Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 09:51   #391
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Bry!
od kilku dni mała się budzi a właściwie przebudza w nocy o 4.30- dokładnie co noc o tej samej i zaczyna kwękać i musi dostać smoka i zasypia od razu. nie wiem co to się jej porobiło, bo ona za smokiem to średnio przepadała zwykle

Cotka jak tam nocka?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mogę jedynie zrobić prt sc i wkleić w Paint-cie i wtedy moge wam pokazac to np może byc okładka -ale jeszcze mysle
i przykładowa strona
spoko, fajne to ja mam tylko ściągnięte karty z miesiącami, a może pokombinuję ze zdjęciami tak dla nas bym zrobiła

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dokładnie tego samego się obawiam, gdzie ciąża jak tu 8 kg szczęścia w domu i będzie coraz więcej, nie chodzące, trzeba nosic, a jakbym niedaj Boziu musiała leżeć albo cuś no to w ogóle potem zapewne nowy wózek kupić dla dwójki dzieciaczków, no masakra totalna
a za rok to inna sprawa
o dokładnie- nikt nie powiedział, że kolejna ciąża też będzie tak łagodnie przebiegać jak ta, różnie może być, dlatego bym chciała, żeby mała już chodziła choć

Cytat:
o, też dostałaś tą gazetke? Bo ja wczoraj znalazłam w skrzynce, bez żadnej koperty, tylko na okładce był mój adres zapisany.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
ja też ją znalazłam w skrzynce wczoraj i też tylko na okładce był mój adres chyba nam ją spóźniony święty mikołaj podrzucił chcemy ich więcej
a ja nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
co to za stud
geologia

Martusia niech ten remont szybko robią! nie tak ja moi z dołu - od Wielkanocy do Bożego Narodzenia

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:54   #392
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
ja też ją znalazłam w skrzynce wczoraj i też tylko na okładce był mój adres chyba nam ją spóźniony święty mikołaj podrzucił chcemy ich więcej
wydaje mi sie że to przysyłają z tego co tma wypisywałyśmy w szpitalu i że będziemy je dostawać przez rok co miesiąc przynajmniej bratówka tak dostawała, a jej małż się wkurzał że kasy nie ma a ta jakieś prenumeraty zamawia
Cytat:
Ja nei mam aż tak daleko do Ciebie- chyba pojadę i wpadne do tej przych
tak zrób
a jak już będziesz podróżować to zapraszam do siebie na kawke
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Ja nie ogarniam mojego dziecka.... wczoraj wreszcie dostala kleik na noc i co....?? obudzila sie o 1 i 4 na jedzenie....
kiedy ja sie wyspie ??
Kiedyś się wyśpisz Kiedyś wszystkie się wyśpimy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:57   #393
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie ogarniam mojego dziecka.... wczoraj wreszcie dostala kleik na noc i co....?? obudzila sie o 1 i 4 na jedzenie....
kiedy ja sie wyspie ??
to ty się ciesz! Jak mi się budził o 1 i o 4 a potem o 6 i o 8 to byłam mega wyspana.
Wczoraj się śmiałam z Anci konga a sama miałam w nocy Armagedon
jakby się STasiek cofnął do początku, nie dość że usnąc nie chciał, wkońcu jakoś przy cycku , to budził się na poczatku co godzine a potem co póltorej, a na sam koniec obudził się o 6 i już nie było mowy o spaniu ehh

jeszcze toczę z nim walke o jedzenie, nie chce mi jeść, je może coo godziny z cycka i to jak go zmusze suszarką wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..

a buzie ma cały czas pełną, jak nie swoich rączek to smokiem albo zabawką.

ktoś mi podmienił dziecko o co kaman

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:00   #394
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Pepti podaję właściwie już od października - tyle że wtedy to tylko było dokarmianie raz dziennie a od polowy grudnia tylko pepti. Je ładnie - 6 razy dziennie po 150ml więc raczej apetyt ma

Bo wlasnie zauwazylam u mojej ze od czasu kiedy jej podaje pepti to mniej mi wypija na dobe....

Cytat:
hmmm- to ja chyba zamienie mu dzień z nocą
Ale sprawdziło sie to w sesnie ,ze co? Udało Ci sie jakos przestawic te karmienie?

Mala o wiele mniej jadla a w nocy potrafila sie budzic 4 razy na mleko.... i to jak bylismy w PL...wiesz ...w tym czasie zaczela lapac zabawki a co za tym idzie...wlosy, szarapala za bluzki, i nawet za obrus....wiec jakos jej sie nie spieszylo do jedzenia..... ( np teraz lezy kolo mnie i ciagnie za bluzke )
jak wrocilismy to teraz sie budzi dwa razy ale marzy mi sie jak sie budzila tylko raz

Natka super ze skok sie skonczyl

Caroline i Bordana witajcie mamuski....
Stary 2012-01-12, 10:00   #395
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a my 19

Aguś w sobotę chciałam kupić coś jej na włoski właśnie, ale wszystko to za duże jeszcze może i tych włosków ma dużo ale to takie cienizny jeszcze ale się nie mogę już doczekać hihi
polecam takie malutkie klamerki
http://allegro.pl/duze-klamerki-spin...026727166.html, kupilam w tesco i ładnie trzymają

Cytat:
noom to jedna firma tak jak Nan i Gerber - Nan ten droższy
o tym nie wiedziałam, ale skład chyba inny bo dla Kai jest ok, A po nanie miała problem z kupką

wczoraj byłyśmy na szczepieniu, nastepne w 13 miesiącu mała waży 6200 i ma całę 65cm

aha Wasze dzieci tez wydają takie smieszne dźwięki? Bylyśmy wczoraj na zakupach w galerri i ludzie mieli ubaw bo moje dzięcię tak śmiesznie miauczało i to wcale nie cicho

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:02   #396
aa2
Zakorzenienie

heja
poranek upłynoł nam pt tytułem piosenki z dzieciństwa tak wiec w repertuarze puszek okruszek, zuzia, a ja wole moja mame itd szkoda że dziec nie chciał współpracowac i zasnął ciekawe ile pośpi

Acelinko no to spotkanie przyszły tydzień moze co? a przyjedziesz do nas do zabrza? ja proponowałam u siebie ale Sonia tez mówiła zeby do niej trzeba cos ustalic i juz ja najwyżej sie z którąś zabiore jakby co albo ewentualnie Sonie któras zabierze i przywiezie do mnie) jeśli chodzi o miejsce to damy rade w pokoju jest wielkie łożko jak tam położymy dzieciaki to bedzie niezły widok hehe

co do kalendarza to Archi ja tam bym sie pisała ale jakbym miała swój program hehe a ten jest od sprzedawcy i ja tam tylko moge cos stworzyc zapisac i wysłac do nich zeby drukneli itd)

dopije kawusie i ide głowę umyć póki malec nyna trzeba jakos wyglądac no nie)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:02   #397
gerda
Zadomowienie

[QUOTE=MoniaZ82;31567707
Mala o wiele mniej jadla a w nocy potrafila sie budzic 4 razy na mleko.... i to jak bylismy w PL...wiesz ...w tym czasie zaczela lapac zabawki a co za tym idzie...wlosy, szarapala za bluzki, i nawet za obrus....wiec jakos jej sie nie spieszylo do jedzenia..... ( np teraz lezy kolo mnie i ciagnie za bluzke )
jak wrocilismy to teraz sie budzi dwa razy ale marzy mi sie jak sie budzila tylko raz [/QUOTE]

moja tez od jakiś 3 tyg sie popsula i budzi się w nocy co 4h na jedzenie, a jak była mlodsza to dużo ładniej spała aha ja przez pare dni dawałam Kai bebilon pepti i mniej go jadła...

Stary 2012-01-12, 10:04   #398
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
polecam takie malutkie klamerki
http://allegro.pl/duze-klamerki-spin...026727166.html, kupilam w tesco i ładnie trzymają

o tym nie wiedziałam, ale skład chyba inny bo dla Kai jest ok, A po nanie miała problem z kupką

wczoraj byłyśmy na szczepieniu, nastepne w 13 miesiącu mała waży 6200 i ma całę 65cm

aha Wasze dzieci tez wydają takie smieszne dźwięki? Bylyśmy wczoraj na zakupach w galerri i ludzie mieli ubaw bo moje dzięcię tak śmiesznie miauczało i to wcale nie cicho
oo i one takie malutkie, malutkie? super dzięki
naszej i jedno i drugie odpowiada na szczęście(tfu,tfu..)

śmieszne dźwięki- kochana moja to ma całą gamę śmiesznych- od miauczenia przez skrzeczenie do popiskiwania i chichrania tak, że słychać jakby miała płakać

aaa jak tam ząbki?- Staś, Natalka, Szymek?? dzieje się coś

Julitka

Stary 2012-01-12, 10:05   #399
MoniaZ82
Wtajemniczenie

MalgosM8 ale ze jak prowadzisz walke o jedzenie?? Jak go zmuszasz?? Jak bylam u lekarki to mi powiedziala ze jak nie chce to nie dawac, krzywdy sobie nie zrobi.... Nie wiem jak u Ciebie ale u nas jest tak ze jak malej chce sie spac a jest pora karmienia to nie ma bata zeby jadla.....musi isc najpierw spac....

Gerda za ladna wage i szczepienie....

A jakie dajecie kleiki?? Tzn zwykle czy smakowe???
Stary 2012-01-12, 10:08   #400
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
heja
poranek upłynoł nam pt tytułem piosenki z dzieciństwa tak wiec w repertuarze puszek okruszek, zuzia, a ja wole moja mame itd szkoda że dziec nie chciał współpracowac i zasnął ciekawe ile pośpi

Acelinko no to spotkanie przyszły tydzień moze co? a przyjedziesz do nas do zabrza? ja proponowałam u siebie ale Sonia tez mówiła zeby do niej trzeba cos ustalic i juz ja najwyżej sie z którąś zabiore jakby co albo ewentualnie Sonie któras zabierze i przywiezie do mnie) jeśli chodzi o miejsce to damy rade w pokoju jest wielkie łożko jak tam położymy dzieciaki to bedzie niezły widok hehe
faaajne pioseneczki, chyba też zaraz jakieś zapodam! teraz to nie musze głośników podłączac do lapka, bo działają nie tak jak w starym lapku

mi w przyszłym tygodniu pasuje każdy dzień ja pewie bym jechała razem z natką bo sama na pewno nie trafie w Twoje rejony a Sonia gdzie mieszka?

moje dziecie to taka mala świnka peppa, leży na macie - berka, pierdzi i jeszcze się z tego cieszy
Stary 2012-01-12, 10:08   #401
MalgosiaM8
Zakorzenienie

śmieszne dzwięki to mam cały czas, dziś rano jak się obudził to coś gadał typu "gaś", guś, deś no i oczywiście pisk, ja nie wiem że jego gardełko od tego nie boli

co do ząbków, to widać siedzi sobie biały kieł, dziąsło miękkie i zaczerwienione w tym miejscu ale nic się nie wykluwa przynajmniej u mnie

25.08.2011

Stary 2012-01-12, 10:10   #402
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas stanęło w miejscu, już nawet pomyślałam że to chyba jednak nie ząbek ale mama mi powiedziała że to długo wychodzi, więc już sama niewiem.
Mi tam do ząbków nie śpieszno
Stary 2012-01-12, 10:11   #403
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
MalgosM8 ale ze jak prowadzisz walke o jedzenie?? Jak go zmuszasz?? Jak bylam u lekarki to mi powiedziala ze jak nie chce to nie dawac, krzywdy sobie nie zrobi.... Nie wiem jak u Ciebie ale u nas jest tak ze jak malej chce sie spac a jest pora karmienia to nie ma bata zeby jadla.....musi isc najpierw spac....
to jest tak że mały widać że chce jeść, bo wrzesczy ale tak jak by go bolało jak je, albo jedzenie to ostatecznośc bo wszsytko wokół go rozprasza nawet mój głos i puszcza cycka sory jak jadł co dwie godziny i rzucał się na cycka a teraz nawet co 3 nie chce to coś nie halo, nie ma też wogóle apetytu, wydaje mi się że go to dziąsło boli

25.08.2011

Stary 2012-01-12, 10:12   #404
MoniaZ82
Wtajemniczenie

moja tez wydaje dziwne , smieszne dzwieki.... rano zaczela od "gr" i jej sie spodobalo....
a w pon na szczepieniu jak czekalysmy to bylo "lolelelo" ludzie mieli ubaw
Stary 2012-01-12, 10:13   #405
gerda
Zadomowienie

Cytat:
oo i one takie malutkie, malutkie? super dzięki

sa pakowane a takie malutkie półokragłe opakowanie i fajnie trzymają włoski

naszej i jedno i drugie odpowiada na szczęście(tfu,tfu..)

śmieszne dźwięki- kochana moja to ma całą gamę śmiesznych- od miauczenia przez skrzeczenie do popiskiwania i chichrania tak, że słychać jakby miała płakać

dokładnie takie

wczoraj się dowiedzialam, że u Kai tez się zaczyna tylko ja tam nic nie widze

Stary 2012-01-12, 10:15   #406
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to jest tak że mały widać że chce jeść, bo wrzesczy ale tak jak by go bolało jak je, albo jedzenie to ostatecznośc bo wszsytko wokół go rozprasza nawet mój głos i puszcza cycka sory jak jadł co dwie godziny i rzucał się na cycka a teraz nawet co 3 nie chce to coś nie halo, nie ma też wogóle apetytu, wydaje mi się że go to dziąsło boli
Pewnie to własnie dziąsełko.

Natlka jak lezy na brzuszku to normalnie się obraca wokół własnej osi, czasami nawet o 360 stopni zastanawiam się czy ona to robie przez przypadek czy całkiem celowo

aaaa, Asik, co do dużego łóżka to dla Natlki gimnastyczki jednak rezerwuje podłoge

Ale dziś u mnie piękne słonko świeci! a wyrodna matka dziś spacerku nie planuje, przyjdzie babcia po pracy to weźnie wnusie na spacerek
Stary 2012-01-12, 10:17   #407
anciaahk
kosmitka

Cytat:
jak silne to może do lekarza?
to się nazywa pamięć fotograficzna - nie muszę się wczytywać dokładnie, a i tak zapamiętuję- przydatne było na studiach jak się czułam o kamykach tak więc strzeżcie się i uważajcie co piszecie
Aż strach się bać.
Gina mam we wtorek.
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Ancia: ja z kolei miesiączkę miałam w połowie listopada, która trwała prawie 10 dni! od tamtej pory cisza...
już kilka razy myślałam że się rozkręci bo zaczylam troszkę plamić ale nic z tego nie wyszło...
jestem wściekła na to wszystko bo nie mogę zacząc brać Asubteli (gin mi zmienił tabl bo tamtych wcześniejszych już nie mogłam brać, skoro nie karmię) a Asubtelę mam zacząć brać od 1 dnia miesiączki... i tak czekam, i czekam...
Do gina mam przyjśc teraz jakoś w wakacje
no chyba że @ się nie pojawi to w lutym i wywołamy...
ale 1.02 idę do mojej endokrynolog i już ona mi to badziewie wywoła...
ehh..
to się wyżaliłam...
Ja mam do gina do 3-4 @, więc idę teraz po 3, skoro są plamienia. A skoro nie ma @, to masz iść wcześniej?
Leoś super chłopak jest!
Cytat:
ciesze się że jest lepiej
a jak Twoje cycorki?
Dziękuję, że pytasz. Lepiej, nie bolą, ale mleka też tam nie ma jakoś specjalnie dużo.
Cytat:
Nocka bez szału ale lepiej- gl. dlatego ,ze Babcia wziela Piotrka i do 2 w nocy siedziala nad nim bo oczywiscie sie wybudzal przez pierdziochy. Dobrze chociaz ze tym razem wyciszal go smok i przytulenie ,a nie tylko piers.
Potem maly zjadl piers i standardowo kimnął na 1godz i 50 min (serio zegarki można regulować!). Od 5 rano nie spie bo walił nogami, prezyl sie- taki nasz standard. Chyba znow kopsnę się do pediatry po syropek rozkurczowy
O matko, Archi wspólczuję. Może faktycznie to jakieś brzuszkowe problemy są w nocy .
Cytat:
O i ja też dostałam, zastanawiałam się skąd .
Cytat:
to ty się ciesz! Jak mi się budził o 1 i o 4 a potem o 6 i o 8 to byłam mega wyspana.
Wczoraj się śmiałam z Anci konga a sama miałam w nocy Armagedon
jakby się STasiek cofnął do początku, nie dość że usnąc nie chciał, wkońcu jakoś przy cycku , to budził się na poczatku co godzine a potem co póltorej, a na sam koniec obudził się o 6 i już nie było mowy o spaniu ehh

jeszcze toczę z nim walke o jedzenie, nie chce mi jeść, je może coo godziny z cycka i to jak go zmusze suszarką wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..

a buzie ma cały czas pełną, jak nie swoich rączek to smokiem albo zabawką.

ktoś mi podmienił dziecko o co kaman
Ojej też Ci współczuję. Mój to teraz rzuca się na cyca jak wygłodniały potwór. Nocki z pobudkami co 1h, ale pewnie dlatego, że się nie najada. Muszę się przemęczyć, aż się laktacja z powrotem przywróci.
Bo wróci prawda?

Cotka jak tam nocka?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:17   #408
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
faaajne pioseneczki, chyba też zaraz jakieś zapodam! teraz to nie musze głośników podłączac do lapka, bo działają nie tak jak w starym lapku

mi w przyszłym tygodniu pasuje każdy dzień ja pewie bym jechała razem z natką bo sama na pewno nie trafie w Twoje rejony a Sonia gdzie mieszka?

moje dziecie to taka mala świnka peppa, leży na macie - berka, pierdzi i jeszcze się z tego cieszy
Sonia tez w zabrzu jest nas 3 stad
a teraz trasa z Rybnika do nas to normalnie szybka jak nie wiem i prosta wskakujecie na autostrade i praktycznie wyjeżdżacie koło mnie
Stary 2012-01-12, 10:17   #409
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

a moze zabkuje Gosiu...przy zabkowaniu maluchy nie maja apetytu , jak myslisz ??
Stary 2012-01-12, 10:18   #410
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jeśli w połowie cyklu dostaje się krwawienia to chyba nic dobrego?
A bierzesz piguły?
U mnie cały poprzedni cykl się paprało. Krwawiłam właściwie bez przerwy, ale to od tabletek anty. Źle dobrane, odstawiłam i znowu jedziemy na gumkach, bo do gina mi wciąż nie po drodze.

Cytat:
jak zobaczyłam to zdjecie to miałam ochote pocałowac aparat taki jest do zacałowania
Faktycznie. Zacałować to mało powiedziane. Rozkoszniaczek

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
wklejam jeszcze aktualne zdjęcie Leośka
Cześć BordAna
Leon słodki.

Cytat:
Nocka bez szału ale lepiej- gl. dlatego ,ze Babcia wziela Piotrka i do 2 w nocy siedziala nad nim bo oczywiscie sie wybudzal przez pierdziochy. Dobrze chociaz ze tym razem wyciszal go smok i przytulenie ,a nie tylko piers.
Potem maly zjadl piers i standardowo kimnął na 1godz i 50 min (serio zegarki można regulować!). Od 5 rano nie spie bo walił nogami, prezyl sie- taki nasz standard. Chyba znow kopsnę się do pediatry po syropek rozkurczowy

Jeju. ale dostajecie wycisk

Cytat:

co do ząbków, to widać siedzi sobie biały kieł, dziąsło miękkie i zaczerwienione w tym miejscu ale nic się nie wykluwa przynajmniej u mnie
U mojego Rysia to samo. Idzie lewa dolna jedynka, ale powoli, a młody sobie zeżera całą łapę tak go to swędzi. Smoczki od butelek żuje, a nie ssie. Masakra. Pediatra radziła karmic łyżeczką, ale synek się wtedy strasznie dławi.

Czy któraś wie czym sprać marchewkę?? Uwalony mamy najładniejszy śliniak, po praniu w loveli nawet nie drgnęło więc wrzuciłam do różowego vanisha i też nic. Nie wiedziałam, że marchewa jest taka straszna do wywabiania

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:20
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:19   #411
aa2
Zakorzenienie

Acelinka chciałam byc gościna z tym łozkiem hehe , ja swojego jak nie śpi tez wole na podłodze) mam kupe miejsa, a jakby było mało to stół mozna przestawic jakby co hehe
no ale poczekamy na odzew dziewczyn Małgosi i Soni i wspólnie cos poustalamy a jeszcze Tusia jakby miała chec
Stary 2012-01-12, 10:21   #412
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Spray u mnie moglo mydlo i goraca woda....po marchewce ani sladu
Stary 2012-01-12, 10:23   #413
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej też Ci współczuję. Mój to teraz rzuca się na cyca jak wygłodniały potwór. Nocki z pobudkami co 1h, ale pewnie dlatego, że się nie najada. Muszę się przemęczyć, aż się laktacja z powrotem przywróci.
Bo wróci prawda?

Cotka jak tam nocka?
napewno wróci Franek je często to i cycki zaczną więcej mleka produkować
Cotka jeszcze śpi
Cytat:
a moze zabkuje Gosiu...przy zabkowaniu maluchy nie maja apetytu , jak myslisz ??
mama mi mówi że napewno to ząbek i przez to nie ma apetytu

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Czy któraś wie czym sprać marchewkę?? Uwalony mamy najładniejszy śliniak, po praniu w loveli nawet nie drgnęło więc wrzuciłam do różowego vanisha i też nic. Nie wiedziałam, że marchewa jest taka straszna do wywabiania
co ty gadasz to marchewka taki cwaniak że się sprać nie chce

mi ostatnio płyn do zmiękczania się nie wyprał/ wypłukał i nie chce się odeprać z mojej najlepszej spódnicy już i wanishem próbałam

25.08.2011

Stary 2012-01-12, 10:30   #414
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
śmieszne dzwięki to mam cały czas, dziś rano jak się obudził to coś gadał typu "gaś", guś, deś no i oczywiście pisk, ja nie wiem że jego gardełko od tego nie boli

Cytat:
u nas stanęło w miejscu, już nawet pomyślałam że to chyba jednak nie ząbek ale mama mi powiedziała że to długo wychodzi, więc już sama niewiem.
Mi tam do ząbków nie śpieszno
byłam ciekawa właśnie czy się coś rozwija hihi domyślam, że nie spieszno

Cytat:
wczoraj się dowiedzialam, że u Kai tez się zaczyna tylko ja tam nic nie widze
oooo, następny ząbek i dzięki jeszcze raz za te klamerki, poszukam przy następnej okazji

Cytat:
Aż strach się bać.
Gina mam we wtorek.
już wiem lepiej coś po nocy?

Cytat:
Acelinka chciałam byc gościna z tym łozkiem hehe , ja swojego jak nie śpi tez wole na podłodze) mam kupe miejsa, a jakby było mało to stół mozna przestawic jakby co hehe
no ale poczekamy na odzew dziewczyn Małgosi i Soni i wspólnie cos poustalamy a jeszcze Tusia jakby miała chec
ja tak samo na podłodze- na łóżku się boję zostawić,żeby mi nie spadła z tego wierzgania

mężul właśnie kupuje jakieś bajki w biedronce dla niuni i zaraz mi przywiezie,żebym zobaczyła

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
U mojego Rysia to samo. Idzie lewa dolna jedynka, ale powoli, a młody sobie zeżera całą łapę tak go to swędzi. Smoczki od butelek żuje, a nie ssie. Masakra. Pediatra radziła karmic łyżeczką, ale synek się wtedy strasznie dławi.

u Was też ząbek? Wow to się dzieje

a szare mydło i gorąca woda?
choć przyznam, że mnie ten vanish zdziwił, że nie zadziałał. A może zalej tę plamę i zostaw na kilka godzin- ja tak robiłam ostatnio ze spodniami bo miałam plamę z oleju- nic się spodniom nie stało.

Julitka

Stary 2012-01-12, 10:37   #415
gerda
Zadomowienie

marchewka jest trudna do odplamienia, jak nie potraktuje sie jej od razu wodą z mydłem to masakra, mi nawet specjalne mydełko odplamiajace nie pomogło na marchewe, a wszytko inne usuwa

moonik nawet kupiłam wczoraj żel chlodzący, ciekawe czy zadziała jak bedzie potrzebny

Ancia jak Franek, lepiej?

Stary 2012-01-12, 10:45   #416
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Jeśli w połowie cyklu dostaje się krwawienia to chyba nic dobrego?
owu nieuregulowane jeszcze hormony

juz doczytałam, ze idziesz do ginka

Cytat:
W nocy tylko pierś, w dzien tylko smok— pierś wypluwa i się drze. Czemu nie na odwrót¿?
moze w dzien ma duzo wrażeń i nie ma czasu a w nocy nadrabianie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Stefek nie zasypia odrazu po karmieniu. Czasem zje i minie koło godziny nim chce iśc na drzemkę.
moja to samo
Bordano fajnie ze jestes jak tam kolanko?
Leoś cudny myszak

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a co do mleka to my też używamy Enfamil ale zwykłego i znalazłam ostatnio w necie aptekę która sprzedaje o 5zł mniej za puszkę niż u nas jest
http://allegro.pl/apteka-enfamil-pre...032759993.html może CI się przyda
dz jak przejdziemy to skorzystam, na razie kupie jedną puszke i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahaha, mały zasnął o 21, spał do 23,32 i teraz oczy jak 5zł i pewnie do 1 posiedzimy
o matko...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zwariuję zaraz
Cotuś nie wiem co ci poradzić...współczuje. Ja o 2 to juz czasem nocne karmienie z młodą odbywam

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dobra idę się trochę ogarnąć, zjeść śniadanie póki mały śpi, choć nie wiem czy zaraz nie będzie pobudki, bo u sąsiadów zaczęli kolejny dzień remontu i równo o 9tej zaczynają wiercić, pukać itd
dobrze, że nie 7

Cytat:
fajnie, ze mama ci pomaga, przynajmniej troszke sobie odpoczniesz a te prężenia poranne to znamy aż za dobrze zauważyłam, ze jak ją przytule do siebie tak na boczku, jak do karmienia i jej nóżki podkurczone przytrzymam swoim udem to jakoś sie wypura w w koncu uśnie

no patrz a moja pedi stwierdziła, ze tu nie ma co dawać rozkurczowych leków ale powiedziała ze jak ta zmiana mleka nie pomoże to żeby przyjść...ciekawe co wymyśli

Cytat:
to też laseczka z niej brawo za szczepienie. A gdzie macie pediatre? my do centermedu na skargi chodzimy

no i oczywiscie zeżarło mi cytaty jak zwykle, wrrrrrr

Asia MArcelino jest boski na tej fotce minka nieziemska - no i trzyma główke pieknie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:49   #417
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm

o to Olga z takich drobniejszych jak Kaja

no widziałam byłaś? ja na razie nie mam kiedy ale wybieram sie odwiedzic ten przybytek. Wogóle zenit taki ładny wyremontowany

byłysmy wczoraj jest tam wszystko i nic, na niektóre ubranaka sa przeceny, troche cięzko tam operować wozkiem

a zenit faktycznie ładny, na dole oprócz pepco wszystko to samo co wcześniej, a na gore nie dotarłyśmy

Cytat:
He he też miałam obawy co do zafasolkowania ponownego ale @ przyszła i co gorsze była o wiele gorsza niż przed ciążą kiedyś trwała max 4 dni i była powiedzmy skąpa a teraz 6 dni i obfita i czemu niby tak mam nadzieję że to tylko pierwsza po porodzie taka była co prawda nie była bolesna jak kiedyś ale czuć czułam co nieco
pierwsza też taka miałam, nastepne już byly normalne

Caltea zdrowia życzę

Stary 2012-01-12, 10:49   #418
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A bierzesz piguły?
U mnie cały poprzedni cykl się paprało. Krwawiłam właściwie bez przerwy, ale to od tabletek anty. Źle dobrane, odstawiłam i znowu jedziemy na gumkach, bo do gina mi wciąż nie po drodze.
Nie, nie biorę.

Cytat:
napewno wróci Franek je często to i cycki zaczną więcej mleka produkować
Cotka jeszcze śpi
Muszę się tego trzymać. Nie pomyślałam, że Cotka śpi, pewnie dzisiaj znowu do 12 .

Cytat:
Ancia jak Franek, lepiej?
Tak jakby tak, dziękuję.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
owu nieuregulowane jeszcze hormony

juz doczytałam, ze idziesz do ginka
Obstawiam endometriozę lub coś od torbieli, którą mam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:52   #419
gerda
Zadomowienie

Danika też chodziliśmy do Centermedu, tylko że na Pułaskiego, ale zmieniałam na moją starą przychodnie i chodzę do pediatry, która jeszcze mnie leczyła

Stary 2012-01-12, 11:06   #420
tusia872
Zadomowienie

ale j tesknie za wami
niestety nie mam czasu na nic w sobote pierwsze zaliczenia i sesja od przyszłego tygodnia... a ja oczywiscie w lesie ze wszystkim co sie skupie na jakims zadaniu to mała domaga sie jedzenia/rączek/ albo uwagi

jaaaa spotkanie ale wam zazdroszcze ja tez chce ale nie moge przez ta głupia sesje ale moze jak juz wszystko pozaliczam to sie jeszcze jakos zgadamy co

zmykam sie uczyc mała spi wiec musze wykorzystac

buziaki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości