|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
|
|
|
|
#4532 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam bigosik ![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam lekkiego doła, że ciągle coś mnie boli i nikt i nic nie może mi pomóc pociesza mnie tylko ta mała istotka w brzuszkujutro dam na pewno
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
spojenie też mnie pobolewa
dziękuję
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie zamartwiam tym ze we wczesnej ciazy jak nie wiedzialam to bralam rozne tabletki na grype ;(
gripex i wogole |
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje
***oby wszystko bylo dobrze |
|
|
|
#4537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Aha, zrobiłam pierwszy raz sushi. Oczywiście trochę oszukane, bo jedno warzywne, a drugie z gotowanymi krewetkami, ale było pycha! Mój brzuch jest wreszcie szczęśliwy! |
|||
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na foteczke olbrzymka
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Idę już do łóżka
Mój mąż ma dzisiaj wobec mnie niecne plany ![]() Jest chwila po 20, a to znaczy, że jutro będę miała dużo do nadrabiania Hehehe Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie porównałam zdjęcia brzucha z 27 grudnia i 8 stycznia, różnica już jest widoczna
![]() Lecę się położyć. Śpiąca zaczynam się robić
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś brzuch pobolewa, ale raczej nie na dole, tylko u góry. Okropność. Czekam na wizytę we wtorek!
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Branzoletka
|
Na dołki polecam
http://www.youtube.com/watch?v=z99Lz...feature=fvwrel ja się uśmiałam i przeraziłam ![]() Cytat:
o tej porze, to nie skocze do sklepu po produkty Chodziłam i polecam zwłaszcza facetom, bo docierają do nich fakty i że żarty się właśnie kończą Niestety ja tu nie będe chodzić do takiej szkoły ale w sumie nie wiem czy będe chciała a raczej czy tż się będzie nadawał do wspólnego porodu ![]() Rozciągają się kości Czytałam, że nawet noga potrafi się powiększyć o pół rozmiaru w czasie ciąży i już tak zostaje ![]() Cytat:
![]() Ja czuje, że w klatce się poszerzyłam w sensie ciasne cyckonosze mam pod biustem
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie dzisiaj strasznie skóra na brzuchu ciągnie, aż szczypie
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Przez ostatnie pól roku pracowałam b. intensywnie, nadgodziny, praca również w weekendy, praca śniła mi się po nocach, aż się dziwię, ze w ogóle zaszłam w ciąże.
|
|||
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
No to mi się zmieniła koncepcja co do wózka, po rozmowach ze znajomymi mamusiami doszłam do wniosku, że fotelik muszę mieć koniecznie jakiejś lepszej firmy (zwłaszcza, że my dużo jeździmy w trasy), a te foteliki w wózkach wielofunkcyjnych to zazwyczaj lipa straszna.
Po poszukiwaniach znalazłam info, że wózki TAKO Jumper są sprzedawane też z fotelikami Maxi Cosi (a ten bym chciała), i to wcale nie za jakąś straszną cenę (za koło 1500zł już się znajdzie), a generalnie sporo znajomych ma wózki TAKO i polecają (jedyna wada - ciężkie, jak większość). A że do Espiro GTX raczej nie ma możliwości wpięcia innego fotelika niż ten przez nich oferowany, to stanie na zakupie TAKO Linka jeśli praca ma Cię aż tak wymęczać, to może warto odpuścić... Ja też miewam młyn w pracy, ale jednak nie jest źle, stresów nie za wiele na szczęście, a wiem, że na zwolnieniu zaraz bym wariowała z nudów, dlatego ja chcę pracować ile będę mogła. Ale jakby praca mnie zbyt wiele kosztowała, to bym odpuściła
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-11 o 21:14 |
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór mamuśki!
Poczytałam, co napisałyście ale brak mi dziś sił na komentarze... Byłam dziś u gina a chwile przed wyjazdem na banianie zaczęłam brudzić więc jechałam z prawie z płaczem. Na szczęście z dzieciątkiem jest wszystko ok - serduszko bije - to 9tc6d. Mam brać luteinę i siedzieć w domku do następnej wizyty czyli za 2 tygodnie. Jak zobaczyłam to bijące serduszko na ekranie to się popłakałam ze szczęścia. |
|
|
|
#4548 |
|
Branzoletka
|
Znalazłam artykuł dla przyszłych tatusiów ale ja pękałam ze śmiechu http://www.babyboom.pl/ciaza/rola_ta...powicze_o.html - na prawde fajna lektura
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ojej karmeelek aleś się strachu najadła ale dobrze, że już po strachu Ja się najbardziej boję, że któregoś dnia(do 12t.c.) obudzę się rano bez ciążowych dolegliwości Zdarzyło się to w mojej pierwszej ciąży i wtedy nie wiedziałam co to oznacza 5tyg. chodziłam z martwą ciążą zanim zaczęło się krwawienie Ale cisza dzisiaj na wątku
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
branzoletka przykro mi, że Cię to spotkało. U mnie co do dolegliwości to jakiś większych nie mam więc pewnie nawet bym nie wiedziała jakby było coś nie tak. Dobrze, że następne usg tak szybko a po nim kolejne
|
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
branzoletka to starszne co Cie spotkało,ale teraz już napewno wszystko będzie dobrze Kochana!!!szybciutko zleci zaraz będziesz w IItrymestrze ![]() a ja mam jakiś zmierzły dzień dzisiaj
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2012-01-11 o 22:14 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Kaskaderko, jeszcze tylko pare dni muszę wytrzymać, pod koniec nastepnego tygodnia zaczynam 2-tygodniowy urlop. Lecę do Polski. Oczywiście jeżeli lekarz powie że nie ma przeciwskazań. Teraz odliczam dni do wizyty, bede miała pierwsze USG w poniedziałek
.Nicki nie pocieszyłaś mnie. Wczoraj 6 razy pociągnęło mnie na wymioty. Nie wymiotowałam, ale mam właśnie taki odruch wymiotny jak poczuje jakis zapach który mi nie podpasuje. Nie umie tego powstrzymać...Mam nadzieje że te dolegliwości jak i mdłości przejdą na dniach. Napar z liści malin powoduje skurcze i dziewczyny piją ten napar pod koniec żeby wywołać lub przyśpieszyć poród. Soczek malinowy można tak jak pisze Agunia spokojnie pić
|
#4552 |
|
Branzoletka
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Ech! Denerwują mnie te zmienne nastroje raz się śmieje i wszystko jest cudnie a za chwile jakaś nieszczęśliwa jestem
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
ja u mamy załapałam sie dzisiaj na kwasny kapusniak
a na wieczór najadłam sie owocków i wzdeło mnie ze hoho![]() chyba czas spać
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie drugi dzień już boli głowa i stoję przed wyborem, czy brać Apap? |
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz powiedzial ze tylko paracetamol. tez mnie czest boli glowa dzis rowniez peka ale nic nie bore ide sie zaraz polozyc
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- ogolnie mam do dupy humor i jestem zla. na wszystko. wiec ide spac. dobranoc do jutra. |
|
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście kolejne poronienia zdarzają się już naprawdę bardzo rzadko, więc bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie dobrze! ludzie jak się dowiedzą, że ktoś jest w ciąży, to doszukują się wszystkiego - brzucha, roztycia, zmiany rysów itd. itp. U mnie koleżanka widziała brzuch w 7 tyg ciąży Cytat:
Szczęście, że te migreny już mi minęły, jestem pewna, że to duphaston mi je wywołał, bo teraz mam naprawdę sporadycznie
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane właśnie się obudziłam i pierwsze co to do was jestem chyba uzależniona! kurde tż dzwonij tak mi humor od rama poprawił we masakra
murze isc kawę wypic i do lekarza babci taaletki wypisac nie chce mi się ale co zrobić ....wczoraj usnelam jak dziecko
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj się kładłam tak wymęczona spać, że zapomniałam zmienić koszulkę do spania
![]() Ale miałam okropnie ciężki dzień w pracy, psychicznie byłam wymęczona, bo pracowałam nad baaaardzo trudnym tekstem. Dzisiaj muszę sobie nieco luzu zrobić ![]() Aaaa wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat tych kompletów pościeli (14-częściowych itp.) co na all sprzedają i mówi, że połowy tych rzeczy i tak się nie używa i się nie opłaca tego kupować. To tak przekazuje info jak coś. I jeszcze się dowiedziałam, żeby do łóżeczka nie kupować materaca z samej pianki, podobno nie są polecane bo są za miękkie
|
#4559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak a propos materaca - przypomniało mi się coś. Dostałam od koleżanki taki pliczek z informacjami nt. wyprawki - tego co nie zbędne (zeby nie przesadzać z ilością ciuszków itp). Wrzucę do klubiku jak będę w domu - może Wam się przydadzą takie informacje ja np nie wiedziałam, że przyda się coś takiego jak ASPIRATOR - nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to są pliki dotyczące wyprawki, kosztów, wózków i jakieś przydatne info, część jest już na 1 stronie wątku).No i chyba dostanę od koleżanki laktator (znaczy pożyczy mi go, do zwortu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

no i kolejny chłopczyk

Ja się najbardziej boję, że któregoś dnia(do 12t.c.) obudzę się rano bez ciążowych dolegliwości