przesylki
na moje butki z bugatti, inna to brakujace we wczensiejszej paczce obcinaczki do pazurkow dla malej i lancuszka do smoczka i ta trzecia z przewijakiem i taka torba na zakupy do wozka dzisiaj przygotowalam sobie kilka gadzetow ktore wezme do szpitala, narazie dla malej ... mam tak : - trzy zestawy ubranek (body, spioszki, skarpetki/rajstopki, jeden zestaw to body, bluzeczka i polspiochy z weluru) ale powaznie zastanawiam sie czy nie kupic jakiegos cieplego dresiku na wyjscie tylko - smoczek -dwie pieluchy tetrowe - kombinezon zimowy i spiworek do fotelika (spiworek jest cienszy wiec pozniej zdecyduje ktory wezme, zalezy od pogody) -mala zabawka pluszowa dla siebie -stanik do karmienia (do kupie jeszcze jeden, ale to pod koniec lutego )-nakladki na suty - kapcie doloze jeszcze : -recznik duzy i dwa male -koszule, szlafrok (musze kupic) -kosmetyki -japonki pod prysznic - podpaski /wklady poporodowe -rozki dla malej Przy czym mi szpital zapewnia podczas pobytu wszystko dla dziecka, dla mnie chyba tez, ale wole miec swoje koszule do spania, kapcie itp
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

), warto zapytać ginekologa jak to jest w danym szpitalu, bo wiem z opowiadań ,że czasem nie za chętnie to wypisują, ja się pytałam mojego i co wtedy ( gdybym miałam pomysł rodzić gdzieś indziej i mi nie wypiszą ) to mówił,że on by mi to wypisał 
Zresztą chłopak prawdę mówi 

:P

hehe