Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 16:12   #4381
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
wiem że nie musi ale jakby chciał
czyli mam rozumieć że resztę dobrze zrozumiałam ? jest to dla mnie nowość dlatego wolę dokładnie wiedzieć. A na Was zawsze można liczyć
dla mnie też nowość

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:13   #4382
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Łooo urlopu ma sporo bo jeszcze z 2011r. mu zostało więc o to się nie martwimy

A nawiązując do tematu, czy któraś z Was dowiadywała się już w temacie dni wolnych dla Ojców? Bo ja wiem tylko tyle że facetowi przysługują 2 dni wolnego z tytułu urodzenia dziecka czyli urlop okolicznościowy. Ale coś słychać było o urlopach ojcowskich / tacierzyńskich. Jest w końcu coś takiego? Byle nie kosztem mojego macierzyńskiego!!

Co do urlopu tacierzyńskiego może tatuś iść od tego roku na dwa tygodnie i to w czasie Twojego macierzyńskiego
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:15   #4383
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Czyli z tego co zrozumiałam mąż ma 26 dni urlopu które mu przysługują co roku + do tego 2 dni okolicznościowego ze względu na urodzenie się dziecka+ 2tygodnie na opiekę nad żoną które są płatne w 80% i muszą być wykorzystane zaraz po urodzeniu się dziecka + 2 tygodnie tacierzyńskiego płatnego 100% które musi wykorzystać do pierwszych urodzin dziecka. Dobrze zrozumiałam??
Czy może jest mu to odliczane od tych 26 dni?? (choć to byłoby raczej nie logiczne)
Nie nie, wszystko zostaje , ta opieka to po wyjściu ze szpitala się przysługuje,tzn. tak było u mnie i wszyscy tak brali ( nie wiem czy może być inaczej , ale byłoby to trochę dziwne ,że opieka nad żoną która jest w szpitalu pod opieką szpitala), warto zapytać ginekologa jak to jest w danym szpitalu, bo wiem z opowiadań ,że czasem nie za chętnie to wypisują, ja się pytałam mojego i co wtedy ( gdybym miałam pomysł rodzić gdzieś indziej i mi nie wypiszą ) to mówił,że on by mi to wypisał Mój tż zaczął tą opiekę na Ninę jak wyszłam ze szpitala , czyli 14 dni po porodzie

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:17
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:23   #4384
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Co do jedzenia dla TŻ to też pewnie zapakuję zamrażalnik trochę bardziej mięsnego jedzenia dla niego i trochę dla mnie na początek,abym miała jak najmniej pracy w domu i mogła skupić się na Maluszku.
TŻ będzie pewnie pracował więc się przyda mieć coś na szybko jeżeli wypadnie tak,że po pracy da radę tylko posprzątać a czasem tak z nim bywa,ale nie przeszkadza mi to bo w końcu uważam,że w domu powinno się mieszkać i jak jeden dzień nikt nie posprząta to też będzie w porządku i nic nikomu się nie stanie,a zawsze lepiej na drugi dzień we dwoje ogarnąć bo jakoś tak szybko,niezauważenie to się robi.

Zdrzemnęłam się pół godzinki, teraz popijam miętę i dostałam zgagi i ja już nie wiem od czego ją mam skoro dzisiaj tylko płyny w moim menu ale czuję się lepiej
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:23   #4385
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie nie, wszystko zostaje , ta opieka to po wyjściu ze szpitala się przysługuje,tzn. tak było u mnie i wszyscy tak brali ( nie wiem czy może być inaczej , ale byłoby to trochę dziwne ,że opieka nad żoną która jest w szpitalu pod opieką szpitala), warto zapytać ginekologa jak to jest w danym szpitalu, bo wiem z opowiadań ,że czasem nie za chętnie to wypisują, ja się pytałam mojego i co wtedy ( gdybym miałam pomysł rodzić gdzieś indziej i mi nie wypiszą ) to mówił,że on by mi to wypisał Mój tż zaczął tą opiekę na Ninę jak wyszłam ze szpitala , czyli 14 dni po porodzie
z tą opieką to jest tak, że można wykorzystać ją na opiekę nad członkiem rodizny - żoną, dorosłym dzieckiem, rodzicem, rodzeństwem, dziadkami. I należy się właśnie 14 dni. Nad dzieckiem do ukończenia 14 r.ż. przysłyguje 60 dni takiej opieki.
Zwolnienie może wystawić lekarz w szpitalu przy wypisie kobiety lub lekarz ginekolog.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:26   #4386
emigra
Zakorzenienie

boziu ile nadrabiania

Evvcia, u nas ktg robia standardowo przy kazdej wizycie od 30 tygodnia ciazy, ruchow gin tez nie kazal mi liczyc, spytal tylko czy czuje mala codziennie i jakbym nie czula to odrazu reagowac

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Ja też już mam siebie dość a w zasadzie tego jak moje ciało się zmieniło w ciąży. Przed ciążą mówiłam sobie, że nie przekroczę 70 kg, a ta granica już dawno została przekroczona. Jak chodzę to czuję się jak słonica i w ogóle jak patrzę na swój brzuch, uda i pośladki w rozstępach to kiedys 2 noce pod rząd o to ryczałam A mąż mi tylko mówi, że wiele kobiet by chciało być w ciąży a nie mogą. I komentarze o tyłku też często słyszę Zresztą chłopak prawdę mówi
Moj maz mnie zna doskonale i wie ze jestem strasznie zakompleksiona, pociesza tez ze wroce do figury itp ale z drugiej strony ma swiadomosc, ze mialam ciagle problemy z waga
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
wpadam, aby zdać raport z moich wyników z krzywej cukrowej.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
za kilka dni znów nowy wątek
jak pojdzie tym tempem to jutro najpozniej!
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dzisiaj gotujecie na obiad? ja nie mam pomysłu
Ja robie dzisiaj salatke z krewetkami i feta
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
jakieś pomysły na zapasy do zamrażarki na godzinę 0?
dla meza? to wszystko wlasciwie, bigos moze byc, fasolka po bretonsku, jakies zupki, kotlety (mozna nawet juz usmazone zamrozic) paleczki lub skrzydelka z kurczaka juz przyprawione, zeby tylko do piekarnika wrzucic np

nam tesciowa pogotuje bigosu i fasolki dla meza, a ze moja mamcia bedzie u nas jak urodze i baaardzo chce nam gotowac to bedziemy miec jej pomoc

Cytat:
z osobami takimi jak szanowna jaśnie pani kubusewa nie mam zamiaru dyskutować, ostatni post zgłosiłam do moderatora
Nie denerwuj sie kochana
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
To, ze Mag chce cos przyszykowac mezowi do jedzenia i zamrozic to jej sprawa i nie znaczy to, ze podaje na talerzyku pod nosek wszystko mezowia, a Ty jej wychowywac nie musisz.
Koniec kropka.
a nawet jesli podaje to co? grzech? moj maz ma wszystko pod nos, a ja jestem z tego dumna bo sie odwdziecza sam z siebie.
I tez o ile dobrze pamietam to Kubusewa na swojego TZ tylko narzekala do tej pory - ze nie sprzatnie, ciagle sie czepia... niech spojrzy w swoje a potem krytykuje obce ...

Bylam u kumpeli popilnowac jej synka, bo miala termin na zrobienie tatuazu (chyba setnego juz ) potem male zakupki i oto jestem i od godziny nadrabialam jedziecie z koksem niezle
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:29   #4387
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
z tą opieką to jest tak, że można wykorzystać ją na opiekę nad członkiem rodizny - żoną, dorosłym dzieckiem, rodzicem, rodzeństwem, dziadkami. I należy się właśnie 14 dni. Nad dzieckiem do ukończenia 14 r.ż. przysłyguje 60 dni takiej opieki.
Zwolnienie może wystawić lekarz w szpitalu przy wypisie kobiety lub lekarz ginekolog.
ja wiem wiem, ale wiesz musi ta osoba sprawować tą opiekę osobiście, a jak ktoś jest jeszcze w szpitalu to jakby to nie za bardzo możliwe
Dojaśniłam to bo u nas jednej babce się pomylili i wpisali opiekę od dnia porodu, no i zmieniali bo facetowi by 4 dni zjadło
Stary 2012-01-11, 16:30   #4388
mag_99
Rozeznanie

MoniqW, Aguśka, Emigra

już jestem spokojna, nie należy przejmować się forumowymi trolami

matko! dziewczyny zajrzałam na wątek mam I-II, czy Wy widziałyście ile tam jest już dzieciaczków??!!

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:31
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:34   #4389
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Aguśka pierogów żadnych? z jabłkami czy też innymi owocami nie mogę? no i czy ruskich też nie wolno,nie koniecznie od razu po porodzie ale później? :P
hihi też tak lubisz ruskie? mam nadzieję,że jednak z ruskimi się uda, choc w sumie tam i cebulka i przyprawy..
Stary 2012-01-11, 16:34   #4390
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam Was

przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za kciuki, pozdrowienia i ciepłe myśli Jesteście kochane Aguśka dziękuję za przekazanie wieści dziewczynom buziak dla Ciebie

Mąż przywiózł mi kompa i modem wczoraj nie działał a dziś się udało może troszkę Was nadrobię ...ale najpierw napiszę co i jak u Mnie:

Ja nadal w szpitalu... twardnień jest zdecydowanie mniej... w poniedziałek po południu i wczoraj do 17 było lajtowo brzuszek miękki... ale wieczorem troszkę stwardniał...w nocy z trzy razy też... no i dziś rano jakiś ciężki i twardy był ...miałam nad ranem kilka twardnień ale dostałam zastrzyk i chyba na razie luz... chociaż jak wstanę to od razu czuję napięcie...ale to i Wy pewnie czujecie był obchód i powiedziałam lekarzowi co i jak, zwiększył mi dawkę fonoterolu do 8* 1/2 czyli co 3 godz. wątpię żebym jutro wyszła...bo pewnie będą chcieli zobaczyć jak ta moja macica się zachowuje bez zastrzyków... to jak jutro odstawią papawerynę to i tak najwcześniej w piątek do domu... chociaż lekarz nic na ten temat nie powiedział! Mogłam powiedzieć, że jest lepiej ( bo i tak jest) i może by mnie wypuścili jutro?

Jejku najadłam się w niedzielę strachu miałam sporo twardnień rano a potem od 15:20 do 15:50 10*co 3 min... potem kolejne 10 co 3 min i jak mąż przyjechał to mi nie wierzył siadł z zegarkiem i liczył... i dokładnie co 3 min miałam razem ich chyba z 30! Aż si.ę poryczałam ze strachu...bo były mocne... ale przeszło po zastrzyku...

Muszę maluszka przetrzymać jak najdłużej...i koniec! Wy też dbajcie o siebie i odpoczywajcie ile się da
Buziaczki dla Ciebie i dzidzi malutkiej!
Jestes dzielna

Ja tyle co wrocilam do domku po moim lekarskim maratonie i juz zdaje relacje.
Po pierwsze to mam zapalenie zatok, jak dotarlam do lekarki to mialam ta strone twazry , ktora mnie boala spuchnieta, wiec zadnych watpilwosci tutaj i antybiotyk koniecznie! Duomox, jeden z popularniejszych w ciazy (wedlug lekarki) dodatkowo dostalam spray ze sterydem gdyz otrivinu nie mam juz stosowac. Osluchowo wcale nie jestem czysta, ma robic inhalacje i dostalam syrop wykrztusny!
Najgorsze ze zanim antybiotyk zrobi troche porzadku przy zatokach to moze minac jakies 3 dni a przeciwbolowo to oczywiscie tylko apap
Ale po tym sprayu juz czuje ulge, wieksza niz po otrivinie i moge oddychac jak czlowiek
Alergolog-dermatolog bardzo z efektu zadowolony, zastrzyku nie potrzebowalam i jesli nic sie nie pogorszy to nie musze juz przyjezdzac, mam po prostu smarowac jeszcze okolo 10 dni i brac moj lek antyhistaminowy az do konca opakowania. Powiedzial ze dzialajac sterydami tylko od zewnatrz (masci) musi to zajac duzo czasu, wiec jestem spokojniejsza!
Adas rowniez ma troszke na oskrzelach, wiec ma sie ze mna inhalowac, ale on bez antybiotyku na szczescie!
Tak ze pozostaje nam sofa , mi wizaz i adasiowi bajki
Ide teraz nadrabiac!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:37   #4391
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
MoniqW, Aguśka, Emigra

matko! dziewczyny zajrzałam na wątek mam I-II, czy Wy widziałyście ile tam jest już dzieciaczków??!!
ja widziałam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:37   #4392
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam proszek Dzidziuś
ja też ale widziałam te kindy w sklepach.
Stary 2012-01-11, 16:38   #4393
koniakonia
Zakorzenienie

a i chciałam o ktg napisać...ja chodziłam od 35 albo 36 tygodnia co 2-3 dni , robiła mi to położna gina ( za free) w jego mini klinice w moim mieście, jak były Święta Bożego Narodzenia to jechałam do mojego szpitala i tam płaciłam 10 zł cegiełkę za ktg , ale nie obowiązkowo , wchodziłam na oddział do położnych z prośbą o ktg bez skierowania, potem to oglądał dyżurny lekarz i podbijał i wsio tak jest u mnie w mieście
Z ktg można wyczytać wiele więcej niż tylko czy są skurcze
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kardiotokografia
Stary 2012-01-11, 16:38   #4394
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

po raz kolejny u Nas zmiany z imieniem dziecka jednak na 99% będzie Krystian

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-11, 16:39   #4395
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wczoraj po kąpieli użyłam próbkę żelu do mycia dla niemowląt z Musteli.
Rewelacyjny jest i chyba to kupię jako środek do mycia, bo skóra lepsza niż po Emolium (taka gładka, delikatna).
Na all kosztuje około 35 zł
O! Dobrze wiedziec!
Ja jak narazie po wyprobowaniu balneum jestem zakochana, ale mysle ze to bardziej lecznicze jest i warto sobie to zostawic jako takie zabezpieczenie tzn gdyby skorka byla atopowa czy cos!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-11, 16:39   #4396
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
MoniqW, Aguśka, Emigra

Mogłabyś podać link ? sama jestem ciekawa

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:40   #4397
Roksape
Zadomowienie

Chyba do piątku będziemy miały tutaj nowy wątek

Zdaję relację z dzisiejszej wizyty

na 100% dziewczynka Nawet nie zdążyłam poprosić, żeby się po raz 3 potwierdziło a tu sama wyskoczyła z tekstem ''a tutaj to chyba mamy dziewczynkę'' no więc wszystko jasne
Ułożona jest główką w dół, ale pleckami po mojej prawej stronie. Nie chciała dać się obrócić pokazywała tylko kręgosłup, więc nie wiem ile waży i ile już może mieć długości... wstydliwa jakaś
W każdym razie dało się tylko sprawdzić tętno więc u niej wszystko ok.

jak się ogarnę z nadrabianiem ( znowu mam 10 stron) to napiszę PW do karolci o pokolorowanie W końcu!

U mnie ciśnienie ok, hemoglobina 11 czyli na granicy dolnej ( muszę ciągle brać żelazo) do tego mam już 70 kg czyli już 11 kg na plusie

A przy Maćku to miałam 70 jak go rodziłam ...

No i w końcu oprzytomniała i dostałam skierowanie na badanie w kierunku toxo...
Ciekawe dlaczego akurat teraz ją tak wzięło ( dodam, że w pierwszej ciąży nie miałam tego badania wcale)
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:41   #4398
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
hihi też tak lubisz ruskie? mam nadzieję,że jednak z ruskimi się uda, choc w sumie tam i cebulka i przyprawy..
ja tam zjem , nie 10 a z 3 -4 , jak Mała nie będzie plakać po dniu to uznam ,że jest ok
Stary 2012-01-11, 16:41   #4399
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
To tak jak ja przed ciążą...teraz na noc nie zakładam bo i tak nawet bez mi za gorąco...

Ja w końcu wybrałam szpital, do którego pojadę w pierwszej kolejności jak zacznę rodzić. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z miejscem na porodówce
Dziewczynki z Wawy, czy któraś planuje poród na Madalińskiego?
Ja bym chciała i przy drugiej ciąży tam chyba zdecyduję się na poród (wtedy już chyba będę mieszkac gdzieś gdzie będzie bliżej do tego szpitala), ale teraz Inflancka albo Bielański.
Stary 2012-01-11, 16:42   #4400
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mogłabyś podać link ? sama jestem ciekawa
co prawda jest na liście nowych wątków ale mogłabym

klik

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:43   #4401
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
noooo hehe
no właśnie cebulka tutaj chyba najgorsza ale zobaczymy, od razu nie będę jeść, żeby nie narażać dzidzi, ale po jakimś czasie spróbuję wprowadzić.
Ciekawe czy się mała poda na mamę i jej smaki, czy na tatę i jego czekolado- i schabowo- maniactwo to tak mi przyszło na myśl przy tym temacie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:44   #4402
rybka13
Zakorzenienie

hej Powinien byc limit na posty do napisania jednego dnia, bo ja nie daje rady z wami

My dzis bylismy obejrzec mieszkanko i za miesiac sie przeprowadzamy Super lokalizacja, bo na pieszo 10 min od centrum, 2 markety pod nosem, metro tez (chociaz my zmotoryzowani to bez znaczenia), no i warunki mieszkaniowe tez dobre, mieszkanko ladne, suche i czyste, kuchnia cala umeblowana. Sypialnie i salon nie, ale mamy swoje meble Gorzej z cena, bo jednak troche drozsze od tego co mamy teraz, ale cos za cos. Ciesze sie wiec, szkoda tylko ze miesiac musze teraz siedziec bezczynnie, a przeprowadzac sie miesiac przed porodem, trzeba bedzie sie szybko tam urzadzic i dopiero potem chce poprac rzeczy malutkiej, itp.

Balbinka myslalam dzis o Tobie Masz racje ze z tymi mieszkaniami to nie jest latwo, albo warunki kiepskie albo ceny kosmiczne, jednak w uk to najdrozsze sa wlasnie mieszkania, nic dziwnego ze ludzie mieszkaja "na kupie".

Mala cieszcze sie, ze lepiej juz u Ciebie, masz laptopa to lez spokojnie i nie wychodz na sile do domu W szpitalu zawsze bezpieczniej

Ja moze ugotuje jakies zupy na wyjscie ze szpitala, bo maz zup to nie umie, oprocz pomidorowej A moj pobyt w szpitalu to 1 dzien, max.3, wiec sobie poradzi. Potem przez 2 tyg.bedzie ze mna, wiec na biezaco cos razem bedziemy dzialac.

Widze, ze co raz ktoras pisze, ze otrzymala jakas przesylke Ja dzis dostalam z apteki aspirator do noska dla maluszka, podklady na lozko i eneme Zamowilam sobie, bo mam stracha czy na pewno nie zrobie przy porodzie ale tez nie wiem czy skorzystam, mam opory przed wkladaniem sobie czegos w pupcie Tu sie tego nie praktykuje.
Dostalam tez za free ksiazeczke o diecie dla mamy karmiacej i probke witamin prenatal, ale na poczatkowa ciaze.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:49   #4403
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A moj maz wczoraj na mnie spojrzal i powiedzial :
''Ale wielka sie zrobilas juz'' nie ma to jak porzadny komplement od meza
Hehe, to moj tez potrafi z takim tesktem wyskoczyc, faceci sa jak dzieci, szczerzy do bolu
Tyle ze moj, zapewne Twoj tez nie ma nic zlego na mysli, po prostu albo stwierdzaja fakt albo im sie wymsknie zanim pomysla

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-11, 16:50   #4404
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jestes dzielna

Po pierwsze to mam zapalenie zatok, jak dotarlam do lekarki to mialam ta strone twazry , ktora mnie boala spuchnieta, wiec zadnych watpilwosci tutaj i antybiotyk koniecznie! Duomox, jeden z popularniejszych w ciazy (wedlug lekarki) dodatkowo dostalam spray ze sterydem gdyz otrivinu nie mam juz stosowac. Osluchowo wcale nie jestem czysta, ma robic inhalacje i dostalam syrop wykrztusny!
Najgorsze ze zanim antybiotyk zrobi troche porzadku przy zatokach to moze minac jakies 3 dni a przeciwbolowo to oczywiscie tylko apap
Ale po tym sprayu juz czuje ulge, wieksza niz po otrivinie i moge oddychac jak czlowiek
Alergolog-dermatolog bardzo z efektu zadowolony, zastrzyku nie potrzebowalam i jesli nic sie nie pogorszy to nie musze juz przyjezdzac, mam po prostu smarowac jeszcze okolo 10 dni i brac moj lek antyhistaminowy az do konca opakowania. Powiedzial ze dzialajac sterydami tylko od zewnatrz (masci) musi to zajac duzo czasu, wiec jestem spokojniejsza!
Adas rowniez ma troszke na oskrzelach, wiec ma sie ze mna inhalowac, ale on bez antybiotyku na szczescie!
Ide teraz nadrabiac!
Hej , no to super,że wszystko idzie w dobrym kierunku, czyli do pełnie zdrowia Mamy i Synusia .A czy ten lek do nosa to nie buderhin?
Stary 2012-01-11, 16:53   #4405
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desia czyli jednak zatoki. Oj kochana Ty to sie wychorujesz w tej ciazy, Wiec prosze ladnie sie kurowac z synkiem i zdrowiec

Roksape to w takim razie gratuluje 100% dziewczynki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:54   #4406
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jestes dzielna

Ide teraz nadrabiac!
desia kuruj sie kochana, moze wreszcie pomoga Ci te leki, wazne ze juz mozesz oddychac pelna piersia teraz bedzie juz tylko lepiej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:56   #4407
lena_mi
Zakorzenienie

desia super że wszystko zaczyna się układac!

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Chyba do piątku będziemy miały tutaj nowy wątek

Zdaję relację z dzisiejszej wizyty

na 100% dziewczynka Nawet nie zdążyłam poprosić, żeby się po raz 3 potwierdziło a tu sama wyskoczyła z tekstem ''a tutaj to chyba mamy dziewczynkę'' no więc wszystko jasne
Ułożona jest główką w dół, ale pleckami po mojej prawej stronie. Nie chciała dać się obrócić pokazywała tylko kręgosłup, więc nie wiem ile waży i ile już może mieć długości... wstydliwa jakaś
W każdym razie dało się tylko sprawdzić tętno więc u niej wszystko ok.

jak się ogarnę z nadrabianiem ( znowu mam 10 stron) to napiszę PW do karolci o pokolorowanie W końcu!

U mnie ciśnienie ok, hemoglobina 11 czyli na granicy dolnej ( muszę ciągle brać żelazo) do tego mam już 70 kg czyli już 11 kg na plusie

A przy Maćku to miałam 70 jak go rodziłam ...

No i w końcu oprzytomniała i dostałam skierowanie na badanie w kierunku toxo...
Ciekawe dlaczego akurat teraz ją tak wzięło ( dodam, że w pierwszej ciąży nie miałam tego badania wcale)
super, gratuluję Córci Moja też ostatnio w takim ułożeniu była macie już wybrane imię?

a właśnie - zaczynamy dziś 26 tydzień !!!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:59
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:57   #4408
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Roksape gratuluje córki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-11, 17:01   #4409
19claudia91
Rozeznanie

Szlag mnie trafia !!
Bo mam ochotę na kiwi najlepiej 5 :p nie ma ich niestety w domu.. a nie chce mi się iść do sklepu bo za zimno

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:01   #4410
emigra
Zakorzenienie

Ja czekam na 3 przesylki na moje butki z bugatti, inna to brakujace we wczensiejszej paczce obcinaczki do pazurkow dla malej i lancuszka do smoczka i ta trzecia z przewijakiem i taka torba na zakupy do wozka

dzisiaj przygotowalam sobie kilka gadzetow ktore wezme do szpitala, narazie dla malej ... mam tak :
- trzy zestawy ubranek (body, spioszki, skarpetki/rajstopki, jeden zestaw to body, bluzeczka i polspiochy z weluru) ale powaznie zastanawiam sie czy nie kupic jakiegos cieplego dresiku na wyjscie tylko
- smoczek
-dwie pieluchy tetrowe
- kombinezon zimowy i spiworek do fotelika (spiworek jest cienszy wiec pozniej zdecyduje ktory wezme, zalezy od pogody)
-mala zabawka pluszowa
dla siebie
-stanik do karmienia (do kupie jeszcze jeden, ale to pod koniec lutego)
-nakladki na suty
- kapcie
doloze jeszcze :
-recznik duzy i dwa male
-koszule, szlafrok (musze kupic)
-kosmetyki
-japonki pod prysznic
- podpaski /wklady poporodowe
-rozki dla malej

Przy czym mi szpital zapewnia podczas pobytu wszystko dla dziecka, dla mnie chyba tez, ale wole miec swoje koszule do spania, kapcie itp
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości