|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dzień Doberek
![]() Co tu taka cisza? Wszystkie rodzą? :P
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dzień Dobry
![]() Kolejna piękna przespana noc ![]() Wstałam o 7, zjadłam z tż tradycyjnie śniadanko, poprasowałam górę zaległych ciuchów, a teraz piję kawę z Wami ![]() Wkurzył mnie dzisiaj delikatnie mówiąc Simon, wygryzł mi dziurę w przewijaku na łóżeczku Drań jeden!!Obiecałam mu, że zrobię z niego dywanik![]()
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
No i co ile płaciłaś, za gbsa??
![]() No coś cisza, śpią działochy ja zaraz też idę dalej spać ![]() Boroo a Ty weź się nie chwal co? Węgorza bym zjadła, ale wędzonego albo makrelkę wędzoną, albo szprotaaaaaa ![]() Mijus ojj niedobry kociamber Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-12 o 10:16 |
|
|
|
#4324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pochwal się
![]() Cytat:
Cytat:
To ja się mogę wstrzelić na 15.01 ![]() Cytat:
Zapisałam już sobie Twój nr ![]() Ja nie mam pomysłu, dzisiaj jestem cały dzień sama w domu, więc narobiłam wczoraj michę sałatki + do tego coś na ciepło. Jutro zupa ziemniaczono-porowo-marchewkowa, pojutrze chyba kluchy z mięsem, a o niedzieli i dalej, to już nie myślę ![]() _________________________ __ Cześć ![]() Byłam rano w szpitalu z wymazem, płaciłam 18 zł tylko muszę potem zadzwonić do położnej, bo wynik potrzebuję na niedzielę i ona ma zagadać z laboratorium o odbiór wyniku szybciej...Zresztą jeśli będzie cc, to i tak nie potrzebuję wyniku ![]() Musiałam wrócić pieszo, co prawda mam 15 minut spacerkiem, ale autobus tyle co odjechał, do następnego 20 minut, to poszłam pieszo - co krok, to kłucie, co chwilę skurcze... Na wszelki wypadek kupiłam drugą paczkę majtek poporodowych, bo te co wcześniej kupiłam, to na lalkę chyba ![]() No i wczoraj ok. 21 dzwonił gin, że moje ktg mu się nie podoba (za mało ruchów dziecka), więc jutro idę znów, a jakbym nie czuła wcale, to od razu na IP ![]() Na badaniu mały był obrzydliwie grzeczny, ale tyle co przyjechaliśmy do domu, to się zaczęły harce
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie sms od MissZuzi
pisze ,ze jest jeszcze w szpitalu bo synek dostał żółtaczki i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.Lecę nadrabiać
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuski!!
Cytat:
Kiepska noc za mną, budziłam się co dwie godziny ![]() Idę dzis do mojego lekarza, ciekawe co z moją szyjką, i czy wyśle mnie do szpitala, czy nie , bo na ostatniej wizycie coś na ten temat wspominał ![]() Trzymajcie kciuki no i gońcie mnie do nauki
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
a ja to robię dzisiaj
Inutil ja mam znowu jakieś przeczucie że u Ciebie dziś się zacznie!! A czaop nie zawsze wcześniej odchodzi, często odchodzi wraz z wodami. co do wagi z USG to naprawdę rozrzut potrafi być duży, więc kochana głowa do góry!! Ja mam coraz częściej bóle brzucha u skurcze hurrra Cytat:
Kochana dzięki za ten link do Zawitkowskiego, super jest ten filmik. Podziwiam tego gościa, od dziś ćwiczę spokój ducha co by tak jak on potrafić na luzie wszystko robić hehe ![]() Dziewczyny która mają KONFILKT SEROLOGICZNY, czy wasi lekarze robią Wam przed porodem jakieś badania, coś mówią co będzie po porodzie?? zastrzyki jakieś czy coś? Ja tylko dostałem zlecenie na badanie PCO i więcej nic...a jak u Was? Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2012-01-12 o 10:25 |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurde skąd to cholerstwo się bierze oby szybko synuś ją przeszedł
|
|
#4329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem od xczego to zalezy ![]() a dzisiaj zrobila mi niespodzianke i od tej piatej spałyśmy do 9:30 ![]() Cytat:
spagetti
|
||
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4331 | |||
|
Rozeznanie
|
Agatek nie mam często powodów, więc jak już sie znajdzie to muszę, bo mnie skręcało aż
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. 3. za wizytkę Cytat:
![]() Ja też się na faceta napatrzeć nie mogę. Taki stoicki spokój - po prostu. Czekam aż dziecko zacznie płakać i nic
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj to decydujące ktg i być może szpital ;/
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
Damy trochę kasy i jakiś prezent. Tylko, że głupio mi pytać o rozmiar pościeli, bo od razu beda wiedzieli co dostana , a żelazko, czy inna pierdoła im nie potrzebna , bo i tak beda mieszkac u niej u rodziców, gdzie z całą pewnością wszystko mają. Może niech TŻ wymyśli jakiś fajny prezent.
Ten Sab Simplex można kupić bez recepty w DE w aptece? Bo TŻ jeszcze tam jest przez dwa dni to by mógł kupić. |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze... co za wredna żółtaczka
![]() Idę się zaraz położyć, bo cały czas, nawet jak siedzę czuję ostre kłucia, skurcze itp. Na dodatek strasznie mnie mdli
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
|
#4336 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja znowu siedze i odciagam
![]() Powiem wam ze niania el. to zbawienie w takiej sytuacjii dla mnie, mała spi na górze i nie przeszkadza jej to brzeczenie ![]() Cytat:
a kilosów 6 zostało ![]() Cytat:
A tak przy okazjii, jak to jest z ta żołtaczka, ja myslalam ze to kazde dziecko ma po porodzie?? Jak to było u Was?? Milenka nie miala. Cytat:
![]() Moja tak spi od 3-4h ale zasnie dopiero jak jest pełna ![]() poprzednio udalo mi sie odciagnac 130ml.
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a konflikt jest![]() boro podeśli i mi linka do zawitkowskiego bardzo proszę
|
|
#4338 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
a co do terminów to sama mnie ustawiłaś Cytat:
nic nie mierzyła![]() moim zdaniem pościel to świetny prezent Cytat:
Cytat:
Cytat:
slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszku i pilot jest do niejCytat:
Cytat:
![]() i jaki fajny prezent od siostry!!! ![]() Cytat:
przy karmieniu juz można czy nadal nie?Cytat:
![]() no i gonie do nauki ![]() dzien dobry mamusie! my wstałyśmy niedawno ale miałam okropną noc: LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
|
|
#4339 | |||||
|
Rozeznanie
|
dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-12 o 11:10 |
|||||
|
|
|
#4340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiłam wiejski garnek czyli mięso mielone ,cebula,pieczarki,ziemnia ki ,wszystko podsmażone i do tego te pomysły na chłopski garnek,tyle ,ze jak chcesz chłopski to daje sie kiełbase,paprykę ,kapuste ,a dla mnie to teraz jakos nie podchodzi Cytat:
Ale mnie dziś boli ,kłuje i szczypie mymłon,nawet jak leżę,a dla tych co nie wiedzą co to mymłon zarcik Dziewczyna mówi do chłopaka -połóż rękę na mym łonie A chłopak pyta -a co to jest mymłon?
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4342 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już wymyśliłam - tortillę zrobię z kurczakiem Cytat:
Oj zjadłabym Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dzis będzie tortilla, jutro ryba (jak nie zapomnę kupić ), w sobotę - jeszcze nie wiem, a w niedzielę gotuje mama za ktg Cytat:
![]() Buziaki dla nich Cytat:
W pierwszej ciąży zazwyczaj nic się nie dzieje, a po porodzie dają ci zastrzyk żeby nie było zagrożenia dla drugiej ciąży O, może w sobotę zrobię Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-12 o 11:19 |
||||||||
|
|
|
#4343 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za to KTG Cytat:
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bambusek- dopisana do listy dph no to malutko ![]() pozycja77 do nauki!!!!!!!!! ![]() MissZuzia Oby żółtaczka szybko minęła!
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() że co?? że jak??? że ja ustawiłam?? nie może być! Cytat:
|
|
#4347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak tak patrze na siebie to chyba wszystko w d.upie i udziorach ![]() moja najwyraaźniej zjada mniej na jedno posiedzenie (choc chyba tez nie zawsze, bo jak dwa cyce obrobi to jak nic ze 100-120ml wciągnie)), ale częściej... ale pewnie jakbym z butli podawala to by taka ilościa nie pogardziła...
|
||
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zaraz lece was nadrabiać ![]() Mam takie dziwne pytanko. Wczoraj sprawdzałam sobie czy mi sie szyjka dalej nie skraca i poczułam takie dziwne rytmiczne pulsowanie? tez tak macie? Nawet mój tz to wyczuł bo myślałam że mam schizy i kazalam mu sprawdzić. |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
łazanki
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozycja do nauki, juz!!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasik chyba nie wszystkie dzieci maja zoltaczke ![]() za 130ml mleka gratulacjepytalyscie skad bierze sie zoltaczka: Przyczyny żółtaczki Żółtaczkę powoduje podwyższona zawartość bilirubiny w krwi dziecka. Dlatego w szpitalu wykonuje się badanie krwi pod kątem zawartości bilirubiny, zwykle dwa razy w ciągu doby. Mówiąc najprościej, bilirubina to produkt rozpadu czerwonych ciałek krwi. W pierwszych dniach życia noworodka rozpad krwinek czerwonych jest większy niż później, a niedojrzała wątroba dziecka nie radzi sobie z uwolnioną bilirubiną i stąd pojawia się ona w skórze. Zwykle do siódmej doby życia żółtaczka fizjologiczna mija. Żeby przyspieszyć ten proces, jeszcze przed wypisem ze szpitala dziecko jest naświetlane w inkubatorze specjalnymi lampami. Tylko w wyjątkowych przypadkach bardzo nasilonej i długotrwałej żółtaczki konieczna może się okazać transfuzja krwi. Wówczas przedłuża się pobyt noworodka i matki w szpitalu. Jeśli jednak już w szpitalu zawartość bilirubiny we krwi zacznie wyraźnie spadać, będziecie wypisani do domu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Drań jeden!!Obiecałam mu, że zrobię z niego dywanik
Gabrysia - 09.02.2012 

albo makrelkę wędzoną, albo szprotaaaaaa 
Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat 

i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.
)

a jak tak patrze na siebie to chyba wszystko w d.upie i udziorach