|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
ja zastanawiałam się nad wózkiem na 3 kołach, lecz mi odradzono ze względu na małą stabilność. Jeśli chodzi o typ kół, to też nie wiem, jedni mówią, że te plastiki tragedia, pianka masakra a pompowane podobno pękają, więc co tu wybrać??
wklejam pościel która mi się spodobała na allegro http://allegro.pl/my-sweet-baby-posc...036321516.html |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam w 12 tyg ciązy łożysko normalnie i teraz na połówkowym sie dowiedziałam że mam nisko położone.Czy mi też może się podnieść?Orientuję sie któraś z Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Pouzupełniałam listę. Myślałam, że jak nam tyle "świeżej krwi" doszło na wątek
![]() ![]() blueelektron, witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Freya, karozka, jak się dobrze wszystko zgra, to i ja się z Wami spotkam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Powiedźcie mi dziewczyny czy którejś z was wyszło na USG że dzidziuś jest mniejszy do tygodni ciąży?? |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
anulka ja w pierwszej ciąży miałam tylko 2 usg robione, na pierwszym w 14 tyg wyszło, że łożysko jest przodujące a następne już miałam przed samym końcem także nie mam pojęcia
![]() kism to zrobimy imprezę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Ja mam kolejny dzień lenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
No to zrobimy imprezę na porodówce
![]() Nie mam tam swojego lekarza (nawet nie wiem w którym szpitalu on pracuje), położnej też nie będę mieć swojej. I tak przecież będą musieli się mną zająć, a jak coś będzie nie tak, to mąż będzie załatwiać sprawy między mną a personelem. Tak piszecie o cytomegalii i toxo, a ja się zastanawiam dlaczego skoro na pocz ciąży IgG wyszły mi oba dodatnie, a IgM ujemne, to teraz znów muszę powtarzać oba IgM. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Konto usunięte
|
Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569172]Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić
![]() Zadzwoń może do tego swojego nowego gina (jak masz jakikolwiek papier od niego, to na pieczątce powinien być tel, a może wpisał się i podbił w karcie ciąży) i zapytaj, co możesz zażyć/zrobić. Paracetamol Ci nie pomaga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Rozeznanie
|
o ile dobrze pamiętam z tego co lekarz mówił to do 12 tygodnia , rozwój dziecka jest wg norm, a potem każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie,oczywiście też są jakieś przedziały, także tydzień różnicy to nie powód do zmartwień, mój np jest 5 dni starszy. może owulację miałaś po 14 dni cyklu , ja natomiast miałam przed 14, ze względu na krótkie cykle 21-23 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569172]Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić
![]() O... Brałaś coś z paracetamolem? Jak nie możesz do gina, to może do rodzinnego biegnij? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Konto usunięte
|
Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków
![]() Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli.... |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Bry
Jakoś nie mogę się wbić w rozmowę, bo nie śledzę na bieżąco. Wczoraj byłam w lumpku i za 10 zł zakupiłam 4 piękne rzeczy dla malucha i w smyku jeden pajacyk do szpitala dla małego. Pozamawiałam trochę na allegro i czekam z niecierpliwością aż paczki przyjdą. Wciągające to bardzo ![]() Witam wszystkie nowe mamusie na forum ![]() Persephone_ biedna ![]() Mój mały się cały czas rusza, zwłaszcza dopołudnia i pod wieczór. W ogóle mąż bardzo się wciągnął, codziennie ogląda wózki, karuzelki, nawet ubranka wczoraj oglądał chociaż mniej go interesują niż sprzęty. No i coś przebąkuje, ze przy porodzie jednak będzie a na początku w ogóle nie brał tego pod uwagę, bo jemu słabo na widok krwi a ja zostawiłam ten temat do jego decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569315]Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków
![]() Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli....[/QUOTE] Skoro trzyma Cię tyle czasu to na twoim miejscu pojechałabym na IP. Powinnaś dostać kroplówkę żebyś się nie odwodniła bo to może zaszkodzić dziecku. No i przy okazji warto ustalić przyczynę tych ataków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569315]Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków
![]() Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli....[/QUOTE] Może na wszelki wypadek podjedź... Niech sprawdzą czy wszystko ok. Paracetamol możesz łyknąć. Przyznaję, że sama też biorę jak jest źle. Cytat:
Wrzucisz linki z all? Właśnie oglądam łaszki i jestem w rozterce. Choć obiecałam wstrzymać się z kolejnymi zakupami aż poznam płeć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zadomowienie
|
Tacca, mnie przed ciążą też apap w ogóle nie pomagał!! zawsze musiałam ibuprom połknąć a i tak nieraz bywało kieepsko.
Ostatnio z 2 godziny się męczyłam z bólem głowy, ale po tej połówce apapu przeszło. Wiesz co, ja ciuszków na all nie kupowałam. Pozamawiałam te wszystkie higieniczne bardziej rzeczy od sprzedawcy r_p77 bo miał dosyć dużo rzeczy. No i zamówiłam jeszcze pościel do łóżeczka, prześcieradło i wylicytowałam bluzę dla małego, takiego misia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ten apap działa, bo nie bierzemy innych leków? Grunt, że działa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Persephone_ jedz kochana na IP,będziesz tak siedziała i się męczyła ty i dzidziuś,może coś ci dadzą i będzie ci lepiej.
Wiem co przeżywasz bo sama jakiś m-ąc temu miałam taki atak i też wymiotowałam po wszystkim co zjadłam i wypiłam.Ale ja to miałam jeden dzień a ty od wczoraj się męczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Po relanium skurcze przeszły, czasem tylko twardnieje mi brzuch,ale z tym co bylo to pikus. Jak mi wszystko puscilo to zaczelo mnie wszystko bolec, bo przez tydzien bylam cala napieta,a teraz puscilo to czuje wszystkie wiezadla. Caly czas grzecznie leze, mam nadzieje ze to relanium nie wplynie zle na dziecko,bo w ulotce bylo napisane ze w pierwszym trymestrze powoduje uszkodzenie plodu, a nawet poronienie. Niby jestem juz w polowie drugiego trymestru,ale troche sie boje:/ Maly jak fikal, tak teraz lezy spokojnie ![]() Przypomnialo mi sie jak przed szpitalem jadlam sniadanie i mowie do meza, na szczescie ze chociaz mdlosci mi przeszly, chwile pozniej nie wiem dlaczego prawie na niego zwymiotowalam ![]() ![]() Witam wszystkie nowe mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Rozeznanie
|
Z tego co pamiętam to mój też chyba był mniejszy na początku ale na połówkowym już jak lekarz brał wymiary to był taki jak powinien być. Do tygodnia to z tego co mówił lekarz to może być mniejszy od tp może do zapłodnienia doszło później stąd dzidziuś mniejszy . Najlepiej jak masz jakieś wątpliwości to pytaj gin od razu ja tam pytam nawet głupoty bo potem siedzę i się zastanawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |||
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U nas dziś drugi dzień ciemności egipskie, szaro, buro i nic się nie chce ![]() Cytat:
![]() A w ndg do jakiego lekarza chodzisz? Cytat:
Dostaliśmy ją od znajomych jak byłam w pierwszej ciąży i bardzo nam się podobała ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569172]Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić ![]() Biedna ![]() Miłego dnia dziewczyny! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Konto usunięte
|
Mam Apap 500 mg - brać całą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
Miałam Wam opowiedzieć o śmiesznej sytuacji. Chodzi właśnie o pozycje do spania to znaczy mój maluszek z lewej stron ma główkę a z prawej nóżki i wczoraj jak tylko obróciłam się na prawy bok to za chwilę dosłownie dostawałam takie trzy dość mocne kopniaki pod rząd i tak za każdym razem kiedy tylko się obróciłam na prawą stronę na lewej był spokojny.dodam że mały nie jest dość ruchliwy póki co. Śmialiśmy się z mężem że jeszcze się nie urodził a już rządzi jak chce spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Wtajemniczenie
|
asiula_n ja chodzę do Owczarka,pierwszą ciąże też mi prowadził.Filipa urodziłam właśnie w wojskowym i byłam zadowolona,może szpital nie był jakis mega wypasiony ale opieka boska.Minusem była jedna łazienka na cały oddział.
Teraz planuję rodzić na żeromskiego,tam też pracuję Owczarek teraz.Oddział wyremontowali,sale 3 osobowe z własna łazienką.I opieka dobra. Wojewódzki może i ma sprzęt medyczny ale pielęgniarki pozostawiaja wiele do zyczenia,nic nie pomagają,wydzierają się i w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to samo, tylko moj jak leze na lewym boku albo lezac na lewym podpieram sie reka to maly kopie az do momentu jak sie nie przewroce na plecy albo na prawy bok,tz sie smieje ze charakterek to ma po mnie ![]() Ostatnio zasypialam na lewym boku,tak mi bylo najwygodniej kopal cala godzine i wygral! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i nasz doktorek jeszcze mi reklamuje szpital w Malborku, podobno warunki jeszcze lepsze niż na żeromskiego. W każdym razie, znam kilka położnych z wojskowego, które pracują teraz na żeromskiego i o warunkach to mówiły że raczej średnie i lekarze też kiepscy, ale przy porodzie najważniejsze są dobre położne, więc zobaczymy... jak rodziłam w wojskowym to były świetne, więc pewnie nadal takie są ![]() Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-01-12 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.