Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 19:19   #4231
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No to otwieram pochlej-party.pl

ooooł je je jee klik

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Noo, nie przepuścicie żadnej okazji do picia...

no to
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu pijemy bo jeszcze nie doczytałam ale pijemy
Aśnaebaam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:23   #4232
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Aśnaebaam
po jakiemu to??
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:26   #4233
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie mnie tylko pobolewa w dole brzucha...
a od kilku dni mam takie wodniste upławy...
mam to samo... chyba se zmacam dziś szyjkę

Ten wątek obecnie przeglądają: 25 (20 użytkowników i 5 gości) ale tu tłoczno...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:31
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:34   #4234
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
po jakiemu to??
po wypiciu większej ilości alkoholu tez tak miewam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:36   #4235
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
po jakiemu to??
po kielonku w naszym przypadku
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:42   #4236
*Agatek*
Zakorzenienie

Troszku przynudzacie...

Idę sobie zrobić spa może coś mnie weźmie w nocy to trzeba jakoś wyglądać na czasie

764 postów do końca wątku!!

Stary 2012-01-11, 19:43   #4237
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
AgaMili ja tam nie czułam żadnego bólu poporodowego, dostawałam tabletki przeciwbólowe i było ok. Całą pierwszą noc po porodzie Michaś był ze mną, nie chciałam go oddać położnym. W nocy obudził mnie płaczem bo zgłodniał biedaczek. Otworzyłam oczy i patrzę, a on się tak patrzy ma mnie tymi swoimi ślepkami i wrzeszczy ja se myślę "kurka co to" i dopiero wtedy mnie olśniło: no tak przecież już urodziłam wzięłam go na ręcę nakarmiłam i poszliśmy spać dalej. Rano już prosiłam położną żeby mnie postawili na nogi, ale powiedziała, że najwcześniej po 12h więc poleżałam grzecznie do 12 i heja. Później sama wzięłam prysznic i latałam z małym po sali, a położne tylko sie dziwiły i co jakiś czas przeganiały mnie do łóżka żebym trochę odpoczęła no i żeby mi szef nie puścił.
Nawojka, supermenka z Ciebie normalnie
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka widze że piszecie o pieniążkach ten drugi tysiąc to jest dodatek do zasiłku rodzinnego wpierw musicie postarac sie o zasiłek a potem jeżeli nie przekraczacie 504zł na osobe to otrzymacie ten dodatek ja się chyba będre o niego starać bo ja jestem na bezrobociu a tż robi na czarno więc w urzedzie skarbowym nie ma zadnych zreobków bo to musza byc z 2010roku
myśle jeszcze o zasiłku dla samotnej matki bo mi wszczyscy mówią bym się o to starała skoro z tż nie jesteśmy małżeństwem podobno 400zł miesiecznie sie dostaje ale tego akurat na 100% nie jestem pewna bo to mi ktoś mówił
Oj, nie wiem jak to jest z tym zasiłkiem niestety :/ Musiałabym gdzieś poszukać ..
Cytat:
Właśnie - a ja nie mogę mieć tego zasiłku comiesięcznego (zresztą co to jest 60 zł na dziecko?! ) bo wtedy A. nie dostanie kindergeldu w DE. Musimy połazić po urzędach i załatwić zaświadczenie, że 'nie pobieramy żadnych zasiłków' Bo już mówił, co będzie potrzebował do zasiłku w DE. Akt urodzenia jeszcze- ale trzeba go przeinaczyć na język niemiecki, tak samo zaświadczenie i wyrobić dowód osobisty dla dziecka bodajże (brat A. wyrabiał dowód 2letniemu synkowi, bo takie w DE mają wymogi) ale nie wiem jak to wygląda z noworodkiem...
Agatku, jak kaska w DE lepsza, to lepiej załatwcie te papiery, a olecje te 60 zl, bo szkoda zachodu ...
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
jeśli jest szansa że dostaniesz to składaj - będzie na szczepienia ja na pewno nie dostanę mam nadzieję że chociaż nie przegłosują tego ograniczenia 85 tyś to chociaż jeden tysiaczek dostanę
I tak się załapiesz, bo zanim to uchwalą to jeszcze pewnie zejdzie
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
hejka

masakra, znowu tyle do nadrabiania...
Bylam juz w k. i zostawilam po sobie slad

Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala
Sliczna

Cytat:
Ale to, ile oni płacą za osobę, nie powinno Was interesować

Wiesz jaką mieliśmy sytuację przed chrztem chrześniaczki Tż?Mama przyjaciela mojego Tż, która jest równocześnie naszą sąsiadką i babcią tej małej, przyszła któregoś razu do nas i mówi, że rozmawiała z jakąś tam znajomą urzędniczką, i że mamy sobie wyobrazić ile teraz się daje na chrzest. Rzuciła pewną, wysoką jak dla nas kwotę.
Podejrzewam, że chciała nam zasugerować to i owo. I tak zrobiliśmy po swojemu (daliśmy znacznie mniej), zdając sobie sprawę, że Ci nasi znajomi mogą liczyć na kwotę, którą zaproponowała mamuśka
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Lucy ja wiem, ze nie powinno nas to interesowac, ale oni o tych wydatkach rozmawiali przy nas..
Porażka, od razu może niech zapraszający podają koszt uczestnictwa w imprezie

Cytat:
Monia ja jestem w takim zwiazku. Z tego co wiem nie jest tak prosto z tym zasilkiem dla samotnej matki. Wg prawa: samotna matka jestes wtedy, gdy:
-ojciec dziecka jest nieznany,
-ojciec dziecka nie zyje,
-ojciec dziecka żyje, ale placi alimenty na dziecko
Z racji tego, ze u mnie to nie przejdzie, zdecydowalam, ze malenka bedzie miala nazwisko po tatusiu. I tu pojawia sie moje pytanie:
czy ja bede miala wszystkie prawa do corki?
chodzi np. o becikowe, rodzinne- czy bede musiala przedstawiac dokumenty tza, czy moga byc moje?
albo tez czy dziecko bedzie ubezpieczone skoro, tz pracuje na czarno?
Prawa jak najbardziej będziesz miała, ale jak ojciec uznał dziecko to chyba jego dokumenty też musisz przedstawiać, nie jestem pewna na 100%

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:45   #4238
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
po wypiciu większej ilości alkoholu tez tak miewam
Cytat:
po kielonku w naszym przypadku
o matko
już rozumiem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:49   #4239
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie - a ja nie mogę mieć tego zasiłku comiesięcznego (zresztą co to jest 60 zł na dziecko?! ) bo wtedy A. nie dostanie kindergeldu w DE. Musimy połazić po urzędach i załatwić zaświadczenie, że 'nie pobieramy żadnych zasiłków' Bo już mówił, co będzie potrzebował do zasiłku w DE. Akt urodzenia jeszcze- ale trzeba go przeinaczyć na język niemiecki, tak samo zaświadczenie i wyrobić dowód osobisty dla dziecka bodajże (brat A. wyrabiał dowód 2letniemu synkowi, bo takie w DE mają wymogi) ale nie wiem jak to wygląda z noworodkiem...
Akt urodzenia dziecka urząd powinien Ci wystawić europejski jak im powiesz. Od razu jest tłumaczony w kilku językach. Brałam też taki jak mąż pracował w NL.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:54   #4240
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Akt urodzenia dziecka urząd powinien Ci wystawić europejski jak im powiesz. Od razu jest tłumaczony w kilku językach. Brałam też taki jak mąż pracował w NL.
serio?? ale to wtedy płacę dodatkowo czy jak to wygląda?? mogę np. 3 akty urodzenia niemieckie i 3 polskie?? Czy dają tylko 1 niemiecki i 3 polskie?

Stary 2012-01-11, 20:01   #4241
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa! zapomniałabym:

Zapraszam wszystkich na pierwszy kinder bal mojego dziecka!!!

Dziś Lenusia skończyła tydzień!!!

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Tak samo jak przypomina mi się sytuacja jak kupowałam dla synka wózek (prawie 3 lata temu). Pan sprzedawca nas obsługuje i podchodzi do niego mamusia ok 30-35 lat i mówi (oczywiście przerywając i mówiąc doniośle) "proszę mi polecić wózek za 3000 zł",
Facet zapytał o preferencje,model, rodzaj kół itd, a ona na to "Ja chcę najmodniejszy wózek za 3000 zł"....
porażka, dziecku nie musi być przecież wygodnie, ważne żeby wózek był modny
Cytat:
Mam to samo (z tymi upławami) Brzuszek pobolewa tylko czasem, i twardnieje

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Aśnaebaam
Ooooooj, tej pani już nie polewamy

Stary 2012-01-11, 20:04   #4242
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
serio?? ale to wtedy płacę dodatkowo czy jak to wygląda?? mogę np. 3 akty urodzenia niemieckie i 3 polskie?? Czy dają tylko 1 niemiecki i 3 polskie?
Tak. Tzn. ja go brałam na początku tego roku, nic nie płaciłam. Dali 1 sztuke. Synek już miał 4 lata.
Wydaje mi się , że dadzą Ci te 3 co standardowo dają w języku polskim. Powiesz, że mąż pracuje za granicą i tam będzie pobierał zasiłek na dziecko, więc potrzebujesz też europejski akt urodzenia. Powinna Ci wydać bez problemu. Nie musisz wtedy tłumaczyć.
Co najlepsze to od ręki mi go zrobiła, drukowany na kartce a4, a nie jak te malutkie na maszynie do pisania , tylko musiałam druk wypełnić do czego mi potrzebny ten akt europejski.
Stary 2012-01-11, 20:08   #4243
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Tak. Tzn. ja go brałam na początku tego roku, nic nie płaciłam. Dali 1 sztuke. Synek już miał 4 lata.
Wydaje mi się , że dadzą Ci te 3 co standardowo dają w języku polskim. Powiesz, że mąż pracuje za granicą i tam będzie pobierał zasiłek na dziecko, więc potrzebujesz też europejski akt urodzenia. Powinna Ci wydać bez problemu. Nie musisz wtedy tłumaczyć.
Co najlepsze to od ręki mi go zrobiła, drukowany na kartce a4, a nie jak te malutkie na maszynie do pisania , tylko musiałam druk wypełnić do czego mi potrzebny ten akt europejski.
To jak będę odbierała akty urodzenia to wtedy powiem dziękuję za olśnienie

Stary 2012-01-11, 20:15   #4244
pearpearl
Wtajemniczenie

Melduje sie po calym dniu na chodzie. Masakra.
Lece nadrabiac.

p.s.
Kupilismy nietoperkowa fure brrrrrruuuuummm brrrrrrrrrrrum

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:20   #4245
kasiahexe
Zadomowienie

witojcieeeeeeee

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK I ICH KOCHNYCH DZIECI

Piszecie jak oszalałe i ciezko was ogranąć hihi
JA to bym cały czas spała :/ ale juz mam wszytko przygotowane a wiec zostaje mi tylko czekac hihi juz zamowilam liscie z malin i wiesolek awiec za niedlugo bede sie poić hihi
Z LIVKA jestesmy juz w polowie 36 tygodni
wOGOLE TO PRZEGDAŁAM ZDJECIA DZIECIACZKOW I WSZYTEKI SA CUDOWNE

DZiewczynki z UK jaki paszport wyrabiacie dla swoich pociech BRYTYJSKI czy POLSKI???

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:20   #4246
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Kamcia fajny powóz

a ja własnie kupowałam na all posciel na zmiane do kosza mojżesza i się ☠☠☠...ełam (sorki) i zamiast 2 komplety kliknęłam 4 osioł ze mnie... no trudno... drogie nie było to sie przeżyje...

dziewczynki co do kaski
to poza tym dodatkowym tysiącem to mozna jeszcze w gminie zapytac bo czasem niektore gminy daja takie "becikowe" od siebie.... niezalezne chyba od zarobków. wiem ze to jest kwota od 300 zł do 1000 w zaleznosci od zamożnosci gminy. ale nie każda to daje. no ale mozna zapytac
.
właśnie też o tym słyszałamw krk dawali w zeszłym roku 1000zł dodatkowo...i nawet myślałam czy tam nie rodzić właśnie po toale w 2011 już nie dają
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
W wypisie ze szpitala jest napisane: "wewnątrzmaciczna zamartwica płodu".
jeju jak to strasznie brzmi, i nie zostawiaja w szpitalu albo od razu nie robia cc?
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
AgaMili ja tam nie czułam żadnego bólu poporodowego, dostawałam tabletki przeciwbólowe i było ok. Całą pierwszą noc po porodzie Michaś był ze mną, nie chciałam go oddać położnym. W nocy obudził mnie płaczem bo zgłodniał biedaczek. Otworzyłam oczy i patrzę, a on się tak patrzy ma mnie tymi swoimi ślepkami i wrzeszczy ja se myślę "kurka co to" i dopiero wtedy mnie olśniło: no tak przecież już urodziłam wzięłam go na ręcę nakarmiłam i poszliśmy spać dalej. Rano już prosiłam położną żeby mnie postawili na nogi, ale powiedziała, że najwcześniej po 12h więc poleżałam grzecznie do 12 i heja. Później sama wzięłam prysznic i latałam z małym po sali, a położne tylko sie dziwiły i co jakiś czas przeganiały mnie do łóżka żebym trochę odpoczęła no i żeby mi szef nie puścił.
wstałaś w nocy po cc i wzięłaś małego na ręce? wow!!! pamiętam moja kuzynke po 2 cesarkach to samo- leżenie plackiem 12h bez podnoszenia głowy i taka biedulka mąż jej córeczki podawał...ale ci fajnie że tak szybko doszłaś do siebie
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
jeśli jest szansa że dostaniesz to składaj - będzie na szczepienia ja na pewno nie dostanę mam nadzieję że chociaż nie przegłosują tego ograniczenia 85 tyś to chociaż jeden tysiaczek dostanę

A tak w ogóle dzień doberek od kilku dni tylko podczytywałam i nie miałam nastroju odpisywać
z rzeczy, z których się ciesze to zamówiłam fotel do karmienia i udało mi się wylicytować kosz mojżesza- różowy z niecierpliwością czekam na kuriera
i nie wiem co sie stało ale mąż zaczął malować pokój Lenki -hurrra wystarczyło obrazić się i na dwa dni przeprowadzić się do mamy

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś -
mój tż tez się marwtił że becikowego nie dostaniemy to mu uświadomiłam że zanim to uchwalą to my już zdąrzymy drugie dziecko miećtakże się nie martw zdąrzymy urodzic do tego czasu...a przy drugim dziecku chyba się należy niezależnie od dochodów?
daj fotosy później!!
haha jaka metodamoja mama chyba by mnie z domu wyrzuciła jakbym przyszła do niej "bo wychowuje męża"- od razu to zaznaczyła jak wychodziłam za maż (że ona nie jest ucieczką i mamy rozmawiać albo się kłócić) - a to taka skuteczna metoda
Cytat:
hejka

masakra, znowu tyle do nadrabiania...
Bylam juz w k. i zostawilam po sobie slad

Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala
boskaaaa!!!!!!!!!!!!!!!:l ove:
Cytat:
Wybiję mu z głowy tą zawrotną sumę na prezent jak przyjedzie.

To ile radzicie dać w takiej chwili na ten ślub ? Rzeczy dla dziecka narazie ne chcemy dawać, bo to początek ciąży.. wiadomo jak to jest. Tym bardziej nie wiem co maja ,a czego nie maja.

Lucy ja wiem, ze nie powinno nas to interesowac, ale oni o tych wydatkach rozmawiali przy nas..
ja bym dała 200zł i tyle. albo coś kupiła bez przesady!
Cytat:
Nie no, damy im kasę, nie dużo, ale kasa to kasa. No nie możemy zapominać o tym, że oni też czekają na dziecko i też będą kasę potrzebować.

Właśnie ja tez chcialam kupic szare mydło, ale w rossmanie w ogole nie znalazłam nic takiego. Mówicie, że Biały Jeleń ma szare mydło? A w jakiej cenie? Wiecie?

A na kolkę dla dziecka co macie?

Własnie robię listę co jeszcze potrzebuję, dlatego tak wypytuję.
na kolkę zamówiłam sabsimplex i juz przyszedł dzisiaj!wszystko za radą dziewczyn bo mówiły że jest super- mam nadzieję jednak że nie będzie potrzebny
http://www.sabsimplex.pl/
tu można zamówić- szybciutko przysyłają

Cytat:
To tanioska

A pieluchy już macie? Słyszałam, że te Huggies nie są dobre, że się z nich wylewa..
ja słyszałam bardzo dużo opinii że odparzają pupe
ja mam pampersy te białe(74szt) i te zielone(43szt)
Cytat:
mam to samo z upławami taka woda się leje a nie normalne takie...ale mam wszystko pozamykane więc to na pewno nie wody może tak już jest na tym etapie ciąży a miałam biocenoze pochwy i wymaz robiony i wszystko ok
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
I tak się załapiesz, bo zanim to uchwalą to jeszcze pewnie zejdzie
no właśnie tez tak myślę zresztą chyba jeszcze nie zaczęli nad tym pracowac więc zdążymy urodzić

ale mi się mała rusza po tym wczorajszym badaniu...strasznie leżę pół dnia- nic nie zrobiłam bo jak siadam to się pcha straszniemówię do niej że jak się chce poruszac to niech wyłazi - no ale teraz te pokolenie jest takie niewychowanew ogóle rodziców nie słucha

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:23   #4247
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Troszku przynudzacie...

Idę sobie zrobić spa może coś mnie weźmie w nocy to trzeba jakoś wyglądać na czasie

764 postów do końca wątku!!
Ja też już nie jestem sarenka Jutro tylko pójdę sobie włosy z tyłu podciąć, kupię farbę i hennę i zrobię się prawie na człowieka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

porażka, dziecku nie musi być przecież wygodnie, ważne żeby wózek był modny

Mam to samo (z tymi upławami) Brzuszek pobolewa tylko czasem, i twardnieje

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Ooooooj, tej pani już nie polewamy
No ba, lans musi być....

Z takimi wodnistymi upławami to ja się już dawno męczę...

_________________________ ____

A ja chyba nie urodzę tak szybko, bo mnie ciśnie pod żebrami... czyli wysoko jest dzidziuś...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:23   #4248
renata:)
Zadomowienie

pearl pochwal się
kasiahexe a propos liści malin- mój tata mi wczoraj kupował w aptece (bo u mnie w miescinie nie ma takich cudów) i pani patrzy na niego uważnie, i szepta: " ale wie pan że to dla KOBIET"

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:28   #4249
uska000
Zadomowienie

czesc laseczki juz sie nie moge doczekac az wszystkie urodzicie i nie bede miala 10str do nadrobienia

co do pampersow wg mnie te biale pampersy sa najlepsze wrecz cudowne ale cena
a zielone sa juz normalne porownywalne do DADY tylko ze DADA od 2.
Hugiesy dla mnie beznadzieja;/

Co do chusteczek Nivea sa suche;/ bambino mocno pachna hugiesy sa sztywne ale daja rade.. pameprsa super ale znowu cena;;/
i tu znowu wygrywa DADA ale tylko fioletowa:P

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam jedynie nadzieję, że Was nie wystraszę...

Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć.
Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek
Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;(

I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię
Kiszka na maksa :/
tez tak mialam;/ ale tylko na wieczor i minelo.. dokladnie to samo biegunka wymioty i trzesawke;/ bylam 2 reazy na pogotowiu i nic nie swteirdzili.. a tez mysllaam ze to porod albo oczyszczanie przed..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...

mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć

może się oczyszczasz przed porodem? często podobno tak się zaczyna
mi mowili ze bedzie max 3300 a byl 3840..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:29   #4250
Oluska1988
Raczkowanie

Dziewczyny a jakiego koloru macie te upławy moje są nie ciekawo zielonkawe
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:29   #4251
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pearl pochwal się
kasiahexe a propos liści malin- mój tata mi wczoraj kupował w aptece (bo u mnie w miescinie nie ma takich cudów) i pani patrzy na niego uważnie, i szepta: " ale wie pan że to dla KOBIET"

HIHI a ja to sie wogole zastanwaiam czy one dzualaj bo juz sie tylko oczytałam o nich ze w głowie mam namieszane ://////

Ja zaczynam od Pampersów 1 zielonych bo jakos bialych w UK nie widziałam a potem zobaczymy hihi ja beda mloda uczulac to pewno bede szukał czegos innego :/

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-01-11, 20:30   #4252
uska000
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??
ja mialam ale polozna mowi ze jka juz takie to trzeba miec w mydelniczce.. wiec lepiej miec szare w plynie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:32   #4253
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
ja mam kremowe lub lekko zoltawe ;/
a zielnkawe to długo juz masz??? bo mi sie tez czasm zdazaj zielonkawe ale to tak raz na jakis czas :/

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-01-11, 20:35   #4254
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
To jak będę odbierała akty urodzenia to wtedy powiem dziękuję za olśnienie
Bardzo proszę
Stary 2012-01-11, 20:36   #4255
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
zielonkawe sa chyba przy zapalaniu lub grzybicy... a mają nieprzyjemny zapach?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:37   #4256
Oluska1988
Raczkowanie

no w sumie takie bardziej żółtawe jak tak patrze no z grzybica to sie nawalczyłam i w sumie jestem w ciągłym konflikcie w sumie zapach to nie taki normalny

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:41
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:39   #4257
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
no w sumie takie bardziej żółtawe jak tak patrze
takie zołtawe to norma bo np mogło Ci pociec troszke moczu :/

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-01-11, 20:44   #4258
*Agatek*
Zakorzenienie

dziewczyny włącznie sobie TLC- 'porodówka'- i murzynów oglądajcie- matka tej rodzącej wygląda i zachowuje się jak żółw normalnie sikam

Stary 2012-01-11, 20:44   #4259
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pearl pochwal się

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc laseczki juz sie nie moge doczekac az wszystkie urodzicie i nie bede miala 10str do nadrobienia

co do pampersow wg mnie te biale pampersy sa najlepsze wrecz cudowne ale cena
a zielone sa juz normalne porownywalne do DADY tylko ze DADA od 2.
Hugiesy dla mnie beznadzieja;/

Co do chusteczek Nivea sa suche;/ bambino mocno pachna hugiesy sa sztywne ale daja rade.. pameprsa super ale znowu cena;;/
i tu znowu wygrywa DADA ale tylko fioletowa:P

Proponuję skopiować posta Uski do K. do wątu, który założyła neska

Stary 2012-01-11, 20:48   #4260
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...

mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć

Inuti mój synek dwa tygodnie przed porodem wg usg ważył 3450, dzień przed porodem wg usg 3800 , a urodził się 3990. Ponoć usg może się mylić +/- 15%.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości