Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 09:55   #841
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Chciałam dołączyć do waszego grona. TP mam na 26 maja- będzie chłopak.Jestem na zwolnieniu od 6 tygodnia ciąży. Wczoraj byłam u gin , mały już waży około 450 gram dodam , że jestem w 21 w 5 d ciąży. Początki miałam nie ciekawe, ale jest już ok. Jedyną zmorą jest to, że cały czas wymiotuje, nic nie przytyłam, lekarz mówi, że dziecko dobrze się rozwija więc wymioty nie mają wpływu, tylko,że mnie to męczy, zapisał diphergan, który nie działa . Oglądałam, rzeczy jakie kupiłyście swoim maluszkom, przyznam, że ja nie mam jeszcze nic, oprócz listy. Szukam, oglądam i coś czuje, że niedługo zacznę kupować
Witaj!
Stary 2012-01-12, 09:57   #842
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

ja zastanawiałam się nad wózkiem na 3 kołach, lecz mi odradzono ze względu na małą stabilność. Jeśli chodzi o typ kół, to też nie wiem, jedni mówią, że te plastiki tragedia, pianka masakra a pompowane podobno pękają, więc co tu wybrać??
wklejam pościel która mi się spodobała na allegro http://allegro.pl/my-sweet-baby-posc...036321516.html
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:57   #843
anulka4771
Wtajemniczenie

ja miałam w 12 tyg ciązy łożysko normalnie i teraz na połówkowym sie dowiedziałam że mam nisko położone.Czy mi też może się podnieść?Orientuję sie któraś z Was?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:03   #844
kism
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Pouzupełniałam listę. Myślałam, że jak nam tyle "świeżej krwi" doszło na wątek to w końcu będzie więcej dziewczyn, a tu dalej chłopaki górą

blueelektron, witaj Kolejny chłopak

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Coś chciałam napisać, ale nie wiem co... nie dość, ze mi wszystko z rąk leci, to i na głowę mi się rzuciło....
Ciąża! Nie poradzisz nic...

Freya, karozka, jak się dobrze wszystko zgra, to i ja się z Wami spotkam
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:03   #845
GaTTa
Raczkowanie

Hej

Powiedźcie mi dziewczyny czy którejś z was wyszło na USG że dzidziuś jest mniejszy do tygodni ciąży??
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:03   #846
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ja miałam w 12 tyg ciązy łożysko normalnie i teraz na połówkowym sie dowiedziałam że mam nisko położone.Czy mi też może się podnieść?Orientuję sie któraś z Was?
Łożysko może być umiejscowione na przedniej, tylnej lub bocznej ścianie albo w dnie macicy (czyli w jej najwyższej części). Jego położenie nie ma praktycznie znaczenia dla przebiegu ciąży. Ważne jest, by łożysko nie zakrywało ujścia wewnętrznego szyjki macicy lub nie leżało w jego bezpośredniej bliskości, czyli w najniższej części macicy. Taka sytuacja zwana jest przodowaniem łożyska i grozi krwawieniami. Niskie umiejscowienie łożyska może się zdarzyć przy jego położeniu na każdej ze ścian. Częściej obserwujemy łożysko nisko umiejscowione lub przodujące we wcześniejszej ciąży, potem w miarę wzrostu macicy łożysko często odsuwa się ku górze na bezpieczną odległość od ujścia wewnętrznego.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:08   #847
karozka
Raczkowanie

anulka ja w pierwszej ciąży miałam tylko 2 usg robione, na pierwszym w 14 tyg wyszło, że łożysko jest przodujące a następne już miałam przed samym końcem także nie mam pojęcia

kism to zrobimy imprezę
Stary 2012-01-12, 10:13   #848
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam
Cytat:
ja zastanawiałam się nad wózkiem na 3 kołach, lecz mi odradzono ze względu na małą stabilność. Jeśli chodzi o typ kół, to też nie wiem, jedni mówią, że te plastiki tragedia, pianka masakra a pompowane podobno pękają, więc co tu wybrać??
wklejam pościel która mi się spodobała na allegro http://allegro.pl/my-sweet-baby-posc...036321516.html
Fajna ta pościel. Mnie też się podobają takie delikatne wzory i jasne tło

Ja mam kolejny dzień lenia Ileż można?? Jutro już na pewno zbiorę się rano na badania i wstąpię do SCC zobaczyć, co tam na wyprzedażach słychać.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:13   #849
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej

Powiedźcie mi dziewczyny czy którejś z was wyszło na USG że dzidziuś jest mniejszy do tygodni ciąży??
Moje jest o tydzień mniejsze niż wynikałoby z OM. Ale to się może zmieniać... A może w ogóle mała dzidzia będzie...
Stary 2012-01-12, 10:14   #850
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Freya mamy sporą szansę A masz tam swojego lekarza?
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Freya, karozka, jak się dobrze wszystko zgra, to i ja się z Wami spotkam
No to zrobimy imprezę na porodówce

Nie mam tam swojego lekarza (nawet nie wiem w którym szpitalu on pracuje), położnej też nie będę mieć swojej. I tak przecież będą musieli się mną zająć, a jak coś będzie nie tak, to mąż będzie załatwiać sprawy między mną a personelem.

Tak piszecie o cytomegalii i toxo, a ja się zastanawiam dlaczego skoro na pocz ciąży IgG wyszły mi oba dodatnie, a IgM ujemne, to teraz znów muszę powtarzać oba IgM.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:16   #851
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:18   #852
kism
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569172]Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić [/QUOTE]

Zadzwoń może do tego swojego nowego gina (jak masz jakikolwiek papier od niego, to na pieczątce powinien być tel, a może wpisał się i podbił w karcie ciąży) i zapytaj, co możesz zażyć/zrobić. Paracetamol Ci nie pomaga?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:19   #853
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Moje jest o tydzień mniejsze niż wynikałoby z OM. Ale to się może zmieniać... A może w ogóle mała dzidzia będzie...
o ile dobrze pamiętam z tego co lekarz mówił to do 12 tygodnia , rozwój dziecka jest wg norm, a potem każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie,oczywiście też są jakieś przedziały, także tydzień różnicy to nie powód do zmartwień, mój np jest 5 dni starszy. może owulację miałaś po 14 dni cyklu , ja natomiast miałam przed 14, ze względu na krótkie cykle 21-23 dni.
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:22   #854
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569172]Mam DOŚĆ! Wczoraj po południu złapał mnie drugi atak migreny, po którym wymiotowałam dalej, niż widzę. Po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy z 2-3 razy też. Nad ranem - też. Wstałam o 7, napiłam się szybko herbaty i zasnęłam, żeby chociaż to zostało. Teraz wstałam i znowu mnie mdli. Nie wiem, co mam robić [/QUOTE]
O... Brałaś coś z paracetamolem?
Jak nie możesz do gina, to może do rodzinnego biegnij?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
o ile dobrze pamiętam z tego co lekarz mówił to do 12 tygodnia , rozwój dziecka jest wg norm, a potem każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie,oczywiście też są jakieś przedziały, także tydzień różnicy to nie powód do zmartwień, mój np jest 5 dni starszy. może owulację miałaś po 14 dni cyklu , ja natomiast miałam przed 14, ze względu na krótkie cykle 21-23 dni.
Z pewnością owulację miałam po 14 dniu, cykle miałam 30-32 dni.
Stary 2012-01-12, 10:23   #855
Konto usunięte

Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków Wczoraj ten drugi starałam się przespać, wstawałam tylko na wymiotowanie... Zastanawiam się, czy nie jechać do gina albo na izbę... :/
Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:24   #856
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Jakoś nie mogę się wbić w rozmowę, bo nie śledzę na bieżąco.
Wczoraj byłam w lumpku i za 10 zł zakupiłam 4 piękne rzeczy dla malucha i w smyku jeden pajacyk do szpitala dla małego.
Pozamawiałam trochę na allegro i czekam z niecierpliwością aż paczki przyjdą. Wciągające to bardzo

Witam wszystkie nowe mamusie na forum

Persephone_ biedna no a brałaś coś? może chociaż ten apap, wiem, ze on niewiele pomaga, ale ja ostatnio wzięłam pół tabletki (pierwszy raz odkąd jestem w ciaży) i aż się zdziwiłam, że mnie głowa przestała a też taki migrenowy ból miałam. A jak nie to może przedzwon do lekarza, może coś Ci podpowie.

Mój mały się cały czas rusza, zwłaszcza dopołudnia i pod wieczór.
W ogóle mąż bardzo się wciągnął, codziennie ogląda wózki, karuzelki, nawet ubranka wczoraj oglądał chociaż mniej go interesują niż sprzęty.
No i coś przebąkuje, ze przy porodzie jednak będzie a na początku w ogóle nie brał tego pod uwagę, bo jemu słabo na widok krwi a ja zostawiłam ten temat do jego decyzji.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:28   #857
martita_891
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569315]Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków Wczoraj ten drugi starałam się przespać, wstawałam tylko na wymiotowanie... Zastanawiam się, czy nie jechać do gina albo na izbę... :/
Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli....[/QUOTE]
Skoro trzyma Cię tyle czasu to na twoim miejscu pojechałabym na IP. Powinnaś dostać kroplówkę żebyś się nie odwodniła bo to może zaszkodzić dziecku. No i przy okazji warto ustalić przyczynę tych ataków.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:28   #858
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
ja juz jestem po polowkowym. bedzie DZIEWCZYNKA LENA MARINA ) termin z usg na 20 maja
gratulacje
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Styczeń ... ja wierzę, że też dostanę panienkę w przydziale... a jak nie, to trudno , byleby dzidzia zdrowa była.

Ale się teraz zirytowałam... nie chcę nikogo przez to urazić, ale wkurzyła mnie obecnie wchodząca akcja zostanwege.pl, gdzie przekonuje się naród do odrzucenia mięcha. Sorry, ale ja za wegetarianami nie chodzę i nie wciskam im szynki . Nie jem jakiejś ogromnej ilości mięsa, bardziej stosuję dietę zbilansowaną, bo wszystko jest nam potrzebne (wg mnie), tak nas stworzono, ale nie lubię, jak grupa gwiazd/celebrytów narzuca mi, co mam robić.
oj też nie lubię takiego napastowania
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche sie martwie
od paru tygodni maly kopie, ze malo mnie nie rozsadzi od srodka
wczoraj lekkie musniecia,k bardzoooo rzadko go czulam
dzis od rana nic ... czekam ... tak ma byc ??
woglole ostatnio mam pesymistyczny humor ;/
wczoraj mi sie nawet polepszyl, gadam z tz, on biega, odchudza sie, mowie mu ze za 9 kg bede wazyla tyle co on... a on - az tyle ?????????/ z tym, ze on ma 1.85m

no i do konca dnia zryty humor ... Tak naprawde mega szybko tyje! juz mam parenascie kilo wiecej!;/
umylam leb,pojde na spacerek
choc pogoda u nas nie za fajna od paru tygodni
w sumie uwielbiam zime i moze jej brak mnie doluje, szarosc za oknami, ciagle mzawka, deszcz...
oho poszulam cos w brzuszku/ale to cos nie ejst tymi silnymi kopnieciami co wczesniej/
to co ja mam powiedzieć jak zaryczana ostatnio wypaliłam, że czuję się jak słonica to M. zamiast przytulić, powiedzieć, ze jestem najpiękniejszą, no generalnie cud miód powiedział - nie przejmuj się, później i tak będziesz większa no myślałam, że zamorduję...
Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Podoba mi się jak oglądam te programy o porodach w Anglii i Stanach jak oni tam dbają o rodzącą, u nas często rodzące są traktowana jako zło konieczne a i warunki w niektórych szpitalach zostawiają wiele do życzenia.

Prace w ogrodzie brrr nie cierpię

Ja także nie miałam tego badania
porody w anglii...wszystkie odcinki takiego serialu obejrzałam strasznie się napaliłam na ten gaz rozweselający, ale co z tego jak u nas rzadko który szpital ma...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:28   #859
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31569315]Nie brałam nic, bo nic nie mam, a i nigdy nie miałam dwóch ataków Wczoraj ten drugi starałam się przespać, wstawałam tylko na wymiotowanie... Zastanawiam się, czy nie jechać do gina albo na izbę... :/
Jeszcze trochę mi niedobrze, tzn. wcale mi się nie chce jeść i trochę głowa boli....[/QUOTE]
Może na wszelki wypadek podjedź... Niech sprawdzą czy wszystko ok.
Paracetamol możesz łyknąć. Przyznaję, że sama też biorę jak jest źle.
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Jakoś nie mogę się wbić w rozmowę, bo nie śledzę na bieżąco.
Wczoraj byłam w lumpku i za 10 zł zakupiłam 4 piękne rzeczy dla malucha i w smyku jeden pajacyk do szpitala dla małego.
Pozamawiałam trochę na allegro i czekam z niecierpliwością aż paczki przyjdą. Wciągające to bardzo

Witam wszystkie nowe mamusie na forum

Persephone_ biedna no a brałaś coś? może chociaż ten apap, wiem, ze on niewiele pomaga, ale ja ostatnio wzięłam pół tabletki (pierwszy raz odkąd jestem w ciaży) i aż się zdziwiłam, że mnie głowa przestała a też taki migrenowy ból miałam. A jak nie to może przedzwon do lekarza, może coś Ci podpowie.

Mój mały się cały czas rusza, zwłaszcza dopołudnia i pod wieczór.
W ogóle mąż bardzo się wciągnął, codziennie ogląda wózki, karuzelki, nawet ubranka wczoraj oglądał chociaż mniej go interesują niż sprzęty.
No i coś przebąkuje, ze przy porodzie jednak będzie a na początku w ogóle nie brał tego pod uwagę, bo jemu słabo na widok krwi a ja zostawiłam ten temat do jego decyzji.
Ja też apap biorę, ale jeden cały, nie połówkę. I o dziwo pomaga... Przed ciążą mając migrenę apap bym wyśmiała..

Wrzucisz linki z all? Właśnie oglądam łaszki i jestem w rozterce. Choć obiecałam wstrzymać się z kolejnymi zakupami aż poznam płeć.
Stary 2012-01-12, 10:37   #860
8ewus8
Zadomowienie

Tacca, mnie przed ciążą też apap w ogóle nie pomagał!! zawsze musiałam ibuprom połknąć a i tak nieraz bywało kieepsko.
Ostatnio z 2 godziny się męczyłam z bólem głowy, ale po tej połówce apapu przeszło.

Wiesz co, ja ciuszków na all nie kupowałam. Pozamawiałam te wszystkie higieniczne bardziej rzeczy od sprzedawcy r_p77 bo miał dosyć dużo rzeczy.
No i zamówiłam jeszcze pościel do łóżeczka, prześcieradło
i wylicytowałam bluzę dla małego, takiego misia
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:42   #861
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Tacca, mnie przed ciążą też apap w ogóle nie pomagał!! zawsze musiałam ibuprom połknąć a i tak nieraz bywało kieepsko.
Ostatnio z 2 godziny się męczyłam z bólem głowy, ale po tej połówce apapu przeszło.

Wiesz co, ja ciuszków na all nie kupowałam. Pozamawiałam te wszystkie higieniczne bardziej rzeczy od sprzedawcy r_p77 bo miał dosyć dużo rzeczy.
No i zamówiłam jeszcze pościel do łóżeczka, prześcieradło
i wylicytowałam bluzę dla małego, takiego misia
Mmmm. Z tymi higienicznymi sprawami jeszcze większy problem. Zajrzę co ma ten sprzedawca. Dzięki!

Może ten apap działa, bo nie bierzemy innych leków? Grunt, że działa.
Stary 2012-01-12, 10:47   #862
anulka4771
Wtajemniczenie

Persephone_ jedz kochana na IP,będziesz tak siedziała i się męczyła ty i dzidziuś,może coś ci dadzą i będzie ci lepiej.
Wiem co przeżywasz bo sama jakiś m-ąc temu miałam taki atak i też wymiotowałam po wszystkim co zjadłam i wypiłam.Ale ja to miałam jeden dzień a ty od wczoraj się męczysz.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-12, 10:51   #863
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Po relanium skurcze przeszły, czasem tylko twardnieje mi brzuch,ale z tym co bylo to pikus. Jak mi wszystko puscilo to zaczelo mnie wszystko bolec, bo przez tydzien bylam cala napieta,a teraz puscilo to czuje wszystkie wiezadla. Caly czas grzecznie leze, mam nadzieje ze to relanium nie wplynie zle na dziecko,bo w ulotce bylo napisane ze w pierwszym trymestrze powoduje uszkodzenie plodu, a nawet poronienie. Niby jestem juz w polowie drugiego trymestru,ale troche sie boje:/ Maly jak fikal, tak teraz lezy spokojnie

Przypomnialo mi sie jak przed szpitalem jadlam sniadanie i mowie do meza, na szczescie ze chociaz mdlosci mi przeszly, chwile pozniej nie wiem dlaczego prawie na niego zwymiotowalam zdarzylam do lazienki i sniadanko poszlo. W szpitalu piguła pyta sie mnie (ale byla wredna,ale juz nie bede opowiadac), czy jestem naczczo, a ja yyy tak jestem

Witam wszystkie nowe mamusie
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:52   #864
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Z tego co pamiętam to mój też chyba był mniejszy na początku ale na połówkowym już jak lekarz brał wymiary to był taki jak powinien być. Do tygodnia to z tego co mówił lekarz to może być mniejszy od tp może do zapłodnienia doszło później stąd dzidziuś mniejszy . Najlepiej jak masz jakieś wątpliwości to pytaj gin od razu ja tam pytam nawet głupoty bo potem siedzę i się zastanawiam.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:56   #865
asiula_n
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
U nas dziś drugi dzień ciemności egipskie, szaro, buro i nic się nie chce

Cytat:
Ja pielęgnować ogrodu nie lubie,wole sie w nim opalać a najbardziej grilować.Bawienie sie w ogrodniczke to dla mnie zło konieczne.
kiedyś jak miałam lat naście może z 15 albo mniej była polska wersja porodówki lecz tam pokazywali wszystko,łącznie z pipką
Ojjjjj tak polskie porodówki odstają od zagranicznych w ogóle całe szpitale.
A właśnie Aniu, gdzie chcesz rodzić? Bo odkąd zamknęli wojskowy w Elblągu to ja nie mam pojęcia
A w ndg do jakiego lekarza chodzisz?

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziewczyny, ja mam ebooka Tracy Hogg, mogłabym wrzucić nam na pocztę, tylko poproszę o dostęp. Szukam jakiejś książki dla TŻ w prezencie polecacie jakąś?
Dot. malucha oczywiście.
Poszukaj w necie, jest taka książka napisana przez pana Talko, "Dziecko dla początkujących" czy jakoś tak, składa się z takich śmiesznych felietonów, pisanych z męskiego punktu widzenia, o dzieciach malutkich i takich trochę większych.
Dostaliśmy ją od znajomych jak byłam w pierwszej ciąży i bardzo nam się podobała

Cytat:
Hej

Mój, a właściwie moja, jest od początku o tydzień mniejsza.

Biedna Tak jak dziewczyny radzą, lepiej wybierz się do lekarza!

Miłego dnia dziewczyny!
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:00   #866
Konto usunięte

Mam Apap 500 mg - brać całą?
Stary 2012-01-12, 11:04   #867
Efijy
Rozeznanie

Miałam Wam opowiedzieć o śmiesznej sytuacji. Chodzi właśnie o pozycje do spania to znaczy mój maluszek z lewej stron ma główkę a z prawej nóżki i wczoraj jak tylko obróciłam się na prawy bok to za chwilę dosłownie dostawałam takie trzy dość mocne kopniaki pod rząd i tak za każdym razem kiedy tylko się obróciłam na prawą stronę na lewej był spokojny.dodam że mały nie jest dość ruchliwy póki co. Śmialiśmy się z mężem że jeszcze się nie urodził a już rządzi jak chce spać
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:04   #868
anulka4771
Wtajemniczenie

asiula_n ja chodzę do Owczarka,pierwszą ciąże też mi prowadził.Filipa urodziłam właśnie w wojskowym i byłam zadowolona,może szpital nie był jakis mega wypasiony ale opieka boska.Minusem była jedna łazienka na cały oddział.
Teraz planuję rodzić na żeromskiego,tam też pracuję Owczarek teraz.Oddział wyremontowali,sale 3 osobowe z własna łazienką.I opieka dobra.
Wojewódzki może i ma sprzęt medyczny ale pielęgniarki pozostawiaja wiele do zyczenia,nic nie pomagają,wydzierają się i w ogóle.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-12, 11:09   #869
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Miałam Wam opowiedzieć o śmiesznej sytuacji. Chodzi właśnie o pozycje do spania to znaczy mój maluszek z lewej stron ma główkę a z prawej nóżki i wczoraj jak tylko obróciłam się na prawy bok to za chwilę dosłownie dostawałam takie trzy dość mocne kopniaki pod rząd i tak za każdym razem kiedy tylko się obróciłam na prawą stronę na lewej był spokojny.dodam że mały nie jest dość ruchliwy póki co. Śmialiśmy się z mężem że jeszcze się nie urodził a już rządzi jak chce spać

U mnie to samo, tylko moj jak leze na lewym boku albo lezac na lewym podpieram sie reka to maly kopie az do momentu jak sie nie przewroce na plecy albo na prawy bok,tz sie smieje ze charakterek to ma po mnie
Ostatnio zasypialam na lewym boku,tak mi bylo najwygodniej kopal cala godzine i wygral!
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:11   #870
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
asiula_n ja chodzę do Owczarka,pierwszą ciąże też mi prowadził.Filipa urodziłam właśnie w wojskowym i byłam zadowolona,może szpital nie był jakis mega wypasiony ale opieka boska.Minusem była jedna łazienka na cały oddział.
Teraz planuję rodzić na żeromskiego,tam też pracuję Owczarek teraz.Oddział wyremontowali,sale 3 osobowe z własna łazienką.I opieka dobra.
Wojewódzki może i ma sprzęt medyczny ale pielęgniarki pozostawiaja wiele do zyczenia,nic nie pomagają,wydzierają się i w ogóle.
No to wiedzę, że lekarza mamy tego samego. Jak dla mnie spuper facet, tylko nie mogę z tej toalety w przychodni, najgorzej jak sie trafi długa kolejka i niestety trzeba tam iść masakra! No ciekawe, może się kiedyś w kolejce spotkamy?
No i nasz doktorek jeszcze mi reklamuje szpital w Malborku, podobno warunki jeszcze lepsze niż na żeromskiego. W każdym razie, znam kilka położnych z wojskowego, które pracują teraz na żeromskiego i o warunkach to mówiły że raczej średnie i lekarze też kiepscy, ale przy porodzie najważniejsze są dobre położne, więc zobaczymy... jak rodziłam w wojskowym to były świetne, więc pewnie nadal takie są

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-01-12 o 11:13
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości