|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
hej Dziewczyny! a ja mam takie pytanie na szybko, właśnie odebrałam wynik morfologii- miała któraś z Was podwyższone Leukocyty? norma jest do 10 a ja mam 14,1 ;/ Neutrofile też są w normie do 7 a ja mam 11,2 natomiast Limfocyty powinny byc powyżej 20 a ja mam 15,5... Orientujecie się co to może oznaczać? Oczywiście zapytam swojego gina ale może któraś z Was się orientuje....
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31570104]Mam Apap 500 mg - brać całą?[/QUOTE] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
witam nowe mamuśki
ale dziś padnięta jestem, normalnie na autopilocie jestem w pracy mi lekarz gin pozwolił do 6 tabletek apapu na dobę brac jak nie coś boli na szczecie już przeszło od 2 dni nie mogę sobie porządnie ząbków umyc bo mnie na wymioty bierze a cholewcia to już 18 tydz, tak samo jak za dużo jem od razu mam mdłości pewnie żołądek robi się mniejszy albo zmienił troszkę pozycję wózka jeszcze nie widziałm bo wczoraj piekłam ciasto na imprezę(sobota 55 lat małżeństwa dziadków) dziś jeszcze kremem przełożę i będzie ok ogolnie plan na dzis po pracy do domu zjeśc coś , zabrac kotę do wet na kontrolę pózniej z kotą do siostry bo jej współlokatorka się nią zajmie przez weekend , potem do teściowej i ok 21 powinnam byc w domu i robic krem ,normalnie masakra tydzień mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie rodzić to ciężki orzech do zgryzienia,opinie są różne na każdy szpital,każdej kobiecie odpowiada co innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neutrofile rosną dość znacznie w ostatnim trymestrze ciąży, więc pewnie nic złego się nie dzieje, bo już coraz bliżej masz do trzeciego trymestru. Myślę, że nie ma powodów do obaw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31570104]Mam Apap 500 mg - brać całą?[/QUOTE] Myślę, że tak. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Idę myć naczynia... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podwyższone neutrofile świadczą o infekcji, zakażeniu. W III trymestrze ciąży też są podwyższone i nic złego się nie dzieje ![]() Obniżone limfocyty mogą zdarzyć się po leczeniu sterydami lub przy silnym stresie ![]() Pewnie nic złego się nie dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny, zadzwoniłam do przychodni, oczywiście mnie nie przyjmą (ale takiej normalnej, do internisty), bo jest za dużo ludzi, ale też mi powiedzieli, żebym wzięła Apap. I wzięłam, na razie połówkę, zaraz wezmę drugą, ale bałam się, że zwymiotuję i to. Ból jakby przechodzi, albo ja sobie usilnie wmawiam, żeby przeszedł, wszystko mi jedno. Niestety otępienie po-migrenowe jeszcze jest. Dziewczyny, migrena, taka pełnoobjawowa to coś, czego nie życzę nawet najgorszemu wrogowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast odnośnie wpisywania mi do karty ciąży tygodnia ciąży to dziwne, że zawsze wpisują mi tydzień mniej, pytałam się o to, to mi gin powiedział, że oni wpisują tydzień zakończony, nie wiem dlaczego tak... w każdym razie oni niech sobie wpisują a ja i tak wiem swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję też Agata za namiary na gina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Listonosz właśnie przyniósł mi koszulę ciążową
http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...026482856.html całkiem fajna, gruba bawełna, wybrałm kolorek bordowy, no i dekolt taki, że piersi nie "wypadają" jak przy koszulach z nacięciami po bokach (miałm taką i wywaliłam, badziewie ![]() Także polecam, no i idę pościel zmieniać, jak mam nową koszulę to i łóżko trzeba zmienić ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Persephone_ spróbuj jeszcze okłady z zminej i ciepłej wody (na zmianę - mojej mamie pomaga). A wiesz skąd u Ciebie te napady??
Dziewczyny czy Was też boli wątroba jak leżycie na prawym boku?? Mnie tak po 15 minutach zaczyna kłuć. Jakim ja jestem leniem. Jeszcze dzisiaj nic nie zrobiłam, tylko snuję się po chałupie. Idę sobie coś poczytać.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-01-12 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie zlecił badanie na różyczkę, ale ja byłam szczepiona, o czym mu powiedziałam, więc zrezygnował z tego badania.
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Konto usunięte
|
Ja od wczoraj proszę o ucięcie głowy, kompresy już nic nie dają. I te straszne wymioty, wieczorem, w nocy, nad ranem. Wzięłam połówkę Apapu (po sugestiach dziewczyn rozejrzałam się w necie, a potem jeszcze przedzwoniłam do lekarza), a zaraz przedzwonię do gina.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Nie wiem, ale przypuszczam, że hormony mogą mieć z tym coś wspólnego, bo miałam je w okresie dojrzewania, potem jak brałam tabletki anty i teraz w ciąży. Nigdy się nie badałam u neurologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31570769]Dziękuję dziewczyny, zadzwoniłam do przychodni, oczywiście mnie nie przyjmą (ale takiej normalnej, do internisty), bo jest za dużo ludzi, ale też mi powiedzieli, żebym wzięła Apap. I wzięłam, na razie połówkę, zaraz wezmę drugą, ale bałam się, że zwymiotuję i to. Ból jakby przechodzi, albo ja sobie usilnie wmawiam, żeby przeszedł, wszystko mi jedno. Niestety otępienie po-migrenowe jeszcze jest. Dziewczyny, migrena, taka pełnoobjawowa to coś, czego nie życzę nawet najgorszemu wrogowi
![]() Najważniejsze, że przechodzi. ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31571160]Ja od wczoraj proszę o ucięcie głowy, kompresy już nic nie dają. I te straszne wymioty, wieczorem, w nocy, nad ranem. Wzięłam połówkę Apapu (po sugestiach dziewczyn rozejrzałam się w necie, a potem jeszcze przedzwoniłam do lekarza), a zaraz przedzwonię do gina. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Nie wiem, ale przypuszczam, że hormony mogą mieć z tym coś wspólnego, bo miałam je w okresie dojrzewania, potem jak brałam tabletki anty i teraz w ciąży. Nigdy się nie badałam u neurologa.[/QUOTE] Mogą być hormony. Ja niestety miałam migreny i mam nadal. Przyczyn nie znam, ale nękają mnie od 15 roku życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny powinny być wszędzie takie same i przystępne ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam termin na 22 maja i dzisiaj mi wypada 21 tydzień 2 dzień. Cytat:
ale to się zdarza. jak dziewczyny pisały dziecko rośnie w swoim tempie. Mama mi poprawiła spodnie ciążowe. Jak je ok 2 tyg temu zaniosłam to sporo było do zwężenia. dzisiaj już tak nie bardzo. heh Przyniosłam sobie starą kurtkę, bo w tej co mam mogę za długo nie pochodzić. A stara jest większa, bo kupowana była gdy miałam dobre kilka kg na plusie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Naczynia umyte. Teraz chyba posprzątam kuchnię. Od jakiegoś czasu króluje w niej mój mąż i nic nie jest na swoim miejscu.
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Do mnie dziś powinna przyjść paczka od siostry. Miała mi wczoraj wysłać kurtkę, moja robi się ciut ciasna. Siorka była w ciąży na miesiąc do przodu, więc i kurtka i płaszczyk na wiosnę będą nawet ciut przyduże. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Wtajemniczenie
|
Persephone, współczuję takich bóli. Trzymam kciuki, żeby apap pomógł. Mnie głowa bardzo rzadko boli, a jeśli już, to raczej ćmi. Tabletek raczej nigdy nie biorę (przed ciążą też nie brałam), bo nie było takiej potrzeby. Niech to będzie już ostatni Twój napad migreny w ŻYCIU!!!
![]() ![]() ![]() Ja też kupiłam sobie koszulę już pod względem karmienia, bo ja generalnie koszul nocnych nie uznaję ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-12 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Boże... Jak tu zmusić męża, żeby wziął się za remont... Wczoraj wieczorem się wkurzyłam, bo po przyjściu do domu po pracy jest padnięty i kładzie się na 2 godzinki, a wieczorem siada do kompa i gra. Szlag mnie niedługo trafi... Jakbym mogła dźwigać i przesuwać ciężkie rzeczy, pewnie sama bym się już wzięła za ten remoncik...
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Konto usunięte
|
A ja próbuję coś jeść.. Kiepsko mi idzie, ale muszę się zmusić. Jak zwrócę, to się nawet nie zastanawiam, tylko od razu jadę.
I przyszła dziś kasa z ZUSu, co śmieszne - przekazem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Znowu ktoś coś wierci... Przedwczoraj wyszłam z kotem po męża na korytarz i mi się kicia strasznie wystraszyła.
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31571484]A ja próbuję coś jeść.. Kiepsko mi idzie, ale muszę się zmusić. Jak zwrócę, to się nawet nie zastanawiam, tylko od razu jadę. I przyszła dziś kasa z ZUSu, co śmieszne - przekazem ![]() Na przekazie jest chyba jaki urząd wysłał. Najlepiej przedzwonić do nich i zapytać. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Dobra, lecę do kuchni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
Mój też na razie o remoncie nie chce słyszeć, bo przecież jest czysto (3 lata temu malowane)
![]() ![]() A co do porodu rodzinnego, to N odpowiada "nie wiem". Ja nie naciskam, chociaż wolałabym, żeby był. Wiem, że dla niego to ciężka decyzja, bo nawet w tv jak widzi jakiś zabieg, czy coś takiego, to od razu przełącza kanał. Myślę, że pójdziemy na kompromis i będzie ze mną po prostu do ostatniego cyklu porodu, a później poczeka grzecznie na korytarzu ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-12 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Persephone_ a wysyłałas do ZUsu badz ksiegowa informacje ze chcesz pieniądze na konto? Ja wysłałam do ZUSU takie podanie i normalnie pieniądze na konto mi przychodzą. 2 zasiłek dostałam własnie wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Tak odnośnie osławionej "wyrozumiałości" naszych panów dla ciążowo-wagowych schiz, to mój mnie wczoraj zastrzelił tekstem. Marudziłam mu pół wieczora, że brzuch mam mały, że chyba przestał rosnąc, że co to się tam może dziac, a on na to - "ale za to pupę masz dużą" ![]() ![]() A "rozmiarówka" dziecka - nie ma sensu się do niej specjalnie przywiązywac. Mój maluch na drugim usg był mniejszy niż wynikałoby z obliczeń wg om, a na trzecim (po miesiącu) był już większy niż wg om ![]() Persephone, pomyśl o neurologu w przyszłości. Bo migrena (nie zwykły ból głowy) może największemu optymiście chęci do życia odebrac. Zamęczysz się dziewczyno. |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ale dzisiaj wiatr straszny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Konto usunięte
|
Zjadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mamy taki sam termin porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
Nie, bo mój pracodawca się kontaktuje z księgową, myślałam, że to pójdzie odgórnie przez konto tak, jak moja wypłata..Jak widać wszystko trzeba samemu dopilnować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Persephone bardzo się cieszę, że już lepiej
![]() ![]() Koszula bardzo fajna, też muszę w przyszłym tyg jechać na jakieś zakupy i kupić sobie koszulę bo 27 jadę na sanatorium ![]() Wiedzą czego chcą wasze maleństwa nie ma co ![]() Moje bardzo się buntuje jak ubiorę spodnie z jakąś ciaśniejszą gumą |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31571740]Zjadłam
![]() Super ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.