|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Chyba nie, bo w dzien normalny jest... chociaz moja mam twierdzi,ze mniej gada niz wczensiej
sama nie wiem. Ja tam wielkiej roznicy nie widze- moze ze zmeczenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyli co- na rekach bujanie? ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
dziś robimy |
|||
|
|
|
#272 | ||||||
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
O matko, wyście oszalaly
tyle postów! To nie do nadrobienia. od razu przyznaję, że nadrobiłam pobieżnie, by cokolwiek być w temacie.Cytat:
Cytat:
do sprzątania szczególnie. Poza kolorem, prawie wszystko się zgadza Cudny Włosy Twojego Stefka i pzoostałych dzieciątek wymiatają Aż Wam zazdroszczę i włoskow i łysych placków. Cytat:
Cytat:
.Szymuś budzi się pewnie z przyzwyczajenia, tak w którejś książce mundrej czytałam, ale to z czasem minie. Cytat:
AArchi współczuiję bardzo bardzo. Aa2 - u nas lekarz też odciąga siuraczka podczas wizyt, mi nie kazał tego robić (tzn nic nie mówi, że mam tak odciągać) a w szpitalu wręcz zakazali tego robić, więc już nie wiem. Lulla padłam z Twoich postów, looserka i dieselka kochana Co ja tu jeszcze miałam napisać... Wizażowe ciocie, wasze dobre słowa i kciuki pomogły. Franek wczoraj zaczął jeść, a dzisiaj rano to z krzykiem rzucił się na cyca, myślałam, że padnę. Mleka oczywiście mniej, więc się nie najada, ale często się przystawiamy, więc mam nadzieję, że laktacja powróci do swojego poziomu. Dzisiaj mamy kontrolę u lekarza. Frankowy wirus był tak paskudny, że nawet zaraził babcię, która nam 2 dni pomagała! Wyobrażacie sobie?? Najpierw ja, potem mąż, teraz babcia. Dobrze, że druga jeszcze w odwodzie. ![]() I dziecko jedzace i zdrowsze to zdrowsza mama. Wczoraj kułam do 23, dzisiaj wstałam o 6 rano śpiewająca, mimo że w nocy Franek dał popalić wstawaniem częstym. ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Z tym mm to jestem jednak za miękka, bo będę padać, a z cycem się nie poddam, więc innym mówię próbuj,a sama nie mam ochoty. Moich rad nie bierz więc pod uwagę Może spróbuj z kleikiem jak Natka?
|
|
|
#273 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Cytat:
A tabletki może nie będa potrzebne A tak...właśnie o tym miałam pisać, że nei pytałam bo się tak przejęłam, że zapomniałam...no i wizyta trawała chyba minutę ![]() Ja jestem za. Bardzo chętnie się spotkam. A może do Soni byśmy pojechały? Sonia? Co Ty na to? Bo my zmotoryzowane to nam łatwiej Się wprosiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co jakiś czas próbuj kleik...a może przemycja jej po troszku do mleka...najpier jedną łyżke potem dwie itd.? Może smak i konsystencja nie taka i ona się denerwuje że tak dlugo musi działać żeby sie najeść?
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Ancia
Daniczko ![]() U nas w domu niestety choroba, córencje zakatarzone i chyba Leone łapie katar bo mu rzęzi w nosie. Ratuję go jak mogę. Proszę o kciuki, bo moja bratanica zaczęła rodzić .Przepraszam ze tak o sobie i bez nadrabiania, ale troche przesadziłyście wczoraj z produkcją . Młody nie śpi, meczy się obok mnie w wózku, gryzie pieluchę i mowy nie ma o spaniu.Archi .---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Podczytałam troszkę, moje dziecię też ostatnio mniej gada, za to wczoraj 2 razy przekręcił sie z boku na brzuch . No i śmieje sie całą gębusią do wszystkich.
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
U nas nocki już naprawdę coraz to ładniejsze - pierwsza pobudka o 5.30 Kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia trzymamy. My się jutro szczepimy i też prosimy o kciuki ![]() I strasznie Wam zazdroszczę że możecie podawać dzieciaczkom jabłuszka, marcheweczki, kleiki My niestety nie możemy a tyle pyszności mojej kruszynce nakupiłam ![]() Wysypało któreś maleństwo po jabłuszku albo marchewce??? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
A te bezzębne uśmiechy wymiatają prawda??? Mi to aż oczy w łzach stają jak widzę jak to moje maleństwo uśmiecha się do mnie I kciuki za bratanicę trzymamy
|
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby Cię to nie spotkało
![]() Wstyd się przyznać ale nawet krzyża w domu nie mamy zawsze zapominam kupic.... ![]() A na półce Christopher Hitchens "bóg nie jest wielki" i A.M. Greeley "grzechy kardynalne" Dobrze, że tego nie zauważył. Dziewczyny z Lublina...ladne macie cudo "Penis zwodzony"
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=archinta;31546518]
o kurde ![]() Czyli co- na rekach bujanie?[COLOR="Silver"] W sumie to nawet gorzej bo bujanie też nie działa, muszę karmić bo inaczej nie uśnie [QUOTE] Cytat:
Muszę kupić nowy smoczek.Cytat:
Dla wszystkich zainteresowawszy tematem atopowego zapalenia skóry: http://www.atopowe-zapalenie.pl/atop...Ireny_Grzesiak
|
|
#278 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie smieje, bo ja kupiłam mojej takie białe legginsy z zary w ciucholandzie i tez jakies krótkie są - i tak z mamą doszłysmy ze to są jednak rybaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to super Cytat:
i fajną masz ginkeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj sie jakos... ja bym jednak na twoim miejscu spróbowała z mm na wieczór - zobaczyłabys czy jest jakas zmiana i wtedy zdecydowałaCytat:
|
||||||||
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co!Choć ostatnio chyba cofnęła się z rozwojem nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem ![]() 2. Będe ciocią eeee no to u Was Kamcia jest prawdziwą damą Cytat:
|
||
|
|
|
#280 |
|
KWC
|
Ancia - łał, jeszcze się w nocy uczyłaś? No, no, dzielna babeczka z Ciebie.
Archi - zobaczysz, za kilka dni Piotrusiowi przejdzie i wreszcie się wyśpisz. Pewnie skok... caltea - wielkie kciuki za łatwy poród bratanicy! Pokażesz nam zdjęcia jak się małe urodzi? martunia_199 - nie zauważyłam niczego nowego na skórze Eryka, ani po jabłku ani po marchewce. Za to po marchewie strzelił 3 koopy , a zazwyczaj robi raz. |
|
|
|
#281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem za, dzień odpoczynku od nauki na pewno mi się przyda ![]() Cytat:
![]() za wizyte!Cytat:
![]() kurcze skąd te paskudztwa się biora na tych piersiach, masakra. Oby szybko leki sobie z tym poradziły ![]() ![]() |
||||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry kochane
za to mnie dzisiaj tak bola jajniki ze sama nie wiem o co cho?nie moge sie wyprostowac normalnie, kurcze dobrze ze mam dzisiaj wiczorem wizyte u gin![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#283 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i Mamusia z lepszym humoremCytat:
obys szybko się uporała i laktacja nie zanikła![]() Zdrówka dla córeczek i za bratanicę[QUOTE=agnieszka 0605;31547190] Choć ostatnio chyba cofnęła się z rozwojem nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem ![]() /QUOTE] :przytu: Cytat:
i z tymi jajnikami to też nie dobrze, dobrze ze masz wizytę to może Ci coś przepisze to do wieczorka pewnie miłego dzionka
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja tylko na chwilkę bo musimy sie zbierac do szpitala na pobranie krwii a ponad 1,5 godziny zajelo mi zlapanie siuskow (pierwsze "uciekły"
)...jestem az spocona a jak mlody bedzie zdrowy to bedzie cud jakis tak go "przegonilam" na golasa Malgos i kochane dziewczynki z Zabrza ZAPRASZAM!!! Bardzo mi bedzie milo Was ugoscić Jak wroce to ponadrabiam. I sie umowimy
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlaczego wy mieszkacie tam a nie tu
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sonia za pobranie krwi i wynikimy sie niebawem karmimy i na szczepienie ruszamy...ale mam stresa Edytowane przez danika Czas edycji: 2012-01-11 o 11:57 |
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to nie mam się z kim umówić z dzieciaczkiem. Niby duzo dzieciaczków w rodzinie ale Igorek jeszcze taki malusi i ledwo co po szpitalu a z Olą to mało gdzie wychodzą
|
||
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, Danika ja napisze petycje o zamkniecie osrodka zdrowia u nas a Ty mi podpiszesz co? i pare innych dziewczyn, bedzie wieksza sila przebicia
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie!!!
![]() Nareszcie dotarłam na odchowalnię! ![]() Przyjmiecie mnie ponownie do naszego może raczej bardziej już waszego grona? ![]() Poczytam chociaz kilka stronek wstecz zeby wiedzieć co u was ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- i juz po spaniu
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() ja sie szybko witam , dopijam kawusie i musze malego w ciuchy wrzucic i na krótki spacer pójdziemy a jak tatus po 14 przyjedzie to jedziemy z nim do lekarza bo sie zorientowalismy ze tatusiowi sie prawko konczy-miał na 5 lat no i umówił sie do lekarza a jak usłyszałam nazwisko lekarki to jade z nim bo to mpoja dawna klientka z która sie bardzo lubiłysmy a od 2 lat nie mamy kontaktu , wiec sobie odnowie teraz jak mam dziecko i w ogóle to warto znajomosc odnowic , no a poza tym zawsze jak sie cos działo to mogłam po porade zadzwonic![]() kochane jeszcze raz kciuki za wszystkie szczepienia Małgosia ze Stefkiem juz pewnie sa po mam nadzieje ze wszystko ok ![]() kochane co do spotkania to ja chetnie w sumie bardziej miałam na mysli zaproszenie do siebie bo maz teraz ma autko ale spoko jakos damy rade co nioe![]() miałam cos jeszcze poodpisywa jak nei zdaze teraz to bede później buziale ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- aaa Caroline witaj i jasne ze wbijaj, pisz co u was
|
|
|
|
#292 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry!
Szalejecie z tymi postami, mozna jakas powiesc napisac Gabrys spi juz 40min wiec korzystam, jak wstanie pojdziemy na spacerek, słoneczko świeci. Wczoraj zjedlismy kawałek jabłuszka, jak narazie wszystko ok.Ostatnie dwie noce Gabrys budzil sie dopiero o 4 na jedzonko, mam nadzieje ze tak zostanie. Musimy tez wybrac sie na bioderka w styczniu lub lutym. mamy normalnie dzałajacy net, mam nadzije ze juz tak zostanie, bo moge normalnie czytac wizaz i nie czekac godzinamy az sie cos wczyta i zdjecia ogladac danika za szczepienie i dobrze ze temperatura spadła.Cytat:
za przekret.Cytat:
o kurcze !!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
za szczepienieCytat:
|
|||||||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaa jeszcze 2 gadziny do godziny zero, ale mam stresa i nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
|
|
#294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy mi sie to nie udało niestety, na szczęście badanie krwi było ok i nie trzeba było już łapać też nosiłam małą na golasa po pokoju i prosiłam żeby sikała, miała wtedy 4-5 tygodni, na szczęście sie nie rozchorowała ![]() Cytat:
ja też miałam mieć dziś szczepienie ale pipy w przychodni nie wpisały sobie do kapownika i mam nowy termin wysnaczony.My lecimy na wizytę do okulisty bo mała bardzo zezuje a przy jedzeniu strasznie trze oczka, do tego kaszle i kicha ciągle, zastanawiam sie czy nie jest alergikiem ![]() Indygo pisałaś o koleżance która karmiła z pomocą lakt. do 7 miesiaca, zazdroszczę. Moja mała dziś kończy 3 miesiące a mi drastycznie maleje ilość pokarmu niby nic się nie zmieniło, ciągle sciągam tyle samo razy, ciągle metodą 7-5-3 a jednak nagle z dnia na dzień ilość spadła o jakieś 100ml ;( Chwilkę mnie nie było a tu już nowy wątek i tyle stron napisane jak wy to robicie?? My jemy ponad godzinę, odbijmy się, potem ja sciągam pokarm i znów zmiana pieluszki i jemy. Ciągle na nic nie mam czasu, jakaś chyba nie zorganizowana jestem :/Acelinka czytałam że spodziewasz się blizniaków taka fajna myśl mnie naszła żeby przycelować bo w tym roku będzie fajna data 12.12.12 skoro już zaliczyłam 11.10.11 to może by się udało szkoda że szanse na niepokalane poczęcie sa raczej małe ![]() No i susełek się obudził uciekam
|
|
#295 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
wszem o wobec ogłaszam, że nie załapię sie na wątek wrzesień- październik w tym roku małpa przyszła w nocy akurat jak się mąż chciał dostawić ![]() a moja koleżanka urodziła wczoraj cudną kluseczkę- synka 3720 i 53cm Martuś- bo zjadło mi cytat Twój- cieszę sie, że piersiątko już prawie dobrze Cytat:
próbowałaś z tym mm? Cytat:
ale za co- za te miesiące? bo wiesz, ja z matmy to ogólnie prymus byłam i maturę na 5zdałam i na agh studiowałam i czasem korków udzielałam ![]() Cytat:
choć przyznam,że sprzątać lubię a jak już bym miała taką wymarzoną swoją wielką kuchnię to i sprzątać bym mi się pewnie chciało ![]() cieszę się, że Franiowi się poprawia i trzymam kciuki za produkcję niech wraca do normy Franciszkowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo spróbujcie gruszek, które teraz pediatrzy polecają jako mniej uczulające no ciekawie tam mają Cytat:
![]() Cytat:
2.o kurde ale miałyście nockę 3.o tym samym pomyślałam Cytat:
a z jajnikami też nie fajnie, dobrze, że idziesz do gina, trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było p.s. a może to owu?? mnie tak czasem bolały jajniki właśnie Cytat:
nie czytaj tylko napisz coś o Was, jak tam Kamilek się miewa? Pewnie kawał chłopaka już z niego
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( bo wtedy ma taki lekki sen)Cytat:
I tęsknimy! I czekamy na zdjęcia małego!!! ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- A swoją drogą to u nas jest coś mega przestawione. Ponieważ spaliśmy do 12. Niby odsypiam, ale chyba wolałabym to jakoś wypośrodkować
|
||
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
MELDUJE SIĘ
![]() Ale ze mnie ciemnota nadrabiałam w czytaniu stary wątek i zastanawiałam się dlaczego tak mało stron jest popisanych a tu ci masz nowy wątek!Poczytałam ale nie poodpisuje-dopiero wieczorem, bo Marcel własnie się wybudził.. jak mamy karmiące mm dodajecie kaszki ryżowej? jak ilościowo?Czy robicie papke taką do karmienia łyżeczką??
|
#298 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzisz, dobre znajomości zawsze warto mieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte ![]() jasne ![]() Cytat:
gratulacje dla koleżanki ![]() Cytat:
![]() ja robie kaszke tak jak pisze na opakowaniu i wychodzi taka do karmienia butelką, nie gęsta
|
||||||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
mooonik jestem rozżalona
jak mogłaś nam to zrobić, no wiesz!! Fajnie byłoby być znów ciocią No ale może jeszcze nadzieja w Acelince Ciekawe, która z nas będzie mieć następną fasoleczkęCotka jeśli macie stały rytm i Filipek usypia (mówiłam Ci, że on jest cuuuudnnny? Caroline Co u Was? Jak Kamilek? Pokaż przystojniaka ciotkom
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
widze, ze zrobiło si e zamieszanie ze smoczkami aventu, ale Spray to ladnie wytłumaczyła ostatnio na 150ml daje 3 takie miarki od mleka(daje bobovite z jabłkiem po 4 miesi acu, jest bez glutenu) Danika w zenicie otwarli to słynne pepco o którym dziewczyny tyle pisały
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

może skok się zaczął..?
sama nie wiem. Ja tam wielkiej roznicy nie widze- moze ze zmeczenia 

i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
.
A tabletki może nie będa potrzebne

nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem 

)...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)